Vinterstemning på Island

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

En vinterreise til Island med frosne fosser, magisk nordlys over vinterlandskapet og kulturelle opplevelser i den stemningsfylte hovedstaden Reykjavik

Rå natur og minner om Nordens oldtid venter oss når vi tar turen til den flotte lavaøya Island, på et tidspunkt der vintersolen kaster sine stråler over flotte snø- og isdekte fjellandskaper. Du får gode muligheter for å oppleve den storslåtte islandske naturen, fordype deg i landets spennende historie og spe på med moderne islandsk kultur i den hippe og koselige hovedstaden Reykjavik, som for alvor har markert seg på verdenskartet med design, kunst, musikk og gourmetmat laget av friske, islandske råvarer.

Du får også oppleve den enestående naturen rett utenfor døren. Den første kvelden skal vi ut og kikke etter det fascinerende nordlyset, og på programmet står også utflukten Den gyldne sirkel, hvor vi får oppleve Geysir, Gullfoss og Þingvellir nasjonalpark, som er fredet av UNESCO.

Vil du oppleve mer, kan du bli med til Den blå lagune og ta et helsebringende bad i det lyseblå vannet.

Island har mange koselige juletradisjoner, og reiser du i november og desember, kommer du garantert i julestemning her – selvfølgelig i tillegg til de flotte naturopplevelsene du får.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Jul og nyttår, Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Islandske kroner

Dagsprogram 4 dager
Dag 1
Oslo – Keflavík. Videre til Reykjavík, byrundtur og nordlystur
Dag 2
Utflukten Den gyldne sirkel og besøk på det islandske ullverkstedet Álafoss
Dag 3
Reykjavík. Tid på egen hånd. Mulighet for utflukt til Den blå lagune (tillegg i prisen).
Dag 4
Keflavík – Oslo. Hjemreise

Hoteller

Fosshotel Reykjavík

 • Antall rom: 320
 • Avstand til sentrum: Ca. 10 minutters gange
 • Resepsjon: Åpent 24 timer i døgnet
 • Restaurant: 2 restauranter
 • Bar: 1 bar
 • Heis: Ja
 • Wifi: Ja, gratis

Det imponerende Fosshotel er et 4-stjerners hotell på hele 16 etasjer og har en fantastisk utsikt over den islandske hovedstaden. Hotellet har en fantastisk beliggenhet i gangavstand fra det store handleområdet i sentrum av Reykjavik. 
Hotellet er moderne og har en restaurant samt en hyggelig bar.

Rommene er lyse og fine med eget bad/toalett, TV, telefon, gratis WiFi, minikjøleskap, hårføner, kaffe- og tefasiliteter og toalettartikler.

Les mer om hotellet: https://www.islandshotel.is/hotels-in-iceland/fosshotel-reykjavik/

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Keflavík. Videre til Reykjavík, byrundtur og nordlystur
Det dansende nordlyset dukker forhåpentligvis opp i kveld

Vi flyr fra Oslo til Keflavík lufthavn. Her hentes vi av reiselederen og blir kjørt til Reykjavík.

Vi kaster oss ut i opplevelsene med en gang med en kort rundtur i den islandske hovedstaden. Byrundturen tar oss blant annet opp til Hallgrímskirken, som troner majestetisk over byen på en bakketopp. Herfra er det god utsikt over byen, havet og fjellene bakenfor, og kirken i seg selv er også interessant. Den er tegnet av Guðjón Samúelsson (1887–1950), som var Islands første arkitekt og den kreative hjernen bak mange av de viktigste byggene i byen. Det er tydelig at arkitekturen er inspirert av de vulkanske søylene vi ser så mange steder på øya. Foran kirken står det en statue av Leif Eiríksson («Leiv den hepne (heldige)»), som ble gitt i gave av USA i anledning tusenårsjubileet for Islands Allting i 1930. 

På byrundturen kommer vi også forbi Höfdi-huset, hvor Reagan og Gorbatsjov møttes i 1986, samt det interessante kulturarvhuset, som huser en fin samling av gamle islandske håndskrifter, som fant veien hjem til Island fra København på 1970-tallet. Vi legger også turen forbi Harpa, Reykjavíks nye konsert- og konferansesenter. Det er tegnet av Henning Larsen, som lot seg inspirere av nordlyset og den dramatiske islandske naturen.

Om kvelden kjører vi litt ut av byen på jakt etter nordlyset, også kjent som aurora borealis. Det er ofte mulig å oppleve dette naturfenomenet på den islandske nattehimmelen, men det avhenger av værforholdene, så vi kan ikke gi noen garanti. Ser du ingen farger på nattehimmelen, kan du alltids ty til det fargerike islandske nattelivet!

Dag 2
Utflukten Den gyldne sirkel og besøk på det islandske ullverkstedet Álafoss

«Den gyldne sirkel» er det klassiske navnet på en av de mest opplevelserike utfluktene på Island. Her får du se storslått natur og du får et spennende innblikk i islendingenes dramatiske tusen år lange historie. Utflukten starter ved Skálholt, hvor Islands første bispesete ble opprettet i 1056.

Omtrent 40 kilometer derfra finner vi Islands største severdighet, Gullfoss, som i terrasser faller 32 meter ned gjennom en dyp kløft. Om vinteren er fossen ofte frossen, men det er fortsatt et imponerende syn. 

Et lite stykke unna Gullfoss ligger Geysir, som har gitt navn til resten av geysirene i verden. Geysir hadde første gang utbrudd på slutten av 1200-tallet. Etter å ha ligget i dvale i noen år, ble den aktiv igjen i 2000 etter et vulkanutbrudd. I dag må den imidlertid igjen betegnes som å være i dvale, og det kan gå opptil flere måneder mellom utbruddene. Rett i nærheten ligger geysiren Strokkur, som med forholdsvis korte intervaller kaster sine kraftige vannmasser mer enn 20 meter opp i luften – et imponerende syn! 

Naturutflukten avsluttes ved Þingvellir nasjonalpark, som er fredet av UNESCO. Dette er et fantastisk geologisk område, som også danner rammen rundt verdens eldste parlament, som kan dateres helt tilbake til 930. Det islandske Alltinget ble første gang samlet her i 1798, og det er her alle store historiske beslutninger ble tatt.

Underveis besøker vi ullverkstedet Álafoss, som var med på å starte den islandske ullindustrien på slutten av 1900-tallet og blant annet produserer de klassiske islandske strikkemønstrene som har blitt så berømte. I den spennende butikken kan du finne inspirasjon til neste strikkeprosjekt, eller du kan kjøpe med varme julegaver til familie og venner hjemme.

Dag 3
Reykjavík. Tid på egen hånd. Mulighet for utflukt til Den blå lagune (tillegg i prisen).
Islands berømte blå lagune

Dagen er satt av til opplevelser på egen hånd, men du har mulighet for å bli med på utflukt og tilbringe formiddagen i Islands berømte blå lagune, eller «Bláa Lónið», som den heter på islandsk. Selv om det er kaldt i luften om vinteren, er det deilig å være i det varme, helsebringende og helt lyseblå vannet, som holder 37–39 grader. Dette er en helt unik opplevelse i vinterkulden. Fargen på vannet kommer fra silisiumdioksid og en spesiell, blågrønn alge som har en helende effekt på blant annet psoriasis.

(Utflukten til Den blå lagune er ikke inkludert i prisen på reisen, men kan bestilles på forhånd. Se mer under prisinformasjon.)

Har du mer lyst til et spennende museumsbesøk, kan du blant annet legge veien forbi Islands nasjonalmuseum, der landets fargerike og dramatiske historie er rikt illustrert. Reykjavík byr også på mange spennende gallerier og klesbutikker, og du finner blant annet et stort utvalg av de vakre og tradisjonelle strikkeklærne. Når du begynner å bli kaffetørst eller sulten, er det ikke langt til nærmeste kafé eller prisvinnende restaurant. I løpet av de siste ti årene har landet markert seg på det gastronomiske verdenskartet med et nytenkende og moderne kjøkken basert på friske, nordiske råvarer. 

Fra midten av november og i hele desember er den islandske hovedstaden flott julepyntet, og det er mulighet for å handle fine julegaver eller å gå på oppdagelse på det koselige julemarkedet.

Dag 4
Keflavík – Oslo. Hjemreise

Om formiddagen har du tid til å gjøre noen siste innkjøp før vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Keflavík. Herfra går flyet hjem til Norge.

Utflukt til Den blå lagune

Du har mulighet for å bli med på en tur til Islands berømte Blå lagune eller “Bláa Lónið”, som den heter på islandsk. Her kan du bade i det 37-39 varme og veldig lyseblå vannet. Vannets sies å ha helbredende egenskaper og det er påvist at det har god effekt på psoriasis. Den spesielle fargen skylles blant annet en spesiell blågrønn alge. Fine garderobe- og dusjfasiliteter er en del av besøket. 

Husk badetøy og håndle (håndklær og badekåpe kan også leies på stedet)

Utflukten gjennomføres ved minimum 10 deltagere.

Pris: 1 498,– pr. person

Utflukten inkluderer:

 • Entré til Den blå lagune – og bruk av bassengene
 • Silica gjørme-maske
 • Lån av håndkle
 • 1 drink etter eget valg
 • Transport til og fra hotellet i Reykjavik

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Keflavík t/r
 • Utflukter ifølge program
 • 3 netter på Fosshotel i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer 
 • Ekstra utflukt til Den blå lagune med entré og transport
 • Tillegg for enkeltrom
 • Eventuelle spabehandlinger
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører 
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Informasjon om reisen

Vær

Reykjavík ligger langt mot nord. I desember må du være forberedt på at temperaturen er 0–2 grader eller synker under frysepunktet. Det er ofte skiftende vær, så husk at snøbyger raskt kan avløses av perioder med sol.

Påkledning

På en reise til Island om vinteren må du pakke med deg godt med forskjellige klær. Skal du på tur i naturen utenfor Reykjavík, kan det være nødvendig med varme og vindtette klær, lue og votter eller hansker. Ta med klær som kan kombineres, for eksempel langermet trøye innerst, en varm genser eller fleece som mellomlag og vann- og vindtett jakke ytterst. På beina egner det seg godt med tettvevde fritidsbukser, eventuelt med ullstilongs under, samt et par vannavvisende og vindtette overtrekksbukser. 

I Reykjavík kan det være nok med samme type påkledning du vil bruke i byen en vinterdag.  Et par kraftige og sklisikre sko med grovt mønster er ideelle i byen og til flyet hjem, men det kan være nødvendig med vinterstøvler når du er ute i naturen.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle. Medbring fornuftig skovalg.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser