Vaksinasjoner Borneo

Nedenfor finner du en oversikt over de vaksinasjonene som anbefales ved reiser til Borneo. 

Gul feber
Gul feber-vaksinasjonssertifikat kreves av reisende som kommer fra et gul feber-område. En vaksine mot gul feber skulle tidligere fornyes hvert 10. år. Det er nå endret, slik at en vaksine gjør deg immun overfor gul feber hele livet. Man kan likevel komme ut for at myndighetene i noen land ikke er klar over denne endringen, og derfor fremdeles vil kreve en fornyelse hvis vaksinen er mer enn 10 år gammel.


Malaria 
Viktig: Malariamyggen stikker først etter mørkets frembrudd. 
Der er prinsipielt malaria i hele Malaysia, bortsett fra de store byene. Et høyrisikoområde er den malaysiske delen av Borneo, spesielt Sabah-provinsen. Her bør man ta forebyggende medisin. I den øvrige delen av Malaysia kan man ofte klare seg ved å være omhyggelig med å unngå myggstikk (myggspray med DEET eller AUTAN, bruke impregnert myggnett eller bo på hoteller med klimaanlegg, så man ikke behøver å åpne vinduene).


Denguefeber 
Viktig: Denguemyggen stikker hyppigst omkring soloppgang og solnedgang. 
Der er denguefeber i hele Malaysia, også i byene. Det finnes ingen vaksine eller forebyggende medisin. Man må være omhyggelig med å beskytte seg mot myggen med myggspray med DEET eller AUTAN.