Bølgende Toscana og grønne Umbria

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

To av Italias vakreste regioner med middelalderbyer som Siena, San Gimignano og Orvieto. Svøpt i bølgende landskap, herlige naturopplevelser og tid til å nyte

Opplev Toscana og Umbrias landskap til fots og på sykkel og nyt en uke med vinsmaking, fascinerende kulturrikdommer og vakker natur i en av italias mest kjente regioner. Vi besøker også det flotte Umbria med den vakre byen Orvieto som ligger på toppen av vulkanske klipper. 

I Toscana finner vi de bølgende landskapene der sypressene strekker seg mot himmelen og vi spaserer langs krokete, grågrønne olivenlunder og frodiggrønne vinmarker. Prikken over ien er labyrinstiske middelalderbyer, storslått renessansekunst og herlig italiensk sjarme. Umbria er Toscanas mer uberørte naboregion som også kalles Italias grønne hjerte. Her finner vi den fantastiske byen Orvieto som ligger vakkert på toppen av en klippe med utsikt over det vakre landskapet. 

Vi skal ut på en enkel vandring langs vinmarkene og olivenlundene på den gamle Frankerveien og vi skal kjenne vinden i håret og duften av Toscana på sykkeltur en dag. 

Vi besøker noen av de mest sjarmerende byene som historiske Siena, San Gimignano med de 14 middelaldertårnene og renessansepavens Pienza. De smale gatene, fine palassene og vakre kirkene forteller om flere hundre års historie. Underveis nyter vi den italienske stemningen både i byene og på sykkeltur i det toscanske landskapet, og selvfølgelig skal smaksløkene også på reise når vi besøker en av de lokale vingårdene i San Gimignano.

Utgangspunktet for det italienske eventyret er den klassiske kurbyen Chianciano Terme, der vi bor på et hyggelig familiedrevet hotell.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Vin & gastronomi

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 7 dager
Dag 1
Oslo–Roma. Videre til Chianciano Terme
Dag 2
Middelalderbyen Siena og renessansebyen Pienza
Dag 3
Umbria med Orvieto på toppen av klippen
Dag 4
Sykkeltur i Toscanas fantastiske landskap
Dag 5
Tid på egen hånd
Dag 6
Pilgrimsvandring, vinsmaking og den sjarmerende San Gimignano
Dag 7
Hjemreise. Fly Roma–Oslo

Hoteller

Hotel Miralaghi eller lignende

Hotellet ligger i den gamle kurbyen Chianciano Terme som italienerne har valfartet til i mange hundre for å få spa-behandlinger. Hotellet serverer en utmerket halvpensjon med italiensk frokost og middag med hjemmelaget italiensk mat, på samme måte som det ville bli servert i en italiensk familie. Det familie-eide Hotel Miralaghi har en vakker utsikt over det toscanske landskapet.

Vi bor på standardrom som har TV, WiFi og hårføner. Baderommene har enten badekar eller dusj.

Hotel Miralaghi
Viale della Libertà, 190
Chianciano Terme - 53042 - Tuscany
Phone+39 0578 64546
info@miralaghi.it

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
10 698,–
Oslo
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
11 698,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Roma. Videre til Chianciano Terme
Gate i byen Chianciano Terme

Etter ankomsten til Italia går reisen nordover ut gjennom vakre Lazio til Toscana. Her skal vi bo i den gamle kurbyen Chianciano Terme. Området har helt siden romerriket vært sentrum for kurbad og er det den dag i dag. Hit strømmer folk til for å nyte av de fantastiske omgivelsene. Før vi er framme ved hotellet stopper vi så vi får tid til en snack eller en kopp kaffe.

Vel fremme ved det familie-eide hotellet vårt sjekker vi inn, og i løpet av ettermiddagen tar reiselederen oss med på en liten spasertur i byen. Vi får tid til å sette oss ned med et glass vin på egen hånd før middag. Middagene spiser vi på hotellet som serverer vellaget og folkelig italiensk mat som serveres direkte ved bordene.

Dag 2
Middelalderbyen Siena og renessansebyen Pienza
Piazza i Pienza, Toscana

I dag skal vi besøke en av Italias vakreste kulturbyer, den fantastiske middelalderbyen Siena. Her er det lett å merke den historiske arven fra Italias storhetstid. Siena er i seg selv et kunstverk. Vi begir oss ut på en spaseretur gjennom byens gater og ender ved det skjellformede torget Piazza del Campo i sentrum. Det er her det berømte hesteveddeløpet Il Palio blir holdt om sommeren. Siena ligger på pilgrimsveien mot Roma, og det har vært med på å sikre byens rikdom. På piazzaen dominerer rådhuset fra slutten av 1200-tallet. Vi går gjennom smale gater, forbi senmiddelalder-palasser og beundrer domkirken, som anses av mange for å være Italias vakreste.

Etter vår spasertur i byen er det på tide med lunsj på egen hånd og eventuelt et besøk i den vakre domkirken og byens kunstmuseum med den fabelaktige utsikten over beyen. (entre 13 euro, oktober 2021) Du kan også besøke en av de mange caféene på Piazza del Campo og nyte folkelivet og stemningen på det vakre torget. 

Vi avslutter dagen med et besøk i den lille byen Pienza som opprinnelig var en mindre landsby der pave Pius II (1405-1464) ble født. Byen er en liten perle som UNESCO nylig har inkludert på Verdensarvslisten. Pienzas fantastiske sentrum ble oppført under Pave Pius den II’s tid, som fikk arkitekten Bernardo Rossellini til å oppføre den perfekte renessansebyen.

Utsikten over landskapet er fantastisk og det er en nytelse å se utover det klassiske toscanske landskapet med de frodige, bølgende vinrankene og de mørkegrønne sypressene. Byen er også kjent for den gode lagrede fåreosten pecorino. Her kan man få den i alle former fra den milde til den mest lagrade med pepperkorn eller chili.

Sent på ettermiddagen er vi tilbake i Chianciano Terme der vi spiser middag.

Dag 3
Umbria med Orvieto på toppen av klippen

I dag er det tid til å besøke den sørvestre delen av Umbria. Det er et imponerende syn når man nærmer seg Orvieto, som reiser seg majestetisk fra dalen. Når morgentåken svever rundt byens klipper ser den ut som en øy i tåken. Vi kan beundre utsikten over vinmakrene og det storslåtte landskapet når vi drar opp i svevebane eller minibusser over selve byen. Den gamle bykjernen har en rekke imponerende bygninger som ble oppført på 1200- og 1300-tallet. Katedralens fasade er et mesterverk og kirken er helt enestående med vakre fresker av Luca Signorelli. Byen kan skryte av å ha et underjordisk liv, og sammen begir vi oss ned i Orvietos undergrunn og historie. Vi utforsker det 2500 år gamle systemet av underjordiske ganger og grotter som gjemmer seg under byen.

Etterpå er det tid til lunsj på egen hånd i Orvieto, og her i Umbria dufter det ofte av trøffel når retterne blir servert. Når vi tar lunsjpause finner vi kanskje en av de hyggelige restaurantene som serverer herlig pasta med trøffel. Prøv eventuelt Trattoria La Palomba som serverer Umbrichelli Ascaro, en håndlagt pasta med en suas av egg, fløte og ristet pancetta, det lokale baconet, og hele herligheten serveres med revet trøffel.

Om ettermiddagen har vi mer tid til å oppleve det hyggelige og intakte middelaldermiljøet. Fra Orvieto har vi en vakker utsikt over landskapet, og det er lett å bli fristet til å gå på oppdagelse i de slingrende smugene. På det vakre torget kan man nyte en kopp espresso, ta inn middelalderstemningen og beundre byens vakre kirke før vi skal tilbake til hotellet vårt der vi spiser middag.

Dag 4
Sykkeltur i Toscanas fantastiske landskap

I dag skal vi oppleve Toscanas fantastiske landskap på sykkel. På den måten har man mulighet for å føle vinden i håret og duften fra naturen, og slik kan man ta seg rundt i det vakre, kuperte landskapet i sitt eget tempo. Du kan velge å sykle en tur sammen med reiselederen eller ta en tur alene.

Reiselederen hjelper gjerne med å foreslå en rute som passer nettopp deg. Besøk Montepulciano, hvor du kan nyte en lunsj og et glass lokal vin på torget. Kjøp litt brød, ost, skinke og drikkevarer og sett sykkelen i veikanten og spis en lett pikniklunsj mens du nyter utsikten over olivenmarker og vinranker. Eller legg turen til den verdensberømte utsikten over de vakre sypressene ved La Foce, som ligger rett ved byen. Det er en god måte å komme helt tett på naturen på. Veien er kupert og bakkete, men det går nedover igjen etterpå – og vi har hele dagen på oss.

Landskapet kan ved første øyekast se mer krevende ut enn det i virkeligheten er. Men de foreslåtte turene er ikke lengre enn at man kan leie sykkelen noe av veien (12–18 km. på en dag). Syklene er nye, har 6 gir og er utstyrt med håndbremser. Ønsker man å sykle med sykkelhjelm, bør denne medbringes hjemmefra. Skulle det ikke være sykkelvær, kan reiselederen foreslå andre aktiviteter i området.

Ut på ettermiddagen er vi tilbake i Chianciano Terme der det blir mulig å nyte en kopp kaffe på en av caféene, gå en tur i den gamle bydelen eller bare slappe av og nyte livet i den lille byen vår. Middagen i dag er på egen hånd og vi kan varmt anbefale den hyggelige, lille restauranten il Buco. Her får man god mat til rimelig pris og i vinduet kan man se at selveste Guide Michelin i mange år har anbefalt resturanten med eieren Silvano ved roret.

Dag 5
Tid på egen hånd

Dagen er satt av til egne eventyr.

Dag 6
Pilgrimsvandring, vinsmaking og den sjarmerende San Gimignano
San Gimignano, Toscana

Om morgenen går turen mot byen med tårnene, San Gimignano. Byens plassering på pilegrimsveien Via Francigena gjorde byen til handelssentrum i middelalderen, og dette tilførte den lille byen rikdom. Byen var allerede den gang kjent for sin produksjon av den gode, silkebløte hvitvinen, Vernaccia di San Gimignano, som fremdeles kan nytes den dag i dag.

Før vi besøker selve byen, tar vi en liten spasertur (4,5 km) fra Pancole på en del av den gamle pilegrimsveien opp til vingården Fattoria di Fugnano. Vi passerer blant annet den vakre lille kirken Cellole før vi kommer fram til den herlige vingården, som er et nydelig sted med fantastisk beliggenhet med nydelig utsikt over landskapet og de berømte tårnene i San Gimignano. Selvfølgelig skal vi smake på gårdens vin: Den berømte hvite Vernaccia, deres Chianti Colli Sensi og ikke minst deres supertoscaner – Sangiovese – som er lagret på fat.

Sammen med vinsmakingen spiser vi en lettere piknik-lunsj, og det blir mulighet for å kjøpe litt av den gode vinen med hjem. Etter besøket går vi tilbake til busse, og turen føles lettere nå når det er nedoverbakke.

Vi skal naturligvsi stikke innom selve San Gimignano. Her er det som å spasere direkte inn i middelalderen. Her kan man vandre rundt og suge til seg inntrykk i de kjølige, skyggefulle gatene, besøke den vakre kirken, spise en is i solen på torget eller ta en titt inn i den barske historien ved å besøke torturmuseet. Utpå ettermiddagen når vi er tilbake på hotellet, er det tid på egen hånd inntil vi skal spise en avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 7
Hjemreise. Fly Roma–Oslo

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 10 698,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
1 600,–
Om enkeltrom

Begrenset antall. Enkeltrommene er typiske enkeltrom og er derfor mindre enn dobbeltrommene.

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Roma t/r 
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Sykkelleie (den dag vi skal på sykkeltur) 
 • Piknik-lunsj med vinsmaking i San Gimignano
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • 4 dager med halvpensjon (italiensk frokost og middag) og 2 dager med frokost
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Pastakurs (10 euro)
 • Driks til sjåfør (beregn ca 5 euro)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

OBS! Endret rekkefølge på utflukter

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom et flyskifte.

Mer informasjon om Italia
Her kan du lese mer om Italia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/italia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Flotte dager i Toscana og grønne Umbria Det var en spennende tur med mange fine utflukter. Reiselederen var svært kunnskapsrik. Byen vi bodde i var dessverre lite spennende med unntak av Gamlebyen. Hotellet var et typisk familiedrevet italiensk hotell og det var et pluss at det var en stor utendørs terrasse med bar, hvor vi kunne samles om kveldene.
Date published: 2023-09-18
Rated 4 out of 5 by from en fin tur en bra og spennende reise
Date published: 2023-09-16
Rated 3 out of 5 by from Bølgene Toscana og grønne Umbria Store forventninger til reisen!
Date published: 2023-09-15
Rated 4 out of 5 by from Spennende reisemål til Toscana. Reisen til Toscana var spennende. Litt travelt å besøke 2 byer på samme dag. Ref. Siena og Pienza. Her kunne det holdt med å besøke den spennende byen Siena. Vingårdbesøk med vandring hadde også vært nok for en dags utflukt. Besøk av San Gimignano på samme dag som vingårdbesøk ble for travelt/for liten tid.
Date published: 2023-09-15
Rated 4 out of 5 by from Mye for pengene. Innholdsrik reise. Flink reiseleder.
Date published: 2023-09-15
Rated 4 out of 5 by from Spennende turer. Kunskapsrik reiseleder
Date published: 2023-09-14
Rated 4 out of 5 by from En fin opplevelstur. Reisen var spennende og vi hadde en fantastisk fin og kunnskapsrik gaid.Turen hadde ikke vært den samme uten han. Vi besøkte 6 byer og fikk sett og opplevd masse.
Date published: 2023-05-23
Rated 3 out of 5 by from For mange pauser i liten by Reiselederen var fin, men det ble mye tid på egenhånd slik programmet var lagt opp
Date published: 2023-05-20
 • y_2024, m_2, d_23, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_21
 • loc_no_NO, sid_ITRTR62, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser