Elvecruise på Rhinen fra Basel til Amsterdam

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

På elvecruise gjennom UNESCO-fredet kulturlandskap til hyggelige middelalderbyer

Reis på Europas vannveier fra Alpene til Amsterdam og følg Rhinen gjennom fire land. Underveis besøker vi Strasbourg med den enestående middelalderbykjernen og Köln med Kölner Dom, som mirakuløst overlevde Andre verdenskrig. Vi flyter gjennom Rhindalen der fjellandskapet med vinmarker i terrasser og pittoreske borgruiner glir forbi. Her passerer vi den sagnomsuste Loreleiklippen og stopper i den lille vinbyen Rüdesheim og i Oberwesel med den imponerende middelalderfestningen.

I tillegg til vårt eget program tilbyr skipet ekstrautflukter i de byene vi anløper, og siden vi ligger ved kai de fleste netter kan vi også oppleve byene om kvelden. Helpensjon om bord er inkludert i prisen.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Elvecruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro, sveitsisk franc

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Oslo–Zürich, Sveits. Videre til Basel. Byvandring og innsjekking på skipet
Dag 2
Strasbourg, Frankrike. Mulighet for båttur på kanalene og byvandring i den UNESCO-fredede middelalderbykjernen
Dag 3
Mainz, Tyskland. Mulighet for byvandring med Arne Jacobsens moderne rådhus. Videre til Rüdesheim am Rhein
Dag 4
Rüdesheim am Rhein, Tyskland. Kjøretur til flott vinlandskap og seilas mot Oberwesel med mulighet for byvandring
Dag 5
Oberwesel–Koblenz, Tyskland. Spasertur i byen med de mange tårnene og videre gjennom Lorelei-passasjen gjennom Koblenz
Dag 6
Köln, Tyskland. Mulighet for byvandring og besøk i UNESCO-fredede Kölner Dom
Dag 7
Amsterdam, Nederland. Mulighet for byvandring og båttur på kanalene
Dag 8
Amsterdam–Oslo

Sound of Music

Sound of Music er et komfortabelt og moderne elvecruiseskip med plass til 128 passasjerer fordelt på tre dekk.

Nyt det avslappede livet om bord på det romslige skipet – i den behagelige loungebaren, over en god middag i restauranten, på det store soldekket eller i din egen lugar. Skipet har også en liten butikk og et treningsrom.

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Zürich, Sveits. Videre til Basel. Byvandring og innsjekking på skipet Avgang kl 2000
Katedralen i Basel med de flotte taksteinene

Vel framme i Zürich kjører vi til Basel. Byen ligger ved bredden av Rhinen, nettopp der den franske, tyske og sveitsiske grensen møtes. Basel er det nærmeste Sveits er på å ha en havneby. Herfra kan skip av en rimelig størrelse komme opp til Nederland og Nordsjøen via Rhinen.

Historisk sett har Basel hatt en viktig rolle som internasjonalt møtested. Alt fra fredstraktater til internasjonale handelsavtaler er inngått her. I dag er Basel også en viktig kulturby, med en lang rekke museer, teatre og det eldste universitetet i Sveits. Basel kunstmuseum gjenåpner i april 2016 og har en av verdens eldste samlinger.

Vi drar på oppdagelse til fots, og det gir oss god tid til å nyte stemningen og den herlige utsikten langs Rhinen. Fra den sentrale markedsplassen begir vi oss inn i den gamle bydelen og kommer til torget Münsterplatz ved Basler Münster, der vi finner byens vakre middelalderkatedral. Legg merke til de fargerike taksteinene i nydelig mønster som kirken er så kjent for. Med den sentrale beliggenheten ved elva har katedralen vært hjemsted for en rekke store begivenheter i Basels historie. Vi får også se en mer moderne del av byen når vi går gjennom Freie Strasse, en av Basels store shoppinggater. Etter spaserturen vil det være tid til å spise lunsj på egen hånd (ikke inkludert).

Sist på ettermiddagen kjører vi til skipet litt utenfor Basel og sjekker inn. Det tar omtrent 40 minutter å gå fra skipet og inn til sentrum av Basel. Om kvelden legger vi fra kai og glir stille nedover Rhinen mot Strasbourg.

Dag 2
Strasbourg, Frankrike. Mulighet for båttur på kanalene og byvandring i den UNESCO-fredede middelalderbykjernen Ankomst kl 0800, avgang kl 1800
Strasbourg

I dag anløper vi den velholdte middelalderbyen Strasbourg, like ved den tyske grensen. Strasbourg er regionhovedstad i Alsace-provinsen og en viktig kultur- og handelsby fylt med museer, vakker arkitektur og en UNESCO-fredet gammel bydel på den vakre øya Grande Île.

På tross av et hav av stridigheter gjennom historien, da byen skiftevis har vært på tyske og franske hender, funger Strasbourg i dag som brobygger mellom de to nabolandene. Spesielt Strasbourg universitet har skapt forståelse mellom områdets protestanter og katolikker. På universitetet, som er det nest største i Frankrike, har blant andre den tyske dikteren Goethe studert og tilbrakt sine ungdomsår. Byen er også kjent som hjemsted for Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

De som har kjøpt utfluktspakken tar trikken inn til byen, der vi kikker nærmere på den gamle bydelen. Vi drar på en båttur på byens små kanaler på elva Île og opplever de gamle sluseanleggene samt den moderne bydelen med Europaparlamentet – en tur gjennom 2000 års historie. Etterpå går vi en tur gjennom de smale gatene i det pittoreske kvarteret La Petite France, der det ligger vakre bindingsverkshus side om side. Spaserturen fører oss også forbi den veldige gotiske katedralen fra 1439, som ligger vakkert til på en av byens sentrale plasser, like ved elva og det vakre Palais Rohan – palasset som ble bygd til byens biskop i begynnelsen av 1700-tallet. Vi stopper i en av gatene og får smaksprøver hos en av byens bakere, men vi skal også smake på den lokale sjokoladen.

Etterpå blir det mulig å besøke katedralen med det karakteristiske ene tvillingtårnet på egen hånd, eller kanskje nyte en kopp kaffe eller et glass kjølig hvitvin på en av byens mange kafeer mens du studerer gatelivet.

Vi drar tilbake til skipet for å spise lunsj. For dem som ønsker å bli i byen og spise lunsj på egen hånd er det også en mulighet.

Om ettermiddagen er det mulig å se mer av Strasbourg på egen hånd. Skipet forlater byen tidlig på kvelden.

(Dagens utflukt med båttur på kanalene og byvandring er ikke inkludert i reisens pris. Du kan få kjøpt en særskilt utfluktspakke – se mer lenger nede i programmet.)

 

 

 

Dag 3
Mainz, Tyskland. Mulighet for byvandring med Arne Jacobsens moderne rådhus. Videre til Rüdesheim am Rhein Ankomst til Mainz kl 0900, avgang kl 1500. Ankomst til Rüdesheim am Rhein kl 1630
Rådhuset i Mainz

Om morgenen er vi framme i den tidligere romerske provinsen Mainz, som nå er hovedstad i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz. Byen ble grunnlagt som en militærpost av romerne i slutten av det første århundret e.Kr. Senere ble den provinshovedstad i Germania Superior. Romernes tilstedeværelse i området kan man se tydelig den dag i dag, selv på turen oppover langs Rhindalen. Det var nemlig romerne som lærte lokalbefolkningen å dyrke vin på de solrike skråningene som området er så kjent for. Mainz ligger midt i Rheinhessen, Tysklands største vindistrikt.

Som en del av utfluktspakken kan du bli med på en spasertur i den restaurerte gamle bydelen med de fine bindingsverkshusene. Her finner vi også den tusen år gamle katedralen Mainzer Dom, som hadde stor betydning på 1100- og 1200-tallet, da den var scene for ikke færre enn sju kongekroninger. Mainz var i mange århundrer også et viktig sentrum for kultur og fremgang. Det var blant annet her Johann Gutenberg oppfant boktrykkerkunsten og gjorde det mulig å masseprodusere bøker – etter datidens skala naturligvis.

Men vi skal også oppleve den moderne byen. Mainz ble stygt ødelagt under andre verdenskrig, og etter krigen startet den største byggeboomen i byens historie. Arkitekten bak byens moderne rådhus er den kjente danske arkitekten og designeren Arne Jacobsen. Etter byrundturen kan du for eksempel besøke en av byens mange tradisjonelle vinbarer, som også serverer lokale delikatesser som "Spundekäs", en krydret fløteost, som passende kan ledsages av et glass lokal vin.

Hvis du har kjøpt utfluktspakken «Rhinen Aktiv» drar vi på sykkeltur i Mainz etter lunsj. Vi sykler langs Rhinen i myke bakker omgitt av vinmarker. Underveis kommer vi gjennom vinbyen Eltville, og vi gjør holdt for å nyte utsikten over Rhindalen og smake på et glass av den lokale vinen. Vi møter skipet i Rüdesheim am Rhein, der vi ligger ved kai natten over.

(Sykkelturen er ikke inkludert i reisens pris. Du kan få kjøpt en spesiell utfluktspakke kalt "Rhinen Aktiv" – se mer lenger nede i programmet)

Dem som ikke skal være med på sykkelturen blir på skipet etter lunsj og fortsetter elvereisen til den lille, hyggelige byen Rüdesheim am Rhein og kommer fram dit sist på dagen. Byen er blant annet kjent for Drosselgasse, en smal gate spekket med barer og restauranter. Her er det alltid liv og glade dager! Ved ankomsten vil det være mulig å gå på oppdagelse og kanskje få med seg litt av kveldsstemningen i Drosselgasse.

(Dagens utflukt med byvandring i Mainz er ikke inkludert i reisens pris. Vi tilbyr 2 utfluktspakker på denne reisen – se mer lenger nede i programmet.)

Dag 4
Rüdesheim am Rhein, Tyskland. Kjøretur til flott vinlandskap og seilas mot Oberwesel med mulighet for byvandring Avgang kl 1330, ankomst til Oberwesel kl 1500
Rüdesheim am Rhein

Om formiddagen drar de som har kjøpt utfluktspakke på en kjøretur i byen og det omkringliggende landskapet med de vakre vinmarkene, som strekker seg oppover skråningene. Rüdesheim am Rheins mest besøkte attraksjon er det imponerende Niederwald-monumentet, som ligger på et høydedrag over byen i Niederwald landskapspark. Monumentet ble oppført i årene 1871–1883 i anledningen av samlingen av Det tyske keiserriket. Ved lunsjtid fortsetter vi reisen.

Hvis du har kjøpt utfluktspakken «Rhinen Aktiv» tar vi svevebanen opp til Niederwaldmonumentet. Her drar vi på en lett fottur og går langs platået der det er en enestående utsikt over Rhindalen og landskapet rundt. Derfra går vi gjennom vinmarkene tilbake Rüdesheim hvor skipet venter på oss. Vi spiser lunsj etter at vi har gått om bord.

(Svevebane/fotturen er ikke inkludert i reisens pris. Du kan få kjøpt en spesiell utfluktspakke "Rinen aktiv" – se mer lenger nede i programmet)

Seilasen går nå langs den berømte UNESCO-fredede elvedalen Mittelrhein, som er som tatt ut av et eventyr. Her blander fjellandskapet seg med vinmarker i terrasser langs skråningene. På begge sider av elva ser man småbyer som gir liv til områdets lange historie og rike kulturarv. Området er med rette kjent som den romantiske delen av Rhinen etter Goethes beskrivelse av sin elvereise på 1770-tallet.

Vi passerer noen av Rhinens mer enn 40 borger og slott, som stammer fra en tid da elva var en av de viktigste handelsveiene mellom Sentral- og Nord-Europa, og skipsfarten skulle sikres mot landeveisrøvere. På 1400-tallet hadde elva flere stryk og fosser som gjorde det vanskelig for skipene. Det er blitt lettere i dag, når sluser har gjort vannet rolig. Etter omtrent to timers seilas er vi framme ved den lille byen Oberwesel midt på ettermiddagen. Her ligger vi til kai natten over.

Oberwesel er kjent for å ha en av de meste velbevarte middelalderfestningsmurene langs Rhinen, og de 16 tårnene kan man se den dag i dag. Ved ankomsten går vi en tur langs byens hovedgate til det sentrale torget med de flotte, restaurerte bindingsverkshusene. Vi ser den vakre rødstenskirken og går en tur opp til Schönburg slott, som troner på et høydedrag i byens utkant. Herfra har vi fantastisk utsikt. Slottets historie går langt tilbake. Det var opprinnelig eid av hertugen av Schönburg, som regjerte over byen på 1200-tallet og hadde rett til å oppkreve toll fra skipene på Rhinen. Etter 200 år i ruiner ble slottet gjenoppbygd på 1200-tallet og er i dag eid av Oberwesel by, som driver det som hotell.

Etter ankomst har du mulighet til å delta på en spasertur på den gamle festningsmuren som en del av utfluktspakken. Her får du en følelse av hvordan Oberwesel tok seg ut i middelalderen.

Vi ligger natten over i Oberwesel.

(Dagens utflukter i Rüdesheim og Oberwesel er ikke inkludert i reisens pris. Vi tilbyr 2 utfluktspakker på denne reisen – se mer lenger nede i programmet.)

Dag 5
Oberwesel–Koblenz, Tyskland. Spasertur i byen med de mange tårnene og videre gjennom Lorelei-passasjen gjennom Koblenz Avgang kl 0900. Ankomst til Koblenz kl 1130, avseiling kl 2200
Vin i Rhindalen ved Oberwesel

Om morgenen drar vi videre mot Koblenz, og det kan anbefales å sitte på soldekket og nyte utsikten. Etter et par timer kommer vi til Lorelei, det absolutt mest sagnomsuste stedet langs Rhinen. En nesten loddrett klippe av skifer reiser seg 132 meter i været, og sagnet forteller at det her bor en mytisk sirene som med sine sanger lokker sjømennene i døden i den forræderiske strømmen i elva. Det er også Rhinens smaleste sted mellom Sveits og Nordsjøen, og det er nok den vanskelige passasjen som har avfødt sagnet.

Om formiddagen er vi framme i en av Tysklands eldste byer, Koblenz, som har en historie som går mer enn 2000 år tilbake i tiden. Koblenz ligger flott til like ved Deutsches Eck, der Rhinen og Mosel løper sammen og fortsetter nordover som Rhinen. Byen ligger mellom fire høydedrag der det meste er skog og eng, og Rhinen har alltid vært en viktig del av området.

Som en del av utfluktspakken går vi en tur i byen når vi kommer fram og nyter utsikten til de to elvene. Koblenz ble dessverre ble stygt ødelagt under andre verdenskrig, men er i dag gjenoppbygd.

Sist på kvelden fortsetter vi mot Köln.

(Dagens utflukt i Koblenz er ikke inkludert i reisens pris. Vi tilbyr 2 utfluktspakker på denne reisen – se mer lenger nede i programmet.)

Dag 6
Köln, Tyskland. Mulighet for byvandring og besøk i UNESCO-fredede Kölner Dom Ankomst kl 0330, avgang kl 1500
Imponerende Kölner Dom

Når vi våkner om morgenen ligger vi allerede til kai i den gamle romerske byen Köln. Om formiddagen kan du bli med på oppdagelse i byen som en del av utfluktspakken. Köln skal ha vært en av de største byene utenfor Roma og het Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historien er tydelig overalt i bybildet. Selv i parkeringskjellere støter man ofte på romerske bygningsrester.

Vi starter i den gamle bydelen, Altstadt, som ligger ned til Rhinen. Kölns Altstadt er ikke så imponerende som i mange andre tyske byer, men det er riktig hyggelig å gå en tur i de kronglete gatene. Der er et lite stemningsfullt torg, Alter Markt, og en del historiske bygninger, som likevel ikke er de opprinnelige, men gjenoppført etter andre verdenskrig, da Köln nesten ble jevnet med jorden. Det sies at da de siste bombetoktene var over kom beboerne opp fra tilfluktsrommene. De så seg rundt og begynte å diskutere om de skulle gjenoppbygge byen eller flytte til et annet sted. Men da de så at Kölnerdomen på mirakuløst vis fremdeles sto der, bestemte de seg for å bli – og bare derfor.

Vi skal naturligvis også se den imponerende domkirken, som er et ypperlig eksempel på gotisk arkitektur og for øvrig er den største gotiske kirken i Nord-Europa. Kölner Dom står på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er en av de mest besøkte severdighetene i Tyskland.

Etter byrundturen er det mulig å gå på oppdagelsestur alene i Köln og kanskje nyte et glass eller to av det lokale ølet Kölsch, som smaker som pils og serveres i høye, slanke glass.

Midt på ettermiddagen fortsetter vi turen mot Amsterdam.

(Dagens utflukt i Köln er ikke inkludert i reisens pris. Vi tilbyr 2 utfluktspakker på denne reisen – se mer lenger nede i programmet.)

Dag 7
Amsterdam, Nederland. Mulighet for byvandring og båttur på kanalene Ankomst kl. 0900
Amsterdam

Om morgenen anløper vi Amsterdam, vår siste havn på cruiset. Vi ligger ved kai natten over, så vi har god tid, og du har mulighet til å oppleve den hyggelige storbyen om kvelden.

Men før den tid har vi en hel dag til å oppleve Amsterdam i dagslys. Har du kjøpt utfluktspakken kan du bli med på en byrundtur til fots og en stemningsfull båttur gjennom byens mange kanaler – med utsikt til elvebåter og de karakteristiske smale pakkhusene som preger byens sentrum.

Deretter er resten av dagen avsatt til å dra videre ut på eventyr i den fargerike kanalbyen på egen hånd. Lunsj er også på egen hånd i dag.

Amsterdam ble i renessansen en av Europas viktigste sjøfartsbyer og handelssteder. Den viser seg fra sin aller beste side i det gamle arbeiderkvarteret Jordaan. De små gatene mellom de tre store kanalene her er best kjent som "De ni små gatene" – De negen straatjes – og er hjemsted for en rekke interessante designere som får selskap av spesialforretninger, gallerier og de såkalt brune kafeene, det vil si gamle patinerte vertshus med godt nederlandsk og belgisk øl.

I Jordaan finner man også en av Amsterdams største attraksjoner, Anne Franks hus, som ligger i Prinsengracht tett ved Westerkerk. Her skrev Anne Frank sin berømte dagbok, og vi får høre den rystende historien om jenta og den jødiske familien hennes, som gjennom flere år gjemte seg i hemmelige rom i huset på Prinsengracht inntil de ble avslørt og sendt til konsentrasjonsleir.

I Prinsengracht ligger også Amsterdams husbåtmuseum, der man kan få fornemmelsen av hva det vil si å bo på kanalene. Her er dessuten en annen nederlandsk stolthet utstilt: tulipanen. Amsterdam Tulipanmuseum ligger overfor Anne Franks hus og forteller historien om Nederlands berømte nasjonalblomst. Tulipanene kan også sees under mer avslappede former på blomstermarkedet ved kanalen Singel.

Flere av kunsthistoriens største malere kommer fra Amsterdam, og museene her har fantastiske samlinger. Gå for eksempel på oppdagelsestur rundt i Museumsplein (museumskvarteret), der man finner byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rommer en stor samling nederlandske mesterverker – fra religiøs kunst til gullaldermalerier og verker av blant andre Rembrandt. På van Gogh-museet er verdens største van Gogh-samling presentert, med mer enn 200 malerier og 500 tegninger av den store mesteren.

Den moderne kunsten finner vi på Stedelijk-museet, mens en rekke andre utstillingsbygninger og museer på hver sin måte bidrar til å kaste lys over Nederlands historie som flåtenasjon og kolonimakt. Det gjelder blant annet Amsterdams spennende historiske museum, som med interaktive midler utfolder den store fortellingen i bygningen på Kalverstraat.

NB: Vi prøver så vidt mulig å få kaiplass i Amsterdam sentrum. Det er dessverre ikke alltid mulig. Selv om kaiplassen er booket og bekreftet forbeholder havnen seg alltid retten til å flytte skipet vårt inntil bare noen få timer før ankomst. Det betyr at vi bestiller busstransport i forbindelse med de utfluktene som er beskrevet i programmet i de tilfellene når kaiplassen er langt utenfor sentrum og utenfor gåavstand. Deltar man ikke i det planlagte programmet eller ønsker man å legge inn egne programpunkter er transport til og fra skipet for egen regning.

(Dagens utflukter i Amsterdam er ikke inkludert i reisens pris. Vi tilbyr 2 utfluktspakker på denne reisen – se mer lenger nede i programmet.)

Dag 8
Amsterdam–Oslo

Etter en siste frokost om bord på skipet sier vi takk for denne gang til besetningen og kjører til flyplassen der flyet hjem venter.

Utfluktspakke: Rhinen Aktiv

Vil du supplere opplevelsene langs Rhinen med fysisk aktivitet, kan du kjøpe denne utfluktspakken som er en kombinasjon av den vanlige utfluktspakken supplert med to aktive utflukter. Denne utfluktspakken gir samlet et godt inntrykk av den UNESCO-fredede Rhindalen og tar deg samtidig med ut i den fantastiske naturen som omgir en av Europas viktigste vannveier.

Utfluktspakken inkluderer

 • Halvdagsutflukt i Strasbourg med båttur på kanalene og byvandring i middelalderbykjernen
 • Halvdagsutflukt i Mainz med byvandring
 • Halvdagsutflukt med byvandring på festningsmuren i Oberwesel
 • Halvdagsutflukt med byvandring i Koblenz
 • Halvdagsutflukt i Köln med byvandring og besøk i Kölner Dom
 • Halvdagsutflukt med båttur på kanalene og byvandring i Amsterdam

Aktive utflukter:

 • Sykkeltur fra Mainz til Rüdesheim via Eltville (3–4 timer, ca. 3,5 mil)
 • Fottur i Rüdesheims vinmarker forbi Niederwald-monumentet (4–5 timer, ca. 6–7 km)

Pris: kr 1 298,– per person

Fotturene og sykkelturene er lett krevende. Det forventes at du kan ferdes uden hjelp i ulendt terreng. Du må kunne gå 4–5 timer i jevnt tempo og kunne sykle 10–15 km på en times tid. På sykkelturen vil der være maks. 18 personer i en gruppe med 2 guider og på fotturen maks. 25. Vær oppmærksom på at deler av utfluktspakken ligger samtidig med aktiviteter i det vanlige programmet.

Utfluktspakken må bestilles i forbindelse med reisen og gjennomføres ved minimum 10 deltagere. Der er maks. plass til 36 deltagere. Er det mindre end 14 deltagere gjennomføres pakken med en engelsktalende lokal guide.

Utfluktspakke: Rhinen standard

Denne utfluktspakken tar deg med til den UNESCO-fredede Rhindalen med spennende opplevelser i byer og langs elvebredden. Byene langs Rhinen har mange hundre år gamle aner, og både historisk og kulturelt er det virkelig mye å se.
Strasbourg

Utfluktspakken inkluderer

 • Halvdagsutflukt i Strasbourg med båttur på kanalene og byvandring i middelalderbykjernen
 • Halvdagsutflukt i Mainz med byvandring
 • Halvdagsutflukt med byvandring på festningsmuren i Oberwesel
 • Halvdagsutflukt med byvandring i Koblenz
 • Halvdagsutflukt i Köln med byvandring og besøk i Kölner Dom
 • Halvdagsutflukt med båttur på kanalene og byvandring i Amsterdam

Pris: kr 798,– per person

Utfluktspakken må bestilles i forbindelse med reisen, kan kun kjøpes som en samlet pakke og gjennemføres ved minimum 20 deltagere.

Amsterdam

Prisinformasjon

Oppgrader lugaren din!

Tillegg per person for oppgradering av dobbeltlugar. Les mer om lugartypene under Praktiske opplysninger.

 • Tillegg for utvendig lugar på Rhine-dekk kategori B kr 1 698,– per person
 • Tillegg for utvendig lugar på Danube-dekk kategori A kr 2 298,– per person
Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Danube-dekk kategori A  kr 10 498 ,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Rhin-dekk kategori B kr 9 798,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Rhin-dekk kategori C kr 8 048,–
 • Tillegg for utvendig enkeltsuite på Rhin-dekk kategori D kr 7 498,–
 • Tillegg for utvendig enkeltsuite på Mosel-dekk kategori E kr 6 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Zürich og Amsterdam–Oslo med mellomlanding
 • Spasertur i Basel ved ankomst
 • Informasjonsmøter og foredrag ved reiselederen
 • 8 dagers cruise med Sound of Music i delt dobbeltlugar med vindu på Rhine-dekk (kat. C)
 • Helpensjon på skipet
 • Kaffe, te og isvann til måltidene på skipet
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke og eventuelle ekstra utflukter og arrangementer
 • Tillegg for enkeltlugar
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer (i tillegg til dem som er nevnt under prisen inkluderer)
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn 3–5 euro pr. person i alt)
 • Driks til personalet på skipet (vi anbefaler 7,5 euro pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer”
Barnepris 2–11 år

Hvis 1 barn deler lugar med 2 voksne som betaler full pris, er prisen for barnet 70% av reisens grunnpris.

OBS: Det er ingen ekstraseng til barnet. Barnet deler seng med de voksne. Skal barnet skal ha sin egen seng må det dele lugar med bare 1 voksen, og det er da ikke mulig å få rabatt. Det er mulig å få sammenhengende lugarer i kategori A.

Kontakt oss hvis dere ønsker å reise med barn.

Opplev mer

Utfluktspakke Standard
Pris
 kr 798,– per person

Utfluktspakke Rhinen Aktiv
Pris kr 1 298,– per person

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene?

Fra de lyse og romslige lugarene som er mellom 11,4 og 18 m2, har du god utsikt til elva og omgivelsene. Lugarene er utstyrte med to enkeltsenger/dobbeltseng, badeværelse med toalett og dusj, telefon, hårtørker, varme/aircondition, safe og tv med internasjonale kanaler.

Danube-dekk (kat. A)
Utvendig lugar med gulv-til-takvindu og skyvedører på dekk 3. To enkeltsenger. 15,3 m2.

Rhine-dekk (kat. B)
Utvendig lugar med panoramavindu (1,5 m2) på dekk 2. To enkeltsenger. 18,1 m2.

Rhine-dekk (kat. C)
Utvendig lugar med panoramavindu (2,7 m2) på dekk 2. To enkeltsenger. 15,3 m2.

Rhine-dekk (kat. D)
Utvendig lugar med panoramavindu (1,5 m2) på dekk 2. To enkeltsenger. 15,3 m2.

Mosel-dekk (kat. E)
Utvendig lugar med vinduer (0,75m2) på dekk 2. Dobbeltseng (140x200 cm). 11,9 m2.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Det er absolutt en god idé å ta med kikkert – man går glipp av mye uten.

Spesielle helseforhold

I henhold til rederiets regler er du pliktig å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Vi gjør også oppmerksom på at reisen ikke egner seg for personer som går dårlig, siden man kan risikere å skulle gå fra båt til båt for å komme i land og tilbake på skipet igjen. Dette skyldes at skipene i noen havner fortøyes langskips utenpå hverandre i en rekke når man legger til.

Det er ikke tillatt å ta med rullestol/rullator på skipet. Dette er på grunn av sikkerheten, siden det må være fri passasje i gangarealene mv.

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjell, driks og historie? Se mer informasjon under.

Tyskland: www.albatros.no/reisemaal/europa/tyskland
Nederland:
www.albatros.no/reisemaal/europa/nederland

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Flott reise En meget vellykket reise, med mange inntrykk, formidlet av dyktige reiseledere
Date published: 2017-10-29
Rated 3 out of 5 by from Vår reise med Sound of Music var flott Utmerket reiseleder og guide var Marianne Rasmussen
Date published: 2017-10-25
Rated 4 out of 5 by from En herlig reise med masse flott inntrykk! Det var en fantastisk god organisert tur etter alle forventninger. En kunnskapsrik, blid og hjelpsom reiseleder! Crew på skipet var blide og i møtekommende allikevel at de hadde sin siste tur.
Date published: 2017-10-24
Rated 4 out of 5 by from nydelig naturopplevelser kombinert med hilstorie ogkultur .En fin reise hvor man får kunnskap om Rhinens viktighet for transport og kultur. En fantastisk reiseleder med kunnskap og omsorg gjorde turen til en nytelse. Deilig å sitte på dekk å se vakkert landskap flyte forbi . Grei båt med fine kabiner og hyggelig og omsorgsfull besetning. Vi reiste en gruppe naboer med aldersforskjeller på 20 år og det var noe som passet oss alle ,det er flott . Noen så på natur, noen kultur og historie , noen shopping noen gikk mye, noen satt mye.Alle hadde det fint sammen og hver for seg.
Date published: 2017-10-23
Rated 5 out of 5 by from Rhinturem er noe av det beste jeg har opplevd Turen var et eventyr fra begynnelse til slutt. Alle forventninger ble oppfylt, og det skyldes stort sett at vi hadde supre guider med god kunnskap om alt vi så, maten var topp, hele personalet på båten var hyggelig og hjelpsomme. Båten var også veldig komfortabel.
Date published: 2017-09-14
Rated 5 out of 5 by from Super Meget godt fornøyd! Dette med betaling av "tips" kunne evt. vært arrangert på en annen måte?
Date published: 2017-09-11
Rated 5 out of 5 by from En meget komfortabel og flott tilrettelagt reise m Sound of Musik på Rhinen Reisen startet i Oslo og gikk første dag via Amsterdam til Zûrich og Basel. Det var tidlig flyvning men behagelig ankomst til båten. Det var fint med stor svensk gruppe og en stor norsk gruppe - så vi lett kunne lytte til hverandres informasjon - og prate litt sammen på turen. Turen var ellers meget godt lagt opp - med stopp på alle de viktigste stedene - gjennomført med utrolig god guiding - på turer der det og var tid til å velge mer eller mindre krevende opplegg. Mat og service på båten var også meget bra! Om noe skulle vært med ut over det vi fikk - kunne det kanskje vært spilt noen sekvenser m lett klassisk musikk som bakgrunnsmusikk - eventuelt en konsert av noe klassisk karakter i Mozart-land ... hvis mulig.
Date published: 2017-09-07
Rated 5 out of 5 by from En behagelig reise gjennom en variert og vakker natur Denne turen var spesiell, vi hadde 4 dyktige og erfarne guider, alle dyktige, smilende og hjelpsomme. Skipets fasiliteter var bra, delikat spisesal med god mat og blide kelnere. I det hele tatt et gjennomført bra opplegg.
Date published: 2017-09-06
 • y_2023, m_11, d_29, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_42
 • loc_no_NO, sid_CHCRI06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser