Sør-Afrikas Big Seven

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Klassisk Big Five-safari i Kruger nasjonalpark med hval- og hai-safari nær Cape Town

Reisen starter i det dyrerike Manyeleti viltreservat som er en del av den verdensberømte Krugerparken. I løpet av fem safariturer skal vi se etter savannens ikoniske Big Five: elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard. Vi vil også ha tid til å nyte områdets mange andre dyr og rike fugleliv.

Deretter drar vi ut på hvalsafari fra Hermanus, hvor det under vår sommer og høst (vinter og vår her nede!) er mange hvaler, spesielt den store retthvalen.

Gansbaai er utgangspunktet for vår hai-safari siden det er god sjansen for å se den store legendariske hvithaien her.

På reisen har vi også tid til å nyte den praktfulle naturen langs Panorama-ruten og på Kapphalvøya, samt ta en bytur i Sør-Afrikas hovedstad Pretoria og i vakre Cape Town.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari

 • Reiseleder Svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram 12 dager
Dag 1
Fly Oslo - Johannesburg
Dag 2
Ankomst til Johannesburg. Bytur i Pretoria og transport til Zebra Lodge
Dag 3
Langs Panoramaruten til Manyeleti viltreservat i Greater Kruger
Dag 4–5
Safariopplevelser i Manyeleti viltreservat i Kruger
Dag 6
Morgen-safari i Manyeleti. Fly Hoedspruit - Cape Town
Dag 7
Cape Town. Heldagsutflukt til Kapphalvøya inkludert Cape Point
Dag 8
Cape Town. Byrundtur og tid på egenhånd
Dag 9
Transport til Hermanus. Hvalsafari og tid på egen hånd
Dag 10
Haisafari i Gansbaai
Dag 11
Vingårdsbesøk med vinsmaking og videre til Cape Town. Hjemreise.
Dag 12
Ankomst til Oslo

Hoteller

Honeyguide Mantobeni Camp

Mantobeni Camp er en av de to camps som Albatros eier i området Manyeleti. I campen er det 12 store safaritelt, romslige med eget bad og toalett. Fra svømmebassenget er det utsikt til et vannhull der dyrene kommer innom for å slukke tørsten. Campen er ikke inngjerdet og elefantene og andre dyr i området kommer ofte på besøk ved teltene. Derfor har vi alltid rangere på campen, så sikkerheten er på topp.

Les mer på: http://honeyguidecamp.com/mantobeni-camp/

Zebra Nature Reserve

Zebra Nature Reserve ligger i et helt malariafritt område 80 km (omtrent en times kjøretur) fra Johannesburg og rundt en halv time fra Pretoria, ved grensen til Dinokeng Big Five Reserve. Lodgen er oppdelt i tre mindre enheter: Mountain Lodge, Stables og Bush Camp. Fra den ydmyke Bush Lodge til den luksuriøse Mountain Lodge, får du her en autentisk sørafrikansk opplevelse. Hver lodge er utstyrt med sitt eget bassengområde med poolbar, restauranter, barer og naturligvis en sørafrikansk «Boma» - et område, hvor middagen serveres rundt en bålplass under åpen himmel.

I restauranten serveres velsmakende internasjonale retter, med alt fra tradisjonelle grillretter til piknikkurver med lokale delikatesser.

På lodgen kan du bestille massasje, samt en rekke ulike aktiviteter og utflukter, blant annet kajakk- eller fisketurer i området. Her finner du til og med en kulturby, hvor du som gjest kan bli kjent med den lokale kulturen og livstilen. Jeep- og vandresafarier kan arrangeres hver dag i omgivelsene og man kan endatil bestille helikopterutflukt. Her finnes det en masse muligheter til å få uforglemmelige natur- og safariopplevelser.

Du kan lese mer om Zebra Nature Reserve her: https://zebranaturereserve.com/

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
42 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo - Johannesburg

Vi setter oss på flyet til det vakre Sør-Afrika. Alle måltider serveres om bord, ankomst neste dag.

Dag 2
Ankomst til Johannesburg. Bytur i Pretoria og transport til Zebra Lodge
Pretoria

Etter ankomsten til Johannesburg kjører vi nordover til Sør-Afrikas nærliggende hovedstad Pretoria. Her gjør vi blant annet en bytur og besøker det imponerende Vortrekker-monumentet og presidentens offisielle hjem, Union Building. Byen er ellers kjent for sine 50 - 70 000 Jacarandatrær, som er en type palisandertre som blant annet vokser i de mange forstedene. Deres blå-lilla blomsterhav utgjør et utrolig vakkert syn mellom september og november. Deretter kjører vi til Zebra Country Lodge hvor vi har tid til å spise lunsj og sjekke inn. Den stemningsfulle lodgen er vakkert plassert i det åpne landskapet hvor sebraer og antiloper vandrer fritt sammen med områdets hester. På ettermiddagen vandrer vi rundt i naturen i området besøker Zebra Nature Reserves eget reptilsenter. Her får vi muligheten til å studere både sør-afrikanske slanger og andre fascinerende reptiler. Senteret fungerer også som et opplærings- og redningssenter for nærområdet.

Overnatting på Zebra Country Lodge med helpensjon.

Dag 3
Langs Panoramaruten til Manyeleti viltreservat i Greater Kruger

Fra Zebra Country Lodge fortsetter reisen mot østlige Mpumalanga, og underveis endres landskapet fra å være dominert av dyrket mark til bratte klippeformasjoner og afrikansk savanne. Vi kjører langs fjellrike og svingete veier langs den berømte Panoramaruten, blant annet Blyde River Canyon, som byr på den ene storslåtte naturscenen etter den andre. Ravinen kan uten tvil sammenlignes med Grand Canyon, selv om den er litt mindre i skala. Det detaljerte programmet for dagen avhenger litt av deltakernes ønske om å vandre rundt i de sjarmerende omgivelsene, samt været, da det i fjellområdene ofte forekommer tett morgentåke som letter utover dagen. Dette tar vi med i beregningen når vi planlegger dagens rute.

Ved God’s Window er det en av verdens vakreste utsiktspunkter (hvis været er med oss) med en eventyrlig utsikt over Lowveld-savannen, som ligger 1 000 meter skrått nedenfor platået vi står på. Vi besøker også Bourke’s Luch Potholes, som er et utrolig klippelandskap der voldsomme flodvirvler og løse steiner har boret dype, sylinderformede hull i den nakne klippen, samt et utsiktspunkt hvor tre imponerende runde fjellformasjoner som ligner tre gigantiske hytter, The Three Rondavels, kan ses midt i ravinen.

Etter Panoramaruten kjører vi til Manyeleti viltreservat i vestlige delen av Greater Kruger, og sent på ettermiddagen ankommer vi Albatros egen Mantobeni Camp, som vil være vår base de kommende safaridagene.

Overnatting på Mantobeni Camp med helpensjon.

Dag 4–5
Safariopplevelser i Manyeleti viltreservat i Kruger

De kommende to dagene er selve definisjonen på en ekte afrikansk safari. Vi legger ut på oppdagelsesferd i Manyeleti viltreservat som ligger i Limpopoprovinsen, i et område som populært kalles Greater Kruger National Park. Ordet Manyeleti betyr på det lokale språket shangaan stjernenes by, noe vi forstår når vi ser opp og beundrer stjernehimmelen. Faktisk er det vanskelig å la være.

Manyeleti-området utgjør bare en liten del av Greater Kruger National Park og ble grunnlagt i 1963. Under apartheid ble området inngjerdet av en hvit minoritetsregjering og var forbeholdt den afrikanske befolkningen, noe som resulterte i svært få besøkende. Derfor er området fortsatt ganske uberørt. I dag er gjerdene fjernet og ville dyr vandrer fritt. Imidlertid er veisystemet ikke koblet sammen, så Manyeleti er Krugers mest fredelige og uberørte hjørne. Hit kommer stort sett bare gjester fra områdets tre små lodger og camps, som kan huse maks 100 gjester. Dette gir eksklusive safari-forhold uten de store besøksmassene man ofte opplever i de større parkene.

Kruger og Manyeleti ligger relativt lavt og er derfor en helårsdestinasjon med ganske varme og tørre vintre. Etter sommerens tidlige regn blir vegetasjonen veldig tett mellom mai og juni, til den lange tørkeperioden tørker ut det meste igjen. I selve Manyeleti finnes det to demmede sjøer. Hit kommer krokodiller, flodhester, et fantastisk fugleliv og mange andre dyr for å drikke i den tørreste perioden. Fra erfaring vet vi at før safarien er over vil vi ha sett et utvalg av Afrikas berømte ville dyr som løver, neshorn, gnu, kudu, vortesvin, giraffer, elefanter og impala.

Under våre safaridager står vi opp tidlig om morgenen, drikker en kopp kaffe eller te og før vi legger ut på en morgensafari ved soloppgang, siden dyrene er mest aktive i de kjølige timene, og det gylne morgenlyset også gir landskapet en spesiell vakker glød. På formiddagen returnerer vi til campen der en velfortjent frokostbuffé venter på oss. Etter det kan vi slappe av i de varmeste timene, kanskje med en god bok på terrassen foran teltet eller med et forfriskende bad i bassenget. Du kan følge det rike fuglelivet rundt lodgen, og noen ganger få øye på et større dyr som går inn i det uinngjerdete campområdet.

Fra erfaring vet vi at før den første safarien er over, vil vi ha sett et utvalg av Afrikas berømte ville dyr som løver, neshorn, gnu, kudu, vortesvin, giraffer, elefanter og impala. Det er imidlertid ingen garantier for hva vi ser, eller når eller hvor. Naturen er mer uberørt her og varierer mellom tett og frodig grønt og tørre og visne områder. Det første er vakkert, men gir samtidig også flere skjulesteder for dyrene. Det siste er ikke så tiltalende for øyet, men øker sjansene for å se dyrelivet. Nettopp usikkerheten er en del av naturens sjarm som gjør en safari til en så annerledes og spennende opplevelse.

Vi begynner ettermiddagssafarien sent på dagen når solen står lavt og landskapet bader i varme farger. Vi stopper langs veien for å nyte solnedgangen og nyte den vakre opplevelsen med en forfriskende drink før vi tenner bilens lys for vår nattkjøring. Det er en ganske spennende opplevelse når den sørlige halvkule plutselig lyser opp av stjernene, tusenvis av fremmede lyder fyller luften og Afrikas røde jord og savannens sterke lukt sniker seg inn i neseborene. Kvelds- og nattsafari er noe helt annet enn en morgensafari. Det føles som om man er den eneste menneske i verden. Når bilens hvite lys skjærer gjennom buskene, ser vi hundrevis av glitrende øyne - store og små - og plutselig kommer naturen, om mulig, enda nærmere. Noe rasler i nærheten. Er det en flokk gnuer eller har de sultne hunnløvene startet nattens matjakt?

Vi kjører i åpne terrengbiler, noe som bare forsterker opplevelsen når vi er bare noen meter fra en stor elefant, for ikke å nevne løver eller neshorn - uten avskjerming mellom! Heldigvis ser ikke dyrene en bil med passasjerer som mat eller fiender. De åpne safaribilene har tepper, men vi anbefaler at du tar med en lue og en tykk vindtett vinterjakke eller fleecejakke, for det kan bli ganske kaldt i bilen om kvelden og tidlig om morgenen

Overnatting på Mantobeni Camp med helpensjon.

Dag 6
Morgen-safari i Manyeleti. Fly Hoedspruit - Cape Town
Cape Town

Etter en siste morgen-safari i Manyeleti Viltreservat og en solid frokost, kjører vi til den nærliggende flyplassen i Hoedspruit. Herfra flyr vi direkte til Cape Town hvor vi sjekker inn på vårt sentralt beliggende hotell. Sent på dagen er det tid for å utforske på egenhånd, for eksempel ned til vakre Victoria & Alfred Waterfront ved havnen.

Dag 7
Cape Town. Heldagsutflukt til Kapphalvøya inkludert Cape Point

I dag legger vi ut på en heldagsutflukt til Kapphalvøya. Vi kjører langs høytliggende, smale fjellveier med det brusende havet under oss, gjennom pittoreske småbyer. Ved Hout Bay tar vi oss gjennom den kraftige brenningen til Duiker Island, hvor tusenvis av sørafrikanske pelsseler holder til. Vi kommer nær kolonien og kan se dem ligge på klippene eller leke i vannet rundt båten.

Senere kjører vi via utsiktspunktet Chapman's Peak til Simon's Town der vi skal besøke en pingvinkoloni. Underveis spiser vi lunsj i Simon's Town. Etter en kort kjøretur ankommer vi Cape of the Good Hope Nature Reserve, som nå er en del av den 221 km2 store Table Mountain National Park. I tillegg til det vakre kystlandskapet, er reservatet også hjem for forskjellige antilopearter som eland og blissbukk, den sjeldne fjellsebraen, samt strutser og bavianer. Vi går den korte strekningen ut til halvøyens spiss, Cape Point, og nyter den fantastiske utsikten.

Dag 8
Cape Town. Byrundtur og tid på egenhånd

Om formiddagen legger vi ut på en guidet tur i sentrum av Cape Town. Her ser vi på flere av byens mest fremtredende steder og bygninger, inkludert byens rådhus hvor Nelson Mandela holdt sin berømte tale fra balkongen 11. februar 1990, da han ble løslatt etter 27 år som politisk fange under apartheid.

Om ettermiddagen kan vi utforske Cape Town og omegn på egenhånd. Du kan for eksempel ta taubanen opp til det berømte Table Mountain som er byens landemerke. Herfra kan man i klart vær se ut over hele Cape Town og hele Kapphalvøya. De som ønsker kan også bli med til det tidligere fengselet på Robben Island i havet utenfor Cape Town, hvor Nelson Mandela satt fengslet i mange år. Omvisning på engelsk om øyas interessante historie blir fortalt av tidligere fanger som har sittet fengslet her. Transporten dit kan bli innstilt på grunn av dårlig vær. Derfor kan vi ikke garantere at et besøk på øya er mulig. Men, vi anbefaler et besøk på Robben Island og hjelper med å skaffe de ettertraktede billettene til de som ønsker å se øya.

Ettermiddagen kan eventuelt også brukes på et besøk til Greenmarket, som avsluttes ved den berømte Victoria & Alfred Waterfront, som tilbyr massevis av shoppingmuligheter og deilige spisesteder. Den sørafrikanske valutaen rand har blitt svekket ganske mye de siste årene, og Sør-Afrika har blitt et veldig attraktivt shoppingland. Klær (også mote), smykker, kunstgjenstander og mye mer kan kjøpes til attraktive priser.

Turlederen står selvfølgelig klar med tips om hvordan du kan utforske byen på egenhånd.

Dag 9
Transport til Hermanus. Hvalsafari og tid på egen hånd

Etter frokost kjører vi til Sør-Afrikas hvalhovedstad, Hermanus, og vårt flotte hotell nær vannet. På formiddagen drar vi ut på hvalsafari, som på denne tiden av året er en spesielt storslått opplevelse. Hit kommer de store retthvalene i stort antall fra Antarktis hvor de har spist seg fete under den sørlige halvkule sin sommerperiode mellom november og april. Mange av hunnene ankommer i følge med små nyfødte kalver, mens hannene allerede er klare for å pare seg med hunnene igjen. De forfølger dem intenst og prøver å tiltrekke seg deres oppmerksomhet blant annet ved å hoppe opp fra vannet på en imponerende måte. Man kan også se andre store hvalarter, samt noen sjøfugler, og av og til dukker det opp delfinflokker.

Om ettermiddagen er det tid for å finne en god lunsjplass på en av de mange gode restaurantene og utforske den lille, men livlige kystbyen.

Dag 10
Haisafari i Gansbaai

I dag drar vi ut på haisafari, og blir det blant annet mulig å hoppe inn i et hai-bur og muligvis stirre den imponerende hvithaien rett i øyet. Vi kjører en vakker rute til Gansbaai, hvor hai-båten vår venter på oss. Båten vi skal gå ombord på er kjent for å være en av kystens beste for formålet. Det er en komfortabel båt med uvanlig god motorstyrke. Vi trenger ikke å bruke lang tid på å komme oss til de beste haisafari-stedene, da disse sjelden ligger langt fra Gansbaai.

Når vi ankommer, lokker vi haiene nærmere med en ganske illeluktende "fiskesuppe" laget av fiskeavfall, som sakte helles ut fra en stor beholder og ned i vannet. Når haiene viser seg nær båten, bytter vi på å ta på oss dykkerutstyr og hoppe ned i det solide buret, som henger langs siden av båten. Her ser vi de store dyrene i sitt naturlige habitat. Denne aktiviteten er selvfølgelig frivillig, og det er helt greit å bli værende oppe på dekk, hvor det er gode muligheter for å ta bilder av de fasinerende dyrene. Og med litt flaks, også av deres store kjever.

Om ettermiddagen drar vi tilbake til Hermanus i god tid før avskjedsmiddagen, som vi koser oss med på vår nest siste dag i fantastiske Sør-Afrika.

Dag 11
Vingårdsbesøk med vinsmaking og videre til Cape Town. Hjemreise.

Vi har god tid til å nyte frokosten og kanskje ta en liten tur langs den herlige strandpromenaden i Hermanus, før det er tid for å dra til Cape Town. På veien dit besøker vi en vingård og smaker på noen av områdets gode viner. Vi spiser lunsj på vingården før vi drar til flyplassen og starter hjemreisen.

Dag 12
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 42 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
8 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Johannesburg med mellomlanding
 • Fly Hoedspruit–Cape Town
 • Fly Cape Town–Oslo med mellomlanding
 • Safarier og utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode lodger, camps og hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost alle dager samt 5 lunsjer og 5 middager
 • Skatter og avgifter
Prisen inluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utgifter til vaksinasjoner og medisiner
 • Øvrige måltider. Reiselederen arrangerer gjerne fellesmåltider for de som ønsker dette. Det er enkelt og billig å spise i Sør-Afrika (under halv pris i forhold til norske priser)
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer (Kaffe, te og juice m.m. er inkl. i lunsjen)
 • Driks (til koffertbærere, servicepersonale samt sjåføren – beregn ca. kr. 600 pr. person)
 • Eventuelle ekstrautflukter (blant annet båttur til Robben Island og taubane til Table Mountain)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er god idé å ha med seg en ryggsekk eller bag til dagsturer/utflukter og reisedager der du ikke ser bagasjen din før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med hånklæ.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 10 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Sør-Afrika

Her kan du lese mer om Sør-Afrika: www.albatros-travel.no/reisemaal/afrika/soer-afrika

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser