Pass, visum og innreiseregler til Etiopia

St. Maria av Zion-kirken i Aksum

Les om regler i forbindelse med reiser til Etiopia her. 

Pass

Når du reiser med Albatros Travel, må passet ditt være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen og ha minst 2 blanke sider igjen i passet. Dette kravet er i tilfelle endringer eller uforutsette hendelser oppstår under reisen. Reiser du med pass som har mindre enn 6 måneders gyldighet, skjer dette på eget ansvar. Alle land har egne regler for passets gyldighet og disse kan sees på Utenriksdepartementets hjemmeside: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Barn må være i besittelse av eget pass uavhengig av alder.

Hvis du ikke er norsk statsborger er det viktig at du undersøker hvilke visumregler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å ha riktige dokumenter når du møter opp på flyplassen.

Visum

Man må søke om e-visum hjemmefra. Et Single-Entry Visa gjelder i 30 dager og koster 52 USD. For å søke trenger du en passkopi og et passfoto. Du søker om e-visumet her: www.evisa.gov.et/#/home

Innreisekrav til Etiopia

Passet ditt må ha minst to tomme sider til visering.

Du kan holde deg oppdatert på innreisekravene via Albatros innreisesjekk som du finner lenger ned på siden eller på Utenriksdepartementets sider: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Vær oppmerksom på at innreisekravene kan endre seg med med kort varsel og at det er ditt ansvar å sikre at du kan innfri de eventuelle krav som måtte gjelde på avreisetidspunktet. Skulle du ikke være i stand til dette vil reisen i utgangspunktet være tapt.

Albatros Innreisesjekk

Med Albatros Innreisesjekk kan du enkelt og greit skaffe deg overblikk over hvilke eventuelle visumkrav og spesielle innreisekrav som gjelder for ditt reiseland. Albatros Innreisesjekk er utviklet i samarbeid med Sherpa som tilbyr visumservice til gjester fra hele verden. Sherpa hjelper, mot et administrasjonsgebyr, med å søke e-visum til de reiseland hvor det er krav om dette. Vær oppmerksom på at dette er en service du betaler ekstra for og det alltid vil være mulig for deg å søke e-visum direkte. Vær også oppmerksom på at Albatros på utvalgte destinasjoner hjelper med gruppevisum eller ankomstvisum. Hvis dette er tilfelle, fremgår det i teksten over.