Faktalister

Varm opp til reisen din med bakgrunnskunnskap og overraskende fakta
Les faktalistene våre hvis du er enig i at det blir enda morsommere å reise når du har litt bakgrunnskunnskaper på plass først

Her hos Albatros reiser vi med hjerte, hjerne og holdning. På denne siden er det mest for hjernen. Her har vi nemlig samlet fakta om all verdens emner som du kan møte på din ferd rundt på kloden. Vi har forhåpentligvis funnet noe som du ikke visste allerede. Og kanskje får du lyst til å bli med oss ut i det blå og bli enda klokere.

Les videre, hvis du er nysgjerrig og ivrig etter å reise.

Australias dyr

Kenguruer som hopper rundt i tretoppene, pattedyr som legger egg og øgler som lurer fiendene sine med et falsk hode. Australias dyr kan minne om noe fra en fantasyfilm. Men disse merkelige skapningene kan du faktisk møte i virkeligheten, selv om det bare kan skje i Australia.

Les og bli overrasket over Australias dyr

 

Du har hørt om koalaen. Men har du også hørt om disse 8 rare dyrene?

7 fakta om Borneo

Du vet nok allerede at Borneo er verdens tredje største øy. At den er delt mellom Indonesia, Malaysia og Brunei, og at den er dekket av regnskog, er vel heller ikke noen overraskelse. Men vi tør nesten garantere at vi har funnet noen fakta du ikke visste om i forveien.

Lær noe nytt med disse 7 fakta om Borneo

Kinabalu-fjellet er hjemsted for over 6000 forskjellige planter

7 ting du (kanskje) ikke visste om elefanter

Elefanten er ikke for ingenting et viktig medlem av The Big Five. Det er et av de dyrene du bare MÅ se på en safari. Det er en fantastisk opplevelse å observere de enorme dyrenes rolige og overraskende elegante ferd gjennom landskapet.

Les mer her: 7 ting du (kanskje) ikke visste om elefanter

Visste du at elefanter ikke kan hoppe?