24 timer i New York

Det er alltid riktig å være i New York

Samme hvilken tid på året eller døgnet det er, er det alltid et uslåelig antall opplevelser som venter rundt hjørnet. På mange av Albatros Travels rundreiser i Nord-Amerika og våre cruisereiser i Karibia har vi en dag på egen hånd i the Big Apple. Men hva skal man velge i en by som har så mye å velge imellom?

Se alle våre reiser til New York og resten av USA eller les mer om USA:

Reis til USA - Rundreiser USA - Fakta USA - Visum USA 

Kl 0800: Top of the Rock

Å kjøre opp i heisen til toppen av Rockefeller Plaza er noe man bare må gjøre om man har tid til overs i New York City. Oppe på den aller øverste etasjen har du uhindret utsikt over Central Park, Empire State Building og alle de andre mektige skyskraperne. Ingenting forstyrrer utsikten, og her kan man nyte soloppgangen, solnedgangen eller nattens glitrende lys – du velger selv hvilken opplevelse og hvilket tidspunkt som passer deg best.

Utsikt over Central Park

Kl 1030: Gospelbrunch på Ginny’s Supper Club

Gå en trapp ned fra svenske Marcus Samuelssons Red Rooster i Harlem så kommer du til Ginny’s. Stemningen tar deg med tilbake til tjuetallets New York, og her blir det servert en god brunsj til fantastisk gospel. Send en e-post hvis du vil bestille bord.

Kl 1200: En mimosa i baren på Red Rooster

Avslutt brunsjen med en mimosa (champagne med appelsinjuice) i baren på Red Rooster. Her er det livejazz de fleste søndager, og her svinger både stemningen og musikken!

Kl 1300: Gå på the High Line

Etter en solid brunsj er det herlig å bevege seg litt og et helt enestående sted å gjøre det på er the High Line. Det er en tidligere bybane som har blitt ombygd til en enestående park med en fantastisk blomsterpark, smale bjørkealleer og svaiende gress. Ta tunnelbanen (eller taxi, som er betydelig billigere enn hjemme i Norge) til West 34th Street (mellom 10th og 12th Avenue) og nyt den opphøyde utsikten over Chelsea og Meatpacking District.

Kl 1400: Ettermiddagskunst

Når High Line slutter ved Ganseevort Street tar du trappen ned, og på høyre side har du Whitney Museum of American Art. Museet flyttet hit til nye lokaler så sent som i mai 2015. På Whitney finner du moderne amerikansk kunst, det meste av det fra 1900- og 2000-tallet.

Avslutt besøket med en kopp kaffe og en godbit i Whitneys raffinerte restaurant, Untitled, det har du fortjent nå!

Kl 1600: Sykkeltaxi gjennom Central Park

Begynner du å bli sliten i beina? Det skjer jo fort på en storbyferie. Da kan det være fint å kombinere opplevelser med avkobling. Ta en sykkeltaxi (pedicab) gjennom Central Park! Enklest er det å hoppe på ved Central Parks sørlige del, ved Central Park South mellom 5th og 6th Avenue. Det er ulike ruter gjennom parken, og om du synes prisene er for stive er det bare å prute.

Kl 1800: Knurrer det i magen?

Elsker du fisk og skalldyr må du ikke gå glipp av italienske Esca 8402 West/43rd St), og etter turen gjennom Central Park er det lett å komme seg hit. Den anerkjente kokken David Pasternack tryller fram mat som kan få selv de mest kresne smaksløkene til å løpe i vann. Hovedrettene koster mellom 200 og 300 kroner, men husk at man må betale driks også.

Kl 2000: Broadway-musikal

Når man er i New York må man ikke gå glipp av Broadway. Selv om du ikke er musikalfrelst må det prøves en gang! Kjøp billetter med rabatt til forestillinger samme dag hos TKTS midt på Times Square.
Times Square

Kl 2300: Cocktails with a view

Om du klarer å holde deg våken litt til er det tid til en cocktail nå. På 230 FIFTH kan du nyte utsikten over New York både utendørs og innendørs, og drinkene er ikke dårlige de heller.