Karibia på første klasse

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Flott karibisk cruise til Dansk Vestindia med Celebrity Equinox. Inkl. hotell i Florida rett ved stranden samt helpensjon og driks på skipet

Miami–Puerto Rico–Saint Thomas–Den dominikanske republikk–Bahamas–Miami

Vi drar ut med cruiseskipet Celebrity Equinox som har 4,5 stjerner, og før vi drar til sjøs, koser vi oss på et lekkert hotell ved Miami Beach i Florida. Herfra går kursen mot Det karibiske hav, hvor destinasjonen er den spansk-amerikanske øya Puerto Rico. Deretter venter eventyret på Saint Thomas, hvor vi følger i sporene etter den dansk-norske kolonihistorien. I Den dominikanske republikk venter paradisstrendene ved Punta Cana, og eventyret avrundes på Bahamas i hovedstaden Nassau.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram 11 dager
Dag 1
Oslo–Miami, USA
Dag 2
Miami Beach i Florida. Dag til egne eventyr
Dag 3
Miami og avgang om ettermiddagen
Dag 4
En avslappende dag på havet
Dag 5
San Juan på Puerto Rico. Mulighet for spasertur i den gamle bydelen sammen med reiselederen
Dag 6
Charlotte Amalie på Saint Thomas. Øyrundtur og byvandring i Charlotte Amalie
Dag 7
Punta Cana i Den dominikanske republikk
Dag 8
På havet mot Bahamas
Dag 9
Nassau på Bahamas. Mulighet for spasertur med reiselederen
Dag 10
Miami og hjemreise
Dag 11
Ankomst til Oslo

Celebrity Equinox

Celebrity Equinox er et skip i Solstice-klassen og er elegant innredet med tanke for de små detaljene. Skipet er et av rederiet Celebrity Cruises sin store skip med plass til 2 850 passasjerer og er fylt med gode muligheter for deilige opplevelser. Hva med en oppfriskende dukkert i bassenget, en avslappende behandling i spaet eller en tur til treningssenteret? Du kan også nyte en herlig middag fra en av skipets restauranter, oppleve et show eller nippe til en god drink mens du nyter utsikten fra skipets komfortable panoramalounge.

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Miami, USA
Fra Gardermoen flyr vi til Miami i solskinnsstaten Florida. Vi blir hentet på flyplassen og kjører med buss til hotellet, som ligger i Miami Beach-området – rett ved stranden!
Dag 2
Miami Beach i Florida. Dag til egne eventyr
Endeløse strender i Miami
Dagen er til fri disposisjon. Reiselederen vil selvfølgelig være behjelpelig og komme med forslag til hva du kan gjøre denne dagen. Med basseng på det lekre hotellet og stranden bare 200 meter unna er det fristende bare å nyte dagen med avslapping, bading og soling. Men er det stemning for det, vil reiselederen ta dere med på en tur i nærområdet eller med lokaltransport inn til byen.
Dag 3
Miami og avgang om ettermiddagen Avgang kl 15:30
Det flotte cruiseskipet vårt, Celebrity Equinox
Etter litt tid på egen hånd begir vi oss mot havna i Miami, der det flotte cruiseskipet Celebrity Equinox ligger til kai. Sist på ettermiddagen kan vi nyte utseilingen fra Florida når vi stevner ut i Atlanterhavet med kurs mot Det karibiske hav.
Dag 4
En avslappende dag på havet

En dag til sjøs er perfekt for å oppleve livet på et cruiseskip. Selve oppholdet om bord er nemlig en stor del av reisen, for her kan du nyte den behagelige, avslappede rytmen og i fred og ro fordøye alle inntrykkene fra reisen.

Du kan slappe av ved bassenget, ta en tur på treningssenteret eller benytte deg av de mange andre aktivitetsmulighetene om bord. Du kan også nyte utsikten, slappe av med en bok i en liggestol på dekk eller delta i noen av de mange underholdningsarrangementene. Det er også en opplevelse å veksle mellom de mange temarestaurantene på skipet og senere se den internasjonale kabareten og kanskje avslutte kvelden på nattklubben.

Dag 5
San Juan på Puerto Rico. Mulighet for spasertur i den gamle bydelen sammen med reiselederen Ankomst kl 15:30, avgang kl 23:00
San Juan, Puerto Rico

I dag vil reiselederen tilby en liten spasertur rundt i den koselige gamle bydelen i hovedstaden San Juan, etterfulgt av litt tid på egen hånd (transport til/fra skipet er ikke inkludert). Den stemningsfulle gamle bydelen er full av 500 års kolonihistorie og kjennetegnes av smale brosteinsbelagte gater, fargestrålende hus med vakre balkonger, små koselige torg og et vell av kirker. Den eldste delen av Vieja San Juan befinner seg bak en solid bymur, og her skjuler det seg atskillige monumenter som forteller om San Juans spennende historie som en av hovedbyene i koloniseringen av det amerikanske kontinentet.

Størstedelen av Vieja San Juan er fantastisk godt bevart, og flere av monumentene er erklært verdenskulturarv av UNESCO, blant annet det imponerende og vel bevarte festningsverket Fort San Felipe del Morro. Grunnsteinen til dagens San Juan ble lagt i 1508, da spanjolen Juan Ponce de Léon, som deltok på den andre reisen til Columbus, bygget fortet Caparra. I 1521 fikk bebyggelsen navnet San Juan de Bautista de Puerto Rico (etter Johannes Døperen), og etterfølgende vokste byen raskt som følge av plasseringen den hadde idet den var et av de første stoppene for de mange nyankomne spanske oppdagelsesreisende, eventyrerne, misjonærene og erobrerne (conquistadores) til "Den nye verden".

Som en av de første og største havnebyene i Karibia ble San Juan raskt ettertraktet av andre kolonimakter. Særlig engelskmennene, som håpet å kunne utvide territoriet sitt fra det nordlige Amerika, gjorde atskillige forsøk på å angripe og erobre San Juan. I 1595 var det den berømte engelske sjøhelten Sir Francis Drake som prøvde seg. Men i stedet endte angrepet med å koste Drake livet. Etterfølgende prøvde både nederlenderne og flere engelskmenn å erobre San Juan, men byens stolte forsvarere og de voldsomme festningsverkene mot havet gjorde at angriperne ble drevet på flukt hver gang. Først i 1898 under den spansk-amerikanske krigen måtte San Juan overgi seg. Innbyggerne lot imidlertid aldri de fremmede styrkene innta selve byen, men etter kraftige bombardement av San Juan og amerikansk landgang i det sørvestlige Puerto Rico, overga de lokale styrkene seg. Og med Paris-avtalen samme år ble Puerto Rico en del av det raskt voksende USA. Derfor kan San Juan i dag kalle seg den eldste byen i USA. Etter byrundturen er det mulighet for å fortsette på egen hånd og spise middag eller ta seg en kopp kaffe på et av torgene i byen eller ved havnefronten mens du nyter folkelivet og den karibiske stemningen.

Dag 6
Charlotte Amalie på Saint Thomas. Øyrundtur og byvandring i Charlotte Amalie Ankomst kl 08:00, avgang kl 17:00
Charlotte Amalie, Saint Thomas

Om morgenen ser vi innseilingen til Saint Thomas. Dagen omfatter halvdagstur i og omkring hovedstaden Charlotte Amalie. Vi starter med å kjøre en tur i safaribusser og nyter synet av de grønnkledde fjellene og den vakre kyststrekningen på øya med klassiske karibiske bountystrender og asurblått vann. Vi besøker den danske kirkegården, der blant annet sjøhelten admiral C.V. Jessen ligger begravet. Vi skal også nyte utsikten fra Drake's Seat, som har fått navn etter den engelske kaperen Sir Francis Drake. Etter at vi har dannet oss et godt inntrykk av den gamle kolonien, kjører vi tilbake til Charlotte Amalie hvor vi tar en tur rundt i byen til fots og ser alle de historiske danske bygningene. Charlotte Amalie het opprinnelig Taphus, som betyr "kro" på nederlandsk, men senere fikk byen navn etter Christian den Vs dronning, Charlotte Amalie. 30. mars 1666 heiste Erik Nielsen Schmidt som den første guvernøren det danske flagget på Saint Thomas, men han døde noen få måneder senere, og koloniseringen kom først ordentlig i gang i 1672, da Jørgen Iversen Dyppel overtok Saint Thomas som base for det nylig opprettede handelskompaniet Vestindisk Kompagni. Charlotte Amalie er anlagt på fire mindre høydedrag, og sidegatene slynger seg oppover i høyden. Mange av disse gatene er trappegater bygget av dansk murstein fra Sønderjylland. Den mest kjente er "De 99 trinn", som rent faktisk har vist seg å ha 103 trinn.

Gateskiltene i byen viser fortsatt gamle danske gatenavn som Kongens Gade, Borger Gade, Vimmelskaft Gade og Krystal Gade. Byvandringen starter ved den eldste bygningen på øya, det røde Christiansfort, som ble påbegynt av Jørgen Iversen Dyppel i 1672. I tillegg til å være byens festning har den tjent som kirke, fengsel, tinghus, guvernørbolig og brannstasjon. I dag er fortet omdannet til museum, som imidlertid er under restaurering. Ned mot vannet foran fortet ligger den tidligere danske gendarmkaserne fra 1874, som er et godt eksempel på dansk koloniarkitektur. I dag fungerer den som senatsbygning. På plassen foran bygningen fant overdragelsen til USA sted 31. mars 1917. Denne dagen, Transfer Day, er nå lokal helligdag. Rett øst for fortet ligger Emancipation Garden (Frihetsparken) med statuen av Christian IX, og bak denne ligger det gamle Grand Hotel fra 1840.

Byrundturen fortsetter til Guvernementshuset, Frederikskirken og en tur opp De 99 (103) trinn til Crown House, der Peter von Scholten bodde mens han var visekommandant i Charlotte Amalie. Etterpå går vi langs hovedgaten, Dronningens Gade, som går parallelt med havnefronten. Mellom havnefronten og Dronningens Gade, som i dag heter Main Street, finner vi de gamle danske vare- og handelshusene, blant annet huset til apoteker A.H. Riise, som nå er innrettet til forretning. De fleste er på bare én etasje og delt opp i store rom med hvelving. Etter byvandringen er det litt tid i Charlotte Amalie på egen hånd. Saint Thomas er tollfri sone, og her kan du få blant annet alkohol, sminke, parfyme og smykker til priser som ligger langt under de norske.

(Dagens utflukt er del av en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i prisen for reisen. Se mer under prisinformasjon.)

Dag 7
Punta Cana i Den dominikanske republikk Ankomst kl 07:00, avgang kl 17:00
Punta Cana, Den dominikanske republikk
Den dominikanske republikk høres kanskje eksotisk, men fjernt ut for oss i Norden. Ikke desto mindre er det for lengst gått opp for både canadiere og amerikanere at Den dominikanske republikk – og særlig Punta Cana – med god grunn har oppnådd status som det ypperste tropeparadis. Skipet legger i dag til på den østligste spissen av øya Hispanola, som deles av Den dominikanske republikk og Haiti. Den er den nest største øya i Karibia etter Cuba, og den er som tatt ut av en bountyreklame med kilometerlange, kritthvite sandstrender omgitt av kokospalmer. I tillegg har de et klima som de fleste i Norden lengter etter 6–8 måneder om året – hver dag. Den beste anbefalingen for i dag er å nyte dagen ved stranden med en tur ut i bølgene og med å ligge under en parasoll eller solhatt mens du lar den varme brisen svale behagelig.
Dag 8
På havet mot Bahamas
Havnen i Nassau, Bahamas
Skuta vendes, og turen går nå mot Bahamas. Men eventyret er langt fra slutt. Vi har en deilig, avslappende dag på havet og kan nyte cruiseskipet helt uforstyrret – glede oss over den lekre maten, gå en tur på teater eller høre god livemusikk. Kanskje vil du se en film på dekk eller shoppe i tax free-butikkene?
Dag 9
Nassau på Bahamas. Mulighet for spasertur med reiselederen Ankomst kl 09:00, avgang kl 18:00
Glade dager på Bahamas

Bahamas er de vestindiske øyenes nordligste forpost mot Atlanterhavet. Det var på Bahamas-øya San Salvador at Colombus første gang satte foten ned i den "Den nye verden". Men øyene var ikke populære hos de nye koloniherrene. De lavvannede og vanskelig passable kanalene (kalt "bajamar" på spansk) mellom korallrevene samt de lave øyene uten drikkevann eller mineraler var ikke attraktive. Bahamas ble derfor først annektert av engelske pirater, og frem til 1973 var øyene underlagt engelsk styre.

Vi legger til på øya New Providence i hovedstaden på Bahamas, Nassau. Nassau er en by som er perfekt for fotgjengere, da den er kompakt og overskuelig. Bli med Albatros-reiselederen på en spasertur langs Bay Street rett bak havnefronten, og kikk inn i de mange parfymeriene og gullsmedbutikkene. Der er et hektisk liv i gatene, ikke minst hvis besøket faller sammen med en av de utallige paradene og brassbandopptredenene som også ofte finner sted på Bay Street. Nassau var tidligere sterkt befestet, og mange av fortene kan fremdeles besøkes. Fincastle Fort på Bennet’s Hill har en fremragende utsikt over hele New Providence-øya og Paradise Island. Sistnevnte er i stor grad dominert av Atlantis Hotel, et hotell med 2000 værelser, innendørs golfbaner, kasino og mye mer.

Til lunsj (ikke inkludert i prisen for reisen) er favoritten conch (uttales "konk"): havsnegler som kan spises rå, stekt, dampet eller fritert – alt sammen servert i krydret hvitløkssaus.

Dag 10
Miami og hjemreise Ankomst kl 07:00
Miami i solskinnsstaten Florida
Morgenfugler kan følge innseilingen til Miami. Selve utsjekkingen er forholdsvis avslappet, og etter landgang kjører vi til flyplassen i Miami, hvor flyet hjemover venter etter ferien i tropene.
Dag 11
Ankomst til Oslo
Vi kommer til Oslo med bagasjen full av gode minner om eksotiske Karibia.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltlugar
Tillegg for innvendig enkeltlugar (kat. 10) kr 11 498,–
Tillegg for oppgradering av lugar

Dobbeltlugar
Tillegg for balkonglugar kat. 1C kr 4 598,– per person

Enkeltlugar
Tillegg for enkeltlugar med balkong kat. 1C kr 20 798,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Miami t/r med mellomlanding
 • Utflukt på Saint Thomas
 • Transport ifølge program
 • 2 netter på hotellet Hilton Cabana Miami Beach i delt dobbeltrom (med frokost)
 • 7 netters cruise med Celebrity Equinox i delt innvendig dobbeltlugar kat. 10
 • Helpensjon ombord på skipet
 • Kaffe, te og isvann på skipet
 • Driks på skipet (kr 651,– pr. person)
 • Skatter og avgifter (havneskatter verdi kr 844,–)
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer
 • Driks til sjåfører og lokalguider (beregn ca. USD 20,– per person)
 • Personlige fornødenheter
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Før avreise

Pass

Passet må være gyldig i minst 6 måneder før hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter at du har bestilt reisen. Legg merke til at navnet på flybilletten må stemme 100% overens med navnet ditt slik det står i passet. Konsekvensen ved at det ikke er likt kan i verste fall medføre at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.

I USA og Canada er det ikke visumplikt for norske statsborgere ved opphold på opptil 90 dager, men før avreise må du fylle ut en elektronisk søknad om innreisetillatelse, som kalles ESTA i USA og eTA i Canada.

ESTA – innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse til USA.

Det gjør du ved å klikke her: https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en midlertidig innreisetillatelse og et nummer som du skal printe ut eller skrive ned og ha med på hele reisen. Flyplassmyndighetene i Norge eller USA kan kreve å få se det. ESTA-tillatelsen koster et mindre beløp, ca. 14 dollar, som du betaler med kredittkort. Innreisetillatelsen er gyldig i to år eller til passet ditt går ut dersom dette skjer innen to år.

Hvis du reiser sammen med barn som ikke er dine egne, eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, må du ha en særskilt tillatelse i tillegg til ESTA-tillatelsen.

Les mer om søknaden om innreisetillatelse og om å reise til USA med barn her: www.albatros-travel.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Albatros prioriterer våre gjesters trivsel og sikkerhet på reisen høyt og er i tett kontakt med våre samarbeidspartnere i USA. Dette for å sikre at rengjøring av busser og hoteller lever opp til de gjeldende regler og standarder. Bussene vi benytter blir daglig desinfisert av sjåførene og hotellene har laget ekstra strenge regler for rengjøring som løpende blir kontrollert av våre samarbeidspartnere. Innsjekk vil foregå kontaktløst og rommene vil bli ekstra rengjort og desinfisert. Det sikres at ingen andre får adgang til rommet etter rengjøringen før en gjest sjekker inn. Det blir tilgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

Sikkerhetskrav ved flyreiser til USA

De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men det må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene?

Det er forskjellige lugarkategorier – fra pene, romslige innvendige lugarer til praktfulle suiter med egen balkong. Felles for alle er at de selvfølgelig har eget bad og toalett, rimelig med skap- og sitteplass samt enkeltsenger eller dobbeltseng. Dessuten er alle lugarene utstyrt med kjøleskap og hårføner. Hvis du ønsker å bestille en suite, må du rette en henvendelse til Albatros Travel.

Balkonglugar
Lugarkategori 1C, dekk 6. Utvendig lugar med egen privat balkong. Lugarene har stort gulv-til-tak-vindu og to enkeltsenger eller en dobbeltseng.

Innvendig lugar
Lugarkategori 10, dekk 3. Innvendig lugar med to enkeltsenger.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Om reisemålene

Her kan du lese mer om reisemålene:
www.albatros-travel.no/reisemaal/nord-amerika/usa
www.albatros.no/reisemaal/karibia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Hånden på hjertet

Frokost

Den nord-amerikanske frokostvanene er relativt enkle hvis man sammenligner med de skandinaviske. De fleste standardhotellene i Canada og USA, serverer en såkalt «continental breakfast» som typisk består av kaffe/te, juice, toastbrød med smør og syltetøy. Det er ikke unormalt at de kun har papptallerkener og pappkrus da mange tar frokosten «to go». 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk ferie Spennende reisemål. Båten var topp - nyoppusset og høy standard på alt. Veldig imponert over hvor rask inn- og utsjekkingen gikk for de som hadde sjekket inn på nett eller via app før reisen startet. Vår svenske guide Åsa var utrolig dyktig, ekstremt serviceminded og inkluderende! Hun skårer 10 av 10 mulige:)
Date published: 2020-02-06
Rated 4 out of 5 by from Et eventyr Vi dro på grunn av plassene vi skulle besøke. Det var spennende.
Date published: 2019-02-03
Rated 4 out of 5 by from En reise med mange muligheter. 1.cruise. Noe uvant måte å reise på, men det ble en positiv opplevelse. Reiselederen var meget dyktig, tok vare på alle og loset oss gjennom evt. Vanskeligheter.
Date published: 2019-01-30
Rated 5 out of 5 by from En avslappende tur Alt i alt en fantastisk reise og skip med en dyktig og alltid tilstedeværende reiseleder.
Date published: 2019-01-29
Rated 4 out of 5 by from Flott cruiseskip Skipet var flott - utfluktene litt uinteressante, hadde valgt en annen reiserute ved en annen anledning. Miami var fin. Men vil ikke velge en tur med mellomlanding når det går direkteruter!!!!! Reisen ble altfor lang!! Vil anbefale Celebrity cruise, men en annen reiserute.
Date published: 2019-01-28
 • y_2023, m_9, d_29, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_5
 • loc_no_NO, sid_USCOC03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser