Cuba – Castros Karibia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev stemningen i Cubas sjarmerende byer og lær mer om Castros øy i Karibia. Reisen avsluttes med herlig badeferie på 5-stjerners hotell

Maks. 24 deltagere
På denne reisen får du se Cubas mest interessante severdigheter. Vi har sørget for god komfort og opplevelser som gir et spennende innblikk i det kubanske hverdagslivet. Reisen begynner i Havanna, der vi drar på utflukt i gamle amerikanerbiler, spaserer rundt i den historiske bydelen og ser hvordan landets berømte sigarer rulles til perfeksjon på en «fábrica de tobacos». I UNESCO-vernede Trinidad går vi et skritt tilbake i tiden, og i Cienfuegos besøker vi et av de eldste teatrene i den nye verden. Varaderos kritthvite sandstrender er siste stopp på reisen, der du blir skjemt bort med all inclusive på et 5-stjerners hotell.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Albatros

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Peso convertible (CUC), euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Havanna
Dag 2 Havanna. Tobakkfabrikk, byvandring i den gamle bydelen og gamle amerikanerbiler
Dag 3 Havanna. Dag til fri disposisjon
Dag 4 Havanna–byrundtur i Cienfuegos–Trinidad. Overnatting på privat bed & breakfast
Dag 5 Trinidad. Byvandring. Ettermiddag til egne eventyr og overnatting på privat bed & breakfast
Dag 6 Trinidad–revolusjonsbyen Santa Clara–Varadero
Dag 7–9 Varadero. Strand og avslapping
Dag 10 Varadero. Hjemreise
Dag 11 Ankomst til Norge

Hoteller

Bed & breakfast på Cuba

Et bed & breakfast på Cuba er drevet av private kubanere som har fått tillatelse til å leie ut rom i den ellers strengt statlig drevne turistsektoren. Noen leier ut flere rom – andre bare et enkelt.
Du kommer til å bo på bed & breakfasts med sentral beliggenhet. Du må regne med at du må gå med bagasjen din opp til et par hundre meter fra bussen til stedet der du skal overnatte, siden gatene i sentrum kan være for smale til at bussen kan komme helt fram. Det er en god idé å ta med en lommelykt.
Frokosten spiser du på din bed & breakfast. Innholdet kan variere, men du blir alltid mett. Det vil oftest være frukt, brød og egg.
Noen steder bor familien også i huset, andre steder gjør den ikke – du vil  uansett ha privatliv. Hvis du må kommunikere med vertene dine må du regne med at de ikke snakker særlig godt engelsk. Med litt velvilje, fakter og eventuelt hjelp fra rejselederen pleier det å fungere fint. 

Rom
Rommene er enkle, men rene. De er innredet med dobbeltseng eller 2 mindre enkeltsenger samt aircondition eller ventilator. Der er privat badeværelse. Det kan være en god idé å ha såpe, shampoo og et lite håndkle med hjemmefra, siden det ikke er samme mengde til rådighet som på et hotell.

Meliá Marina Varadero

Hotellet ligger flott til ved den nye marinaen i Varadero, som er ytterst velegnet til en liten spasertur. Hotellet er et all inclusive-hotell med atskillige restauranter og barer, og du har mat og drikkevarer inkludert 24 timer i døgnet. Det er adgang til en av Varaderos fineste sandstrender (60 meter fra hotellet via en gangbro), og det er også et flott poolområde med bar, liggestoler og utsikt til marinaen. Hotellet har treningssenter, et stort spaområde og wifi.

Hotellet har store, moderne rom med god komfort og mange fasiliteter. Det er utsikt mot den tropiske hagen. Rommene har aircondition, sikkerhetsboks, strykejern og strykebrett, hårtørker, telefon, LCD-TV, trådløst internett (mot betaling), minibar som fylles opp daglig (inkluderet i prisen) samt en møblert balkong.

Les mer her: www.meliacuba.com/cuba-hotels/hotel-melia-marinavaradero

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Havanna
Plassen ved Capitolio, Havanna

Vi flyr til Havanna, som ble grunnlagt av spanierne i 1515. Byen ble flyttet to ganger før den fikk sin nåværende beliggenhet på Cubas nordkyst. I 1556 ble Havanna Cubas hovedstad, og den ble et nærmest obligatorisk stopp for europeere på vei til eller fra Latin-Amerika. De mange skipene fikk handelen til å blomstre, og i løpet av få år var Havanna blitt den største og viktigste byen på Cuba.

Som hovedstad for republikken Cuba er det nåværende Havanna hjemsted for de viktigste stats- og regjeringsinstitusjonene. Byens industri står for en stor prosentdel av nasjonaløkonomien, og havnen håndterer mer enn halvparten av landets import og eksport.

Overnatting i Havanna.

Dag 2
Havanna. Tobakkfabrikk, byvandring i den gamle bydelen og gamle amerikanerbiler
Taxi med stil: Mange av de overlevende biler fra før revolusjonen er nå leiebiler

Vi begynner dagen med å besøke en av byens tobakkfabrikker, og her får vi se hvordan de berømte kubanske sigarene blir laget (i de tre første ukene i januar er Cubas tobakkfabrikker stengt, så i den perioden – på et annet sted enn i fabrikken – vil en profesjonell tobakkruller vise oss sigarrullingens kunst).

Etterpå skal vi på byvandring her i det opprinnelige Havanna, som kom på UNESCOs verdensarvliste i 1982. Det er velfortjent at byen er tildelt den ærefulle tittelen "Heritage of Mankind", for Havannas gamle bydel er et av Latin-Amerikas best bevarte byområder, med et stort antall historisk viktige bygninger og monumenter fra 1500- til 1800-tallet. Når du går gjennom de smale, brolagte gatene, forbi tunge dører i massivt tre og balkonger med smijernsgelendere, føler du deg hensatt til fortiden.

Vi spaserer bortover Calle Obispo, som ser ut akkurat som for flere hundre år siden, helt fra brosteinsbelegget på gaten til hver eneste bjelke i husene. Målet vårt er Plaza de Armas, der vi finner det imponerende Palacio de los Capitanes Generales. Palasset stod ferdigbygd i 1791 og ble senere, og frem til 1898, offisiell residens for koloniens guvernører, som ble kalt nettopp "capitanes generales". Vi spaserer også over to av Havannas vakreste plasser, La Plaza Vieja og Plaza San Francisco, som begge er fullstendig restaurert og fine eksempler på spansk koloniarkitektur.

Deretter fortsetter vi til Katedralplassen. Plassen foran katedralen er omkranset av store, vakre paleer, som naturligvis også stammer fra kolonitiden, og få skritt derfra ligger den berømte baren La Bodeguita del Medio. Det var her Hemingway drakk sine mojitos sammen med andre prominente kunstnere, forfattere og politikere.

Etter en lunsj på en av Havannas restauranter blir vi hentet i gamle amerikanerbilder. Bilene har vært på Cuba siden revolusjonen i 1959 og har altså mer enn 50 år på baken, og noen av dem mer enn 60. Slik ankommer vi standsmessig til den nye bydelen, der vi kjører rundt og får et inntrykk av bylivet.

Overnatting i Havanna.

Dag 3
Havanna. Dag til fri disposisjon
Havanna

Dagen i dag kan du bruke til å spasere rundt i byen på egne eventyr. Den gamle bydelen er fin å gå rundt i med pause på en hyggelig cafe eller kanskje en av Hemingways berømte barer. Reiselederen hjelper selvfølgelig til med forslag til dagens aktiviteter.

Overnatting i Havanna.

Dag 4
Havanna–byrundtur i Cienfuegos–Trinidad. Overnatting på privat bed & breakfast
Trinidad med San Francisco-kirken i bakgrunnen

Etter frokost forlater vi Havanna og kjører østover mot Cienfuegos, der vi skal på byrundtur. Denne byen, med rundt 150 000 innbyggere, regnes for en av landets vakreste, med sin markante arkitektoniske stil og beliggenhet ved en stor bukt ut mot Karibiahavet. Byen fungerer som en av Cubas viktigste havnebyer og har gjennom årene tjent mye på produksjon av kunstgjødsel, mel, oljeraffinering, fiske og handel med sukker, frukt og tobakk.

Cienfuegos er derfor en av landets mest velstående byer. Byrundturen vår tar oss forbi Cienfuegos' gamle bydel, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og det vakre Tomas Terry-teatret fra 1895, med dets elegante balkonger og takmalerier. Teatret, som fremdeles er i bruk, er et av de eldste i Latin-Amerika. Vi fortsetter videre langs kysten til Trinidad, en av Cubas største byer. Trinidads tradisjonelle arkitektur fra kolonitiden regnes blant den absolutt best bevarte, ikke bare på Cuba, men i hele Latin-Amerika. Husenes røde teglsteinstak står i fin kontrast til de blomsterrike, grønne hagene. Bak vinduslemmene gjemmer det seg fine møbler av flettverk og mahogni, sirlig veggutsmykning og gamle malerier, sammen med uthogde steinsøyler, filigransporselen, utskårne tredører og støpejernsporter. Denne overdådigheten gjør nærmest byen til et levende museum.

I Trinidad blir vi innkvartert på privat bed & breakfast i sentrum.

Dag 5
Trinidad. Byvandring. Ettermiddag til egne eventyr og overnatting på privat bed & breakfast
Fargerike Trinidad

På 1800-tallet ble det bygd mer enn 50 sukkermøller i dalen rundt Trinidad, og det gjorde byen til en av Cubas rikeste. Restene av møllene finnes ennå i den frodige dalen, som ligger omgitt av grønne fjell. Trinidad og Valle de los Ingenios, Sukkermølledalen, er begge erklært for verdenskulturarv av UNESCO.

Vi drar på byvandring i Trinidad, som ser ut slik den gjorde da spanieren Diego Velázquez grunnla den i 1514, selv om enkelte bygninger selvsagt er litt ramponert. Men arkitekturen er betagende. De store herskapsboligene og godsene som sukkerbaronene bygde under sukkerboomen på 1800-tallet, er fine eksempler på den spanske barokkstilen, som man også finner andre steder i Latin-Amerika. Mange av boligene er nå omdannet til museer eller gallerier. De underlig formede brolagte gatene heller mot midten for å drenere regnvannet. Ettermiddagen til fri disposisjon og du kan utforske byen videre på egen hånd.

Overnatting i Trinidad på privat bed & breakfast

Dag 6
Trinidad–revolusjonsbyen Santa Clara–Varadero
De jordiske rester av Che Guevara er begravet i Santa Clara

Vi setter kursen mot Cubas deiligste badestrender i Varadero. Underveis gjør vi holdt i Santa Clara, som var en av de viktigste byene under revolusjonen. Her ser vi statuer som hyller Che Guevara, og et stort monument som også inneholder mausoleum og museum, er oppført til ære for "Che". I 1997 ble Che Guevaras jordiske levninger sammen med restene av 16 andre revolusjonære helter flyttet fra en hemmelig massegrav i Bolivia og stedt til hvile her i mausoleet. Castro selv tente den evige ilden som brenner ved minnesmerket.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant og besøker senere stedet der Che Guevaras tropper avsporet et tog fylt med regjeringssoldater. Soldatene ble overmannet og fratatt våpnene. Aksjonen regnes som hovedårsaken til regjeringens fall og revolusjonens seier. Sist på ettermiddagen ankommer vi Varadero, der vi sjekker inn på vårt fem-stjerners all inclusive-resort. Det ligger ved den flotte marinaen og har direkte adgang til en av Varaderos fineste strender.

Overnatting i Varadero

Dag 7–9
Varadero. Strand og avslapping
Cubas beste strand, Varadero
Varadero er Cubas største ferieområde, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Hele 20 kilometer kritthvit strand strekker seg som en paradisisk landtange ut i Mexicogolfen. Disse to dagene har vi helt fri til å nyte de herlige omgivelsene.
Dag 10
Varadero. Hjemreise
Tid for hjemreise. Vi tar farvel med Varadero og kjører til flyplassen.
Dag 11
Ankomst til Norge

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
5 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Havanna t/r med mellomlanding
 • Utflukter og entreer ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • All inclusive på hotellet i Varadero, inkl. drikkevarer (ikke-importert alkohol)
 • Frokost alle dager
 • Lunsj alle dager unntatt dag 3
 • Europeiske skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige drikkevarer
 • Visum til Cuba 350,–
 • Driks (beregn ca. 30 EUR i alt)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Forsikring

OBS: Ved innreise til Cuba er det påkrevd å ha en reiseforsikring som dekker omkostninger ved sykdomsbehandling på Cuba. Du kan bli bedt om å dokumentere dette for myndighetene i Havannas lufthavn. Har du ikke ekstraordinært tegnet en slik forsikring er det mulig å tegne en hos forsikringsselskaper i Havannas lufthavn.

Innreisetillatelse

På noen avganger flyr vi via Canada. Da må du ha en såkalt eTA-tillatelse. Denne registreringen gjør man på nettet, og den koster 7 canadiske dollar. Les om hvordan du får en eTA-tillatelse her:
www.albatros.no/reisemaal/nord-amerika/canada/visum

Valuta og kredittkort

Vi anbefaler at du tar med deg euro og ikke tar med amerikanske dollars, som veksles mot et meget høyt gebyr. Det kan være vanskelig å bruke kredittkort, så dette bør kun tas med som en nødløsning. Det er som oftest bare VISA som kan brukes, MasterCard godtas bare noen få steder. Kredittkort som er utstedt i USA kan ikke brukes på Cuba.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Cuba

Her kan du lese mer om Cuba: www.albatros.no/reisemaal/karibia/cuba
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Se også artikkelen om vår Cuba-eksperts tips til opplevelser i Cuba: Cuba er mitt andre hjem

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Cuba - innholdsrik rundreise og 4 d strand - all inklusive på Varadereo Vår reiseleder Åse gjorde rundreisen til en flott opplevelse. Med innlevelse øste hun av sin kunnskap om Cuba og cubanernes historie. Hennes engasjement og gode humør var smittende. Hun har også en menneskekunnskap som gjør henne til en god leder for gruppen og en god konfliktløser. Rundreisen var den beste delen av reisen. Kunne gjerne vært forlenget med et par dager slik at Grisebukta og f. eks Vinalesdalen kunne vært besøkt. All inklusive konseptet var vi ikke så begeistret over. Oppholdet kunne vært forkortet med 1 1/2 dag. Eventuelt kunne det inkludert en båtreise under besøket. Ble litt ensformige dager til tross for fantastisk strand.
Date published: 2019-03-24
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise i vår egen historie Vi hadde mange forventninger, hadde forberedt oss - og alle forventninger ble oppfylt. Det var en reise i nær historie, mange utrolige kulturelle inntrykk, bygningers skjønnhet og forfall i et vell av skarpe farger. Det var også trist å oppleve at de som frontet revolusjonen ikke hadde evnet å etterlate seg bedre velstand for den lojale befolkningen. Det var et stort pluss at vi forflyttet oss til ulike steder på Cuba, ikke minst var det spennende å bli innkvartert på B&B hos vanlige familier. Vår guide var svært kunnskapsrik og hadde et varmt hjerte for Cuba og cubanerne. Det gjorde reisen ekstra interessant for oss.
Date published: 2017-10-22
Rated 4 out of 5 by from Flott tur der vi får oppleve mange sider av Cuba. Cuba har vært en drøm i mange år. Å oppleve Cuba før Vesten "tar" landet. Og så ble det akkurat slik! Havanna, storby med nedslitte hus, menneskene som prøvde å skaffe ekstra inntekter så godt de kunne. Vi fikk et innblikk i sigarproduksjon. Vi bodde privat i Trinidad. Vennlige, hjelpsomme og herlig frokost. Største mangoen jeg har fått! Badeferie i Varadero tilslutt.... need I say more... silkemjuk sand, turkisgrønt hav og en mojito i handa. Bedre blir det ikke. Selv veldig reisevante syntes dette var aldeles strålende. Til å ta oss gjennom alt hadde vi en reiseleder som ga oss historie, personlige tanker og muligheter til å se steder det er vanskelig å finne uten lokalkunnskap. Hvis noen lurer på om de skal ta turen? Ikke mye å lure på. Gjør det!
Date published: 2017-07-11
Rated 3 out of 5 by from Et spennende land å besøke, på så mange vis. Vi sitter igjen med et annet inntrykk av landet etter vi kom hjem, enn hva vi hadde forestilling om før vi dro. Vi hadde et ønske om å komme tettere inn på lokalbefolkningen og hverdagskulturen. Reiselederen formidlet komprimert kunnskap om vertslandet generelt, og de to landets nasjonalheltene spesielt under bussturene mellom byene. Vi hadde ønsket oss mer lokal guiding i museer og i lokalkulturen, f.eks. i Havanna.
Date published: 2017-07-09
Rated 2 out of 5 by from Meningsløst opphold på all-inclusive hotell etter en flott første uke Oppholdet i Habana var veldig bra, med passe blanding av arrangert innhold og tid på egenhånd. Sentralt beliggende hotell med god standard. De neste to dagene i Trinidad var også veldig bra - jeg er veldig godt fornøyd med å bo privat. Vi fikk hyggelig kontakt med familien vi bodde hos. Utfluktene til Cienfuegos og Santa Clara var fine. Vår norske reiseleder var svært kunnskapsrik, og foret oss med en masse kunnskap om Cuba politisk, sosialt, økonomisk, og bidro sterkt til å heve opplevelsen de første 5 dagene. Deretter hadde vi fem dager på et all-inclusive hotell beliggende ytterst på Varaderohalvøya. Trass i at det var deilig å kunne bade og sole seg litt, var disse dagene helt meningsløse. Det var et totalt isolert opphold, uten noen kontakt med kubansk virkelighet, uten mulighet til å oppsøke en småby, se noe av hvordan kubanere hadde det. Disse dagene kunne foregått hvor som helst i et varmt område av verden. De hadde ingenting med Castros Cuba å gjøre, og ødela veldig mye av den flotte opplevelsen vi hadde hatt i Habana og Trinidad. Jeg opplevde at jeg bare fikk en 6-dagers tur til Cuba, og ikke de 11 dagene jeg var forespeilet. Hjemturen tok også forferdelig lang tid - 3 timer i buss til flyplassen hvor vi ankom 3 timer før avgang. Hadde oppholdet avsluttet med en natt i Habana, ville det kortet ned på reisetiden ved hjemreisen. I tillegg kom 7 timers opphold på flyplassen i Paris. Vi brukte dermed over ett døgn på hjemreise, og det er for mye. Særlig når det ikke går frem av omtalen før bestilling av tur.
Date published: 2018-07-06
Rated 5 out of 5 by from En flott reise med mange fine opplevelse Synes det var en reise med mange fine opplevelser. En av de beste guiden jeg har vært borti. Var tilstede for oss på hele reisen (de dagene vi hadde han) og fulgte opp hele tiden. Minus ved reisen var hjemmreisedagen. Vi måtte vente på bussen i over en time, sa de hadde fått opplyst feil hotell. Slike feil bør ikke forekomme. Guiden fulgte oss heller ikke inn på innsjekkingen, eller anviste hvor vi skulle gå. Dette gikk jo greit allikevel, men hun viket ikke særlig service innstilt synes jeg. Fikk også liten tid på flyplassen, i alle fall vi som måtte om vekslingen for å veksle. Dette var det som dro inntrykket ned av reisen som alt i alt var en flott opplevelse, med en flott guid på bussturen og en flott reisegruppe.
Date published: 2020-02-21
Rated 5 out of 5 by from En minnerik reise til en spennede destinasjon Vi var to par som reiste sammen og fikk mange fine opplevelser og lærte mye om Cuba på kort tid takket være reiseleder Roser og den lokale guiden som til sammen fungerte som en informasjonsbank med glimt i øyet. Kjøreturen med gamle amerikanske biler gjennom Havanas parker og boligstrøk var fantastisk og av måltidene var felleslunsjen med live musikk og dansing i Trinidad et høydepunkt vi vil huske lenge. Innlosjeringen der på B&B var også eb fin opplevelse. Avslutningen på strandhotell i Varadero ga en god mulighet til avkobling med bading og soling inkludert gode forfriskninger innen rekkevidde. At dagliglivet på Cuba kan være tøft fikk vi også sett med egne øyne og det ga god mulighet for egne refleksjoner underveis.
Date published: 2019-11-05
Rated 4 out of 5 by from En innholdrsrik reise med mange og varierte opplevelser. Dette opplevdes som en interessant og lærerik reise. Guiden vår var svært kunnskapsrik, men det ble kanskje litt mye informasjon på bussturene. Vi fikk mye historie, men kanskje litt vel detaljert. Vi var mange interessante stender, og stoppet for å se mye forskjellig. Vi ble dessverre overrasket over hvor dårlig forhold det er for befolkningen på Cuba, og hele samfunnet bærer preg av "svunnen storhet" og forfall. Dette var ny lærdom for oss. Gruppa vi reiste med var veldig hyggelig, så vi hadde en fin tur sammen med en flink guide og hyggelige mennesker.
Date published: 2020-01-29
 • y_2021, m_7, d_28, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.18
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_57
 • loc_no_NO, sid_CURTR12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

CURTR12ANO