Etiopia – verdens vugge

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

En enestående kulturreise til en av verdens eldste aktive sivilisasjoner

Etiopia: En eldgammel kultur med byer som vitner om verdens vugge – her finner vi spor etter dronningen av Saba, etter kristendommens opprinnelse og etter menneskehetens begynnelse. I tillegg til enestående kulturopplevelser skal vi se fantastisk natur ved Den blå Nilen-fossen og i Simienfjellene, der vi leter etter det endemiske dyrelivet. Reiseruten tar oss med fra den moderne hovedstaden Addis Abeba og videre til UNESCO-fredede Aksum. Herfra fortsetter vi til Gonder med de gamle borgene, gjennom Simienfjellene og til slutt til Bahir Dar ved bredden av Tanasjøen med tallrike gamle kirker og klostre. Reisens høydepunkt er Lalibela med de fantastiske kirkene som er hugd ut rett i fjellet som består av vulkanske bergarter.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Birr

Dagsprogram 11 dager
Dag 1
Avreise fra Norge
Dag 2
Addis Abeba. Nasjonalmuseet med verdensberømte Lucy, Treenighetskatedralen og Entoto-fjellene
Dag 3
Addis Abeba– Lalibela. Klippenes kongedømme, pilegrimssted og monolittkirker
Dag 4
Lalibela. Asheten Maryam-klosteret og Sankt Georg-kirken
Dag 5
Lailibela – Gonder
Dag 6
Gonder. Fasiledes’ slott, Debre Birhan Sillassie-kirken, Fasiledes’ bad
Dag 7
Utflukt til Simienfjellene og enestående natur
Dag 8
Gonder–Bahir Dar. Besøk ved Den blå Nilen-fossen
Dag 9
Bahir Dar. Båttur på Tanasjøen
Dag 10
Bahir Dar–Addis Abeba. Marked og avskjedsmiddag
Dag 11
Ankomst til Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Vær oppmerksom på at rekkefølgen i dagsprogrammet kan variere pga. infrastrukturen og øvrige forhold i Etiopia.

Dag 1
Avreise fra Norge

Vi reiser mot Etiopia og forventer å være framme i Etiopias hovedstad Addis Abeba om kvelden. Innreiseformaliteter og bagasjeutlevering forventes å ta en drøy time. Deretter kjører vi til hotellet så vi kan få oss litt søvn før eventyret begynner. På noen avganger flyr vi om kvelden og lander i Etiopia om morgenen på dag 2.  

Dag 2
Addis Abeba. Nasjonalmuseet med verdensberømte Lucy, Treenighetskatedralen og Entoto-fjellene

Om morgenen drar vi på tur til Nasjonalmuseet, der vi blant annet får se den verdensberømte Lucy, en 3,2 millioner år gammel forstenet hominid som ble funnet i 1974. Funnet ga Etiopia tilnavnet ”menneskehetens vugge”. Siden Lucy ofte blir utlånt til museer andre steder i verden kan den originale Lucy være erstattet av en kopi når vi besøker museet.

Etterpå tar vi en titt inn i Treenighetskatedralen. Den barokkinspirerte katedralen inneholder keiser Haile Selassie og hans keiserinne Menen Asfaws gravmæle samt greske statuer. Vinduenes glassmalerier er scener fra Det nye og Det gamle testamentet. 

Senere skal vi til Entoto-fjellene og den åttekantete kirken Entoto Maryam. Herfra får vi en fantastisk panoramautsikt over Addis Abeba. På samme fjelltopp ser vi keiser Menelik IIs residens. Den tradisjonelt bygde hytten var palasset for Menelik II (1844–1913), som på mange måter blir betraktet som Etiopias landsfar. Under hans ledelse ble landet samlet, de invaderende italienerne ble kastet ut av landet og den moderne tidsalderen med elektrisitet, telefoner og jernbane ble innført.

Utpå ettermiddagen blir det tid til å slappe av ved hotellet eller se på lokalområdet. Om kvelden møtes gruppen og spiser på hotellets restaurant.
 

Dag 3
Addis Abeba– Lalibela. Klippenes kongedømme, pilegrimssted og monolittkirker
Zion Maria-kirken

Etter frokost flyr vi til Lalibela, kjent som klippenes kongedømme og kanskje et av de stedene i verden som mest fortjener å bli kalt et kulturelt vidunder. Lalibela er først og fremst et pilegrimssted for etiopiske kristne og er berømt for sine fantastiske kirker. De vakre monolittkirkene er hugd ut direkte i fjellet som består av vulkanske bergarter og er alle forbundet med vann – et ingeniørmessig mesterstykke. Kirkene stammer fra 1100- og 1200-tallet, da man mener de kristne søkte tilflukt i fjellene fra islams frammarsj. Lalibela er i dag klassifisert som verdenskulturarv av UNESCO, og organisasjonen er i gang med å beskytte de verdifulle bygningene.

Dag 4
Lalibela. Asheten Maryam-klosteret og Sankt Georg-kirken

I dag rir vi på muldyr til Asheten Maryam-klosteret, som ble bygd på 1200-tallet. Klosteret ligger 3 150 meter over havet, så herfra kan vi nyte en fantastisk utsikt over landskapet rundt. Legg merke til at vi skal gå i ulendt terreng på utflukten.

Om ettermiddagen besøker vi en kirke som representerer det himmelske Jerusalem og den vakre Sankt Georg-kirken, som er symbolet på Noas ark.

Dag 5
Lailibela – Gonder

Etter frokost drar av gårde mot Gonder. Det er en kjøretur på 37 mil, og vi regner med å være framme om ettermiddagen. Gonder er kjent for sine mange slott og palasser fra 1600- og 1700-tallet. Byen ble grunnlagt av keiser Fasiledes i 1636 som Etiopias hovedstad, og helt fram til 1880-tallet, da sudanere herjet og la byen i ruiner, var Gonder et kulturelt og handelsmessig høydepunkt.

Dag 6
Gonder. Fasiledes’ slott, Debre Birhan Sillassie-kirken, Fasiledes’ bad
Fasiledes’ Slott

I dag besøker vi Gonders berømte slottsområde med seks slott. Av dem er Fasiledes’ slott høydepunktet. Etterpå ser vi Debre Birhan Sillassie-kirken, som ble bygd på 1600-tallet og er en av Etiopias eldste og mest spennende kirker. På forunderlig vis unnslapp kirken sudanernes ødeleggelser, så vi også i dag kan nyte synet av det nydelige, engleutsmykkede taket.

Siste stopp på dagens sightseeingtur er Fasiledes’ bad. Den toetasjers bygningen som er omkranset av et basseng tror man opprinnelig har vært brukt til religiøse fester. I våre dager blir bassenget fylt med vann en gang i året, når stedet danner rammen om religiøse seremonier i forbindelse med feiringen av Timkat 19. januar. Timkat er 12 dager etter jul ifølge den koptiske kalenderen, som opererer med et senere fødselstidspunkt for Jesus og ligger syv år etter den gregorianske kalenderen. Ved seremonien blir det båret kopier av Moses’ steintavler fra Paktens ark i en prosesjon til bassenget, og den følgende morgenen blir det foretatt en rituell dåp.

Dag 7
Utflukt til Simienfjellene og enestående natur
Simienfjellene

I dag kjører vi opp i Simienfjellene, en kjøretur på 125 kilometer, der vi har mulighet til å observere enestående afroalpint planteliv, uberørt natur og fantastisk fjellandskap. Simienfjellkjeden er hjemsted for omkring 50 fuglearter og flere endemiske arter, blant annet geladabavian, etiopisk ulv og den sjeldne etiopiasteinbukken. Det er selvfølgelig ikke sikkert vi får øye på den sjeldne steinbukken siden arten er nesten utryddet, men vi har garanti på å få se et fascinerende landskap med forrevne fjelltopper, dype daler og juv. Området er så spesielt at det allerede på slutten av 70-tallet kom på UNESCOs verdensarvliste. På turen møter vi sannsynligvis også den endemiske geladabavianen, som kan bli opptil 20 år gammel og lever i flokker med komplekse sosiale strukturer.

På turen kjører vi gjennom spennende jordbruksområder med gårder og små landsbyer der befolkningen dyrker jorda som vi gjorde det for mer enn hundre år siden. Jorda harves med trekkdyr eller håndkraft, og ofte ser man gruppe mennesker som kaster korn opp i luften med tregreip, så agnene flyr vekk i vinden og kjernene drysser ned på en lerretsbit. Teff er en kornsort som bare dyrkes i Etiopia og Eritrea. Teffen brukes til å bake et syrnet brød som nærmest ligner en tykk, våt pannekake og er tilbehør til alle slags måltider.

Dag 8
Gonder–Bahir Dar. Besøk ved Den blå Nilen-fossen
Den blå Nilen-fossen

Etter frokost kjører vi til Bahir Dar (ca. 18 mil). Byen Bahir Dar ligger vakkert til ved bredden av den store Tanasjøen. Her vokser det palmer langs de brede bulevardene i en av Etiopias mest sjarmerende byer. 

Vi kjører ut til Den blå Nilen-fossen, eller ”Tis Issat”, som de kaller den i Etiopia. På veien passerer vi en gammel bro som sies å ha blitt bygd av portugiserne. Et sagn forteller at portugiserne brukte honning og egg som bindemiddel da den ble konstruert. Den blå Nilen er Nilens viktigste sideelv. Den har sitt utspring i det etiopiske høylandet, renner gjennom den vakre Tanasjøen og munner ut i Nilen ved Khartoum i Sudan. 

Dag 9
Bahir Dar. Båttur på Tanasjøen
På Tanasjøen

Tanasjøen ligger 1 830 meter over havet, så klimaet er behagelig. Spredd ut over den dypblå innsjøen ligger det små øyer, og på mange av dem finner man interessante gamle kirker og klostre. Vi tar en båt ut på innsjøen og besøker to klostre: Azwa Maryam og Ura Kidane Mihret.

Dag 10
Bahir Dar–Addis Abeba. Marked og avskjedsmiddag

Etter frokost blir vi kjørt til flyplassen og flyr tilbake til Addis Abeba. Her besøker vi det største åpne markedet i Øst-Afrika og går en tur i byen.

Om kvelden spiser vi avskjedsmiddag sammen og ser tradisjonell dans. Etterpå kjører vi til flyplassen og begynner på hjemreisen. Vi har adgang til hotellrom i løpet av dagen, så det vil for eksempel være mulig å dusje før middagen.

Dag 11
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Addis Abeba t/r med mellomlanding
 • Innenriksfly Addis Abeba–Lalibela
 • Innenriksfly Bahir Dar–Addis Abeba 
 • Utflukter ifølge program
 • Overnatting på gode hoteller og lodger i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • 8 lunsjer og 4 middager
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Visum til Etiopia (ca. 82 USD) Les mer her
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks til koffertbærere, kelnere samt sjåføren (beregn ca. kr. 500 per person)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

På denne reisen flyr vi med små innenriksfly som ikke har plass til større håndbagasje. Derfor er det en god ide å unngå å pakke håndbagasjen i en koffert, selv om den overholder de internasjonale målene for håndbagasje.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 14 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Påkledning

Ta med deg gode tursko, siden vi skal gå i ulendt terreng. Varmt nattøy kan også være godt å ha, hvis det blir kjølig om natten. Det kan også være en god idé å ta med seg lommelykt.

Høyder og fysisk form

På denne reisen er det en del gåing, og det er en forutsetning at man er i normalt god fysisk form og kan bevege seg ved egen hjelp. Turen er ikke egnet for folk som går dårlig eller bruker rullestol eller rullator.


En del av reisen foregår i høyden, noe som påvirker alle mennesker. De fleste symptomer kan unngås hvis man tar det med ro i starten og husker å drikke nok vann.

Mer om Etiopia

Her kan du lese mer om Etiopia: www.albatros.no/reisemaal/afrika/etiopia

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Visum til Etiopia

Du må ha visum for å reise til Etiopia. Les mer her

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from En reise utenom det vanlige Først: For noen fantastiske buss-sjåfører!! På til dels elendige veier- og veier som nesten hadde opphørt å være veier- fraktet de oss frem så komfortabelt som mulig. Flyreisen var helt ok, fint moderne fly med bra service. Utenom det vanlige? Ja, Etiopia skiller seg fra andre land jeg har besøkt på mange måter. Hotellene var gode nok, men manglet ofte kompetent vedlikehold og helt åpenbart organisering av arbeid. Lett kaotisk mange ganger. Mat er annerledes. Ikke vond, bare annerledes. Og det er det fantastiske, å oppleve noe som ikke helt følger "normene". Til å forklare og utdype hadde vi to eminente reiseledere. Vår norske, som var svært godt forberedt og "opplest" og den etiopiske med et formidabelt kunnskapsnivå. Samlet bidro dette til en kvalitativ reise med godt utbytte. Men noen ganger kunne de nok vært bedre samordnet i forhold til enkelthendelser. Lite problem i det store. Museene vi besøkte var på steinaldernivå. Praktfulle gjenstander elendig presentert, gammeldagse "titteskapsmuseer". Ingen store problemer men vær obs på at vestlige turister er det nærmeste man kommer til mobile minibanker for deler av befolkningen som er ute etter å tappe deg for noen birr. Kan omgås ganske lett. Så er det høyden. Etiopia er et fjelland der man stort sett beveger seg på mer enn 2000 moh. Kan gi problemer med pust. Albatros` råd om å drikke vann er nærmest kvakksalversk. Så: Vil jeg anbefale en reise til Etiopia? Ja, hvis du har vært på andre reiser med litt utfordringer mht. reise, mat, komfort. I så fall: Reis dit!!!! Vil jeg reise tilbake? Nei! En gang holder. Men for noen minner
Date published: 2019-12-12
Rated 4 out of 5 by from Kulturopplevelse i et lutfattig land med masse unger Jeg reiste til Etiopia med forventninger om å se gammel kultur, men kom hjem med inntrykk av et lutfattig landbruksland overbefolket av barn. Jeg var bekymret for mageproblemer, men reiselederen var nøye med å anbefale hva vi ikke skulle spise, så vi ble ikke syke. Vi savnet en bredere omtale av de politiske og sosiale forholdene. Jeg er i all hovedsak fornøyd, og anbefaler gjerne turen til andre. Jeg ser av deres nye annonse at dere kjører buss mellom Axum og Gondar. Det høres fint ut, men det blir vel mye på en dag hvis man skal gå tur i fjellene. Er det meningen å overnatte på lodgen på 3260 m høyde? Reiselederen sa at overnatting så høyt til fjells gjør at mange ikke får sove. Ellers regnet det flere dager, og det var en del av programmet som ikke kunne gjennomføres pga det. Reiselederen påsto det var veldig uvanlig, mens noen av reisefølge hadde fått opplyst at dette ikke var uvanlig de siste årene. Ankomst Addis etter en søvnløs natt på fly er krevende, og det var nok ikke heldig at vi skulle videre med fly grytidlig neste morgen til Axum. Først den tredje dagen begynte jeg å ta meg inn etter dette. De lange bussreisene var slitsomme, men vi fikk se mye av landet på den måten. Svært mange av mine bilder er fra bussturene. Addis var det minst interessante på turen.
Date published: 2019-12-06
Rated 4 out of 5 by from Tilbake til jernalderen En spennende reise i et flott land. Spennende historie. En kjempeflink lokal guide.
Date published: 2019-12-02
Rated 4 out of 5 by from Allsidig kultur-og naturreise i et fattig land Innholdsrik, eksotisk reise. Værgudene var ikke alltid på vår side, slik at flere deler av programmet måtte avlyses. Både vår norske reiseleder og vår lokale guide gjorde imidlertid sitt ytterste for å komme opp med alternativer, så alt i alt har det vært en utbytterik tur.
Date published: 2019-12-01
Rated 4 out of 5 by from En spændende rejse med mange oplevelser af historisk og kulturel art. Rejsen var spændende og intensiv. Rejselederen sørgede for at alt fungerede som det skulle og tog vel hånd om os på hele turen. Den lokale guide var meget dygtig og indsat i landets historie og kultur.
Date published: 2019-12-01
 • y_2024, m_7, d_20, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_no_NO, sid_ETRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser