Vaksinasjon Mexico

Les mer om vaksinasjoner i forbindelse med reiser til Mexico

Zika-virus
Det er økt risiko for infeksjon med zika-virus i Mexico. Viruset blir overført via samme mygg som kan smitte med denguefeber og gul feber. Det finnes ikke noen vaksine eller forebyggende medisin mot zika-virus. Man bør derfor beskytte områder med naken hud med myggspray i dagtimene. Sykdommen minner veldig om en lett influensa og er bare alvorlig for gravide. Blir man smittet med zika-virus når man er gravid er det betydelig risiko for fosterskader med dårlig utvikling av fosterets hjerne. Derfor anbefales det at man ikke reiser til Mexico, hvis man er gravid eller planlegger graviditet.

Malaria
Det er utelukkende risiko for en godartet malariatype i Mexico. I områder som ligger over 1500 meter er det ikke malaria. Størst risiko er det i området mot Guatemala, men generelt er turistområdene lavrisikoområder. Man skal være svært omhyggelig med forebyggelse av myggstikk (myggspray med DEET eller AUTAN, anvendelse av impregnert myggnett eller bo på hoteller med aircondition hvis man oppholder seg i risikoområdene). Husk at malariamyggen stikker utelukkende etter mørkets frembrudd.

Denguefeber
Det er denguefeber i hele Mexico, også i byene. Det finnes ingen vaksine eller medisin man kan ta forebyggende. Man skal være omhyggelig med å beskytte seg mot myggen med myggspray med DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst akkurat rundt soloppgang og solnedgang.

Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, derfor anbefaler vi at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner.

Mexicoreiser

 • Viva Mexico!

  Store opplevelser i Mexico: templer og pyramider, sjarmerende byer fra kolonitiden og de enestående indianerkulturene

  4,5
  • 2 avreiser
  • 14 dager
  • Fra 31 998,–
  fra Oslo
 • Drømmecruise gjennom Panamakanalen

  Fra Florida til Latin-Amerikas natur og stemningsfulle kolonitidsbyer med komfortable Norwegian Bliss

  4,5
  • 21-02-2025
  • 18 dager
  • 44 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere