Hong Kong, Seoul og Tokyo

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Den store kulturrundreisen til Hong Kong, Seoul og Tokyo – modernitet, tradisjon, vakkert landskap og stemningsfulle templer

Eventyret venter i Øst-Asias pulserende storbyer. Her bærer gamle tradisjoner den moderne kulturen, og hypermoderne arkitektur står side om side med tempelrøkelse og duftende matboder. Vi beveger oss i samme takt som lokalbefolkningen ved å bruke velfungerende offentlig transport, og så møter vi alle tre metropoler i øyenhøyde på noen spennende gåturer. Vi bor på gode 3- og 4-stjerners hoteller som alle ligger sentralt og i nærheten av metro, buss eller tog. I Hong Kong besøker vi det verdenskjente Victoriafjellet og opplever byen fra sjøsiden med båt i Victoria Harbour. I Seoul lærer vi å tilberede den koreanske nasjonalretten kimchi, og et besøk ved den demilitariserte sonen ved grensen til Nord-Korea føyer et ekstra perspektiv til forståelsen av landet. I Tokyo skal vi blant annet besøke shintohelligdommer og verdens største fiskemarked.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Hong Kong dollar, won og yen

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Hong Kong og tid på egen hånd
Dag 3 Hong Kong. Utflukt til Victoriafjellet, Aberdeen, Repulse Bay, båttur i Victoria Harbour og dim sum-lunsj
Dag 4 Hong Kong–Seoul. Utflukt til den demilitariserte sonen, Seoul-tårnet og velkomstmiddag
Dag 5 Seoul. Keiserpalasset Gyeongbok, det nasjonale folkloremuseet, Bukchon Hanok-landsbyen, kimchi-museum og kurs, Gwangjang-markedet og kirkebesøk
Dag 6 Seoul–Tokyo. Tid på egen hånd og velkomstmiddag
Dag 7 Tokyo. Shintohelligdommen Meiji Jingu, Shibuya, Tsukiji fiskemarked, sushi, Ginza, Tokyo International Forum og keiserpalasset
Dag 8 Tokyo på egen hånd
Dag 9 Tokyo–Oslo eller tid på egen hånd
Dag 10 Ankomst til Oslo

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi flyr fra Oslo mot Hong Kong.
Dag 2
Ankomst til Hong Kong og tid på egen hånd
Velkommen til Hong Kong

Vi lander i Hong Kong og kjører til hotellet vårt etter at innreiseformalitetene er overstått. Heretter er resten av dagen og kvelden fri til egen eventyr. Reiselederen står selvfølgelig til disposisjon for gode råd og tips, også til hvor man kan spise den første middagen sin.

Dag 3
Hong Kong. Utflukt til Victoriafjellet, Aberdeen, Repulse Bay, båttur i Victoria Harbour og dim sum-lunsj
Lekre dim sum!

Med sin beliggenhet rett sør for det kinesiske fastlandet hadde den golde klippeøya Hong Kong – og området rundt – stor interesse for de driftige vestlige handelsmennene på 1800-tallet. De så gode muligheter for å utvikle området til en sikker base for lukrativ handel med det kinesiske riket mot nord. I 1843 ble det britiske flagget heist på øya, og senere ble en mindre del av Kinas sørspiss innlemmet i den voksende kolonien, og i 1898 leide britene «De nye territoriene» av Kina. I 1997 ble Hong Kong gitt tilbake til Kina.

Med sine gigantiske skyskrapere minner Hong kong ved første blikk på mange måter om New Yorks Manhattan, men 98 prosent av den nesten seks millioner store befolkningen er kinesere med typisk kinesisk levevis. Her finner man både eldgammel kinesisk kultur og høyteknologi fra det 21. århundret side om side.

Dagens utflukt innledes med at vi tar fjellbanen Peak Tram. Endestasjonen er like ved toppen av det 554 meter høye Victoriafjellet. Vel oppe får vi en fabelaktig utsikt over Hong Kong-øya og hele sørspissen av det kinesiske fastlandet. Ved endestasjonen venter bussen vår, og neste stopp på dagens utflukt er bydelen Aberdeen på den andre siden av øya. Tidligere var Aberdeen øyas viktigste fiskerby, og her bodde tusenvis av mennesker på de små båtene sine som også kalles sampans. Intet sted i Hong Kong er kontrastene tydeligere. De små sampans ligger og vugger i havnen og virker nærmest som de er i miniatyrstørrelse sammenlignet med millionyachtene og de store fiskebåtene. Vi kjører videre langs kysten og befinner oss snart i Repulse Bay, et nydelig område ved stranden, som kan minne om den franske riviera. Før lunsj avslutter vi utflukten med å bli med den legendariske Star Ferry som går med mindre båter mellom Kowloon på fastlandet og selve Hong Kong-øya. Og nå er det tid til lunsj, som består av en av Hong Kongs mest berømte retter – nemlig dim sum. Dim sum er små deigpakker fylt med blant annet kjøtt og grønnsaker, og de kommer i mange varianter, både dampede og stekte. Resten av dagen og kvelden er nå til fri disposisjon, og reiselederen står igjen til rådighet.

Dag 4
Hong Kong–Seoul. Utflukt til den demilitariserte sonen, Seoul-tårnet og velkomstmiddag
Den demilitariserte sonen

Vi tar avskjed med Hong Kong og setter kursen mot Sør-Korea og Seoul. Flyturen tar knappe fem timer, og vel framme begynner vi på nye eventyr med det samme og begir oss nordover til den demilitariserte sonen mellom Sør-Korea og Nord-Korea. Våpenhvilen ble underskrevet i 1953, men de to landene har aldri formelt sluttet fred. Derfor er den 38. breddegrad ikke en grense, men en våpenstillstandslinje, og Nord-Korea og Sør-Korea er formelt fortsatt i krig med hverandre. Men man kan ta det helt med ro – det er ingen grunn til å bekymre seg for sikkerheten. Underveis blir vi orientert om hva vi kan og ikke kan gjøre i forbindelse med besøket.

Ved Gjenforeningsbroen vil det være papirkontroll før vi kan fortsette til en av de underjordiske tunnelene som ble gravd ut av Nord-Korea på seksti- og syttitallet. Formålet var å lage et overraskelsesangrep på Sør-Korea ved å sende tropper gjennom et velutviklet tunnelnettverk. Tunnelene ble oppdaget ved et tilfelle, og i dag er det mulig å komme ned i en enkelt av dem. Ved tunnel nummer tre er det også et meget spennende museum om forholdet mellom Nord- og Sør-Korea, og vi skal se en kort film om hvordan tunnelene ble lagd.

På veien tilbake til Seoul gjør vi holdt ved Dorasan stasjon der det daglig går tog til Nord-Koreas hovedstad, Pyongyang. Det er rent symbolske avganger – for toget har ikke lov til å ta med passasjerer!

Lunsj underveis er inkludert. Tilbake i Seoul slutter dagen med en utflukt opp til Seouls vartegn, det 236 meter høye Seoul-tårnet som har en imponerende utsikt over millionbyen.

Om kvelden spiser vi velkomstmiddag og stifter bekjentskap med det koreanske kjøkkenet, som også er en stor kulinarisk opplevelse.

Dag 5
Seoul. Keiserpalasset Gyeongbok, det nasjonale folkloremuseet, Bukchon Hanok-landsbyen, kimchi-museum og kurs, Gwangjang-markedet og kirkebesøk
Gyeongbok-palasset

Vi har en lang og spennende dag med utflukter foran oss. Vi starter med et besøk i det gamle keiserpalasset Gyeongbok. Palasset, som stammer fra 1395, representerer om noe byen og gir samtidig et innblikk i landets turbulente historie gjennom de siste 600 årene. Palassområdet er nesten gått til grunne etter flere japanske invasjoner, og under Koreakrigen i 1950–1953 ble store deler ødelagt. I dag er det omkring 40 hektar store området restaurert og fremstår som det opprinnelig ble bygd. Vi besøker også det nærliggende nasjonale folkemuseet og får et lite innblikk i landets historie fra keiserrike fram til den siste japanske okkupasjonen i 1910.

Etterpå drar vi på spasertur i Bukchon Hanok-landsbyen, en tradisjonell koreansk landsby som ligger midt i Seoul. Landsbyen er veldig godt bevart og gir et fint inntrykk av hvordan livet så ut i Korea for 600 år siden under Joseon-dynastiet. Den koreanske tradisjonelle landsbyen var klanbasert og besto typisk av mange smale smug og hanok, et begrep som brukes til å beskrive tradisjonelle koreanske hus. Vi går en tur langs Insadong antikkgate og fortsetter til Kimchigan Museum, et helt museum tilegnet den koreanske nasjonalretten kimchi, som er en blanding av melkesyregjærede grønnsaker der hovedingrediensene er kinakål og chili. På museet får vi vite alt om denne retten, og vi skal også lære å lage den selv. Heretter besøker vi et av de mest interessante markedene i Asia. Gwangjang-markedet har eksistert i mer enn 100 år og er i dag et av Koreas største tradisjonelle markeder med alt fra kvalitetssilke i metervare til sengetøy og et hav av suvenirer. Vintage-avdelingen med brukte klær er blitt utrolig populær spesielt hos de unge koreanerne. Ikke gå glipp av de mange små matbodene som serverer gode, friske spesialiteter. Vi avslutter dagen med å besøke en av Seouls mange kirker. Kristendommen er vidt utbredt i Sør-Korea og er sentrert rundt de to hovedretningene protestantismen og katolisismen.

Dag 6
Seoul–Tokyo. Tid på egen hånd og velkomstmiddag
Sushi – en japansk spesialitet

Vi fortsetter eventyret og tar flyet til Japans hovedstad Tokyo. Avhengig av når vi lander kjører vi enten først til hotellet eller spiser lunsj. Etterpå kan resten av dagen brukes på avslapping, egne eventyr eller for eksempel til å gå en tur i selskap med reiselederen.

Om kvelden begynner vi for alvor på vårt japanske eventyr med en velkomstmiddag på et japansk spisested. Det japanske kjøkkenet er et av verdens sunneste og mest varierte, med masse fisk og grønnsaker, og det rommer et hav av andre spennende retter enn bare sushi. Maten er i seg selv en stor del av opplevelsen når man besøker Solens rike. På en del restauranter er det bilder av rettene – ja, til og med plastmodeller i naturstørrelse av de enkelte rettene – så det er gode muligheter til å kaste seg ut i noe nytt og spennende!

Dag 7
Tokyo. Shintohelligdommen Meiji Jingu, Shibuya, Tsukiji fiskemarked, sushi, Ginza, Tokyo International Forum og keiserpalasset
Det enorme krysset i Shibuya

Tokyo var en gang en liten fiskerby, men er i dag en av verdens største og mest moderne storbyer. Den består av mange små bydeler, hver med sin egen stemning og sitt eget særpreg, og vi skal besøke noen av de mest spennende.

Vi legger ut med et besøk ved Japans største shintotempel, Meiji Jingu. Templet stod ferdig i 1920 og er et symbol på keiserens viktige rolle i det japanske samfunnet – både som politisk og religiøst overhode. Først etter andre verdenskrig mistet keiseren sin politiske innflytelse og sin status som guddommelig. På vei inn til tempelet går vi under en enorm torii-port og fortsetter gjennom den fredfulle skogen som omgir tempelet. Trærne som vokser her ble plantet som gave fra hele Japan til keiserens tempel da det ble bygd.

Heretter skal vi til byens aller mest berømte område – både blant japanerne selv og blant turistene, nemlig Shibuya, som ligger midt i byen med en togstasjon som er en av Tokyos trafikk-knutepunkt. I Shibuya-krysset strømmer neonlys, reklame, og musikkvideoer ut fra storskjermer på skyskraperne. Hundrevis av travle japanere – alt fra dresskledde forretningsfolk til skoleelever i uniform og trendy ungdom med hypermoderne frisyrer – tar seg over gaten når lyset skifter til grønt. Foran stasjonen står en liten statue av en hund – Hachikó statuen – som er byens mest berømte møteplass. Historien om den lojale hunden Hachi som dag etter dag ventet trofast på sin eier ved stasjonen – selv lenge etter hans død – er rørende. Historien om Hachi ble til en film i Japan på 80-tallet før den kom ut i en Hollywood-versjon i 2009 med Richard Gere i hovedrollen som hundens eier.

Etterpå skal vi til Tsukiji fiskemarked – verdens største fiskemarked. Man anslår at nesten hver sjette fisk som blir fanget i verden, blir solgt her. Og det er nå at dette markedet skal oppleves, for i løpet av de nærmeste årene er det planen å flytte det utenfor Tokyo. På markedet får du et spennende innblikk i hvordan det handles med fisk, skalldyr og tang fra alle verdens hav. Og det går livlig for seg på markedet, der japanernes forkjærlighet for alt godt fra havet er åpenlys. Et besøk her på markedet er en fantastisk og fascinerende opplevelse. Vi skal naturligvis også smake på noen av spesialitetene – friskere sushi får man ikke!

Fra fiskens verden begir vi oss videre ut i metropolen Tokyo, der imponerende byggekunst i alle avskygninger preger gatebildet: fra futuristiske kjempebygninger til kjedelige kontorbygg – en blanding av stilarter overalt hvor man snur seg. Meningene om Tokyos arkitektur og byplanlegging er da også mange, men én ting er sikker: Det er alt annet enn kjedelig å gå på oppdagelsestur i Tokyos gater.

Vi spaserer til Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde, der alle Japans dyre merkevarer og stormagasiner er representert. Dette er Japans motstykke til Fifth Avenue i New York og Champs Elysées i Paris! Vi går en tur bortover Ginzas livlige og stilfulle hovedgate, der ikke bare folk på shopping, men også travle forretningsmenn preger gatebildet.

Heretter fortsetter vi til en sann arkitektonisk perle. Vi går en tur gjennom det store konferansesenteret Tokyo International Forum fra 1996. Den store glass- og stålkonstruksjonen ligner skroget på en veldig lang båt. Her blir det holdt konferanser, messer, konserter og utstillinger, og det ligger til og med en dansk kafe her der man blant annet kan få servert pølser!

På spaserturen vår besøker vi også parken ved keiserpalasset, der keiser Akihito og keiserinne Michiko bor sammen med sine to sønner, sin datter og deres familier. Keiserpalasset stod ferdig i 1968 og er en delvis rekonstruksjon av det gamle Meiji-keiserpalasset som ble ødelagt av bomber under andre verdenskrig.

Dag 8
Tokyo på egen hånd
Keiserpalasset i Tokyo

Dagen er avsatt til å gå på oppdagelsestur i Tokyo på egen hånd. Og la det være sagt med det samme: Tokyo er et stort overflødighetshorn av spennende inntrykk og muligheter, uansett om man vil gå på shopping, i museer eller ønsker å dykke ned i de mange kulinariske fristelsene byen er så berømt for. Tokyo har flere Michelin-restauranter enn Paris og London til sammen, men også på de mer ydmyke stedene er det gastronomi på høyt nivå. Mange spisesteder kjører med rimelige lunsjmenyer, så prøv deg frem!

Det er lett og effektivt å komme seg rundt i byen med metro, og reiselederen hjelper gjerne med ideer til dagen. Like ved Shibuya, der vi var forleden, ligger bydelen Harajaku, der unge japanere – flere i klær inspirert av japanske tegneserier – kommer for å shoppe i områdets små spesialbutikker, ikke minst i gaten Takeshitadori. Like ved siden av ligger den ganske eksklusive forretningsgaten Omotesando, der du finner et hav av både japanske og utenlandske merker.

Et helt annet tilbud som byen kan by på, er det gamle tradisjonelle Tokyo i bydelen Asakusa. Her er det fremdeles mange gamle velbevarte trehus som overlevde ødeleggelsene under andre verdenskrig, og midt i Asakusa troner Asakusa Kannon-templet med den markante store røde lanternen i inngangsporten.

Gå en liten oppdagelsestur i de små sidegatene rundt templet, der de små snack-butikkene frister med både søtt og salt. Prøv for eksempel en friskristet ”senbei”, de berømte japanske saltkjeksene som finnes i et hav av smaksvarianter og størrelser. Dem får man ikke bedre enn her!

Vil du gjerne utstyre kjøkkenet ditt med japanske kjøkkenting – eller vil du bare gjerne ha en Tokyo-opplevelse ut over det sedvanlige – kan du legge veien forbi kjøkkenshopping-gaten Kappabashidori, som kan nås til fots fra templet. Her får du intet mindre enn ALT til kjøkkenet: fra plastmat-figurer til gryter, spisepinner, japansk keramikk, tekanner i støpejern til grønn te og mye annet.

Dag 9
Tokyo–Oslo eller tid på egen hånd

Dagen er fri til de siste eventyr eller shopping, før vi kjører mot flyplassen for å ta flyet hjem.

På noen avganger er hjemreisen først på dag 10. I de tilfelle er hele dag 9 fri til egne eventyr med overnatting på hotellet i Tokyo.

Dag 10
Ankomst til Oslo
På noen avganger vil avreise fra Tokyo være på dag 10.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
kr 4 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Hong Kong og Tokyo–Oslo med mellomlanding
 • Fly Hong Kong–Seoul
 • Fly Seoul–Tokyo
 • 2 netter i delt dobbeltrom på hotell i Hong Kong
 • 2 netter i delt dobbeltrom på hotell i Seoul
 • 3 eller 4 nætter i delt dobbeltrom på hotell i Tokyo
 • Alle utflukter ifølge program
 • All transport i forbindelse med utflukter (hovedsaklig offentlig transport)
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 3–7 (på reisedagene kan lunsjen bli om bord på fly)
 • Middag dag 4, 6 og 7
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks til guide, sjåfør og assistent (beregn ca. HKD 30 per person i Hong Kong og USD 30 per person i Seoul. Det gis  ikke driks i Japan)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Ikke egnet for deg som har vondt for å gå

Vi gjør oppmerksom på at vi benytter offentlig transport i forbindelse med utfluktene, så har vi har relativt mange gåturer. Reisen er derfor ikke egnet for personer med gangvanskeligheter.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Mer om landene du skal reise til

Her kan du få vite mer om landene du skal reise til:

Kina: www.albatros.no/reisemaal/asia/kina
Sør-Korea:
www.albatros.no/reisemaal/asia/soer-korea
Japan:
www.albatros.no/reisemaal/asia/japan

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell og driks eller se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

CNRTR23ANO