Rovos Rail gjennom Namibia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Verdens mest eksklusive togreise fra Sør-Afrika til Namibia med blant annet safari i det makeløse Sossusvlei og Etosha nasjonalpark og besøk i Fish River Canyon

Rovos Rail er ikke bare verdens beste togreise. Det er så mye mer enn det! Eksklusiv service, champagne når man har lyst, herlige kupeer med all komfort og duft av mahogni. Ruten er ikke så lang og vi har mange interessante stopp – det er rett og slett Sør-Afrika og Namibia på første klasse og litt til. Togreisen tar oss med gjennom Namibias enorme Kalahari-ørken og vi tar et fly inn i Sossusvlei der vi skal på safari mellom de røde sanddynene. Vi drar også på safari blant dyrene på Etoshas hvite saltsletter, og før alt dette skal vi se og høre Sør-Afrikas historie med både townshipen Soweto og diamantgruvene i Kimberly. 


Helpensjon og drikkevarer på toget er inkludert i reisens pris. Har du ikke fått nok av Afrika kan reisen forlenges med noen flotte dager ved enestående Victoria Falls, med storbyferie i Cape Town eller med herlige stranddager på vidunderlige Mauritius.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari, Vin & gastronomi, Togreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Sør-Afrikanske rand

Dagsprogram 15 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Johannesburg–Pretoria–Zebra Lodge
Dag 3
Zebra Lodge. Utflukt til Soweto
Dag 4
Zebra Lodge. Ndebele landsby–Rovos Rail
Dag 5
Rovos Rail Pretoria–Kimberley. Gruveutflukt
Dag 6
Spasertur i Upington og videre til Namibia
Dag 7
Fish River Canyon–Afrikas største juv. Gjennom Kalahariørkenen
Dag 8
Ankomst til Windhoek. Byrundtur og fly til Sossusvlei
Dag 9
Sossusvlei. Med fly til Windhoek og videre til Tsumed
Dag 10
Ankomst til Tsumed. Safari i Etosha nasjonalpark
Dag 11
Safari i Etosha nasjonalpark og videre mot Walvis Bay
Dag 12
Ankomst til Walvis Bay
Dag 13
Swakopmund. Tid på egen hånd
Dag 14
Swakopmund–Windhoek. Innsjekking på hotell
Dag 15
Ankomst til Norge

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi møtes i Oslo lufthavn og setter oss til rette i flyet mot Johannesburg.

Dag 2
Ankomst til Johannesburg–Pretoria–Zebra Lodge
Pretoria

Vi lander i Johannesburg i Sør-Afrika. Derfra kjører vi til den travle storbyen Pretoria, der vi tar en liten byrundtur. Vi gjør blant annet holdt ved den flotte Union Building, der Sør-Afrikas regjering holder til. Den halvmåneformede bygningen ligger på toppen av en ås der vi får en storslått utsikt over hele byen. Den 285 meter lange bygningen stod ferdig i 1913, og bygningens to fløyer skulle symbolisere landets to befolkningsgrupper, engelskmennene og boerne. Den svarte delen av befolkningen ble ikke representert i regjeringsbygningens symbolikk.


Vi spiser lunsj (ikke inkludert i reisens pris) enten før eller etter besøket ved Union Building, og deretter har vi cirka 45 minutters kjøring foran oss. Vi kommer frem til lodgen vår, som er Albatros’ egen Zebra Lodge. Den hyggelige lodgen ligger uinnhegnet midt i naturen. Senere møtes vi igjen og spiser en god velkomstmiddag.
 

Dag 3
Zebra Lodge. Utflukt til Soweto
Soweto var på 70-tallet et symbol på motstand mot Apartheid-styret

I dag besøker vi den berømte og beryktede bydelen Soweto for å få et innblikk i dagliglivet der. Soweto var i 1970-årene symbolet på motstand mot det daværende apartheid-styret. På turen gjennom bydelen lærer vi mer om både bydelens historie og om livet her slik som det ser ut i dag. Vi besøker blant annet Vilakazi Street, den eneste gaten i verden der to Nobelpris-vinnere har bodd: Nelson Mandela og Desmond Tutu.

Dag 4
Zebra Lodge. Ndebele landsby–Rovos Rail
Ndebele-folket er en av de opprinnelige kulturene i Sør-Afrika

Etter frokost besøker vi en kulturlandsby, som altså ikke er bebodd, men bygd opp for å vise landsby- og samfunnsstrukturen blant ndebele-folket. Dette er en av de ni kulturene som opprinnelig holdt til i Sør-Afrika. Selv om Sør-Afrika i dag er et særdeles moderne land, blir mange av de opprinnelige kulturtradisjonene holdt i live, og nettopp i denne ndebele-landsbyen kan vi oppleve flere av dansetradisjonene og få innblikk i hvordan de forskjellige stammene og etniske gruppene levde.

Etter lunsj kjører vi til Pretoria, der vi skal stifte bekjentskap med det luksuriøse toget Pride of Africa, som er vårt hjem de neste ni dagene. I Pretoria ligger Capital Park, Rovos Rails’ private stasjon i vakker kolonistil fra den gang da stasjonen var knutepunkt for jernbanetrafikk i det gamle Transvaal. Her sjekker vi inn i ro og mak mens vi nyter et glass champagne, og deretter går vi på den røde løperen der luksustoget over alle venter. Vi innlosjerer oss i de lekre suitene, og snart kan vi se det kuperte landskapet rundt Pretoria gli forbi. 

Dag 5
Rovos Rail Pretoria–Kimberley. Gruveutflukt
Rovos Rail ble grunnlagt i 1989

Toget vårt når gruvebyen Kimberley, som fremdeles ånder av historie. Byen er hovedstad i Nord-Kapprovinsen, og det var faktisk her Sør-Afrikas diamanteventyr begynte i 1866, da boeren Erasmus Jacobs fant en pussig stein i åkeren sin. Steinen viste seg å være en diamant på 21,25 karat eller 4,75 gram. Få år senere, i 1871, fant man en enda større stein på den lille haugen i åkeren. Steinen var 83,50 karat eller 16,78 gram, og dermed brøt ”diamantfeberen” løs. Fra nær og fjern kom diamantjegere og bosatte seg rundt den lille haugen, der det tilsynelatende fantes uendelige mengder. Haugen ble til et stort hull i jorden med en dybde på 240 meter, som endelig ble lukket i 1914 etter at den hadde gitt fra seg tre tonn med diamanter. Det kom flere gruver til etterhvert, og de fleste er i dag helt uttømt. Britene var raske til å innlemme gruven i sin Kapprovins, og det syntes naturligvis ikke boerne noe om. De mente at gruven hørte inn under deres Oranjefristat. Selv om britene for lengst hadde avskaffet slaveriet, var de ikke sene til å innføre restriktive regler overfor de fargede gruvearbeiderne, som ikke lenger fikk reise fritt. Forlot man posten sin i utide, vanket det piskeslag. Desidert slaveri var det likevel ikke snakk om. 


Tilbake på Rovos Rail-toget inntar vi en middag i togets spisevogner, og siden trekker vi oss tilbake til våre respektive suiter, som alle er komfortabelt innredet med gode sengeplasser, bad og toalett. 
 

Dag 6
Spasertur i Upington og videre til Namibia
Spisevogn på Rovos Rail

Etter frokosten blir det mulig å se litt nærmere på Upington. Byen ble grunnlagt i 1884 på breddene av elva Orange River. Den var opprinnelig en misjonsstasjon, noe byens museum forteller mer om. Derfra fortsetter vi til grensestasjonen Nakop, og etter grenseformalitetene fortsetter vi til Holoog, der vi overnatter. 

Dag 7
Fish River Canyon–Afrikas største juv. Gjennom Kalahariørkenen
Fish River Canyon

Denne morgenen besøker vi Fish River Canyon, det største juvet, en såkalt canyon, i Afrika. Det er ikke mindre enn 160 kilometer langt og opptil 27 kilometer bredt, med en dybde på opptil 550 meter – et makeløst syn. Tilbake på toget fortsetter vi mot Keetmanshoop mens vi reiser gjennom Kalahariørkenen. Den er 900 000 kvadratkilometer stor og dekker en betydelig del av Botswana og Namibia og Sør-Afrika. På tswana, Botswanas offisielle språk, betyr Kalahari ’Den store tørsten’. Len deg tilbake i togets luksuriøse omgivelser og nyt utsikten.
Om ettermiddagen forlater vi toget for å besøke Garas Park, der vi kan beundre en skog av de besynderlige pilekoggertrærne. Treet har fått sitt navn fordi buskmennene tradisjonelt har brukt de uthulede greinene til nettopp pilekoggere. 

Dag 8
Ankomst til Windhoek. Byrundtur og fly til Sossusvlei
I Windhoek

Vi ankommer om morgenen til Namibias hovedstad, Windhoek, som ligger midt i landet, og som med sine 325 000 innbyggere er Namibias største by. Etter frokost og en nærmere titt på byen drar vi ut til lufthavnen. Her går vi om bord i et lite fly som bringer oss en time sørover til en av reisens høydepunkter, Sossusvlei, et makeløst landskap der uttørkede vannhull og saltavleiringer er omgitt av okerfargede sanddyner, og der døde trær står med krokete, forvitrede greiner. Dagen går med til å utforske området, blant annet når vi tar en kjøretur gjennom ørkenen. Om kvelden nyter vi en bush dinner i det fri. Overnatting i Sossusvlei.

Dag 9
Sossusvlei. Med fly til Windhoek og videre til Tsumed
Leoparden trives i nesten alle former for landskap

Vi står tidlig opp for å få fullt utbytte av det makeløse ørkensceneriet i Sossusvlei. På kjøreturen gjennom sanddynene holder vi utkikk etter dyrene i området, deriblant antiloper, sjakaler, strutser og gnagere. Vi spiser frokost i de vakre omgivelsene før vi kjører til lufthavnen og flyr tilbake til Windhoek.

Etter lunsj forlater vi hovedstaden og setter kursen nordover mot Tsumed for å oppleve et annet av reisens høydepunkter, Etosha nasjonalpark. 

Dag 10
Ankomst til Tsumed. Safari i Etosha nasjonalpark
Safari i Etosha Nasjonalpark

Vi kommer til Tsumed, der vi blir innkvartert og spiser lunsj. Om ettermiddagen kjører vi safari i den verdenskjente Etosha nasjonalpark, som ligger rundt en mektig saltslette der luftspeilinger og varmeflimmer hører til dagens orden. Langs randen av denne enorme saltpannen er det livgivende kilder som danner de vannhullene dyrene i stort tall samler seg om. Her er scenen satt for Afrikas dramatiske skuespill. Saltsletten tørket ut for flere tusen år siden, men i regntiden blir deler av den hvite sletten oversvømmet, og store mengder av flamingoer og pelikaner holder sitt inntog. Langt de fleste av de klassiske afrikanske dyreartene, som løve, elefant, neshorn, leopard og sjiraff, kan også oppleves her.

Dag 11
Safari i Etosha nasjonalpark og videre mot Walvis Bay
Elefanter lever i familieflokker med en matriark

Før vi tar avskjed med Etosha nasjonalpark, har vi tid til en siste safaritur, og deretter kjører vi tilbake til toget. Her spiser vi lunsj og begynner å kjøre mot Atlanterhavet og Walvis Bay.

Dag 12
Ankomst til Walvis Bay
Walvis Bay

Vi forventer å komme frem til Walvis Bay omkring middag, da vi skal ta avskjed med Rovos Rails besetning. Derfra kjører vi til hotellet vårt i Swakopmund. Om ettermiddagen tar vi en liten byrundtur i Swakopmund, som er Namibias tredje største by. Swakopmund ble grunnlagt i 1892, da området var tysk koloni. Byens arkitektur bærer sterkt preg av den tyske innflytelsen, særlig den gamle bykjernen, som har mange bygninger i bayersk stil. Byen er omgitt av Namib-ørkenen på tre sider og ligger ut mot det kjølige Atlanterhavet.

Dag 13
Swakopmund. Tid på egen hånd
Swakopmund ble grunnlagt i 1892

I dag har du tid på egen hånd og kan gjøre det du har lyst til. Du kan dra ned på stranden, men vær oppmerksom på at det kalde Atlanterhavet dessverre ikke byr på badevennlige temperaturer. Du har også mulighet til å kjøpe utflukter fra hotellet – blant annet et delfin-cruise eller en sightseeingtur rundt i byen. Reiselederen vil være behjelpelig med å arrangere disse og også komme med inspirasjon og forslag om hva du ellers kan gjøre. Swakopmund er blant annet kjent for ekstremsport, så hvis du har en liten eventyrer i magen, har du rike muligheter til å hoppe i fallskjerm – eller hva med å ake eller surfe en tur på en av de mange sanddynene som finnes i ørkenen utenfor byen?

Om kvelden møtes vi for å spise en avskjedsmiddag.

Dag 14
Swakopmund–Windhoek. Innsjekking på hotell

Ved middagstid kjører vi tilbake til Windhoek (ca. 4 timer) og begynner på hjemreisen.

Dag 15
Ankomst til Norge

Om Rovos Rail

Om dagen er påkledningen avslappet pen. Påkledningen om kvelden er mer formell på Pride of Africa. Jakke og slips er et krav for menn, og for kvinner et pent skjørt eller kjole. Vennligst respekter dette.

Alle vognene er gamle togvogner som er restaurerte så det opprinnelige utseendet er intakt, samtidig med at komfort og fasiliteter er ført opp til nåtidens standard. Her er ordet kupé ikke lenger dekkende. Her finnes det bare dobbeltsuiter i gammel engelsk stil med blankpolerte trepaneler, dobbeltsenger og naturligvis privat bad. 

Om bord på toget er det også inkludert helpensjon med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er forresten begge fra før 1940 og er nøye restaurert så den fine klassiske stilen er bevart. I denne stemningen fra svunne tider serveres det á la carte-frokost samt eksklusive eksklusive treretters lunsjer og treretters middager med fremragende sørafrikansk vin.

På toget er det i tillegg en spesialombygd utsiktsvogn med panoramalounge, der det er fritt utsyn til det afrikanske landskapet. Toget har også to hyggelige salongvogner for henholdsvis røykere og ikke-røykere. Servicenivået om bord er også i topp – uansett hvor du befinner deg i toget vil det bli sørget for at du ikke mangler noe!

Royal-suiter

Royal-suitene er på i alt 16 kvadratmeter og fyller en halv vogn. De har alle eget loungeområde og badeværelse med viktoriansk badekar i tillegg til separat dusj. De romslige og elegante suitene gir mulighet for privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Suitene er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdier i tillegg til en fylt minibar med drikkevarer etter passasjerenes ønsker. Dessuten er romservice tilgjengelig hele døgnet.
Selv badeværelsene er overdådige på Rovos Rail

Deluxe-suiter

Deluxe-suitene (11 kvadratmeter) er også beregnet til to passasjerer, enten i dobbelt eller twin-rom. Det er loungeområde og en suite badeværelse med dusj. De svært romslige suitene gir mulighet til privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Suitene er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdier i tillegg til en fylt minibar med drikkevarer etter passasjerenes ønsker. Dessuten er romservice tilgjengelig hele døgnet.

Pullman eller Pullman Gold-suiter

Pullman og Pullman Gold-suitene er på ca. 7 kvadratmeter. De er utstyrt med enten en sofa som omdannes til dobbelt- eller twinseng om natten, eller en fast dobbeltseng eller twinseng som kan brukes som sofa med ryggputer om dagen. Vi kan ikke garantere om det er Pullman eller Pullman Gold, det avhenger av hvilket togsett vi kjører med. Suitene har også eget bad med dusj. De romslige suitene gir mulighet til privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Alle er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdisaker. Det er ikke minibar i suiten. Roomservice er tilgjengelig hele døgnet.

Les mer om Rovos Rail her www.rovos.com

Prisinformasjon

Tillegg for Pullman-suite ved 1 person

kr. 26.998,-

Tillegg for Deluxe-suite pr. person ved 2 personer

kr. 24.998,-

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Johannesburg og Windhoek – Oslo
 • Safarier og utflukter ifølge program
 • Overnatting i delt dobbeltrom på hoteller
 • Overnatting i delt dobbeltsuite på toget
 • Helpensjon unntatt lunsj dag 2,13 og 14 og middag dag 12
 • Alle drikkevarer om bord på toget
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Driks til lokalguider og sjåfører (ca. kr 1300,- i alt)
 • Drikkevarer, når man ikke er om bord på toget
 • Øvrige måltider
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheter
 • Tillæg for enkeltrom/-suite
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

OBS!

Våre safariledere vil gjøre alt for at vi ser så mange syr som mulig på våre game drives. Men, siden det er snakk om ville dyr så er det ingen garantier for hvor mange og hvilke dyr vi får se på reisen.

Bagasje

Hvis du reiser til eller fra Johannesburg lufthavn er det kommet nye regler for bagasje pr. 25. mars 2019. 

Det er kun tillat å sjekke inn vanlige kofferter, dvs en helt vanlig koffert med minst 1 flat side. Runde eller uregelmessige former for vesker/bagger er ikke tillatt. Bagasjen kan heller ikke ha lange stropper. Skulle du ha en lang stropp eller en annerledes bag er det mulig å få den tapet sammen i Johannesburg mot gebyr. Reglene er til for å unngå blokkeringer på bagasjebåndet og lange ventetider som følge av dette. De lange stroppene er den største årsaken til at bagasjebåndet bryter sammen. Har du en lang stropp på kofferten din bør du derfor ta den av før du sjekker inn i Johannesburg eller tape den til kofferten. 
Sportsvogner, golfbagger og annen stor bagasje har unntak fra regelen, siden de blir håndtert som «odd size baggage».

Barn under 18 år

Vi informerer om at de sørafrikanske myndighetene pr. 1. juni 2015 krever at man som reisende med barn til Sør-Afrika har med seg barnets fødselsattest. Fødselsattesten skal være på engelsk, og den skal være påført et apostillestempel.

Du skal bestille fødselsattesten på Folkeregisterets nettsider. Når du har logget på Altinn og valgt «bestill attester/utskrifter» skal du velge en flerspråklig fødselsattest. Du får fødselsattesten tilsendt din folkeregisteradresse. Det kan ta tid å få en flerspråklig attest, så vi råder deg til å gjøre dette snarest mulig. Viktig: Når du har mottatt attesten skal den påføres et såkalt apostillestempel for å være gyldig i utlandet. Dette stempelet får du hos fylkesmannen der du bor.

Formålet med kravet om fødselsattest er å bekjempe menneskehandel der barn er involvert.

Bemerk at kravet gjelder både inn- og utreise såvel som transit i Sør-Afrika. Har man ikke med seg barnets fødselsattest blir man nektet innreise i Sør-Afrika og man vil bli avvist av flyselskapet ved innsjekkingen. Per 1. desember 2018 ble det lempet litt i kravene, slik at man ikke nødvendigvis MÅ vise fødselsattesten. Det anbefales likevel på det kraftigste at man tar fødselsattesten med seg på reisen, da man kan bli bedt om å vise den fram.

OBS! Hvis bare den ene av barnets foreldre er med på reisen kreves det ytterligere dokumentasjon. Reisende med barn som ikke er deres biologiske barn skal også ha med seg særskilt dokumentasjon for dette. Disse dokumentene skal også være på engelsk og påført apostillestempel. For nærmere informasjon om hvilke dokumenter du må ha med deg kan du kontakte Utenriksministeriet, Altinn eller den sørafrikanske ambassaden i Oslo.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler? Se mer informasjon under.

Sør-Afrika

www.albatros-travel.no/reisemaal/afrika/soer-afrika

Namibia

www.albatros-travel.no/reisemaal/afrika/soer-afrika

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 5 998,–
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
kr 5 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 8 498,– per person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fem-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 500,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 7 500,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter

 

I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • Fly til Cape Town t/r
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 10 998,–
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Explorers Village
Herlig 3-stjerners lodge med svømmebasseng, restaurant og bar. Eiendommen har utsikt over den afrikanske bushen og et vannhull som ofte besøkes av elefanter og bøfler. Lodgen ligger kun 400 meter fra Victoria Falls Nationalpark. 

Les mer på: www.shearwatervictoriafalls.com

Pris
10 998,– pr. person i delt dobbeltrom på The Explorers Village
12 998,– pr. person i enkeltrom på the Explorers Village

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000,– pr. person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
7 998,– pr. person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 6 dager
Pris Fra 11 498,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 4 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden)

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 14 896,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 398,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 10 196,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 4 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Rated 5 out of 5 by from Magisk togreise, som definerer hva Første Klasse egentlig skal bety Rovos Rail er en opplevelse for livet. Personalet er mestere i sine fag, og gir en service som er alltid nærværende. Samtidig er de aldri påtrengende, snobbete eller underdanige. Rett og slett strålende. Sør-Afrika og Namibia byr på fascinerende landskap, og vi var heldige på safari-utfluktene og så mange spennende dyr.
Date published: 2022-05-19
Rated 5 out of 5 by from Rovos Rail og Namibørkenen Spesielt Namibørkenen var fantastisk. Rovos Rail er i seg selv en opplevelse med god mat og utsøkt service. Reiseleder Jimmy gjorde en god jobb.
Date published: 2022-05-13
 • y_2023, m_3, d_18, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_no_NO, sid_ZARTR49, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser