Cruise i Kroatias skjærgård

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Øyhopping i Adriaterhavets krystallklare vann med Albatros’ lille skip. Inkl. besøk i Split og Dubrovnik

Bli med på et herlig cruise i Kroatias vakre skjærgård! Vi skal ombord på det lille, hyggelige M/S Cicero, som har 15 lugarer, alle utvendige. Halvpensjon er inkludert i reisens pris, og de andre måltidene kan du spise på de små lokale tavernaene og restaurantene. Oppdag denne Adriaterhavsperlen med bølgeskvulp langs nydelige strender. Se de hyggelige øyene og middelalderbyene til fots og fra sjøsiden. Arkitekturen er vakker, temperaturen er behagelig og landskapet er ren postkortidyll. Ta en dukkert i det klare vannet og kjenn freden senke seg når du sitter på dekk under stjernene: Livet er uimotståelig på Dalmatia-kysten.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Kuna, euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Split. Avseiling til Hvar
Dag 2 Hvar. Mljet nasjonalpark
Dag 3 Mljet–Dubrovnik. Byvandring i den UNESCO-fredede gamlebyen
Dag 4 Dubrovnik–Trstenik. Badepause ved Elafiti-øyene
Dag 5 Trstenik – Korcula
Dag 6 Korcula–Brac. Zlatni Rat-stranden og byen Bol
Dag 7 Brac–Split. Byvandring og Diokletians palass
Dag 8 Split–Oslo

MS Cicero

Nyt livet om bord på det moderne og komfortable skipet MS Cicero.
Det familieeide skipet har plass til ca. 30 passasjerer fordelt på 15 lugarer, og dermed kan du være sikker på at det er plass til hyggelig stemning – bare for Albatros’ gjester. Skipet har restaurant med aircondition, bar og tv, samt et stort soldekk. Akter er det en badestige som kan senkes ned i vannet etter behov.
Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
14 498,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Split. Avseiling til Hvar
Hvar, kjent som Adriaterhavets Madeira

Etter ankomsten til Split lufthavn kjører vi inn til byens sentrum, der skipet vårt ligger til kai. Etter ombordstigningen stevner vi ut med kurs mot øya Hvar. Vi spiser den første middagen vår om bord og nyter at vi er begynt på vår skjærgårdsodyssé.

Hvar er kjent som Adriaterhavets Madeira. Spredt utover øya ligger det frodige olivenlunder, vinmarker, vingårder og vakre, blålilla lavendelmarker, og øya er til og med rik på sol og varme. Man sier at det er flere solskinnstimer på Hvar enn andre steder i Kroatia – hele 2724 timer per år blir det til.

Etter at vi er framme i Hvar blir det mulighet til å gå på oppdagelse med reiselederen.

(Middag om bord er inkludert)

Dag 2
Hvar. Mljet nasjonalpark
Vi besøker nasjonalparken på den grønne øya Mljet

Vi letter anker og går mot Mljet, den sørligste øya i Det dalmatiske arkipelet. Mljet kalles også den grønne øya, siden størstedelen av øyas knappe 98 km2 er dekket av skog og planter, heriblant aleppofurua, som er karakteristisk for middelhavsområdet. Sevja fra dette treet blir blant annet brukt til å sette smak på den greske vinen retsina. Ifølge legenden er denne frodige øya stedet der nymfen Kalypso holdt Odyssevs fanget i sju år, som det er beskrevet i Homers Odysseen.

Vi går i land i den lille landsbyen Pomena og besøker Mljet nasjonalpark, som ligger på øyas nordvestlige del. Her ligger de to vakre, forbundne saltsjøene Veliko Jezero og Malo Jezero (”store sjø” og ”lille sjø”). Midt i Veliko Jezero ligger øya St. Maria med et gammelt benediktinerkloster opprinnelig bygd på 1200-tallet. Rundt sjøene er det gode turstier, og sjøene blir brukt til bading og kajakkpadling.

Etter besøket i nasjonalparken drar vi tilbake til skipet.

(Frokost og lunsj om bord er inkludert)

Dag 3
Mljet–Dubrovnik. Byvandring i den UNESCO-fredede gamlebyen
Vi går på oppdagelse i stemningsfulle Dubrovnik

Vi fortsetter mot Dubrovnik, og hvis vi har tid nok stopper vi for å bade underveis.

Om ettermiddagen utforsker vi byen som har fått tilnavnet Adriaterhavets perle. Dubrovnik er spesielt kjent for sin stemningsfulle gamle bydel Stari Grad, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Bydelen gjemmer seg bak en imponerende middelalderbymur som er en av Europas best bevarte, og hvis man går opp på toppen av den seks meter høye muren får man en vidunderlig utsikt over havet og øyene. Biler er ikke tillatt i Stari Grad, så ingenting forstyrrer mens man nyter de fine bygningene fra gotikken, renessansen og barokken. Over alt i byen støter man på vakre kirker, klostre og museer, som vitner om en begivenhetsrik historie og en livlig kunstnerisk tradisjon.

Vi går en tur i byen og ser nærmere på den gamle bydelen.

Etter byrundturen kan du gå på oppdagelse på egen hånd og finne en hyggelig liten restaurant til middagen.

(Frokost og lunsj om bord er inkludert)

Dag 4
Dubrovnik–Trstenik. Badepause ved Elafiti-øyene
Nyt seilasen på det hyggelige skipet

Om morgenen forlater vi Dubrovnik og spiser frokost om bord mens vi fortsetter videre mot den lille havnebyen Trstenik, som ligger på halvøya Peljesac. Underveis tar vi et lite stopp ved en av de små skogkledde Elafiti-øyene, der vi kan bade.

Når det er tid til å spise middag er vi fremme i Trstenik, som ligger idyllisk til mellom grønne fjellskråninger i en dyp bukt med vann så klart at man kan skimte bunnen. Du kan kaste deg ut i det lokale kjøkkenet på egen hånd eller som alltid velge å bli med reiselederen.

(Frokost og lunsj om bord er inkludert)

Dag 5
Trstenik – Korcula
Flotte Korcula

Vi setter kursen mot øya Korcula og er fremme om ettermiddagen. Ifølge tradisjonen ble bebyggelsen på øya grunnlagt av den trojanske helten Antenor, og ifølge en annen lokal tradisjon ble den venetianske kjøpmannen og oppdageren Marco Polo født på Korcula – og ikke i Venezia. Men det er ingen skriftlige kilder som kan bekrefte dette.

Med et areal på 279 km2 hører Korcula til blant de største øyene i Det dalmatiske arkipelet. Langs kysten ligger et vell av små bukter og isolerte strender, og midt på øya produserer man noe av Kroatias beste vin, ikke minst søte dessertviner. Øya er også kjent for sine olivenoljer.

Vi spiser lunsj på skipet, og deretter begir vi oss i land i byen Korcula, som ligger på en liten rund halvøy på nordspissen av øya; sett fra luften ligner den en fisk. Byen er omkranset av en gammel bymur og tårn, og inne bak murene står byens hus med de karakteristiske røde takene i de smale gatene – som skal beskytte borgerne mot de kalde vindene som til tider feier over halvøya. Korcula var under venetiansk kontroll fra 1300- til 1700-tallet, og derfor ser man Venezias våpenskjold på mange av de gamle offentlige bygningene. Arkitekturen i byen er inspirert av den venetianske renessansen, og midt i sentrum ligger den fantastiske Markus-domkirken, som er bygd i gotisk renessansestil.

(Frokost og lunsj om bord er inkludert)

Dag 6
Korcula–Brac. Zlatni Rat-stranden og byen Bol
Vi legger til i byen Bol med stranden Zlatni Rat

Vi fortsetter i dag til feriebyen Bol på øya Brac, som med sine 396 km2 er den største dalmatiske øya og kjent for sine viner – blant andre den populære Bolski plavac – for oliven og for søte, saftige sitrusfrukter. Vi legger til i byen Bol på sørsiden av Brac, som ligger ved en av Adriaterhavets beste strender: Zlatni Rat, som strekker seg ut i det klare, blå vannet på begge sider av en 500 meter lang tange.

(Frokost og lunsj om bord er inkludert)

Dag 7
Brac–Split. Byvandring og Diokletians palass
Vi besøker det historiske Diokletians palass

Etter frokost stevner vi ut fra Bol, og Brac forsvinner bak akterstavnen. Om ettermiddagen er vi framme i Split og drar på byvandring. Split er Kroatias nest største by etter Zagreb. Størstedelen av Splits cirka 175 000 innbyggere er kroater, men der er også et lite serbisk mindretall.

Ifølge sagnet var Splits første innbygger den romerske keiseren Diokletian, som bygde sin enorme borg her ved Adriaterhavets kyst rundt 300 e.Kr. Da keiseren abdiserte, trakk han seg tilbake til det 30 000 m2 store palasset sitt. Restene etter Diokletians palass, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv, ligger spredt ut over den gamle bydelen, som nærmest er bygd inn i ruinene.

Palasset var omgitt av to meter tykke og 20 meter høye murer, som fremdeles er godt bevart flere steder. Mursystemet har inngangspartier fra alle fire verdenshjørner: gjennom Jernporten i vest, Den gylne porten i nord, Sølvporten i øst og Bronseporten i sør. Bronseporten lå en gang parallelt med Adriaterhavet, men det var lenge før byens nåværende havnepromenade ble anlagt.

Vi drar på oppdagelse i byen, og etterpå er det tid til å legge hodet på puta om bord for siste gang før vi skal hjemover.

(Frokost og lunsj om bord er inkludert)

Dag 8
Split–Oslo

Vi spiser frokost om bord. Etterpå går vi fra borde og fortsetter til flyplassen der vi tar flyet hjemover.

(Frokost om bord er inkludert)

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltlugar på Lower-dekk (lugar 10–14)
kr 7 498,–
Tillegg for oppgradering av lugar
 • Tillegg for Lower-dekk, lugar 7 og 9 kr 1 298,–
 • Tillegg for Main-dekk, lugar 5 og 6 kr 0,–
 • Tillegg for Main-dekk, lugar 1–4 kr 1 998,–
 • Tillegg for privat akterlugar på Main-dekk, lugar 15 kr 2 598,–
Tillegg for oppgradering av enkeltlugar
 • Enkeltlugar på Lower-dekk, lugar 7 og 9 kr 9 498,–
 • Enkeltlugar på Main-dekk, lugar 5 og 6 kr 7 298,–
 • Enkeltlugar på Main-dekk, lugar 1–4 kr 10 798,–
Rabatt ved 3 eller 4 personer i lugaren
I noen lugarer er det mulig å sove 3 og 4 personer. I så fall vil 3. og 4. person i lugaren få en rabatt på 400 kr.
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Split t/r
 • Utflukter ifølge program
 • 8 dagers cruise med MS Cicero i delt dobbeltlugar på Lower-dekk (lugar 10–14)
 • Halvpensjon på skipet (fra middag dag 1 til frokost dag 8)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra utflukter og arrangementer
 • Tillegg for enkeltlugar
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer
 • Driks til personalet på cruiseskipet (beregn ca. 7 euro pr. nat pr. person)
 • Driks til lokalguider og sjåfører (ca. 10 euro pr. person i alt)
 • Personlige fornødenheter
 • Turistskatt (21 euro pr. person – betales direkte ombord)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Håndklær

Hver gjest får to håndklær i alt på cruise. Hvis du tror at du trenger flere, anbefaler vi at du tar med deg ekstra håndklær hjemmefra.

Lurt å ha med seg

Det er en god ide å ta med seg en liten sekk eller veske til utfluktene samt et strandhåndkle hvis du vil bade. Strendene er steinstrender, og noen steder kan det være kråkeboller, så det anbefales å bruke badesko. Har du ikke noen hjemme kan de kjøpes underveis for en rimelig penge.

Det anbefales også at man tar med seg en jakke og lange bukser til dager med kjøligere vær og om kveldene, samt sko som er gode å gå i og en paraply eller regntøy i tilfelle været blir dårlig.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Vi gjør oppmerksom på at reisen ikke egner seg for deg som går dårlig. Skipene blir fortøyd langskips utenpå hverandre i en rekke, så man må gå fra båt til båt for å komme på land og tilbake på skipet igjen. Det er et krav fra myndighetene at passasjerene er i stand til å gå av og på skipet uten hjelp eller hjelpemidler.

I enkelte havner kan det forekomme underholdning og musikk på naboskipene fram til midnatt.

Betaling om bord og på land

Betalingen om bord er i kontanter, enten kroatiske kuna eller euro. Når du er i land må du betale med kroatiske kuna hvis du betaler kontant. Det er mulig å ta ut penger i lokale minibanker, blant annet i Split, men vi anbefaler at du har med deg kontanter/kroatiske kuna hjemmefra.

Mer om Kroatia

Her kan du få vite mer om Kroatia: www.albatros.no/reisemaal/europa/kroatia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Se også artikkelen om da Inger feiret sin fødselsdag med et cruise i Kroatias skjærgård: www.albatros.no/oppdag/90-ars-foedselsdag-til-sjoes

Om lugarene

Hvordan er lugarene?

Det er 15 lugarer om bord. Alle er utvendige og enkelt innredet med skapplass og eget bad/toalett. Det er enten to separate senger eller en dobbeltseng. Enkelte lugarer har køyeseng.
I noen lugarer er det mulighet for 1–2 ekstra senger. I lugarer med ekstraseng er ekstrasengen alltid en soveplass over dobbeltsengen/en av de to enkeltsengene, altså en køyeseng som henger på veggen og som man klatrer opp i fra sengen under.
Der er 220 volts kontakter i alle lugarene og aircondition i lugarene på Lower-dekk, i restauranten og på fellesarealet i gangen ved lugarene på Main-dekk. Det kan forekomme at klimaanlegget blir slått av etter midnatt.

Lugarer på Lower-dekk

Lugar 10
Lugaren har et mindre koøye og en dobbeltseng. Lugaren har et mindre skap ved siden av dobbeltsengen. Det er innebygd aircondition under sengen med temperaturkontroll på veggen. Det er et trappetrinn i enden av lugaren mot koøyet. Lugaren har et vegghengt skap. Det anbefales at man har med seg maks. 1 hard koffert i lugaren. Det er eget toalett/dusj, der dusjhodet er koblet til vannkranen ved vasken. Dobbeltsengen måler 140x185 cm. Lugaren er på 5,5 m2.

Lugar 11–14
Lugarene har et mindre koøye, en dobbeltseng og en overkøye. Det er derfor mulig å være tre personer i lugarene. Overkøyen henger på veggen, dvs man klatrer opp i den fra dobbeltsengen. Det er innebygd aircondition under sengen med temperaturkontroll på veggen. Det er et ujevnt trappetrinn i enden av lugaren mot koøyet. Lugaren har et gulvskap med enten to dører eller fire mindre dører og reoler. Overkøyen kan brukes til å sette fra seg kofferten på, hvis den ikke brukes som soveplass. Det anbefales at man har med seg maks. 1 hard koffert i lugaren. Det er eget toalett/dusj, der dusjhodet er koblet til vannkranen ved vasken. Dobbeltsengen måler 130x190 cm. Lugaren er på 5,5 m2.

Lugar 8
Lugarene har et mindre koøye og en køyeseng. Overkøyen henger på veggen, dvs man klatrer opp i den fra dobbeltsengen eller fra en avtagbar stige. Det er innebygd aircondition under sengen med temperaturkontroll på veggen. Lugaren har et mindre skap ved siden av sengen. Det er tre ujevne trappetrinn i enden av lugaren mot koøyet og plass til å sette fra seg ting i det ene hjørnet mellom veggen og badet. Lugaren har et gulvskap med to dører. Det anbefales at man har med seg maks. 1 hard koffert i lugaren. Det er eget toalett/dusj, der dusjhodet er koblet til vannkranen ved vasken. Den nederste køyen måler 85x190 cm og den øverste køyen 75x190 cm. Lugaren er på 5,5 m2.

Lugar 7 og 9
Lugarene har et mindre koøye og to enkeltsenger samt to ekstrasenger som er overkøyer. Det er derfor mulig å være fire personer i lugarene. Overkøyene henger på veggen, dvs man klatrer opp i dem fra enkeltsengene. Det er innebygd aircondition under sengen med temperaturkontroll på veggen. Lugarene har et gulvskap med to dører. Det anbefales at man har med seg maks. 1 hard koffert i lugaren. Det er eget toalett/dusj, der dusjhodet er koblet til vannkranen ved vasken. Enkeltsengene måler 75x190 cm og overkøyene 80x190 cm. Lugaren er på 8 m2.

Lugarer på Main-dekk

Lugar 5 og 6
Lugarene har et vindu, en enkeltseng og en overkøye. Overkøyen henger på veggen, så man klatrer opp i den enten fra enkeltsengen eller på en avtagbar stige. Lugaren har et mindre skap ved siden av enkeltsengen. Det anbefales at man har med seg maks. 1 hard koffert i lugaren. Det er eget toalett/dusj, der dusjhodet er koblet til vannkranen ved vasken. Enkeltsengen måler 100x185 cm og overkøyen 70x180 cm. Lugaren er på 5,6 m2.

Lugar 1–4
Lugarene har et vindu, en dobbeltseng og en overkøye. Det er derfor mulig å være tre personer i lugaren. Overkøyen henger på veggen, så man klatrer opp i den fra enkeltsengen. Lugaren har et vegghengt skap med garderobestenger og tre dører over dobbeltsengen (gjelder ikke for lugar 1 og 2). Overkøyen kan brukes til å sette fra seg kofferten på hvis den ikke brukes som soveplass. Det anbefales at man har med seg maks. 1 hard koffert i lugaren. Det er eget toalett/dusj, der dusjhodet er koblet til vannkranen ved vasken. Dobbeltsengen måler 140x190 cm og overkøyen 70x190 cm. Lugaren er på 6 m2.

Lugar 15 – privat akterlugar på Main-dekk
Lugaren har fem vinduer og en dobbeltseng samt et enkelt sofaarrangement med et lite bord. Det er eget toalett/dusj, der dusjhodet er koblet til vannkranen ved vasken. Lugaren ligger akter på Main-dekk og har direkte utgang til akterdekket. Det er et gulvskap med to dører. Det er veghengt aircondition med fjernkontroll i lugaren. Dobbeltsengen måler 160x200 cm. Lugaren er på 20 m2.
Hånden på hjertet

Vi sejler med skibet MS Cicero

Skibet sejler ikke om natten, men ligger ved kaj eller for svaj. Du bliver således ikke vugget i søvn af skibets duven. På den anden siden kan du i de fleste havne gå til/fra borde, som du lyster, og dermed få mest muligt ud af de øer og byer vi besøger – også efter mørkets frembrud.

Krydstogter på små skibe

Et krydstogt på et mindre skib er en hyggelig og nærværende oplevelse; små skibe har ofte en meget klassisk charme og indretning, og du har virkelig en fornemmelsen af at være på vandet.

Har du tidligere været på krydstogt med de store, topmoderne oceangående skibe, vil du opleve, at komforten, mulighederne om bord, servicen og de gastronomiske oplevelser er på et andet niveau.

Man kan sige, at små skibe er mere primitive – eller at de har en anden charme. Der er under alle omstændigheder forskel på store og små krydstogtskibe, og klassificeringen (antallet af stjerner) følger derfor også skibets størrelse og type. Dvs. at du ikke kan forvente samme service eller kahytstørrelse på et 3-stjernet skib med plads til 30 passagerer, som på et 3-stjernet skib med plads til 2.000 passagerer.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 4 out of 5 by from En flott reise med mange fine opplevelser Reisen ble utrolig flott og vellykket. Det spesielle var at vi hadde en veldig dyktig reiseleder som var kunnskapsrik og som formidlet kunnskapen på en klar og enkel måte. Han tok godt vare på oss. Hver morgen hadde han et møte med informasjon om dagens program, underholdt oss også med gode historier og hadde dessuten morgengymnastikk med oss hver morgen. Anbefaler absolutt denne reiselederen til andre turer. Vi var også meget heldige med at været var strålende under hele turen.
Date published: 2017-10-22
Rated 4 out of 5 by from Koselig lite cruise i flott kystlandskap. Vi hadde en veldig koselig tur og takker reiseleder og personalet på båten for fin tur og hyggelig opphold ombord. Følte oss som en "stor familie". Båten har enkel standard, men det holder i godvær når man kan være ute på dekket. I dårlig vær vil man nok savne en "salong" innendørs. Vår lugar (nr 1) var uten hyller/skap, men ekstrakøyen over dobbeltsengen fungerte ok som lagerplass. Minibanker finnes overalt i land. Behøver ikke ta ut masse Kuna til dårligkurs i Norge. Mange steder i land tar dessuten også betalingskort.
Date published: 2017-09-24
Rated 5 out of 5 by from Strålende tur i sol og lett bris, vi nøt den. Reiselederen vår var et funn, og bidro mye til trivsel. Opplegget var fleksibelt, og det gode været bidro til flere praktfulle badestunder fra båten enn angitt i forhåndsomtalen. Spesielt hyggelig å ankre opp på små og store steder før middag, og nyte sol og bading frem til lunsj. Vær forberedt på at lugarene er knøttsmå og krever hyggelig reisefølge og godt humør. Gode naturopplevelser på småsteder, og gode muligheter til å utforske de større. Humørfylt og blid besetning.
Date published: 2017-10-23
Rated 5 out of 5 by from Veldig bra, bedre enn forventet. Aldri reist med Albatros før Reisen var veldig bra, reiselederen var ekstremt bra og veldig hyggelig
Date published: 2017-09-24
Rated 5 out of 5 by from En spennende og opplevelsesrik reise En avslappende og hyggelig reise med mange spennende opplevelser. En liten båt med få passasjerer gjør at man blie godt kjent med hverandre. Sosialt hyggelig En usedvanlig hyggelig og kunnskapsrik guide sørget for at reisen og opplevelsene ble minneverdige.
Date published: 2017-09-22
Rated 4 out of 5 by from Fin opplevelsesrik og avslappende reise. Reisen var meget bra . Svarte til forventningene. Reiselederen var positiv, imøtekommende og flink.Maten ombord var meget god - god kokk. Mannskapet meget hyggelig og båten behagelig og bra og passe stor.
Date published: 2018-10-21
Rated 4 out of 5 by from Meget fint cruise Kysten av Kroatia er unik for cruise med liten båt, med opphold på små steder og bading fra båten i lune viker. Halvpensjon er veldig fint, da middagen kan inntas på små lokale restauranter.
Date published: 2017-10-23
Rated 5 out of 5 by from Flott cruise med koslige deltakere og topp reiseleder Vår cruise med liten og intim båt ble en fin og minnesrik opplevelse. Hyggelige deltagare, besetting og en kunskapsrik reiseleder gjorde reisen til en flott opplevelse.
Date published: 2018-10-25
 • y_2019, m_4, d_20, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_36
 • loc_no_NO, sid_HRCSC04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

19HRCSC04CNO1408