Drømmen om Sør-Italia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev romantiske Capri, storbyen Napoli, det antikke Pompeii og den billedskjønne Amalfikysten

På denne reisen til området Campania i Sør-Italia har vi vår base på et lite, hyggelig hotell i kystbyen Piano di Sorrento. Byen ligger vakkert til ved Middelhavet med en blendende utsikt over Napolibukta og Vesuvs karakteristiske silhuett i det fjerne.

Vi utforsker både vår bydel og selve Sorrento samt de mange andre høydepunktene som regionen har å by på – blant annet ruinbyen Pompeii, som forsvant i aske fra vulkanen Vesuv for 2000 år siden. Vi besøker Napoli, byen der pizzaen ble oppfunnet, og begir oss ut på oppdagelse langs den berømte Amalfikysten og på øya Capri, som er en herlig miks av romerske ruiner, designerbutikker og dramatisk kystlandskap. Som en ekstra appetittvekker har vi lagt inn et besøk i pastabyen Gragnano, der man i 500 år har produsert Italias beste pasta.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Roma. Napolibukta, Sorrentohalvøya og Sorrento
Dag 2 Pompeii og Sorrento
Dag 3 Capri
Dag 4 Napoli og pastabyen Gragnano
Dag 5 Lokale opplevelser i fjellene bak Sorrento
Dag 6 Amalfikysten og Ravello
Dag 7 Fridag til egne eventyr eller utflukt til Vesuv (ikke inkl.)
Dag 8 Hjemreise fra Roma

Hoteller

Hotel Albatros

Vi har valgt å bo i utkanten av Sorrento på hyggelige Hotel Albatros i den lille bydelen Piano di Sorrento. Her bor man i det området hvor italienerne selv bor. Piano di Sorrento ligger flott til høyt over havet, og ikke langt fra hotellet kan man på en promenade nyte den herligste utsikt over havet til Vesuv og Napoli. Rommene vender mot gaten. Rommene mot gaten har lydisolerte vinduer og trafikkstøyen er meget begrenset.

Hotel Albatros
Via Madonna di Roselle 54
80063 Piano di Sorrento, Italy

Tel. +39 0818787417

Fax +39 0818087597

Hotellet har deponeringsboks, tv og hårtørker på rommet. Les mere på hotellets hjemmeside: www.hotelalbatrossorrento.com

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Roma. Napolibukta, Sorrentohalvøya og Sorrento

Vi flyr fra Oslo til Roma. Fra Roma kjører vi sørover gjennom det vakre italienske landskapet mot Campanias hovedstad Napoli og vårt elegante hotell i Sorrento.

Det var romerne som først oppdaget Sorrento, men på 1800-tallet gjenoppdaget engelskmennene for alvor den sjarmerende byen, som raskt ble et sentrum for intellektuelle fra hele Europa. Her bodde og arbeidet både Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson, og Bjørnson skrev at ”Så dejligt bor ingen Rejsende (...) som her!” Camilla Collett, Olaf Bull og flere andre norske kunstnere besøkte byen, og Ibsen fullførte både Peer Gynt og Gengangere nettopp her. Den dag i dag har Sorrento beholdt sin status som et eksklusivt turistmål, og byens skjønnhet og herlige atmosfære tiltrekker fortsatt mange reisende.

Vi bor på hyggelige Hotel Albatros, som ligger i den hyggelige forstaden Piano di Sorrento fire kilometer utenfor selve Sorrento by. Piano er et herlig utgangspunkt for våre opplevelser i området. Vi får en kald anretning når vi er fremme på hotellet.

Dag 2
Pompeii og Sorrento
Veggmaleri fra Pompeii

Om morgenen går vi 800 meter i behagelig tempo til stasjonen for å ta toget til Pompeii. Toget kjører direkte til utgravningene, og dette er den enklest og mest lettvinte måten å komme seg til Pompeii på. Vel framme ved foten av vulkanen skal vi besøke et av høydepunktene i området, den legendariske byen Pompeii, og skal flere tusen år tilbake i tiden. Byen ble begravd under et tykt lag aske og pimpstein under det voldsomme vulkanutbruddet i år 79. Askeregnet varte i tre døgn, og byens ca. 15.000 innbyggere flyktet hals over hode for å komme i sikkerhet. Begivenheten ble levende beskrevet av Plinius den yngre i to brev til Tacitus, som han paradoksalt nok avsluttet med ordene: ”Alt dette er slett ikke verdig til å gå over i historien, du skal ikke lese det med henblikk på å skrive om det (...)”. Til tross for det er beretningen om Pompeiis skjebne blitt overlevert helt fram til i dag, og det er en fascinerende historie som fremdeles beveger tilhørere nå, nesten 2000 år senere. Helt fram til 1748 sto tiden stille i Pompeii, men etter det ble byen vekket fra sin tornerosesøvn.

Utgravingene er ikke avsluttet ennå, og man føler seg virkelig hensatt til en annen tid når man beveger seg rundt i byens gater. På vandringen vår ser vi at man allerede den gang hadde rennende vann i husene, kloakksystemer, fantastiske veggmalerier, patrisierhus, bakerier, templer, badehus med termiske bad og en lokal bar. Som ved et trylleslag forstummet alt liv i byen, og med vår fantasi vekkes den til live igjen.

Vi drar tilbake igjen med det hyggelige lokaltoget og tar oss en ettermiddagstur i trivelige Sorrento, som blant annet er kjent fra sangen ”Torna Surriento” – tilbake til Sorrento – som ble sunget av den verdensberømte tenoren Enrico Caruso, som bodde i byen i en periode. Allerede i romertiden var byen et yndet turistmål, og keiser Augustus og keiser Marcus Aurelius besøkte stedet. De lokale hevder at bynavnet stammer fra Homers mytiske verden, der sirenene prøvde å forføre Odysseus fra klippen. Siden ble Sorrento gjestet av Europas kunstelite – både Ibsen, Byron, Goethe, Stendhal og Nietzsche bodde her i vintermånedene, og flere av de fine, gamle hotellene kan fremdeles oppleves i byen. Vi går en tur i byen og skal selvfølgelig også smake på et par av byens spesialiteter – den lokale isen, som man raskt blir avhengig av, og ikke minst den berømte sitronlikøren limoncello, som blir laget av skallet fra områdets mange sitroner.

Dag 3
Capri

Vi kjører i minibuss ned til båtbroen til båtene som krysser Napolibukta hele dagen. Vi går ombord i en av katamaranene som raskt legger ut på sjøen. Bak oss har vi en enestående utsikt over Napoli med Vesuv i bakgrunnen, og foran oss ser vi den eksklusive øya Capri reise seg fra havet.

Øya har gjennom tidene vært besøkt av alt fra romerske keisere til forfattere, filmstjerner og ikke minst det internasjonale jetsettet. Det har blitt skrevet og sunget mye om den lille øya, der vi legger til i Marina Grande. Vår tur går opp til den lille byen Anacapri i 270 meters høyde, der vi finner Villa San Michele, en fantastisk villa oppført av den svenske legen og forfatteren Axel Munthe. Axel Munthe utga som 72-åring ”Boken om San Michele” (1929), som straks ble en verdenssuksess. Villaen, som er bygget på ruinene av en romersk villa, er imponerende og har et fantastisk hageanlegg med terrasser. Her kan man nyte den uforglemmelige utsikten over øya, Sorrentohalvøya og Vesuv.

I Capri by blir det tid til å se nærmere på de elegante butikkene, hotellene og restaurantene som ligger langs de slingrende gatene. Vi finner en plass i solen på en av de hyggelige kafeene på Piazza Umberto hvis værgudene er med oss. Herfra kan vi iaktta bylivet, og det blir også tid til å beundre de fargerike hagene og til å nyte den fantastiske utsikten over klippene, ”I Faraglioni”, og den lille havnen Marina Grande.

Vi har litt tid til å oppleve mer av øya på egenhånd. Har man tid og krefter kan man gå en tur til den gamle keiservillaen Villa Jovis, som har tilhørt keiser Tiberius. Man skal være god til beins og turen tar omtrent en time hver vei. Eller kanskje fristes man til å bli med de lokale fiskerne på en båttur til ”Grotta Azzurra”, den verdensberømte blå grotte.

Etter en lang, herlig dag på Capri går vi ombord på båten om ettermiddagen og setter kurs mot Sorrento, der minibussene venter for å kjøre oss til hotellet vårt der vi skal spise middag.

Dag 4
Napoli og pastabyen Gragnano

I dag skal vi oppleve storbyen Napoli. Vi hører litt om den sjarmerende storbyen og ser noen av de mest kjente og vakre stedene. Vi passerer San Carlo-operaen og det kongelige slottet. Napolitanerne er fargerike og levende, og byen har en intens stemning. Kanskje ser vi klesvasken blafre i de små smugene i sentrum!

Vi skal også besøke det spennende arkeologiske nasjonalmusset, som blant annet viser funn fra Pompeii, ikke minst den berømte Alexander-mosaikken som forestiller Alexander den Store i kamp mot perserkongen i 333 f.v.t. i slaget ved Issos. Gulvmosaikken ble funnet i Pompeii og er nå et av museets stoltheter. Entré til museet er ikke inkludert i reisens pris.

Naturligvis blir det tid til å spise lunsj på egen hånd, og vi anbefaler naturligvis det mest napolitanske av alt, nemlig pizza.

På vei hjem kjører vi til den lille byen Gragnano, som ligger like ved vulkanen Vesuv. Byen kalles Cittá della Pasta – pastabyen – og er et symbol på Italias mest stabile levevei, nemlig pastaproduksjonen. Her har man i 500 år produsert den fineste pasta. Allerede på 1800-tallet var det 140 større eller mindre pastamakere i byen. Vi besøker en av pastaprodusentene og får en forståelse for hvordan man lager kvalitetspasta. Vi hører litt om de forskjellige typene pasta og hvilke typer som egner seg til forskjellige retter og sauser. Jo visst er det en kunst å lage god italiensk pasta.

Middagen er på egen hånd, så det passer fint å utforske Piano di Sorrentos små hyggelige steder eller å dra inn til en av Sorrentos mange herlige restauranter. Liker man enkle pastaretter eller risotto med skalldyr nede ved havnen eller i de smale gatene, eller vil man slå til med en middag på Sorrentos kjente restaurant Il Buco med 1 stjerne i Michelinguiden? Det er opp til deg! På Il Buco blir det vanligvis anbefalt å bestille en "tasting menu" som koster 95 euro inkl. et par glass vin, og det er verdt pengene.

Dag 5
Lokale opplevelser i fjellene bak Sorrento
Sorrentos kystlinje

I dag skal vi ut på en halvdagsutflukt der vi utforsker den vakre naturen på Sorrentohalvøya. Den frodige halvøya kan by på mange gode opplevelser og utflukter. Vi begynner med å kjøre til noen av de små stedene i fjellene bak Sorrento, som Massalubrense, Termini og Sant'Agata. Det blir naturligvis tid til et par pauser underveis før vi er framme ved et lite lokalt gårdsbruk som ligger rett overfor Sorrento. Her får vi en lett lunsj med lokale spesialiteter – blant annet deres egen vin, hjemmelagd ost og kanskje også andre smakebiter fra området. De spreke kan ta beina fatt og spasere den korte turen tilbake til Sorrento.

Ettermiddagen er satt av til egne eventyr i Sorrento. Sett deg ned en stund og nyt den imponerende utsikten mot Napoli, med øyene Ischia og Procida i det fjerne, eller gå en tur i den maleriske gamle bydelen og besøk Piazza Tasso eller den gamle klosterhagen med det lokale museet. Byen har også mange herlige restauranter og barer samt fine butikker som selger klær, lærvarer og håndsydde sko til rimelige priser.

Vi er tilbake på hotellet utpå ettermiddagen. Om kvelden skal vi ut og spise på en restaurant som ligger i gangavstand fra hotellet vårt. Her skal vi smake litt på forskjellige spesialiteter fra området, og naturligvis skal vi smake på napolitansk pizza. Dette er den opprinnelige pizzaen. Etter en god middag går turen tilbake til hotellet igjen (400 meter).

Dag 6
Amalfikysten og Ravello
Amalfi

Vi starter dagen med en kjøretur til den andre siden av Sorrento-halvøya. Den sørlige skråningen anses av mange for å være Italias – og kanskje verdens – vakreste og mest spektakulære kyststrekning. Her reiser Amalfikystens frodige, grønne fjell seg bratt opp fra havet, og små, hyggelige byer, som den kjente Amalfi, ligger som perler på en snor mellom forrevne klipper med en fantastisk utsikt over Middelhavet.

De maleriske husene er nærmest limt fast på klippen, og arkitekturen bærer preg av de fremmede folkeslagene som gjennom tidene har invadert området. Hovedbyen Amalfi, som var en av de fire italienske sjøfartsrepublikkene, har vært en meget viktig brikke i Italias historie, og i dag er området et attraktivt feriemål på linje med Sorrento. Vi går en tur og ser nærmere på den hyggelige byen med den vakre kirken.

Det blir god tid til å nyte herlige Amalfi før turen går opp på fjellet og videre til neste mål, nemlig den lille byen Ravello, som med sine 350 meter over havet ligger høyt over Middelhavet og har en helt fantastisk utsikt.

Allerede for tusen år siden hadde byen sin storhetstid, og en gruppe adelsfolk flyktet hit etter å ha vært i konflikt med dogen av Amalfi. Herfra var det fremdeles mulig å drive handelen på havet videre. Byen fikk gjennom tidene mer og mer makt, men ble midt på 1100-tallet ødelagt av republikken Pisa. Langsomt mistet byen sin status som økonomisk maktsentrum og sjøfartsrepublikk. I dag kommer man mest for å se noen av de berømte villaene Villa Rufolo eller Villa Cimbone, som ligger med fantastisk utsikt ut over havet.

Det sies også at komponistene Wagner og Grieg søkte inspirasjon til verkene sine her, og man mener at deler av Wagners Parsifal ble komponert blant den gamle hagens mange eksotiske blomster og planter.

Da byen var på sitt høyeste bodde det mer enn 25.000 mennesker her, men i dag er innbyggertallet nede på bare 2500. Ikke desto mindre er byen og ikke minst parkene verd et besøk. Vi besøker en av de flotte parkene og får tid til en kaffe før turen går hjem over fjellene til Sorrento.

Vi spiser naturligvis middag igjen på hotellet i kveld.

Dag 7
Fridag til egne eventyr eller utflukt til Vesuv (ikke inkl.)

Dagen er fri til egne eventyr. Det er mulig å nyte Sorrento eller kanskje ta toget til en av de små byene langs kysten. Du kan også bli med på en halvdagsutflukt til den berømte vulkanen Vesuv, med den majestetiske vulkankjeglen som strekker seg mot himmelen i det fjerne. Vesuvs berømte utbrudd for snart 2000 år siden ødela blant annet byene Pompeii og Herculanum. Innbyggerne i området lever i skyggen av den aktive vulkanen med den vakre beliggenheten. Vi skal helt opp til toppen av den 1200 meter høye vulkanen, der man kan se ned i det imponerende krateret. Den siste biten opp til kanten går vi til fots, og turen tar ca. tjue minutter, så turen anbefales ikke hvis man er dårlig til beins.

(Utflukten koster 360,– og bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise.)

Dag 8
Hjemreise fra Roma

Vi sier farvel til Sorrento og kjører til Roma, der vi tar flyet hjem til Norge.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 •   Norsk/svensk reiseleder
 •   Fly Oslo–Roma t/r
 •   Utflukter og transport ifølge program, entré til Villa San Michele
 •   Innkvartering i delt dobbeltrom
 •   Halvpensjon (frokost, 6 x middag og 1 lett lunsj)*
 •   Skatter og avgifter

*Middagen på ankomstdagen er en kald anretning

Prisen inkluderer ikke
 •   Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 •   Reiseforsikring
 •   Entré til Pompeii og Nasjonalmuseet i Napoli, beregn 22 euro (fra og med 1. juli 2014 er det ikke lenger gratis inngang for pensjonister på statlige museer)
 •   Ekstrautflukt til Vesuv kr 375,– (bestilles hjemmefra)
 •   Eventuelle ekstra arrangementer
 •   Tillegg for enkeltrom
 •   Driks til sjåfør (beregn ca. 6 euro)
 •   Personlige fornødenheter
 •   Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"
Tillegg for enkeltrom
2000,-

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Om halvpensjon på denne reisen

På denne reisen er det inkludert halvpensjon (6 middager og 1 lunsj), og vi spiser frokost på hotellet. Middagene spiser vi på hotellet eller en restaurant like ved hotellet, bortsett fra en enkelt middag som vi spiser på en lokal pizzarestaurant nært hotellet. En av dagene er det inkludert lunsj. Som de fleste steder i Italia består frokosten av bl.a. brød, syltetøy, pålegg, kaffe og te. Om kvelden velger man oftest mellom forretter som pasta eller suppe og hovedretter med kjøtt eller fisk. Maten er god og rikelig og kan betegnes som italiensk husmannskost.

Bagasje

Det er tillatt å medbringe 1 stk. bagasje per person. Max. 20 kg.+ håndbagasje (Håndbagasje: Maks vekt 8 kg. Håndbagasjens dimensjoner må maksimum utgjøre 115 cm totalt (50 cm, 40 cm og 25 cm).

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilke beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring, kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Klima og påkledning

Om våren og høsten kan det være kjølig morgen og kvelden, og regnbyger kan forekomme. Ha derfor med en genser og en lett jakke. Når det gjelder påkledning om kvelden på restauranter og lignende, er italienerne ikke særlig formelle. Husk å ha med et par gode sko til spasereturer i naturen og i byene.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Italia

Her kan du lese mer om Italia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/italia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.
Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 3 out of 5 by from Mange flotte utflukter Vi hadde en veldig flink og kunnskapsrik reiseleder som passet godt på alle. Reisen til hotellet var lang,var ikke forberedt på fire timer i buss fra Roma.Framme kl 02 på natta, og rett på utflukt til Pompei neste morgen. Gruppen var for stor(39),vanskelig å følge med på det som blir sagt på byvandringer, og mye venting på at flokken skulle samles. Turen til pastafabrikken var ikke mye verdt,burde brukt tiden i Napoli. Hotellet var greit, frokosten var bra, personalet veldig dyktige, men middagene var kjedelige og fargeløse, ikke mye Italia. Utfluktene var veldig bra, og de som kjørte bussene var utrolig dyktige.
Date published: 2017-05-09
Rated 3 out of 5 by from Herlige Italia Stort sett fornøyd med reisen men noe bør forbedres. Fornøyd med reiseleder og program. Hotellet og hotellmaten var for dårlig. Etter første måltid valgte vi å spise andre steder. Avreise til Italia bør begynne tidligere. Vi kom frem om natten og skulle opp tidlig neste morgen, fikk nesten ikke søvn noe som delvis ødela dagen etter. Dette var et av høydepunktene med besøk til Pompeii. På dag 4 Napoli og pastabye Gragnano gikk mesteparten av tiden til bussreisen. Vi fikk kun et par timer i Napoli. Foreslår å droppe Gragnano/besøk på pastafabrikk og heller ta tog tur retur Sorrento Napoli. Toget tar 50 min. Da blir det tid til å se Napoli. Dagen på Capri vår et høydepunkt. Fornøyd med program øvrige dager og.
Date published: 2017-04-19
Rated 2 out of 5 by from Stort forbedringspotensiale på et i utgangspunktet bra program Albatros lovte fly med Norwegian. Vi fikk JT som er vesentlig dårligere. Vi var ikke innstallert på hotellet før etter k 02.00 på natten - og reiseleder mente vi skulle være klare til avreise for første dags program kl 08.00! Dette ble etter heftige diskusjoner endret til kl 10.00. Det ble en meget stressende første dag med alt for mange aktiviteter på kort tid! Hotellet lå meget usentralt, rommene var kalde, og maten var, for å si det enkelt, meget sparsommelig. Busstransportene fungerte punktlig og bra med dyktige sjåfører. Reiseleder måtte oversette for enkelte lokalguider som ikke snakket engelsk. Da var det ofte bare de nærmeste som hørte hva hun sa. Gruppen var stor, 37 personer. Hva med mikrofon og øreplugger?
Date published: 2017-04-25
Rated 5 out of 5 by from Fin reise som anbefales Svært interessant program der vi både ble kjent med høydepunktene i regionen(Sorrento, Napoli, Vesuv, Amalfikysten, Capri) og kulturelle/historiske monumenter som Pompei og det arkeologiske museet i Napoli. Gode og kunnskapsrike guider (vi hadde to forskjellige) som både var lokalkjente og svært godt inne i italiensk kultur og språk. Bra hotell med hyggelig og hjelpsomt personale. Minus: reisen Norge-Italia, der vi kom fram til hotellet midt på natten. Der bør programmet endres.
Date published: 2017-05-02
Rated 4 out of 5 by from Sør-Italia flotte steder Fikk vite det meste på reisebeskrivelsen. Reiselederen var flink men pga veldig stor gruppe(38) og dårlig med tid på utflukter så ble det en del stress. Bør ha bedre tid til å gå til tog, utflukter og ta hensyn når en har med seg godt voksne Men det var MANGE veldig hyggelig medreisende så det gikk greit. Det er lange dager og varmt. MÅ være mer beskjed om å ta med seg drikke. Hotellet var langt fra alt, mye trafikk og lite gatelys. Bør ligge mer sentralt så en ikke gruer seg for å gå en tur på egenhånd-
Date published: 2017-05-03
Rated 3 out of 5 by from For mange lange bilkøer Reiseleder var hyggelig, men snakket for lavt. Hotellet burde ligge i et mer område med flere nærliggende muligheter. Kom fram ca kl. 2 om natta . Start tidlig neste morgen. For hardt. Burde være unødvendig å reise om København tilbake.
Date published: 2017-04-18
Rated 5 out of 5 by from En meget interessant tur! Dette var en meget interessant og innholdsrik tur. I løpet av en uke fikk vi sett mange forskjellige landskaper, og vi kom også på besøk i et par - tre lokale håndverksbedrifter. Et av mange høydepunkter var turen langs Amalfikysten på svingete, smale veier. En stor komplimang til sjåføren! De lokale guidene vi hadde på Capri og i Pompei snakket godt engelsk og formidlet sine kunnskaper med stor entusiasme. Albatros' reiseleder Monica var meget rutinert og påpasselig når det gjaldt telling av deltakerne slik at ingen ble gjenglemt når vi skulle videre, og hun sjekket også at alle fikk med seg sine eiendeler når vi hadde vært ute av bussen,og ordnet opp hvis noen av oss fikk problemer.
Date published: 2018-09-21
Rated 3 out of 5 by from En flott opplevelsesreise. En fantastisk tur. Hadde aldri klart å oppleve alt dett, om vi hadde tatt turen på egenhånd. Fantastiske capri. Nydelige sorrentohalvøya, Og amalfikysten var helt utrolig vakkert. På en slik tur må man kunne følge et fullsatt program, og like å være i en gruppe. Negative var at vi på forhånd burde få vite at det var 4 timers busstur til hotellet på natten. Maten på hotellet var elendig, men frokosten var bra. Og sengene var harde. Men hotellpersonalet gjorde opp for det negative, alltid blide og hyggelige.
Date published: 2017-05-23
 • y_2019, m_5, d_22, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_48
 • loc_no_NO, sid_ITRTR33, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

ITRTR33ANO