Pass og visum Spania

Plaza Mayor i Palma de Mallorca

Les om pass og visum ved reiser til Spania

Passet ditt skal være gyldig under oppholdet i Spania. Det kreves ikke visum til Spania for opphold under 90 dager for norske statsborgere.

Er du ikke norsk statsborger må du undersøke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt eget ansvar å sørge for at du har de korrekte dokumentene med deg når du møter opp på flyplassen.

 

Innreisekrav til Spania

Alle reisende skal utfylle et innreiseskjema, kalt et FSC-skjema tidligst 48 timer før avreise og senest før innsjekking på avreiseflyplassen. Når den er utfylt mottar du en QR-kode på e-post som skal vises frem når du sjekker inn.

I tillegg til kravet om utfylt FSC-skjema gjelder forskjellige regler for innreise i Spania.

Hvis du er fullvaksinert og har et gyldig EU Coronapass behøver du kun å utfylle innreiseskjemaet som beskrevet her på siden samt ha med deg EU Coronapass. Vi anbefaler at du laster ned og skriver ut ditt EU Coronapass på engelsk via https://www.helsenorge.no/koronasertifikat/ og at du har det med på hele reisen.

Hvis du ikke er fullvaksinert kan du finne de innreiserestriksjoner og krav som gjelder for deg på Utenriksdepartementets nettsider. Vær oppmerksom på at både test- og dokumentasjonskrav kan endre seg med kort varsel.

Les mer og hold deg oppdatert på Utenriksdepartementet: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_spania/id2416245/

Innreiseskjema/helseskjema (FCS-skjema)

Innen avreise fra Norge til Spania skal alle reisende, som nevnt over, ha utfylt et FCS-skjema (Sanitary Control Form). Skjemaet kan tidligst utfylles 48 timer før avreise.

Vi har utarbeidet en veiledning til når man utfyller skjemaet som vi anbefaler at man følger for å sikre at alt blir gjort korrekt. Vi foreslår at man skriver ut veiledningen eller har den åpen i et separat vindu når man utfyller FSC-skjemaet.

Har man ikke utfylt et FCS-skjema for alle som reiser sammen, kan man risikere å bli avvist på flyplassen. Skulle dette skje, kan reisen ikke refunderes.

Det er ens ansvar som reisende at innreiseskjemaet er utfylt korrekt og i rett tid før avreise.

Fremvisning av QR-kode på flyplassen
Når skjemaet er utfylt mottar du en pdf-fil på e-post med den QR-koden som SKAL fremvises ved ankomst til Spania. Denne QR-koden kan fremvises utskrevet på papir eller i digital versjon.

Bruk ett skjema for alle medreisende
Du kan med fordel tilføye flere reisende på samme FCS-skjema. Dette velger du i skjemaet. Vær oppmerksom på at det på avreiseflyplassen skal kunne fremvises at alle er registrert korrekt på samme skjema. QR-koden du skal fremvise er i den pdf-fil eller via den lenke du har fått tilsendt på e-post som bekreftelse på at du har utfylt skjemaet.

Klikk her for å utfylle innreiseskjemaet:

https://www.spth.gob.es

Klikk her for å hente Albatros-veiledningen til det spanske innreiseskjemaet:

https://documents.albatros-travel.com/no/veiledning_plf_spania.pdf

 

Ofte stilte spørgsmål

Når kan jeg utfylle skjemaet?

Du kan godt starte på skjemaet allerede nå, men du kan ikke gjøre det ferdig før tidligst 48 timer før avreise.

Hva gjør jeg hvis jeg har problemer med å utfylle innreiseskjemaet?

Bruk veiledningen vår og ta et skritt av gangen. Få eventuelt hjelp av en venn eller familie hvis du vet at det vil være problematisk for deg.

Skal jeg utfylle alle feltene?

Vi anbefaler at du bare utfyller de feltene som er obligatoriske og at du hopper over de feltene som er valgfrie.

Når får jeg informasjon om setenummer på flyet?

Det kommer an på når Albatros mottar denne informasjonen fra flyselskapet, men du får enten informasjonen i avreisebrevet senest en uke før avreise eller i en separat e-post senest 48 timer før avreise. Vær oppmerksom på at det er valgfritt å utfylle feltet med setenummer i skjemaet. 

Skal jeg ha et FCS-skjema pr. person eller pr. booking?

Det er opp til den enkelte hvordan man ønsker å utfylle skjemaet. Det er mulig å samle flere personer på et samlet FCS-skjema, men det er ikke et krav.

Skal jeg både utfylle et FCS- og et PLF-skjema?

FCS er forkortelsen for det innreiseskjema de bruker i Spania, mens PLF er en fellesbetegnelse for den typen innreiseskjema, så svaret er nei. Når du reiser til Spania skal du bare utfylle FCS-skjema.

Skal jeg betale noe for FCS-skjemaet?

Nei, skjemaet er gratis å utfylle. Hvis du får beskjed om å betale er du sannsynligvis på feil nettsted. Følg lenken og veiledningen som vi har er på siden.

Kan jeg bruke Android/Apple-applikasjonen SpTH til å utfylle FCS-skjemaet?

Ja, du kan hente den her til Apple og her til Android. 

Hva skal jeg velge i feltet «region/autonomous city»?

Det står beskrevet i avreisebrevet ditt som du mottar senest 7 dager før avreise.

Spaniareiser

 • Costa Brava – ferie alene i fellesskap

  En reise for dem som reiser alene og som gjerne vil møte andre på tur, uten å betale i dyre dommer for et enkeltrom

  3,6
  • 21-10-2022
  • 8 dager
  • 10 298,–
  fra Oslo
 • Langtidsferie i ferieleilighet på Costa del Sol

  Bytt ut det triste norske været med Costa del Sol og opplev Andalucías skjønnhet. Inklusive 4-stjerners ferieleilighet og fine utflukter

  • 06-03-2022
  • 22 dager
  • 13 698,–
  fra Oslo
 • Påsketur til Mallorca

  Kom våren i møte og nyt påskedagene på den flotte øya. Inklusive 4-stjerners hotell, halvpensjon og utflukter

  4
  • 07-04-2022
  • 15 dager
  • 13 998,–
  fra Oslo
 • Langtidsferie i Andalucía med Málaga, Mijas og Ronda

  Bytt ut det triste norske været med Costa del Sol og opplev Andalucías skjønnhet. Inklusive 4-stjerners hotell, halvpensjon og utflukter

  • 4 avreiser
  • 22 dager
  • Fra 14 998,–
  fra Oslo