Australia og New Zealand

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Den ultimate rundreisen til Australia og New Zealand med Sydneys operahus, Uluru og den røde outback krydret med naturopplevelser i verdensklasse på New Zealand

Australia og New Zealand er to land som de fleste av oss drømmer om å besøke. Her får du muligheten til å oppleve det beste fra begge land på samme reise. I Australias outback skal vi se solen gå ned over Uluru (Ayers Rock) mens vi nyter en middag under åpen himmel. Vi besøker Australias to største byer, Sydney og Melbourne. Vi drar på vingårdsbesøk og får dyrelivet på nært hold når vi utforsker Philip Island utenfor Melbourne. I Sydney drar vi på havnerundfart og besøker selvfølgelig det ikoniske Operahuset.

På New Zealand drar vi på oppdagelse i den billedskjønne naturen med snøkledde fjell som speiler seg i dype, blå innsjøer. Hver dag ser vi nye landskap, mektige nasjonalparker med vakre fjorder, termiske varme kilder, geysir og uendelige skoger. Sørøya krysser vi med toget TranzAlpine, en av verdens vakreste togstrekninger. Vi skal høre maori-historier, se seremoniell dans og spise en tradisjonell «Hangi»-middag. Det er fokus på de store natur- og kulturopplevelsene krydret med gode vandreturer i det vakre landskapet.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Australsk dollar

Dagsprogram 21 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Melbourne
Dag 3
Melbourne. Byrundtur og med sporvogn til St. Kilda. Eureka Tower og velkomstmiddag
Dag 4
Melbourne. Utflukt til Brighton og til Philip Island på utkikk etter koalaer og pingviner
Dag 5
Melbourne–Uluru (Ayers Rock). Fly til den australske outback
Dag 6
Uluru (Ayers Rock). Vandretur ved Uluru og The Olgas. Middag under åpen himmel ved Uluru
Dag 7
Uluru (Ayers Rock)–Sydney. Fly til Sydney
Dag 8
Sydney. Byrundtur med gåtur langs kysten til Bondi Beach, Sydney Opera House og båttur til Manly Beach
Dag 9
Sydney. Tid på egen hånd
Dag 10
Sydney–Queenstown. Fly til Queenstown på New Zealand
Dag 11
Queenstown. Utflukt til Milford Sound
Dag 12
Queenstown. Dag på egen hånd
Dag 13
Queenstown – Fox Glacier via Wanaka. Evt. helikoptertur over Fox Glacier (kjøpes separat)
Dag 14
Fox Glacier – Hokitika. Gåturer ved Lake Matheson, Fox Glacier og til Hokitika Gorge
Dag 15
Hokitika–Christchurch. Med toget Trans Alpine på tvers av Sørøya til Christchurch
Dag 16
Byrundtur i Christchurch og fly til Rotorua
Dag 17
Rotorua. De termiske områdene ved Te Puia og maorikultur med «Hangi-middag»
Dag 18
Rotorua–Auckland. Besøk i Hobbiton
Dag 19
Auckland, New Zealand. Byrundtur og avskjedsmiddag på Sky Towers 52. etasje
Dag 20
Auckland. Tid på egen hånd og hjemreise
Dag 21
Ankomst Norge

Hoteller

Våre hoteller

Her kan du se de hotellene som våre gjester på rundreisen oftest bor på. Vær vennligst oppmerksom på at hotellendringer kan forekomme. I så fall vil hotellet være av tilsvarende eller høyere standard.

Copthorne Hotel Queenstown

 • 240 rom
 • Beliggenhet ved Wakatipu-sjøen
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Heis
 • Wifi (gratis)

Hotellet ligger flott til ved Wakatipu-sjøen i Queenstown, og sentrum med shoppingmuligheter og severdigheter ligger i gåavstand. Det er restaurant, cocktailbar og spa (mot betaling) på hotellet.

Rom
Lyse og romslige værelser med en stor dobbeltseng eller to senger. De har tv, kjøleskap, safe, kaffe- og te-fasiliteter og hårtørker. Rommene har utsikt til hotellets hage. Der er gratis wifi på rommet.

Du kan lese mer om hotellet her: 
https://www.millenniumhotels.com/en/queenstown/copthorne-hotel-and-resort-lakefront-queenstown

Quality Elms Christchurch

 • 95 rom
 • Sentral beliggenhet
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Heis
 • Wifi (gratis)

Elegant hotell med sentral beliggenhet. Hotellet ligger i et rolig område og med enkel adgang til restauranter og shopping. Hotellet har en hyggelig bar og en restaurant med lokale retter på menyen, og er du sulten når restauranten er stengt kan du benytte deg av 24-timers roomservice. Det er gratis wifi overalt på hotellet.

Rom
Lyse og elegante rom med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Tv, kaffe- og te-fasiliteter, minibar, strykejern og strykebrett, aircondition og hårtørker. Rommene har utsikt til hotellets hage.

Du kan lese mer om hotellet her: 
https://www.qualityhotelelms.co.nz/

Heartland Hotel Fox Glacier

 • 51 rom
 • 5 km til Fox Glacier nasjonalpark
 • Resepsjon åpen mellom kl. 7 og kl. 22
 • Restaurant
 • Wifi (gratis)

Rustikt hotell som ligger i vakre omgivelser bare 5 km fra Fox Glacier nasjonalpark. Hotellet har en hyggelig restaurant der middagen kan nytes i skjæret fra peisen. Det har gratis wifi.

Rom
Lyse rom med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Tv, kjøleskap, kaffe- og tefasiliteter, hårtørker, strykejern og strykebrett.

Du kan lese mer om hotellet her: https://www.scenichotelgroup.co.nz/fox-glacier/heartland-hotel-fox-glacier/

Copthorne Auckland City Hotel

 • 110 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Heis
 • Wifi (gratis)

hotellet ligger sentralt og er det perfekte utgangspunktet for å utforske byen. På hotellet er det en trivelig restaurant og bar, “Jimmy Cook’s Kiwi Kitchen” som serverer spennende new zealandske retter og vin. Det er også opplagt å nyte en drink her etter dagens opplevelser. Der er muligheter for klesvask (mot betaling) og gratis wifi overalt på hotellet.

Rom
Rommene er lyse og har to senger eller en dobbeltseng, tv, kjøleskap, kaffe- og te-fasiliteter, strykejern og strykebrett, og hårtørker. Alle rom har en liten altan og utsikt til byen.

Du kan lese mer om hotellet her: 
https://www.millenniumhotels.com/en/auckland/copthorne-hotel-auckland-city/

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
99 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi flyr fra Oslo mot Melbourne.

Dag 2
Ankomst til Melbourne
Melbournes flotte skyline

Vi lander i Melbourne, Australias nest største by og hovedstaden i delstaten Victoria. Byen har vunnet flere priser for å være Australias beste by og bo i, og den har en herlig atmosfære. Melbourne er hip og avslappet, livlig og kreativ, og en stor del av de 5 millioner innbyggerne beveger seg rundt i byen på sykkel eller med trikk. I gatebildet viser det multikulturelle preget seg blant annet i spennende restauranter, som blander forskjellige etniske mattradisjoner i sin behandling av de gode råvarene fra land og vann. Ved ankomsten kjører vi til hotellet vårt og det blir veldig godt med en god natts søvn så vi er klare til å utforske byen i morgen.

Overnatting i Melbourne.

Dag 3
Melbourne. Byrundtur og med sporvogn til St. Kilda. Eureka Tower og velkomstmiddag

Etter en god frokost starter vi dagen litt rolig med en gåtur som tar oss gjennom det sentrale Melbourne og vi kommer blant annet gjennom byens spennende arkader og gågaten Bourke Street Mall. Melbourne er kjent for sin gatekunst og når vi går ned Hosier Lane ser vi eksempler på dette. Rett rundt hjørnet ligger Saint Paul’s Cathedral med et imponerende inngangsparti med vakker glassmosaikk. På den andre siden av den travle Flinders Street ligger Federation Square som er selve hjertet i byen. På denne plassen er det et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer og når det avvikles store internasjonale sportsbegivenheter i Melbourne, blir det vist på storskjerm her. Det gjelder både det årlige Formel 1-løpet og tennisturneringen Austalian Open som spilles hvert år i januar. 

Federation Square ligger rett ved Yarra River, elven som har sitt utspring 242 kilometer nordøst for Melbourne og på veien til Port Philip Bay gir liv og næring til de omkringliggende jordbruksområder og et av de mange kjente vindistriktene, Yarra Valley. Vi krysser elven og går sørover på St. Kilda Road, forbi store museer og gallerier og krysser gaten ved inngangen til Botanical Garden og det store krigsminnesmerket Shrine of Remembrance. Turen fortsetter gjennom hagen og langs Yarra River tilbake til byen. 

Her tar vi sporvognen og kjører ut til den populære forstaden og kystbyen St. Kilda. St. Kilda ligger rett ut til Port Philip-bukten og er et populært område for både lokale og turister på grunn den attraktive strandpromenaden. Turen med sporvognen tar en halv times tid og når vi kommer fram i St. Kilda rusler vi litt rundt, får oss litt mat og kikker på de hyggelige butikkene langs Acland Street. Vi møtes senere ved Luna Park og det store Palais Theatre og går sammen langs esplanaden for å ta en sporvogn tilbake til byen. 

Tilbake i Melbourne er det nå tid til å se «alt» litt oppe fra, så vi tar heisen opp til 88. etasje i bygningen Eureka Tower hvor vi har en fantastisk utsikt over byen og forstedene. Etterpå går vi til en pub og får en velfortjent velkomstmiddag før vi drar tilbake til hotellet og får oss en god natts søvn. 

Overnatting i Melbourne.

 

Dag 4
Melbourne. Utflukt til Brighton og til Philip Island på utkikk etter koalaer og pingviner

I dag skal vi på utflukt utenfor Melbourne. Men før vi legger storbyen bak oss ser vi et par av byens kjennetegn som vi ikke fikk sett i går. På vei ut av byen passerer vi først The Royal Exhibition Building som ble oppført i forbindelse med Verdensutstillingen i Melbourne i 1880 og senere Fitzroy Gardens hvor vi ser Captain Cooks Cottage. Vi kommer forbi de store nasjonale stadioner hvor det avvikles Australian Open, australsk fotball og cricket, og passerer forbi Albert Lake Park hvor det kjøres F1-løb.

Senere setter vi kursen mot den lille badebyen Brighton sør for Melbourne. Her ser vi de fargerike små strandhusene og de som ønsker tar seg en lunsj (for egen regning) – fish and chips er opplagt!

Etter lunsjen begir vi oss mot Philip Island som ligger ca. 150 km sørøst for Melbourne. Øya er kjent for vakre natur og unike dyreopplevelser. Det er spesielt koalabjørnene og de små pingvinene som er øyas store trekkplaster.

Philip Island er en mindre øy på ca. 100 km2. Hele øya er et beskyttet naturområde og naturen byr blant annet på vakre kyststrekninger der pingviner, seler og hvaler boltrer seg i vannet.

Vårt første stopp blir ved Koala Conservation Centre. Man kan ikke ha vært i Australia uten å se en koalabjørn. Som mange andre dyrearter er koalaen i dag en truet dyreart fordi dens naturlige levesteder på fastlandet blir mindre og mindre. Det er nå få steder man kan være så heldig å se det nusselige dyret i naturen. Sentret er ikke en zoologisk hage, men et sted der det arbeides for å bevare koalaen. Fra gangbruer kan vi vandre rundt i deres naturlige omgivelser og ofte komme ganske nært innpå dyrene. Som regel sitter de og halvsover eller spiser eukalyptusblader. Koalaen tilbringer nemlig mesteparten av livet med å spise og sove.

 

Etter at vi har hilst på de sjarmerende dyrene kjører vi ut til øyas vestligste punkt som heter The Nobbies. Har du med deg kikkert har du mulighet for å se øreseler ute ved Seal Rocks, en selkoloni utenfor øyas sørkyst.

Nå er det på tide med middag før kveldens store høydepunkt, den store «Pingvin paraden». I besøkssenteret er det en god liten kafé med et godt utvalg av retter på menyen (middag for egen regning) og det er også tid til å se den flotte utstillingen før vi begir oss ned til stranden for å se pingvinene komme i land etter at solen har gått ned. Hver kveld rundt solnedgang kommer pingvinene tilbake på land etter en hel dag på jakt etter fisk i havet. Det er en morsom opplevelse å se de små pingvinene i hopetall komme vaggende opp gjennom sanden til deres reder og huler i klittene.

Det er på tide å si farvel til Philip Island. Vi kjører tilbake til Melbourne og er tilbake på hotellet ved midnatt.

Overnatting i Melbourne.

 

Dag 5
Melbourne–Uluru (Ayers Rock). Fly til den australske outback

Vi forlater Melbourne for å fly til Australias outback, også kalt «The Red Centre» på grunn av den røde jordbunnen og sparsomme vegetasjonen. Av alle Australias storslåtte naturopplevelser stikker en av dem seg ut som noe helt spesielt. Det er naturligvis Ayers Rock, eller “Uluru”, som den heter på aboriginspråket. Denne kjempemessige steinen ligger i hjertet av Australia i nasjonalparken Uluru-Kata Tjuta, som er på UNESCOs liste over verdens naturarv. Gjennom årene er Uluru (Ayers Rock) sammen med Sydney Opera House blitt symbol på selve Australia. Uluru (Ayers Rock) er 348 meter høy, 2,4 kilometer lang, cirka ni kilometer i omkrets, og endelig stikker den 3,5 kilometer ned i undergrunnen. Uluru blir ofte nevnt som verdens største monolitt, noe den nesten også er. Bare Mount Augustus i det vestlige Australia overgår Uluru i størrelse. Området er hellig for aboriginere, og det er steder der man ikke får gå eller fotografere.

Overnatting i området nær Uluru (Ayers Rock)

Dag 6
Uluru (Ayers Rock). Vandretur ved Uluru og The Olgas. Middag under åpen himmel ved Uluru

Vi står tidlig opp for å nyte synet av at solens første stråler treffer Uluru (Ayers Rock). Vi fortsetter til foten av den 348 meter høye klippen for å kikke litt nærmere på den. Her skal vi blant annet gå en tur som tar oss forbi hulemalerier og sære stenformasjoner. Merk at klippens tradisjonelle eiere, Anangu-stammen, på grunn av religiøse årsaker helst ser at klippen ikke bestiges. Vi kjører tilbake til hotellet vårt og spiser frokost.

Heretter kjører vi det korte stykket til nasjonalparken Kata Tjuta, eller The Olgas som den også kalles. Her begir vi oss ut på en fottur mellom de imponerende klippeformasjonene og kommer til slutt inn mellom de to høyeste toppene. Heretter kjører vi til kultursenteret som hører til stedet, og her kan du kjøpe aboriginsk kunst og suvenirer.

Midt på dagen drar vi tilbake til hotellet vårt og det kan sikkert friste med en dukkert i bassenget for det blir veldig varmt på denne tiden av døgnet. Senere skal vi tilbake til den store klippen. Vi skal nemlig nyte solnedgangen her ute i den australske ødemarken. Det dekkes opp til en ekte BBQ-middag med blant annet australske delikatesser. Etter mørket at senket seg over Uluru bryter den mest fantastiske stjernehimmelen frem. Denne delen av Australia har nok verdens mørkeste og klareste stjernehimmel og det gir oss derfor en vakker avslutning på dagen. Etter middagen kan vi sitte i ro og mak og nyte ødemarkens funklende stjernehimmel uten gatelykter eller andre lyskilder i miles omkrets.

Overnatting ved Uluru (Ayers Rock).

Dag 7
Uluru (Ayers Rock)–Sydney. Fly til Sydney

Det er tid til å forlate den australske outbacken. Etter frokost drar vi til den lille flyplassen ved Uluru (Ayers Rock) og tar flyet til Sydney. Sydney ble grunnlagt i 1788 av engelske straffanger og utviklet seg til å bli Australias største by.

Operahuset, et ikonisk vartegn som er kjent over hele verden, er blitt et symbol på hele Australia. Det er ingen tvil om at de fleste som reiser til Australia ser på Sydney som et av høydepunktene – beliggenheten er enestående og severdighetene er mange. Befolkningen stammer fra alle deler av verden, og dette gir rikelig av multikulturelle arrangementer og hundrevis av forskjellige kafeer og restauranter, som hele tiden prøver ut nye kulinariske retter med lokale produkter.

Når vi er framme i Sydney drar vi direkte til hotellet vårt. Du har resten av dagen til å bli kjent med byen.

Overnatting i Sydney.

Dag 8
Sydney. Byrundtur med gåtur langs kysten til Bondi Beach, Sydney Opera House og båttur til Manly Beach
Sydneys berømte strand, Bondi Beach

Australia her over 10 000 strender og for mange av de australiere som er bosatt langs kysten tilbringes mange av livets timer på stranden. Australias mest kjente strand er nok Bondi Beach som ligger øst for byens sentrum. Vi tar bussen ut til nabostranden Tamarama Beach og går de ca. 2 km langs kysten til Bondi Beach. På gåturen kan vi nyte flotte utkikkspunkter og underveis ser vi også noen gamle stengraveringer utført av aboriginene, noen av de flere tusen år gamle.

Vel fremme på Bondi Beach kan vi nyte synet av den ca. 1 km lange standstranden der sydneybeboerne flokker til for å svømme, surfe, sole seg og ikke minst, se på folk.

Vi tar bussen til The Royal Botanic Gardens og utsiktspunktet Mrs Macquarie’s Chair. Den berømte stolen, som i virkeligheten har form som en benk, er skåret ut av sandstein av straffanger i 1810 og var en gave til guvernør Macquaries hustru, Elizabeth. Det sies at hun pleide å sitte på steinen i timevis for å nyte panoramautsikten og se på skip som kom seilende fra Storbritannia. Utsikten har siden blitt beriket med Sydney Harbour Bridge og Sydney Opera House. Vi går de ca. 1,5 km gjennom den botaniske hagen til Operahuset. Underveis er det store muligheter for å se papegøyer og andre eksotiske fugler.

Fremme ved operahuset er det nå dags å beundre Sydneys verdensberømte varetegn, som er tegnet av den danske arktitekten Jørn Utzon. Med sine karakteristiske hvite takbuer minner operahuset om et skip for fulle seil og symboliserer dermed på beste vis livet i Sydney, som i høy grad leves i og omkring den vakre naturskapte havnen. Siden innvielsen i 1973 har bygningen vært ramme rundt noen av landets største musikk- og teaterbegivenheter. Det får vi høre mer om under omvisningen inne i bygningen.

Med ny kunnskap om operahuset har vi nok også fått opparbeidet oss en god appetitt, så er tid til å finne litt lunsj er ved Circular Quay, et pulserende område ved Sydneys havnefront (lunsj på egen regning)

Gode og mette skal vi nå oppleve Sydney fra sjøsiden. Vi går om bord på en av de mange havnebåtene som forbinder Sydney og de mange forstedene og setter kursen mot en av disse, den populære Manly Beach. Underveis kan vi nyte synet av byens skyline og ikoniske byggverk, blat annet den enorme broen av stål, Sydney Harbour Bridge, som på flotteste vis forbinder den sørlige og nordlige delen av byen. 

Manly Beach er et populært sted for både lokale og for turister og er kjent for den flotte havutsiken, de gylne sandstrendene og den livlige atmosfæren. Vi ankommer til Manly Wharf og stiger av midt i Manlys hjerte hvor det finnes et antall kaféer, butikker og restauranter. Vi tar en avslappet gåtur opp gågaten, The Corso, som forbinder bryggen med stranden. 

Stranden er populær både blant surfere og svømmere og det vil være tid til å slappe av på stranden eller kanskje dyppe føttene i det kjølige vannet. Fra strandens sørlige del kan man ta en kort og vakker gåtur langs den maleriske kyststien til Shelly Beach, en beskyttet bukt som er kjent for rolig vann og god snorklemuligheter. Turen er på ca. 1 km hver vei og byr på en fantastisk utsikt over havet og klippene i nærheten. 

Når det er dags å forlate Manly Beach finner vi vei tilbake til kaien og tar en av båtene retur til Circular Quay. Herfra tar vi metroen tilbake til hotellet. 

Overnatting i Sydney.

Dag 9
Sydney. Tid på egen hånd
Sydney Harbour Bridge

I dag kan du gå utforske Sydney i ditt helt eget tempo. Du kan eventuelt utforske den sjarmerende bydelen The Rocks, som er den eldste bydelen i Sydney og ligger rett ved foten av Sydney Harbour Bridge. Da første gruppe av britiske straffanger kom til Australia i 1788, var det akkurat her i The Rocks at de første husene ble bygget, og området har derfor stor historisk betydning, ikke bare for Sydney, men for hele Australia.

Overnatting i Sydney.

Dag 10
Sydney–Queenstown. Fly til Queenstown på New Zealand

Det er blitt tid til å forlate Australia, og fra Sydney flyr vi over Tasmaniahavet og lander i Queenstown på New Zealand.

Queenstown, også kalt ”De sørlige Alpenes St. Moritz”, ble grunnlagt i 1862 under gullfeberen. Byen har en fabelaktig vakker beliggenhet på fjellskråningen ved Lake Wakatipu med en fantastisk utsikt mot fjellkjeden The Remarkables, som om vinteren kan by på snesevis av løyper til skihungrende kiwier og turister.

Overnatting i Queenstown.

Dag 11
Queenstown. Utflukt til Milford Sound

Fiordland nasjonalpark er New Zealands største nasjonalpark, og parkens store uberørte naturområder utgjør en stor del av det sørvestlige hjørnet av Sørøya. Landskapet er innbegrepet av den dramatiske, uspolerte og billedskjønne naturen som New Zealand er så berømt for: fjell med snødekte tinder, brusende fossefall, funklende klare innsjøer og fjorder og tett, grønn regnskog. Det intenst grønne landskapet finner næring i de store nedbørsmengdene som kommer på disse kanter: Ikke mindre enn 6000–7000 millimeter i året blir det til. Og som besøkende behøver man absolutt ikke bli skuffet over å komme til parken på en regnværsdag – regnet understreker bare på vakreste vis effekten av det fortryllende landskapet.

Vi føler oss overbevist om at denne turen kommer til å rangere blant de flotteste turene du har vært på. For Fiordlands-opplevelsen dekker ikke bare seilturen som venter på den den vakre Milford Fjord. Kjøreturen for å komme seg ut dit er også en stor opplevelse. Vi kjører gjennom skog av bøk og bregner. Vi stopper en gang i mellom for å bli oppslukt av den storslåtte utsikten over det uberørte landskapet.

Men det absolutte høydepunktet i Fiordland nasjonalpark er Milford Sound. Den 1,6 mil lange fjorden går inn i landet fra Tasmanhavet og er omgitt av klippevegger som hever seg over tusen meter i høyden, mens regnskogen klamrer seg til fjellsidene og seler, pingviner og delfiner farter rundt i vannet. På båtturen gjennom dette naturens vidunder er det god tid til å nyte fjordens storhet og stillhet. På nært hold opplever du de mange spektakulære natursceneriene med bratte granittklipper som speiler seg i det rolige vannet, som av og til blir pisket opp av de mange tordnende fossefallene fra klippene. På båtturen nyter vi en lunsj (matpakke), og etter besøket på fjorden går turen tilbake til Queenstown.

Overnatting i Queenstown.

Dag 12
Queenstown. Dag på egen hånd

Du har dagen fri til egene opplevelser, og her er det mye å se og gjøre.
Queenstown er gang på gang blitt fremhevet i internasjonale reisemagasiner som et av de mest attraktive stedene i verden. Hemmeligheten bak Queenstowns spesielle tiltrekning er kombinasjonen av vakker beliggenhet og en åpen og tilbakelent stemning – krydret med byens mange adventure-muligheter. Byen er kjent for å være et stort slaraffenland for sports- og naturglade mennesker – ofte med hang til et adrenalinkick utover det vanlige. I selve byen og omegnen finnes det alle former for adventuresport, og for de eventyrlystne er tilbudene uendelige med alt fra strikkhopp til riverrafting og paragliding.

Et must når man er i Queenstown, er å ta den bratte kabelbanen opp til toppen av Bob’s Peak. På veien opp har du 220 graders panoramautsikt mot bl.a. The Remarkables, Walter Peak og naturligvis selve byen. På toppen venter utsiktsplattformer og terrasser der du kan nyte utsikten og ta bilder.

Overnatting i Queenstown.

Dag 13
Queenstown – Fox Glacier via Wanaka. Evt. helikoptertur over Fox Glacier (kjøpes separat)

Vi starter reisen nordpå. Vi forlater Queenstown og passerer den vakre byen Wanaka, som antageligvis har en av New Zealands beste beliggenheter med innsjøene Wanaka og Hawea og de snøkledde Crown Range-fjellene i bakgrunnen. Den siste delen av turen mot vestkysten går over Haas Pass før vi ankommer den lille byen Fox Glaciersom ligger ca. 6 kilometer fra isbreen med samme navn. Den 13 kilometer lange breen ble oppkalt etter den daværende premierminister William Fox da han besøkte stedet i 1872. Den nærliggende Franz Josef Glacier og Fox Glacier er blant verdens lettest tilgjengelige breer og tiltrekker derfor mange besøkende. Fox Glacier strekker seg fra fjelltoppene ned i lavlandets regnskog og er virkelig et syn å se is og regnskov møtes.

Om ettermiddagen er det mulighet for å ta en helikoptertur over Fox Glacier og det er neppe bedre og mer spektakulære måter å oppleve dette på enn høyt fra oven. Det er en opplevelse utenom det vanlige som venter når man (i mindre grupper) tar en 20 minutters helikoptertur over Fox Glacier. Helikopteret følger de bratte fjellryggene gjennom fjellpasset, og gir oss et enestående utsyn over dette unike og vakre naturfenomenet. Det blir en kort landing midt i det alpine landskapet oppe på selve breen. Etter en kjapp snøballkamp og sannsynligvis noen blinkskudd med kameraet flyr vi retur. 

Resten av ettermiddagen og kvelden kan vi fordøye dagens inntrykk og opplevelser. 

OBS! Vi skal gjøre oppmerksomme på at helikopterturen kun kan gjennomføres hvis været tillater det. Det skjer (sjelden, men må nevnes) at turen må avlyses på grunn av regn og/eller vind. I så fall vil vi forsøke igjen om morgenen dagen etter. Merk at helikopterturen skal bestilles og betales senest 45 dager før avreise. 

Overnatting i Fox Glacier. 

Dag 14
Fox Glacier – Hokitika. Gåturer ved Lake Matheson, Fox Glacier og til Hokitika Gorge

Vi er ikke helt ferdige med den mektige Fox-breen enda. Etter en tidlig frokost starter vi dagen med en gåtur langs dalen til et utsiktspunkt der vi kan se over den uendelige isen og her er det god tid til å nyte utsikten og ta bilder.

Vi fortsetter reisen opp langs vestkysten og stopper ved Franz Josef Glacier som ligger kun 25 km fra Fox Glacier. Her tar vi enda et lite stopp og spiser lunsj (for egen regning) før vi fortsetter til den lille byen Hokitika der det produseres smykker av jade fra området. I utkanten av byen tar vi oss en liten gåtur langs Hokitika-elvas blå-grønne vann. Gåturen ender ved Hokitika Gorge der en hengebro forbinder elvens to bredder – et glimrende fotostopp. Vi besøker en av de små butikkene der de lager de flotte jadesmykkene som alltid har vært høyt verdsatt av maoriene.

Overnatting i Hokitika.

Dag 15
Hokitika–Christchurch. Med toget Trans Alpine på tvers av Sørøya til Christchurch

Før vi forlater vestkysten tar vi en liten avstikker nordpå til Punakaiki. Her skal vi på en lett vandretur i Paparoa nasjonalpark som er mest kjent for de såkalte Pancake Rocks som ligner en stabel med pannekaker. Det særpregede utseende har blitt skapt gjennom millioner av år av havets erosjon av kalksteinsklipper, som består av delvis harde og bløte lag. Etter gåturen og «pannekakeklippene» kjører vi inn i landet til Arthur’s Pass der nok et av reisens høydepunkter venter oss. Vi stiger om bord på det berømte Trans Alpine-toget som skal ta oss med tvers over Sørøya til Christchurch. Togturen er kjent som en av verdens vakreste togstrekninger, og det forstår vi godt når vi passerer alle elvene og de dype kløftene underveis. Vi går på toget i byen Arthur’s Pass i nasjonalparken med samme navn. Arthur’s Pass er oppkalt etter den engelske landmåler og ingeniør Sir Arthur Dudley Dobson, som var den første til å føre en europeisk gruppe over passt i 1864. Det skal nevnes at maorifolkets jaktgruppe kjente ruten lenge før Arthur Dudley Dobson fant fjellpasset.

Når vi nærmer oss østkysten kan vi se at det er store klimaforskjeller mellom Sørøyas øst- og vestside. På vestkysten har vi opplevd et rått og frodig landskap med brusende elver og tett regnskog. På østsiden venter et relativt flatt landskap med landbruk og åpne sletter. Siste etappe av togturen går gjennom «Cantebury Plains» til Christchurch som blir betegnet som «den mest engelske byen utenfor England». Ved ankomst til Christchurch drar vi på en kort orienterende rundtur. Byen er den største på Sørøya og arkeologiske funn beviser at det har bodd mennesker i området siden 1250. Christchurch ble grunnlagt i 1865 og er offisielt den eldste byen i New Zealand. Når det gjelder byens nyere historie kan man ikke komme utenom de to store jordskjelv som traff byen i 2010 og 2011. Spesielt det siste rammet byen hardt og episentret lå bare 10 kilometer fra byens sentrum. Det var omfattende skader i byens sentrum der mange hus og bygninger ble ødelagt, blant annet byens varemerke, kirketårnet på Christchurch Cathedral. 185 mennesker mistet dessverre livet.

Det meste av byens sentrum er bygget opp igjen nå. Vi har kvelden til å oppleve byen på egen hånd.

Overnatting Christchurc.

Dag 16
Byrundtur i Christchurch og fly til Rotorua

Om formiddagen blir det tid til selv å se nærmere på Christchurch. Den katolske basilika og Remebranche-broen som er byens krigsminnemerke, er noen av høydepunktene på rundturen i byen. Vi besøker også gaten New Regent med flotte bygninger i Art Deco-stil og den botaniske hagen før vi drar til flyplassen for å fly til Rotorua på Nordøya.

Byen Rotorua er kjent som et viktig sentrum for maori-kulturen. Det er den byen i New Zealand som har den største konsentrasjonen av maorier, siden mer enn 20 prosent av byens innbyggere nedstammer fra de opprinnelige polynesiske innvandrerne.

Rotorua ligger midt i hjertet av New Zealands termiske belte. Her er vulkaner, geysirer, boblende gjørmepøler og et hav av varme kilder som leverer varme til byens innbyggere og underholdning og velvære til de mange besøkende som kommer til byen for å nyte godt av de mange kurtilbudene. En del av kildene er svært svovelholdige, og noen dager kan det derfor være en umiskjennelig svovellukt i byen.

Rotorua ligger vakkert til ved bredden av Lake Rotorua, og denne innsjøen taler sitt eget tydelige språk om den livlige underjordiske aktiviteten i området. Sjøen er nemlig resultatet av et vulkanutbrudd som etterlot seg det 80 kvadratkilometer store.

Overnatting i Rotorua.

Dag 17
Rotorua. De termiske områdene ved Te Puia og maorikultur med «Hangi-middag»
Opplev maorikulturens tradisjoner

I dag ser vi nærmere på de termiske områdene ved Te Puia. Vi skal blant annet se New Zealands høyeste geysir, som har utbrudd to til tre ganger i timen. Hvert utbrudd varer temmelig lenge, så man har god mulighet til å få med seg det hele. I tillegg til geysiren er der atskillige varme kilder, gjørmepøler, fargestrålende avleiringer og frodig grønt i Te Puia-området.

Vi skal også lære mer om maorienes enestående kultur når vi blant annet ser en kopi av en tradisjonell maori-landsby og besøker det lokale instituttet der unge maorier lærer det tradisjonelle treskjærerhåndverket.

Om kvelden venter en spennende kulturell opplevelser. Maoriene tar oss med på en reise gjennom deres ritualer, danser og forfedres historier. Middagen vår er inspirert av en gammel maori-teknikk som har blitt ført videre gjennom generasjoner og som har blitt forfinet gjennom århundrene. 

En «hangi» er hvor man graver et hull i jorden, varmer opp store sten med bål, og deretter legger man kjøtt- og grønnsakspakker på stenene og dekker det med jord. Deretter får «hangi’en» lov til å stå noen timer og bake i egen saft. Arkeologiske funn på Nord-øya viser at teknikken har blitt brukt så lenge som maori-folket har bodd på øya. Det er fremdeles i dag betegnet som et festmåltid både hos maori-folket og på Stillehavsøyene. Overnatting i Rotorua.

Dag 18
Rotorua–Auckland. Besøk i Hobbiton
Filmsettet fra Hobbiten og Ringenes Herre i New Zealand

Vi fortsetter reisen til Auckland, New Zealands største by, som er hjem for snaut en tredjedel av New Zealands befolkning. Byen ligger på en smal tange med vann på begge sider – Stillehavet mot øst og Tasmanhavet mot vest – og er et mekka for seilsport-entusiaster.

På veien dit stopper vi i Hobbitun, som er bare én av mange originale filmkulisser fra "Ringenes herre"-filmene her på New Zealand. Filmene som er basert på J.R.R. Tolkiens berømte bøker med samme navn ble alle filmet på New Zealand. Hobbitun er hobbitenes hjemby, som ligger i grønne, frodige åser, og husene står akkurat slik man har sett dem i filmene: kilet inn i åssidene med runde vinduer og fargestrålende dører. Foran hvert hus er det en liten hage med blomster og diverse grønnsaker – legg også merke til de runde postkassene ved hageportene.

Tilbake i virkeligheten drar vi videre til Auckland som blir kalt ”City of Sails”, og det er ikke uten grunn. Her er det regelen snarere enn unntaket at man har seilbåt eller dyrker en annen form for vannsport. Auckland har tiltrukket mange immigranter, senest særlig fra Polynesia og Sørøst-Asia, og er en spennende smeltedigel av folkeslag og kulturer.

Overnatting i Auckland.

Dag 19
Auckland, New Zealand. Byrundtur og avskjedsmiddag på Sky Towers 52. etasje

Auckland er bygget på 50 sovende vulkaner og mens de fleste av vulkanene i dag bare fremstår som små grønne åser eller helt er fjernet, troner de tre største – Mount Albert, Mount Eden og One Tree Hill – over landskapet og er populære utsiktspunkter.

I dag drar vi på en liten byrundtur i Auckland. Vi besøker den hyggelige forstaden Parnell med gamle restaurerte hus, små restauranter og gallerier. Utenfor byen ved Bastion Point finner vi det beste utsiktspunktet der vi kan nyte utsikten over havnen og den beste «skyline». Sist på ettermiddagen er det litt tid til å utforske Auckland på egen hånd. Om kvelden skal vi nyte en avskjedsmiddag i restauranten i det 328 meter høye Sky Tower. Her kan man nyte den 360-graders panoramautsikten over byen fra 52. etasje.

Overnatting i Auckland.

Dag 20
Auckland. Tid på egen hånd og hjemreise
Velkommen til Auckland!

Det har blitt dags å forlate Auckland og New Zealand. Vi kjører til flyplassen og starter hjemreisen.

Dag 21
Ankomst Norge

Vi lander i Oslo.

Helikoptertur over Fox Glacier

Om ettermiddagen er det mulighet for å ta en helikoptertur over Fox Glacier og det er neppe bedre og mer spektakulære måter å oppleve dette på enn høyt fra oven. Det er en opplevelse utenom det vanlige som venter når man (i mindre grupper) tar en 20 minutters helikoptertur over Fox Glacier. Helikopteret følger de bratte fjellryggene gjennom fjellpasset, og gir oss et enestående utsyn over dette unike og vakre naturfenomenet. Det blir en kort landing midt i det alpine landskapet oppe på selve breen. Etter en kjapp snøballkamp og sannsynligvis noen blinkskudd med kameraet flyr vi retur.

Resten av ettermiddagen og kvelden kan vi fordøye dagens inntrykk og opplevelser.

OBS! Vi skal gjøre oppmerksomme på at helikopterturen kun kan gjennomføres hvis været tillater det. Det skjer (sjelden, men må nevnes) at turen må avlyses på grunn av regn og/eller vind. I så fall vil vi forsøke igjen om morgenen dagen etter. Merk at helikopterturen skal bestilles og betales senest 45 dager før avreise.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 99 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
23 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Melbourne og Auckland–Oslo
 • Fly Sydney–Queenstown
 • Tre innenriksflyvninger
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • 2 lunsj og 4 middager
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Turistvisum til Australia (les mer under Før reisen)
 • Innreisetillatelse til New Zealand (les mer under Før reisen)
 • Tillegg for enkeltrom
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Helikoptertur over Fox Glacier på dag 13 – pr. person 2 698,–
 • Eventuelle driks
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Pakkeliste

 • Liten ryggsekk eller bag/veske til utflukter
 • Sommertøy
 • Genser/lett vindjakke 
 • Regnjakke 
 • Gode tursko og sportssandaler
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Lommelykt
 • Myggspray
 • Solkrem med høy faktor, solhatt og solbriller

Det er håndklær på alle de stedene vi overnatter, men hvis du ønsker å bade i naturen underveis er det en god idé å ta med seg et eget håndkle.

Strenge tollregler

Legg merke til at Australia har veldig strenge regler for innføring av sigaretter, frukt og andre matvarer. Udeklarerte matvarer medfører en kontant bot på 500 australske dollar ved innreise. Dette gjelder også matvarer fra flyet eller avreiseflyplassen.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du trenger tilslutning med innenriksfly i Norge skal du selv sørge for dette. Vi anbefaler at du har minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Mer om New Zealand

Her kan du finne ut mer om New Zealand:www.albatros.no/reisemaal/australia-og-stillehavet/new-zealand
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger vaksinasjoner.

Mer om Australia

Her kan du finne ut mer om Australia:
www.albatros.no/reisemaal/australia-og-stillehavet/australia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger vaksinasjoner.

Pass og visum
Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Fantastisk tur En spennende reise med mange opplevelser og en utrolig dyktig reiseleder
Date published: 2024-03-12
Rated 4 out of 5 by from FIn tur til Australia og NewZealad + Reisen var veldig fin. Anbefales. Var ekstra heldig med gruppen denne gangen med 9 damer + 2 menn som reiste alene :-D - Til tider litt mye historieundervisning for en som er middels interessert i historie. - Musikk som ble avspilt fra lydfiler på mobilen til høyttaleranlegget på bussen, ble det temmelig dårlig kvalitet på, etter mine ører. -Turen til Milford Sound var ikke det store for nordmenn som har vært på Vestlandet. Kunne droppet denne for nordmenn og hatt et annet program eller en fridag
Date published: 2024-03-04
Rated 5 out of 5 by from Flott reise, mange store opplevelser Reisen var spennende med dyktig reiseleder
Date published: 2024-03-02
Rated 5 out of 5 by from Många fina upplevelser Bra planerad En suverän reseledare Väldigt påläst om allt i Australien o Nya Zeeland
Date published: 2024-02-28
Rated 4 out of 5 by from Veldig mange opplevelser Mange opplevelser, men mye reisetid. Reiseleder ga utrolig mye informasjon om samtid, politikk, historie, næringsliv, kultur mm. Forholdsvis mye "dødtid" som gikk bort til venting, spesielt i forbindelse med flyreiser. Turen til Blue Mountain sto ikke helt til forventningene. Arrowtown kunne vært sløyfet, samt andre små plasser, som ikke ga noe stor opplevelse. Tiden kunne vært brukt til andre ting. Fikk ikke oppleve så mye av Australia, kunne vært en dag eller to lenger nord på østkysten, og tilsvarende vært kuttet ned på tiden på NZ. Natur er selvfølgelig flottere på NZ enn Australia naturmessig. Tiden i Queenstown var fin, og fantastisk fin opplevelse i Hobbiton.
Date published: 2023-12-12
Rated 5 out of 5 by from En svært innholdsrik reise En interessant reise med variert program. En utrolig spennvidde fra ørkenområder i det sentrale Australia via storbyer til temperert regnskog, fjorder, fjell og vakkert kulturlandskap på New Zealand. En meget kunnskapsrik og erfaren reiseleder bidro også til at dette ble en stor opplevelse.
Date published: 2023-12-11
Rated 2 out of 5 by from waste of time. buss og flyplasser i 3 uker+ reiseleder var forberedt og gjorde en god jobb.
Date published: 2023-12-07
Rated 4 out of 5 by from Opplevelsestur En utrolig og innholdsrik reise med opplevelser, flott natur og masse inntrykk. Veldig variert program og med smakebiter fra andre kulturer. Reiselederen var utrolig kunnskapsrik og dyktig.
Date published: 2023-12-06
 • y_2024, m_5, d_21, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_20
 • loc_no_NO, sid_AURTR08, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser