Med Rovos Rail gjennom Sør-Afrika

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Verdens mest eksklusive togreise gjennom Sør-Afrika med safari, Garden Route, Cape Town og førsteklasses helpensjon på toget

Å gå om bord på Rovos Rail er som å gå inn i en tidsmaskin fra 1800-tallet. I stasjonens ventesal blir vi ønsket velkommen med et glass champagne, og i bakgrunnen høres tonene fra en strykekvartett. Toget forlater stasjonen i ro og mak og tar oss med til et vell av eksotiske opplevelser: safari i Krugerparken, besøk i en township i Cape Town, verdens største neshornbestand på zulukongenes gamle jaktmarker og vinsmaking i Sør-Afrikas berømte vindistrikt.

Du kan forlenge Afrikareisen din med noen dager ved Victoriafallenes vannmasser, Indiske havs varme vann eller bylivet i Cape Town.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari, Vin & gastronomi, Togreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Sørafrikanske rand

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Johannesburg og videre til Pretoria
Dag 3 Pretoria. Ombordstigning på Rovos Rail
Dag 4 Morgensafari i Kruger nasjonalpark
Dag 5 Safari i Mkhaya viltreservat, eSwatini
Dag 6 Durban – Kroonstadt.
Dag 7 Utflukt til slagmarken ved Spionkop og reise gjennom Drakensberg-fjellene
Dag 8 På toget
Dag 9 Safari i Addo Elefant-nasjonalpark
Dag 10 Oudtshoorn. Besøk på strutsefarm. Videre til George
Dag 11 Langs Garden Route til Knysna. Båttur eller tid på egen hånd
Dag 12 Ankomst til Cape Town. Innkvartering på hotell
Dag 13 Townshipbesøk og Vinlandet med vinsmaking
Dag 14 Cape Town og avreise om ettermiddagen
Dag 15 Ankomst til Norge

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
74 998,–
Oslo
Få plasser igjen
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi reiser med fly fra Oslo mot Johannesburg.
Dag 2
Ankomst til Johannesburg og videre til Pretoria
Pretoria
Vi lander i Johannesburg om morgenen og kjører en time nordover til Pretoria, der vi sjekker inn på hotellet vårt og finner oss til rette. Ettermiddagen er til fri disposisjon i Sør-Afrikas administrative hovedstad. Senere møtes vi igjen og spiser velkomstmiddag.
Dag 3
Pretoria. Ombordstigning på Rovos Rail
Dobbelsuite på Rovos Rail

I dag skal vi stifte bekjentskap med det luksuriøse toget Pride of Africa, som skal være vårt hjem i de neste ni dagene. Her har Rovos Rail sin egen jernbanestasjon, Capital Park, som er bygd i vakker kolonistil fra den gang stasjonen var knutepunktet for jernbanetrafikken i det gamle Transvaal. Her sjekker vi inn i ro og mak mens vi nyter et glass champagne, og deretter går vi på den røde løperen der luksustoget over alle luksustog venter på oss. Vi innlosjerer oss i de lekre suitene, og snart kan vi se åsene i landskapet rundt Pretoria gli forbi.

Etter at vi har nytt vår første lunsj om bord fortsetter toget til byen Belfast, som ligger 1970 meter over havets overflate. Her gjør vi holdt før vi fortsetter til den lille byen Waterval Bovan, som ligger over en spektakulær foss. Herfra kjører vi den 14 kilometer lange nedstigningen gjennom fjellkjeden Drakesberg. Etter å ha nytt dette fantastiske synet fra togkupeen kommer vi fram til Waterval Onder, som motsatt sin større søsterby ligger under fossen. Senere blir det servert middag på toget mens vi fortsetter reisen til Malelane stasjon, der vi stopper for natten.

Dag 4
Morgensafari i Kruger nasjonalpark
Opplev giraffer på nært hold i Kruger nasjonalpark

I dag står vi opp tidlig for å dra ut på et av turens høydepunkter, nemlig en safari i den verdensberømte Kruger nasjonalpark. Kruger er Sør-Afrikas største nasjonalpark, med et samlet areal på rundt 20 000 kvadratkilometer.

Parken omfatter en hel rekke forskjellige savannetyper med så stor variasjon at man kan tilbringe flere dager her uten å komme til å kjede seg. Her er fint anlagte veier og safarispor som gjør det mulig å kjøre ganske nær bort til vannhull og til observasjonsposter der det ofte er god utsikt til viltet. Og vilt er det nok av her: Det er mulig å se opptil 132 forskjellige arter pattedyr, 438 fuglearter, 104 krypdyr og hele 1771 plantearter – av disse er 357 tre- og buskarter.

Kruger er anlagt slik at de besøkende bare har adgang til en begrenset del av parken via de anlagte sporene, mens store områder er forbeholdt viltet. I årenes løp har viltet vent seg til biler og besøkende, og derfor kan man ofte se elefanter, sjiraffer og forskjellige antiloper beite tett opptil parkerte biler. Det er heller ikke uvanlig at en løveflokk eller et par geparder står i veien for bilene.

Det enorme området gir viltet de best mulige livsbetingelsene, men turismen setter også her sitt preg på hverdagen. Løvene har for eksempel spesialisert seg på å jage sjiraffer ut på de asfalterte veiene, der de harde hovene sklir og dyrene faller i gapet på rovdyrene. Rundt halvdelen av løvenes mat består derfor av sjiraffkjøtt, mot nesten ingenting i den frie naturen.

Med litt flaks får vi kanskje sett "the big five" (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard) – de er her alle sammen, men mengden varierer. Normalt vokser gresset høyt i mai–juni, men deretter forvandler tørken gradvis det meste av Kruger-området til et tørt, gult og avsvidd landskap. Til gjengjeld blir det lettere for oss å finne dyrene.

Etterpå kjører vi tilbake til toget og fortsetter vår ferd mot eSwatini.

Dag 5
Safari i Mkhaya viltreservat, eSwatini
Valley of a Thousand Hills

Om morgenen forlater vi toget og drar på game drive i Mkhaya viltreservat. Det ligger sørøst i eSwatini og er en fantastisk uforstyrret villmark der fire av "The Big Five" lever, inkludert det svarte neshornet. Vi kan i tillegg være heldige og se Swazi Nguni-kveg, tsessebe, hvitt neshorn, elefant, giraff, bøffel, flodhest, krokodiller og et fantastisk fugleliv.

Vi fortsetter heretter togreisen gjennom ”Valley of a Thousand Hills” til havnebyen Durban. Denne uoffisielle zuluhovedstaden er en moderne afrikansk by som oser av atmosfære, hektisk stemning og et yrende natteliv. Vi spiser en god middag og overnatter i våre luksuriøse togkupeer.

Dag 6
Durban – Kroonstadt.
Spisevognen på Rovos Rail

Vi spiser en god frokost ombord på toget og har etterpå et par timer til en byrundtur i Durban.

Tilbake på toget fortsetter vi mot Lions River, som ligger naturskjønt til med utsikt over Dargledalen og er vel verd et besøk.

Vi fortsetter reisen mot Kroonstad og spiser lunsj og middag ombord.

Dag 7
Utflukt til slagmarken ved Spionkop og reise gjennom Drakensberg-fjellene
Skinnene snirkler seg fram gjennom de vakre fjellene

Ved ankomsten til Escourt kjører vi i to busser til Spionkop Lodge, der vi kan velge en av to aktiviteter: safari i Spionkop viltereservat eller en guidet tur ved Spionkops slagmark. Spionkops slagmark var stedet for et av de mest meningsløse av alle slagene i den 2. boerkrigen, som ble utkjempet i 1899–1902. I slaget ved Spionkop i januar 1900 kjempet 8000 boere fra den sørafrikanske republikken mot 30 000 briter om byen Ladysmith, og over 300 ble drept på hver side før boerne fikk overtaket tross at de kjempet mot en overmakt. Med i slaget som kurer var den senere britiske statsministeren Winston Churchill, som var utstasjonert som journalist i Sør-Afrika. Gården der The Kop Lodge ligger var hovedkvarter for generalen for de britiske styrkene, sir Redvers Buller. Troppene hans slo leir på gården i flere dager før slaget ved «the Kop».

Velger du i stedet en safari her i Spionkop viltreservat får du sjansen for å se neshorn, sjiraffer, bøfler og mange forskjellige antiloper. Nyt en kjølig «sundowner» ved den fredelige Spionkop-innsjøen og opplev det store antaller fugler i området der over 250 arter er registrert.

Dag 8
På toget
I dag slapper vi av om bord på det flotte toget vårt mens det kjører gjennom det vakre sør-afrikanske landskapet på vei mot kysten.
Dag 9
Safari i Addo Elefant-nasjonalpark
Over 400 elefanter lever i elefantparken Addo

Etter frokost kommer vi fram til Coerney, der vi stiger av toget for å dra ut på en vaskeekte afrikansk safari i Addo Elefant-nasjonalpark. Det fredede området er hjem for over 420 elefanter. Alt etter årstiden er det også gode sjanser til å se noen av de andre dyreartene som lever her inne, blant andre løve, svart neshorn, bøffel, hyene, antilope, sebra og gjødseltordivel.

Den spesielle gjødselstordivelen i Addo (Circellium bacchus) lever bare her og skiller seg fra andre gjødseltordivelarter ved at den ikke kan fly.

Elefantene i Addo var en gang avhengige av de appelsinene og grapefruktene de ble fôret med under tørkeperioder. Det gjorde at elefantene ble så interessert i de kjøretøyene som hadde pakket sitrusfrukter i lunsjkurven at de noen ganger overfalt kjøretøyene. Derfor er det den dag i dag strengt forbudt å ta med sitrusfrukter inn i parken.

Etter en spennende safari kjører vi tilbake til toget og fortsetter reisen mot Port Elizabeth og Oudtshoorn.

Dag 10
Oudtshoorn. Besøk på strutsefarm. Videre til George

I dag skal vi besøke en strutsefarm ved byen Oudtshoorn, som er kjent som Sør-Afrikas strutsehovedstad.

Hele 90 prosent av verdens strutser lever på farmene i dette området. Mange av farmene ble startet på 1800-tallet, da en strutsefjær i hatten var toppmoderne blant damene i det bedre borgerskap. Fjærene ble plukket, pakket og sendt til Port Elizabeth, der de ble solgt på auksjon i Feathermarket Hall, for siden å bli eksportert til Europa og Nord-Amerika. Nå om dagen holder man de store fuglene mest for kjøttets og det kostbare strutselærets skyld, siden interessen for strutsefjær i hatten raskt døde ut.

Vi vender tilbake til det herlige toget vårt der en god lunsj venter oss. Om ettermiddagen er vi framme i den lille byen George. Vi rekker å gå på oppdagelsesferd i byen før vi spiser en felles middag.

Dag 11
Langs Garden Route til Knysna. Båttur eller tid på egen hånd
Knysna

Fra George kjører vi den korte veien til Knysna, en liten idyllisk by ved den frodige Knysna-lagunen. Byen Knysna er berømt for østersene sine og er et gammelt skogområde med harde tresorter som jern- og stinktre. Enkelte kjempetrær er over 800 år gamle.

Etter lunsj er det mulig å bli med ut på en liten båttur på lagunen, eller du kan bruke tiden på å handle litt i noen av butikkene i byen.

Vi spiser en god lunsj ombord på toget og setter kursen mot Buffelsjagrivier, der vi stopper for natten.

Dag 12
Ankomst til Cape Town. Innkvartering på hotell
Cape Town
Vi kommer fram til Cape Town og plattform 23 sent på kvelden. Nå er det tid til å vinke farvel til togpersonalet og det luksuriøse toget. Etterpå blir vi kjørt den korte turen til hotellet vårt.
Dag 13
Townshipbesøk og Vinlandet med vinsmaking
Vingård i Stellenbosch

I dag skal vi på et spennende besøk i en township der vi skal se hvordan vanlige folk lever på samfunnsstigens nederste trinn. De lokale viser oss rundt i bydelen selv, og slik får en opplevelse utenom det vanlige.

Etterpå skal vi oppleve Sør-Afrikas berømte vindistrikt, bare godt og vel en times kjøring fra Cape Town. Vi skal til Sør-Afrikas nest eldste by Stellenbosch, som mange etter hvert kjenner fra vinetiketter. Stellenbosch er en vakker gammel by med romantiske vingårder bygd i tradisjonell Cape Dutch-stil, omgitt av grønne marker og dramatiske fjell. Byen ble grunnlagt i 1679, og vintradisjonen er nesten like gammel. Vi skal på vingårdsbesøk og smake på noen av de mange forskjellige vinene, og naturligvis skal vi også se litt på selve byen, der vi spiser lunsj. Senere på kvelden møtes vi og spiser en herlig avskjedsmiddag sammen.

Dag 14
Cape Town og avreise om ettermiddagen

I dag har vi formiddagen fri til å få med oss de siste inntrykkene av vakre Cape Town før vi kjører til flyplassen og setter oss på flyet mot Norge.

Dag 15
Ankomst til Norge

Om Rovos Rail

Om dagen er påkledningen avslappet pen. Påkledningen om kvelden er mer formell på Pride of Africa. Jakke og slips er et krav for menn, og for kvinner et pent skjørt eller kjole. Vennligst respekter dette.

Alle vognene er gamle togvogner som er restaurerte så det opprinnelige utseendet er intakt, samtidig med at komfort og fasiliteter er ført opp til nåtidens standard. Her er ordet kupé ikke lenger dekkende. Her finnes det bare dobbeltsuiter i gammel engelsk stil med blankpolerte trepaneler, dobbeltsenger og naturligvis privat bad. 

Om bord på toget er det også inkludert helpensjon med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er forresten begge fra før 1940 og er nøye restaurert så den fine klassiske stilen er bevart. I denne stemningen fra svunne tider serveres det á la carte-frokost samt eksklusive eksklusive treretters lunsjer og treretters middager med fremragende sørafrikansk vin.

På toget er det i tillegg en spesialombygd utsiktsvogn med panoramalounge, der det er fritt utsyn til det afrikanske landskapet. Toget har også to hyggelige salongvogner for henholdsvis røykere og ikke-røykere. Servicenivået om bord er også i topp – uansett hvor du befinner deg i toget vil det bli sørget for at du ikke mangler noe!

Royal-suiter

Royal-suitene er på i alt 16 kvadratmeter og fyller en halv vogn. De har alle eget loungeområde og badeværelse med viktoriansk badekar i tillegg til separat dusj. De romslige og elegante suitene gir mulighet for privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Suitene er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdier i tillegg til en fylt minibar med drikkevarer etter passasjerenes ønsker. Dessuten er romservice tilgjengelig hele døgnet.
Selv badeværelsene er overdådige på Rovos Rail

Deluxe-suiter

Deluxe-suitene (11 kvadratmeter) er også beregnet til to passasjerer, enten i dobbelt eller twin-rom. Det er loungeområde og en suite badeværelse med dusj. De svært romslige suitene gir mulighet til privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Suitene er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdier i tillegg til en fylt minibar med drikkevarer etter passasjerenes ønsker. Dessuten er romservice tilgjengelig hele døgnet.

Pullman eller Pullman Gold-suiter

Pullman og Pullman Gold-suitene er på ca. 7 kvadratmeter. De er utstyrt med enten en sofa som omdannes til dobbelt- eller twinseng om natten, eller en fast dobbeltseng eller twinseng som kan brukes som sofa med ryggputer om dagen. Vi kan ikke garantere om det er Pullman eller Pullman Gold, det avhenger av hvilket togsett vi kjører med. Suitene har også eget bad med dusj. De romslige suitene gir mulighet til privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Alle er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdisaker. Det er ikke minibar i suiten. Roomservice er tilgjengelig hele døgnet.

Les mer om Rovos Rail her www.rovos.com

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 74 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Oppgradering av suite

Delt dobbeltrom i Pullman-suite er inkludert i reisens pris.

Deluxe-suite: tillegg kr 13.998,– per person
Royal-suite: tillegg kr 33.998,– per person

Tillegg for enkeltrom

Pullman-suite kr 39.998,–
Deluxe-suite kr 69.998,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Johannesburg og Cape Town – Oslo
 • Safarier og utflukter ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på hotell i Cape Town og Pretoria
 • Innkvartering i delt dobbeltsuite (Pullman) på toget
 • Helpensjon unntatt lunsj dag 2 og 14 og middag dag 12
 • Alle drikkevarer ombord på toget
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Driks til lokalguider og sjåfører (cirka 900 kr sammenlagt)
 • Drikkevarer når man ikke er ombord på toget
 • Øvrige måltider
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheter
 • Tillegg for enkeltrom/-suite
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Hvis du reiser til eller fra Johannesburg lufthavn er det kommet nye regler for bagasje pr. 25. mars 2019. 

Det er kun tillat å sjekke inn vanlige kofferter, dvs en helt vanlig koffert med minst 1 flat side. Runde eller uregelmessige former for vesker/bagger er ikke tillatt. Bagasjen kan heller ikke ha lange stropper. Skulle du ha en lang stropp eller en annerledes bag er det mulig å få den tapet sammen i Johannesburg mot gebyr. Reglene er til for å unngå blokkeringer på bagasjebåndet og lange ventetider som følge av dette. De lange stroppene er den største årsaken til at bagasjebåndet bryter sammen. Har du en lang stropp på kofferten din bør du derfor ta den av før du sjekker inn i Johannesburg eller tape den til kofferten. 
Sportsvogner, golfbagger og annen stor bagasje har unntak fra regelen, siden de blir håndtert som «odd size baggage».

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra -
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
kr 4 498,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 6 998,– pr. person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fire-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 500,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 7 500,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter
I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra -
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skjønt 4-stjerners resort med tre swimmingpooler, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og barneområde. Resortet ligger inne i Victoria Falls nasjonalpark i gåavstand fra selve fossefallet.

Les mere på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris
kr 10 998,– per person i delt dobbeltrom på The Kingdom at Victoria Falls
kr 14 496,– per person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

 

Les mere på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

 

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 000,– per person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
kr 7 998,– per person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Cape Town – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Cape Town i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris Fra -
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 5 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden)

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 14 896,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 
4-stjerners Seaview Calodyne Lifestyle Resort er et hotell ved stranden I en avsidesliggende bukt. Hotellet har bar, restaurant, lounge, resepsjon, butikk og spa. Det tilbys også dykking på stedet.
Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 698,– per person i delt deluxe-dobbeltrom på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
kr 10 196,– i deluxe-enkeltrom på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Barnepris: Rabatt kr 2 100,– i standardrom og kr 2 800,– i deluxe-rom. Gjelder for maks. 2 barn mellom 5 og 11 år i følge med 2 voksne. Kontakt oss hvis dere ønsker å reise med barn.

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 398,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 10 196,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Badeferie i Mosambik

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris -
5 dagers strandferie i et eksotisk og avsidesliggende hjørne av Mosambik

Forleng reisen din med det ultimate badeferien. Fra flyplassen i Vilanculos blir du fraktet med båt til den 300 kvadratkilometer store private nasjonalparken Vilanculos Coastal & Wildlife Sanctuary. Her skal du bo i en enorm lagune med blendende strender, pittoreske fiskerlandsbyer, korallrev og tusenvis av rosa flamingoer. Bruk dagene på stranden eller ved bassenget, t en tur med en tradisjonell dhow-båt eller få en guidet fottur i Vilanculos kystreservat.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town–Vilanculos, båttransfer til hotellet
Dag 3–6 Avslapping på Dugong Beach Lodge
Dag 7 Fly Vilanculos–Norge via Johannesburg (om kvelden)

Dugong Beach Lodge
Prisvinnende 4-stjerners strandlodge som ligger så avsides at det er enklest å komme seg hit fra flyplassen med båt. Fra lodgens 14 luksuriøse, stråtekte hytter tilbakelegger man de få meterne til stranden via egne gangstier. Middagen kan nytes i restauranten eller i solnedgangens skjær på din private terrasse.
Alle rom har privat terrasse med panoramautsikt over havet, minibar og aircondition.
Les mer på http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Pris per person
kr. 16.998,-

Tillegg for enkeltrom
kr. 6.498,-

Pris for barn i ekstraseng
kr. 11.998,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Vilanculos t/r
 • Transport med båt mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • 5 netter på Dugong Beach Lodge med helpensjon
 • Båttur i solnedgangen
Prisen inkluderer ikke
 • Drikkevarer
 • Aktiviteter og utflukter som ikke er nevnt under ”Prisen inkluderer”
 • Nasjonalparkgebyr på 15 USD per person, betales ved ankomst
 • Visum (kan kjøpes ved innreise hvis du har norsk pass. Er du ikke norsk statsborger må du selv undersøke hvilke regler som gjelder for deg)
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestillingen av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, siden vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Legg merke til at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrunn av tilbud og etterspørsel.

Obs: I februar og mars kan det forekomme lengre perioder med regn

Rated 4 out of 5 by from En interessant reise med mange fine opplevelser. Selve togreisen var meget luksuriøs, med skjønn mat og herlige viner, og med glimrende service. Det som ikke var så bra, var at toget også kjørte om natten, som oftest hele natten. Det bråket og den skranglingen dette medførte, gjorde at man ikke fikk sove, og dette var ganske utmattende i lengden. Dette var skuffende, og ikke i henhold til det som Albatros beskrev i omtalen av turen, ei heller kan det vel sies at dette bidrog til den komforten som var lovet. Reiselederen var glimrende, kunnskapsrik og engasjerende og tok seg alle og enhver. Flyreisen var anstrengende og ukomfortabel med alt for liten plass til bena.
Date published: 2016-04-18
Rated 5 out of 5 by from En eventyrlig reise med tog Vi har nettopp kommet hjem fra en eventyrlig reise i Sør-Afrika. Vår kunnskapsrike og meget hyggelige guide bidro til å gjøre reisen til en enda større opplevelse enn den kunne vært. Togturen var spesiell og en helt utrolig opplevelse både på grunn av opplegget, nydelig mat og drikke, meget hyggelig ansatte på toget og opplevelsene underveis hvor vi virkelig opplevde "this is Africa". Opplegget med mange ekskursjoner var flott; særlig oppholdet i Krugerparken og Addo elefantpark. Oppholdet i Cape town var også strålende, og vår fantastiske guide bidro i stor grad til dette ved å vise oss mange aspekter ved byen.
Date published: 2017-01-28
Rated 4 out of 5 by from Drømmetur med Rovos Rail gjennom sør afrika Denne turen hadde vi gledet oss til i over 18mnd.det var mye frem og tilbake ved bestillingen via både Sverige og Danmark. Gleden var stor når vi fikk vite at det var Jimmy som var vår reiseleder! Vi har hatt så fin opplevelse med Jimmy på en tidligere tur. Vi var 4 som reiste sammen, vi hadde bestilt 2 royal suiter,og ble litt skuffet da bare 1var tilgjengelig ,men Jimmy ordnet det til alles tilfredshet! Hotellene var også helt ok. Safariturene og de andre utfluktene var vel gjennomført. Det som var negativt ved denne turen var flyturen!! Turkish airlines var veldig trangt,du hadde passasjeren foran deg i fanget når vedkommende la ned sete! Ingen mellomklasse og få plasser på buisnes. Håper Albatross bytter flyselskap ,skjønner det skal være billig men om turen koster noen tusen mere ,så tror jeg kundene er villig til å betale for komforten på lange flyturer.
Date published: 2016-04-12
Rated 4 out of 5 by from En spennende reise med mange flotte opplevelser Positivt: Reiseleder Jimmy var bare fantastisk. Kunnskapsrik, engasjerende og oppfølgende. All transport var på plass til riktig tid. All betjening/servitører/sjåfører var høflige, hjelpsomme og vennlige. Serveringen på Rovos Rail var i overkant luksuriøs både volummessig og velsmakende med fantastiske viner. Sjarmerende tog innredning. Dyrelivet var utrolig spennende. Negativt: Verdens mest luksuriøse togreise hadde sine baksider. Den smalsporete banen med til dels dårlige skinner gjorde periodevis reisen til et bukkeritt når togføreren satte farten opp fra 50-60 til 80-90km/t. At det ikke skjedde noen uhell er helt utrolig. Kontakten med Albatros var stort sett bra, men det var litt irriterende at mye av den generelle informasjonen ikke bare gikk på denne spesifikke reisen men omtalte f.eks. behov for visa til andre reisemål.
Date published: 2016-04-01
Rated 5 out of 5 by from Forventninger Livet består heldigvis av forventninger. Langtur med Rovos Rail er en slik, og for vår del ble forventningen oppfylt: Utmerket service, innkvartering, menyer og mye spennende å oppleve. Det er godt å kunne konsentrere seg om opplevelsene og "de gode samtaler" i spisevognen eller akterut på toget uten å bli forstyrret av wifitilkoblede apparater.
Date published: 2016-04-06
Rated 5 out of 5 by from En togtur til begjær Rovos Rail gjennom store deler av Sør-Afrika er en opplevelse av de store, og kombinert med safariturer og andre tiltak underveis blir det et eventyr. Maten er prima, viner er utsøkte og ansatte er av toppkvalitet. I tillegg var vår reiseleder som vanlig i en klasse for seg. Nevnes må også at på enkelte utflukter med en del gåing ble det sørget for at mannen i familien ble fraktet med rullestol der det var nødvendig. En service utenom det vanlige!!
Date published: 2020-02-10
Rated 5 out of 5 by from En reise som innfridde våre store forventninger Har tidligere reist med Rovos Rail og samme reiseleder i Afrika. Turen innfridde våre store forventninger. Flyreisen nedover var anstrengende og vi valgte oppgradering på hjemreise. Togen skrangler men det visste vi. Servicen var eminent på alle måter på toget og reiselederen likeså.
Date published: 2016-04-05
Rated 5 out of 5 by from Stor takk til Jimmy!! Fantastiske Jimmy. Har aldri opplevd maken til reiseleder. Hele tiden «på» og oppmerksom mot alle!! Kunnskapsrik og morsom å høre på. Ikke alle som kombinerer akkurat det. Tenk at en reiseleder nesten kan bli hele turen!!!
Date published: 2018-01-24
 • y_2021, m_9, d_16, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_20
 • loc_no_NO, sid_ZARTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

22ZARTR07ANO0501