Vaksinasjoner Malaysia

Les mer om vaksinasjoner i forbindelse med reiser til Malaysia.

Vaksiner
Kort reise på under tre uker til turistområder: hepatitt A og difteri/stivkrampe
Reise på over tre uker, dessuten: tyfus, evt. hepatitt B, japansk hjernehinnebetennelse
Lengre opphold, dessuten: hepatitt B, evt. rabies (hundegalskap), tuberkulose

Gul feber-vaksinasjonssertifikat kreves av reisende som kommer fra et gul feber-område. Tidligere måtte en vaksine mot gul feber fornyes hvert 10. år. Det er forandret nå, så en vaksine gjør deg immun mot gul feber hele livet. Det kan forekomme at myndighetene i enkelte land ikke er klar over denne endringen, og derfor allikevel vil kreve en fornyelse hvis vaksinen er mer enn 10 år gammel.

Malaria
Viktig: malariamyggen stikker først etter mørkets frembrudd.
Det er prinsipielt malaria i hele Malaysia, bortsett fra de store byene. Høyrisikoområdet er det sentrale Malaysia samt den malaysiske delen av Borneo, spesielt Sabah-provinsen. I disse områdene bør man ta forebyggende medisin. I den øvrige delen av Malaysia kan man ofte klare seg ved å være omhyggelig med forebyggelse av myggstikk (myggspray med DEET eller AUTAN, anvendelse av impregnert myggnett eller bo på hoteller med aircondition).

Denguefeber
Viktig: Denguemyggen stikker hyppigst akkurat rundt soloppgang og solnedgang.
Det er denguefeber i hele Malaysia, også i byene. Det finnes ingen vaksine eller medisin man kan ta forebyggende. Man skal være omhyggelig med å beskytte seg mot myggen med myggspray med DEET eller AUTAN.

Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, derfor anbefaler vi at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner.

Malaysiareiser

 • Malaysia og Borneo

  Pulserende storbyer, kolonihistorie, tropisk regnskog og orangutanger – opplev den malaysiske halvøya og Borneo

  • 3 avreiser
  • 13 dager
  • Fra 19 998,–
  fra Oslo
 • Langtidsferie til Malaysia og Borneo

  Dra til Malaysia i 3 uker – med minirundreise på den malaysiske halvøya og Penang-øya og hele 10 dager på strandresort på Borneo

  • 2 avreiser
  • 22 dager
  • Fra 22 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere