Costa Dorada og Catalonia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

En uke på Costa Dorada med opplevelser i Catalonia fra vinområdet Priorat til romernes Terragona

På denne reisen har vi slått oss ned i den hyggelige kystbyen Cambrils på Costa Dorada. Vi bor midt i byen og har en god ramme for noen herlige opplevelser.

I turen er det inkludert en utflukt til den fantastiske byen Tarragona med mange romerske ruiner og en vidunderlig tur til vinområdet Priorat med et vingårdsbesøk i Escaladei og et besøk i den vakkert beliggende Siruana med uforglemmelig utsikt over landskapet. Vi skal også på det lokale markedet, og på en liten fottur i lokalområdet.

Det kan kjøpes til to utflukter: En tur til Barcelona med besøk i Gaudís Park Güell og en ytterligere tur til byen Montblanc og den vakre Reus, modernismens sentrum.

Vi bor på Hotel Port Eugeni, et pent 4-stjerners byhotell med svømmebasseng på taket. Vi bor 150 meter fra havet midt i den vakre Cambrils, nær havnen, herlige restauranter og butikker. I prisen har vi valgt å inkludere halvpensjon.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta EUR

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Oslo–Barcelona. Ankomst Barcelona og transport til Cambrils
Dag 2
Gåtur i Cambrils – vi utforsker lokalområdet til fots
Dag 3
Priorat med klostret og vinsmaking i Escaladei og vakker utsikt i Siurana
Dag 4
Markedsdag i Cambrils
Dag 5
Opplev romerske Tarragona i all sin prakt
Dag 6
Frivillig utflukt til Barcelona
Dag 7
Frivillig utflukt til middelalderbyen Montblanc og modernismens Reus
Dag 8
Buss til Barcelona for hjemreise

Hoteller

Hotel Port Eugeni, Cambrils

Hotel Port Eugeni er et sjarmerende 4 stjerners byhotell i den flotte byen Cambrils. Med sin fremragende beliggenhet midt i byen og rett ved stranden sørger hotellet for en behagelig og komfortabel opplevelse.

Hotellet har en stilfull og moderne lobby. Rommene er romslige, smakfullt innredet og har moderne fasiliteter. Hvert rom har eget bad, aircondition, flatskjerm-TV, minibar og gratis trådløst internett.

Hotellet har mange fasiliteter, blant annet et utendørs svømmebasseng på taket, hvor du kan slappe av og nyte solen.

Frokost og middag er buffé og serveres i restauranten på hotellet. Vi har valgt at det serveres ¼ vin og ¼ vann til middagen.

Hotellet har også en bar hvor du kan nyte en forfriskende drink eller en kopp kaffe i en avslappet atmosfære. Personalet på hotellet er vennlig og oppmerksomt og står klart til å hjelpe gjestene for å sørge for at oppholdet blir behagelig og uforglemmelig.

Hotel Port Eugeni, Plaza Aragón, 49, 43850 Cambrils, Tarragona, Spania

Telefon: +34 977 36 52 61

Vi har 3 romtyper

Type 1: Standardrom uten balkong. Rundt 16 m2. Inkludert i grunnprisen
Type 2: Trippelrom uten balkong. Større rom på rundt 20 m2. Se prisoversikt for tillegg.
Type 3: Superiorrom med balkong. Rundt 18 m2. disse rommene er det flest av. Se prisoversikt for tillegg.

https://porteugeni.com/

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
11 998,–
Oslo
Hotel Port Eugeni
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Barcelona. Ankomst Barcelona og transport til Cambrils

Velkommen til Catalonia! Vi flyr fra Oslo til Barcelona og starter eventyret med en busstur fra Barcelona til den sjarmerende kystbyen Cambrils.

Etter ankomsten til Cambrils blir vi innkvartert på vårt sentralt beliggende hotell for uken. Her nyter vi den avslappende atmosfæren, den fantastiske beliggenheten midt i byen og kun 150 meter fra havnen og havet.

Senere på kvelden samles vi til vår første middag på hotellet hvor det venter oss en herlig buffet. Både frokost og middag er buffet med stort utvalgt. Til middagen serveres det ¼ vin og ¼ vann.

Etter middagen har vi tid til å slappe av å bli litt kjent i vårt nye miljø. Det er også god mulighet til å utforske byområdet ved hotellet og gå en liten tur på strandpromenaden.

Dag 2
Gåtur i Cambrils – vi utforsker lokalområdet til fots

I dag skal vi på en liten gåtur i sentrum av Cambrils. De som er ekstra spreke starter tidlig og går med reiselederen inn til sentrum (ca. 5 km) Ellers kan man velge å ta lokalbussen som stopper rett foran hotellet og møte gruppen ved havnen.

Byen er en populær destinasjon både for turister og lokale som søker en avslappende ferie ved Middelhavet. Cambrils kombinerer det beste fra begge verdener med sin rolige atmosfære og sin rike kulturelle arv. Byen er kjent for sin flotte havn, som er en sentral del av Cambrils' identitet. Her finner du fargerike fiskebåter og lystbåter som utgjør en pittoresk scene. Havnen er også en viktig del av byens kulinariske opplevelser, da den er berømt for sine fremragende fiskerestauranter som serverer lekre fiske- og skalldyrretter.

Cambrils er også populær for sine flotte strender. Den lange kystlinjen byr på myk, gyllen sand og Middelhavets klare blå vann.

Vi går en tur sammen i sentrum av byen med de sjarmerende gatene og plassene hvor du kan nyte den avslappede atmosfæren. Her finner vi butikker, kafeer og restauranter som tilbyr alt fra lokale spesialiteter til internasjonale retter. I tillegg har Cambrils en rik kulturell og historisk arv. Den gamle bydelen er et besøk verdt med sin vel bevarte arkitektur, sine brosteinbelagte gater og sine historiske bygninger. Her finner du også museer som forteller om områdets historie og kultur.

Etter gåturen kan du velge å spise en god lunsj ved vannet eller selv dra hjem til hotellet, enten til fots langs vannet eller med lokalbussen.

Dag 3
Priorat med klostret og vinsmaking i Escaladei og vakker utsikt i Siurana

Utflukten starter med en tur til Escaladei, som ligger i vinområdet Priorat i innlandet. Byen er kjent for sitt imponerende kloster, som har en rik historie og stammer fra det 12. århundre. Klosteret ble grunnlagt av karteusermunker og spilte en avgjørende rolle i etableringen av vinproduksjonen i Priorat-regionen, da det var munkene fra klosteret som begynte å dyrke vinmarkene rundt det. Munkene oppdaget at jordbunnen og klimaet i området var ideelt til vinproduksjon, og de begynte å plante vinstokker og produsere vin til bruk i religiøse seremonier.

Årsaken til at munkene valgte akkurat dette området til vinproduksjon skyldes flere faktorer. Først og fremst var området kjent for sine unike jordforhold, som består av skifer og kalkstein. Disse jordtypene gir vinen en spesiell karakter og kompleksitet. I tillegg var klosteret plassert i en dal omgitt av fjell, noe som skapte et mikroklima med varme dager og kjølige netter, ideelt for druenes modning og bevaring av syre.

Munkene dedikerte seg til å dyrke og forfine vinproduksjonen i området gjennom århundrer. Deres kunnskap og erfaring ble overført gjennom generasjoner, og vinproduksjonen i Priorat ble gradvis anerkjent for sin kvalitet og karakter. I dag er Priorat kjent som en av Spanias mest prestisjetunge vinregioner, og klosteret i Escaladei står som et symbol på munkenes bidrag til områdets vintradisjon.

Etter besøket i klosteret besøker vi vinprodusenten som i dag har overtatt munkenes vinmarker og produksjonshus. Her får vi en unik mulighet til å lære om vinproduksjonen i Priorat og oppdage hemmelighetene bak områdets anerkjente viner. Vinprodusenten vil dele sin ekspertise og fortelle om vinrankene, dyrkingsteknikkene, høsten og vinframstillingen i Priorat.

Under besøket vil vi få mulighet til å smake på forskjellige viner som er produsert i området. Priorat er kjent for sine kraftige, fyldige rødviner, som hovedsakelig er laget på druer som Grenache (Garnacha) og Carignan (Cariñena). Vi vil få mulighet til å nyte de komplekse aromaene og smaksnyansene som kjennetegner Priorat-vinene.

Etter besøket i Escaladei fortsetter vi utflukten til den sjarmerende landsbyen Siurana. Siurana er berømt for sin fantastiske utsikt og sine spektakulære omgivelser. Byen ligger på en klippe, og herfra får vi en utrolig vakker panoramautsikt over landskapet rundt, med blant annet de flotte vinmarkene og fjellet i Priorat-området.

Vi har tid til å utforske Siurana og nyte den enestående utsikten. Byen har smale gater og autentisk middelhavsarkitektur som skaper en unik atmosfære. Du får også mulighet for å kjøpe lokale spesialiteter og suvenirer, eller bare slappe av på en av de pittoreske kafeene og bare nyte livet.

Dag 4
Markedsdag i Cambrils

Onsdag er det markedsdag i Cambrils og vi besøker det lokale ukentlige markedet. Markedet er fullt av livlige boder som tilbyr et stort utvalg av varer. Her kan man finne alt fra sko, strømper, tøy, husflid til lekre oliven, pølser og mange andre lokale spesialiteter.

Vi snuser rundt blant bodene og utforsker det spennende utvalget av varer. Kanskje finner vi et par gode tilbud på sko, eller noen flotte fargerike tekstiler. Det er også mulighet for å oppgradere kjøkkenet med nytt kjøkkenutstyr som gryter, potter og panner. Og hvis du mangler et nytt belte eller et par strømper er det også veldig store muligheter for å finne det her.

Etter å ha sett litt på markedet og handlet det vi skal, setter vi oss på en hyggelig lokal kafé. Her kan vi nyte en velfortjent kopp cortado eller en av de andre gode spanske kaffetypene.

Resten av dagen er satt av til egne opplevelser. Kanskje vil du nyte noen timer i solen eller ta en tur til den lille byen Salou som ikke ligger langt herfra.

Dag 5
Opplev romerske Tarragona i all sin prakt

Byen Tarragona er på UNESCOs verdensarvliste. Vi starter dagen med en reise tilbake i tid og begynner med den imponerende romerske akvedukten. Den en gang så viktige romerske vannveien er i dag avløst av trøstesløse asfaltveier, og lyden av rislende, livsviktig og friskt vann er avløst av en endeløs during fra lastebiler i det fjerne. Dette mesterlige arkitektoniske vidunderet står som et symbol på romernes evne til å skape fantastiske byer, og det tar pusten fra oss med sine majestetiske buer og historiske betydning. Bli med og gå over den smale akvedukten og la deg fascinere av hvor vakker og storslått den er. Her kan vi virkelig beundre presisjonen den er bygget med.

Etterpå fortsetter vi å utforske det romerske Tarragona med et besøk på det berømte romerske sirkuset, hvor vi i fantasien kan se for oss de spennende kappløpene som ble arrangert her i gamle dager. Vi blir grepet av historiens vingesus og tas med tilbake til en tid med storslåtte gladiatoropptredener og uforglemmelige begivenheter.

Et av høydepunktene i dag er et besøk til det imponerende amfiteateret, som vitner om den romerske innflytelsen på Tarragona. Når vi går inn på denne historiske arenaen, kan vi forestille oss de intense gladiatorkampene som fant sted her for så lenge siden. Mens vi beundrer arkitekturen på amfiteateret, blir vi grepet av den storslåtte stemningen og ikke minst beliggenheten med utsikt mot havet.

Etter besøket tar vi en velfortjent og forfriskende pause hvor vi får smake på en autentisk vermut. Vi får oppleve den sanne essensen av denne lokale spesialiteten når vi lar smaken av Vermouth danse på tungen. Vermut er en aromatisk og krydret vin-basert drikk som ofte nytes som aperitiff før måltider. Den har sin opprinnelse i Italia, og ble først produsert som en medisinsk eliksir.

Etter forfriskningen har vi tid til å utforske Tarragona videre egen hånd. Vi kan gå en tur gjennom de pittoreske gatene, besøke lokale butikker og kanskje finne små spanske spesialiteter til å ta med hjem. Du kan også velge å sette deg på en hyggelig kafé og nyte den avslappede atmosfæren som preger byen.

Når ettermiddagen nærmer seg, begynner vi turen tilbake til basen i Cambrils.

Dag 6
Frivillig utflukt til Barcelona

I dag tar vi bussen til hovedstaden i Catalonia, Barcelona. Den populære storbyen er for mange et gledelig gjensyn, og for dem som ikke har vært der før, er det virkelig noe å glede seg til. Byen er levende, og alle sansene blir satt i sving når man besøker den alltid så vakre Barcelona. Vi starter med en liten panoramatur gjennom byen, og vi forteller om mye av det vi skal se i Barcelona, og i bussens ro og fred forteller vi om det vi skal se på byvandringen.

Vi kjører også forbi Gaudís monumentale og fortsatt uferdige katedral, La Sagrada Família, som er det symbolet Barcelona er best kjent for i dag. Katedralen ble påbegynt i 1880-årene, og man regner med at den vil stå ferdig etter 144 års arbeide i 2026.
Byggingen har dermed overlevd en rekke byggherrer, som én etter én har gått av med pensjon etter å ha utført sin del av arbeidet ut fra Gaudís originale tegninger og planer. Kirken hadde vært under utbygging i 137 år, da det i 2016 ble oppdaget at det ikke var gitt byggetillatelse, og her må vi berømme det spanske byråkratiet - ble det imidlertid raskt tatt hånd om av kommunen.

Deretter starter vi vår byvandring i Barcelona med en tur ned blant annet den berømte La Rambla, eller Ramblaen på godt norsk. Ramblaen er byens mest kjente bulevard med masser av liv, gjøglere, turister og trær på den cirka 1,2 kilometer lange strekningen. Du har ikke vært i Barcelona uten å tilbringe noen spennende timer på La Rambla.

Vi har selvfølgelig også tid på egen hånd før vi drar tilbake til Cambrils og middagen på hotellet.

(Totalt kjører vi i dag 200 km – 3 timer) Prisen for utflukten er 700 kroner og bestilles hjemmefra

Dag 7
Frivillig utflukt til middelalderbyen Montblanc og modernismens Reus

Vi starter dagen med å besøke den vakre middelalderbyen Montblanc, som er omgitt av en godt bevart bymur. Her går vi en tur gjennom de brosteinbelagte gatene i byen og får virkelig føle på den autentiske atmosfæren. Montblanc er kjent for sin historiske betydning og flotte arkitektur. Her kan vi beundre de gamle byportene, torgene og de imponerende kirkene som vitner om byens fortid.

En særlig attraksjon i Montblanc er den legendariske fortellingen fra 1275 om Sant Jordi (Sankt Georg) og dragen. Vi får se de nydelige utsmykningene og monumentene som hyller denne historien, blant annet det imponerende tårnet som symboliserer kampen mellom helten og dragen, en historie som reiselederen kommer til å fortelle mer om.

Etter besøket i Montblanc avslutter vi dagen med et spennende besøk i Reus. Byen er berømt for sin flotte, modernistiske arkitektur og for å være fødestedet til en av verdens mest ikoniske arkitekter, Antoni Gaudí. Her går vi en rolig tur gjennom gatene i byen og oppdager de imponerende bygningene som vitner om Reus' arkitektoniske rikdom.

Modernismen, også kjent som art nouveau, var en kunst- og arkitekturbevegelse som oppsto mot slutten av det 19. århundre og blomstret i starten av det 20. århundre. Stilarten er forbundet med den økonomiske og industrielle utviklingen i slutten av det 19. og starten av det 20. århundre. Mange lokale handelsfolk som oppnådde rikdom gjennom handel og industri, ønsket å uttrykke sin suksess og status gjennom arkitekturen. De søkte å skape innovative og unike bygninger som kombinerte kunstneriske elementer med moderne teknikker.

Noen av de mest bemerkelsesverdige eksemplene på modernistisk arkitektur i Reus omfatter Casa Navàs, byens rådhus Casa Rull og Casa Gasull. Disse bygningene er kjent for sine imponerende utsmykninger på fasadene, unike design og innovative bruk av materialer. Det er en unik og berikende opplevelse å utforske modernismen i Reus.

Etter den lille rundvandringen i sentrum av Reus, er det mulig å besøke Casa Navàs på egen hånd, som er åpent for offentligheten (inngang ca. 12 euro). Casa Navàs ble designet av Lluís Domènech i Montaner, en av de mest berømte modernistiske arkitektene i Catalonia. Huset er en sann perle og presenterer oss for de karakteristiske modernistiske elementene som kjennetegner denne æraen.

Etter vårt arkitektoniske eventyr fortsetter vi opplevelsene med et besøk til «Vermouth-museet» i Reus. Her har en bareier satt sammen den største samlingen av forskjellige Vermouth-flasker og plakater fra en svunnen tid. Vi blir introdusert for den stolte tradisjonen med Vermouth-produksjon og hører om de forskjellige smaksvariantene og produksjonsprosessen. Vi byr selvsagt også på enda et deilig glass av husets egen Vermouth mens vi nyter den koselige atmosfæren.

Forbindelsen mellom Vermouth og byen Reus i Catalonia er dypt forankret i historie og tradisjon. På midten av det 19. århundre opplevde Reus en periode med økonomisk oppgang og industriell vekst. Byen var kjent for sin vinproduksjon og handel, og det var i denne perioden at Vermouth ble introdusert til området. Reus ble et sentrum for produksjon og distribusjon av Vermouth, og drikken ble raskt populær blant lokalbefolkningen.

Det er flere faktorer som bidro til at Vermouth ble så populær i Catalonia. Blant annet var Vermouth relativt billig og tilgjengelig sammenlignet med andre luksusdrikker på markedet. Det gjorde den til en favoritt blant arbeiderklassen og bidro til dens utbredelse i Catalonia.

Ut på ettermiddagen drar vi tilbake til hotellet i Cambrils.

Utflukten koster 400 kr og bestilles hjemmefra.

Dag 8
Buss til Barcelona for hjemreise

I dag takker vi for oss og tar farvel med Spania for denne gang. Vi setter kursen mot flyplassen i Barcelona etter en fantastisk uke i Cambrils.

Ekstrautflukter

Utflukt til Barcelona

Prisen for utflukten er 700,– og bestilles hjemmefra (gjennomføres ved minimum 24 deltagere)

Utflukt til middelalderbyen Montblanc og modernismens Reus

Prisen for utflukten er 400,– og bestilles hjemmefra (gjennomføres ved minimum 24 deltagere)

Frivillige utflukter bestilles helst hjemmefra. Hvis det er plass i bussen er det mulig å bestille og betale kontant med euro på plass.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 11 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillæg for enkeltværelse

2 000 ,– 

Tillegg for oppgradering av romtype

Type 1: Standardrom uten balkong. Rundt 16 m2. Inkludert i grunnprisen
Type 2: Trippelrom uten balkong. Større rom på rundt 20 m2. Tillegg 250 kr per person
Type 3: Superiorrom med balkong. Rundt 18 m2. disse rommene er det flest av. Tillegg 500 kr per person

Prisen inkluderer
 • Albatros-reiseleder
 • Fly Oslo–Barcelona t/r
 • Transport til og fra hotellet i Cambrils
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på Hotel Port Eugini, Camrbils
 • 7 x frokost
 • 7 x middag med vann og ¼ vin
 • Heldagstur til Tarragona
 • Heldagsutflukt til Priorat med besøk i vinkjeller, kloster og Siruana
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer og utflukter
 • Utflukt til Barcelona (se programmet)
 • Utflukt til Montblanc og Reus (se programmet)
 • Driks til lokalguide, sjåfør m.m. (beregn ca. EUR 10 pr. person)
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under «Prisen inkluderer»

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Hånden på hjertet

Informasjon

Det er høst og været kan være ustabilt. På denne årstiden kan det være smart å ha med seg både sommertøy og tøy som egner seg i høstvær, pluss eventuelt regnslag eller paraply, da det både kan være badevær og ruskevær.

Hotellet har fine fasiliteter og vi har noen fine utflukter på programmet, så du kommer ikke til å kjede deg. Albatros har hele hotellet, så hotellet blir et levende samlingspunkt for likesinnede denne uken.

På de frivillige utfluktene kan vi velge å kjøre to nasjonaliteter i bussen. Det kommer litt an på hvor mange som har meldt seg på utfluktene. Vi kjører naturligvis heller med en full buss en to halve, både for å skåne miljøet og for å kunne gjennomføre utflukten.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser