Sommerreise til Wien med La Traviata

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev Wiens keiserlige prakt og Verdis vakre opera i fantastiske omgivelser i klostret Klosterneuburg

Tenk deg en herlig, varm sommerkveld i det historiske klosteret Klosterneuburg, rett utenfor Wien. Luften fylles av tonene til Giuseppe Verdis fantastiske opera La Traviata. Akustikken her i klosterets indre gård er uslåelig, og det er en enestående opplevelse å nyte opera nettopp her.

Men reisen kan ikke bare by på musikk, den har også kultur, historie og østerriksk gastronomi: Vi besøker Schönbrunn, tar en titt på Stephansdomen og Wiens andre severdigheter. Vi drar ut til Wienerwald med klosteret Heiligenkreuz, som en gang i tiden tok verden med storm med sin gregorianske korsang, vi prøvesmaker vin i en tradisjonell vinkjeller og nyter en kveld med sann heuriger-stemning i Grinzing. Dessuten har vi godt med tid til å utforske Wien på egen hånd.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Opera, Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Wien. Panoramasightseeing og tid på egen hånd
Dag 2 Byrundtur med Schönbrunn. Middag i Grinzing
Dag 3 Fottur gjennom det sentrale Wien, tid på egen hånd og operaforestilling
Dag 4 Utflukt til Wienerwald med klostret Heiligenkreuz. Besøk i Seegrotte Hinterbrühl. Kurstedet Baden, vinsmaking og schnitzelmiddag
Dag 5 Tid på egen hånd før hjemreise

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Wien. Panoramasightseeing og tid på egen hånd Kjørestrekning ca. 3,5 mil
Den vakre Stefansdomen

Vi kommer til Wien om formiddagen. Vi benytter tiden til å se litt på byen fra bussen og er fremme ved hotellet ved lunsjtid. Det er tid til å finne seg til rette, gå en tur inn til sentrum (ca. 2 km), prøve det lokale transportsystemet eller spise en god lunsj og slappe av i Belvedere-parken eller i Stadtpark.

Det er nå også mulig å besøke noen av de gode museene, f.eks. Gustav Klimt-samlingen på Belvedere-slottet, spise sachertorte på Kafe Sacher eller spise en kjempestor wienerschnitzel hos Figlmüller.

Middag på hotellet.

Dag 2
Byrundtur med Schönbrunn. Middag i Grinzing Kjørestrekning ca. 20 km
Schönbrunn-slottet

Slottet Schönbrunn er den mest besøkte severdigheten i Wien, og her er det alltid masser av mennesker enten i slottet, ved en av de mange konsertene som avholdes ved slottet, eller i den vakre slottsparken. Schönbrunn var bygd som sommerslott for keiserfamilien og dermed habsburgerne. De mest kjente av slottets beboere er unektelig keiserinne Maria Theresia, som fikk ikke mindre enn 12 barn, og keiserparet Franz Josef av Østerrike og hans Sissi (Elisabeth av Østerrike). En viktig historisk person var erkehertug og kronprins Franz Ferdinand av Østerrike, som ble skutt 28. juni 1914. Det førte til starten på første verdenskrig og keiserrikets fall.

Etter dette besøket fortsetter turen, og vi bruker resten av formiddagen og noe av ettermiddagen til å se på Wien og dens fortreffeligheter utenfor det sentrale Wien. Vi kommer bl.a. forbi statsoperaen, Hofburg, museumskvarteret, rådhuset, Belvedere-slottet og Hundertwasserhaus. Vi avslutter byrundturen med å passere Prater med det berømte pariserhjulet Riesenrad fra 1897, udødeliggjort i Orson Welles’ film ”Den tredje mann” og UNO-byen, som er et av FNs fire hovedkvarterer med blant annet narkokontroll og kriminalitet under sine vinger.

Om kvelden skal vi nyte en meget tradisjonell middag på en av de lokale heurigere (tradisjonelle kroer som serverer de seneste årenes vin, altså ganske ung vin) i Grinzing, smake den berømte Grüner Veltliner fra området og høre lokal østerriksk musikk på den folkelige måten, som seg hør og bør ved et heuriger-besøk.

Dag 3
Fottur gjennom det sentrale Wien, tid på egen hånd og operaforestilling Kjørestrekning ca. 2,5 mil
Klosterneuburg

Vi bruker formiddagen til å se på det sentrale Wien og byens sjarm. Det gjør vi i selskap med en lokalkyndig guide, som viser oss de kjente og ukjente sidene av den indre byen. Vi kommer bl.a. forbi statsoperaen, Stephansdom, Hofburg og museumskvarteret.

Ettermiddagen er til fri disposisjon før vi tidlig kjører til Klosterneuburg for å spise middag på en lokal restaurant. Deretter finner vi plassene våre i den indre gårdsplassen Kaiserhof i det mektige klostret Klosterneuburg. Her skal vi nyte en av de mest romantiske og vakreste operaer av Giuseppe Verdi, nemlig La Traviata. Den ble komponert i 1853 og hadde premiere på La Fenice i Venezia uten den store suksess og het dengang Violetta. Endret til La Traviata gikk den sin seiersgang rundt i Europa og er i dag en av de mest avholdte operaene. Den følger handlingen i Kameliadamen, som ble skrevet av Alexandre Dumas den yngre. Historien handler om den prostituerte Violetta, som forelsker seg i Alfredo og ønsker å skape seg en ny tilværelse med ham. Men det vil ruinere og ødelegge Alfredos familie, og historien får en vemodig slutt.

Dag 4
Utflukt til Wienerwald med klostret Heiligenkreuz. Besøk i Seegrotte Hinterbrühl. Kurstedet Baden, vinsmaking og schnitzelmiddag Kjørestrekning ca. 9 mil
Klosteret Heiligenkreuz fra 1193

I dag kjører vi ut i Wienerwald, det store skogområdet sør og sørvest for Wien. Vi er bare 30—40 km fra Wien, og her midt ute i dette skjønne skogområdet ligger klostret Heiligenkreuz fra 1193. Cistercienserordenen dyrket taushet og stillhet, og derfor ble klostret bygd dypt inne i skogen. Det er fremdeles omkring 80 munker i klostret, som revolusjonerte verden med sin gregorianske korsang. Den utkom på CD-er og fløy til topps på all verdens hitlister tilbake i 2008. Vi besøker klostret, og er vi heldige, hører vi litt av munkenes sang under gudstjenesten deres.

Før vi besøker klostret skal vi imidlertid ned i Seegrotte Hinterbrühl, en kunstig opprettet underjordisk sjø, som er Europas største. Sjøen oppstod etter en eksplosjon i et bergverk, som gjorde at vannet rant ned i grotten i begynnelsen av 1900-tallet. Under krigen var det en hemmelig flyfabrikk for nazistene, men i dag et utfluktsmål, og vi får en båttur på sjøen gjennom grotten.

Ikke langt fra Heiligenkreuz ligger Baden, som er en gammel kjent kurby med svovelholdige bad og lange spaserturer i de stille grønne skogene. Baden er fylt med vakre hus i den typiske biedermeierstilen vi bedre kjenner som klassisisme. Derfra drar vi videre til Gumpoldskirchen, et område med mange vingårder og heurigere. Vi skal nyte en vinsmaking i en av de mange vinkjellerne.

Deretter kjører vi det siste korte stykket til Wien, spiser en god schnitzel-middag og avslutter dagen ved hotellet vårt.

Dag 5
Tid på egen hånd før hjemreise Kjørestrekning ca. 2 mil
Det mektige klosteret Hofburg

Dagen er avsatt til egne opplevelser. Etter frokost er det mulighet for shopping, museumsbesøk eller en ettermiddag i Biergarten i Stadspark ikke langt fra Belvedereslottet. Hofburg med Sissi-utstillingen er også et besøk verd, men Den spanske rideskolen er vanligvis stengt om sommeren. Uansett har Wien nok å by på, så vi kommer til å få en herlig dag.

Sent på ettermiddagen kjører vi til lufthavnen for å reise hjem.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–Wien med direktefly
 • 4 netter på godt hotell litt utenfor Ringstrasse
 • 4 x frokost
 • 1 x middag på hotellet
 • 1 x middag på den tradisjonelle restauranten på Klosterneuburg før operaen
 • 1 x middag på Heuriger med musikk
 • 1 x middag med schnitzel
 • Entré til Kloster Heiligenkreuz
 • Entré til Schönbrunn med audioguide
 • Halvdags byrundtur i Wien til fots
 • Halvdags byrundtur i Wien med buss
 • Vinsmaking i Gumpoldskirchen
 • Entré og båttur i Seegrotte Hinterbrühl
 • Kategori 1-billett til La Traviata
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Personlige driks til sjåfør, lokalguide og lignende (beregn ca. 20 € pr. person)
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hotell

Avreise 18.7.2018
Under oppholdet bor vi på det 4-stjerners Hotel Rainers, som ligger 10 minutter med offentlig transport fra sentrum. Det er tale om et pent hotel med sommerterrasse.

Hotellet har resepsjon, bar, restaurant, heis og gratis Wi-Fi overalt.

Gode romslige værelser med de nødvendige fasiliteter til et godt opphold.

Avreise 22.07.2018
Under oppholdet bor vi på det 4-stjerners Hotel Senator, som ligger vest for sentrum av Wien ved Rosensteingasse stoppested, kun 3,6 km fra sentrum og Stephanskirken. Beliggenheten gjør det lett å komme rundt med offentlig transport som trikk, buss og U-bahn. Hotellet har resepsjon, bar, restaurant, heis og gratis Wi-Fi overalt. Gode romslige værelser med de nødvendige fasiliteter til et godt opphold.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 21 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Kjøretider

Turen fra lufthavnen i Wien til hotellet i sentrum tar ca. en halv time.

Bagasje

Man kan ta med 1 kolli per person. Maks. 20 kg + håndbagasje (maks. 8 kg). Håndbagasjens dimensjoner kan maksimalt utgjøre 118 cm totalt (lengde x bredde x høyde = f.eks. 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Påkledning

Det kan være kjølig morgen og kveld, og regnbyger kan forekomme. Når det gjelder påkledning om kvelden på restauranter og lignende, er østerrikerne ikke særlig formelle, men alminnelig pen påkledning vil være passende. Likevel er de meget pent kledd på helligdager og til store festlige anledninger, så de vil være riktig pent kledd til konserten. Husk å ta med et par gode sko til spaserturer i naturen og i byene.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

ATVCB05ANO