Vaksinasjon Paraguay

Teplantasje med den paraguayanske teen, yerba-mate

Nedenfor finner du en oversikt over de vaksinasjonene som anbefales ved reiser til Paraguay

Gul feber
Gul feber-vaksinasjonssertifikat kreves av reisende som kommer fra et gul feber-område. En vaksine mot gul feber skulle tidligere fornyes hvert 10. år. Det er nå endret, slik at en vaksine gjør deg immun overfor gul feber hele livet.

Det er blitt observert at noen eldre mennesker har tendens til å få noe vanskeligere bivirkninger, og derfor skal man være forsiktig ved vaksinasjon av eldre personer. Hvis man ikke vil vaksineres mot gul feber må man få legen eller klinikken der man blir vaksinert til å skrive i vaksinasjonskortet at man av medisinske årsaker ikke er vaksinert mot gul feber.

Dette aksepteres av immigrasjonsmyndighetene.


Malaria
Der er risiko for malaria i det meste av landet i perioden fra oktober til mai. Man skal være svært omhyggelig med å unngå myggstikk; bruk myggspray med DEET eller AUTAN og anvend impregnert myggnett eller bo på hoteller med klimaanlegg. Malariamyggen stikker først etter mørkets frembrudd.

Denguefeber
Der er denguefeber i hele Paraguay, også i byene. Det finnes ingen vaksine eller medisin som man kan ta forebyggende. Man skal være omhyggelig med å beskytte seg mot myggen med myggspray med DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst like rundt soloppgang og solnedgang.