Langtidsferie på Tenerife

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Norsk vinter? Nei takk! Bytt til nydelig vær, makeløs natur og tid til å slappe av i solen

Vulkanøya Tenerife har et vakkert og variert landskap og ikke minst et subtropisk klima som er akkurat det man trenger i de månedene gradestokken sniker seg under null her hjemme! Vår base er kystbyen Puerto de la Cruz, som er en moderne by med ekte kanarisk stemning og livsglede. I området rundt er det gode turstier, og vil man bade et annet sted enn i hotellets store basseng kan man velge mellom blant annet badestranden med svart vulkansand og en arkitekttegnet oase med havvannsbassenger ut til Atlanterhavsbrenningen. Eller prøv alle sammen – vi har jo en hel måned på oss!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Langtidsferie

 • Reiseleder Skandinavisk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 29 dager
Dag 1
Fly Oslo–Los Cristianos (Tenerife Sør Lufthavn). Videre til Puerto de la Cruz
Dag 2
Byvandring i Puerto de la Cruz
Dag 3–27
Spennende utflukter og tid på egen hånd
Dag 28
Tid til de siste Tenerife-opplevelsene, avskjedsmiddag
Dag 29
Fly Los Cristianos (Tenerife Sør Lufthavn) – Oslo

Hoteller

Gran Hotel Turquesa Playa

Dette 3,5-stjerners hotellet vil danne de behagelige rammene rundt langtidsoppholdet på Tenerife.

Værelsene er rommelige, og man har enten møblert balkong eller terrasse. Hotellet ligger bare 200 meter fra den badevennlige svarte sandstranden Playa Jardín, som ligger vakkert til med havet på den ene siden og tallrike sirlig anlagte hager på den andre.

Sentrum av Puerto de la Cruz ligger i gangavstand på rundt 1,5 km. Hotellet har fine fasiliteter med et stort utendørs område komplett med stort svømmebasseng, solsenger, bar og separat barnebasseng. Restauranten byr hver kveld på stor buffé. Tre dager i uken er er det tema-buffeer, for eksempel fra det kanariske kjøkkenet.

Rommene er nydelig innredet med eget bad, klimaanlegg, hårtørker, et lite kjøleskap, telefon, TV med satellittkanaler og sikkerhetsboks mot betaling.

hotellet har fri wifi på rommene og i fellesområdene, men det kan være veldig belastet og fungerer ikke alltid som man kunne ønske seg.

Les mer på hotellets hjemmeside: http://www.gemaplayahoteles.com/en/hotel-turquesa-playa/ 

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Los Cristianos (Tenerife Sør Lufthavn). Videre til Puerto de la Cruz
Hotellets deilige bassengområde

Med fly fra Oslo setter vi kursen mot Tenerife, den største øya i den spanske øygruppen Kanariøyene, omtrent 300 km utenfor kysten av Afrika.

Vi lander i lufthavnen på den sørlige delen av øya og kjører deretter mot nord til kystbyen Puerto de la Cruz. På turen nordover blir vi presentert for de svært varierende landskapene på vulkanøya, som i sør er mer tørkepreget og i nord består av frodigere områder. Den midterste delen av øya er den UNESCO-fredede nasjonalparken Teide, der man finner Spanias høyeste punkt, den 3718 m høye vulkanen Teide. Vulkanen er teknisk sett fremdeles aktiv, men i stedet for strømmende lava er det lukten av de ufarlige svoveldampene som beviser det.

Tenerife har vært bebodd fra rundt 500 f.Kr. av guanche-folket, som man tror stammer fra Nord-Afrika. Men dette berberfolket døde ut med den spanske erobringen under koloniseringsprosessen på 1400-tallet, slik det ble skjebnen for så mange andre urbefolkninger. Tradisjoner, matvaner og språklige levninger fra guanche-kulturen har likevel overlevd tidens tann på nåtidens Tenerife, og en viktig del av det kanariske kjøkken stammer helt fra guanche-folkets tid, nemlig melblandingen gofio, som består av ristede kornsorter og tørkede belgfrukter.

Vel ankommet i Puerto de la Cruz sjekker vi inn på hotellet vårt og har resten av ettermiddagen fri til å finne oss til rette i ro og mak. Halvpensjon er inkludert, så kveldens middag inntas i bufférestauranten på hotellet.

Dag 2
Byvandring i Puerto de la Cruz
Puerto de la Cruz

Dagen i dag bruker vi til å lære nærområdet litt bedre å kjenne. Det blir både tid til å gjøre seg sine egne erfaringer og til å bli med reiselederen ut på byvandring, der vi ser noen av byens severdigheter.

Puerto de la Cruz blir datert til 1500-tallet, da den stille og rolig vokste fra å være en liten fiskerlandsby til å bli øyas viktigste havneby etter at et vulkanutbrudd i 1706 hadde ødelagt den daværende fungerende havnebyen Garachico. Turismen begynte etter hvert å få en mer avgjørende rolle i byens økonomi mot slutten av 1800-tallet, og i 1950-årene kom det helt store oppsvinget. Siden har det gått slag i slag med emigrerende fastlandseuropeere og bygging av de mange hotellene. Men selv om byen er øyas eldste turistby og fremdeles godt besøkt, har den forstått å bevare sin sjarm og en ekte kanarisk atmosfære.

Sørg endelig for at du under oppholdet får smake på de lokale delikatessene: conejo (kanin, ofte servert i sterk saus), sobrasada (paprikakrydret pølse), sancocho (kanarisk fiske- og potetgryte), gofio (ristet melblanding, serveres som tilbehør) og selvfølgelig tapas og paella. Hvis du bare kunne velge én rett av mange, så la det bli papas arrugadas, "poteter med rynker". Man koker de små potetene uskrellet i godt saltet vann, slik at de ender som delikate poteter med saltflak på. De smaker vidunderlig, særlig når de blir servert med den allestedsnærværende mojo-sausen. Alle kanariske kjøkkener med respekt for seg selv har sin egen mojo-oppskrift, som fås i en grønn og rød variant, der den røde er sterkest.

Dag 3–27
Spennende utflukter og tid på egen hånd
Utsikt til Los Gigantes

Nå er det tid til å nyte ferielivet. Det står en masse utflukter og spennende opplevelser på programemt, men vi har også god tid til å gå på oppdagelse på egen hånd. Her kan man få en hyggelig stund med en god koppp kaffe på ett av byens torg, eller kanskje skal langtidsferien begynne helt avslappet med noen dager på en solseng? Hotellet ligger bare 200 meter fra den svarte sandstranden Playa Jardín, som er en av byens beste badestrender. Samtidig er den vakker, for strandområdet er omkranset av små botaniske hager, anlagt og uttenkt av den kanariske kunstneren og arkitekten César Manrique. Skulle du ha lyst til å sole deg og dyppe deg i sjøvann uten å få sand mellom tærne, er også det mulig: César Manrique er nemlig også hjernen bak det deilige Lago Martiánez, som er et stort anlagt område med sjøvannsbassenger, springvann, grønne oaser og solsenger. I tillegg til kafé og restaurant gjemmer det seg et underjordisk kasino inne i midten av det største bassenget, så da kan man vel få noen timer til å gå hvis man tilbringer dagen ved Manriques kreasjon.

Generelt vil reiselederne arrangere forskjellige aktiviteter for dem som ønsker det på de dagene da det ikke foreligger et fastlagt program. Reiselederne holder foredrag, arrangerer ekstra utflukter og kommer med gode råd og forslag om hva du kan gjøre. Kort sagt er reiselederne våre hele tiden til stede for å sikre at du får den beste opplevelsen og har mulighet til å nyte andres selskap i den utstrekning du ønsker det.

Reiselederen vil informere om hvilke dager vi skal på utflukt og hvilke dager vi har fri til å nyte livet på Tenerife på egen hånd. Følgende utflukter er inkludert i reisens pris – utfluktene som kan bestilles i tillegg er beskrevet lengre nede i programmet.

 

Heldagsutflukt med klippene Los Gigantes og sørvestkysten
Vi starter med å kjøre til et utsiktspunkt der man kan nyte synet av det mørkeblå Atlanterhavet og den lille idylliske byen Garachico, som ligger i le for foten av klippeskråningen. Deretter venter det oss flere imponerende klipper når vi kjører til sørvestkysten og "Kjempene", Acantilados de Los Gigantes, med sine 300–600 meter høye vulkanske klippeformasjoner. Den nærliggende rolige badebyen der man kan nyte utsikten mot klippene er selvfølgelig oppkalt etter dem – Los Gigantes.

Vi kjører lenger nedover langs kysten til det populære strandområdet Costa Adeje og byen Los Cristianos, der det blir et par timer til å spise lunsj og nyte strandlivet – så husk å få med deg badetøyet. På turen tilbake nordover besøker vi pyramidene ved Güímar, som Thor Heyerdahl var med på å grave ut og som fremdeles blir sett på som et tegn på en tidlig sivilisasjon.

Halvdagstur til det nordlige Tenerife med Icod de los Vinos og La Orotava
Dagen i dag står i historiens tegn når vi drar ut og besøker noen av de eldste og mest interessante byene på øya. Vi starter med den vakre Icod de los Vinos fra 1500-tallet, som ligger ved en skråning ved vulkanen Teide. Det er ganske frodig i området, og her ligger det derfor også en del vingårder. Byens vartegn er et gammelt drageblodstre med en rødlig harpiks som har bidratt til å gi treslaget navn. Man tror at dette treet er mer enn tusen år gammelt, og derfor blir det også kalt El Drago Milenario. Nyere beregninger viser likevel at treet er mellom 300 og 800 år.

Vi fortsetter videre gjennom den frodige La Orotava-dalen mot den elegante eldre byen La Orotava, som etter den spanske koloniseringen ble det foretrukne stedet for det finere borgerskapet. Derfor finner man også eksempler på vakker arkitektur i form av renessansepaleer, koselige hager og gotiske og barokke kirker og klostre.

Lunsjen spiser vi på egen hånd når vi stopper ved et kanarisk vertshus.

Felles fottur til den botaniske hagen i Puerto de la Cruz’ øvre bydel
I dag drar reiselederen ut på en liten spasertur til den øvre bydelen, der man finner den botaniske hagen i Puerto de la Cruz. Skulle du ha lyst til å bli med er du mer enn velkommen. (Entré og eventuelle andre utgifter i den botaniske hagen er ikke inkludert i reisens pris.)

Halvdagsutflukt til naturparken Anaga samt hovedstaden Santa Cruz med byrundtur
En av formiddagene drar vi til den nordøstligste spissen av Tenerife og opplever den utrolig vakre og fredede naturparken Anagafjellene. Heretter kjører vi til Tenerifes største by Santa Cruz, en pulserende havneby med 220 000 innbyggere. Den ble grunnlagt i 1494 av den spanske conquistadoren Alonso de Lugo. Byen består av små plasser, hyggelige kaffebarer, promenader, fargerike kolonistilhus i den eldre bydelen og moderne arkitektur som operahuset Auditorio de Tenerife ved havnen. Man finner til og med en kanon med navnet Tigeren, som i 1797 skjøt armen av den engelske admiralen Nelson. Han forsøkte i likhet med mange andre europeere å erobre Tenerife.

Besøk i La Laguna
Vi skal også til Tenerifes nest viktigste by, den UNESCO-fredede kulturbyen La Laguna, som har både moderne arkitektur og eldre tradisjonelle bygninger. Den ligger i forlengelse av den nåværende hovedstaden, Santa Cruz, og var hovedstad fram til 1822. Byen ha øygrupppens eneste universitetet, og i det UNESCO-fredede gamle bysentret venter brosteinsgater som fører forbi interessante og fargerike husfasader, kirker og småbutikker.

Dag 28
Tid til de siste Tenerife-opplevelsene, avskjedsmiddag
Vi nærmer oss avslutningen på en fantastisk langtidsferie. Du har dagen til å få opplevd de siste tingene og få pakket kofferten ferdig, før vi om kvelden spiser en felles avskjedsmiddag der vi sammen kan utveksle de siste gode historiene og opplevelsene fra tiden på Tenerife.
Dag 29
Fly Los Cristianos (Tenerife Sør Lufthavn) – Oslo
Vi kjører mot lufthavnen i sør, der flyet hjem til Norge venter.

Ekstra utflukter – opplev mer!

Halvdagsutflukt til den UNESCO-fredede nasjonalparken Teide med vulkanen Teide
Bli med på en halvdagstur til vulkanen Teide, som også er Spanias høyeste fjell med 3718 meter. Vulkanen befinner seg i Teide Nasjonalpark, som i 2007 fikk plass på listen over verdens naturarv. Nasjonalparken ligger på omkring 2000 meters høyde. Om vinteren ligger det snø og om sommeren kan temperaturen komme helt opp på 40 grader – derfor er det naturlig nok bare spesialtilpassede planter og dyrearter som kan trives i dette ekstreme miljøet.

Vi kjører direkte til den kabelbanen som finnes ved vulkanen. Den som vil kan kjøpe billett til banen og se den flotte utsikten fra 3555 meters høyde. Deretter kan man selv gå det siste stykket opp til kanten av det 80 meter brede krateret. Vil man ikke ta kabelbanen kan man bli for å nyte utsikten og gå litt rundt i det særegne, vakre landskapet.

Utflukten er ikke inkludert i reisens pris men kan kjøpes på stedet.

Vulkanen Teide

Utflukt til naboøya La Gomera
Du kan bli med til naboøya La Gomera, som ligger et par timers båttur fra Tenerife og er en liten naturskjønn øyperle på 320 km2 med frodig og variert natur. Etter frokosten kjører vi fra hotellet til havnen ved Los Cristianos og setter kursen mot La Gomeras hovedby, San Sebastian, som var siste stopp for Christofer Columbus før han dro over Atlanteren mot Den nye verden.

Vi skal besøke to små landsbyer: Las Rosas, som ligger vakkert til i utkanten av den UNESCO-fredede nasjonalparken, og den sjarmerende Agulo, der man kan nyte utsikten til vulkanen Teide. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant, der vi samtidig stifter bekjentskap med det fascinerende plystrespråket, el silbo gomero, som øyboerne på La Gomera brukte i gamle dager. Før vi drar tilbake til Tenerife, har vi litt tid i San Sebastian til å se nærmere på festningstårnet Torre del Conde, som inne bak de røde og hvite mursteinsmurene gjemmer et mindre museum med kart fra Columbus' tid, samt bygningen Casa de Colón, der Columbus skal ha bodd når han gjestet øya.

Utflukten er ikke inkludert i reisens pris men kan kjøpes på stedet.

Flott natur på La Gomera

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Skandinavisk reiseleder
 • Fly Oslo–Tenerife t/r med Norwegian
 • Busstransport lufthavn–hotell t/r
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på Hotel Grand Turquesa Playa 3+*
 • Heldagsutflukt rundt på øya med klippene Los Gigantes og sydvestkysten samt Güímar-pyramidene
 • Heldagstur til Nordvest-Tenerife med Icod de los Vinos og La Orotava
 • Halvdagstur til UNESCO-fredede La Laguna, naturparken Anaga og hovedbyen Santa Cruz m. byrundtur
 • Halvpensjon (frokost/middag) inkl. drikkevarer (1/4 flaske vin eller mineralvann)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til hotellets personale, lokalguider og sjåfører (beregn ca. 40 euro per person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En flott opplevelsetur til Puerto de la Cruz i februar/mars 2017 Vi hadde vært på Tenerife før, men ikke på nordsiden og ikke i Puerto de la Cruz. Naturen nordpå var vakker og frodig. Byen fikk vi oppleve både dag og natt. Var der under karnevalet, og det var mye artig og flott å se. Kan anbefales! Det var innlagt fine turer og flere vi kunne melde oss på. Bl.a vandreturer i byen og langs kysten, til Teide og La Gomera. Marianne og Rosalinda var kunnskapsrike og flinke guider. Hotellet hadde fin beliggenhet. Stor spisesal med mye variert mat. Vi hadde rom mot svømmebassenget, med stor veranda. Vannkoker, kaffe og te på rommet! Veldig fornøyd med sengene og rengjøringen.
Date published: 2017-03-24
Rated 5 out of 5 by from Herlige fire uker på Tenerife. Vår langtidsferie på Tenerife har vært den beste langtidsferien vi har vært på. Puerto de la Cruise var bedre en vi hadde forventet, frodig natur, koselig by og fint hotell. Vi gikk lange turer langs kysten og vi gikk noen turer oppover til noen utsikts punkter. Det finnes mange vandreturer innover i landet, som vi hadde lyst på, men vi manglet rett informasjon til disse. Neste gang skaffer vi oss turguide bok til formålet. Vi hadde varmt og fint vær, og det var flott badestrand like i nærheten, men det var litt for store bølger til å svømme slik at vi isteden benyttet oss av det flotte badeanlegget nord i byen med fine saltvanns basseng. Albatros hadde en dyktig guide, Marianne, som fulgte oss på utfluktene som vi var veldig godt fornøyd med.
Date published: 2016-02-15
Rated 4 out of 5 by from Ei svært fin reise med gode utfluktstilbud Dei svært dyktige og ryddige reiseleiarane bidrog i særlig grad til at eg opplevde turen svært vellukka. For min del sette eg serleg pris på tilbodet av utflukter, både inkluderte og tilleggsbetalte. Det var svært interessant å få orientering om såvel historie, botanikk som geolodgi. Det varkjekt å reise sammen med dei andre i gruppa. Gruppa var i dette tilfellet uvanlig liten, 12 personer. Ein tilsynelatande bagatell som likevel vart opplevd både irriterande og uforståeleg var at det ikkje var høve til å ta kaffi til dessert/kaker etter middagen på Hotell Torquesa. Det var til og med forbode å hente kaffi som ein betalte ekstra frå baren til å ha attåt.
Date published: 2018-12-21
Rated 5 out of 5 by from Et vakkert og spennende møte med Tenerife Vi hadde aldri vært på Tenerife før og visste lite, både om øya og byen Puerto de la Cruz. Vi synes vi fikk utrolig mye igjen for pengene, og som prikken over i-en fikk vi en reiseleder helt utenom det vanlige. Hun var kunnskapsrik, varm, så alle og hadde svar på de fleste spørsmål. De hun ikke hadde svar på, skaffet hun seg kunnskap om til neste utflukt. For oss var det ideelt å bo i en ordentlig by, med folkeliv, fotballstadion, lokalbusser og mange trivelige og gode restauranter. Du kunne selv velge om du ville bruke halvpensjonen på lunsj eller middag. For oss nordboere var det spesielt stas å sitte ute om kvelden, bare i en lett sommerjakke i januar. Ellers var høydepunktene mange, naturen vakker og frodig. Spesielt gledet vi oss over en utflukt til den vakre naboøya La Gomera, til vulkanen Teide og vandreturer langs kyststier inn og ut av byen. God tur til alle som er så heldige!
Date published: 2016-02-10
Rated 5 out of 5 by from En reise som absolutt tilsvarte forventningene. God informasjon om reisen på forhånd. En blid reiseleder møtte oss om natta, ca 4 t forsinket. Både det inkluderte og det valgfrie programmet var svært interessant. Vår norske reiseleder hadde bodd 30 år på Tenerife, hun var svært kunnskapsrik, hun snakket høyt og tydelig og hun så oss alle. Vi fikk et godt inntrykk av den vakre øya Tenerife, dens historie og natur. Hotellet var rent og pent, personalet hyggelige. Maten var variert og svært god. Høyest score får reiselederen, lavest Norvegian Vi vil absolutt anbefale denne reisen til andre.
Date published: 2016-02-19
Rated 3 out of 5 by from En fin reise med mange fine turer. Godt arrangert reise med mange fine turer inkludert. Været skuffet litt, men det kan man ikke gjøre noe med. Hotellet litt for stort og ltt for langt fra stranda. Men helt OK. Maten og vinen var ikke godt nok. Gode råvarer ble stekt ihjel. Dårlig organisering i spisesalen, man måtte alltid lete etter ledig bord, hadde vært greitt med faste tider og bord. Guiden Marianne var eksepsjonelt kunnskapsrik, hyggelig og meget serviceminded. Stort Plus. Poolområde var OK, men fristet ikke. Treningssalen alt for mange gamle apparater og ingen sykler eller løpebånd. Til oppvarmet basseng måtte man betale, men fristet ikke noe særlig. Liten og mørk. Pluss i Puerto de la Cruz saltvannsanlegget Martianez. Fantastisk flott.
Date published: 2018-01-31
Rated 4 out of 5 by from Tre uker! Er ikke det for lenge? Tre uker på vakre Tenerife var slett ikke for lenge når man reiser med Albatros. Vi så for oss tre utflukter og ellers tid til egne aktiviteter. Det var mye mer vi kunne være med på hvis vi ville. Spesielt vil vi fremheve vandreturer, både i Puerto de la Cruz og turer langs kysten. En super måte å bli kjent med området og de andre som var med på denne reisen. Reiseleder Marianne var kunnskapsrik og flink til å formidle det hun visste om området, planter og landskap. Hotellet var stort, men velorganisert. Stor spisesal med masse, og variert mat. Litt kø, men med ansatte som sprang livet av seg for å gjøre måltidene best mulige. I baren var det minidisco hver kveld klokka 21.30 med høy musikk tilpasset barn. Litt seint for vår smak. Vi er vant til at små barn sover på den tiden. Beste felles utflukt var opp til vulkanen Teide. Utrolig vakkert og fascinerende landskap!
Date published: 2016-11-24
Rated 3 out of 5 by from En fin avbrekk fra en norsk vinter. Dette var andre ggn vi var på Tenerife. Ved ankomst på Tenerife, sent på kvelden, ble vi glad da vi så det samme blide ansiktet til vår guide Marianne. En kunnskapsrik og behagelig reiseleder som hadde evnen til å '' se'' hver enkelt person i reiseselskapet. Likevel vil vi ikke reise dit igjen, pgr av hotellets størrelse. Mye trengsler og høyt støynivå i ''matsalen'' gjorde måltidene lite trivelig, selv om maten (buffet) hadde noe for enhver smak. Vi savnet friske og ferske grønnsaker i de 3 ukene vi var der. Hotellets beliggenhet er optimal, det likte vi godt. Mange fine turmuligheter og mange gode restauranter i sentrum. Vi kommer til å reise igjen med albatros, vi er meget fornøyd med opplegget, gode og kunnskapsrike reiseledere og vi for mye for pengene! Men... ikke mer til Turquesa!
Date published: 2017-02-25
 • y_2022, m_12, d_5, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_144
 • loc_no_NO, sid_ESVLT02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser