Colombia – kjærlighet, kaffe og kulturarv

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Reis trygt med Albatros til Sør-Amerikas kanskje vakreste land før alle andre også oppdager hvor flott det er!

Maks 24 deltagere

Colombia er på alle måter et fremragende land å reise i, og mye har skjedd siden de vanskelige 80-og 90-årene. Som Fugl Føniks har landet reist seg fra asken og har nå den raskest voksende økonomien i Sør-Amerika.

I Colombia finner vi noe av verdens mest varierte natur, infrastrukturen er moderne og velfungerende, og kolombianerne selv er smilende, gjestfrie og veldig imøtekommende.

Vi opplever noen av landets mange fasetter når vi bl.a. besøker hovedstaden, Bogotá, med det enestående gullmuseet, de UNESCO-fredede Cartagena og Medellín, som flere ganger er blitt kåret til Latin-Amerikas mest innovative by. I det frodige kaffeområdet er vi invitert inn hos en kaffebonde som har skapt sitt eget lille paradis.

Vi drar også ut på en oppdagelsestur i mangroveskogen, spiser grillmiddag i det fri og ser utover Andesfjellene fra mer enn 3000 meters høyde. På hele reisen overnatter vi på herlige, komfortable hoteller.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Colombiansk peso

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Bogotá
Dag 2 Bogotá. Byrundtur med Gullmuseet og Monserrate-fjellet
Dag 3 Den underjordiske saltkatedralen i Zipaquirá og fly til UNESCO-byen Cartagena
Dag 4 Cartagena. Byrundtur og tid på egen hånd
Dag 5 Cartagena. Kanotur i mangroveområde
Dag 6 Fly Cartagena–Medellín. Besøk på bondegård
Dag 7 Medellín. Byrundtur, kabelbane opp til naturreservatet Arví, Antioquia-museet
Dag 8 Medellín–Pereira i kaffeområdet. Hyggelig grillmiddag
Dag 9 Pereira. Besøk på kaffefarm
Dag 10 Utflukt med fottur i Cocora-dalen, med verdens høyeste palmer og kolonitidsbyen Salento
Dag 11 Pereira–Cali. Hjemreise
Dag 12 Ankomst til Oslo

Hoteller

Casa Deco

 • 21 rom
 • 0 km. til den historiske bydelen
 • Døgnåpen resepsjon
 • Frokostrestaurant
 • Hyggelig takterrasse
 • Gratis Wi-Fi (også på rommet)

Sjarmerende lite hotell i art deco-stil. Hotellet har en perfekt beliggenhet i den historiske bydelen, La Candelaria, og gir dermed det beste utgangspunktet for utforskning av de mest interessante gatene i Bogotá. Stemningen på hotellet er avslappet, og personalet er smilende og imøtekommende. Hotellets takterrasse er møblert og kan fritt benyttes hvis du har lyst til å sitte der en stund og nyte utsikten til byens tak og Monserrate-fjellet.

Les mer på www.hotelcasadeco.com

Rommene
Ikke to rom er like og alle har hver sin sjarm. De er romslige og innredet i minimalistisk stil. Det er gode fasiliteter som safe, TV, minibar, telefon og hårtørker.

I Bogotá bruker vi dette hotellet eller bh Bicentenario. Vi kan ikke garantere et spesifikt hotell på en gitt avreisedato.

Hacienda Pueblito Cafetero

 • 25 rom
 • 5 km til Pereira sentrum
 • Døgnåpen resepsjon
 • 1 restaurant
 • 1 bar
 • Svømmebasseng og liggestoler
 • Gratis Wi-Fi (også på rommet)

Dette sjarmerende økologiske hotellet er innredet på en tidligere kaffefarm. Vi skal bo omgitt av en deilig stor hage og kaffeåkrer. Det ligger i utkanten av Pereira by, og man må bare kjøre noen hundre meter fra bygrensen for å komme til dette helt unike stedet. Hagen er et paradis for fugler, ekorn og sommerfugler, og om kvelden når vi går til ro, kan vi høre naturens lyder like utenfor døren. Det blir god anledning til å svømme en tur i hotellets basseng og nyte en forfriskning i baren eller på restauranten. Det er laget flere stier i området, så du kan gå en tur og se nærmere på planter og dyr.

Les mer på: http://pueblitocafetero.com.co/ 

Rommene
Koselige rom med rustikk innredning og privat balkong eller terrasse som vender ut mot hagen. Alle rom er innredet med TV, telefon, ventilator og hårtørker.

De viste hotellene er dem vi oftest bruker på denne reisen. Av og til blir vi nødt til å bruke andre hoteller. I slike tilfeller vil hotellene være av samme standard.

Poblado Alejandría

 • 89 rom
 • 0 km til bydelen El Poblado
 • Døgnåpen resepsjon
 • 1 restaurant og bar
 • Heis
 • Jacuzzi og sauna
 • Gratis Wi-Fi (også på rommet)
 • Lite treningssenter

Et moderne hotell i Medellíns rike bydel, El Poblado. På øverste etasje finner du en solterrasse med liggestoler, sauna og et lite fitnessenter. Hotellets restaurant ligger i forlengelsen av resepsjonsområdet, og du kan selv velge om du vil sitte inne eller ute på den overdekkede terrassen. Restauranten tilbyr både nasjonale og internasjonale retter til en rimelig pris.

Les mer på: http://www.pobladohoteles.com/hotel-alejandria-en-medellin/ 

Rommene
Alle rom er rommelige og moderne innredet med minibar, TV, klimaanlegg, safe, telefon og hårtørker. Det er mulig å bestille roomservice.

De viste hotellene er dem vi oftest bruker på denne reisen. Av og til blir vi nødt til å bruke andre hoteller. I slike tilfeller vil hotellene være av samme standard.

bh Bicentenario

 • 64 rom
 • Midt i den historiske bydelen
 • Døgnåpen resepsjon
 • Frokostrestaurant
 • Bar
 • Gratis wi-fi (også på rommet)

Dette moderne hotellet ligger i hjertet af Bogotá og har dermed perfekt plassering, når det historiske sentrum skal utforskes.

Hotellet har en hyggelig bar og en frokostrestaurant. Det er gratis wi-fi på hele hotellet.

Les mer om hotellet her:

http://www.bhbicentenario.com

Rom
Alle rommene måler 28 m2 og er stilfullt innredet med dobbeltseng, skrivebord, TV, minibar, deponeringsboks, kaffefasiliteter og hårtørker.

I Bogotá bruker vi dette hotellet eller Casa Deco. Vi kan ikke garantere et spesifikt hotell på en gitt avreisedato.

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Bogotá
La Candelaria

Vi flyr over Atlanterhavet og kommer til Colombias hovedstad sist på dagen. Etter innreiseformalitetene kjører vi til Bogotás historiske bydel, La Candelaria, der hotellet vårt ligger.

Dag 2
Bogotá. Byrundtur med Gullmuseet og Monserrate-fjellet
Gullmaske på Bogotá gullmuseum

Bogotá er den raskest voksende byen i Latin-Amerika, og med sine åtte millioner innbyggere er hovedstaden blant de 25 største byene i verden. Bogotá ligger på et platå i Andesfjellene i 2600 meters høyde, og uansett i hvilken retning man ser, troner fjellene i horisonten bak bygningene.

I dag skal vi utforske byen, og vi starter i La Candelaria, der vi fra de små brosteinsbelagte gatene kan beundre den vakre arkitekturen fra kolonitiden, de imponerende regjeringsbygningene og vakre plassene der byens uteliv utfolder seg. Vi besøker Bogotá Gullmuseum, som huser den største samlingen av gullskatter i verden. Her finner vi de figurene, maskene og smykkene som Colombias tidlige kulturer skapte – et unikt håndverk med fantastisk forståelse for detaljer.

Senere på dagen skal vi opp på det 3152 meter høye Monserrate-fjellet. Vi tar kabelbanen oppover fjellsiden og går det siste stykket til den hvite kirken på toppen. Det er umulig ikke å bli imponert over utsikten derfra.

 

Dag 3
Den underjordiske saltkatedralen i Zipaquirá og fly til UNESCO-byen Cartagena
Den underjordiske saltkatedralen

Vi kjører i buss gjennom den nordlige delen av Bogotá, der den mer velhavende delen av befolkningen bor, og videre nordover til Zipaquirá, der vi finner landets berømte saltkatedral. Den er bygd i en saltgruve 200 meter under bakken – en betydelig arkitektonisk bedrift. Det er en helt særegen atmosfære under jorden, og man forstår godt at mange strømmer til når det er gudstjeneste hver søndag. Utsmykninger og andre detaljer er hogd ut for hånd i veggene i gruven, og den fargerike belysningen gjør opplevelsen til noe helt spesielt.

Etter det underjordiske besøket drar vi inn til den vakre sentrale plassen i Zipaquirá, som er en sjarmerende liten by. Den er en av de eldste i Colombia og ble grunnlagt før spanierne etablerte seg. Her blir det tid til litt lunsj før vi kjører til lufthavnen i Bogotá og flyr til den karibiske kysten, der vi slår oss ned i den vakre UNESCO-fredede byen Cartagena.

Vi skal bo på et herlig hotell ved en av plassene i den gamle bydelen. Størstedelen av severdighetene er dermed i gangavstand.

Dag 4
Cartagena. Byrundtur og tid på egen hånd
Katedralen i Cartagena

Cartagena ble grunnlagt av spanierne i 1533 og hadde en strategisk viktig rolle når gull og andre skatter skulle fraktes med flåten til Spania. Nettopp på grunn av dette var byen svært ettertraktet av sjørøvere og andre land, og spanierne så seg nødt til å forsterke sikkerheten med en rekke festninger og en solid bymur. Vi starter byrundturen vår på San Felipe de Barajas, en av de best bevarte festningene i Latin-Amerika. I 1984 kom festningen, bymuren og den historiske bydelen på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi går en tur på festningen og nyter den flotte utsikten mot de forskjellige bydelene i Cartagena.

Deretter kjører vi inn til den historiske bydelen, der vi skal på rundtur. Vi går i rolig tempo i de tropiske temperaturene og holder pauser på hyggelige kafeer, så vi kan kjøle oss litt ned. Det er god tid til å kikke på de mange bygningene fra kolonitiden og snuse inn atmosfæren i gatene og på de fine plassene. Vi kommer forbi den store katedralen som i 1577 erstattet en ydmyk kirke laget av halm og strå. Katedralen ble bygd med inspirasjon fra basilikaer i Andalusia og på Kanariøyene.

Ettermiddagen er fri til å se mer av byen på egen hånd, hvis du har lyst til det. Du kan også nyte det lille svømmebassenget på taket av hotellet vårt. Derfra er det utsikt til byens tak.

Dag 5
Cartagena. Kanotur i mangroveområde
Nyt ettermiddagen i Cartagena

Etter frokosten blir vi hentet i buss for å dra til et spennende mangroveområde like nord for byen. Her er det et samfunn av afrokolombianere som har bodd her siden de ble frigitt fra slaveri på 1800-tallet. Disse etterkommerne etter slavene lever i første rekke av fiske. Turen er organisert av et lite selskap fra lokalsamfunnet, som støtter med forskjellige sosiale prosjekter for å forbedre levestandarden.

Vi skal ut på en tur i kanoer der båtføreren staker oss frem med en lang stav. Vi kommer helt innpå mangrovetrærne og trolig også noen av de krabbene som lever ved røttene deres. Området er temmelig grunt, og vi kan tydelig se aktivitet av fisk i vannflaten. Det tiltrekker hegrer, terner og skarver, men også de lokale fiskerne, som kaster garnet sitt på nøyaktig samme måte som forfedrene deres gjorde.

Vi kjører deretter tilbake til Cartagena, der ettermiddagen er fri til avslapning og kanskje en kjølig drink på en av plassene i byen.

Dag 6
Fly Cartagena–Medellín. Besøk på bondegård
Utsikt over Medellín

Om morgenen flyr vi til byen Medellín, der klimaet er deilig temperert og omgivelsene ganske annerledes enn ved den tropiske kysten. Byen ligger i 1500 meters høyde i Aburrá-dalen i den sentrale delen av Andesfjellene. Klimaet og de vulkanske åkrene i høylandet over Medellín er ideelle for grønnsakdyrking. På vei fra lufthavnen stanser vi for å spise lunsj, og deretter besøker vi en av de mange bondegårdene i området.

Deretter går turen til Medellín, som på 80- og 90-tallet var den mest beryktede byen i hele Latin-Amerika. Det var her Pablo Escobar styrte narkotikakartellet sitt med hard hånd. Han ble drept av politiet i 1993, og nå, mer enn to årtier senere, er Medellín helt forandret.

Man har løftet økonomien og levestandarden i en slik grad at Medellín er blitt kåret til verdens mest innovative by og vurderes som en av kontinentets beste byer å bo i. Det nye moderne metrosystemet er spesielt vellykket fordi man har klart å integrere noen av de fattige områdene i byens utkant, og befolkningen har nå både billig og grei transport til arbeid og utdannelse.

Vi kjører til den velstående bydelen El Poblado, der hotellet vårt ligger.

Dag 7
Medellín. Byrundtur, kabelbane opp til naturreservatet Arví, Antioquia-museet
Skulptur av Botero på Antioquia-museet

Vi begynner dagen med en tur i kabelbanen, som er en integrert del av Medellíns metrosystem. Vi svever over boligområdene, og utsikten blir mer og mer imponerende for hver meter. Målet vårt er naturreservatet Arví, som ligger på toppen av fjellet, og den 16 000 hektar store skogen, som er kjent for vakre sommerfugler og ville blomster. Naturreservatet ble anlagt for å forebygge jorderosjon og sikre vannforsyningen. Ved endestasjonen kan du se en liten utstilling om reservatet eller gå en tur i skogen.

Tilbake i byen kjører vi til Botero-plassen i det sentrale Medellín, der vi skal nyte en lunsj før vi drar videre til det fantastiske Antioquia-museet, som huser den største og beste Botero-utstillingen i verden.

Fernando Botero ble født i Medellín i 1932. Han er i dag en av de mest vellykkede kunstnerne i Latin-Amerika, og skulpturene hans kan sees på så kjente steder som Park Avenue i New York og Champs Élysées i Paris. Med humor, og til tider også med en kritisk politisk tone, har han skapt bilder og skulpturer av mennesker og dyr i et overdimensjonert format. Vi har også tid til å kikke på skulpturene hans på plassen foran museet før vi kjører tilbake til hotellet.

Om kvelden arrangerer reiselederen en tur til byens berømte park, Lleras, der størstedelen av barene og restaurantene ligger.

Dag 8
Medellín–Pereira i kaffeområdet. Hyggelig grillmiddag
Colombianske kaffebær blir håndplukket

Vi forlater Medellín etter frokosten, og vi kan se frem til en fantastisk fin kjøretur sørover til kaffeområdet og Pereira, som er den største og viktigste byen i regionen. De neste dagene skal vi på oppdagelsestur i den vestlige og sentrale delen av Andesfjellene, der klimaet er perfekt for produksjon av førsteklasses kaffe.

De kolombianske kaffebøndene har – i motsetning til bøndene i visse andre søramerikanske land – fortsatt med den tradisjonelle høstemetoden, der kaffebærene plukkes for hånd, slik at bare de modne bærene blir høstet. Dermed sikrer de seg best mulig kvalitet på kaffen. Kaffeområdet ligger i et vakkert landskap med sjarmerende små byer preget av kolonitidsarkitektur og en smilende og imøtekommende befolkning.

Vi skal overnatte på en tidligere kaffefarm som ligger i utkanten av Pereira. Om kvelden blir det arrangert en hyggelig grillmiddag, og vi nyter den varme kvelden og de flotte omgivelsene.

Dag 9
Pereira. Besøk på kaffefarm
Kaffefarmen La Primavera

Vi drar sørover, krysser Cauca-elva og kjører gjennom en dal fylt av sukkerrørsplantasjer og maisåkrer. Klimaet i dalen er varmt, men temperaturen avtar litt når vi kjører opp i fjellene til den lille landsbyen San José. Her går dagene slik de har gjort i mange år, og det er absolutt ikke et sted som turistene vanligvis besøker.

Vi går av bussen på en av plassene i byen og skifter til jeeper, de amerikanske "Willyene", som er effektive terrenggående transportmidler når både kaffesekker og mennesker skal transporteres.

Vi kjører til Per og Olguitas farm, La Primavera, der de dyrker kaffe og matbananer. Per er dansk og Olguita er kolombianer. Frem til 2012 bodde de på Manhattan i New York, der livet deres var helt annerledes. Nå har de skapt sitt eget lille paradis i Colombia, og de gleder seg over besøket vårt. Vi får en omvisning på farmen og ser hvordan kaffen dyrkes, høstes, vaskes og tørkes før den er klar til salg.

Senere spiser vi en tradisjonell kolombiansk lunsj på farmen og nyter en kopp av farmens egen kaffe før vi vender tilbake til Pereira og hotellet vårt.

Dag 10
Utflukt med fottur i Cocora-dalen, med verdens høyeste palmer og kolonitidsbyen Salento
Quindió-vokspalmer i Cocora-dalen

Dagen byr på både sjarmerende kolonitidsarkitektur og enestående naturopplevelser. Vi kjører til Cocora-dalen, som er en av de vakreste i kaffelandet. Her befinner vi oss i nesten 2000 meters høyde. Dalen er omgitt av bratte fjell, og luften er frisk og klar. Blikket fanges raskt av Columbias nasjonaltre. De høye quindió-vokspalmene kan bli opptil 60–70 meter, og det gjør dem til verdens høyeste palmetrær.

Vi drar på fottur i området i 1–2 timer, og alle kan være med. Vi går i et stille og rolig tempo, og de som ikke ønsker å gå hele veien, kan sette seg og slappe av til resten av gruppen er kommet tilbake igjen. Etter fotturen tar bussen oss til Salento, en idyllisk landsby med brosteinsbelagte gater og vakker kolonitidsarkitektur. Byens restauranter er kjent for å servere en fantastisk ørret av lokalt oppdrett, og det skal vi naturligvis ha til lunsj. For dem som ikke liker fisk, er det andre valgmuligheter. Deretter går vi en tur gjennom de koselige gatene, og det blir også tid til å gå rundt på egen hånd og eventuelt kjøpe med noen suvenirer hjem.

Utpå ettermiddagen vender vi tilbake til Pereira.

Dag 11
Pereira–Cali. Hjemreise

Det blir tid til å nyte formiddagen og omgivelsene på hotellet før vi tar avskjed med Pereira og kjører sørover mot Cali. Vi reiser gjennom et vakkert landskap dominert av sukkerrørsplantasjer, og fjellene er hele tiden synlige i horisonten. Vi har et stopp ved en deilig restaurant og får en god lunsj før vi kjører det siste stykket til lufthavnen i Cali, der flyet tar oss med tilbake til Norge.

Dag 12
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Bogotá samt Cali–Oslo med mellomlanding
 • Innenriksfly Bogotá–Cartagena
 • Innenriksfly Cartagena–Medellín
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 7 samt 9–11
 • Middag dag 8
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks til sjåfører og lokalguider (beregn ca. 50 USD, som betales i lokal valuta)
 • Øvrige måltider (beregn ca. kr. 150–200 per dag)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Husk å ta med...

Det er viktig med gode sko – både sandaler og lukkede, komfortable sko. Ta med klær til varmt vær, men også en genser til bruk om kvelden. Det regner en del i Colombia, så vi anbefaler å ta med en regnjakke. Siden det er svømmebasseng på noen av hotellene, er det en god idé å ta med badetøy. Det er ikke nødvendig å ta med håndklær.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 og maksimalt 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Fysisk form

På denne reisen er det en del fotturer, og det er en forutsetning at man er i alminnelig god fysisk form og kan bevege seg ved egen hjelp. Turen er ikke egnet for den som er dårlig til bens eller som bruker rullator eller rullestol. Dessuten oppholder vi oss noe av tiden i høyder rundt 2500–3000 meter, og hvis man har problemer med hjerte eller lunger, bør man spørre fastlegen om råd før man kjøper reisen.

Klima og temperatur

Vi opplever på denne reisen forskjellige temperaturer og luftfuktighet. Det meste av tiden er det komfortabelt, med temperaturer på 25–27 grader, men i Cartagena er det varmt, med temperaturer på 30–35 grader, og luftfuktigheten er høyere her enn de andre stedene.

Innenriksfly

Colombia har en god infrastruktur, og innenriksflyturene foregår med selskapet Avianca, som har moderne fly. Det er greit å reise på denne måten i Colombia, og det går raskt og smidig i innenrikslufthavnene.

Valuta

Den colombianske myntfoten heter pesos (COP). Det er best å ta med seg kredittkort (Visa eller Mastercard) og ta ut pesos når man kommer fram. Det er minibanker de fleste steder vi kommer innom. Det er høyt gebyr på veksling av dollar, så det kan være lurt å bare ha med seg en liten mengde dollar som reserve. Man kan også betale med kredittkort på de fleste pene restauranter, i større butikker og lignende.

Mer om Colombia

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjell og driks eller se om du trenger visum eller vaksinasjoner? Les mer her:

www.albatros-travel.no/reisemaal/soer-amerika/colombia

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 4 out of 5 by from Colombia et land verdt å besøke. Jeg var fornøyd med opplegget. Tåler mye. Enkle hoteller, men greit nok. Kan ikke forvente luksus til den prisen.Renholdet var bra. Begeistret for besøket på kaffefarmen og likte overnattingen i Pereia. Må vel innrømme at bussturen var lang og svingete. Ikke noe for personer som blir bilsyke. Colombia er et fantastisk land så bussturen var ikke kjedelig. Det er riktig å presisere at det blir mye gåing, slik at turistene er forberedt på det. Selv satte jeg stor pris på at vi fikk bevege oss. Blir gjerne alt for mye sitting på slike turer. Guiden var fantastisk kundevennlig og hyggelig. Tydlig at han liker yrket sitt. Mvh Ellen Marie PS: Jeg kan tenke meg å melde meg inn i Albatross klubben
Date published: 2018-03-05
Rated 5 out of 5 by from En interesant og hyggelig reise til et nytt land. Det var en kjempefin tur med fine opplevelser. Vi ble kjent med landets kultur og forhistorie, som vi fra før har hørt mange skrekkhistorier om. Noe av det hyggeligste var vel da vi besøkte kaffefarmen til Per og Olguita. Han er dansk og var så glad det kom folk fra Norge og Sverige på besøk. Han visste ikke hva godt han skulle gjøre, det var som å komme på besøk til to gode venner. Guiden vår Oscar var bare nydelig. Hyggelig, hjelpsom og dyktig.
Date published: 2017-11-19
Rated 5 out of 5 by from Spennede reise i et meget vakkert land. Har vært i Colombia 3 ganger på 10 år, så jeg begynner å bli litt kjent i dette vakre landet. Reiselederen var utmerket og er i det øvre sjikt når det gjelder kompetanse på alle områder.
Date published: 2017-03-20
Rated 4 out of 5 by from En interessant reise i et vakkert land Vårt besøk på kaffefarm var ett av mange høydepunkter. Der fikk vi se hvordan kaffebærene blir plukket av kjapphendte arbeidere, under stekende sol og i bratt terreng. Besøk på grendeskolen i samme distrikt var også en tankevekker. Til tross for nedslitte lokaler og minimalt med hjelpemidler, møtte vi her glade og fornøyde barn i reine skoleuniformer, og som gjerne ville prøve engelskkunnnskapene sine på oss turister.
Date published: 2016-11-26
Rated 5 out of 5 by from Fine og interessante opplevelser i Colombia. Et flott land å reise i. Landet fremsto omtrent som jeg hadde forestilt meg på forhånd: Frodig og variert natur og flere klimasoner. Ikke så mange flate partier, det gikk opp og ned hele tiden under bussturene. Fantastiske utsiktspunkter på fjellovergangene. Byene vi besøkte var også interessante med sterke innslag av tidligere tider. Reiselederen vår gjorde en veldig god jobb og bidro sterkt til at rundreisen ble en stor opplevelse. De siste dagene på Isla Baru ble en fin avslutning på 11 dagers rundreise. Fint sted å slappe av med hyggelig vertskap og bra fasiliteter.
Date published: 2017-11-04
Rated 4 out of 5 by from Et spennende land En vel tilrettelagt reise med dyktig reiseleder. Hotellet i Cartagene var usentralt; lå for langt fra gamlebyen.
Date published: 2018-11-11
Rated 5 out of 5 by from En opplevelsesrik reise i et vakkert land. Colombia er et vakkert land, med en varierende og vakker natur og med imøtekommende og vennlige mennesker. Vi opplevde spennende byer og steder som alle hadde sine særegenheter. Bogota med gullmuseet og fantastisk utsikt fra Monserrate-fjellet. Pereira hvor vi bodde på en gammel, idyllisk hacienda og hvor vi besøkte en kaffefarm. Vi lærte om kaffen fra bønne til ferdig produkt og vi ble tatt imot av et vennlig og hjertevarmt vertskap. Videre gikk turen til Medellin. Fantastisk å se hvordan denne byen har reist seg etter Farc, Escobar problematikken. En vakker by, mye å oppleve - skulle gjerne vært her litt til. Cartagena var en fin by hvor gammelbyen pekte seg spesielt ut som ren idyll! Her skulle vi også gjerne vært lengere. Vi hadde en fabelaktig reiseleder. Han var dyktig, inkluderende, hyggelig og gjorde sitt beste for hver og en av oss.
Date published: 2017-11-13
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk reise Reisen til Colombia var en eventyrlig opplevelse. Kombinasjonen av å besøke og bo på små steder og i storbyer var helt perfekt. Bussturer gjennom landskapet ga innblikk i landets natur og geografi. Reisen bød på spennende møter med nye mennesker. Reiseleder gjorde en fantastisk jobb. Han var kunnskapsrik og erfaren, og svært flink til å ivareta alle mennesketyper. De lokale guidene var også kunnskapsrike og flinke til å formidle.
Date published: 2018-02-26
 • y_2019, m_2, d_21, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_25
 • loc_no_NO, sid_CORTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

CORTR01BNO