Byenes by, Paris, og cruise på Seinen

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev historiske klostre, middelalderbyer og magiske Paris på et cruise på en av Europas mest fortryllende elver

Bli med på et rolig elvecruise på Seinen. Her har du mulighet for å utforske og dra på oppdagelse på Alabasterkysten, se det gotiske «friluftsmuseet» Rouen og de imponerende klostrene St. Jumièges og St. Martin de Boscherville, og besøke Claude Monets hjem i Giverny.

Et av reisens største høydepunkter er naturligvis fantastiske Paris, som med rette tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Byens livsnerve – Seinen – renner gjennom byen og har i århundrer vært samlingspunkt for diktere, malere, filosofer, romanforfattere, arkitekter, kjærestepar og ulykkelig forelskede.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise, Elvecruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo, ankomst til Paris. Byrundtur, innsjekking på båten og avgang
Dag 2
Rouen. Mulighet for byrundtur til fots gjennom byen, som er som et stort gotisk friluftsmuseum
Dag 3
Le Havre. Byrundtur til fots i havnebyen ved munningen av Seinen, og mulighet for utflukt til pittoreske Honfleur
Dag 4
Caudebec-en-Caux. Mulighet for utflukt til klosterruten med besøk i de imponerende klostrene Jumièges og St. Martin. Fransk chanson-kveld om bord
Dag 5
Vernon. Mulighet for utflukt til Giverny med besøk i Monets hus med den idylliske hagen og den berømte vannliljedammen
Dag 6
Conflans-Sainte-Honorine. Byrundtur til fots og mulighet for besøk i kunstsamlingen på Château de Chantilly og parisisk cabaretshow
Dag 7
Paris. Mulighet for orienterende byrundtur i kosmopolitiske Paris med de største severdighetene, blant annet Eiffeltårnet og Champs-Élysées
Dag 8
Paris og hjemreise

MS Seine Comtesse

Sejl med på opdagelse på dette komfortable og moderne 4-stjernede flodkrydstogtskib

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt. Skibet har 75 kahytter og en lille butik.

Tryk her for at se oversigt over kahytstyper 

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
21 998,–
Oslo
24 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo, ankomst til Paris. Byrundtur, innsjekking på båten og avgang Avgang kl. 20.00

Vi flyr til Paris og lander i Byenes by. Hvis det blir tid til det, tar vi en kort orienterende byrundtur i buss etter ankomst. Når vi er klare, blir vi kjørt til bredden av Seinen, hvor båten venter på oss. Vi blir innlosjert på lugarene og kan gå på oppdagelse om bord på båten før vi spiser den første middagen sammen.

Sent på kvelden legger vi ut på Seinen, og det avslappende elvecruiset har startet.

Dag 2
Rouen. Mulighet for byrundtur til fots gjennom byen, som er som et stort gotisk friluftsmuseum Ankomst kl. 14.00, avgang kl. 19.00

Rett etter lunsj kommer vi frem til byen Rouen, med sine mange kirkespir og gamle bindingsverkshus i gotisk stil. Her skal vi på byrundtur til fots gjennom den historiske hovedstaden i Normandie. Til tross for det historiske bysentrumet er Rouen likevel en by full av kontraster: Gamle bindingsverkshus og kirker i sentrum står med et bakteppe av store havnekraner og bygg fra etterkrigstiden ved bredden av Seinen. Forfatteren Victor Hugo kalte Rouen «byen med de hundre spir». Selv om mange av bygningene ble ødelagt under andre verdenskrig, og særlig i forbindelse med de alliertes invasjon av Normandie, finnes det i dag fortsatt nesten 2000 bindingsverkshus, noe som gjør Rouen til en sjarmerende by man ikke kan unngå å la seg fascinere av.

I Rouen er det mulighet for å bli med på en guidet byrundtur til fots.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen på reisen, men du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke. Les mer under priser.)

Dag 3
Le Havre. Byrundtur til fots i havnebyen ved munningen av Seinen, og mulighet for utflukt til pittoreske Honfleur Ankomst kl. 05.00, avgang kl. 19.00

Le Havre er en av Frankrikes viktigste havnebyer, med sin moderne skyline som skyter opp mot himmelen. Byen, som ligger ved munningen av Seinen, ble hardt rammet under andre verdenskrig og har siden gjennomgått en bemerkelsesverdig forvandling.

Le Havres historie strekker seg over 500 år tilbake i tid da byen ble grunnlagt av kong Francis I som en ny havn. Byen ble totalt ødelagt under bombingen i 1944, men reiste seg fra asken under ledelse av den belgiske arkitekten Auguste Perret, som ga byen sin nåværende, modernistiske arkitektur. Betongbygningene hans er i dag på UNESCOs verdensarvliste.

I dag kan du velge å dra på utflukt til den maleriske havnebyen Honfleur. Her fant Monet og Boudin inspirasjon til mange års arbeid til sine impresjonistiske verker takket være det naturlige lyset. Vi tar blant annet turen forbi kirken Sainte Catherine, hvor vi tar en titt innenfor hvis den er åpen.

Kirken er den største trekirken i Frankrike. Har du en båtbygger i deg, synes du kanskje arkitekturen virker kjent. Da kirken skulle oppføres på slutten av det 15. århundre, brukte nemlig skipsbyggerne i byen den teknikken de kjente til, noe som skinner gjennom i kirkens utforming.

Avhengig av åpningstider og -dager vil det også være mulighet for å gå en tur på kunstmuseet for Eugene Boudin, som anses å være en av pionerene innen impresjonismen (inngang er ikke inkludert). Som sønn av en skipskaptein var motivene ofte av maritim karakter, og Boudin var den første kunstmaleren som gjorde naturen til sitt atelier og flyttet utendørs for å male.

Etter at vi er komme tilbake til Le Havre, tar reiselederen oss med på en orienterende byvandring til fots.

(Dagens utflukt til Honfleur er ikke inkludert i prisen på reisen, men du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke. Les mer under priser.)

Dag 4
Caudebec-en-Caux. Mulighet for utflukt til klosterruten med besøk i de imponerende klostrene Jumièges og St. Martin. Fransk chanson-kveld om bord Ankomst til Caudebec-en-Caux kl. 03.00, avgang kl. 13.00. Ankomst til Rouen kl. 16.30, avgang kl. 23.30
Den sjarmerende byen Rouen

Om natten legger vi til i Caudebec-en-Caux i Normandie ved bredden av Seinen. Den lille byen er kjent for sin flamboyante kirke, som ble bygget i løpet av det 15. og i starten av det 16. århundre. Det er en av de flotteste kirkene i Rouen kirkestift.

Dagens Albatros-utflukt går til klostrene Jumièges og St. Martin. Jumièges-klosteret er et imponerende vitnesbyrd om regionens rike middelalderhistorie. Dette Benediktiner-klosteret ble grunnlagt i det 7. århundre og står i dag som en majestetisk ruin. Høydepunktet er de to tårnene, som strekker seg mot himmelen omgitt av frodige, grønne trær. Jumièges er et ikonisk eksempel på romansk arkitektur og er berømt for sin form og sine proporsjoner.

På samme måte er klosteret Saint-Martin-de-Boscherville et enestående eksempel på romansk arkitektur. Klosterkirken er en av de best bevarte i regionen og er omkranset av velpleide hager. Her kan du kikke inn i fortiden og klosterlivet i det 12. århundre. Det utsøkte steinhuggerarbeidet utvendig på kirken er spesielt bemerkelsesverdig.

 

Begge disse klostrene gir en fascinerende og tankevekkende forståelse av Normandies religiøse og historiske arv.

Hvis du har valgt ikke å bli med på utflukten, kan du tilbringe dagen på egen hånd i Caudebec-en-Caux.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen på reisen, men du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke. Les mer under priser.)

Om kvelden er det fransk chanson (sang) om bord mens vi ligger til kai i Rouen.

Dag 5
Vernon. Mulighet for utflukt til Giverny med besøk i Monets hus med den idylliske hagen og den berømte vannliljedammen Ankomst til Vernon kl. 08.00, avgang kl. 14.00. Ankomst til Conflans-Sainte-Honorine kl. 20.00
Maleren Claude Monets hus i Giverny

Etter frokost er det mulighet for å bli med på utflukt fra Vernon til den nærliggende landsbyen Giverny for å besøke huset til maleren Monet. Landsbyen Giverny er blitt berømt for å være den tidligere hjembyen til den verdensberømte impresjonistiske maleren Claude Monet. Kunstneren levde og malte blant disse idylliske omgivelsene fra 1883 til sin død i 1926. Mange av maleriene hans viser i detalj de store hagene rundt hjemmet hans, og dammen i Monets egen hage var modell til de berømte vannliljemaleriene.

Gå en tur gjennom hagen og nyt det sjarmerende landskapet. Du kommer raskt til å forstå hvorfor denne hagen med vannliljedammen og den nydelige atmosfæren var en så stor inspirasjon for Claude Monet. I kunstnerens hjem er det kopier av noen av de mest berømte maleriene hans, og vi får innblikk i hans liv og arbeid.

Utflukten bestilles og betales om bord, og hvis det er nok påmeldinger, deltar også den norske reiselederen.

Dag 6
Conflans-Sainte-Honorine. Byrundtur til fots og mulighet for besøk i kunstsamlingen på Château de Chantilly og parisisk cabaretshow Avgang fra Conflans-Sainte-Honorine kl. 13.00. Ankomst til Paris kl. 19.30

I dag er det mulighet for å bli med på utflukt til kunstsamlingen på Château de Chantilly, arrangert av båten.

Château de Chantilly huser Musée Condé, som rommer en av de mest betydningsfulle samlingene av klassisk kunst i Frankrike. Den ble samlet av hertugen av Aumale, sønn av den siste kongen av Frankrike, Louis-Philippe. Samlingen omfatter verker av berømte kunstnere som Raphael, Poussin, Delacroix og Ingres. Utover malerier og skulpturer er stedet også kjent for sin imponerende samling av manuskripter fra middelalderen og renessansen. Chantilly er virkelig et skattkammer av kunstnerisk rikdom og historisk betydning, beliggende i et praktfullt, fransk slott.

Utflukten bestilles og betales om bord, og hvis det er nok påmeldinger, deltar også den norske reiselederen.

Dag 7
Paris. Mulighet for orienterende byrundtur i kosmopolitiske Paris med de største severdighetene, blant annet Eiffeltårnet og Champs-Élysées

Frankrikes hovedstad er uten tvil en av Europas vakreste hovedsteder! Med rundt 10 millioner innbyggere – og mer enn to millioner av dem i den sentrale delen av byen – er den også en av Europas største. Paris er en kulturhovedstad med en misunnelsesverdig kulturarv, og samtidig en by som stadig klarer å sette en global dagsorden når det gjelder kunst, litteratur og design. Det siste kommer ikke minst til uttrykk når verdens største motehus hvert år inntar catwalken og viser hvordan resten av verden skal kle seg.

Faktisk har Paris vært hele verdens motemekka helt siden «Solkongen» Louis 14.s tid. God mat er Paris’ varemerke, og ikke noe annet sted i verden finner du så mange restauranter med michelinstjerner som her. Nyt også Paris i den innbydende parken Jardin du Luxembourg, se Mona Lisa og verdens kunstskatter samlet på Louvre, føl den lett dekadente stemningen rundt Trocaderoen og Montmartre med store sceneoppsetninger og små, koselige barer, og gå deg bort i de kronglete gatene i Latinerkvarteret eller Marais, hvor gatemusikanter akkompagnerer det travle bylivet, og bistroene og fortauskafeene serverer crêpes og café au laits en masse.

Albatros-utflukten om formiddagen er en orienterende byrundtur, med store berømte severdigheter som Eiffeltårnet og Champs-Élysées.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen på reisen, men du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke. Les mer under priser.)

Du kan deretter velge om du vil bruke resten av dagen på egen hånd, eller om du vil delta på båtens ekstrautflukt til Montmartre med et besøk på det berømte Sacré-Coeur. Denne utflukten bestilles og betales om bord.

Dag 8
Paris og hjemreise

Etter frokost er det tid for å forlate båten. Vi går i land og blir hentet i buss på kaia. Herfra kjører vi til den store flyplassen Charles de Gaulle, hvor flyet hjem venter.

Utfluktspakke

Kun for Albatros’ gjester har vi laget en utfluktspakke som blir ledet av Albatros-reiselederen. Pakken skal kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Inkludert i utfluktspakken

 • Rouen. Halvdagsbyrundtur til fots.
 • Le Havre. Halvdagsutflukt til Honfleur
 • Caudbec-en-Caux. Halvdagsutflukt til klosterruten med besøk ved de imponerende klostre Jumieges og St. Martin de Boscherville
 • Paris. Halvdagsutflukt med orienterende byrundtur i kosmopolitiske Paris med de største serverdighetene, blant annet Eiffeltåret og Champs-Élysées

Pris: kr. 1.398,- pr. person

OBS! Det skal være minimum 20 deltagere for at vi kan gjennomføre utfluktspakken

Rouen, byen med de hundrede spir

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 21 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Oppgrader lugaren din!

Tillegg per person for oppgradering av dobbeltlugar. Les mer om lugartypene under Praktiske opplysninger.

 • Tillegg for lugar på Middle-dekk (Kat. B) kr 5 498 ,–
 • Tillegg for lugar på Upper-dekk (Kat. A) kr 10 698 ,–
Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for enkeltlugar på Main-dekk (Kat C.) kr 14 998 ,–
 • Tillegg for enkeltlugar på Middle-dekk (Kat. B) kr 25 698 ,–
 • Tillegg for enkeltlugar på på Upper-dekk (Kat. A) kr 35 598 ,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Paris t/r
 • 7 netters cruise på MS Seine Comtesse i delt dobbeltlugar med vindue på Main-dekk
 • Transport ifølge program
 • Utflukter ifølge program
 • Helpensjon på skipet
 • Kaffe og te til måltidene på skipet
 • Daglig rengjøring af lugaren
 • Håndklær på lugaren
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltlugar eller oppgradering av lugar
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer utenom de nevnt i reiseprogrammet
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn 10 euro pr. person i alt)
 • Driks til personalet på skipet (vi anbefaler 10-13 euro pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Oplysninger om rejsen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle. Det er absolutt en god idé å ha med kikkert.

Hvem kan delta?

For å kunne delta på dette elvecruiset er det et krav at du er mobil, klarer seg selv og at du ikke har problemer med å gå til fots i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal reise i følge med og bo sammen med personer over 18 år. 

Spesielle forhold vedrørende helse

I henhold til rederiets regler har du plikt til å informere Albatros Travel om ev. sykdom eller lidelse, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand under cruiset.

Ikke egnet for personer med gangbesvær

Noen av utfluktene og rundturene i byene foregår til fots, og vi går ofte fra båten til sentrum av byen. Da mange av de gamle bydelene er fredet og har smale, brosteinsbelagte gater, er det ikke mulig å kjøre i buss. Vi får i tillegg oppleve atmosfæren bedre og kommer nærmere på byen når vi er til fots. Vi kan også bruke offentlig transport som trikk og T-bane. Som deltaker på turen må du derfor regne med å gå opptil rundt 6 km om dagen i et rolig tempo på byrundturene, som varer mellom 1,5 til 2,5 timer. Du må altså være mobil, selvhjulpen og kunne ferdes uten hjelp.

Båten er dessverre ikke innrettet til personer med gangbesvær som ikke kan bevege seg rundt for egen kraft. Dette skyldes primært av hensyn til sikkerheten, da rederiet krever at alle skal kunne gå fra en båt til en annen uten hjelp fra personalet eller medpassasjerer.

Av sikkerhetsmessige årsaker må rullestoler og rullatorer heller ikke tas med om bord. Det må være fri passasje på gangarealer og lignende.

Utflukter - Halvdag og heldag

Det er vanlig praksis å skille mellom halvdags- og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer henholdsvis. en halv eller en hel dag. En halv dagers ekskursjon finner vanligvis verken om morgenen eller på ettermiddagen og vil ikke strekke seg over et måltid. Dermed vil man som oftest være hjemme så det passer med lunsj eller middag. Utfluktene varer vanligvis 2-4 timer. En utflukt hele dagen forventes å vare ca. 5-9 timer, og strekker seg vanligvis over et hovedmåltid, som ikke alltid trenger å være inkludert. Dette vil imidlertid fremgå av utfluktsbeskrivelsen.

Hånden på hjertet

Informasjon

Distansene på Seinen er relativt korte. Derfor seiler vi ikke hele tiden mens vi er om bord på skipet. Det gir oss til gjengjeld mulighet for å komme i land og gå på oppdagelse på egen hånd underveis.

Kaiplass

Når elvecruiseskipene legger til kai, ligger skipene ofte fortøyd inntil hverandre opp mot kaia. Det betyr at du kan oppleve å se inn i siden av et annet skip, i stedet for å ha utsikt over landskapet eller en by, når skipet ligger til kai. Og at man må gjennom andre båter for å komme i land – eller at andre passasjerer går gjennom skipet «vårt».

Rederiet prøver så langt det er mulig å få til båtplasser i sentrum av byene vi besøker. Dette er dessverre ikke alltid mulig, og selv om en båtplass er bestilt og bekreftet, forbeholder havnen seg alltid retten til å flytte vårt skip inntil noen timer før ankomst. Det betyr at i tilfeller hvor båtplassen ligger langt fra sentrum og utenfor gangavstand, bestiller vi buss eller bruker kollektivtransport til sentrum når vi skal på utflukt, jf. programmet. Dersom du ikke deltar i det planlagte programmet, eller ønsker å inkludere egne programpunkter, er transport fra skipet for egen regning.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser