Amsterdam og Nederlands blomster

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Møt våren i Nederland

Bli med til den livsglade og kosmopolitiske byen Amsterdam, en mangefasettert storby med et snev av småbysjarm. Med sitt nettverk av kanaler som omfavner byen er Amsterdam en enestående opplevelse, og du får naturligvis se byen på en båttur på kanalene og nyte utsikten over de flotte kjøpmannshusene med mesterlig arkitektur fra byens storhetstid. For den kunstinteresserte er Amsterdam et eldorado, og kjente kunstnere som van Gogh og Rembrandt konkurrerer om din oppmerksomhet. Utenfor Amsterdam møter vi et spennende landskap med dammer og kanaler, der nederlenderne utrettelig har forvandlet hav til land. Vi begir oss også til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof, der blomsterprakten er forførende, med ikke bare 800 forskjellige slags tulipaner, men også liljer, hyasinter og narsisser og mange andre blomster. Her kan vi se utstillinger med blant annet orkidéer og roser. Kunstbevisste gartnere har med sine grønne fingrer skapt det utrolige i hager og drivhus med forskjellige temaer. En fryd for øyet og kanskje en inspirasjon for din egen hageflekk?

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Fly til Amsterdam. Besøk på en nederlandsk ostegård
Dag 2 Blomsterparadiset Keukenhof
Dag 3 Amsterdam med diamanter, blomstermarked og en tur på kanalene
Dag 4 Blomsterauksjonen i Aalsmeer, Zaanse Schans og Volendam
Dag 5 Amsterdam på egen hånd og fly hjem

Hoteller

Holiday Inn Express Arena Towers, Amsterdam

Nytt og flott trestjerners hotell med god klassifisering i utkanten av Amsterdam. Det er 500 meter til metrostasjonen Arena, der man raskt og enkelt kommer seg til Amsterdams sentrum. Hotellet er stort og populært med over 300 rom. Alle rom ligger fra syvende etasje og oppover. Rommene har de vanlige fasilitetene som satellit-tv, te- og kaffefasiliteter og gratis wifi. Hotellet har to barer og en restaurant. I nærheten av hotellet er det shoppingmuligheter og andre restauranter.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly til Amsterdam. Besøk på en nederlandsk ostegård

Allerede på formiddagen kommer vi til Amsterdams store lufthavn Schiphol, der den behagelige bussen vår venter. Vi setter oss til rette og begir oss ut på landet til en gammeldags ostegård fra sent 1800-tall der de gamle tradisjonene lever videre, og vi prøvesmaker den nederlandske osten. Gården ble bygd på mark som nederlenderne erobret fra havet ved å bygge demninger. Osten blir laget av melk fra gårdens egne kyr og krydres med forskjellige urter og andre ingredienser, som for eksempel trøffel, hvitløk, gressløk og ingefær. I Nederland har man produsert ost i det minste fra 400-tallet. I middelalderen ble det introdusert offisielle markeder for meieriprodukter og ”vekthus” der både kvaliteten og vekten på osten ble kontrollert. Smaken på den typisk nederlandske osten kan best beskrives som mykt kremet med litt salt og karakter i ettersmaken. Styrken og intensiteten i smaksopplevelsen varierer naturligvis alt etter hvor lenge osten er lagret. Etter besøket på bondegården drar vi inn i Amsterdam og sjekker inn på det hyggelige hotellet vårt.

Dag 2
Blomsterparadiset Keukenhof

Nederland er mest populært om våren, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Landskapet mellom de to hovedstedene Amsterdam og Haag slår om våren ut i et overveldende hav av fargesprakende blomster. Vi begir oss til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof, der blomsterprakten er forførende, med ikke bare 800 forskjellige sorter av tulipaner, men også liljer, hyasinter og narsisser og mange andre blomster.
Her er det også utstillinger med blant annet orkidéer og roser. Kunstneriske gartnere har med sine grønne fingrer skapt det utrolige i hager og drivhus med forskjellige temaer. En fryd for øyet og kanskje en inspirasjon for din egen hageflekk? 
Keukenhof betyr kjøkkenhage, og på 1400-tallet dyrket man grønnsaker til kjøkkenet på slottet Teylingen nettopp her. I 1949 organiserte blomsterløkdyrkerne en utstilling av de aller fineste løkene sine i den gamle parken. Utstillingen ble en suksess, ble gjentatt hvert år og ble en institusjon som holder åpent i ni uker om våren hvert år. Tulipanen kom til Europa fra Osmanriket på 1500-tallet. Til Nederland, tulipanenes land fremfor alle andre, kom den med Carolus Clusius, en flamlender som ble sjef for den nyetablerte botaniske hagen i Leiden i 1590. Han forsøkte forgjeves å hindre at de eksklusive vekstene hans spredte seg, men snart var det blitt stjålet så mange løker at det vokste frem en industri med løksalg. Men løkene var få, for de var vanskelige å masseprodusere. Etterspørselen gjorde tulipanene dyre, og det lokket flere til å begynne å dyrke dem. I 1600-tallets Nederland ble tulipaner utrolig ettertraktet, og det utviklet seg et hensynsløst spekulasjonsmarked. Denne spekulative finansboblen, som fikk navnet tulipanmanien, sprakk til slutt i likhet med alle andre "bobler". Tulipanmarkedet ble rasert over natten, og da krasjet var over, var tulipanløker ikke verdt mer enn andre vekster.

Dag 3
Amsterdam med diamanter, blomstermarked og en tur på kanalene

Dagen er viet den fantastiske byen Amsterdam, som er den største byen i Nederland og kjent for sin liberale holdning, sin rike kultur og sine mange kanaler og museer. Amsterdam har en spennende historie og er definitivt en av verdens mest annerledes byer, som vi nå får en sjanse til å utforske. Etter en kortere orienterende rundtur med buss besøker vi et diamantsliperi. Nederlenderne er blitt kjent som eksperter på disse gnistrende kostbarhetene, og Amsterdam har vært sentrum for verdens diamanthandel siden 1600-tallet. Vi vandrer videre til det berømte flytende blomstermarkedet Bloemenmarkt ved kanalen Singel mellom Vijzelstraat og Koningsplein. Her kan man kjøpe unike og vakre blomster og spennende blomsterløker til rimelige priser. I nærheten ligger det dessuten butikker som selger kunst og suvenirer. Deretter er det tid for en båttur på Amsterdams kjente kanaler. 

Kanalene gir Amsterdam en stemning som er helt unik. Det sies at i Amsterdam er det faktisk flere kanaler enn i Venezia, og antallet broer er utallige. Det er tre hovedkanaler som markerer byens vollgrav ved forskjellige tidspunkter. Den innerste er Herengracht, utenfor den ligger Keizersgracht, og deretter Prinsengracht. Med båt drar vi i langsom takt gjennom kanalene, som kantes av grønne trær, parkerte sykler, små kaféer og statelige kjøpmannshus fra byens storhetstid på 1600-tallet. Overalt ligger Amsterdams særegne husbåter fortøyd.
Etter den minneverdige båtturen går bussen hjem til hotellet, men ettermiddagen er fri for egne aktiviteter, alt etter smak og interesse. Hjem til hotellet tar man seg enkelt og greit med tunnelbanen. Å finne noe å gjøre i Amsterdam er ingen vanskelig oppgave! Amsterdam er en av Europas mest gjestfrie byer, og den føles liten og intim, med gangavstand til det meste inne i sentrum. Prøv gjerne den lokale kioskmaten. Fersk sild er en nederlandsk delikatesse som serveres på hurtigmatsteder i brød med pickles og løk som tilsetning til de mer internasjonale hamburgerne. Nederlandske pannekaker serveres ikke bare med syltetøy og is, men også med skinke, bacon, salami og ost i forskjellige kombinasjoner som en mer mettende pizzalignende versjon. 

Museene er vel ved siden av kanalene Amsterdams fremste turistattraksjoner. Rijksmuseum, Van Gogh-museet og Rembrandt-museet er de mest populære, men det er mange, mange flere, som for eksempel Anne Franks hus, der hun skrev sin berømte dagbok under andre verdenskrig. Amsterdam har over femti museer som hvert år lokker millioner av turister, og Amsterdam ville ikke vært Amsterdam uten ytterligheter som for eksempel Erotikkmuseet og Torturmuseet. For den som er sugen på shopping, er det mengder av forskjellige forretninger, alt fra store kjøpesentre til små unike butikker med lokal design og lokale produkter.

Dag 4
Blomsterauksjonen i Aalsmeer, Zaanse Schans og Volendam

Først på dagens program står den berømte blomsterauksjonen i Aalsmeer, den største i hele verden. Her blir det hver dag håndtert millioner av snittblomster som kommer fra alle verdenshjørner og deretter blir transportert utover Europa. Bygningen som rommer alle disse blomstene, skal være verdens tredje største regnet etter areal; den er like stor som ni fotballbaner. Travlest er det før spesielle dager som morsdag og alle hjerters dag. Auksjonen gjennomføres alltid på nederlandsk vis ovenfra og ned; man starter med en høy pris som så blir lavere og lavere til en kjøper slår til, og det hele skjer i et rasende tempo. 

Etter besøket på auksjonen drar vi videre gjennom Nederland, som er et annerledes land. En stor del av landarealet er gammel havbunn. Noen deler ligger så lavt som seks meter under havflaten. Den utvunne marken blir holdt tørr med enorme beskyttelsesvoller og pumper. Før man fikk maskindrevne pumper, ble det brukt vindmøller for å pumpe bort vannet. Vi tar en tur til den idylliske lille byen Zaanse Schans like nord for Amsterdam, kjent for sin autentiske samling av vindmøller. Området er som et friluftsmuseum, der 1700- og 1800-tallet vekkes til live igjen med gamle trehus, låver, vindmøller, butikker og verksteder. Den eldste vindmøllen er fra 1600-tallet, og alle står på rekke og rad ved en labyrint av kanaler i et helt flatt landskap. 

Vi avlegger også et besøk i den gamle fiskerbyen Volendam, som gir oss et bilde av det historiske Nederland. Her ser vi fargeglade trehus og en havn full av gamle fiskebåter som inspirerte både Picasso og Renoir. Innbyggerne går av og til fremdeles rundt i tradisjonelle folkedrakter med tresko, og det gir en helt fantastisk atmosfære. Volendams kvinnelige folkedrakt er nok den som de fleste av oss direkte forbinder med Nederland, selv om draktene er forskjellige fra region til region. Som anekdote nevnes at man hevder at de typiske nederlandske treskoene opprinnelig skulle beskytte mot den søla som leire og fiskeavfall skapte i gatene. På hjemveien stanser vi i det sentrale Amsterdam for dem som vil utforske byen ytterligere på egen hånd.

Dag 5
Amsterdam på egen hånd og fly hjem

Også denne dagen blir det som regel litt tid til å utforske Amsterdam på egen hånd, så fremt man ikke glemmer flyets avgangstid. De sjarmerende kvarterene skaper en koselig småbyfornemmelse midt i storbyen. Men der er også kilometerlange shoppinggater med sko, klær, vesker, parfyme og suvenirer og alt man kan tenke seg. Ostebutikkene er utallige, og blomsterløker selges overalt. Men alt har en ende, og når klokken slår, henter bussen oss fra hotellet, og deretter bærer det hjemover gjennom skyene.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Amsterdam t/r
 • Transport ifølge program
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • 4 frokoster
 • Utflukter ifølge program
 • Entré til Keukenhof 
 • Entré til blomsterauksjonen Ai Aalsmeer
 • Båttur på Amsterdams kanaler
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

NLVCB01ANO