Cruise i Kroatias skjærgård

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Øyhopping i Adriaterhavets krystallklare vann med Albatros’ lille skip. Inkl. besøk i Split og Dubrovnik

Bli med på et herlig cruise i Kroatias vakre skjærgård! Vi skal ombord på det lille, hyggelige M/S Eden, som har 19 lugarer, alle utvendige. Halvpensjon er inkludert i reisens pris, og de andre måltidene kan du spise på de små lokale tavernaene og restaurantene. Oppdag denne Adriaterhavsperlen med bølgeskvulp langs nydelige strender. Se de hyggelige øyene og middelalderbyene til fots og fra sjøsiden. Arkitekturen er vakker, temperaturen er behagelig og landskapet er ren postkortidyll. Ta en dukkert i det klare vannet og kjenn freden senke seg når du sitter på dekk under stjernene: Livet er uimotståelig på Dalmatia-kysten.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Oslo–Split. Avseiling til Hvar
Dag 2
Hvar–Trstenik. Badepause
Dag 3
Trstenik–Dubrovnik. Byvandring i den UNESCO-fredede gamlebyen
Dag 4
Mljet nasjonalpark
Dag 5
Mljet–Korcula
Dag 6
Korcula–Brac. Pucisca – en av en av Europas vakreste landsbyer
Dag 7
Brac–Split. Byvandring og Diokletians palass
Dag 8
Split–Oslo

MS Eden

M/S Eden er et privateid skip med plass til bare 40 gjester i utvendige dobbeltlugarer. Skipet har en liten restaurant som serverer klassisk kroatisk mat, og en loungeavdeling med sofaer. Om bord er det også et soldekk med solstoler der man kan koble av og få en god drink etter maten mens man nyter de vakre omgivelsene.

Måltidene (halvpensjon) spiser vi i skipets uhøytidelige restaurant, og fra liggestolene på skipets store soldekk kan du nyte solen og utsikten.

Bemerk at det kan forekomme støy fra motoren mens skipet er i gang.

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
19 498,–
Oslo
Utsolgt
21 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Split. Avseiling til Hvar

Etter ankomsten til Split lufthavn kjører vi inn til byens sentrum, der skipet vårt ligger til kai. Etter ombordstigningen stevner vi ut med kurs mot øya Hvar. Vi spiser den første middagen vår om bord og nyter at vi er begynt på vår skjærgårdsodyssé.

Hvar er kjent som Adriaterhavets Madeira. Spredt utover øya ligger det frodige olivenlunder, vinmarker, vingårder og vakre, blålilla lavendelmarker, og øya er til og med rik på sol og varme. Man sier at det er flere solskinnstimer på Hvar enn andre steder i Kroatia – hele 2724 timer per år blir det til.

Etter at vi er framme i byen Starigrad på øya Hvar blir det mulighet til å gå på oppdagelse med reiselederen.
(Middag om bord er inkludert)

Dag 2
Hvar–Trstenik. Badepause

Om morgenen sørger kapteinen for å finne et herlig sted for en badepause før lunsj om bord på skipet.
Etter badepausen fortsetter skipet mot Trstenik som vi ankommer ved middagstid. Du kan selv gå på oppdagelse og finne en lokal restaurant eller velge å slå følge med reiselederen.

Trstenik er en liten landsby som ligger på den sørlige kysten av Peljesac-halvøya. Den er forbundet med det kroatiske fastlandet via en kystvei. Livet går i et stille og rolig tempo her, så storbylivet føles enormt langt vekk.

På 1800-tallet og starten av 1900-tallet var denne lille havnen et viktig utgangspunkt for frakt av den lokale vinen fra Peljesacs isolerte vinmarker i sør til Italia og videre ut i Europa. I dag er det helt rolig her og et besøk i Trstenik gir ro i sjelen.
(Frokost og lunsj om bord er inkludert)

Dag 3
Trstenik–Dubrovnik. Byvandring i den UNESCO-fredede gamlebyen
Dubrovniks historie går helt tilbake til 600-tallet

Vi fortsetter mot Dubrovnik, og hvis vi har tid nok stopper vi for å bade underveis.

Om ettermiddagen utforsker vi byen som har fått tilnavnet Adriaterhavets perle. Dubrovnik er spesielt kjent for sin stemningsfulle gamle bydel Stari Grad, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Bydelen gjemmer seg bak en imponerende middelalderbymur som er en av Europas best bevarte, og hvis man går opp på toppen av den seks meter høye muren får man en vidunderlig utsikt over havet og øyene. Biler er ikke tillatt i Stari Grad, så ingenting forstyrrer mens man nyter de fine bygningene fra gotikken, renessansen og barokken. Over alt i byen støter man på vakre kirker, klostre og museer, som vitner om en begivenhetsrik historie og en livlig kunstnerisk tradisjon.

Vi går en tur i byen og ser nærmere på den gamle bydelen.

Etter byrundturen kan du gå på oppdagelse på egen hånd og finne en hyggelig liten restaurant til middagen.
(Frokost og lunsj om bord er inkludert)

Dag 4
Mljet nasjonalpark

Vi letter anker og går mot Mljet, den sørligste øya i Det dalmatiske arkipelet. Underveis tar vi et lite stopp ved en av de små skogkledde Elafiti-øyene, der vi kan bade. Øygruppen ligger litt nordvest for Dubrovnik og består av seks øyer og mange små holmer. På de tre viktigste øyene bor det til sammen mindre enn tusen mennesker, så her er det stille og fredelig.

Mljet kalles også den grønne øya, siden størstedelen av øyas knappe 98 km2 er dekket av skog og planter, heriblant aleppofurua, som er karakteristisk for middelhavsområdet. Sevja fra dette treet blir blant annet brukt til å sette smak på den greske vinen retsina. Ifølge legenden er denne frodige øya stedet der nymfen Kalypso holdt Odyssevs fanget i sju år, som det er beskrevet i Homers Odysseen.

Vi går i land i den lille landsbyen Pomena og besøker Mljet nasjonalpark, som ligger på øyas nordvestlige del. Her ligger de to vakre, forbundne saltsjøene Veliko Jezero og Malo Jezero (”store sjø” og ”lille sjø”). Midt i Veliko Jezero ligger øya St. Maria med et gammelt benediktinerkloster opprinnelig bygd på 1200-tallet. Rundt sjøene er det gode turstier, og sjøene blir brukt til bading og kajakkpadling.

Etter besøket i nasjonalparken drar vi tilbake til skipet. Vi ligger ved kai i Pomena natten over, og kveldens middag er på egen hånd i byen.

(Frokost og lunsj om bord er inkludert)

Dag 5
Mljet–Korcula

Vi setter kursen mot øya Korcula og er fremme om ettermiddagen. Ifølge tradisjonen ble bebyggelsen på øya grunnlagt av den trojanske helten Antenor, og ifølge en annen lokal tradisjon ble den venetianske kjøpmannen og oppdageren Marco Polo født på Korcula – og ikke i Venezia. Men det er ingen skriftlige kilder som kan bekrefte dette.

Med et areal på 279 km2 hører Korcula til blant de største øyene i Det dalmatiske arkipelet. Langs kysten ligger et vell av små bukter og isolerte strender, og midt på øya produserer man noe av Kroatias beste vin, ikke minst søte dessertviner. Øya er også kjent for sine olivenoljer.

Vi spiser lunsj på skipet, og deretter begir vi oss i land i byen Korcula, som ligger på en liten rund halvøy på nordspissen av øya; sett fra luften ligner den en fisk. Byen er omkranset av en gammel bymur og tårn, og inne bak murene står byens hus med de karakteristiske røde takene i de smale gatene – som skal beskytte borgerne mot de kalde vindene som til tider feier over halvøya. Korcula var under venetiansk kontroll fra 1300- til 1700-tallet, og derfor ser man Venezias våpenskjold på mange av de gamle offentlige bygningene.

Arkitekturen i byen er inspirert av den venetianske renessansen, og midt i sentrum ligger den fantastiske Markus-domkirken, som er bygd i gotisk renessansestil. 

(Frokost og lunsj om bord er inkludert)

Dag 6
Korcula–Brac. Pucisca – en av en av Europas vakreste landsbyer
Pucisca

Vi fortsetter i dag til øya Brac som med sine 396 km2 er den største dalmatiske øya og er kjent for vinene sine. Blant annet den populære bolski plavac, samt oliven og søte saftige sitrusfrukter. Vi legger til i byen Pucisca som er bygd opp i sten fra den dype bukten på den nordlige siden av Brac. Her ligger det nydelige stenhus side om side som perler på en snor og luner seg under solen. Pucisca har alltid vært kjent for din stenhuggerkunst og denne tradisjonen er fremdeles aktiv på byens stenhuggerskole der du kan ta deg et besøk og få innblikk i håndverket. (Entré er ikke inkludert. Regn med ca 4 Euro pr. person) 

(Frokost og lunsj om bord er inkludert)

Dag 7
Brac–Split. Byvandring og Diokletians palass
Vi besøger det historiske Diokletians Palads

Efter morgenmaden stævner vi ud fra Pucisca, og øen Brac forsvinder bag agterstavnen. Om eftermiddagen ankommer vi til Split og tager på en byvandring. Split er Kroatiens næststørste by efter Zagreb, og størstedelen af Splits cirka 175.000 indbyggere er kroater, men der er også et lille serbisk mindretal.

Etter frokost stevner vi ut fra Pucisca og øya Brac forsvinner bak akterstavnen. Om ettermiddagen er vi framme i Split og drar på byvandring. Split er Kroatias nest største by etter Zagreb. Størstedelen av Splits cirka 175 000 innbyggere er kroater, men der er også et lite serbisk mindretall.

Ifølge sagnet var Splits første innbygger den romerske keiseren Diokletian, som bygde sin enorme borg her ved Adriaterhavets kyst rundt 300 e.Kr. Da keiseren abdiserte, trakk han seg tilbake til det 30 000 m2 store palasset sitt. Restene etter Diokletians palass, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv, ligger spredt ut over den gamle bydelen, som nærmest er bygd inn i ruinene.

Palasset var omgitt av to meter tykke og 20 meter høye murer, som fremdeles er godt bevart flere steder. Mursystemet har inngangspartier fra alle fire verdenshjørner: gjennom Jernporten i vest, Den gylne porten i nord, Sølvporten i øst og Bronseporten i sør. Bronseporten lå en gang parallelt med Adriaterhavet, men det var lenge før byens nåværende havnepromenade ble anlagt.

Vi drar på oppdagelse i byen, og etterpå er det tid til å legge hodet på puta om bord for siste gang før vi skal hjemover.

(Frokost og lunsj om bord er inkludert)

Ifølge legenden var Splits første indbygger den romerske kejser Diokletian, der byggede sit enorme palads her ved Adriaterhavets kyst omkring 300 e.v.t. På havnepromenaden Riva fungerede de dunkle og dystert udseende kældre tidligere som kejserens kølige lejligheder. I dag står de handlende langs den palme- og cafébestrøede promenade og sælger kunsthåndværk, bøger og postkort med mere.

Ruinerne efter Diokletians Palads, som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, ligger spredt ud over den gamle bydel, der nærmest er bygget ind i ruinerne. Paladset var omgivet af to meter tykke og 20 meter høje mure, som stadig er fint bevarede flere steder. Mursystemet har indgangspartier fra alle fire verdenshjørner: gennem jernporten i vest, den gyldne port i nord, sølvporten i øst og bronzeporten i syd. Bronzeporten lå engang parallelt med Adriaterhavet, men det var længe før, byens nuværende havnepromenade blev anlagt.

Vi drager på opdagelse, og herefter er det tid til at lægge hovedet på puden om bord for sidste gang, inden vi i morgen atter rejser hjemad.

(Morgenmad og frokost om bord er inkluderet)

Dag 8
Split–Oslo

Vi spiser frokost om bord. Etterpå går vi fra borde og fortsetter til flyplassen der vi tar flyet hjemover.

(Frokost om bord er inkludert)

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 21 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltlugar
 • Enkeltlugar på Lower-dekk (lugar 13–19) kr 10 998,–
 • Enkeltlugar på Main-dekk (lugar 8–12) kr 12 398,–
 • Enkeltlugar på Upper-dekk (lugar 1–6) kr 15 298,–
Tillegg for oppgradering av lugar
 • Tillegg for Main-dekk (lugar 8–12)  kr 1 798,–
 • Tillegg for Upper-dekk (lugar 1–7) kr 3 298,–

Les mer om lugartypene under Informasjon om reisen

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Split t/r (evt med mellomlanding)
 • Utflukter ifølge program
 • 8 dagers cruise med MS Eden i delt dobbeltlugar på Lower-dekk (lugar 13–20)
 • Halvpensjon på skipet (fra middag dag 1 til frokost dag 8)
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra utflukter og arrangementer
 • Tillegg for enkeltlugar
 • Eventuelle måltider på land
 • Hvaneskatter og avgifter (40 euro pr. person – betales direkte ombord)
 • Drikkevarer
 • Driks til personalet på cruiseskipet (beregn ca. 7 euro pr. natt pr. person)
 • Driks til lokalguider og sjåfører (ca. 10 euro pr. person i alt)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Informasjon om reisen

Hvordan er lugarene?

Det er 19 lugarer om bord. Alle er utvendige, enkelt og funksjonelt innredet med skapplass og eget bad/toalett. Lugarene er mellom 9 og 12 m2. Det er enten to separate senger eller en dobbeltseng med mulighet for en ekstra sengeplass i form av en køye som henger på veggen i enkelte av lugarene (dekk 1 og 2). Det er 220 volts kontakter og klimaanlegg i lugarene. Vanligvis er klimaanlegget bare skrudd på i visse timer i høysesongen.

Lugarkategorier

Lugar på Lower-dekk / dekk 1, lugarnummer 13–20
Lugarene har et mindre koøye. Man kommer opp til lugarene via en bratt trapp midtskips.

Lugar på Main-dekk / dekk 2, lugarnummer 8–12
Lugarene har et mindre vindu som kan åpnes i døren.

Lugar på Upper-dekk / dekk 3, lugarnummer 1–6
Lugarene har et mindre vindu som kan åpnes i døren.

Håndklær

Hver gjest får to håndklær i alt på cruiset. Hvis du tror at du trenger flere, anbefaler vi at du tar med deg ekstra håndklær hjemmefra.

Lurt å ha med seg

Det er en god ide å ta med seg en liten sekk eller veske til utfluktene samt et strandhåndkle hvis du vil bade. Strendene er steinstrender, og noen steder kan det være kråkeboller, så det anbefales å bruke badesko. Har du ikke noen hjemme kan de kjøpes underveis for en rimelig penge.

Det anbefales også at man tar med seg en jakke og lange bukser til dager med kjøligere vær og om kveldene, samt sko som er gode å gå i og en paraply eller regntøy i tilfelle været blir dårlig.

Det anbefales at man har med seg maks. 1 hard koffert i lugaren.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Vi gjør oppmerksom på at reisen ikke egner seg for deg som går dårlig. Skipene blir fortøyd langskips utenpå hverandre i en rekke, så man må gå fra båt til båt for å komme på land og tilbake på skipet igjen. Det er et krav fra myndighetene at passasjerene er i stand til å gå av og på skipet uten hjelp eller hjelpemidler.

I enkelte havner kan det forekomme underholdning og musikk på naboskipene fram til midnatt.

Betaling om bord og på land

Betalingen om bord er i kontanter i Euro. Når du er i land må du betale med Euro hvis du betaler kontant. Det er mulig å ta ut penger i lokale minibanker, blant annet i Split, men vi anbefaler at du har med deg kontanter hjemmefra.

Wifi om bord

Det er inkludert wifi om bord, men det fungerer best når skipet ligger i havn, siden signalet "hopper" når skipet er på vei. Det skal også nevnes at det ikke er noen spesielt rask forbindelse.

Hvem kan delta?

For å delta på dette elvecruiset er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan ferdes uten hjelp til fots i byer og på stier i parker. Personer under 18 år må reise i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 30 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Kaiplass

Når cruiseskipene legger til blir skipene flere steder fortøyd langskips utenpå hverandre. Det betyr at man kan oppleve å se inn i siden på et annet skip i stedet for å ha utsikt til landskapet eller en by når skipet ligger til kai, og at man må gå gjennom andre båter for å komme i land – eller at andre passasjerer går gjennom skipet.

Mer om Kroatia

Her kan du få vite mer om Kroatia: www.albatros.no/reisemaal/europa/kroatia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Se også artikkelen om da Inger feiret sin fødselsdag med et cruise i Kroatias skjærgård: www.albatros.no/oppdag/90-ars-foedselsdag-til-sjoes

Spesielle helseforhold

I henhold til rederiets regler er du pliktig å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Hånden på hjertet

Vi reiser med skipet MS Eden

Skipet går ikke om natten, men ligger fortøyd. Du blir ikke vugget i søvn av duvingen fra skipet, men til gjengjeld kan du gå til og fra borde når du har lyst og dermed få mest mulig ut av de øyene og byene vi besøker – også etter mørkets frembrudd.

Cruise på små skip

Et cruise på et mindre skip er en hyggelig opplevelse. Små skip har ofte klassisk sjarm og innredning, og du merker virkelig at du er på vannet.

Har du tidligere vært på cruise med de store, toppmoderne havgående skipene, vil du oppleve at komforten, mulighetene om bord, servicen og de gastronomiske opplevelsene er på et annet nivå.

Man kan si at mindre skip er mer primitive, eller at de har en annen sjarm. Det er uansett forskjell på store og små cruiseskip, og klassifiseringen (antallet stjerner) følger derfor også skipets størrelse og type.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Herlig skjærgårdscruice i Kroatia. Spennende og avslappende reise. Guiden vår var kunnskapsrik og ellers en hyggelig fyr på alle måter. Mannskapet på båten sørger for at alt var topp.
Date published: 2023-09-23
Rated 5 out of 5 by from Dette var en opplevelse vi sent vil glemme Dette var en meget behagelig å trivelig reise i Kroatias skjærgård. Supere utflukter med topp lokale guider. Vår turguide på hele sjøreisen var meget kunnskapsrik og hyggelig. besettningsmedlemmene var trivelige og hyggelige og maten var utsøkt.
Date published: 2023-09-16
Rated 5 out of 5 by from Flott tur i Kroatias øyrike Veldig flott tur, med kompetent og hyggelig reiseleder, og en fin og passe stor gruppe reiseledsagere. På båten fungerte alt som det skulle. Fint mannskap.
Date published: 2023-09-05
Rated 5 out of 5 by from Bad og kos blant Kroatias øyer En flott tur. Båten vår " EDEN " var nydelig og velholdt. Mannskapet var kjempeflinke. Reiselederen var flink og meget kunnskapsrik når det gjalt Jugoslavias og Kroatias historie. Lugarene var små , men det var greit da det var tilstrekkelig med fellesareal på båten. Vi hadde veldig fint vær på turen og det gjorde jo de fantastiske badestoppene til en flott opplevelse, og det fine været gjorde at det var greit med lite plass på lugaren. Flyreisen var grei, men Albatross kunne spandert på direkte fly. Kan gjerne betale de eventuelt ekstra kronene det koster
Date published: 2023-09-01
Rated 5 out of 5 by from En herlig tur i flotte omgivelser på en meget velholdt båt Gode dager med nydelige badestopp og kvelder i den ene hyggelige byen etter den andre. Trivelig mannskap og en flink og kunnskapsrik guide ( Robban)
Date published: 2023-09-01
Rated 5 out of 5 by from Kjempefin tur i Kroatias skjærgård vi hadde et fantastisk bra vær og vår guide fortalte Kroatias historie opp gjennom tidene en meget intresann forelsening med passe bolker hver dag. Kunnskapsrik guide ! Mannskap på M/S Eden var meget hyggelig og var tilstede på en god måte. Kapteinen la om ruta da det ble mye vind et par dager, men det forringet ikke turen . Vi var meget fornøyd og kommer gjerne igjen.
Date published: 2023-09-01
Rated 4 out of 5 by from Reise med mange opplevelser Reise på sjarmerende båt med topp besetning. Helt utrolig kunnskapsrik og hyggelig reiseleder. Trange lugarer for godt voksne.
Date published: 2023-08-31
Rated 4 out of 5 by from Flott ferietur! Båten var fin med gode måltider, veldig hyggelig crew og flink og hyggelig reiseleder. Lugaren var liten, men det fungerte fint likevel. Deilig med varmt vann i dusjen. Aircondition på lugaren fungerte bra og det var helt avgjørende med temperaturer over 35. Flott valg av steder å gå i land og badepauser underveis. Turen passer best for godt voksne/spreke eldre og egner seg godt for en vennegjeng.
Date published: 2023-08-31
 • y_2024, m_6, d_17, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_19
 • loc_no_NO, sid_HRCSC04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser