group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Bli med på oppdagelse i Costa Ricas fantastiske natur, som lokker med frodig regnskog, majestetiske vulkaner og et rikt dyreliv

Maks 24 deltagere

En reise i Costa Rica er et enestående møte med uberørt natur – vi reiser gjennom landskapet i noen av Costa Ricas vakreste nasjonalparker, ser solen stå opp over havet og blir vekket av brøleaper tidlig om morgenen.

På fotturer midt inne i regnskogen finner vi vakre fossefall og varme kilder der vi kan ta en dukkert. I Tortuguero nasjonalpark kommer vi helt innpå fugler, aper og andre av regnskogens dyr, når vi går over hengebroer i tretoppene. Reisen avrundes med noen avslappende dager ved Manuel Antonio nasjonalpark, der det både er regnskog og paradisstrender ved Stillehavets kyst.

På hele reisen overnatter vi på herlige hoteller og lodger med nydelig beliggenhet midt i den flotte naturen.

Denne rundreisen finnes også i en lengre versjon med ekstra dager på egen hånd i Manuel Antonio. Du kan finne reisen under avreisedatoer.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Amerikansk dollar, costaricansk colon

Dagsprogram
Dag 1 Ankomst San José, Costa Rica
Dag 2 San José. Byrundtur med gullmuseum og kaffefarm
Dag 3 San José–Tortugero. Båttur gjennom jungelen til vår lodge i regnskogen. Tortuguero by og skilpaddesenter
Dag 4 Tortuguero. Jungelvandring, kanaltur i Tortuguero nasjonalpark. Ettermiddag til fri disposisjon
Dag 5 Tortuguero–La Fortuna. Tirimbina regnskogsenter, sjokoladetur
Dag 6 La Fortuna. Fossefall og lunsj hos farmerne Aguinaldo og Felicidad
Dag 7 La Fortuna. Hengebroer i regnskogen og svømmetur i varme kilder
Dag 8 La Fortuna–Manuel Antonio. Krokodillesafari i Tárcolesdeltaet
Dag 9 Fottur i Manuel Antonio nasjonalpark. Ettermiddag til egne eventyr
Dag 10 Manuel Antonio. Avslappende dag ved Stillehavet
Dag 11 Manuel Antonio – San José. Avslapping ved Stillehavet og hjemreise
Dag 12 Ankomst

Hoteller

Evergreen Lodge

 • 55 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • 1 restaurant
 • 1 bar
 • 1 utendørs basseng og gratis håndkleservice
 • Wifi (i begrenset omfang)

Evergreen Lodge er en herlig tropisk oase omgitt av frodig regnskog ved det omfangsrike elvesystemet i Tortuguero nasjonalpark. Her er du ett med naturens lyder – sikadenes sang og brøleapenes insisterende kall.

Når solen er på vei ned kan du nyte en drink i baren, som har uovertruffen utsikt til elva. På lodgen er det en restaurant der vi spiser alle måltider, og etter dagens eventyr kan man slappe av og ta en dukkert i bassenget.

Les mer på: http://evergreentortuguero.com/

Rom
Rommene ligger i hytter spredt td i området og med regnskogen like utenfor vinduene. Her bor man midt i naturen og alle dyrenes lyder. Rommene er innredet for å passe til omgivelsene, så det er ikke tv eller annet som kan forstyrre naturopplevelsen. Der er myggnett på alle vinduer og en vifte i taket til avkjøling.

De viste hotellene er dem vi oftest bruker på denne reisen. Av og til blir vi nødt til å bruke andre hoteller. I slike tilfeller vil hotellene være av samme standard.

Wyndham Garden Escazu

 • 111 vrom
 • 7 km til sentrum
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Heis
 • Innendørs, oppvarmet basseng
 • Treningssenter
 • Wifi (gratis – overalt på hotellet)
 • Minimarked

Et moderne og flott hotell som ligger i en av San Josés dyre bydeler.

Hotellet byr på gode fasiliteter som restaurant, bar, butikk, treningssenter og et innendørs, oppvarmet basseng. Det er gratis wifi overalt på hotellet. Det er også gratis transport til nærmeste shoppingsenter.

Les mer om hotellet her: https://www.wyndhamhotels.com/wyndham-garden/san-jose-costa-rica/wyndham-garden-san-jose-escazu/overview 

Rom
Store, romslige værelser med dobbeltseng eller to enkeltsenger. Aircondition, tv, deponeringsboks og hårtørker. Gratis wifi på rommet.

Hotel Tilajari

 • 76 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Svømmebasseng og jacuzzi
 • Wi-fi (gratis)
 • Spa
 • Tennisbaner
 • Treningssenter
 • Botanisk hage
 • Sommerfuglehage

Herlig og sjarmerende hotell som ligger i et frodig område ved bredden av San Carlos-elva. Hotellet ble opprindelig bygd som en ”country club” med masse plass til utendørsaktiviteter og piknik i naturen. I 1991 ble det tilføyd hotellrom, og det er nå et populært hotell i La Fortuna. Hotellets bar og restaurant har en helt enestående plassering helt nede ved elva, og det er alltid mulig å observere fugler i trærne ved elvebredden. Her er det spa, treningssenter, svømmebasseng, jacuzzi, en sommerfuglehage og en botanisk hage. Der er gratis wifi på hotellet.

Les mer om hotellet her: http://www.tilajari.com/ 

Rom
Store rom med to dobbeltsenger, tv, telefon, takvifte, aircondition, kaffetrakter og hårtørker. Gratis wifi på rommeet. 

Shana Hotel

 • 27 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Heis
 • Svømmebasseng og spa
 • Wifi (gratis)

Hotellet har en enestående plassering i utkanten av regnskogen i Manuel Antonio og med flott utsikt til Stillehavet. Det er det perfekte utgangspunktet for utforsking av nasjonalparkens dyreliv og nydelige strender. Hotellets ”El Gusto” restaurant ligger på en terrasse med utsikt til regnskogen og havet, og her kan du nyte gode retter fra a la carte-menyen. Hotellet har også spa, svømmebasseng og gratis wifi.

Les mer om hotellet her: http://shanahotel.com/ 

Rom
Elegante rom med dobbeltseng, tv, minibar, deponeringsboks, aircondition, telefon, kaffetrakter og hårtørker. Gratis wifi. Rommene har balkong og utsikt til regnskogen.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
26 998,–
Oslo
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
32 998,–
Oslo
Reisen er inklusive forlengelse
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Ankomst San José, Costa Rica

Vi lander i Costa Rica og fortsetter til hotellet vårt i San José, Costa Ricas hovedstad. Hele Costa Rica ligger i den tropiske klimasonen, men fordi San José ligger 1150 meter over havet er klimaet kjøligere her. Byen har et europeisk preg som står i kontrast til de frodige omgivelsene rundt byen med skogkledde fjellområder.

Overnatting i San José.

Dag 2
San José. Byrundtur med gullmuseum og kaffefarm
Koloniarkitektur i San José

Vi drar på en kort byrundtur i San José, som ligger i den sentrale delen av landet. Byen ble grunnlagt i 1738, men ble først utnevnt til hovedstad i 1823 og er dermed en av de yngste hovedstadene i Latin-Amerika. I dag er San José en moderne og levende by med spennende museer, kulturopplevelser og gode restauranter.

Vi ser blant annet det sentrale torget og katedralen, som har en dramatisk historie.Den ble opprinnelig bygd i 1802, men et jordskjelv ødela den, og i 1871 ble den gjenreist. Arkitekturen er en blanding av forskjellige stilarter, blant annet nyklassisistisk og gresk-ortodoks, og det mest imponerende er katedralens indre der vakre fliser og vinduer i farget glass skaper en unik stemning.

Vi besøker Gullmuseet, som har en imponerende samling gullskatter fra den prekolumbianske perioden (ca. år 500–1500). Her kan vi beundre vakre figurer og smykker som noen av de fineste eksemplene på datidens kunsthåndverk.

Vi spiser lunsj på en kaffeplantasje, der vi også får en omvisning. Kaffe er landets eldste landbruksprodukt og er blitt eksportert siden 1790-tallet. Costaricansk kaffe er kjent for sin høye kvalitet og effektive produksjon, og det er en av landets viktigste eksportvarer. Farmen er familieeid, og her dyrker og høster man kaffen på helt tradisjonelt vis.

Overnatting i San José

Dag 3
San José–Tortugero. Båttur gjennom jungelen til vår lodge i regnskogen. Tortuguero by og skilpaddesenter
Seiltur gjennom den frodige jungelen

Vi kjører tidlig fra hotellet og setter kursen mot nordøst til den karibiske kysten.  På veien kjører vi gjennom Braulio Carrillo nasjonalpark som består av 90% naturlig skog, fra tropisk lavland til tåkeskog i høyden. Man tror at det finnes over 6000 forskjellige plantearter her, blant annet bregner, palmer og fargesprakende heliconia- og bromeliaplanter.

Vi spiser frokost i den lille landsbyen Guápiles og deretter kjører vi til havnen La Pavona ved elva og fortsetter reisen med båt. Vi tar båten gjennom jungelen til lodgen vår.

Om ettermiddagen besøker vi den lille byen Tortuguero. Her ligger det et forskningssenter der frivillige og ansatte beskytter stranden i de månedene de grønne havskilpaddene kommer inn og legger egg og ungene klekkes. Skilpaddene måles og merkes slik at man har oversikt over bestanden. Det er oftest ikke skilpadder der i den perioden vi besøker stedet, men vi får et fint innblikk i skilpaddenes bevegelser og livsbetingelser.

Overnatting på lodge i Tortuguero.

Dag 4
Tortuguero. Jungelvandring, kanaltur i Tortuguero nasjonalpark. Ettermiddag til fri disposisjon
Man kommer tett innpå dyrene inne i jungelen

I dag ser vi nærmere på den fantastisk vakre Tortuguero nasjonalpark. Nasjonalparken oppsto som et vernet område for de strendene der den grønne havskilpadden legger eggene sine, men har nå vokst til å strekke seg over 51 870 hektar. Dette er et av de største områdene med tropisk regnskog i Mellom-Amerika.

Vi begynner dagen med å gå ombord i mindre båter som tar oss med dypere inn i nasjonalparken langs noen av de mange kanalene langs elva. Her lever blant annet tre apearter – edderkoppaper, brøleaper og kapusineraper. Her lever også dovendyr, oter, krokodiller, skilpadder, øgler og frosker i våtområdene langs elva. Fuglelivet er også rikt – området har blant annet åtte papegøyearter. Om ettermiddagen er det mulighet til å slappe av ved bassenget eller gå en tur i området for å se nærmere på planter og trær.

Overnatting på lodge i Tortuguero.

Dag 5
Tortuguero–La Fortuna. Tirimbina regnskogsenter, sjokoladetur
Arenal-vulkanen er et fantastisk syn

Etter frokost tar vi båten tilbake til La Pavona og fortsetter senere til Tirimbina regnskogsenter som dekker en stor del fredet skog. Her på sentret pågår det forskning innen biomangfold, og dagens tema er sjokolade! Vi besøker en tidligere kakaoplantasje og får vite mer om kakaoplantens historie. Vi får også se forarbeidningen av kakaobønnen på dens vei til å bli sjokolade. Selvfølgelig får vi også smaksprøver på forskjellige lokalt fremstilte sjokoladetyper.

Vi forlater Tirimbina og kjører nordover til vi kommer fram til La Fortuna by. Området er kjent for sin nasjonalpark, der den 1633 meter høye Arenalvulkanen troner over det grønne landskapet. Fram til 2010 var vulkanen Costa Ricas mest aktive, men nå har den gått i dvale. Men den fantastiske naturen rundt vulkanen er i aller høyeste grad levende!

Overnatting i La Fortuna.

Dag 6
La Fortuna. Fossefall og lunsj hos farmerne Aguinaldo og Felicidad
La Fortuna-fossen i regnskogen

Denne morgenen drar vi på fottur til La Fortuna-fossen, som ligger midt i den frodige regnskogen ved foten av den sovende Chato-vulkanen. Vannet kommer fra Arenal-elva, og faller 75 meter ned i et naturlig basseng. Ved lunsjtid skal vi besøke ekteparet Aguinaldo og Felicidad, som har en gård der de dyrker forskjellige avgrøder, heriblant matbananer og papaya. Vi skal se sukkerrørmøllen deres og smake på den søte sukkerrørsaften. Besøket avrundes med en herlig, typisk bondelundelunsj tilberedt av familien.

Overnatting i La Fortuna.

Dag 7
La Fortuna. Hengebroer i regnskogen og svømmetur i varme kilder
Vulkan-oppvarmet basseng venter!

I dag får vi muligheten for å se regnskogen fra oven når vi begir oss ut på vandring langs hengebroene! I et privat naturreservat som dekker 250 hektar regnskog ved foten av Arenalvulkanen har man anlagt et system av stier og hengebroer. Dette systemet gjør det mulig å gå på oppdagelsesferd i regnskogens tette, grønne verden og samtidig få en vakker utsikt over landskapet. Broene er konstruerte både med sikkerheten for øye og for å påvirke naturen minst mulig. Fotturen har en del stigninger og foregår i meget skiftende terreng, så man er nødt til å være god til bens for å kunne delta.

Om ettermiddagen skal vi nyte de varme kildene i La Fortuna. Her kan vi bade i basseng med vulkanoppvarmet vann på 30-40 grader og la kaskadene av vann fra stedets lille 'fossefall' skylle over oss. Det finnes omkledningsfasiliteter og håndklær deles ut på stedet (men husk badetøy).

Overnatting i La Fortuna.

Dag 8
La Fortuna–Manuel Antonio. Krokodillesafari i Tárcolesdeltaet
På krokodillesafari i Tarcoles-deltaet

Vi forlater La Fortuna og skal ut til kysten igjen. Dagens høydepunkt er en krokodillesafari i Tárcolesdeltaet. Elvedeltaet er omgitt av mangroveskog, og vi drar ut i båt for å se naturen fra sjøsiden. Vi holder utkikk etter elvas kaldblodige innbyggere – her er det nemlig en stor bestand av en mellomamerikansk krokodilleart som vanligvis blir rundt fire meter lang og veier opp mot fire hundre kilo. Mens båten glir fram på det stille vannet mellom trærne skal vi huske å løfte blikket fra vannflaten av og til, for mange spennende fuglearter holder også til i deltaet. Kolibrier og andre fargerike fugler lever her året rundt, og er vi heldige får vi se den utrolig flotte, regnbuefargede arapapegøyen.

Etter en spennende reise gjennom krokodillenes rike og en hyggelig lunsj fortsetter vi til Manuel Antonio nasjonalpark. Vi overnatter på et hotell nært nasjonalparken.

Overnatting i Manuel Antonio.

Dag 9
Fottur i Manuel Antonio nasjonalpark. Ettermiddag til egne eventyr
Utforsk vakre Manuel Antonio nasjonalpark

Manuel Antonio ligger ut mot Stillehavet på vestkysten av Costa Rica, og det er en av landets vakreste nasjonalparker. Det er et av de stedene i verden med høyest artsrikdom. Her lever det 109 forskjellige dyrearter. Den frodige, grønne skogen strekker seg helt ned til strendene, som er lange, hvite og idylliske. Vi får en guidet tur i nasjonalparken om formiddagen, og ettermiddagen er fri til å utforske området ytterligere på egen hånd for den som ønsker det.

Overnatting i Manuel Antonio.

Dag 10
Manuel Antonio. Avslappende dag ved Stillehavet
Drømmestrender i Manuel Antonio nasjonalpark

Denne dagen er til fri disposisjon og kan brukes til fotturer eller avslapping på strendene i Manuel Antonio nasjonalpark. Rundreisebussen vår er til rådighet, og reiselederne våre vil sørge for å arrangere gratis buss fra hotellet til inngangen ved Manuel Antonio nasjonalpark og tilbake igjen. Dette vil ligge på faste tidspunkter i løpet av dagen. Vi gjør oppmerksom på at man må betale 15 USD per person/dag for å få adgang til nasjonalparken (dette betales direkte ved inngangen).

Hvis du ikke ønsker å spise i hotellrestauranten om kvleden er det lett å ta en taxi ned til byen, der det er et utvalg restauranter. En taxi koster 10 USD, og reiselederen hjelper gjerne til med å koordinere det.

Overnatting i Manuel Antonio.

Dag 11
Manuel Antonio – San José. Avslapping ved Stillehavet og hjemreise
Nyt formiddagen før turen går hjemover

Vi nyter formiddagen i Manuel Antonio. etterpå kjører vi direkte til flyplassen i San José og begynner på hjemreisen.

Dag 12
Ankomst

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 26 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
5 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–San José t/r med mellomlanding
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 2 til 6
 • Middag dag 3 og 4
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • SAvbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige måltider (beregn ca. kr 200 pr. dag)
 • Driks til sjåfører og lokalguider (beregn ca. 80 USD pr. person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Oplysninger om rejsen

ESTA – innreisetillatelse til USA

På noen avreisedatoer går ut- eller hjemreisen via USA (se din reiseplan)). I disse tilfellene må du senest 72 timer før afreise søke om innreisetillatelse til USA på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkjennelse til innreise og et nummer som du printer ut eller skriver ned og tar med deg på reisen, da lufthavnsmyndighetene i Norge og USA kan kreve å se det. Det koster et mindre beløp – ca. 14 dollar – som betales med kredittkort. Godkjennelsen gjelder i 2 år, eller til passet ditt utløper hvis det skjer innenfor to år.

Les mere om søknaden om innreisetillatelse på www.albatros-travel.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Pakkeliste

• Liten ryggsekk eller veske til utfluktene

• Sommerklær

• Badetøy (det er ikke nødvendig å ta med håndkle)

• Genser eller lett jakke

• Regnjakke eller regnponcho

• Praktisk fottøy (gode joggesko og sportssandaler)

• Solkrem, solhatt og/eller solbriller

• Myggspray

• Lommelykt

• Kikkert

• Håndsprit

Hvis du vil låse kofferten din, bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygd i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

Sikkerhetskrav ved flyreiser til USA

De amerikanske myndighedetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhedskontrollen. Det betyr at du skal sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antallet ikke oppnås, forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Fysisk form

På denne reisen er der en del gåing, og det er en forutsetning at man er i vanllig god fysisk form og kan bevege sig ved egen hjelp. Turen er ikke egnet for folk som går dårlig eller bruker rullator eller rullestol.

Klima og temperatur

På denne reisen opplever vi forskjellige typer klima. For det meste er det tørt og varmt eller meget varmt med temperaturer på 25–30 grader og opp til 35 grader. Men vi besøker også steder der vi kan møte temperaturer ned til 10–12 grader, og blant annet i regnskogen er det fuktig og regnfullt. Det er en fordel å ta med seg en regnjakke.

Mer om Costa Rica

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler? Se mer her: www.albatros-travel.no/reisemaal/mellom-amerika/costa-rica
Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk opplevelse! Svært interessant og innholdsrik tur. Masse spennende opplevelser. Eksotiske dyr og planter I sitt naturlige miljø. Utflukter til fots eller med elvebåt I regnskogen var morsomme og ikke skumle slik jeg hadde lurt litt på før jeg dro. For å forebygge evt myggoverført sykdom impregnerte vi det meste av tøyet med myggmiddel før avreise. Smurte bar hud med myggmiddel flere ganger daglig. Så lite mygg og fikk kun få stikk. Jeg var svært forsiktig med mat og drikke pga fare for sykdom. Spiste fortrinnsvis kokt og stekt mat, skrelte frukt selv.Varme og stor fuktighet gjorde at vi svettet mye,men det var vi forberedt på. Vått tøy tørket sent .Hadde godt med regntøy og gode vanntette tursko. Fikk lite bruk for dette tiltross for regn hvert døgn. Det regnet tilfeldigvis nesten alltid når vi var under tak. Erfarne og trivelige reisefolk I gruppen. Super reiseleder,lokal guide og bussjåfør.
Date published: 2017-11-14
Rated 5 out of 5 by from Innholdsrik reise med sterke natur intrykk Spennende reise med mye natur oppkevelser, båt og fotturer med planter, blomster og dyr. Regnskogen er Imponerende! Jeg ble veldig fasinert av hvor tett og mangfoldig den er. Mygg, men ikke plagsomt. Varmt og svett på grunn av høy luftfuktighet. Nyttig ned klær som tørker lett
Date published: 2017-11-12
Rated 5 out of 5 by from Spennende rundreise i Costa Rica. Turen var variert og vi hadde to fantastiske reiseledere, Lena og Mario. De er utrolig kunnskapsrike og yter full service hele tiden! Flott med liten gruppe. Vi ble så godt kjent med alle.
Date published: 2018-12-26
Rated 5 out of 5 by from Costa Rica må oppleves. Fantastisk spennende! Spennende reise med et bra opplegg og god regi. Flinke reiseledere som gjorde turen ekstra bra.
Date published: 2018-11-29
Rated 5 out of 5 by from Et skattekammer med regnskog,fugler,flora og fauna som vi må ta vare på! En fantastisk naturopplevelse
Date published: 2018-11-28
Rated 5 out of 5 by from et kjempe fint reisemål en kjempe fin tur - med vakker natur, flotte opplevelser. Variert program med aktivitet. meget dyktig, kunnskapsrik og service innstilt reiseleder som var på tilbudsiden og strakk seg hele tiden for at vi skulle ha det bra. også meget dyktig lokal guide.
Date published: 2017-11-18
Rated 5 out of 5 by from Et flott land med flott natur, hyggelige mennesker ogopplrvelser Trivelig reiseleder og flott lokal guide med masse kunnskaper spesielt om planter og dyr - lærte masse. En flott reise rundt i et flott land som tok vare på naturen
Date published: 2017-11-25
Rated 4 out of 5 by from En spennende reise Svært fornøyd med denne reisen. Overraskende rent og pent over alt. Flotte hoteller. Kunne vært flere måltider inkludert, spesielt der det ikke var andre spisesteder. Gruppe på 19 personer var bra. Dyktig reiseleder, som var inkluderende og selv en del av gruppen.....
Date published: 2017-11-12
 • y_2019, m_4, d_22, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_12
 • loc_no_NO, sid_CRRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

19CRRTR03CNO1911