Kazakhstan & Kirgisistan

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

– Et sentralasiatisk eventyr

Bli med på en aktiv tur til to av verdens minst besøkte land, hvor utallige natur- og kulturopplevelser venter. Vi reiser til Kazakstans gamle hovedstad, Almaty, som ligger vakkert ved foten av Tian Shan-fjellene. Her fordyper vi oss i den spennende historien til landet og utforsker lokalbefolkningen i livlige markeder og hyggelige gågater. Selvfølgelig må vi også oppleve de særegne røde sandsteinsfjellene i Charyn juvet, samt fottur langs den vakre skogsjøen ved Saty.

Vi fortsetter til nabolandet Kirgisistan, der vi bor i den gamle russiske karavanebyen Karakol. Her møter vi de etniske nomadene og får et innblikk i deres levesett og kultur i det uberørte fjellandskapet, og vi tar enkle turer inn i fjelldaler langs fossene. Landets hovedstad Bisjkek tilbyr avslappende storbyliv, så vel som muligheten til å gjøre de siste innkjøpene før vi drar tilbake til Almaty og kommer tilbake til mer kjente strøk.

Reise- og overnattingsformene er ikke luksuriøse, men komfortable, sjarmerende og med mye lokal farge.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta kasakhsk tenge, kirgisisk som

Dagsprogram
Dag 1 Avreise Oslo
Dag 2 Almaty. Byrundtur inklusive Panfilov-parken, Musikkmuseet og Kok tobe-fjellet
Dag 3 Almaty – Charyn Canyon – Saty. De syngende sanddynene, Sandstensfjellet, Slotsdalen og ankomst til Saty
Dag 4 Saty – Kolsay – Karakol. Naturopplevelser ved Kolsay innsjøene og ankomst til Kirgisistan
Dag 5 Karakol. Udflugt til Jeti Oguz, Przhevalsky-muséet og byrundtur i Karakol
Dag 6 Karakol – Bokonbaevo - Burana - Bisjkek.
Dag 7 Bisjkek. Byrundtur og tid på egen hånd
Dag 8 Bisjkek - Almaty. Zaili Ala Tau-fjellene, tid på egen hånd og avskjedsmiddag
Dag 9 Hjemreise Almaty–Oslo

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
15 998,–
Oslo
15 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise Oslo

Om kvelden flyr vi mot Almaty, Kasakhstan, der vi lander morgenen etter.

Dag 2
Almaty. Byrundtur inklusive Panfilov-parken, Musikkmuseet og Kok tobe-fjellet Ca. 20km

Ved ankomst kjører vi direkte til hotellet, hvor vi sjekker inn og slapper av litt etter flyturen.

Almaty, eller Alma Ata, er den største byen i Kasakhstan med mer enn 2,2 millioner innbyggere. Navnet Almaty kan oversettes som "faren til eplet", og klimaet i området er gunstig for frukten. I 1929 ble byen hovedstad, men i 1997 ble hovedstaden flyttet til Astana. Det er flere forklaringer på flyttingen. Noen mener det skjedde av geopolitiske årsaker, mens andre mener at Almatys beliggenhet i landets sørøstlige hjørne var praktisk.

Pamfilov-parken med sin berømte trekirke ligger sentralt i Almaty, og her begynner vi dagens bytur. Vi fortsetter herfra i den sentrale delen av Almaty, som er preget av gamle, fine bygninger og frodige trær langs de brede boulevardene. Folket i Almaty elsker byen sin ubetinget, og beliggenheten ved foten av Tian Shan-fjellene, som betyr "himmelsk fjell", danner et vakkert bakteppe. Byen er også et stoppested på den sørlige delen av den transsibirske jernbanen.

Vi kikker også innom byens musikkmuseum, som har en samling på over 1000 unike musikkinstrumenter. Kazakhstani er veldig stolte av sin musikalske tradisjon, og museet gir et godt innblikk i denne historien. Sent på ettermiddagen tar vi taubanen til toppen av Kok Tobe-fjellet. Det 1100 meter høye fjellet er et populært utfluktssted for lokalbefolkningen og tilbyr en fantastisk panoramautsikt over den vakre byen.

Vi avslutter dagen med en velfortjent middag.

Dag 3
Almaty – Charyn Canyon – Saty. De syngende sanddynene, Sandstensfjellet, Slotsdalen og ankomst til Saty Ca. 290 km

Vi forlater hotellet etter frokost og setter kursen mot Charyn Canyon. Charyn Canyon er et imponerende vakkert landskap som består av røde sandsteinsfjell med funksjoner i eroderte elvedaler og halvørken. Kløften strekker seg langs Tian Shan-fjellene og over den 150 kilometer langs Charyn-elven, som ligger i bunnen av den dype kløften. Noen kaller Charyn Canyon en kopi av Grand Canyon i Colorado, men området er ganske særegent og unikt.

Vi følger med på dette fantastiske naturfenomenet og må blant annet se nærmere på området, som også går under navnet Slottsdalen. Et område der de karakteristiske sandsteinsfjellene til forvirring ligner borger eller slott. Vi tar en lett fottur en kort time i bunnen av juvet, hvor en liten sti fører oss forbi de helt spesielle fjellformasjonene omgitt av bratte, vertikale klipper.

På slutten av dagen når vi den lille landsbyen Saty. Vi skal bo her i to netter, og dette gir oss muligheten til ikke bare å få naturen under huden, men også å komme veldig nært til lokalbefolkningen. Saty ligger ved foten av Tian Shan og tilbyr noe av det mest spektakulære landskapet i Sentral-Asia. Det er ikke mange turister her, og folket er veldig vennlige og interesserte i fremmede.
På gjestehuset vårt avslutter vi en lang og innholdsrik dag med en god middag.

Dag 4
Saty – Kolsay – Karakol. Naturopplevelser ved Kolsay innsjøene og ankomst til Kirgisistan Ca. 210 km

I dag står det på opplevelser i den praktfulle naturen. Etter frokost besøker vi en av de vakre innsjøene i Kolsay ved grensen til Kirgisistan. Innsjøen ligger i ca. 1800 meter i høyden og omgitt av skog med høye trær. Dyre- og fuglelivet er rikt og variert, og over 700 plantearter er registrert i området, hvorav 11 er klassifisert som sjeldne.

Turen på innsjøen foregår i kupert terreng, men den godt merkede løypa er omtrent to kilometer. Underveis tar vi en pause og koser oss med lunsjpakkene og den fantastiske naturen.

Etter noen spennende opplevelser, drar vi mot Kirgisiske grense og hovedby ved den fantastiske Issyk Kul-innsjøen. Vi ankommer hotellet vårt først på kvelden og spiser en velfortjent middag.

Dag 5
Karakol. Udflugt til Jeti Oguz, Przhevalsky-muséet og byrundtur i Karakol Ca. 50km

Etter frokost venter en spennende dag. Første stopp er området vest for landsbyen Jeti Oguz. Her ligger en sjelden ås med røde sandsteinsklipper: "The Seven Bulls and Razbitoye Serdtse - The Broken Heart" (omtalt i Hans Scherfigs fine bok fra 1964 "With the Kyrgyz") samt det berømte sanatoriet der den russisk-kirgisiske republikkens uavhengighetsavtale ble undertegnet i , 1991.

Vi utforsker området før vi returnerer til Karakol (tidligere Przhevalsk) hvor vi blant annet skal besøke museet til den russiske oppdageren Nicholai Przhevalsky. I sentrum av byen ligger en vakker russisk-ortodoks kirke, og det vil være tid på egen hånd.

Dag 6
Karakol – Bokonbaevo - Burana - Bisjkek. Ca. 400km

Etter frokost pakker vi bagasjen og drar vestover mot Kirgisiske hovedstad Bisjkek

Første stopp er et spennende prosjekt der lokale kvinner produserer og selger de tradisjonelle og vakre shyrdak-teppene laget i håndlaget filt. Kirgisiske nomader begynte å bruke filt til å vevde tepper og andre ting helt tilbake til antikken. Utviklingen og perfeksjonen av kirgisiske tepper ble påvirket av forskjellige faktorer som levekår, klima, natur og sosiale faktorer. En shyrdak er vanligvis vevd i naturlige farger og forskjellige filtmosaikker. Produksjonsprosessen til en shyrdak er tidkrevende og arbeidskrevende, så det tar vanligvis fra 2 til 6 måneder å veve et teppe. Shyrdak-teppet er en av de mest verdifulle tingene i kirgisiske hjemliv, og selv i dag bruker nomadene teppene i yurtene sine. Det vil være mulighet for å handle til ekstremt fordelaktige priser.

Vi fortsetter mot Bisjkek langs den vakre innsjøen Issyk Kul. Med mer enn 650 meters dyp er innsjøen verdens nest største fjellvann.

Etter noen timer skifter landskapet karakter, og vi kjører nå gjennom det typiske steppelandskapet, som utgjør den sørligste delen av den store kirgisiske steppen i nord. Faktisk kjører vi langs den gamle Silkeveien og stopper så ved Burana i den gamle silkevei-byen Balasagun, som på 1000-tallet var en viktig hovedstad i Kara-Khanid-dynastiet. Underveis står aprikos og morbærtrær med skjeve kroner. Her og der er små muslimske gravsteder.

Vi ankommer Bisjkek først på kvelden.

Dag 7
Bisjkek. Byrundtur og tid på egen hånd

Den permanent snødekte Ala-Too-fjellkjeden (med topper over 4.800 moh) gir et fantastisk bakteppe for hovedstaden i Kirgisistan. Her er en av Sentral-Asias geografiske skillelinjer: nord for byen de uendelige russiske steppene og sør for fjell så langt øyet kan se.

I sentralasiatisk skala er Bisjkek en ung by fra århundreskiftet, med overveiende bygninger i russisk stil. De første inntrykkene er omfangsrike regjeringsbygninger, parker med solide landemerker, etc., men det er også mange pittoreske hytter i ukrainsk stil. Bisjkek er preget av en hyggelig atmosfære som forbedres på varme høstdager. Vi parkerer i sentrum, og det vil være en sjanse til å rusle i byens vakre parker, museumsbesøk, shopping i byens varehus og basarer osv. Det vil også være litt fritid slik at du kan rusle rundt på egenhånd eller slappe av på en kafe. Etter middagen, som konsumeres på en kafé, er resten av kvelden gratis.

Dag 8
Bisjkek - Almaty. Zaili Ala Tau-fjellene, tid på egen hånd og avskjedsmiddag Ca. 240km

Etter frokost er det på tide å ta farvel med Kirgisistan og ta turen tilbake til Almaty. Vi legger den snødekte fjellkjeden Zaili Ala Tau bak oss, som danner den geografiske skillelinjen mellom Kirgisistan og de uendelige steppene mot nord.

Første stopp vil være ved skøytebanen Medeo, som er et av de høyeste stedene av typen, der det ble satt et vell av verdensrekorder i sovjettiden. Fra furvedalen og furuskogen stiger de omkringliggende fjellene bratt. Her er åpne sletter med alpine planter og robuste, rå sletter. Flokker med taggede ravner og Himalaya-gribber svever over breene, og marmoter sitter blant krasjete steinblokker. Med litt flaks kan vi se steinblokker som beiter i bakkene eller langs fjellstrømmene.

Resten av dagen er på egen hånd i den vakre byen Almaty. Hva med et besøk i et av byens mange spennende museer eller byens imponerende marked, det grønne markedet, hvor det er mulighet for å gjøre en god avtale? Det velutviklede t-banenettverket i Almaty er absolutt verdt et besøk også. Som alle andre tidligere sovjetstater er T-banestasjonene vakkert dekorert og en opplevelse i seg selv. Hvis du ønsker mer avslapning, tilbyr Almatys gamleby rikelig med koselige kafeer hvor du kan følge folkemengdene.

Vi møtes på kvelden og koser oss med en god avskjedsmiddag.

Dag 9
Hjemreise Almaty–Oslo

Etter en tidlig frokost drar vi til flyplassen der flyturen venter.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 15 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
1 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Almaty t/r med mellomlanding 
 • Utflukter og transport ifølge program
 • 4 overnattinger i delt dobbeltrom på 3-4-stjerners hotell i Almaty og Bisjkek
 • 3 overnattinger i delt dobbeltrom på lokalt gjestehus i Saty og Karakol 
 • Helpensjon
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer 
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 40 USD per person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Hånden på hjertet

Sentral Asia

Sentral-Asia er ennå ikke et stort turistmål, og få steder forstås eller snakkes det engelsk. Lokalbefolkningen er imidlertid veldig vennlige og imøtekommende mennesker, så med smil og vennlighet kommer du langt.

Overnatting

Innkvartering utenfor Almaty og Bisjkek foregår i mindre gjestehus der standarden ikke kan sammenlignes med europeiske forhold. Rommene er spartansk dekorert og madrassene er ikke alltid like komfortable som du er vant til. På den annen side er her rent og pent, og eierne er veldig hjelpsomme og vennlige.

Stedene er familiedrevet, og du kan forvente et godt solid, lokalt kosthold laget av husmor, så vel som hyggelige stunder med resten av familien, samt alle naboer, hunder, kyllinger og andre godtfolk.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum *** personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Overnatting i gjestehus

Utenfor Almaty og Bisjkek bor vi i private gjestehus der standarden ikke kan sammenlignes med europeiske forhold. Her er det rent og ryddig, men man bør ikke forvente noen form for luksus, akkurat som rommene har ulik størrelse. På den annen side er gjestfriheten stor, og vi har en unik mulighet til å komme veldig nær lokalbefolkningen.

Rommene er delvis med eget bad og toalett og delvis med bad i gangen. Merk at enkeltrom vanligvis har bad på gangen.

Fysisk form

På denne turen er litt vandring inkludert, og det er en forutsetning at du er i generelt god fysisk form og kan bevege deg ved egen hjelp.

Klima

Distinkt fastlandsklima, lokalt påvirket av høydene. Klimaet vil føles varmt og behagelig i lavlandet. På steppen er klimaet som det danske sommerværet, og det kan til tider være vind. Været i fjellet er uforutsigbart og kan endre seg raskt, men vanligvis er været stabilt og byr på dager med vekslende skydekke og periodisk nedbør.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

21KZRTR04ANO2505