Langtidsferie i Albir

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Bo på 4-stjerners hotell i trivelige Albir og opplev vakre Guadalest, tapas i Benidorm og solrike Costa Blanca

Herlige Costa Blanca venter med sol, samvær og spanske opplevelser inklusive hotell, halvpensjon og en masse aktiviteter og utflukter. Det er lett å nyte livet i strandbyen Albir. Og det er lett å bli her i tre uker! Vi skal inn i landet og besøke den nydelige lille byen Guadelest, i gamlebyen i Benidorm skal vi ut på en kulinarisk tapas-runde, vi besøker den hyggelige byen Altea og drar på fiskeauksjon i Calpe. I tillegg kan man oppleve historiens vingesus i de romerske ruinene i Cartagena, bli med til Valencia med det flotte markedet og smak nasjonalretten paella, og besøk Alicante med den flotte middelalderborgen. På en lørdag kan man bli med på antikkmarked og vinsmaking på det lokale vinkooperativet med lunsj i en liten landsby. Reiselederne bidrar løpende med alt fra fotturer, spanskintroduksjon, foredrag og film, spillekvelder og bussturer ut i det blå!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Langtidsferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 22 dager
Dag 1
Oslo–Alicante. Videre til Albir
Dag 2
Introduksjon til vår egen by Albir
Dag 3
Byrundtur i Benidorm. Byvandring, utsiktspunktet Mirador og tapasopplevelser i gamlebyen
Dag 4
Dag på egen hånd
Dag 5
Fjellbyen Guadelest
Dag 6
Herlig dag på egen hånd
Dag 7
Hyggelige Altea, flamingoer og fiskeauksjon i Calpe
Dag 8
Dagen er fri til egne utflukter eller avkobling
Dag 9
Valencia – kultur, arkitektur og paella (ikke inkl.)
Dag 10–11
Tid til egne opplevelser
Dag 12
Xalo med antikkmarked, spanske spesialiteter og besøk hos vinkooperativ (ikke inkl.)
Dag 13
Tid til egne opplevelser
Dag 14
Alicante (ikke inkl.)
Dag 15
Dag på egen hånd
Dag 16
Romernes Cartagena (ikke inkl.)
Dag 17–21
Herlige dager på egen hånd
Dag 22
Alicante–Oslo. Hjemreise

Hoteller

Sun Palace Albir

 • Basseng
 • Heis
 • Restaurant
 • Bar
 • 300 m til sentrum
 • 700 m til strand
 • Internett

Hotellet vårt, Sun Palace Albir, ligger bare 300 meter fra sentrum i Albir og 700 meter fra stranden. Hotellet ligger på en liten bakke hevet over byen med god utsikt over omgivelsene. Hotellet har satt inn en shuttlebuss som bestilles i resepsjonen slik at man slipper å gå bakken, men ellers tar turen til fots ca. 10 minutter. Hotellet ligger nært nok til at man fort kan være med på alt, og er allikevel litt bortgjemt så det er fred og ro. Dette er et godt firestjerners hotell med god stemning, og man føler seg raskt hjemme her.

Hotellet har 216 store rom med gode møbler og marmor på gulvene.

På rommene er det to senger, badeværelser med de fasiliteter man forventer på et hotell, badekar eller dusj, hårtørker, satellitt-tv, minibar, klimaanlegg og telefon. Det er safe på rommet som man mot betaling kan bestille i resepsjonen.

Rommene har utsikt inn mot hotellets bassengområde eller fjellene.

Det er rengjøring daglig. Måltidene våre spiser vi i hotellets herlige restaurant. I hotellets hage ligger det store bassengområdet med solsenger og stoler der man kan nyte solen med en god bok eller kanskje et glass boblende cava fra baren.

I hotellbaren kan man nyte en drink eller en kopp kaffe, og det vil også være litt underholdning mens vi er der. Vi har foredrag, viser film og gir en introduksjon til det spanske språket på hotellet, og det er lett å føle seg godt tilpass. Hotellet har resepsjon, heis, gratis trådløs internettforbindelse i fellesområdene, restaurant, barer, roomservice etc.

Hotellets spa har flere fasiliteter som sauna, tyrkisk bad, hydro-massasje, jacuzzi, innendørs oppvarmet basseng og treningsrom (alt mot ekstra gebyr). Adgang til spa koster 15€ om dagen, ukekort 49€. Bruk av innendørs basseng om morgenen 5€. Shuttletransport til stranden.

Måltidene spiser vi i hotellrestauranten. Både frokost og middag er buffet.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
18 998,–
Oslo
Få plasser igjen, Sun Palace Albir 4*
19 498,–
Oslo
Sun Palace Albir 4*
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dette er et eksempel på hvordan programmet kan se ut. Rekkefølgen på utfluktene kan godt bli byttet rundt.
Dag 1
Oslo–Alicante. Videre til Albir
Playa del Albir

Vi setter kursen mot Alicante og den herlige lille badebyen Albir, der vi skal kose oss de neste mange dagene. Nettopp det å være sammen med andre og oppleve nye ting er nøkkelord for en langtidsferie med Albatros Travel.

Vi har håndplukket reiseledere som bidrar til at reisen blir ekstra trivelig. De arrangerer en rekke ekstrautflukter, holder foredrag og tar oss med på turer ut i det blå. Kort og godt er de både din trygghet på reisen og din sikkerhet for at du får med deg en masse gode opplevelser hjem igjen. Det er naturligvis helt opp til deg selv hvor mye du ønsker å delta.

Vi ankommer til Alicante lufthavn og blir tatt imot av reiselederen vår. Vi fortsetter i buss til hyggelige Albir, som ligger på herlige Costa Blanca rett nord for Benidorm. Den lille byen Albir er et av det hyggeligste stedene langs kysten og er elsket av spesielt norske reisende. Ikke rart at så mange nordmenn har slått seg ned på denne delen av Costa Blanca. Her er det en flott, bred strand med en koselig strandpromenade der det ligger mange små butikker og kafeer. Området er også kjent for de hyggelige strandrestaurantene som serverer lunsj til veldig rimelige priser. Her er det mange aktiviteter for den som har lyst til det!

I sentrum er det mange herlige små restauranter, butikker og gateliv, i tillegg til et av byens beste samlingssteder, nemlig Den norske bokkafe. Det er lett å komme seg rundt til de andre småstedene langs kysten herfra. Man kan gå langs strandpromenaden til nabobyen Altea eller rett og slett ta bussen, og fra Altea går det tog til andre kystbyer i området.

Etter innkvarteringen på hotellet har vi, avhengig av ankomsttidspunktet, tid til å slappe av litt før reiselederen tar oss med på en liten spasertur i området. Etterpå er det tid til å bli introdusert til hotellets restaurant der det er middagsbuffet hver kveld. Ved sene ankomster serveres kalde forfriskninger.

Dag 2
Introduksjon til vår egen by Albir

I dag blir det tid til litt mer introduksjon til vår egen by Albir. På velkomstmøtet kan man melde seg på de aktivitetene og utfluktene som vi presenterer i løpet av uken.

På de dagene når vi ikke har et fastlagt program vil reiselederne arrangere forskjellige aktiviteter for dem som ønsker det. Reiselederne holder foredrag og arrangerer ekstra utflukter til for eksempel Alicante. De står også for en introduksjon til det spanske språket, så du kan kaste deg ut i spansken.

Vil du gjerne spille bridge hjelper reiselederne deg også med å finne likesinnede. Kort sagt er våre reiseledere hele tiden til stede for å sikre at du får den beste opplevelsen og har mulighet til å nyte andres selskap i det omfanget du ønsker det.

Dag 3
Byrundtur i Benidorm. Byvandring, utsiktspunktet Mirador og tapasopplevelser i gamlebyen
Utkikkspunktet Mirador

Vår første utflukt går til den travle byen Benidorm som ligger på den andre siden av fjellet. På femtitallet var Benidorm et av de første reisemålene og regnes i dag som Europas tredje største turistreisemål. Når man kommer til Benidorm ser det ut på avstand som om New Yorks Manhattan har dratt på stranden. Her står det stripevis av høye skyskrapere side om side og strategisk plassert så man får så mye havutsikt som mulig.

Når man kommer inn til gamlebyen ser det helt annerledes ut, og her kan man oppleve det gode, gamle Benidorm. Alt i alt er området fantastisk – ellers ville det jo ikke være så populært selv etter 65 år. Først kjører vi en tur i området for å se på de mange bygningene før vi er framme i gamlebyen. Her går vi en liten tur langs strandpromenaden, ser den vakre utsiktsplassen Miradoren, og så er det tid til å få litt å spise. Vi skal på «barrunde med tapas», og man kan velge mellom noen ad de små, hyggelige stedene i vår stamgate i byen. Her har vi avtalt med tre forskjellige barer at våre gjester får en matbit, en tapas/pintxos og en liten øl (caña) et glass vin eller et glass av den lokale cavaen til. Ønsker man å gå rundt kan man ta en runde til alle tre steder, eller kanskje man blir sittende på ett sted og tar alle tre omgangene der. Det er helt opp til en selv.

Utpå ettermiddagen er vi tilbake på hotellet i Albir igjen.

Dag 4
Dag på egen hånd

I dag har vi en nydelig dag på egen hånd. Delta i noen av reiseledernes aktiviteter eller dra på egne eventyr.

Dag 5
Fjellbyen Guadelest

I dag kjører vi inn i fjellene bak Albir. Vi kjører gjennom plantasjer med appelsintrær, avokadoplantasjer, vinmarker og med utsikt til grå, støvede oliventrær. Oppe i den vakre fjellkjeden er vi framme i den lille maleriske byen Guadelest.

Byen ligger på 600 meter over havet, og byens historie går helt tilbake til den gangen maurerne regjerte i Spania. I middelalderen tilhørte byen kongehuset Aragon, som dominerte den vestlige delen av Middelhavet og opp gjennom historien har vært et av de viktigste kongehusene i Europa. Vi går gjennom en tunell inn i den gamle bydelen som er veldig godt bevart. Her er det mulig å besøke slottet, det lokale fengselet, en adelsfamilies hus og byens barokkirke. Det ligger også et hyggelig lite museum her som viser hvordan man bodde for et par hundre år siden og et lite miniatyrmusem – så det er fritt valg for hva man har lyst til å bruke de neste par timene på. Før vi kjører hjemover blir det naturligvis også tid til å nyte en lunsj på en av de små kafeene og restaurantene.

Vi er tilbake igjen utpå ettermiddagen.

Dag 6
Herlig dag på egen hånd

Nyt dagen eller bli med på reiselederens arrangementer. Vi vet ikke enda om det blir en fottur til fyrtårnet eller en filmvisning – det får vi vite av reiselederen.

Dag 7
Hyggelige Altea, flamingoer og fiskeauksjon i Calpe
Kirken i Altea

Etter lunsj kjører vi til den lille fiskebyen Altea i nærheten, som opprinnelig er en gammel arabisk by. Vi går opp til Alteas gamle bydel, der de små gatene ligger med butikker, kafeer og spisesteder. Og det blir tid til både å nyte utsikten og prøve en kopp kaffe på en av kafeene. Reiselederen byr på en kopp cortado, som er en slags espresso med litt pisket melk – det nærmeste vi kommer det er en liten kaffe latte – eller man kan få en café solo con hielo y limón. Høres det ikke fristende ut?

Etter besøket kjører vi til Calpe, som ligger 2 mil nord for Albir. Allerede på lang avstand kan vi se den 336 meter høye Peñón de Ifach, den store klippen som stolt reiser seg helt ute ved havet og sender tankene mot Gibraltar.

I Calpe stopper vi først ved den store saltsjøen som ligger i utkanten av byen. Her kan man ofte se de flotte rosa flamingoene spasere rundt i det salte og basiske vannet. Flamingoen tåler store temperaturendringer, og huden deres er tilpasset livet i saltsjøen. Den rosa fargen kommer fra krepsdyr og alger som den spiser.

Vi avslutter ettermiddagen på havnen. Når klokken nærmer seg fire begynne fiskebåtene å komme inn fra havet, og fangsten blir sortert i blå fiskekasser mens husmødre står med plastposer og kjøper fisk til middag.

Etter å sett på livet på havnen skal vi inn i auksjonshallen, der vi overværer den moderne og automatiserte auksjonen. Blå kasse fulle av blekksprut, sardiner, hummer og fisk i alle størrelser og farger blir auksjonert bort foran øynene våre. Prisene går nedover fort, og så gjelder det å trykke på knappen når prisen kommer til det man er klar til å betale. Det går fort og er spennende å se på, og det er morsomt å se hva restauranter, fiskehandlere og supermarkeder gir for fisken direkte på auksjon.

Nå er det tid til å begi oss hjem til hotellet og spise middag.

Dag 8
Dagen er fri til egne utflukter eller avkobling
Dag 9
Valencia – kultur, arkitektur og paella (ikke inkl.)
Valencias spennende moderne bydel

Dagens utflukt går til Valencia, som må sies å være Costa Blancas kulturelle sentrum. Det er Spanias tredje største by, og Valencia kan skryte av at det er her den spanske nasjonalretten paella kommer fra. Den lokale «paella valenciana» inneholder tradisjonelt kylling, kanin og opprinnelig også snegler. Vi skal prøve en av de mange herlige paellaene sammen med et godt glass vin. Valencia ble grunnlagt av romerne for over 2000 år siden og har mange nydelige torg, hager og bygninger. Før vi spaserer en tur i den gamle bydelen skal vi på en liten panoramatur i den sjarmerende byen. Her er det nemlig ikke bare bygninger som den gamle silkebørsen som nå er på UNESCOs verdensarvliste, men også en bydel med moderne og helt fantastiske bygninger i «Kunst- og vitenskapsbyen», Ciutat de les Arts i de les ciéncies, som er oppført av den verdensberømte arkitekten Santiago Calatrava, som kommer fra Valencia.

Vi er tilbake på hotellet tidlig på kvelden.

Utflukten kan med fordel bestilles hjemmefra som en del av utfluktspakken eller kjøpes på stedet (hvis det er ledige plasser). Pris på stedet er 65€ inkl. lunsj.

Vil man ikke være med til Valencia er dagen til fri disposisjon.

Dag 10–11
Tid til egne opplevelser
Dag 12
Xalo med antikkmarked, spanske spesialiteter og besøk hos vinkooperativ (ikke inkl.)

Om lørdagen er det mulig å kjøpe en utflukt til det lille antikkmarkedet i Xalo, eller Jalón som det heter på det offisielle spanske språket, kastillansk. Vi kjører inn i baklandet i den berømte vindalen Valle de Pop. Her blir noen av områdets gode viner produsert, og spesielt er stedet kjent for sin moscatelvin og den søte Mistela, som blant annet lages på moscatel-druen.

Vel framme i Xalo får vi tid til å se oss rundt på antikkmarkedet og se på de mange spennende tingene. Kanskje er det noe som frister? Etterpå går vi inn på Bodegas Xaló der vi kan smake på den lokale vinen, hvit, rød, rosé og muscatel. Vinen er veldig rimelig i pris, så hvorfor ikke ta med seg en flaske eller to?

Herfra kjører vi til Alcalalí, som ligger i nærheten. Her spiser vi en lunsj på en av de lokale restaurantene, nemlig Casa Pinet, som egentlig begynte som tilfluktssted for frihetskjemperne under Den spanske borgerkrigen. I dag er det sønnen som driver restauranten, som er pyntet med minner fra borgerkrigen – her kan man se alt, både rifler og annet militært materialet. (Det kan hende at restauranten er opptatt, full eller stengt – i så fall spiser vi på et annet herlig sted i byen.)

På veien hjem stopper vi ved Colle de Rates som er en fantastisk utsiktsplass. 

Vi er tilbake utpå ettermiddagen.

Pris inkl. lunsj 50€. Utflukten annonserer, bestilles og betales på reisemålet. Denne utflukten ligger alltid på en lørdag og kan derfor bli flyttet til et annet sted i programmet.

Dag 13
Tid til egne opplevelser
Dag 14
Alicante (ikke inkl.)

Bli med til provinshovedstaden Alicante, der vi besøker middelalderborgen Castillo Santa Barbara. Videre kjører vi til byen og vandrer langs La Explanada de España, strandpromenaden til havnen. Vi besøker tapasgaten og drar derfra til Mercado Central for å få med oss både innendørsmarkedet og blomstermarkedet.

Vi besøker den vakre co-katedralen San Nicolas, som er et av Spanias vakreste eksempler på barokkarkitektur. Vi tar også turen innom det imponerende El Museo de Hogueras San Juan, St. Johannes-museet, som absolutt er verdt et besøk. 

Det blir tid til å nyte et glass vin sammen før det blir tid til å se mer av byen på egen hånd.

Her kan man besøke shoppingsenteret El Corte Inglés eller hvorfor ikke ta en rusletur i havnen, der noen påstår at selveste Hannibal losset elefantene sine før turen over Alpene.

Utflukten kan med fordel bestilles hjemmefra som en del av utfluktspakken. Ellers kan den kjøpes separat på stedet til €35. Lunsj er på egen hånd. Kjøreavstand 50 km hver vei (ca. 1 time).

 

Dag 15
Dag på egen hånd

I dag har vi en nydelig dag på egen hånd. Delta i noen av reiseldernes aktiviteter eller dra på egne eventyr.

Dag 16
Romernes Cartagena (ikke inkl.)
Amfiteatret i Cartagena

I dag er det mulig å bli med til en av de historisk mest spennende byen langs kysten. Cartagena har 215 000 innbyggere, og siden 1990 har byen brukt over 45 millioner euro på å grave ut et gammelt romersk teater som lå under den gamle fiskerbydelen.

Gjennom tidene har nok Cartagena vært mest kjent for den spanske Middelhavsflåten og for å være en fiskeby med konsumfiske av høy kvalitet, men med det nyutgravde teateret og det nye museet har byen fått litt del i de mange turistene på Costa Blanca – og med rette.

Byen ble grunnlagt som Ny-Karthago av generalen Hasdrubal i år 227 f.Kr. Det var under de tre puniske krigene 264–146 f.Kr.) og det nord-afrikanske handelsimperium under Karthago hadde mistet både Sicilia og Sardinia til romerne i kampen om herredømmet i Middelhavsregionen. Romerne hadde slått hærføreren Hamilkar i hjel og nå tok sønnen Hannibal opp kampen mot romerne. Det var nemlig her Hannibal dro med de 37 elefantene og 60 000 soldatene over alpene i vinterkulda. Det endte med at romerne tok makten i byen i 209 f.Kr. under den andre puniske krig. 

Vi besøker det romerske teateret og opplever byen. Vi er tilbake på hotellet tidlig på kvelden med mange gode opplevelser i ryggsekken.

Utflukten kan med fordel kjøpes hjemmefra som en del av utfluktspakken. Ellers kan den kjøpes separat på stedet til €45. Lunsj er på egen hånd. Kjøreavstand 178 km hver vei (ca. 2 t 30 min).

Dag 17–21
Herlige dager på egen hånd
Dag 22
Alicante–Oslo. Hjemreise

Opplev enda mer!

Disse ekstrautfluktene kan bestilles og betales hjemmefra:

Utflukt til Valencia kr 750 per person
Utflukt til Cartagena kr 525 per person
Utflukt til Alicante kr 400 per person

Samlet pris kr 1675. Bestill utfluktene som samlet pakke for kr 1550 per person og spar kr 125. Utfluktene/utfluktspakken må bestilles og betales senest 45 dager før avreise.

Amfiteateret i Cartagena

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 18 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
6 000,–
Om rommene

Standardrom type 1 (inkludert i reisens pris): Pene standardrom med utsikt mot bassenget/byen/fjellene. Rommene har balkong.

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Alicante t/r
 • Transport til og fra lufthavnen i Alicante
 • Utflukt til Benidorm inkl. tapasrunde
 • Utflukt til Altea og Calpe med kaffesmaking
 • Utflukt til Guadalest
 • Innkvartering på 4-stjerners hotell i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon på hotellet (frokost/middag)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utfluktspakke til Valencia, Cartagena og Alicante, pris kr 1550,–
 • Eventuelle ytterligere ekstrautflukter
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Driks til sjåfører og lokalguide (beregn ca. 6 €) og evt. driks til personalet på hotellet
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 3 out of 5 by from albir hyggelig reiseledere
Date published: 2024-04-02
Rated 4 out of 5 by from Reiselederen var kjempeflink. Hun hadde morgengym med oss på stranda. Albir er et veldig fint reisemål. Hotellet var hyggelig og utfluktene var interessante.
Date published: 2024-03-29
Rated 4 out of 5 by from Fin vårtur til Albir Totalt sett en vellykket tur. Bortsett fra ekstremt dårlig lydisolering i spisesalen, fungerte hotellet bra. Albir er en hyggelig, liten by, med kort avstand til for eksempel Altea, en annen hyggelig småby. Det var mulighet for mange fine utflukter, både i reiseselskapets regi og på egenhånd. Vi var heldige med både vær og temperatur, og hadde sympatiske, engasjerte og i hovedsak kunnskapsrike reiseledere.
Date published: 2024-03-28
Rated 3 out of 5 by from 3ukers ferie albir Spennende program med dyktige reiseledere. Om hotellet vil vi si: veldig lite rom for å være der i tre uker, og kun en lenestol på rommet. Vil anbefale Albatros å tilby leilighet i stedet på så lang ferie. Vi var skuffet over at det ikke var tilgang til innendørs svømmebasseng uten ekstra betaling og dessuten da også begrenset tidspunkt selv om det nesten aldri var folk å se i bassenget. Trimrom var slitt og uutholdelig klamt og varmt med mye rust på utstyret. I spisesalen var det et enormt støynivå med desibel langt over lovlige arbeidsforhold i Norge. Mange av stolene var i oppløsning og direkte farlige å sitte på. Minst et tilfelle hvor en mann gikk i gulvet når stolen knakk. Vi forsøkte å sette til side ødelagte stoler, men de ble bare satt tilbake rundt bordene igjen. Tilgang til takterrassen var sterkt begrenset. Vanskelig å forstå hvorfor den skulle være avstengt, like som bassenget inne som likevel var oppvarmet når ingen brukte det.
Date published: 2024-03-25
Rated 4 out of 5 by from fin reise Selve reisen var meget bra og dette var 4. gangen vi var på Sun Palas
Date published: 2024-03-25
Rated 4 out of 5 by from Nydeleg reise i mørke og triste november Fin plass og reise til. Reine og fine rom. Men matsalen hadde ALTFOR høg støy. Det øydela mykje av dagane. Trivelege utflukter. Albir er ein koseleg liten by med kort avstand til andre byar. Reiseleiar Mika var bare unik. Masse kunnskap, høg og klar stemme, alltid til stades. Finnes ikkje mange av hans kaliber. Alt i alt ein veldig fin ferie med nydeleg temperatur i november !!
Date published: 2023-11-23
Rated 5 out of 5 by from Fint opphold Dette var vår femte tur med Albatros i løpet av ganske mange år. Også denne var vellykket. Reiselederne var svært dyktige, kunnskapsrike og imøtekommende. Vi var på flere utflukter med topp guiding. Hotellets beliggenhet er også verdt å nevne, i passe avstand fra sentrum slik at der var rolig og godt med liten biltrafikk. Like ved lå en stor, god park, velholdt og ryddig, med godt oppmerka stier som fristet til mange gåturer i behagelig klima og terreng.
Date published: 2023-11-21
Rated 3 out of 5 by from En fin tur,men ting kan forbedres (se omtale). Jeg vil først og fremst rose den finske reiselederen MIKA(finsk) som har vært på destinasjonen i flere sesonger.Kunnskapsrik,alltid hjelpsom og blid.Første uken (44) var det 3 utflukter.BRA! Andre uken(45) var det ingen utflukter i regi av Albatros,dette på grunn av religiøs feiring i Spania.Tredje uten (46) var de tre siste utfluktene(heldagsutflukter tett etter hverandre.) Som et forbedringsforslag bør Albatros til neste år endre på avreisedatoen,slik at gjestene unngår å ha en HEL UKE på tid til egenhånd! Hotellet blir omtalt med 4 stjerner,men har behov for en"facelift".Til slutt vil jeg nevne spisesalen.Altfor mange gjester på hotellet i forhold til spisesalen.Det ble etterhvert satt opp tidspunkt på spisetid for Albatros gjestene.MYE STØY I SPISESALEN.HELT FORFERDELIG. Vi snakket med mange av de andre norske, de hadde samme mening.Forstår at ikke Albatros kan gjøre noe med det,men dere kan kanskje gjøre avtale med et annet hotell for fremtiden? Vi er forøvrig meget godt fornøyd med Albatros som reiseselskap.Vi vil ikke anbefale turen,før ovennevnte endringer er gjort( med tanke på neste spørsmål).
Date published: 2023-11-21
 • y_2024, m_7, d_16, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_129
 • loc_no_NO, sid_ESVLT04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser