Safari, Rovos Rail og Cape Town

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Spennende sørafrikansk safari, verdens beste togreise og fire dager i vakre Cape Town

Den ultimate Sør-Afrikareisen! Fra Albatros Travels egen Ranger Camp begynner vi med storslått safari i Entabeni nasjonalpark, der vi bor i Albatros’ egen camp i komfortable kanvastelt. Herfra går turen med Rovos Rail, verdens mest luksuriøse tog, fra Pretoria i nord til Cape Town i sør. Her blir vi skjemt bort med utsøkt, 5-stjerners service fra start til slutt. Helpensjon og alle drikkevarer på toget er inkludert. Vi avrunder eventyret i den sjarmerende kystbyen Cape Town og drar blant annet på utflukt til Vinlandet og Kapphalvøya.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari, Togreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Sør-afrikansk rand

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst til Johannesburg, Sør-Afrika. Videre til Ranger Camp
Dag 3–5 Entabeni viltreservat. Safariopplevelser
Dag 6 Entabeni viltreservat – Pretoria – Rovos Rail
Dag 7 Rovos Rail Pretoria – Kimberley. Gruveutflukt og rundtur
Dag 8 Matjiesfontain. Byrundtur og videre til Cape Town
Dag 9 Cape Town. Utflukt til Kapphalvøya
Dag 10 Cape Town. Opplevelser på egen hånd
Dag 11 Cape Town. Utflukt til Vinlandet og Stellenbosch. Avskjedsmiddag i Cape Town
Dag 12 Cape Town. Formiddag på egen hånd og hjemreise
Dag 13 Hjemkomst

Hoteller

Honeyguide Ranger Camp

Honeyguide Ranger Camp ligger i det privateide Entabeni viltreservat, som er del av det UNESCO-anerkjente Waterberg bioreservatet. Ranger Camp er eid av Albatros og består av 15 bungalower som er oppført i kanvas på tredekk. Tredekket er hevet over bakken, og her bor man komfortabelt med eget bad og dusj under åpen himmel. Møbleringen er helt klassisk med dobbeltseng eller to enkeltsenger (standardtelt), stol og skrivebord, skap og safaristoler på terrassen. Campen har en ekte, komfortabel safaristemning helt innpå dyrelivet men uten unødvendig luksus. Det er basseng på campen, så ta gjerne med badetøy.

Navnet Ranger Camp kommer av stedets historie som treningsleir for rangere. Treningsleiren lå avsides fra safarigjestene, og derfor er dette området rikt på dyreliv – både i og omkring campen, som ikke er gjerdet inn. Det er rangere på vakt til alle døgnets tider, så man kan sove trygt og nyte et mer uforstyrret dyreliv enn mange andre steder i Entabeni.

Etter solnedgang kommer en flokk impalaer ofte for å tilbringe natten i campen for å få være i fred for løvene. Løvene kan, som alle reservatets dyr, gå gjennom campen, men det er alltid rangere i leiren.

Ranger Camp består av:

11 standardtelt
2 familietelt
2 deluxe familietelt

Fra og med 2020 har vi 2 nye deluxe familietelt, som er ekstra store med separat rom til barna. Oppgraderingen koster 1300 kr per person på Ranger Camp.

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Norge
Vi flyr fra Norge om ettermiddagen.
Dag 2
Ankomst til Johannesburg, Sør-Afrika. Videre til Ranger Camp
Hyggelige Ranger Camp

Etter ankomst i Johannesburg kjører vi nordøstover mot Pretoria, Sør-Afrikas hovedstad. Her skal vi på en liten rundtur i den spennende sørafrikanske storbyen. Vi stopper blant annet ved den berømte og flotte Union Building, der det er en storslått utsikt over hele byen.

Etter lunsj har vi ca. tre timers kjøring foran oss gjennom det flotte sørafrikanske landskapet. Vi beveger oss nordover mellom enorme hvete-, mais-, solsikke- og peanøttåkrer. Innimellom passerer vi mindre byer og landsbyer, som arkitektonisk mest av alt minner om ’ville vesten’. Senere, lengre mot nord, reiser den vakre rødglødende Waterberg-fjellkjeden seg litt etter litt i synsfeltet. Her ligger Entabeni Game Reserve, som vi ankommer til sent på ettermiddagen. Entabeni betyr rett og slett "stedet med fjellet", og når man først har sett den imponerende steinmonolitten som hever seg over området, forstår man navnevalget.

Dag 3–5
Entabeni viltreservat. Safariopplevelser

De kommende dagene blir vi på den herlige campen, og mens vi er her blir vi tilbudt safariopplevelser hver dag. Vi varierer opplevelsene fra dag til dag, og i Entabeni er mulighetene mange. Vi skal prøve tidlig morgensafari og ettermiddagssafari i firehjulstrekkere, og de som har lyst kan bli med på vandresafari som er lette og veldig spennende vandreturer i bushen. 

Etterhvert er viltet blitt vant til biler og mennesker, og derfor ser man ofte elefanter, sjiraffer og forskjellige antiloper gresse helt inntil safaribilene. Det er heller ikke uvanlig at en løveflokk tar seg en lur midt på veien! Reservatet har imidlertid så mange tette skogsområder og utilgjengelige fjelltrakter at viltet har rikelig med skjulesteder og helt usjenerte områder. Derfor foregår safarien på viltets betingelser.

Det kan være en kald fornøyelse å kjøre safari i åpne biler, spesielt i de tidlige morgentimene og etter at mørket faller på. Det er tepper i safaribilene, men en kraftig, vindtett jakke og en lue kan være god å ha.

Dag 6
Entabeni viltreservat – Pretoria – Rovos Rail

Etter frokost kjører vi mot Pretoria. Like før vi er framme i byen tar vi et stopp på Albatros' egen lodge, Zebra Country Lodge, der vi spiser lunsj i herlige omgivelser. Etter lunsj kjører vi til Pretoria, som fremdeles er Sør-Afrikas formelle hovedstad, selv om både Johannesburg og Cape Town spiller en større rolle forretningsmessig. Ofte ser man byen omtalt som Tshwane. 

Når vi er framme på togstasjonen Capital Park går vi ombord på luksustoget "Pride of Africa" fra Rovos Rail.

Dag 7
Rovos Rail Pretoria – Kimberley. Gruveutflukt og rundtur

I den lille gruvebyen Kimberley er livet fremdeles preget av dramatisk sørafrikansk historie, som tok fart da boeren Erasmus Jacobs fant en underlig stein på marken sin i 1866. Steinen viste seg å være en diamant på 21,25 karat eller 4,75 gram. Noen få år senere fant man en enda større stein på 83,50 karat eller 16,78 gram, og det store "diamantrushet" var i gang. Fra nær og fjern kom diamantjegere og bosatte seg rundt den lille haugen der det tilsynelatende fantes diamanter. Haugen ble til et stort hull i jorden med en dybde på 240 meter; det ble til slutt lukket i 1914 etter å ha avgitt tre tonn diamanter. Det kom flere huller til langs åren, og de fleste er i dag helt uttømt. Engelskmennene var raske til å innlemme gruven i Kapprovinsen deres, noe boerne naturligvis likte dårlig. De mente at gruven naturlig hørte til deres egen Oranjefristat. Selv om engelskmennene lenge før hadde avskaffet slaveriet, var man ikke sen med å innføre restriktive regler for svarte gruvearbeidere, som ikke lenger fikk reise fritt. Forlot man sin post i utide, vanket det piskeslag.

Tilbake på toget spiser vi middag i togets spisevogner før vi trekker oss tilbake til våre respektive suiter, som alle er komfortabelt innrettet med gode sengeplasser, bad og toalett.

Dag 8
Matjiesfontain. Byrundtur og videre til Cape Town

Siste stopp på togreisen blir i den helt enestående historiske byen Matjiesfontein. Byen ble anlagt i siste halvdel av 1800-tallet, og hundre år senere ble hele Matjiesfontein restaurert som historisk monument over kolonitiden. Her kan man oppleve et originalt friluftsmuseum, der alle hus og funksjoner er intakte og ligger som de alltid har gjort.

Vi regner med å være framme i Cape town kl. 18:00 og sier farvel til besetningen på Rovos Rail. Herfra kjører vi til hotellet vårt der vi skal bo de neste dagene.

Dag 9
Cape Town. Utflukt til Kapphalvøya

Dagen byr på en utflukt til Kapphalvøya. Vi kjører gjennom pittoreske småbyer på smale, høytliggende klippeveier med det brusende havet under oss. Ved Hout Bay skal vi ut på en liten båttur gjennom den kraftige brenningen til Duiker Island, der tusener av sørafrikanske pelsseler holder til. Vi kommer på helt nært hold av kolonien og kan se hvordan de ligger på klippene eller leker i vannet rundt båten.

 

Etterpå kjører vi gjennom de små byene Constantia Nek og Fish Hoek til Simon’s Town der vi besøker en pingvinkoloni. Etter enda en kort tur kommer vi fram til Kapp det gode håps naturreservat, et område på hele 7680 hektar. Reservatet er Sør-Afrikas sørligste punkt er hjemsted for antilopearter som elandantilope, bontebock, springbok og gnu. Dessuten er der sebraer, struts, bavianer og et flertall andre dyrearter her. Vi går den korte veien ut til spissen av halvøya – Cape Point – og nyter den fantastiske utsikten over stedet der to verdenshav møter hverandre, Atlanterhavet og Indiske hav. Underveis spiser vi felles lunsj, og kvelden er fri til opplevelser på egen hånd.

Dag 10
Cape Town. Opplevelser på egen hånd

Dagen er fri til eventyr på egen hånd.

Med sine 3,5 millioner innbyggerne er Cape Town en av de storbyene i verden som har vakrest beliggenhet. Taffelberg med den flate toppen står som en billedskjønn kulisse for livet i byen, og bare et steinkast mot sør venter Kapphalvøya med sin karakteristiske fynbos-vegetasjon, pingvinkolonier og dramatiske kystlandskap.

Dag 11
Cape Town. Utflukt til Vinlandet og Stellenbosch. Avskjedsmiddag i Cape Town
I dag skal vi besøke Sør-Afrikas berømte vindistrikt. Turen går til Sør-Afrikas nest eldste by, Stellenbosch, som mange kjenner fra vinetiketter. Det er en vakker, gammel by med hvite vingårder, grønne jorder og små fjell. Byen ble grunnlagt i 1679, og vintradisjonen er nesten like gammel. Her spiser vi lunsj sammen før vi besøker noen av vingårdene og smaker på de liflige dråpene. Siden det er vår siste kveld sammen spiser vi avskjedsmiddag i Cape Town.
Dag 12
Cape Town. Formiddag på egen hånd og hjemreise
Dagen kan brukes på en siste shoppingrunde før vi om ettermiddagen tar farvel med Cape Town og Sør-Afrika for denne gang.
Dag 13
Hjemkomst

Om Rovos Rail

Om dagen er påkledningen avslappet pen. Påkledningen om kvelden er mer formell på Pride of Africa. Jakke og slips er et krav for menn, og for kvinner et pent skjørt eller kjole. Vennligst respekter dette.

Alle vognene er gamle togvogner som er restaurerte så det opprinnelige utseendet er intakt, samtidig med at komfort og fasiliteter er ført opp til nåtidens standard. Her er ordet kupé ikke lenger dekkende. Her finnes det bare dobbeltsuiter i gammel engelsk stil med blankpolerte trepaneler, dobbeltsenger og naturligvis privat bad. 

Om bord på toget er det også inkludert helpensjon med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er forresten begge fra før 1940 og er nøye restaurert så den fine klassiske stilen er bevart. I denne stemningen fra svunne tider serveres det á la carte-frokost samt eksklusive eksklusive treretters lunsjer og treretters middager med fremragende sørafrikansk vin.

På toget er det i tillegg en spesialombygd utsiktsvogn med panoramalounge, der det er fritt utsyn til det afrikanske landskapet. Toget har også to hyggelige salongvogner for henholdsvis røykere og ikke-røykere. Servicenivået om bord er også i topp – uansett hvor du befinner deg i toget vil det bli sørget for at du ikke mangler noe!

Royal-suiter

Royal-suitene er på i alt 16 kvadratmeter og fyller en halv vogn. De har alle eget loungeområde og badeværelse med viktoriansk badekar i tillegg til separat dusj. De romslige og elegante suitene gir mulighet for privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Suitene er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdier i tillegg til en fylt minibar med drikkevarer etter passasjerenes ønsker. Dessuten er romservice tilgjengelig hele døgnet.
Selv badeværelsene er overdådige på Rovos Rail

Deluxe-suiter

Deluxe-suitene (11 kvadratmeter) er også beregnet til to passasjerer, enten i dobbelt eller twin-rom. Det er loungeområde og en suite badeværelse med dusj. De svært romslige suitene gir mulighet til privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Suitene er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdier i tillegg til en fylt minibar med drikkevarer etter passasjerenes ønsker. Dessuten er romservice tilgjengelig hele døgnet.

Pullman eller Pullman Gold-suiter

Pullman og Pullman Gold-suitene er på ca. 7 kvadratmeter. De er utstyrt med enten en sofa som omdannes til dobbelt- eller twinseng om natten, eller en fast dobbeltseng eller twinseng som kan brukes som sofa med ryggputer om dagen. Vi kan ikke garantere om det er Pullman eller Pullman Gold, det avhenger av hvilket togsett vi kjører med. Suitene har også eget bad med dusj. De romslige suitene gir mulighet til privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Alle er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdisaker. Det er ikke minibar i suiten. Roomservice er tilgjengelig hele døgnet.

Les mer om Rovos Rail her www.rovos.com

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
 • Tillegg for enkeltrom i Pullman-suite kr 14 998,–
 • Tillegg for enkeltrom i Deluxe-suite kr 22 498,–
Oppgradering på Rovos Rail

Tillegg for Deluxe-suite kr 7 998,–

Prisen inkluderer
 • Skandinavisk reiseleder
 • Fly Oslo – Johannesburg og Cape Town – Oslo
 • Informasjonsmøter ved reiselederen
 • Safari og utflukter ifølge program
 • Innkvartering i Pullman-suite ombord på Rovos Rail
 • Innkvartering på hotell i Cape Town
 • Innkvartering på Ranger Camp i Entabeni nasjonalpark
 • Helpensjon og drikkevarer ad libitum ombord på Rovos Rail
 • All overnatting er i delt dobbeltrom/-kupé
 • Frokost dag 2–12
 • Lunsj dag 3–9 og 11
 • Middag dag 2–7 og 11
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom/-kupé
 • Øvrige drikkevarer og måltider
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn cirka 900 ZAR per person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 4 498,–
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
kr 4 498,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 6 998,– pr. person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fire-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 500,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 7 500,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter
I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 10 998,–
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skjønt 4-stjerners resort med tre swimmingpooler, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og barneområde. Resortet ligger inne i Victoria Falls nasjonalpark i gåavstand fra selve fossefallet.

Les mere på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris
kr 10 998,– per person i delt dobbeltrom på The Kingdom at Victoria Falls
kr 14 496,– per person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

 

Les mere på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

 

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 000,– per person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
kr 7 998,– per person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Cape Town – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Cape Town i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris Fra 11 498,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 5 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden)

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 14 896,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 
4-stjerners Seaview Calodyne Lifestyle Resort er et hotell ved stranden I en avsidesliggende bukt. Hotellet har bar, restaurant, lounge, resepsjon, butikk og spa. Det tilbys også dykking på stedet.
Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 698,– per person i delt deluxe-dobbeltrom på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
kr 10 196,– i deluxe-enkeltrom på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Barnepris: Rabatt kr 2 100,– i standardrom og kr 2 800,– i deluxe-rom. Gjelder for maks. 2 barn mellom 5 og 11 år i følge med 2 voksne. Kontakt oss hvis dere ønsker å reise med barn.

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 398,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 10 196,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Badeferie i Mosambik

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris 16 998,–
5 dagers strandferie i et eksotisk og avsidesliggende hjørne av Mosambik

Forleng reisen din med det ultimate badeferien. Fra flyplassen i Vilanculos blir du fraktet med båt til den 300 kvadratkilometer store private nasjonalparken Vilanculos Coastal & Wildlife Sanctuary. Her skal du bo i en enorm lagune med blendende strender, pittoreske fiskerlandsbyer, korallrev og tusenvis av rosa flamingoer. Bruk dagene på stranden eller ved bassenget, t en tur med en tradisjonell dhow-båt eller få en guidet fottur i Vilanculos kystreservat.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town–Vilanculos, båttransfer til hotellet
Dag 3–6 Avslapping på Dugong Beach Lodge
Dag 7 Fly Vilanculos–Norge via Johannesburg (om kvelden)

Dugong Beach Lodge
Prisvinnende 4-stjerners strandlodge som ligger så avsides at det er enklest å komme seg hit fra flyplassen med båt. Fra lodgens 14 luksuriøse, stråtekte hytter tilbakelegger man de få meterne til stranden via egne gangstier. Middagen kan nytes i restauranten eller i solnedgangens skjær på din private terrasse.
Alle rom har privat terrasse med panoramautsikt over havet, minibar og aircondition.
Les mer på http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Pris per person
kr. 16.998,-

Tillegg for enkeltrom
kr. 6.498,-

Pris for barn i ekstraseng
kr. 11.998,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Vilanculos t/r
 • Transport med båt mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • 5 netter på Dugong Beach Lodge med helpensjon
 • Båttur i solnedgangen
Prisen inkluderer ikke
 • Drikkevarer
 • Aktiviteter og utflukter som ikke er nevnt under ”Prisen inkluderer”
 • Nasjonalparkgebyr på 15 USD per person, betales ved ankomst
 • Visum (kan kjøpes ved innreise hvis du har norsk pass. Er du ikke norsk statsborger må du selv undersøke hvilke regler som gjelder for deg)
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestillingen av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, siden vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Legg merke til at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrunn av tilbud og etterspørsel.

Obs: I februar og mars kan det forekomme lengre perioder med regn

Rated 5 out of 5 by from Tre ferier i en reise En spennende reise Safarien var flott. Man må være villig til å stå opp tidlig men det er verdt det dyktige trackere og blid,hyggelig betjening. Dessuten var det god mat. Togturen var flott i tIllegg var det mye god mat og drikke. Cafe town var en fin by og toppen var siste middagen på den afrikanske restauranten med mat fra forskjellige steder i Afrika. Den må Albatross beholde på programmet. I tillegg vil jeg si at Jimmy er en kunnskapsrik og omtenksom reiseleder
Date published: 2016-03-08
Rated 5 out of 5 by from Big five? ? Reisen var 70 års gave til min kone, en gave som kan anbefales til alle. Denne tredelte opplevelsen med safari, Rovos Rail og Cape Town var lagt opp på en meget profesionel måte. Vår guid var meget kunskapsrik og hadde godt kjennskap til Afrika og ordnet alt på en førsteklasses måte. Totalt sett var vi meget fornøyd med reisen. Vi reiser gjerne igjen med Jimmy som guid. Vi forlenget turen med 4 dager i Cape Town. På forhånd hadde vi bestilt rom på Winchester Manison. Det viste seg at alle deltagerene skulle bo her. Albatros bør gjøre oppmerksom på hvilke hotell man bruker da det er en stor fordel for gjennblivende deltagere å bli boende på samme hotel. Dessuten må det gjøres oppmerksom på at British Airways kun tillater en kolli sendt, men to håndbagasjer. Dette resulterte at jeg ble fratatt en kostbar krem. En liten malurt, ikke kald turen Big Five når man ikke kan finne Big Five i Entabeni. Forøverig, det var få dyr der....... Takk for turen og vennlig hilsen Liv og Jonn P.S.: vi har tidligere vært på to Afrika turer.
Date published: 2016-02-03
Rated 4 out of 5 by from En reise werd Det private reservatet var begrenset med et begrenset antall dyr. Boforholdene og serveringen var bra. Togturens kvalitet var kupe og servering. Det var ikke så mye å se der vi reiste. Cape Town ga mersmak - vi kunne kanskje ha hatt mer organisert omvisning og orientering. Fin tur til vinlandet. Turen til selene og Cape ga ikke så mye.
Date published: 2016-02-22
Rated 5 out of 5 by from En reise med utrolig mange fine opplevelser Det var en variert tur med tre helt forskjellige deler. Del en, safaricamp var den delen vi hadde minst forventninger til, men som ble den største opplevelsen. Togreisen med Rovos Rail var en opplevelse for livet. Umulig å beskrive. Del tre var også interessant. Avslutningsmiddagen på Gould var en gullkantet opplevelse. God mat og stor stemning. Til slutt vil vi berømme vår reiseleder som var veldig kunnskapsrik og skapte en god stemning i gruppa. Hele turen gikk uten problemer av noe slag
Date published: 2016-02-22
Rated 5 out of 5 by from Vidunderlig tur til Syd Afrika. Vi havde en super dejlig tur ,med masser af oplevelser,med en meget dygtig og engageret rejseleder.Tusind tak til Jimmy.
Date published: 2016-03-08
Rated 4 out of 5 by from Vi hadde en fantastisk tur til Sør Afrika og Victo Vi startet med safari, vi bodde i «telt» i campen, dyrene hadde vi tett på oss hele tiden. Vi hadde morgentur og ettermiddag/kveldsturer. Vi kjørte i åpne keeper og vi så dyrene tett på i deres rette omgivelser. Vi hadde dyktige rangere som fortalte oss mye om dyrene. I tillegg hadde guiden mye kunnskap. Dette var det beste med hele turen, spenningen om hva vi ville se av dyr, se naturen, kjenne på luktene. Fantastisk! Turen med luksustoget Ravos Rail var en opplevelse. Her fikk vi det vi måtte ønske av mat og drikke, servicen var upåklagelig. Toget var ikke i rute og ble meget forsinket, men det gjorde ikke noe, her bare koste vi oss og slappet av. Vi besøkte Kimberley og så på diamanter og så gruvene. Cape Town med Waterfront var en moderne storby. Vi ha de en dag med besøk på vingårder og fikk smake deres viner. Vi kjørte og så ut til Capp det gode håp. Vi så pingvinkolonier og tok en båttur for å se sel. Vi hadde bestilt tur til Victoria Falls , en perle og oase i regnskogen. Vi var med på guidet tur lang fossefallet og ble gjennomvåte, det gjorde ingenting, det var VARMT og klærne tørket fort. Om kvelden var vi på Sunset-cruise på Zambesi-elven. Victoria Falls anbefales på det sterkeste. Her kunne vi bare slappe av . Servicen var fantastisk. Dette var en tur som har gitt oss mange uforglemmelige minner. Vi ble tatt godt vare på, guiden var ett unikum, full av kunnskap om Sør Afrika. Alt fungerte, vi oppdaget ingen mangler. Tusen takk for flottr og minnerike dager!
Date published: 2016-03-14
Rated 5 out of 5 by from Som et Kinderegg - tre i ett Denne reisen er som et Kinderegg - tre i ett: safari, togtur og byferie. Super tur med mange opplevelser og med så variert innhold blir det ikke kjedelig. Kunnskapsrike guider på safari, serviceinnstilt betjening på togturen, en fantastisk reiseleder og et fantastisk reisemål.
Date published: 2016-02-24
Rated 4 out of 5 by from flott reise Fin reise, men overraskende kaldt på denne tiden. Jeg ville reist litt senere, nærmere sommer der nede.
Date published: 2016-11-08
 • y_2020, m_9, d_30, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_10
 • loc_no_NO, sid_ZARTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

ZARTR03ANO