Storslåtte Sri Lanka

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Teplantasjer, enestående gamle templer, besøk i landsbyer og Udawalawe nasjonalpark – samt stranddager

Albatros rundreise gir deg ikke bare de beste opplevelsene på Sri Lanka men vi har oppgradert komforten og bor utelukkende på fine 4-stjerners hotell. 

Vi skal besøke spennende byer med historiske kolonibygninger, basarer og enestående templer – blant annet det UNESCO-fredede grottetempel ved Dambulla som ble skapt for over 2 000 år siden. 
Vi besøker små lokale krydderhager og hører om de mange spesielle srilankiske krydderne og deres historiske betydningen for landet. 

Vi skal naturligvis også gå på oppdagelse i den gamle kongebyen Kandy med det imponerende Tanntempelet samt kjøre tog gjennom høylandets mange pittoreske teplantasjer. 
Sri Lankas rike og enestående dyreliv er også på programmet når vi drar på safari i den vakre Udawalawe nasjonalpark. Reisens avsluttes med 4 dagers herlig badeferie ved Indiske hav på et lekkert strandhotell.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Srilankansk rupi

Dagsprogram 15 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Colombo, Sri Lanka. Byrundtur i Colombo
Dag 3
Colombo–Dambulla. Klippefestningen Sigiriya
Dag 4
Dambulla. Utflukt til middelalderhovedstaden Polonnaruwa
Dag 5
Dambulla. Lunsj hos lokal familie og grottetempelet ved Dambulla
Dag 6
Dambulla–Kandy. Krydderhage og botanisk hage
Dag 7
Kandy. Byrundtur med Tanntempelet og danseforestilling
Dag 8
Togtur fra Kandy til Nuwara Eliya. Teplantasjer og flott natur
Dag 9
Nuwara Eliya–Udawalawe nasjonalpark. Safari og frodig natur
Dag 10
Udawalawe nasjonalpark–Galle–badebyen Bentota. Byrundtur i Galle
Dag 11–13
Bentota. Avkobling og strandliv på egen hånd eller utflukter. Avskjedsmiddag
Dag 14
Avkobling og strandliv. Beruwela–Colombo og fly hjem
Dag 15
Ankomst til Oslo

Hoteller

Ramada Colombo

Med god og sentral beliggenhet, fine og moderne rom og en herlig frokostbuffet har dette hotellet alt man be om av et klassisk storbyhotell. At Ramada Colombo i tillegg ligger under 500 meter fra hovedstadens fineste strand og mest eksklusive restauranter er bare prikken over i’en.

Les mer om hotellet på www.ramadacolombo.com/

På enkelte avreisedatoer bor vi på et annet hotell i Colombo. Standarden vil naturligvis være tilsvarende

Amaya Lakes

I Sigiriya bor vi på det fine Amaya Lake. Hotellet har en fantastisk utsikt til den vakre Kandalama Laka og byr på luksus midt i den skjønne naturen. Her kan du nyte en dukkert i den herlige poolen, få en behandling i spa (bestilles og betales på hotellet) eller hva med et slag tennis eller en god middag på en av hotellets tre restauranter? De flotte rommene har alle privat terrasse eller en liten hage. Alle rommene er utstyrt med dobbeltseng, baderom samt arbeidsstasjon, wifi, TV, safe, telefon, hårføner, minibar samt kaffe/te-fasiliteter.

Les mer om hotellet på www.amayalake.com

Amaya Hills

I Kandy bor vi på Amaya Hills. Hotellet er bygget i henhold til gamle srilankiske byggemetoder og er i det samme stil som Kandys kongelige palasser. Her er vakker utsikt over områdets skogkledde fjell og dale. På hotellet kan du ta en dukkert i det deilige og vakkert beliggende bassenget, få opp pulsen i treningsstudioet, bli bortskjemt med deilige behandlinger i spaet (ikke inkludert) eller nyte en god middag på en av hotellets restauranter.
Alle rommene er utstyrt med dobbeltseng, TV, trådløst internett, hårføner, minibar og kaffe/tekoker.

Les mer om hotellet på www.amayahills.com.

Araliya Green Hills

I Nuwara Eliya bor vi på et av områdets gamle hoteller i kolonistil, Araliya Green Hills. Her kan du nyte den friske fjelluften, spise et godt måltid på hotellets restaurant med retter fra både øst og vest eller besøke hotellets bar med panoramautsikt over området. Alle rommene er utstyrt med dobbeltseng, baderom med badekar, aircondition, safe, TV, telefon og minibar.

Les mer om hotellet på www.araliyaresorts.com/araliya-green-hills

Grand Udawalawe

Ved Udawalawe nasjonalpark bor vi rett opp til parken på det herlige Grand Udawalawe. Her er det pool, restaurant med både indiske og vestlige retter, samt en bar med utsikt over det frodige lanskapet. Innretningen er rustikk-luksuriøs og alle rommene har balkong eller terrasse, aircondition, telefon, TV, safe, minibar, kaffe/te-fasiliteter, flaskevann og hårføner.

Les mer om hotellet på www.udawalawesafari.com

The Surf Hotel

4-stjerners The Surf Hotel ligger rett ut til Indiske hav så det er gode muligheter for all verdens vannsport hvis du ikke bare vil nyte den eksepsjonelt vakre sandstranden. Hotellet har et fantastisk bassengområde og kan også hjelpe med å arrangere diverse utflukter i området. Vi bor på superior-rom som alle har privat balkong og aircondition. Samtlige rom har også havutsikt og er utstyrt med TV, minikjøleskap, kaffe/te-fasiliteter og hårføner. Les mer på www.ekhohotels.com/ekhosurf

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
32 998,–
Oslo
33 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi flyr fra Oslo til Sri Lanka med mellomlanding.
Dag 2
Ankomst til Colombo, Sri Lanka. Byrundtur i Colombo
Tempel i hovedstaden Colombo

Vi lander i Sri Lankas største by, Colombo. Etter å ha gjort unna innreiseformalitetene begynner vi på dagens byrundtur i en myldrende storby som ligger flott til ut til Indiske hav.

På grunn av Colombos store havn og den strategiske beliggenheten på handelsrutene mellom øst og vest var byen kjent blant handelsmenn allerede for 2000 år siden. Det var allikevel ikke før i 1815, da Colombo ble overtatt av engelskmennene, at byen ble gjort til hovedstad på Sri Lanka.

På rundturen vår ser vi blant annet bydelen Fort, der portugiserne gikk i land på begynnelsen av 1500-tallet. Området om en gang var kjent som Kolonthota ble raskt et av de viktigste handelssentrene på øya. Portugiserne bygde en festning ved handelssenteret og havnen for å få kontroll over øyas indre – derfor heter bydelen Fort. Festningen ble erobret av hollenderne i 1656, og i 1815 overtok englenderne, som brukte festningen som administrasjonssenter. Noen årtier senere ble festningen ødelagt siden britene vurderte at det ikke lenger var noen militær trussel mot Colombo. Dessuten lå den i veien for områdets byutvikling.

Selv om festningen og murene i dag er i ruiner er bydelen fremdeles hjemsted for en rekke historiske bygninger, og Fort er fremdeles Sri Lankas handels- og finanssentrum. Turen går også innom Pettah, Colombos travle basarområde, samt byens fasjonable boligområde, Cinnamon Gardens, som er oppkalt etter en kanelplantasje som tidligere lå her. Vi går også en tur langs byens strandpromenade, Galle Face Green, som strekker seg omtrent en kilometer langs Indiske hav.

NB: Noen ganger er vi framme i Colombo senere på dagen. Da flytter vi byrundturen i Colombo til neste dag, før turen går videre til Dambulla.

Dag 3
Colombo–Dambulla. Klippefestningen Sigiriya
Klippefestningen Sigiriya

Om morgenen kjører vi til Dambulla, der vi skal tilbringe de neste tre nettene. Om ettermiddagen, når solen ikke står så høyt, besøker vi Sigiriya. Den imponerende steinfestningen, med et navn som betyr "Løveklippen", er bokstavelig talt et av reisens høydepunkter. Den 200 meter høye monolitten (en frittstående bergknaus) reiser seg over det omkringliggende landskapet. Sammen med festningen og den vakre parken med dammer er Sigiriya-området uten tvil en av de mest imponerende severdighetene i Sør-Asia.

Festningens historie er lang og fylt av uhyggelige mord, intriger og høyforræderi. Den ble bygd tidlig på 400-tallet av den mektige kong Kasyapa. Her er det virkelig en spesiell stemning, og det merker vi når vi går oppover til festningen mellom "løvens poter" og passerer veggmalerier som forestiller vakre nymfer og jomfruer.

Dag 4
Dambulla. Utflukt til middelalderhovedstaden Polonnaruwa
Buddha og Ganesha side om side

Vi forlater Dambulla om morgenen og begir oss den korte veien til Polonnaruwa. Byen var øyas stolte hovedstad i middelalderen, og tross en alder på mer enn tusen år har den virkelig mange velbevarte bygninger og ruiner, dagobaer og statuer. Hele byen ligger flott til omgitt av tropiske planter ved bredden av et enormt og enestående vannreservoar som har levert vann til byen og slettene rundt den siden 1100-tallet.

Av alle byens vakre bygninger og steinarbeider er nok Gal Vihara noe av det mest imponerende med sine fire kolossale buddhafigurer hugget ut av samme stykke granitt. Det er også mye annet å beundre og oppleve i byens gamle bydel, der severdighetene står side om side.

Etter lunsj kjører vi tilbake til hotellet i Dambulla, der det er tid til å slappe av og nyte de flotte omgivelsene.

Dag 5
Dambulla. Lunsj hos lokal familie og grottetempelet ved Dambulla
Munker ved grottetempelet i Dambulla

Etter frokost kjører vi til Habarana, som ligger en kort kjøretur fra Sigiriya. Her skifter vi ut bussen med et annet transportmiddel, nemlig oksekjerre. Vi kjører mellom grønne åkrer i bedagelig tempo og ser hvordan livet på landet i Sri Lanka utspiller seg. På veien stopper vi ved et landsbytempel nært Hiriwadunnasjøen. Herfra fortsetter vi med båt til en tradisjonell bondegård, en såkalt chena, der vi smaker på de lokalt dyrkede kongekokosnøttene som bare blir dyrket på Sri Lanka. Kongekokosnøtten er gul og litt mindre enn en vanlig kokosnøtt, og det er bare den næringsrike væsken som blir brukt, ikke kjøttet. Kongekokosnøtten kalles med glimt i øyet for naturens apotek, siden den er rik på blant annet E-vitamin, jern, kalsium, protein og fosfor.

Vi fortsetter i båt og er snart framme ved et lite hus der vi blir invitert inn av en lokal familie. De demonstrerer hvordan man tilbereder en tradisjonell srilankisk lunsj. Vi nyter lunsjen som serveres på lotusblader og en dessert av frisk frukt.

Etterpå besøker vi grottetemplet i Dambulla, som er det mest imponerende i sitt slag på Sri Lanka. Blant de mange statuene i grotten, der hele 48 stykker forestiller Buddha, finner vi også skulpturer av Upulvan (Vishnu) og Saman fra 1100-tallet. Disse er trolig de eldste og best bevarte devala-statuene i hele verden. Grottenes historie går tilbake til første århundre før Kristus. Det var til disse grottene den daværende kongen, Valagam Bahu, tok sin tilflukt etter at han var blitt drevet ut av byen Anuradhapura av fiendtlige inntrengere.

Dag 6
Dambulla–Kandy. Krydderhage og botanisk hage
Den botaniske hagen i Kandy

Om morgenen fortsetter vi til Kandy og stopper underveis for å se, smake og lukte på de eksotiske krydderne i en stor hage, der vi også får en innføring i Sri Lankas urtemedisin og massasje. Hvis vi har tid tar vi også et besøk i en av de idylliske landsbyene som vi passerer.

Kongebyen Kandy var hovedstad fra 1400-tallet til 1700-tallet, og den er fremdeles utrolig vakker. Den pittoreske byen ligger godt beskyttet mellom åsene, og elva Mahaweli – Sri Lankas lengste – renner gjennom den. Vi besøker den kongelige botaniske hagen som blant annet er kjent for sin store samling orkideer. Hagen har over 4000 plantearter, blant annet orkideer, krydderplanter, medisinplanter og forskjellige slags palmetrær. Spesielt ett av trærne har en spesiell historie. Det såkalte kanonkuletreet ble plantet av ingen ringere enn kong George V og dronning Mary da de besøkte hagen i 1901. På treets greiner henger det runde, mørke frukter som ligner kanonkuler, derav treets navn.

Vi sjekker inn på hotellet vårt der vi skal bo i to netter.

Dag 7
Kandy. Byrundtur med Tanntempelet og danseforestilling
Danseoppvisning i Kandy

På byrundturen i Kandy har vi god tid til å oppleve den summende byen på egen hånd. Her er det masser av butikker, kafeer og små boder som selger all verdens morsomme ting og saker. Etter lunsj ser vi Sri Lankas helligste bygning, Tanntempelet, der det blir sagt at en av Buddhas tenner er oppbevart. Før middag skal vi se en danseforestilling der danserne går på glødende kull.

Dag 8
Togtur fra Kandy til Nuwara Eliya. Teplantasjer og flott natur
Tehøst i høylandet ved Nuwara Eliya

Vi kjører til den lille stasjonen Peradeniya litt utenfor Kandy og går om bord på et tog som tar oss med gjennom Sri Lankas høyland til Nuwara Eliya. Togturen tar mellom fire og fem timer og går gjennom deler av den mest imponerende naturen på Sri Lanka. Nuwara Eliya ligger i et frodig, skogkledd område ved foten av fjellet Pidurutalagala, som med sine 2 524 meter over havet er Sri Lankas høyeste.

Temperaturen her er herlig sval og luften behagelig tørr, noe som gjør dette stedet ganske spesielt på Sri Lanka. Her, langt fra byenes trengsel, kan vi nyte synet av mange sjeldne planter, fugler og andre dyr som trives i det gode klimaet. Her er det også et utall av store og små fosser og grotter, og overalt gror det tebusker.

Sri Lanka er verdensberømt for sin teproduksjon, og i høylandet langs veien til Nuwara Eliya ser vi hvor de beste sortene dyrkes. Vi kommer til å avlegge et besøk på en av de større teplantasjene. Her kan vi kjøpe te av høyeste kvalitet til veldig fordelaktige priser. Framme i Nuwara Eliya ser vi nærmere på byen før vi sjekker inn på hotellet vårt.

Dag 9
Nuwara Eliya–Udawalawe nasjonalpark. Safari og frodig natur

Vi forlater Nuwara Eliya og kjører til Udawalawe nasjonalpark, som kan by på noen av de største viltforekomstene på Sri Lanka. Med sine store flokker elefanter, ville bøfler og sambarhjort kan denne srilankiske nasjonalparken konkurrere helt på linje med de afrikanske savannene. Faktisk har vi større sjanser for å se elefanter her enn i mange av de berømte østafrikanske nasjonalparkene.

I parken er det også desmerdyr, sjakaler, varaner, mange krokodiller og leppebjørner, i tillegg til 30 forskjellige slags slanger og et vell av fuglearter – 210 forskjellige arter ved siste opptelling. Er vi virkelig heldige får vi også et glimt av en av områdets leoparder, men det er sjelden det skjer.

Vi har valgt den mindre besøkte Udawalawe nasjonalpark fordi forholdene her er mer fredelige og det er færre besøkende her. Etter å ha opplevd den flotte naturen og det spennende dyrelivet blir vi innkvartert på et hotell i nærheten av parken.

Dag 10
Udawalawe nasjonalpark–Galle–badebyen Bentota. Byrundtur i Galle
Festningen i Galle

Vi forlater hotellet vårt i Udawalawe tidlig om morgenen og kjører til havnebyen Galle. Her får vi en interessant formiddag med en utflukt til byens hovedattraksjon, den flotte festningen. Festningen ble oppført i 1663 av de hollandske kolonistene som kastet ut portugiserne. Festningen ble tatt opp på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 1988, og den gir et imponerende inntrykk av de tidligere kolonimaktenes tilstedeværelse på øya. Vi besøker også klokketårnet, den hollandske kirken samt det historiske museet.

Midt på ettermiddagen begir vi oss mot stranden der vi blir innkvartert på det herlige hotellet vårt. Hotellet ligger ved de gylne strendene 6 mil sør for Colombo. Etter å a funnet oss til rette i de komfortable rommene våre møtes vi til middag i hotellets restaurant.

Dag 11–13
Bentota. Avkobling og strandliv på egen hånd eller utflukter. Avskjedsmiddag

Dagene er satt av til å slappe av på stranden. Et opphold på stranden i Bentota er absolutt den beste måten å avslutte en spennende og opplevelsesrik reise på. Bade- og fiskebyen Bentota ligger omtrent 6,5 mil sør for Colombo. Byen er et populært feriested, men har klart å bevare den landsbyaktige og hyggelige stemningen.

Vil du helst ut og oppleve mer i stedet for å ligge på stranden, kan du en av dagene kjøpe en ekstrautflukt der vi besøker noen av de lokale severdighetene.

På utflukten skal vi til månesteinsgruvene i Meetiyagoda samt en maskebutikk i Ambalangoda, som har spesialisert seg i formidable treskjæringer. Turen fortsetter til Kosgoda, der vi ser et senter for skilpaddeoppdrett. Her arbeider ansatte og frivillige for å bevare skilpaddebestanden i Kosgodaområdet. Etter lunsj drar vi på en tur med elvebåt inn i en mangroveskog på elva Madu Ganga. Her besøker vi lokalbefolkningen, som produserer kanel og kanelolje.

Om kvelden på dag 13 samles vi og spiser en hyggelig avskjedsmiddag sammen.

Dag 14
Avkobling og strandliv. Beruwela–Colombo og fly hjem

Vi har sørget for sen utsjekking fra hotellet og hele dagen kan derfor nytes på stranden. Etter middag forlater vi strandhotellet og drar til Colombo og flyplassen der flyet hjem venter på oss.

Dag 15
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 32 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
7 998,–
OBS!

13-02-2024: 5 898,– 
18-10-2024: 7 998,– 
07-02-2025: 7 998,– 

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Colombo t/r med mellomlanding
 • Utflukter jf. program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på gode hoteller
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 5
 • Middag dag 2–10 og dag 13–14
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Visum til Sri Lanka (ca. 50 USD.) Les mer her
 • Driks til lokalguider og sjåfører (ca USD 50 pr. person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Visum

Du må ha et turistvisum for å reise til Sri Lanka. Les mer her

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Sri Lanka

Her kan du lese mer om Sri Lanka: www.albatros-travel.no/reisemaal/asia/a/sri-lanka

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Spennende reise gjennom et land med mye historie på godt og vondt Fra og vite relativt lite om dette landet, ble vi gjennom denne rundreisen mye klokere. En reiseleder med livserfaring, behagelig vesen, flink til å balansere pratingen med pauser slik at vi fikk fordøyd inntrykkene, verbalt og visuelt.
Date published: 2024-03-12
Rated 4 out of 5 by from Vakkert og interessant land vel verdt å besøke Turen inneholder mange høydepunkter, fra klippefestningen Sigiriya, huletempelet i Dambulla og ruinene i Polonnaruwa, vakre Kandy, til frodig landskap og grønne åser med teplantasjer i høylandet, og sørkysten med hyggelige Galle Fort. Det er imidlertid altfor lite tid underveis til å utforske noe på egen hånd, og det burde definitivt vært lagt inn en hel eller to halve dager uten organisert program for så reisevante grupper, f.eks. i Kandy når man er halvveis i turen. Vi fikk sjelden mulighet til å benytte hotellenes fine fasiliteter fordi vi ofte kom sent fram og reiste tidlig videre neste morgen. Oppholdet i Colombo ved ankomst ble overfladisk. Det kunne fint vært en dag mindre "badeferie" før hjemreisen i stedet. Lengre transportetapper gikk uten problemer takket være god sjåfør og komfortabel buss med air condition, og den meget dyktige lokalguiden bidro til økt kunnskap om dette vennlige og vakre landet. Rollefordelingen og kommunikasjonen mellom Albatros' reiseleder og lokalguiden kunne imidlertid vært bedre.
Date published: 2024-03-09
Rated 3 out of 5 by from Mange flotte opplevelser, men 30 personer er for stor gruppe. Et bra program på turen. Noe for enhver smak. Litt for stor gruppe på 30. Blir mye venting og dødtid.
Date published: 2024-03-02
Rated 5 out of 5 by from Et fantastisk land! Flott og svært innholdsrikt program på turen, vi fikk se og oppleve mye! Hadde gjerne ønsket minimum to netter på samme hotell. Vi kom så sent fram at vi ikke rakk å nyte fasilitetene på de flotte hotellene. Badehotellet på slutten av turen kunne vært redusert.
Date published: 2024-02-29
Rated 4 out of 5 by from Flott tur, med flere forbedringsmuligheter Vi er fornøyde med turen, men vil peke på: -Den norske reiselederen var en hyggelig og jovial kar, men det var en uklar rolleforståelse mellom ham og den lokale guiden. Sistnevnte var svært kunnskapsrik, men kom ikke til orde og ble til tider avbrutt. Den norske reiselederen sto for 90% av guidingen, men formidlingen av kunnskap om Sri Lanka ble for svak og tilfeldig, bl.a. ved opplesning fra faktaark. Vi lærte rett og slett ikke nok om land og folk. Den praktiske tilrettelegging av reisen var god. - Særlig to dager ble for lange med 9-10 timer reise i buss - noe som kunne vært unngått. Vi ville gjerne ha kommet fram til hotellene ved fire halv fem tiden for å få glede av fine hoteller. De siste 3-4 dagene uten program ble opplevd som en lettelse. - Noe av guidingen utviklet seg til "japansk" reisefølge, f.eks i Galle - hvor vi ble geleidet inn på en uinteressant buffelunch for så å bli "styrt" gjennom en fast rute i Galle by. Gruppa var svært reisevant og et mye bedre opplegg vill ha vært å sluppet oss av ved byporten med beskjed om at her er det mange restauranter, butikker og gamle bygninger - ha det bra og vi sees om tre timer.
Date published: 2023-12-01
Rated 3 out of 5 by from En spennende reise med mange interresante opplevelser. Et lite vakkert og frodig land som tilbyr dine øyne mange unike og uforventet opplevelse. Snille og fredelig folk.
Date published: 2023-11-30
Rated 5 out of 5 by from En opplevelsereise med terningkast 6. Reisen var full av spennende opplevelser. Guiden var et oppkomme av kunnskap om landet sp vel som historie og dagens situasjon.
Date published: 2023-11-29
Rated 5 out of 5 by from Et smilende folk. Landet var overveldende og herlig og litt kaotisk. Frodig natur, krydret mat og eksotiske frukter, deilig badevann. Opplevelsene sto i kø i 10 dager. Godt med noen avslappende fridager på stranda før vi reiste hjem.
Date published: 2019-05-09
 • y_2024, m_6, d_15, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_42
 • loc_no_NO, sid_LKRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser