Asia

I Kina står Den kinesiske mur og vitner om tusenvis av år med dramatisk historie.

På Bali slenger badegjestene seg på den snøhvite sanden. I de sibirske skogene vandrer bjørner mellom tårnhøye graner. I India slåss sarikledte kvinner og travle rickshaw-førere med hellige kyr om den trange plassen på gaten, mens det i Dubai er plass nok til internasjonale jetsettere som koser seg på gourmetrestauranter og overdådige golfbaner.

Areal 45 mill. km²
Antall innbyggere 4 mrd.
Største land etter innbyggertall Kina 1,3 mrd. India 1,2 mrd. Indonesia 245 mill. Pakistan 180 mill. Bangladesh 152 mill.
Visste du...

at selv om Kina er 5 200 km bredt så har landet bare en tidssone?

at en tredjedel av verdens befolkning bor i to asiatiske land, nemlig Kina og India?

Geografi og dyreliv i Asia

Bare på grunn av sin enorme størrelse er Asia nesten umulig å beskrive. Kontinentet strekker seg fra det arktiske ishavet i nord til de små indonesiske tropeøyene i sør, og fra det muslimske Midtøsten til landene helt mot øst, der folket bekjenner seg til hinduismen eller buddhistisk livsfilosofi. Asia er hjemsted for verdens høyeste fjellkjede, Himalaya, verdens mest regnfattige områder i de enorme ørkenene i Mongolia og Sibir, og tette, tropiske regnskoger i Indonesia og Malaysia. Dyrelivet følger det varierende landskapet og kan by på alt fra reinsdyr, ulver og villhester i polarområdene til tigre, elefanter og påfugler i tropebeltet.

Asias befolkning

Store områder i Asia, som Saudi-Arabias ørken og den russiske tundraen, er nesten ubebodde, mens andre asiatiske områder hører til verdens tettest befolkede. Det gjelder spesielt der monsunregn og store elver som Yangtze, Mekong og Den Gule Flod sørger for fruktbare jorder. Ellers er det byene som har størst suksess med å trekke til seg den asiatiske befolkningen. Spesielt i byer som kinesiske Chongqing og Karachi i Pakistan, har befolkningstallet vokst i rekordfart de siste årene. Asias samlede befolkningstall har for lengst rundet tre milliarder.
Båt i Mekongdeltaet, Vietnam

Asias historie

Mange asiatiske land har vært kolonisert. Eksotiske varer tiltrakk de handleglade europeerne, og da Vasco da Gama fant sjøveien til Indias forførende krydder, ble det raskt fart på koloniseringen. Noen asiatiske land forble selvstendige, men slapp likevel ikke unna en sterk europeisk påvirkning, noe Kina i stor grad opplevde under Opiumkrigen.
Krydderhandelen har preget store deler av Asias historie

Severdigheter i Asia

Det er ikke lenger opium og krydder som lokker, men Asia er fortsatt et populært mål når reisefeberen melder seg. Mulighetene for en fantastisk ferie er nesten uendelige på det enorme kontinentet. Kulturperler som Den forbudte by i hjertet av Beijing, Angkor Wat-tempelet i den kambodsjanske jungelen eller indiske Taj Mahal i tindrende hvit marmor, lokker. Lysten på eventyr kan også tilfredsstilles på indonesiske vulkaner, tibetanske vandrestier eller i røykfylte omgivelser fra likbrenningsbål ved Gangesfloden i hinduenes hellige by Varanasi. Den nordlige delen av Asia kan oppleves gjennom et kupévindu på Den transsibirske jernbanen, og Midtøstens oppfinnsomme tiltak for å trekke til seg løstsittende dollar og euro kan iakttas i luksuspregede Dubai. Uansett hva som interesserer mest, er du nesten alltid garantert en reise i særklasse i verdens største verdensdel.
Kinesisk silke

Asia reiser

 • Vidunderlige Vietnam!

  Vietnams høydepunkter fra Hanoi i nord over keisertidens Hué og Hoi An til det frodiggrønne Mekongdeltaet i sør.

  4,7
  • 16 avreiser
  • 13 dager
  • Fra 31 998,–
  fra Oslo
 • Khmerenes rike – en reise gjennom Sørøst-Asia

  Følg i fotsporene på khmerenes stolte høykultur gjennom Thailand, Kambodsja og Vietnam inkl. Angkor Wat og båttur på Mekongelva til Mekongdeltaet

  4,8
  • 21 avreiser
  • 15 dager
  • Fra 29 998,–
  fra Oslo
 • Skjønne Sør-India

  Kolonihistorie, safari, tur med husbåt ved Indias Venezia – Kerala Backwaters – og 4 dagers badeferie

  • 3 avreiser
  • 11 dager
  • Fra 32 998,–
  fra Oslo
 • Sommer i Kirgisistan

  Eventyret venter! Aktiv ferie ved fjellvann, nomadeliv og uforglemmelig landskap

  • 2 avreiser
  • 9 dager
  • Fra 22 998,–
  fra Oslo