Hvor skal jeg reise i 2022?

Hvorfor bli hjemme, når du kan dra til Cuba i 2020?
2022 er godt i gang, og selvfølgelig skal du ut og reise.

Vi har samlet 6 anbefalinger til deg som ennå ikke har bestemt det for hvor i verden du vil reise i 2022.

Les videre under eller se alle rundreiser 2022

New Zealand

Når vi har vinter, er det sommer på den sørlige halvkulen. Så i stedet for å gå og fryse i januarmørket skal du naturligvis reise rundt på den andre siden av jorden. Feks. til New Zealand, der januar betyr grønnkledde fjellskråninger og glitrende solstråler i de blanke fjordene. New Zealand er stedet der du henter de utroligste naturopplevelser. Føl deg som en stjerne fra filmene om ”Ringenes Herre” i den vulkanrike Tongarino nasjonalpark eller se de snødekte fjelltindene speile seg i Lake Tekapos fornuftsstridig blågrønne vann.

Les mer om New Zealand eller se alle reiser til New Zealand i 2020

Lupiner med Lake Tekapo i bakgrunnen

Cuba

En annen opplagt reisedestinasjon i de kalde vintermånedene er det karibiske Cuba. Fidel Castro døde i november 2016, og nå er det valgt en ny president som overtar etter Fidels bror, Raul Castro. USA og Cuba har tatt opptil flere skritt nærmere mot å bli perlevenner i løpet av de siste par årene. Vi forutser at Cuba kommer til å endre seg drastisk, også som reiseland. Så vil du oppleve det originale, autentiske Cuba, er det snart siste sjanse. Du skal reise til Cuba hvis du liker vuggende salsarytmer, innbydende sandstrender, UNESCO-vernede kolonitidsbygninger og et fargerikt gateliv fullt av sjarm og gamle amerikanerbiler. Og selvfølgelig hvis du vil oppleve et hjørne av verden der historien titter frem overalt, og der den har oppført seg helt annerledes enn i de fleste andre land.

Les mer om å reise i Cuba eller se når du kan dra til Cuba i 2020

Vi spår at Cuba snart blir helt, helt annerledes

Japan

Våren er deilig i Norge, men enda bedre i Japan. Og det er ikke bare på grunn av kirsebærtrærne som fyller gater og parker med et nydelig rosa skjær tidlig på våren. Du skal reise til Japan hvis du er begeistret med tanken på Tokyos myldrende storbyliv, Kyotos stemningsfulle templer og vulkanøyer med all verdens former for naturlige spa-opplevelser. Transporten på våre reiser i Japan foregår naturligvis på ekte japansk vis med det verdensberømte lyntoget Shinkansen.

Les mer om Japan eller se våre aktuelle rundreiser i Japan

Bli med til Japan og opplev tradisjonen møte fremtiden

Rhinen

Våren og høsten 2020 kan du bli med på elvecruise på Rhinen. Elva har i århundrer vært en av Europas viktigste transportveier og dannet i sin tid en del av Romerrikets grense mot nord. Hopper du om bord på Albatros’ elvecruiseskip, MS Rhein Melodie, er det lagt opp til en reise gjennom historien. Middelalderbygninger og borgruiner venter i Strasbourg og i den UNESCO-fredede elvedalen Mittelrhein. Legg til skråninger overstrødd med struttende vinstokker som du kan nyte utsikten til mens skipets besetning skjemmer deg bort med lekre middager og drinker på soldekket.

Se alle våre aktuelle cruise på Rhinen eller les mer om å være på elvecruise

Få en avslappende og opplevelsesrik ferie på Rhin-cruise

Sør-Afrika

På safari i Sør-Afrika kan du få en naturopplevelse utenom det vanlige. Med Albatros bor du på flotte safaricamper og lodger som ligger midt i naturen. På de fleste safarireiser i Sør-Afrika har vi til og med våre egne camper og lodger, så vi kan få alt for oss selv. I det beste hjørnet av verdensberømte Kruger nasjonalpark og i gudeskjønne, privateide Entabeni viltreservat drar vi på utkikk etter løver, leoparder, elefanter, neshorn og alle de andre sørafrikanske dyrene. Med oss har vi erfarne rangere som nærmest på magisk vis alltid klarer å finne dyrene bare ved å følge sporene som de har etterlatt seg. Men safari er ikke det eneste Sør-Afrika har å by på.  Du kan også bli med på storbyferie i Cape Town, på vinsmaking i Sør-Afrikas berømte vinland eller reise langs Panoramaruten der dype juv og dramatiske fjellformasjoner er imponerende syn langs veien. Hvis du liker å blande luksus og eventyr kan du gå om bord på Rovos Rail, verdens mest luksuriøse tog, og oppleve Sør-Afrika på skinner med alt som hører til av safariutflukter og eksklusiv service om bord.

Se våre safarier i Sør-Afrika eller se alle rundreiser i Sør-Afrika

Det er gode sjanser for å møte denne karen på safari i Sør-Afrika

Ecuador og Galápagos

Er du interessert i regnskog, indianerkultur og et helt unikt dyreliv, skal du reise til Ecuador og Galápagos. Et besøk på Galápagos-øyene langt ute i Stillehavet er som en kombinert ferie og naturutdannelse. Ingen forlater Galápagos uten å være blitt klokere på både evolusjonsteori, vulkaner og ikke minst dyr. Du kommer til å føle deg som Charles Darwin selv når du kommer overraskende tett innpå havskilpadder, sjøløver, fregattfugler og havleguaner. På fastlandet i Ecuador venter de lokale indianeres fargestrålende marked i Otavalo, turer i regnskogens frodige grønnhet og termiske bad med en fortryllende utsikt i Andesfjellene.

Se alle rundreiser i Ecuador eller cruise på Galápagos

Galápagos' sjøløver døser på stranden