Gjestfrie Georgia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev Georgias tusenårige historie, dets fascinerende natur, Stalins barndomsby, solide mat- og vintradisjoner og den sjarmerende storbyen Tbilisi

”En gjest er en gave fra Gud” lyder et gammelt georgisk ordtak, og at georgierne tar seg godt av gjestene sine er vanskelig å være uenig i. Overalt blir du møtt med en stor iver etter å fortelle deg hvor fantastisk Georgia er. For georgierne er ikke bare gode verter, de er også utrolig stolte over det lille landet sitt. Med et helt unikt språk og alfabet, en dramatisk og spennende historie, samt et kjøkken som hører til blant de beste i verden, har georgierne også mye å være stolte av.

På denne reisen tar vi utgangspunkt i Georgias hovedstad, Tbilisi, med dens mange spennende byggverker og dens hyggelige gamle bydel. Vi drar på dagsutflukt til museet for landets mest beryktede person, Josef Stalin, og stikker innom den nesten 3000 år gamle oldtidsbyen Uplistsikhe. Vi besøker den imponerende Svetitskhoveli-katedralen i landet sreligiøse høysete i Mtskheta før vi begir oss opp i fjellene og opplever vinlandet, Khaketi. Her besøker vi den pittoreske landsbyen Signaghi, smaker på de lokale druene og spiser lunsj hos en lokal bondefamilie.

Vi bor på gode standardhoteller med sentral beliggenhet i den georgiske hovedstaden og har gitt turen det lille ekstra i form av gode mat- og vinopplevelser.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Lari

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Tbilisi, Georgia. Byrundtur med den gamle bydelen, bad, Narikala-fortet og Rustaveli-gaten
Dag 3 Tbilisi–Gori–Uplistsikhe–Tbilisi. Stalinmuseet i Gori og oldtidsbyen Uplistsikhe
Dag 4 Mtskheta. Det UNESCO-fredede Jvariklosteret, Svetitskhovelikatedralen og Nasjonalmuseet
Dag 5 Fjellandsbyen Sighnagi, Bodbeklosteret og livet på landet
Dag 6 Ekstrautflukt til det moderne Tbilisi eller tid på egen hånd. Avskjedsmiddag
Dag 7 Tbilisi–Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
9 998,–
Oslo
9 498,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi reiser fra Oslo tidlig på kvelden og mellomlander i Riga.
Dag 2
Ankomst til Tbilisi, Georgia. Byrundtur med den gamle bydelen, bad, Narikala-fortet og Rustaveli-gaten
Vi besøker gamlebyen i Tbilisi

Vi lander i Tbilisi tidlig om morgenen, og etter ankomsten kjører vi til hotellet vårt og får noen timers hvile. Etter frokost på hotellet er det tid til å se nærmere på byen, som brer seg oppover klippesidene på begge sider av elva Mtkvari. Tbilisi er en gammel by med en historie som går helt tilbake til 300-tallet f.Kr. Byen er imidlertid flere ganger gjennom historien blitt nærmest jevnet med jorden av angripende invasjonsstyrker – senest i 1795, da Persias Aga Mohammed Khan så godt som brente byen ned til grunnen.

Vi går en tur i den gamle (eldste) bydelen, som med sine kronglete gater og skjeve balkonger har en atmosfære av tidligere tiders Kaukasia. Vi begynner turen ved Metekhi-kirken, som er oppført i slutten av 1200-tallet og gjenoppbygd utallige ganger siden da. Allerede på 400-tallet lå her en kirke bygd av kong Vakhtang Gorgasali (ifølge sagnet Tbilisis grunnlegger). Her finner man et gravsted for den kvinnelige martyren St. Shushanik, som ble torturert til døde av sin mann i 544 fordi hun nektet å oppgi sin tro.

Vi går nå opp til et av byens gamle bad, som er bygd direkte oppå en av de varme kildene som strømmer opp fra undergrunnen mange steder i Tbilisi. ’Tbili’ betyder da også ’varm’, og vannet holder en temperatur på 38–40 grader. På tross av lukten fra det svovelholdige vannet er badene fremdeles populære, og mange kommer hit for å lindre hudlidelser eller gikt, for å få en massasje eller bare en hyggestund.

Turen går deretter opp til toppen av Sololaki-høydedraget, der Narikala-fortet troner som tatt ut av en eventyrlig ridderroman. Det er byens eldste festning med røtter tilbake til 200-tallet, men som alt annet i Tbilisi er den ødelagt og gjenoppbygd flere ganger. Utsikten her ovenfra er imidlertid helt intakt og gir et godt overblikk over den gamle bydelen. Vi går videre til byens største synagoge, til Sioni-katedralen og til byens eldste bevarte kirke, Anchiskhati, som ble bygd på 500-tallet.

Vi avrunder dagen med en kjøretur langs Rustaveli-gaten, den absolutte hovedgaten i Tbilisi, der parlamentet og flere store museer har sin adresse. Vi gjør deretter holdt ved den vakre 9. april-parken og ser bygningen der den norske forfatteren Dagny Juel ble myrdet i juni 1901. Dagny Juel skrev flere bøker og skuespill og var en viktig del av datidens kunstnerkrets – blant annet sies det at hun var modell for flere av Edvard Munchs malerier, blant annet «Madonna» og «Sjalusi». Hun hadde et dramatisk liv og ble skutt på et hotellrom av en venn som hadde invitert henne til Tbilisi da hun var bare 34 år gammel. På den andre siden av gaten ligger det forhenværende London Hotel, der Knut Hamsun bodde i 1899, så her får vi et lite glimt av norsk litteraturhistorie.

Dag 3
Tbilisi–Gori–Uplistsikhe–Tbilisi. Stalinmuseet i Gori og oldtidsbyen Uplistsikhe

I dag går turen vestover mot Stalins fødeby, Gori. Overdekket av en paviljong i gresk-romersk stil ligger det beskjedne huset der Stalin – den gang Ioseb Besarionis dze Jugashvili – tilbrakte sine første fire leveår. Museet ligger ved siden av, og da det ble bygd i 1957, var det som en hyllest til den nylig avdøde lederen av Sovjetunionen. Etter Georgias selvstendighet er skjønnmalingen blitt nyansert en smule, og utstillingen berører nå også utrensningene og den politiske forfølgelsen, Gulag og pakten med Hitler i 1939. Et viktig kapittel i verdenshistorien sett gjennom en nøkkelpersons livshistorie.

Turen fortsetter til oldtidsbyen Uplistsikhe, som er hogd direkte ut av klippen. Fra 500-tallet f.v.t. til det første århundret e.v.t. var byen et førkristent religiøst sentrum der man dyrket solgudinnen. Etter den arabiske invasjonen i området i 645 ble Uplistsikhe residens for kristne konger, som overtok de hedenske templene og gjorde dem om til kirker. Her fikk byen sin storhetstid og huset på et tidspunkt hele 20 000 mennesker. Det vi ser i dag, er imidlertid mindre enn halvdelen av den opprinnelige byen. Den ble nemlig grundig ødelagt av mongolene i 1240, og nå står bare restene av den innerste bykjernen tilbake. Vi kan likevel fremdeles beundre det arbeidet som er nedlagt i utformingen av grotte-rommene for mer enn 2500 år siden.

Sent på ettermiddagen returnerer vi til Tbilisi.

Dag 4
Mtskheta. Det UNESCO-fredede Jvariklosteret, Svetitskhovelikatedralen og Nasjonalmuseet
Vakker utsikt over Mtskheta

Dagens utflukt går til et av de viktigste stedene for den georgiske ortodokse kirken. Kristendommen ble statsreligion i Georgia i år 317, 14 år etter Armenia. Kirkene i området omkring byen Mtskheta hører til de eldste og viktigste i hele Georgia, og UNESCO har anerkjent kirkenes betydning med en plass på verdensarvlisten.

Det gjelder for eksempel Jvari-klostret, som ligger oppe på en åstopp med vakker utsikt over byen og elva Mtkvari, som slynger seg nedenfor. Det lille klostret er bygd tidlig på 600-tallet på et hellig sted der enten St. Nino (en kvinnelig evangelist) eller kong Mirian, som hun omvendte til kristendommen, satte et stort trekors. Bygningen er strengt symmetrisk, utlagt i en korsform med ekstra rom mellom ’armene’, så hele grunnplanen blir åttekantet.

Inne i Mtskheta by finner vi Svetitskhoveli-katedralen, som er den nest største kirken i hele Georgia og en av de viktigste. Erkebiskopen av Mtskheta og Tbilisi har sitt sete her, og selveste Jesu kjortel sies å være begravet under kirken! Den opprinnelige trekirken fra 300-tallet ble etter rundt hundre år erstattet av en steinkirke, som man ennå kan se restene av i den nåværende konstruksjonen, som er fra 1000-tallet. Katedralen har vært enorm for sin tid, og den er smykket med utskjæringer både ute og inne.

Vi er tilbake i Tbilisi igjen om ettermiddagen. Her skal vi til det imponerende Nasjonalmuseet, som ble gjennomgripende restaurert for noen få år siden, og som har en meget interessant oldtidssamling.

Dag 5
Fjellandsbyen Sighnagi, Bodbeklosteret og livet på landet
Det sies at Georgia er vinens vugge

I dag forlater vi storbyen og begir oss opp mot fjellene i den østlige delen av landet. Første stopp er i en av områdets vakreste byer: Lille Sighnagi, som ligger på en bakketopp med utsikt over Alazanidalen og Kaukasus i det fjerne. Her er det smale, bratte brolagte gater og pastellfargede hus fra 1700- og 1800-tallet med utskårne trebalkonger. Den gamle bymuren fra 1700-tallet er fremdeles intakt, og man kan gå en liten tur på den. Vi stikker også innom Bodbeklosteret som ligger i nærheten, og der det er fantastisk utsikt over Alazanidalen.

Vi fortsetter herfra til en mindre, lokal vingård, der vi får en introduksjon til den enestående måten de lager vin på – naturligvis også med mulighet til å smake på den lokale druen. Det er blitt laget vin i Georgia de siste 7000 årene, og særlig i Kakheti-regionen preger vinmarkene landskapet. Den tradisjonelle metoden er å la druene gjære i leirkrukker som er nedsenket i jorden, men i de senere årene har både druesorter og produksjonsmetoder fra Europa vunnet innpass – uten å utkonkurrere de gamle.

Nå trenger vi en god lunsj, og hva er bedre enn en god, solid georgisk landlunsj hos en lokal familie? Her får vi dessuten et godt inntrykk av livet på landet og hører om georgiske tradisjoner.

Vi drar tilbake til hovedstaden med fulle mager og en masse inntrykk.

Dag 6
Ekstrautflukt til det moderne Tbilisi eller tid på egen hånd. Avskjedsmiddag
Tradisjonell georgisk mat

Dagen er satt av til opplevelser på egen hånd i den georgiske hovedstaden hvis man ikke har lyst til å delta i ekstrautflukten til det moderne Tbilisi. Denne utflukten kjøpes ekstra og går til nye deler av den herlige byen som har gjennomgått en voldsom forvandling i løpet av de siste årtiene. Vi beøsker den imponerende Treenighetskatedralen som sto ferdig i 2003. Vi skal også til Tbilisis nye gågate, New Tiflis, der det er en masse trivelige kafeer i de nyrenoverte husene. Nært gågaten ligger byens store antikkmarked. For at utflukten skal være så autentisk som mulig bruker vi offentlig transport for å komme oss rundt.

Om kvelden samles vi igjen alle sammen for å si farvel til det herlige landet og dets utsøkte kjøkken, som også denne kvelden vil gi oss noen gode opplevelser.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris, men må kjøpes separat.)

Dag 7
Tbilisi–Oslo
Flyet hjem går midt på natten, og vi lander i Norge tidlig om morgenen.

Ekstrautflukt til det moderne Tbilisi

Denne ekstrautflukten foregår med offentlig transport og går til de nyeste delene av den vakre hovedstaden. Vi besøker den imponerende Treenighetskatedralen som sto ferdig i 2003. Vi skal også til Tbilisis nye gågate, New Tiflis, der det er en masse trivelige kafeer i de nyrenoverte husene. Nært gågaten ligger byens store antikkmarked. Lunsj på en lokal restaurant er inkludert i prisen.

Pris NOK 398,-

Turen gjennomføres ved minimum 15 deltagere.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 9 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
2 398,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Tbilisi t/r med mellomlanding
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på godt hotell i delt dobbeltrom
 • Helpensjon (unntatt lunsj dag 6)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Ekstrautflukt til det moderne Tbilisi på dag 6
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 40 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Flyreisen

Vi flyr med selskapet Air Baltic, som har nattfly til Tblisi akkurat som alle andre europeiske flyselskaper. Vi har naturligvis inkludert hotell på både ankomst og avreisedag, slik at bryderiet ved nattflyet bliver så begrenset som mulig.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Der er ikke mulighet for tilslutningsfly.

Innkvartering

Vi bor på hoteller med alminnelige fasiliteter. Hotellene er valgt ut fra beliggenhet og hyggelig stemning. Vi benytter  oss av gode lokale 3–4-stjerners hoteller, som er sjarmerende på tross av en enkel standard. Både servicenivå og standard kan være litt annerledes enn det man er vant til i vår del av Europa. Uansett standard er det alltid eget bad og toalett på hotellene. Den endelige hotellisten vil bli sendt sammen med avreisebrevet 7 dager før avreise.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Da en stor del av utfluktene på denne reisen vil foregå til fots, forventes det at reisedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan ferdes uten assistanse.

Mer om Georgia

Her kan du lese mer om Georgia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/georgia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Veldig flott reise, mye nytt å lære og et fantastisk land Alt rundt reisen var meget godt tilrettelagt, reiseleder og ikke minst den hyggelige og kunnskapsrike lokale guiden var utmerket! Fint med samme buss og ikke minst sjåfør hver dag, var veldig bra. Hotellet var helt greitt, frokosten ok, all annen mat helt topp! For ikke å snakke om lokale viner, meget gode, så gode at jeg måtte ta 4 flasker med hjem i kofferten. Utfluktene var interessante og spennende, markedet i Telavi kunne vært utelatt eller vi burde hatt bedre tid der og i den byen. Ellers fornuftig råd å ta ut lokal valuta der, det ble anbefalt å betale med kontanter for det meste, greitt med kort på restauranter.
Date published: 2019-04-30
Rated 5 out of 5 by from Et spennende og annerledes reisemål Et spennende land å besøke, annerledes enn forventet, Tbilisi, er en by med mye å oppleve. Reiselederen vår og lokal guide var helt fantastiske, og en god sjåfør. Litt vel spennende med turen til klosteret David Gareja, da det regnet den dagen og fryktelige dårlige veier hvor såvidt bussen kom frem. Bussturen til vingård , vel lang, med forstår at den velges da vingården er ny og fin, og morsomt å oppleve lokalt marked på samme turen. Vi hadde litt lite klær med oss, mye kaldere enn forventet, selvom vi hadde sjekket yr før vi dro,mye vind , derfor kaldere enn gradestokken viser.
Date published: 2019-04-05
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk guide Anna Bergman og lokale Levan!!!!! Meget spennende både Tbiblisi, Gori og med andre utflukter. Fikk innblikk i landets historie på en utmerket måte. Må nok en gang nevne Anna Bergman og den lokale guiden Levan, han var utrolig omsorgsfull. Anna Bergman må være den mest kunnskapsrike guiden jeg har vært borte i. Utrolig at et så fattig land har det så rent og pent i gater og parker og langs motorveiene..Gatefeierne gjør en stor innsats. (Her er jeg skamfull på Norges vegne hvor det er søppel omtrent overalt). Vil på det varmeste takke for at dere har klart å få til et så spennende program (guider) for en så rimelig pris.
Date published: 2018-05-13
Rated 5 out of 5 by from Kjekk og minnerik tur til Georgia, Hamsuns "Æventyrland" Vi hadde store forventninger til turen, og ble ikke skuffet. Den svenske reiselederen var svært dyktig og kunnskapsrik. Hun formidlet den mangfoldige og spennende georgianske historien med glød og begeistring. Den lokale guiden kunne supplere og fortelle om lokale forhold og levesett. Begge var vennlige og omsorgsfulle og bidro til at alle kunne føle seg inkluderte i gruppa. Spennende utflukter, god mat og vin ved bugnende bord, og underholdning på høyt nivå. Anbefaler turen på det varmeste. Ikke dumt å lese seg opp på forhånd!
Date published: 2018-05-21
Rated 5 out of 5 by from Spennende reise til Georgia med masse kultur og historie Veldig fin reise til et land jeg visste lite om fra før. Guiden var svært kunnskapsrik og engasjert. Hun bød også på ekstratilbud som f.eks tur med vin-buss i Tblisi, vandring i armenerkvarteret med besøk i Trefoldighetskirken, meget interressant besøk hos en mann som produserte kvervikrukker for vinlegging. Utfluktene var spennende og reisetiden ble brukt til å lære om natur, kultur, politikk, religion og historie. Den lokale guiden var også veldig flink og forekommende og bussjåføren var stødig i tøff trafikk. Det var også morsomt at vi fikk gått en del både under utfluktene og i Tblisi. Reisen ga mersmak.
Date published: 2019-06-02
Rated 3 out of 5 by from Interessant land, altfor stor gruppe Georgia er eit spennande land, det fekk vi oppleva på denne turen. Båe natur og kultur fascinerte. Det vart hektiske, men innhaldsrike dagar, sjølv om 2-3 timars bussreise kvar veg kunne vera slitsame nok. Den lokale guiden var kunnskapsrik, hjelpsam, hyggeleg, og snakka eit godt forståeleg engelsk. Hotellet var ok, men låg i ein del av byen som ikkje var mykje å ropa hurra for! Diverre var gruppa vår altfor stor, 32-33 personar førte til mykje venting. Veret var ikkje det beste, kaldt og surt. Denne reisa er sikkert fantastisk litt seiare på våren, i mai t.d.
Date published: 2019-04-05
Rated 2 out of 5 by from Hadde lenge ønsket meg til Georgia Det var for tidlig på året å reise til Georgia. Det var kaldt. Vi satt for mye på bussen. Finn heller mer program i Tbilisi. Det var først siste dagen vi kom på city sightseeing. Spesielt turen til klosteret var bortkastet tid. Veldig dårlige veier og lite å se. Maten var alltid det samme. Varier mer, det er mye å velge mellom i Georgia. Den georgiske guiden var bra! Hotellet var OK.
Date published: 2019-05-08
Rated 5 out of 5 by from Interssant møte med en vellykket tidligere sovjetrepublikk Georgia har greid det ingen andre sovjetrepublikker har fått til i denne regionen. Det er etablert en nasjon med (tilsynelatende) god organisering, lite korrupsjon, ingen mafia og rimelig ordnede økonomiske forhold. Det er derfor uhyre interessant å oppleve og observere Georgia, inkl nasjonens streben etter en tilnærming til Vesten (EU) og løsrivelse fra "østen". Det er flott å møte gjennomgående hyggelige mennesker, avslappet stemning om kveldene i byene og i resturangene, ingen fyll og bråk og ingen søppel. Som i resten av Kaukasus er det mer historie i og om landet enn det er mulig å absorbere. Ingen bok eller presentasjon kan imidlertid overgå faktiske opplevelser. Slik sett var turen en ubetinget positiv opplevelse.
Date published: 2018-06-18
 • y_2020, m_7, d_13, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_59
 • loc_no_NO, sid_GERTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

20GERTR05CNO1311