Julemarkedscruise på Rhinen

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fra Köln til julemarkedene langs Rhinen ombord på MS Rein Symphonie

Bli med på en idyllisk førjulstur gjennom Rhinens vinterlandskap med julestemning og vakker natur. Nyt den flotte utsikten fra skipets panoramavindu mens natur og middelalderbyer glir stille forbi. 

På vår rute kommer vi til noen av Nord-Europas kulturelle flaggskip som Köln med domkirken Kölner Dom og stemningsfulle julemarkeder i Rüdesheim og Koblenz. 

Bestill utfluktspakken i Rüdesheim og Koblenz hvis du vil sikre deg samtlige høydepunkter.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Elvecruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 4 dager
Dag 1
Fly Oslo–Frankfurt. Busstransport til Köln, innsjekking på skipet og avgang
Dag 2
Rüdesheim. Mulighet til byrundtur med besøk på julemarked og en tur med Vinterekspressen til Siegfrieds mekaniske musikkabinett
Dag 3
Koblenz. Båttur forbi Loreleiklippen og mulighet for byvandring med besøk ved de største severdighetene og julemarked
Dag 4
Köln. Byrundtur i Köln med Kölner Dom. Videre til Frankfurt og hjemreise

MS Rhein Symphonie

MS Rhein Symphonie er et behagelig og moderne elvecruiseskip med plass til 198 passasjerer fordelt på tre dekk.

Nyt den avslappende atmosfæren om bord på det romslige skipet, i loungebaren, over en god middag i restauranten, på det store soldekket eller mer privat i din egen lugar.

Det romslige skipet (132 meter langt og 11,4 meter bredt) kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyte utsikten fra loungbaren eller slappe av i en liggestol på soldekk. Samtlige måltider (helpensjon) inntas i skipets restaurant. Her varierer man mellom buffet og servering ved bordet.

Du kan lese mer om skiper her:  https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-rhein-symphonie/ 

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Frankfurt. Busstransport til Köln, innsjekking på skipet og avgang
Verdensarv Kölnerdomen

Ved ankomsten til Frankfurts flyplass kjører vi to timer til Köln der vi sjekker inn på skipet.

Når innsjekkingen er overstått kan man gå rundt og bli kjent på skipet før vi spiser vår første middag sammen. Om kvelden styrer vi ut på Rhinen.

Dag 2
Rüdesheim. Mulighet til byrundtur med besøk på julemarked og en tur med Vinterekspressen til Siegfrieds mekaniske musikkabinett
Bindingsverkshus i Rüdesheim

Tidlig om ettermiddagen kommer vi frem til den lille og hyggelige byen Rüdesheim am Rhein der vi legger til for natten. Byen er blant annet kjent for Drosselgasse som er en smal gate spekket med barer og restauranter. Her yrer det alltid av liv! Rüdesheim am Rheins mest berømte attraksjon er det imponerende Niederwald-monumentet som ble oppført i årene 1871-1883 i anledningen av det tyske keiserdømmet. 

Dagens utfluktstilbud er en guidet gåtur gjennom byen. Her besøker vi blant annet julemarkedet som i klassisk tysk stil byr på små hyggelige boder med alt fra varme hjemmestrikkede strømper til vakre juledekorasjoner, juleknask og andre godsaker. Vi skal også på en liten tur med minitoget Vinterexpressen og besøke Siegfrieds mekaniske musikkabinett som inneholder imponerende 350 selvspillende instrumenter. 

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Dag 3
Koblenz. Båttur forbi Loreleiklippen og mulighet for byvandring med besøk ved de største severdighetene og julemarked
Koblenz ligger ved Deutsches Eck

I løpet av formiddagen reiser vi langs den UNESCO-fredede elvedalen Mittelrhein som ligner noe fra et eventyr. Her smelter fjellandskap sammen med de typiske vinterrassene langs elvebredden. På begge sider av elven er det små byer som holder liv i områdets lange historie og rike kulturarv. Området er helt fortjent kjent som den romantiske delen av Rhinen etter Goethes beskrivelser av sin reise på elven på 1770-tallet. 

Nyt den vakre utsikten fra skipets panoramasalong. Etter noen timer på elven kommer vi til Lorelei som er Rhinens mest mytiske sted. En nesten loddrett skiferklippe reiser seg 132 meter over havet. Ifølge sagnet bor det en en sirene her som med sin sang leder sjømenn i døden i elvens sterke strømmer. Her mellom Sveits og Nordsjøen er Rhinen smalest og det er nok de smale passasjene som er grunnen til sagnet. 

Ettermiddagen er satt av til å oppleve en av de eldste og vakreste byene i Tyskland, Koblenz. Koblenz historie går over 2000 år tilbake i tiden. Byen ligger ved Deutsches Eck, der Rhinen og Mosel renner sammen og fortsetter nordover mot Rhinen. Koblenz ligger mellom fire høyder som mest består av skog og eng, men Rhinen er selvfølgelig også en viktig del av området. Dagens Albatrosutflukt består av en guidet gåtur i den gamle byen der vi naturligvis avslutter med julemarked i sentrum. 

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Dag 4
Köln. Byrundtur i Köln med Kölner Dom. Videre til Frankfurt og hjemreise
I Köln

Dagens Albatros-tilbud er en byvandring i den gamle romerske byen. Köln skal ha vært en av de største byene utenfor Roma og het Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historien er tydelig overalt i bybildet. Selv i parkeringskjellere støter man ofte på romerske bygningsrester.

Vi starter i den gamle bydelen, Altstadt, som ligger ned til Rhinen. Kölns Altstadt er ikke så imponerende som i mange andre tyske byer, men det er riktig hyggelig å gå en tur i de kronglete gatene. Der er et lite stemningsfullt torg, Alter Markt, og en del historiske bygninger, som likevel ikke er de opprinnelige, men gjenoppført etter andre verdenskrig, da Köln nesten ble jevnet med jorden. Det sies at da de siste bombetoktene var over kom beboerne opp fra tilfluktsrommene. De så seg rundt og begynte å diskutere om de skulle gjenoppbygge byen eller flytte til et annet sted. Men da de så at Kölnerdomen på mirakuløst vis fremdeles sto der, bestemte de seg for å bli – og bare derfor.

Vi skal naturligvis også se den imponerende domkirken, som er et ypperlig eksempel på gotisk arkitektur og for øvrig er den største gotiske kirken i Nord-Europa. Kölner Dom står på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er en av de mest besøkte severdighetene i Tyskland.

Etter byrundturen er det mulig å gå på oppdagelsestur alene i Köln og kanskje nyte et glass eller to av det lokale ølet Kölsch, som smaker som pils og serveres i høye, slanke glass. Vi møtes senere og reiser i samlet flokk til flyplassen i Frankfurt der flyet venter på å bringe oss hjem til Norge.

Utfluktspakke

Eksklusivt for Albatros sine gjester har vi laget en utfluktspakke som er ledet av vår egen reiseleder. Pakken skal kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise. 

Inkludert i utfluktspakken: 

 • Halvdagsutflukt til fots i Rüdesheim
 • Halvdagsutflukt til fots i Koblenz

Vi gjør oppmerksom på at halvdagsutfluktene typisk varer mellom 2 og 4 timer. 

Pris pr. person: 698,– (748,- i 2023)
 

Prisinformasjon

Tillegg for oppgradering av lugar
 • Tillegg for lugar på Middle-dekk 1 198,– pr. person 
 • Tillegg for lugar på Upper-dekk 2 298,– pr. person
Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for enkeltlugar på Main-dekk kategori C fra 2 398,–
 • Tillegg for enkeltlugar på Middle-dekk fra 4 298,–
 • Tillegg for enkeltlugar på Upper-dekk fra 5 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Frankfurt t/r
 • 3 netters cruise med MS Rhein Symphonie i delt dobbeltlugar med koøye på Main dekk
 • Transport ifølge program
 • Helpensjon på skipet (eventuelle måltider i land er for egen regning) 
 • Kaffe og te til måltidene på skipet
 • Daglig rengjøring av lugaren
 • Håndklær på lugaren
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris 
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke og eventuelle ekstra utflukter og arrangementer
 • Tillegg for enkeltlugar
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer utenom de nevnt i reiseprogrammet
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn 5 euro pr. person i alt)
 • Driks til personalet på skipet (vi anbefaler ca 10-13 euro pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Det er absolutt en god idé å ha med kikkert, man går glipp av mye uten.

Hvem kan delta?

For å delta på dette elvecruiset er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan ferdes uten hjelp til fots i byer og på stier i parker. Personer under 18 år må reise i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Spesielle helseforhold

I henhold til rederiets regler er du pliktig å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Utfluktene våre og rundturene i byene foregår til fots, og vi går ofte fra skipet til byenes sentrum. Da mange av byenes gamle bydeler er fredede og har smale brosteinsgater, er det ikke mulig å kjøre i buss. Vi opplever også stemningen på en helt annen måte når vi går. Vi bruker også offentlig transport som trikk og metro. Som deltager på turen må du derfor regne med å gå 6 kilometer om dagen i rolig tempo på byturene, som varer mellom 1,5 og 2,5 timer. Du må altså være mobil, selvhjulpen og kunne ferdes uten hjelp.

Vi gjør også oppmerksom på at reisen ikke egner seg for personer som går dårlig, siden man kan risikere å skulle gå fra båt til båt for å komme i land og tilbake på skipet igjen. Det er et sikkerhetskrav fra rederiet at alle passasjerer må kunne gå fra et skip til et annet uten hjelp fra besetning eller medpassasjerer.

Det er ikke tillatt å ta med rullestol/rullator på skipet. Dette er også på grunn av sikkerheten, siden det må være fri passasje i gangarealene mv.

Utflukter - Halvdag og heldag

Det er vanlig praksis å skille mellom halvdags- og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer henholdsvis. en halv eller en hel dag. En halv dagers ekskursjon finner vanligvis verken om morgenen eller på ettermiddagen og vil ikke strekke seg over et måltid. Dermed vil man som oftest være hjemme så det passer med lunsj eller middag. Utfluktene varer vanligvis 2-4 timer. En utflukt hele dagen forventes å vare ca. 5-9 timer, og strekker seg vanligvis over et hovedmåltid, som ikke alltid trenger å være inkludert. Dette vil imidlertid fremgå av utfluktsbeskrivelsen.

Hånden på hjertet

Nicko Cruises

Nicko Cruises er et tyskejet rederi, der driver 3 til 4-stjernede skibe, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Der er forskel på skibenes alder, faciliteter og kahytter, så derfor skal man kigge på skibsbeskrivelserne på hver enkelt rejse. Oplevelsen om bord for de fleste stadig på et service- og gastronomisk niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på. 

Gæsterne om bord på skibet er primært fra Norden og Tyskland. Hovedsprogene er oftest tysk og på enkelte afgange engelsk. Der vil altid være en dansk rejseleder med, som tager sig af Albatrosgruppen samt oplæg. Personalet på båden taler engelsk og tysk.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser