Albania og Montenegro

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev et glemt hjørne av Europa med fantastisk natur og vakre gamle byer med en dagsutflukt til nabolandet Montenegro

En vakker og annerledes verden venter oss i det tidligere lukkede landet på Balkan-halvøya. Her er noe for alle sanser og enhver smak – fra de uberørte kyststrekningene og imponerende fjellandskapene ved Adriaterhavet til det pulserende livet i den fargerike hovedstaden Tirana med de slanke minaretene, de sosialistiske murmaleriene og utendørskafeene.

I de gamle og vakkert restaurerte festningsbyene Berat, Gjirokastra og Kruja kommer vi helt tett innpå albansk kultur og historie. Saranda og Vlora lokker med deilige strandpromenader og fiskerestauranter, og Apollonia med romerske ruiner som kan gjøre selv italienerne misunnelige.

På denne reisen dekker vi hele Albania fra nord til sør, og vi avslutter i byen Shkodra, der vi drar på utflukt til nabolandet Montenegro. Under hele reisen bor vi på 3–4-stjerners hoteller utvalgt etter sin hyggelige innredning og gode beliggenhet.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Oslo–Tirana. Ankomst og byrundtur
Dag 2
Tirana–Elbasan–Berat–Saranda. Den kinesiske forbindelsen, byen med de tusen vinduene, og videre til Saranda
Dag 3
Saranda – Gjirokastra - Saranda. Festningen Argjiro, Ismail Kadares museum, ”Det blå øyet” og besøk på vingård
Dag 4
Saranda–Ksamil- Vlora. Badebyen Ksamil, familiebesøk i Himara og byrundtur i Vlora.
Dag 5
Vlora–Apollonia–Shkodra. De romerske ruinene ved Apollonia og ankomst til Shkodra
Dag 6
Shkodra - Budva - Cetinje–Skhodra. Utflukt til Montenegro. Byvandring i Budva og besøk ved kongebyen Cetinje
Dag 7
Shkodra – Kruja. Byrundtur i Shkodra, Kruja-borgen og Skanderbeg-museet
Dag 8
Kruja – Tirana – Oslo. Tid på egen hånd og avreise

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
14 998,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Tirana. Ankomst og byrundtur Ca. 5 mil

Ved ankomst til Tirana lufthavn kjører vi mot sentrum via en av byens hovedfartsårer, boulevarden Deshmoret e Kombit, "De nasjonale martyrenes Boulevard", som tidligere het Mussolinis Boulevard. Her ligger flere universiteter, administrative bygninger og banker. Herfra fortsetter vi til Skanderbegplassen, som er oppkalt etter Albanias absolutte nasjonalhelt som pryder som rytterstatue midt på plassen. Gjergj Kastrioti (1405-1468) var i osmansk tjeneste hvor han fikk tilnavnet Skanderbeg – sammensatt av navnet Iskander og den tyrkiske tittelen bey.

På vår rundtur kjører vi også forbi Moder Teresa-plassen, som er oppkalt etter den berømte nonnen av albansk avstamning, som viet sitt liv til å hjelpe Indias fattige. Vi fortsetter forbi Albanias nasjonalmuseum og Pyramiden, som opprinnelig ble oppført som museum for diktatoren Enver Hoxha. Nå er det konferansesenter og selskapslokaler, men er truet av riving på grunn av byggeplaner om en ny albansk parlamentsbygning.

Herfra fortsetter vi inn i den sentrale delen av byen hvor mange av de utenlandske ambassadene ligger. Tiranas indre by er preget av ulike arkitektoniske stilarter som knytter seg til forskjellige perioder av landets historie: For eksempel de noe pompøse bygningene fra perioden 1939-44, da landet var under italiensk okkupasjon og i etterkrigstidens kommunistiske æra var det den monumentale sovjetiske stilen, og elementbyggeriet som dominerte.

Etter vår byrundtur drar vi mot hotellet hvor vi spiser fellesmiddag om kvelden.

*Hvis det er sen ankomst til Tirana flyttes byrundturen til dag 8.

Dag 2
Tirana–Elbasan–Berat–Saranda. Den kinesiske forbindelsen, byen med de tusen vinduene, og videre til Saranda Ca. 3 mil
Byen Elbasan

Etter frokosten kjører vi direkte på byrundtur i den albanske hovedstaden.
Vi kjører på en av byens hovedveier, bulevarden Deshmoret e Kombit, ”De nasjonale martyrenes bulevard”, som tidligere het Mussolinis bulevard. Her ligger flere universiteter og administrative bygninger og banker. Vi fortsetter til Skanderbegplassen. Den er oppkalt etter Albanias absolutte nasjonalhelt, som troner som rytterstatue et prominent sted på plassen. Gjergj Kastrioti (1405–1468) var i osmansk tjeneste, der han fikk tilnavnet Skanderbeg – sammensatt av navnet Iskander (Alexander) og den tyrkiske tittelen bey.

På vår sightseeing kjører vi også forbi Mor Teresa-plassen, som er oppkalt etter den berømte nonnen av albansk avstamning som viet sitt liv til å hjelpe Indias fattige. Vi fortsetter forbi Albanias nasjonalmuseum og Pyramiden, som opprinnelig ble oppført som museum for diktatoren Enver Hoxha (uttale: Hodsja). Nå er det konferansesenter og selskapslokaler, men det er nedrivningstruet på grunn av planer om å bygge et nytt albansk parlament. 

Herfra går turen videre til byen Berat, med en historie som går hele 2400 år tilbake i tiden. På veien passerer vi Elbasan, landets fjerde største by, som i 1970-årene huset landets største industrikompleks, oppført med kinesiske bistand. I dag ligger det meste av området øde, og de tomme bygningene ligger som et minne om Albanias forsøk på å finne sin plass i det kommunistiske samfunnet etter bruddet med Sovjet i 1961.

Vi fortsetter til Berat i den sentrale delen av landet. Den gamle bydelen i Berat er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og de historiske husene med de mange vinduene, bygd på terrasser oppover klippesiden, illustrerer på beste vis tilnavnet ”Byen med de tusen vinduene”. 

Berat har en vakker borg oppe på en åstopp, og i middelalderen bodde de fleste av byens innbyggere innenfor borgområdet. Beboerne var for størstedelens vedkommende kristne, og i borgområdet har det ligget omkring 20 kirker, de fleste oppført på 1300-tallet. Noen av dem har verker av Albanias mest berømte ikonmaler, Onufri, som har fått sitt eget museum i Mariakirken. Byen har også noen fine moskeer, blant andre Kongemoskeen, som ble bygd i slutten av 1400-tallet. Berats etnografiske museum hører til et av de beste i landet, og vi kikker innom og får et innblikk i hvordan livet artet seg i byens storhetstid under Osmanriket. 

Osum-elva bukter seg gjennom Berat, og vi skal naturligvis se den vakre Gorica-broen, som forbinder byens to gamle bydeler, Mangalem og Gorica. Den opprinnelige trebroen ble oppført under Ahmet Kurt Pasja, mens den nåværende konstruksjonen er av nyere dato. Ahmet Kurt Pasja styrte i Berat i slutten av 1700-tallet under det kortvarige pasja-regimet i Berat, som var en av grunnsteinene i den senere albanske statsdannelsen i 1912. 

Sent på ettermiddagen kjører vi videre til byen Saranda, der vi sjekker inn på det hyggelige hotellet vårt. Sarandë, en av Albanias populære badebyer, som i høysesongen blir oversvømt av gjester fra Korfu. Den greske påvirkningen er ikke til å ta feil av, og byen er et supert utgangspunkt for vårt program de neste dagene.

Dag 3
Saranda – Gjirokastra - Saranda. Festningen Argjiro, Ismail Kadares museum, ”Det blå øyet” og besøk på vingård 12 mil
Tradisjonelt hus i Albania

Etter frokost kjører vi mot et av området mest spennende byer. 
Gjirokastra (”Sølvborgen”) er over 2500 år gammel og er meget vakker, med små brolagte veier og mange små hus med skifersteintak. Byen er poetisk beskrevet i den albanske forfatteren Ismail Kadares bok ”Krønike i stein”, og den var også hjemby for Albanias diktator Enver Hoxha. Hans tilhørsforhold til byen sikret at den ble holdt noenlunde ved like under diktaturet, men da det falt, forfalt husene. Festningen og byen er UNESCO-vernet, og i dag er det UNESCO som betaler de 20 000 dollarene som hvert tak rundt regnet koster å vedlikeholde – et beløp som den alminnelige albaneren ikke har en jordisk sjanse til å betale selv. Byen har en hel del tradisjonelle håndverksforretninger, en gammel hyggelig bydel og en spennende basar. 

Vi starter med å gå til fots opp til festningen, der vi får en fantastisk utsikt over byen. I dag har festningen mistet sin strategiske betydning, men helt frem til 1970-årene ble stedet brukt som fengsel for politiske fanger. 

Vi fortsetter nedover de små kronglete gatene i den gamle bydelen og kikker innom det interessante lille museet for Albanias største nålevende forfatter Ismail Kadare. Museet er innredet i hans barndomshjem og gir et spennende innblikk i hans liv og virksomhet.

Det er blitt tid til å returnere til Saranda, og vi drar nå ut mot kysten. På veien gjør vi holdt ved et interessant naturfenomen, Det blå øyet. Navnet henviser til det krystallklare vannet ved kilden, som er utspring for elva Bistrice; den renner ut i havet 25 km lenger sør. Vannet kommer opp gjennom et hull i det imponerende fjellmassivet, og det er fremdeles uklart hvor dypt hullet er. Det har etter sigende vært dykkere så langt ned som 50 meter uten å treffe på bunnen. 

Vi avslutter dagen med besøk på en lokal vingård og smaker på de lokale druene. Vinproduksjonen i Albania hører til blant de eldste i Europa, og her finner man noen druer som ikke dyrkes andre steder. De mest berømte er shesh og kalmet-druen.

Dag 4
Saranda–Ksamil- Vlora. Badebyen Ksamil, familiebesøk i Himara og byrundtur i Vlora. Ca. 21 mil
Den bunnløse kilden Det blå øyet

Vi forlater Saranda etter lunsj og kjører ned langs kysten til den lille badebyen Ksamil. Her er noen av landets beste badestrender. Den lille og hyggelige byen byr i tillegg på noen av de beste fiskerestaurantene hvor det er mulig å nyte en god lokal lunsj (ikke inkludert i reisens pris).

Herfra fortsetter vi nordover mot Vlora. Det er en veldig vakker kjøretur til Vlora, der vi passerer gjennom noen av de mest spektakulære fjellpassene mens vi kan følge kystlinjen, som bukter seg flere hundre meter nede. Underveis gjør vi stopp i en liten landsby og besøker en lokal familie som med glede viser frem hjemmet sitt. 

Vi kommer til Vlora sent på ettermiddagen og tar en kort byrundtur i byen som i hovedsak er kjent for å danne rammen om den albanske frihetskampen. Deretter avslutter vi dagen med å spise en god middag sammen.

Dag 5
Vlora–Apollonia–Shkodra. De romerske ruinene ved Apollonia og ankomst til Shkodra Ca. 23 mil
Ruinene i Apollonia

I dag kjører vi til Apollonia, der vi skal besøke ruinene og restene av Apollonia, oppkalt etter guden Apollon. Byen ble grunnlagt av tilreisende grekere fra Korinth og Kerkyra (Korfu) ca. år 500 f.v.t. De neste 800 årene var byen et handelssenter med blant annet slavehandel, inntil et større jordskjelv ødela den og endret de omkringliggende vannområdene til sumper med malariamygg.

Vi nyter byens praktfulle beliggenhet og ser hvordan den ville sett ut hvis den ikke var blitt ødelagt, og vi får et inntrykk av livet i antikken.

Nord for Vlora passerer vi de store saltområdene som har fungert siden 1800-tallet. Vi spiser en lokal lunsj før vi ankommer til den største byen i den nordlige delen av Albania, Shkodra (Shkodër). Plassert bare 3–4 mil fra grensen til Montenegro danner byen et perfekt utgangspunkt for morgendagens utflukt.

Dag 6
Shkodra - Budva - Cetinje–Skhodra. Utflukt til Montenegro. Byvandring i Budva og besøk ved kongebyen Cetinje Ca. 21 mil
Gamlebyen i Budva

Etter en god frokost begir vi oss mot grenseovergangen til Montenegro og fortsetter derfra til Budva, som er hovedby på Budva-rivieraen i den sørligste delen av Dalmatia. Budva ble grunnlagt for 2500 år siden og er dermed den eldste byen på Adriaterhavskysten. Den gamle bydelen ligger på en tange, omgitt av venetianske bymurer. For enden av tangen ligger byens gamle festning. Vi går en tur i den bilfrie historiske bydelen og stifter bekjentskap med plasser, brolagte gater, kirker og festningen. Vi avslutter vår byrundtur med en god lunsj på en lokal restaurant. 

Om ettermiddagen drar vi videre til en av de vakreste og historisk mest betydningsfulle byene i Montenegro, Cetinje. Vi kjører av den nylig anlagte veien over fjellene, der vi underveis gjør stopp i den lille hyggelige landsbyen Njigusi, som er kjent for sine tørkede skinker, som vi naturligvis skal smake. Cetinje, som ligger for foten Lovcen-fjellet, ble grunnlagt i slutten av 1400-tallet og har vært landets hovedstad siden 1878. Den montenegrinske kongefamilien har satt sitt tydelige preg på byen med de mange vakre bygningene. Vi besøker kong Nikolaus’ palass, som i dag er omdannet til museum. Kong Nikolaus regjerte landet i perioden 1860–1918 og er en av de viktigste personene i landets nyere historie. Det lille museet gir et godt innblikk i landets omtumlede historie og kan dessuten by på en hyggelig hage grunnlagt i 1870.

Fra Centinje kjører vi tilbake til hotellet vårt i Skhodra, der kvelden er til fri disposisjon.

Dag 7
Shkodra – Kruja. Byrundtur i Shkodra, Kruja-borgen og Skanderbeg-museet Ca. 8,5 mil
Markedet i Kruja

Shkodras historie kan spores helt tilbake til kongedømmet Illyria, da den i en lengre periode fungerte som hovedstad. I dag er byen et viktig økonomisk og kulturelt senter med en levende forretningsgate. Vi besøker et lokalt marked og går på oppdagelsestur i byens sentrum, der den lille gågaten byr på hyggelige kafeer, museer og suvenirbutikker.

Vi fortsetter til Kruja, det autonome Albanias første hovedstad. Det var fra Kruja nasjonalhelten Skanderbeg bekjempet osmanene, og byen har da også et museum viet til ham. Gjergj Kastrioti (1405–1468) var i osmansk tjeneste, der han fikk tilnavnet Skanderbeg – sammensatt av navnet Iskander og den tyrkiske tittelen bey. I 1443 gikk han over til kristendommen og ledet deretter Albanias kamp mot osmanene, som han holdt stangen til sin død. Deretter var landet under osmansk herredømme inntil begynnelsen av 1900-tallet.
 
Museet holder meget passende til i byens borg, som motstod hele tre langvarige tyrkiske beleiringer. Her er utstilt historiske gjenstander relatert til 1400-tallets albansk-osmanske kriger. Vi avslutter besøket med litt tid på egen hånd i byens gamle basar, der det er mulig å kjøpe håndlagede suvenirer og mye annet. Vi spiser middag og overnatter i Kruja.

Dag 8
Kruja – Tirana – Oslo. Tid på egen hånd og avreise Ca. 4 mil
Skanderbegplassen i Tirana

Formiddagen er avsatt til opplevelser på egen hånd før vi setter kursen mot hovedstaden, hvor vi inntar vår siste lunsj sammen. 

For grupper med sen avreise tilbake til Norge vil det dessuten være tid nok til å gå på eventyr i den albanske hovedstaden før bussen kjører til lufthavnen utenfor Tirana for å fly til Norge.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
1 498,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Tirana t/r med mellomlanding
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Frokost daglig
 • 3 lunsj (dag 2,5 og 6) og 6 middager (dag 1-2, 4–7)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks (frivillig – beregn ca. kr 350)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Informasjon om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Da en stor del av utfluktene vil foregå til fots er det en forutsetning at deltagerne er i normalt god fysisk form og kan bevege seg ved egen hjelp.

Innkvartering

Vi bor på hoteller med de mest vanlige bekvemmelighetene. Hotellene er valgt ut fra sin beliggenhet og hyggelige atmosfære. Vi benytter gode lokale 3–4-stjerners hoteller, som på tross av den enkle standarden er ytterst sjarmerende. Servicenivå og standard kan være litt annerledes enn det man er vant til i vår del av Europa. Uansett standard har du alltid eget bad og toalett på hotellene. Endelig hotelliste vil bli fremsendt med avreisebrevet 7 dager før avreise.
Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En herlig reise Reisen var spennende og reiselederen var kunnskapsrik og tok godt vare på oss
Date published: 2024-05-16
Rated 3 out of 5 by from Et vakkert land Albania er et vakkert land, og vi fikk se mye av landet på rundturen. Men det ble litt mye tid i buss, særlig var turen til Montenegro ikke verdt alle timene i bussruter. Jeg kunne ønsket meg mer tid på egen hånd, feks i Saranda., med mulighet for en lat dag på stranda. Nå fikk vi bare noen få timer hvor vi også måtte spise lunsj.
Date published: 2024-05-14
Rated 4 out of 5 by from Albania og Montengro En tur med mange opplevelser.
Date published: 2024-05-14
Rated 4 out of 5 by from Flott land og folk Mye bra, veldig variert landskap. Fin blanding av små og store steder/byer.Gode hotell, og en sjåfør som kjørte svært bra,rolig og pent. Ville vært perfekt om den var en dag eller to lengre.
Date published: 2024-05-13
Rated 5 out of 5 by from En oppølevelsesrik reise Et spennende land, med flott natur. Her er både fjord og fjell. Flotte strender og krystallklart vann. Flotte kunnskapsrike reiseledere.
Date published: 2024-05-13
Rated 4 out of 5 by from Flott rundreise, men lange kjøre etapper Rundreisen var interessant og flotte opplevelser.
Date published: 2024-05-13
Rated 5 out of 5 by from Lærerik og aktuell reise med variasjon i landskap og bosteder. Jeg likte reisen veldig bra, spesielt med tanke på den store omveltningen landet har hatt de siste 30 år. I den forbindelse var det helt utmerket å ha med oss den lokale guiden Krists som var engasjert og kunnskapsrik. Vår reiseleder var trivelig, vennlig og alltid med et glimt i øyet. Var sammen med oss mer enn en kunne forvente. Når det gjaldt informasjon, kunne han vært litt klarere. Hotellene varierte mellom topp moderne og eldre "med sjel". Alle hadde god mat.
Date published: 2023-09-24
Rated 5 out of 5 by from Et fint ferieland Spennende land,god mat og drikke. Veldig god reiseleder som fikk gruppa sammensveiset. Den lokale guiden var veldig flink. Det samme var sjåføren. Jeg kommer til å anbefale denne turen til andre
Date published: 2023-09-18
 • y_2024, m_7, d_19, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_6, tr_71
 • loc_no_NO, sid_ALRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser