Adriaterhavskysten i Italia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Emilia-Romagna, Le Marche og San Marino

Kystområdene Emilia-Romagna og Le Marche byr på mye mer enn bare lange sandstrender: Vi skal oppleve små landsbyer i fjellene med stolte innbyggere, middelalderbyer med bysantiske kirker, pyntet med vakker mosaikk og vi skal til og med til et lilleputtland. På reisen hører vi historier om Julius Caesar og kunstneren Rafael, og vi smaker selvfølgelig på vinen in Ancona-området og undersøker grotter datert tilbake til tempelriddernes tid. 

Vi blir kjent med den bysantiske byen Ravenna, byen der Dante Alighieri er begravet og der vakker mosaikk venter på oss, drar på utflukt til den lille republikken San Marino og går på Italiensk marked i Rimini. 

De som er opplagte til enda mer eventyr kan besøke hertugbyen Urbino med dens vakre palass. 

Vi bor på samme hotell i Bellaria hele reisen. Hotellet ligger kun 100 meter fra stranden.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Bologna. Vi krysser Rubicon og bor i Bellaria
Dag 2 Conero-kysten med Sirolo, grottebyen Osimo og vingård
Dag 3 Bysantinernes Ravenna og byen Faenza
Dag 4 Rimini og Cattolica
Dag 5 Republikken San Marino og San Leo
Dag 6 Mulighet for utflukt til hertugens renessanseby Urbino eller tid på egen hånd
Dag 7 Tid til egne opplevelser
Dag 8 Hjemreise

Hoteller

Hotel Gambrinus

Hotel Gambrinus 

Vi har valgt å bo på dette herlige 4-stjerners hotellet i Bellaria ved Adriaterhavskysten. Hotellet ligger bare 100 meter fra stranden og har en utendørs pool som er åpen men ikke oppvarmet. Hotellet har også en hyggelig restaurant og bar. 

Rommene er pene og enkle og har de fasiliteter som man kan forvente: Wifi, safe, TV, aircondition/varme. Alle rommene har balkong. 

Hotel Gambrinus Tower Resort
Viale Alfredo Panzini 101,
47814 Bellaria Igea Marina (RN), Italy 
www.hgambrinus.it 

 

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
10 498,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
10 498,–
Oslo
Utsolgt
10 998,–
Oslo
Hotel Gambrinus
10 998,–
Oslo
Hotel Gambrinus
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Bologna. Vi krysser Rubicon og bor i Bellaria
Havnen i Cesenatico

Flyet vårt har kursen mot Emilia-Romagnas hovedstad, universitetsbyen Bologna. Etter landing drar vi sørover langs den antikke romerske veien Via Emilia som med sine 260 kilometer strekker seg over Posletten fra Piacenza til nord for Rimini. 

Vi innleder reisen med noe som var skjebnesvangert under romertiden. Vi skal nemlig krysse den legendariske Rubcon-elva som under antikken utgjorde grensen mellom subalpine Gallia og antikkens Roma. Det var her Julius Caesar en regnfull januardag i år 49 f. kr. med de bevingede ordene «Alea iacta est» (terningen er kastet) valgte å krysse elven med troppene sine. For oss er dette et risikofritt oppdrag, men for Caesar var det forbundet med dødsstraff da han valgte å krysse elven Rubicon med din armé.

Vi svinger av ved Bellaria som er en liten og sjarmerende badeby ved Adriaterhavskysten. Her ligger det hyggelige hotellet vårt, Hotel Gambrinus, som kommer til å være hjemmet vårt den neste uken. 
Vi møtes i restauranten og spiser vår første fellesmiddag på hotellet.

Dag 2
Conero-kysten med Sirolo, grottebyen Osimo og vingård
Den italienske kysten og Adriaterhavet ved Conero

I dag drar vi sørover for å besøke den neste italienske regionen, Le Marche. På vei sørover passerer vi mange av de kjente og trivelige kystbyene som om sommeren er populære blant solhungrende italienere. I august måned stenger nærmest hele landet ned og italienerne drar ut til havet der de nyter solen og sand mellom tærne mens de koser seg med spagetti med alt det gode fra havet. 

Vi kommer frem til regionen Le Marche. Vi passerer havnebyen Ancona som er regionens hovedstad. Her skifter landskapet form. Fra langstrakt kystlandskap med lange lyse strender blir landskapet vakkert og kupert. Vi beveger oss rundt i det gedigne landskapet og holder pause i en av kystbyene der vi rekker å få en kopp cappuccino eller espresso før vi fortsetter reisen. 

Vi skal litt inn i landet, nærmere bestemt til den lille middelalderbyen Osimo. Når vi rusler rundt i byens steinbelagte gater, er vi ikke klar over at det nærmest finnes en verden under føttene våre. Et nettverk av totalt ni kilometer lange ganger slynger seg i flere nivåer i den mye bakken, nesten så man skulle tro det hadde vært en muldvarp på ferde. Allerede for over 2500 år siden begynte Piceni-folket å grave gjennom den myke sandstenen for å forsvare seg, finne vann, oppbevare mat og ja, rett og slett, overleve. 

Gjennom tidene har dette enorme nettverk av grotter vært nyttig. Her har det blitt holdt hemmelige selskap og innvielsesritualer, oppbevart vin og mat, og så sent som under andre verdenskrig ble det gjemt og pleiet sårede soldater i de underjordiske grottene. Grottene er dekorert og inneholder spor fra Piceni-tiden, romerne, middelalderen og helt frem til i dag. Her finner vi grotter med symboler som kan dateres helt tilbake til Tempelridderne og vakre hedenske symboler med keltisk opprinnelse på veggene. Det er en spennende opplevelse å være her nede. Vi besøker en eller to av grottene og rusler litt rundt her nede. Temperaturen ligger på 12-13 grader her, så det lønner seg å ha med seg en varm genser. 

På vei tilbake til hotellet vårt rekker vi å besøke en vingård. Her treffer vi vinbonden Maurizio som produserer utsøkt vin av de lokale drueartene. Le Marche er mest kjent for druer som Verdicchio som forvandles til en god og fruktig vin. Verdicchio dyrkes nesten kun i denne regionen og her finner vi også den røde vinen Conero Rosso som hovedsakelig lages på Montepulciano-druen og litt Sangiovese Under vårt besøk på vingården skal vi selvfølgelig få mulighet til å smake på gårdens herlige viner og se litt nærmere på produksjonen av hvitvin. 

Etter en hyggelig dag med mange opplevelser ved havet, under bakken og med et glass vin i hånden lar vi nå bussen kjøre oss tilbake til hotellet vårt der enda en middag venter på oss. 

Dag 3
Bysantinernes Ravenna og byen Faenza
Verdensberømt mosaikk i byen Ravenna

Den lille byen Ravenna har hatt en viktig rolle i Europas historie. Faktun er at den har vært hovedstad hele tre ganger. Dens betydning startet da Romerriket ble delt i to deler. Den østre delen med Konstantinopel som hovedstad og den venstre delen som ble styrt fra Roma. Høsten 401 satte germanske barbarer kursen mot sør, over de juliske alpene og slo seg ned på Posletten. Det var herfra de angrep det vestre riket. Keiseren i Roma valgte i 402 å flykte til Ravenna som var lettere å forsvare og dermed ble byen hovedstad i det Vestromerriket frem til sammenbruddet i 476. 

Perioden innebar en kulturell oppblomstring for Ravenna, noe vi finner spor etter i den fantastiske mosaikken som i dag er tatt med på UNESCOs verdensarvliste. Mosaikken i Ravenna regnes for å være Europas mest velbevarte og er den største samlingen med 1500 år gamle mosaikker. 

Vi finner mosaikkene i syv kirker og et kapell. Fasaden på kirkene er egentlig ikke noe å skryte av. De ble nemlig oppført i en tid der det var kirkenes indre som skulle imponere og når man går inn i en av dem føles det nesten som å gå rett inn i et smykkeskrin. Vi besøker noen av kirkene, blant annet San Vitale, som lokker til seg besøkende med sin åttekantete fasong. Her ser vi mosaikk som avbilder keiser Justinian og tradisjonen tro finner vi det meste av bibelhistorien illustrert med de fargerike stenbitene. Sant´Apollinare i Classe er et av byens mest fremstående eksempel på mosaikkunst. 

Etter vår felles byvandring rekker vi å spise en god lunsj på egen hånd i den lille byen, og den som er ekstra interessert kan besøke Basilica di San Francesco, gå inn i kirken og ned i krypten. Her kan man kaste ned en mynt i en boks og så sies det at magi skal åpenbare seg. Kryptens gulv er dekket av gammel mosaikk som ligger under vann og med litt flaks får vi øye på et par gullfisk som svømmer rundt i de overdådige omgivelsene.

Ravenna er en fantastisk by, her bodde selveste Dante Alighieri, forfatteren av Den guddommelige komedie, de tre siste årene av sitt liv. Dessuten var kunstnere som George Byron, Gustav Klimt og Oscar Wilde også veldig begeistret for byen. 

Ut på ettermiddagen kjører vi tilbake via byen Faenza. Byen har gitt oss ordet fajanse. Det var nemlig her man oppdaget en ny teknikk som gjorde at man dekket terrakotta med glasur og dermed kunne få frem fargerike dekorasjoner som kunne konkurrere med kinesernes ofte blå og hvite porselen som strømmet til Europa. Fajansen skulle brennes på en lavere temperatur og var et billigere og mer fargerikt alternativ til det eksklusive kinesiske porselenet.  Vi tar en stopp her hvis vi ikke har brukt alt for mye tid på dagens hovedattraksjon, Ravenna. 

Kveldens middag er på egen hånd. Reiselederen gir gjerne tips til restauranter og andre aktiviteter. 

Dag 4
Rimini og Cattolica
Den vakre Conerokysten

I dag skal vi utforske kyststrekningen sør for vår egen lille by. Det er lørdag, hvilket innebærer markedsdag i Rimini. I Rimini finner vi den gamle hærførerveien Via Flaminia som i antikken strakk seg fra Roma til Ariminum, dagens Rimini. Her møtes den med en annen antikk vei, Via Emilia, som er like rett som om romerne hadde tegnet den med en linjal, og forbinder Piacenza med Rimini. Byen oser altså av historie og mye mer enn bare en badeby. Faktisk har byen hatt en viktig rolle i Italia i flere tusen år. 

Byen har huset både romere, gotere, lombardere og frankere og ble en selvstendig kommune på 1200-tallet. Dessuten er Rimini den berømte italienske filmregissøren Frederico Fellinis fødeby. Vi gir oss ut på en kort spasertur i den fargerike bydelen San Giuliano, regissørens favorittdel av byen. Her krysser vi den gamle antikke broen som er fra år 20 da den romerske keiseren Tiberius regjerte. Om lørdagen og onsdagen samles folk på torget i den historiske bykjernen. Da blir det nemlig satt opp over 400 markedsboder og vi har valgt å besøke byen, nettopp på en markedsdag. Det er alltid noe vi kan fristes til å kjøpe med oss hjem, sokker, kjøkkenartikler, elegante italienske sko til en god pris – helt opp til deg!

Etter vårt besøk i Rimini fortsetter vi sørover og passerer den langsomt flytende elven Tavollo. Her finner vi grensen mellom Emilia-Romagna og regionen Le Marche. Vi tar oss et stopp i kystbyen Cattolica før vi drar inn i landet til den lille byen Gradera der vi selvfølgelig skal unne oss en kopp kaffe eller et glass fin på en av de lokale barene. Kanskje er det noen som vil ta en nærmere titt på den vakre borden som ligger med eventyrlig utsikt over Adriaterhavskysten. 

Vi er tilbake på hotellet om ettermiddagen.

Dag 5
Republikken San Marino og San Leo
San Marino er Europas tredje minste stat

Vi starter dagen med å besøke den lille byen San Leo som ifølge den italienske forfatteren Umberto Eco er Italias vakreste by. Byen San Leo het tidligere Mons Feretrius og ble grunnlagt i en tidlig periode av romernes styre. Dagens navn San Leo har byen fått etter stenhuggeren Leone som sammen med vennen Marino grunnla  nærliggende San Marino. De hadde begge to flyktet fra Dalmatia, dagens Kroatia, under keiser Diocletianus forfølgelse av kristne. 

Leone slo seg ned i Mons Feretius som gjennom tidene har hatt mange forskjellige herskere. Byen har eksistert under Romerriket, bysantinerne og langobarderne, og har til og med blitt kastet frem og tilbake mellom de mektige adelsfamiliene i løpet av Italias innviklede historie. 

For å komme til byens historiske bykjerne skal man via en vei som er hugget ut i fjell. Byen var en gang i tiden en militærfestning og det som fascinerer besøkende mest er det strategisk beliggende fortet som daterer tilbake til stridene mellom bysantinerne og goterne på 500-tallet. 

Byen er en fantastisk middelalderby og på mange måter en spennende kontrast til den nærliggende storebroren San Marino der vi skal tilbringe resten av dagen. 

Vi forlater Italia og drar til San Marino som er Europas tredje minste land. Det er en selvstendig republikk som rettmessig heter Serenissima Rebubblica di San Marino, til tross for dens begrensede størrelse på kun 61 kvadratkilometer. 

Da Marino flyktet fra Dalmatia slo han seg ned på toppen av Monte Titano der han grunnla et kloster. Allerede fra begynnelsene erklærte de seg uavhengig, og til tross for utallige forsøk på å overta makten over det lille landet, har de alltid spilt kortene sine riktig og lykkes med å forbli en suveren stat midt i Italia. Selv ved Italias samling da den italienske folkehelten Garibaldi mellom 1860 og 1870 forsøkte å forene Italia, lykkes det San Marino å beholde sin status.

Den billøse byen har en fantastisk panoramautsikt over Adriaterhavskysten og det er en veldig spesiell opplevelser å gå rundt i byen. De bratte gatene slynger seg langs fjellsiden. Byen har en helt spesiell atmosfære og den lille republikken på fjellet byr på en helt unik opplevelse. Byen kan skryte av vakre tårn og vi får lære litt om styr og stell og hvordan det er å bo i et lilleputtland, som for frimerkesamlere er kjent for sine fargerike frimerker. Visste du forresten at San Marino har alt fra eget TV-selskap til egen versjon av euromynt?
Vi når å oppleve byen og eventuelt nyte en kaffe eller et glass vin på en av de små bevertningene før vi drar tilbake til kysthotellet vårt og spiser middag sammen. 

Dag 6
Mulighet for utflukt til hertugens renessanseby Urbino eller tid på egen hånd
Hertugen av Urbinos renessansepalass

Den vakre renessansebyen Urbino har gitt italienerne store personligheter som kunstneren Rafael og arkitekten Bramante som fikk i oppgave å prosjektere Peterskirken i Roma.

Byen som ligger litt inn i landet kan takke Hertug Federico av Montefeltro for sin skjønnhet. Han var en kultivert og velutdannet mann som til og med hadde sin egen private armé. Overalt i området finner man spor etter hertugen som satte byen på det italienske verdenskartet. Han var en av hovedkreftene bak den italienske renessansen, og var samtidig byens tyrann, en gavmild en. 

Han hersket over byen om området, elsket den klassiske tiden og ville hylles på samme måte som en gammel keiser fra antikken. Han var hertugen som seiret uansett hvor han dro ut i strid og samtidig var han velutdannet innen alt som fra krig til retorikk. I hans øyne var nemlig kunnskap det samme som makt. 

Vi besøker det enorme palasset som i dag er relativt tomt. Her kan vi se det vakre maleriet av kunstneren Piero della Francesca. På maleriet kan man se hertug Federico med sin sønn mens han leser en bok som symbol på kunnskap og vitenskap. Maleriet viser ganske tydelig nesen hans som ble deform av en lanse som gikk rett gjennom hjelmen hans og ødela hans høyre øye.  Det finnes dog et sagn som sier at nesen ble deform etter at en kirurg hadde fjernet en del av neseryggen så hans skulle få bedre utsyn. Det er mange artige historier i Urbino. 

I det lille studierommet ser man de vakre veggpanelene som ble laget av de aller flinkeste håndverkerne. Intarsia-kunst på sitt flotteste. Dette er en type tremosaikk som var veldig populær under renessansen der forskjellige tresorter og farger danner bilder i tre. Kunstnere som Piero della Fransecca og Botticelli har banet vei for de vakre bildene. 

Etter å ha dykket ned i byens historie rekker vi å spise en lunsj på egen hånd. Er vi heldige får vi smake på delikatessen Olive Ascolane, som er friterte oliven med kjøtt i. Olivenarten heter Tenere Ascolane og er en veldig spesiell oliven som passer perfekt til denne retten. 

Ut på ettermiddagen er vi tilbake på hotellet der vi spiser middag.
Utflukten skal bestilles og betales senest 45 dager før avreise og gjennomføres med minimum 20 deltagere.
Pris 570 kr. 

Dag 7
Tid til egne opplevelser
På besøk i Gradara

I dag har vi tid til egene eventyr. Reiselederen foreslår en felles utflukt til en nærliggende by. Utflukten presenteres og tilbydes i starten av reisen. 

Den som vil kan nøye seg med å nyte været. Skinner solen kan det kanskje friste med en dukkert i Adriaterhavets varme vann?

Om kvelden koser vi oss med vår siste felles middag og gode minner fra ukens mange opplevelser. 

Dag 8
Hjemreise

Etter frokost kjører vi til Bologna for å fly hjem igjen etter en spennende og lærerik uke ved Adriaterhavskysten. 

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 10 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
2 100,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Bologna med mellomlanding t/r
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Halvpensjon unntatt dag 3 (frokost hver dag og 6 middager)
 • Vinsmaking og lokale smaksprøver på vingården ved Ancona
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til sjåfør (beregn ca. 8 euro)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

22ITRTR21BNO0205