Vaksinasjon Costa Rica

Les mer om vaksinasjoner i forbindelse med reiser til Costa Rica.

Zika-virus
Det er økt risiko for infeksjon med zika-virus i Costa Rica. Viruset blir overført via samme mygg som kan smitte med denguefeber og gul feber. Det finnes ikke noen vaksine eller forebyggende medisin mot zika-virus. Man bør derfor beskytte områder med naken hud med myggspray i dagtimene. Sykdommen minner veldig om en lett influensa og er bare alvorlig for gravide. Blir man smittet med zika-virus når man er gravid er det betydelig risiko for fosterskader med dårlig utvikling av fosterets hjerne. Derfor anbefales det at man ikke reiser til Costa Rica hvis man er gravid eller planlegger graviditet.

Gul feber
Gul feber-vaksinasjonssertifikat kreves av reisende som kommer fra gul feber-område. Tidligere måtte en vaksine mot gul feber fornyes hvert 10. år. Det er forandret nå, så en vaksine gjør deg immun mot gul feber hele livet.

Malaria
Det er prinsipielt malaria i hele Costa Rica. Ved Stillehavskysten allikevel bare i regnperioden, men på Karibia-siden, der det er våt regnskog, må det forventes at det er risiko for malaria hele året. Man skal være svært omhyggelig med forebyggelse av myggstikk (myggspray med DEET eller AUTAN, anvendelse av impregnert myggnett eller bo på hoteller med aircondition). Malariamyggen stikker først etter mørkets frembrudd.

Denguefeber
Det er denguefeber i hele Costa Rica, også i byene. Denguemyggen stikker hyppigst akkurat rundt soloppgang og solnedgang. Det finnes ingen vaksine eller medisin man kan ta forebyggende. Man skal være omhyggelig med å beskytte seg mot myggen med myggspray med DEET eller AUTAN.

Leptospirose
White water rafting er svært populært i Costa Rica, men det er risiko for leptospiroseinfeksjon. Infeksjonen gir høy feber, diaré, hodepine, røde øyne, gulsott og i alvorlige tilfeller lever- og nyresvikt. Man kan evt. ta forebyggende Doxycyklin 100 mg. dagl.

Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, derfor anbefaler vi at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner.

Drømmecruise gjennom Panamakanalen

Fra California til Latin-Amerikas natur og stemningsfulle kolonitidsbyer med Norwegian Bliss

4,6
  • 05-11-2020
  • 19 dager
  • 35 498,–
fra Oslo