Elvecruise på Donau

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Et førsteklasses cruise på Donau gjennom Europas hjerte

Følg Donau, Europas livsnerve og nest lengste elv, på en reise helt inn i hjertet på de gamle kulturhovedstadene og gjennom makeløst elvelandskap. Vi flyter i behagelig tempo gjennom idyllisk, UNESCO-fredet landskap med festninger, fjell, middelalderbyer og hovedstadene Wien, Budapest og Bratislava. Du kan nyte byene i ditt eget tempo eller kjøpe vår utfluktspakke som blant annet inneholder et besøk på det berømte klosteret i Melk, Ungarns største kirke i Esztergom og spennende byvandringer i Budapest og Bratislava.

Rammen rundt reisen er det komfortable og moderne 3 1/2-stjerners elvecruiseskipet Sound of Music. Her er det avslappet stemning om bord og flott utsikt til Donaus vakre omgivelser.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Elvecruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro, ungarske forint

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Fly Oslo–Wien, Østerrike. Panoramasightseeing og innsjekking på skipet
Dag 2
Melk og Dürnstein, Østerrike. Mulighet for utflukt til benediktinerklostret Stift Melk
Dag 3
Budapest, Ungarn
Dag 4
Budapest. Mulighet for byrundtur med den gotiske Mathiaskirken og Helteplassen
Dag 5
Mohács og Kalocsa, Ungarn. Mulighet for utflukt til pusztaen og paprikamuseet i Kalocsa
Dag 6
Esztergom, Ungarn. Mulighet for utflukt til domkirken i Esztergom, citadellet i Visegrad og kunstnerlandsbyen Szentendre
Dag 7
Bratislava, Slovakia. Mulighet for byvandring i den gamle bydelen
Dag 8
Ankomst til Wien og fly til Oslo

Sound of Music

Sound of Music er et komfortabelt og moderne elvecruiseskip med plass til 128 passasjerer fordelt på tre dekk.
Nyt det avslappede livet om bord på det romslige skipet – i den behagelige loungebaren, over en god middag i restauranten, på det store soldekket eller i din egen lugar. Skipet har også en liten butikk og et treningsrom.
Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram ved kjøp av utfluktspakke

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Wien, Østerrike. Panoramasightseeing og innsjekking på skipet Avgang kl 1900
Operaen i Wien

Vi lander i Wiens lufthavn og drar ut på en panoramasightseeing før vi kommer til skipet.

Wiens sentrum har imponerende habsburgske palasser og grønne parker. Her går tradisjon og fornyelse hånd i hånd: Man spiller Strauss-valser selv når 20-åringer går på ball, og de tidligere keiserlige stallene har gjenoppstått som det overraskende og svært levende museumskvarteret.

Wiens gamle bydel ligger vakkert omkranset av Ringstrasse-bulevarden med de mange praktbygningene. Inne bak Ringstrasse ligger den imponerende gotiske katedralen Stephansdom og den elegante Graben – en av hovedgatene i Wien. Fra Michaelerplatz, der arkeologene har funnet ruiner helt tilbake til romertiden gjennom Hofburgkomplekset til Heidenplatz, der det er rytterstatuer av Østerrikes to store helter: prins Eugen og erkehertug Karl. I Hofburg finner vi også den berømte Spanske rideskole, der man fremdeles holder på med ridekunst som går 400 år tilbake.

Vi fortsetter til Wien-forstaden Nussdorf. Fra 1500-tallet var Nussdorf den viktigste havnen i Wien-regionen. Varer ble fraktet opp og ned langs Donau, og ettersom de andre båtrutene til Wien var smale og vanskelig å ta seg frem gjennom, var det her båtene la til. Det gjør de fremdeles i dag, og det er også i Nussdorf vi finner Albatros' skip "Sound of Music".

Mens vi nyter vår første middag om bord stevner vi ut på Donau, og eventyret er i gang.

Dag 2
Melk og Dürnstein, Østerrike. Mulighet for utflukt til benediktinerklostret Stift Melk Ankomst til Melk kl 0730, avgang kl 1230. Ankomst til Dürnstein kl 1400, avgang kl 1800
Benediktinerklosteret Stift Melk

I dag stopper vi først i den lille østerrikske byen Melk, som først og fremst er kjent for sitt godt bevarte benediktinerkloster, Stift Melk, som er dagens utfluktspakketilbud. Klostret, som troner majestetisk på en høyde over byen, ble grunnlagt i 1089. På 1100-tallet ble det opprettet en skole i klostret som fremdeles er i bruk. I middelalderen var klosterbiblioteket berømt for sin store håndskriftsamling, og hovedpersonen i den kjente romanen "Rosens navn" av Umberto Eco heter Adso fra Melk som en hyllest til det sagnomsuste middelalderbiblioteket.

På 1700-tallet ble det forfalne klostret gjenoppført i klassisk barokkstil, og det står i dag som et av Europas fineste og best bevarte barokke byggverker. Klosterparken var en vesentlig del av klosterlivet, og derfor utgjør hagene sammen med klosterbygningene en vakker helhet. Parken, som den ligger i dag, ble anlagt i 1750, og de fleste plantene stammer fra 1822, da man plantet dem ut med engelske hager som forbilde.

Hagepaviljongen er utsmykket med stor fantasi, for arkitekten Johann W. Bergl skapte barokke kalkmalerier med eksotiske dyr og planter, jungler og innfødte folkeslag. Paviljongen er dermed et eksotisk innslag i en ellers tradisjonell europeisk hage. Sist, men absolutt ikke minst, kan klosterhagen by på en avdeling med det fornemme navnet Paradisets hage, der det er samlet planter og blomster som gjør godt for synet, nesen eller kroppen. Paradisets Hage er gjenskapt etter tegninger fra 800-tallet.

Dagens Albatros-utflukt er et besøk på klostret og i den tilhørende klosterhagen.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes; se mer senere i programmet.)

Etter avgangen fra Melk drar vi tilbake gjennom det pittoreske Wachau-landskapet og legger til i den lille hyggelige middelalderbyen Dürnstein, som ligger i hjertet av den UNESCO-fredede naturen. Fra kaia kan man gå direkte til det historiske bysentret – langs bymuren og gjennom byporten til Pranger-plassen. Derfra er det en vakker utsikt opp til ruinene av borgen Kuenringer, der den engelske kongen Richard Løvehjerte var fange i årene 1192–93. Nyt den tilbakelente stemningen i den lille byen. Selv om det er tidlig på dagen, er det fristende å smake et glass lokal vin, for Wachau er Østerrikes mest kjente vinområde, og her kan du blant annet nyte et glass kjølig riesling.

Dag 3
Budapest, Ungarn Ankomst kl 1500
Utsikt til Parlamentet, Budapest

I dag kommer skipet til et av de absolutte høydepunktene ved Donau, den UNESCO-fredede hovedstaden Budapest.

Rundt år 1000 innførte kong Stefan I av Ungarn kristendommen. I 1526 inntok tyrkerne handelsbyene Buda og Pest. I perioden etterpå omgjorde den tyrkiske sultanen Suleiman I mange kirker til moskeer, og det ble oppført flotte bad i tyrkisk hamamstil. Forsvarsverkene ble også modernisert. Det kan man se tydelig i dag, for arkitekturen i Budapest rommer tallrike levninger fra den perioden da den arkitektoniske inspirasjonen ble hentet fra Orienten.

Etter ankomsten har du tid til å ta en spasertur på egen hånd i byen. Reiselederen vår er naturligvis også behjelpelig med forslag til hvordan du kan tilbringe ettermiddagen og kvelden i Budapest.

Dag 4
Budapest. Mulighet for byrundtur med den gotiske Mathiaskirken og Helteplassen Avgang kl 1700
Mathiaskirken i Budapest

Budapest er egentlig en sammenslutning av byene Buda og Pest, men den moderne hovedstaden består egentlig av hele tre byer: Buda, Pest og Óbuda (som betyr "Gamle Buda"). De tre ble forent til én by i 1872. Da startet byens gullalder, som kulminerte da Europas første underjordiske jernbane (nåtidens metrosystem) ble åpnet.

Ved slutten av andre verdenskrig, nærmere bestemt fra 13. februar 1945, kontrollerte sovjetiske tropper hele Budapest. Ungarn fikk sosialistisk styre, men det var under sovjetisk kontroll. Et tiår senere sluttet først studentene og senere mange ungarere seg sammen i demonstrasjoner mot styret, og det kulminerte i den store oppstanden i Ungarn høsten 1956. Mellom 25 000 og 50 000 ungarere og rundt 7000 sovjetiske soldater ble drept før demonstrasjonene kunne slås ned.

I 1989 ble bildene og minnene fra 1956 igjen vakt til live den 16. juni, da hundretusener av ungarere gikk ut i gatene for å hylle den tidligere statsministeren Imre Nagy, som var blitt vanæret og henrettet 31 år tidligere. Disse demonstrasjonene førte til politiske endringer, og det ble lettet på Jernteppet ved den østerriksk-ungarske grensen. Tusener av østtyskere grep anledningen til å flykte fra DDR langs denne ruten, og begivenheten ble startskuddet til Sovjetunionens og Jernteppets fall.

På dagens Albatros-utflukt tar reiselederen vår ledelsen når vi sammen tar metroen til byens store overdekkede torghall, som har 180 boder med varer og lokale delikatesser fordelt på to etasjer. Her er det mange spennende tilbud. Hold spesiell utkikk etter den ekte ungarske paprikaen, som med sine mange varianter kan piffe opp alle retter.

Budapest har gjennom århundrer vært kjent for kurbadene sine. Romerne var de første til å oppdage de 118 naturlige kildene som daglig sender ut mer enn 70 millioner liter varmt terapeutisk vann fra undergrunnen, og siden har kildene tiltrukket mange reisende.

Den ungarske hovedstaden har likevel annet og mer å by på, noe vi opplever på rundturen vår i den sjarmerende todelte byen. Buda og Pest ligger på hver sin side av Donau og er forbundet av åtte broer. I Buda ligger de to markerte høydene i den gamle bydelen – Borghøyden med Budaslottet, og Gellértfjellet med citadellet.

Her besøker vi den gotiske Mathiaskirken og Fiskerbastionen, som ligger like ved siden av kirken. I Pest kommer vi forbi den imponerende nygotiske parlamentsbygningen, som med sin størrelse og sine mange søyler og spir kan sammenlignes med Parlamentet i London. I Pest finner vi også Helteplassen, som ble anlagt i 1896 for å markere tusenåret for ungarernes ankomst til området.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes; se mer senere i programmet.)

Dag 5
Mohács og Kalocsa, Ungarn. Mulighet for utflukt til pusztaen og paprikamuseet i Kalocsa Ankomst til Mohács kl 0800, avgang kl 1000. Ankomst til Kalocsa kl 1530, avgang kl 1800
Mohacs, Ungarn

I dag legger vi til i byen Mohács. Hvis du har kjøpt utfluktspakken, blir du med inn i landet når vi kjører på utflukt til de ungarske steppene, pusztaen.

Selv om Mohács i dag er en søvnig havneby ved bredden av Donau, har den hele to ganger vært skueplass for avgjørende begivenheter i ungarsk og europeisk historie. I 1526 led ungarerne nederlag for osmanene ved Mohács, noe som førte til at Osmanriket, Østerrike under habsburgerne og fyrstedømmet Transsylvania delte Ungarn mellom seg. I 1687 sto de samme partene igjen overfor hverandre ved Mohács. Denne gangen led osmanene et knusende nederlag for Habsburg-riket.

Mohács er i dag en ganske liten by med bare 18 000 innbyggere. I 1910 var der mer enn 56 000 innbyggere, men etter andre verdenskrig mistet byen sin strategiske betydning. Den er likevel fremdeles en av de viktigste byene langs den ungarske delen av Donau.

På dagens utflukt kjører vi ut i det blå. I distriktet på strekningen mellom Mohács og Kalocsa ligger nemlig det nesten 750 000 dekar store området på UNESCOs liste over verdens kulturarv: pusztaen. Det er den store ungarske sletten, som er et fremragende eksempel på et kulturlandskap som er bevart intakt. Her har husdyr beitet gjennom århundrer, og tallrike folkeslag har migrert gjennom Karpatene og slått seg ned her.

De ubrutte viddene er bare av og til forstyrret av trær, lunder og landsbyer, og det er som om de menneskeskapte elementene helt forsvinner i det harmoniske landskapet. Det er i dag nesten ingen fastboende på pusztaen, men i beitesesongen fra april til oktober slipper kvegoppdrettere i hundrevis dyrene sine på beite.

Etter besøket på steppene, der vi også skal oppleve et tradisjonelt hesteshow, kjører vi videre til Kalocsa, en av Ungarns eldste byer. Kalocsa, som er lagt noen kilometer fra Donau for å unngå oversvømmelser, er erkebiskopsete og dertil en av de viktigste paprikaproduserende byene i landet.

På paprikamuseet i byen kan man få all slags nyttige kunnskaper om den velsmakende grønnsaken. Visste du for eksempel at paprikaen som man lager pulveret av inneholder mer C-vitamin enn sitrusfrukt? Du kan også besøke byens barokkatedral, som med sitt rikt utsmykkede interiør er vakker i lyserøde og gylne nyanser. Dessuten kan du beundre noen av katedralens klenodier i skattkammeret eller fordype deg i fine eksempler på folkekunst på Karoly Viski-museet.

Etter besøket vender vi tilbake til skipet, som i mellomtiden har gått fra Mohács til Kalocsa.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes; se mer senere i programmet.)

Dag 6
Esztergom, Ungarn. Mulighet for utflukt til domkirken i Esztergom, citadellet i Visegrad og kunstnerlandsbyen Szentendre Ankomst kl 0830, avgang kl 1900
Esztergom, Ungarn

Vi kommer til Esztergom i det nordlige Ungarn på grensen til Slovakia. Her blir vi møtt av et imponerende syn når Ungarns største kirke, domkirken i Esztergom, tårner seg opp over oss med sin irrgrønne kuppel. Det er ikke rart at den er blitt byens karakteristiske vartegn.

Den høyden i Esztergom som domkirken ligger på har alltid spilt en viktig rolle i den ungarske nasjonens historie. Den unike beliggenheten skyldes nemlig ikke bare at her er utrolig vakkert mellom åsene og Donaukneet, men også at det var lett å besøke stedet.

Historiske kilder forteller om sju kirker på høyden i middelalderen, men i dag er det bare en. Den overgår til gjengjeld alle tidligere kirker på stedet i både størrelse og utforming. Det er ganske enkelt vanskelig å unngå å bli imponert når man står foran den katolske kirkens høyborg i Ungarn, for domkirken i Esztergom er et mesterverk i klassisistisk stil.

Dagens Albatros-utflukt begynner naturligvis med et besøk i domkirken, som ligger en liten kilometers spasertur fra skipet. Kirken sto ferdig i 1869 og er bygd med inspirasjon fra Peterskirken i Roma.

Når vi har beundret mesterverket, skal vi videre med buss østover til Visegrad. I Visegrad er det en uforglemmelig utsikt over den mektige Donau, de grønne åsene og de små hyggelige landsbyene langs elvebredden.

Visegrad har gjennom historien spilt en viktig strategisk rolle for kelterne, avarerne, romerne og naturligvis for ungarerne. Arkeologene mener at det har ligget en festning her fra år 1009, men det nåværende citadellet ble oppført av den ungarske kongen Béla IV (1235–1270). Vi besøker citadellet, som ligger høyt oppe på toppen av åsen på en av Donaus vakreste strekninger.

Vi fortsetter til den idylliske landsbyen Szentendre, som ligger ved foten av Pilishøydene på bredden av Donau. Szentendre byr på en avslappet stemning og har en sjarmerende barokkarkitektur, og i de smale, svingete gatene finner man museer, restauranter, kafeer og suvenirforretninger.

Gjennom årene har landsbyen tiltrukket kunstnere i hundrevis, så der er mengder av gallerier med lokalt kunsthåndverk. Vi besøker et par av de små museene, og deretter vil det være tid på egen hånd til å snuse rundt i forretningene, slappe av på en kafé med en kopp kaffe, eller gjøre noe helt annet. Underveis på utflukten spiser vi lunsj.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes; se mer senere i programmet.)

Dag 7
Bratislava, Slovakia. Mulighet for byvandring i den gamle bydelen Ankomst kl 0600, avgang kl 1900
Bratislava, Slovakia

Ikke bare er Bratislava den største byen i Slovakia, den er også hovedstad i det unge landet, som i sin nåværende form først ble opprettet i 1993 etter Sovjetunionens fall.

Slovakia deler grense med Ungarn i sør og med Østerrike i vest, og Bratislava brer seg som en vifte på begge bredder av den mektige Donau for foten av de lave Karpatene. Her, der fjell og elv møtes, kan man se hvordan vinmarkene pryder skråningene. Her er en lang rekke vakre monumenter i den gamle bydelen, som har overlevd både et østerriksk-ungarsk herredømme og et sosialistisk styre, og det kan vi nyte godt av i dag.

På grunn av sin beliggenhet på grensen mellom en mild og en varm klimasone rangerer Bratislava blant de solrikeste stedene i Slovakia, med 1976 solskinnstimer i årlig gjennomsnitt. Derfor er det gode sjanser til å få et solrikt opphold i byen, som ikke er så godt besøkt som Praha og Budapest, men som har like mye å by på.

Gamlebyen og slottet er noen av høydepunktene i Bratislava. Gamlebyen er fylt av museer (f.eks. bymuseet, som har et uhyggelig torturkammer).

Slottet, som ligger høyt hevet over bredden av Donau, var en av Romerrikets forposter fra det første til det femte århundret. Det er verdt hele turen å dra opp til slottet for å nyte utsikten, og på slottet vinner vi også Slovakias historiske museum.

På dagens Albatros-utflukt drar vi ut på en guidet tur til fots gjennom den gamle bydelen, Staré Mesto, der vi skal oppleve de vakre barokk- og rokokkokirkene som står side om side med storslåtte paleer. Vi kommer blant annet forbi den gotiske domkirken St. Martin, som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen.

Skulpturer og gatekunst er fremtredende i gatebildet, og folkelivet utspiller seg rundt handels- og restaurantgaten St. Mikaelsgate og den tilhørende St. Mikaelsporten, som er den eneste bevarte porten i det gamle festningsverket fra middelalderen. På toppen av den 51 meter høye tårnbygningen som omkranser porten, er det en statue av St. Mikael. Tårnet huser i dag et våpenmuseum.

Vi avslutter turen ved broen Novy Most. Her er det et UFO-lignende observasjonsdekk 95 meter oppe i luften, der man kan nyte utsikten over byen og elva. Ti meter under observasjonsdekket finner vi restauranten i UFO-en, der det er mulig å kjøpe forfriskninger.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes; se mer senere i programmet.)

Dag 8
Ankomst til Wien og fly til Oslo
Etter frokosten på skipet sjekker vi ut og kjører til lufthavnen, der flyet hjem mot Norge venter.

Utfluktspakke

 • Halvdagsutflukt i Melk med besøk i klostret og i den tilhørende hagen.
 • Halvdagsutflukt i Budapest med bl.a. torghallen, Mathiaskirken og Helteplassen.
 • Heldagsutflukt til pusztaen med rideshow og besøk på paprikamuseum.
 • Heldagsutflukt i Esztergom til domkirken i Esztergom, citadellet i Visegrad og kunstnerlandsbyen Szentendre
 • Halvdagsutflukt med byvandring i Bratislavas gamle bydel

Pris: kr 1 598,– per person

Udflugtspakken skal bestilles i forbindelse med rejsen, kan kun købes som en samlet pakke og gennemføres med minimum 20 deltagere.

Klostret i Melk

Prisinformasjon

Oppgrader lugaren din!

Tillegg per person for oppgradering av dobbeltlugar. Les mer om lugartypene under Praktiske opplysninger.

 • Tillegg for utvendig lugar på Rhine-dekk kategori B kr 1 698,–
 • Tillegg for utvendig lugar på Rhine-dekk kategori F kr 1 698,–
 • Tillegg for utvendig lugar på Danube-dekk kategori A  kr 2 298 ,–
Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Danube-dekk kategori A  kr 10 498 ,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Rhin-dekk kategori B kr 9 798,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Rhin-dekk kategori F kr 9 798,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Rhin-dekk kategori C kr 8 048,–
 • Tillegg for utvendig enkeltsuite på Rhin-dekk kategori D kr 7 498,–
 • Tillegg for utvendig enkeltsuite på Mosel-dekk kategori E kr 6 998,–
Rabatt
 • Rabatt for utvendig lugar på Mosel-dekk kategori E: kr 398,–
 • Rabatt for utvendig lugar på Rhin-dekk kategori D: kr. 798,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Wien t/r
 • 7 netters cruise på Sound of Music i delt dobbeltlugar med vindu på Rhine-dekk (kat. C)
 • Panoramasightseeing i Wien
 • Transport jf. dagsprogram
 • Helpensjon på skipet
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke og evt. øvrige utflukter i land
 • Tillegg for enkeltlugar
 • Drikkevarer
 • Minibar om bord
 • Evt. måltider og drikkevarer i land
 • Driks på skipet (vi anbefaler 7,5 euro pr. person om dagen)
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn 10 euro pr. person ved kjøp av utfluktspakken)
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”
Pris for barn 2-11 år

Hvis 1 barn deler lugar med 2 voksne som betaler full pris, er prisen for barnet 70% av reisens grunnpris.

OBS: Det er ingen ekstraseng til barnet. Barnet deler seng med de voksne. Skal barnet skal ha sin egen seng må det dele lugar med bare 1 voksen, og det er da ikke mulig å få rabatt.

Kontakt oss hvis dere ønsker å reise med barn.

Opplev mer

Utfluktspakke Standard
Pris kr 1598,– per person

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Om lugarene

Fra de lyse og romslige lugarene som er mellom 11,4 og 18 m2, har du god utsikt til elva og omgivelsene. Lugarene er utstyrte med to enkeltsenger/dobbeltseng, badeværelse med toalett og dusj, telefon, hårtørker, varme/aircondition, safe og tv med internasjonale kanaler.

Danube-dekk (kat. A)
Utvendig lugar med gulv-til-takvindu og skyvedører på dekk 3. To enkeltsenger. 15,3 m2.

Rhine-dekk (kat. B)
Utvendig lugar med panoramavindu (1,5 m2) på dekk 2. To enkeltsenger. 18,1 m2.

Rhine-dekk (kat. C)
Utvendig lugar med panoramavindu (2,7 m2) på dekk 2. To enkeltsenger. 15,3 m2.

Rhine-dekk (kat. D)
Utvendig lugar med panoramavindu (1,5 m2) på dekk 2. To enkeltsenger. 15,3 m2.

Mosel-dekk (kat. E)
Utvendig lugar med vinduer (0,75m2) på dekk 2. Dobbeltseng (140x200 cm). 11,9 m2.

Rhine-dekk (kat. F)
Utvendig lugar med panoramavindu (1,5 m2) på dekk 2. To enkeltsenger. 18,1 m2.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Det er absolutt en god idé å ha med kikkert, man går glipp av mye uten.

Spesielle helseforhold

I henhold til rederiets regler er du pliktig å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Vi gjør også oppmerksom på at reisen ikke egner seg for personer som går dårlig, siden man kan risikere å skulle gå fra båt til båt for å komme i land og tilbake på skipet igjen. Dette skyldes at skipene i noen havner fortøyes langskips utenpå hverandre i en rekke når man legger til.

Det er ikke tillatt å ta med rullestol/rullator på skipet. Dette er på grunn av sikkerheten, siden det må være fri passasje i gangarealene mv.

Kaiplass

Når elvecruiseskipene legger til blir skipene flere steder fortøyd langskips utenpå hverandre. Det betyr at man kan oppleve å se inn  is siden på et annet skip i stedet for å ha utsikt til landskapet eller en by, når skipet ligger til ka, og at man må gå gjennom andre båter for å komme i land – eller at andre passasjerer går gjennom Sound of Music.

Vi vil prøve så vidt mulig å få kaiplass i sentrum av de byene vi besøker. Det er dessverre ikke alltid mulig, og selv om en kaiplass er booket og bekreftet forbeholder havnen seg alltid retten til å flytte skipet vårt inntil bare noen få timer før ankomst. Det betyr at vi bestiller busstransport i forbindelse med de utfluktene som er beskrevet i programmet i de tilfellene når kaiplassen er langt utenfor sentrum og utenfor gåavstand. Deltar man ikke i det planlagte programmet eller ønsker man å legge inn egne programpunkter er transport til og fra skipet for egen regning.

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler? Se mer informasjon under.
Østerrike:
www.albatros.no/reisemaal/europa/oesterrike
Ungarn:
www.albatros.no/reisemaal/europa/ungarn

Se også artikkelen om østerriksk vin: Aldri mer kjølevæske

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Interessant reise. Fin tur. Meget velorganisert. Reiselederen var et fyrverkeri av kunnskap, omsorg og hjelpsomhet, proff og personlig.
Date published: 2019-05-11
Rated 4 out of 5 by from Flott opplegg og interessante stopp. Reiselederen gjorde reisa til "ein høgdare"; med fantastisk energi, velvilje, omtanke, kreativitet, interessant, passe personlig, fleksibel og gav det oss det vesle ekstra kvar dag både med fakta og medmenneskelegheit.
Date published: 2019-05-10
Rated 4 out of 5 by from En vakker tur Fantastisk reiseleder.
Date published: 2019-05-08
Rated 4 out of 5 by from En opplevelsesrik reise ! Reisen var fin og vi hadde en særdeles flink reiseleder . Vi savnet en salong /fellesrom ,uten høg musikk . Det var vanskelig å prate sammen . Noen pauser i musikken hadde hjulpet noe.
Date published: 2019-05-07
Rated 4 out of 5 by from Hotellet var "flyttbart" og ga oss historiske og kulinariske opplevelser. Vi brukte mye tid på planlegging og føde til forventninger i vårt reisefølge. Utvalget av opplevelser var bredt og passet godt for oss som var godt voksne. Vi hadde vært på elvecruise før, så vi visste litt om denne reiseformen. Muligheten til selv å velge ut hva man ville være med på passet godt for oss. Reiselederen var både munter og kunnskapsrik med omsorg og sosiale ferdigheter til beste for alle i gruppen. For dem som ikke kunne noe tysk, ble savnet av engelsk merkbart.
Date published: 2019-05-07
Rated 3 out of 5 by from Bellisima Båtens kvalitet lå en del under de andre båtene vi observerte på turen.
Date published: 2019-05-07
Rated 5 out of 5 by from Opplevelse av cruiset. En meget behagelig reise på et lite koselig skip med ca. 120 passasjerer. Lugarene er rene og betjeningen meget elskverdig. Utfluktene vi deltok på Var interessante med gode guider. Ellers var vår reiseleder særdeles imøtekommende, kunnskapsrik og tilgjengelig hele tiden. Alle de norske satte stor pris på han og var en super reklame for Albatros.
Date published: 2019-04-09
Rated 5 out of 5 by from Fantastiske opplevelser gjennom hele turen på Donau Donau-reisen kan anbefales!
Date published: 2019-04-09
 • y_2023, m_11, d_29, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_51
 • loc_no_NO, sid_ATCRI08, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser