Canada & Rocky Mountains

Gianna og Sarah i vinterklær ved breen Columbia Icefield
Av Sarah Jewry og Gianna Castellano, Albatros

I juli måned har vi vært på en fantastisk reise til Canada og Rocky Mountains. Vi startet turen forventningsfulle fra Københavns Lufthavn med reiselederen, via Toronto til Calgary.

Etter den lange reisen var vi klar til å ta fatt på opplevelsene med buss videre til første stopp: byen Banff og nasjonalparken Rocky Mountains. På kjøreturene i løpet av reisen er det rik anledning til å se på det vakre landskapet, med store skoger, turkisblå vann, snødekte fjelltopper og selvfølgelig – bjørner! I løpet av reisen var vi så heldige å få se to svartbjørner i veikanten. Virkelig en opplevelse for livet. Vi så også elger og wapitihjorter et par ganger.

I Banff var vi ute og så den flotte Bow-fossen, gikk turer og – ikke minst – vi kjørte med gondol til toppen av Sulphur Mountain. Om kvelden var det mulig å nyte byen på egen hånd på en av de mange restaurantene. Canadas natur er virkelig enestående – og dette var bare begynnelsen.

Dagen etter kjørte vi nordover til den utrolig vakre Lake Louise. Har man noen gang sett bilder av innsjøene fra Canada, så er det kanskje derfra. Vi ble helt overveldet over landskapet og kunne ikke slutte med å ta bilder. Alle var visst enige om at man kunne stå og kikke på sjøen i timevis. Turen gikk deretter videre på Icefields Parkway, der det var mulig å delta i en ekstra utflukt med spesialbygd bre-kjøretøy opp på Columbia Icefield. Selv om været her ikke var helt med oss, var det en morsom (og kald) opplevelse på isen. Sent på ettermiddagen nådde vi frem til byen Jasper, der det både var en gammel jernbanestasjon og mange hyggelige kafeer. Fra Jasper hadde vi en hel dag til mange vakre innsjøer og mulighet til blant annet å bli med på en ekstra utflukt til Maligne Lake, som er den største bresjøen i hele Rocky Mountains.

Flere av skisportsbyene som vi besøkte på reisen, er kjent fra OL i Vancouver 2010. Vi kom blant annet til Whistler, som også har livlig aktivitet om sommeren – både for de aktive og de mindre aktive. Det var morsomt å se alle anleggene som ble brukt den gangen, og ikke minst den olympiske fakkelen i Vancouver (uten ild). I Vancouver var det rik anledning til å handle, eller for eksempel ta en båt til Granville Island og for øvrig bare nyte det gode sommerværet vi fikk. Vi var så heldige at det på den siste kvelden var et stort fyrverkerishow ved stranden – en perfekt avslutning på en opplevelsesrik reise.

Vil du også til Canada og Rocky Mountains? Se alle rundreiser i Canada