Den italienske riviera i Liguria med Monaco og Éze Village

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Med herlige Diano Marina som base utforsker vi den vakre Liguria-kysten – bli med helt fra Nice til Genova

Hotel Diano Marina

Bli med til den italienske rivieraen, nærmere sagt billedskjønne Liguria hvor vi skal ut på spennende utflukter i de vakre omgivelsene. Vi opplever Alfred Nobels San Remo, lærer om produksjon av olivenolje, smaker lokal vin og spesialiteter i de liguriske alpene. I havnebyen Genova går vi inn i byens hjerte og smaker litt på små fristelser. Vi skal også en tur til lilleputtstaten Monaco og i nabolandet Frankrike opplever vi både Nice og Èza Village. 

Det er også tid til å nyte det herlige italienske været fra liggestolene på hotellets takterrasse, ved poolen eller ta en dukkert i havet. 

Vi bor på det lille Hotel Diano Marina midt i byen med gangavstand til byens mange butikker og de hyggelige restaurantgatene. Hotellet har en liten pool som ligger på baksiden og en takterrasse med god utsikt. Hotellet ligger kun 100 meter fra stranden. De inkluderte måltidene spiser vi på hotellets restaurant.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta EUR

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Fly Oslo–Nice. Videre til Diano Marina i Italia
Dag 2
Bak Genovas fasade
Dag 3
Diano Marina. Byvandring
Dag 4
Utflukt til Val Nervia. Besøk i Pigna og Dolceacqua med vinsmaking samt kort besøk i San Remo
Dag 5
Dag til egne eventyr i Diano Marina
Dag 6
Monaco og Èze Village
Dag 7
Olivenoljemuseum i Imperia. Kystbyene Alassio og Finale Ligure
Dag 8
Diano Marina–Nice og hjemreise

Hoteller

Hotel Diano Marina

Det hyggelige 3-stjerners hotellet vårt ligger i sentrum av kystbyen Diano Marina med gangavstand til både by og strand. Hotellet ligger faktisk bare 100 meter fra stranden og 400 meter fra sentrum av Diano Marina med strandpromenade, butikker, kaféer og restauranter.

Hotellet er et klassisk italiensk hotell som om sommeren er fullt av badeglade sommergjester. Når vi kommer, litt utenfor den hektiske høysesongen, er det litt mer stille og rolig. Hotellet har blitt pusset opp i løpet av årene og er et fint mellomklassehotell med 3 stjerner. Hotellet har en hyggelig terrasse og et lite poolområde der man kan kose seg med en kald drink en varm dag, eller ta seg en forfriskende dukkert i poolen. (Poolen er åpent i poolsesongen) Slapp av på en av liggestolene på takterrassen eller gå ned til den fine stranden som ligger bare 100 meter fra hotellet. 

Vi spiser frokost og middag på hotellet. Hotellet serverer ordentlig god italiensk mat. Hotellets lille bar ligger ved restauranten. 

Alle rommene har en fin og enkel innredning med utsikt mot byen og andre hus. Hotellet ligger ved byens hovedgate. 

Rommene er litt forskjellige når det gjelder både størrelse og innredning men er generelt ganske enkle, typisk middelhavsstil og har TV, aircondition, hårføner og toalettartikler. Man skal ha med seg eget håndklæ til bassenget og stranden. Det er håndklær på hotellrommet, men det er ikke tillatt å ta disse med til bassenget eller på stranden.

Vi har flere romkategorier: 

Type 1: Standardrom – dobbeltrom med to senger/dobbeltseng for to personer.
Dobbeltrom har balkong. Inkludert i reisens pris.

Type 2: Enkeltrom – Enkeltrommene er litt mindre enn dobbeltrommene men har ca. samme innredning. Rommene har vindu men ingen balkong. Begrenset antall rom. 

Tillegg for enkeltrom: 3 400,

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
13 298,–
Oslo
11 998,–
Oslo
12 498,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Nice. Videre til Diano Marina i Italia
Marked i den gamle bydelen i Nice

Vi setter kursen mot den franske Middelhavskysten og lander i Nice. Etter vi har fått bagasjen vår kjører vi til Nice sentrum hvor vi tar en liten tur til den gamle bydelen Vieux Nice. Den gamle bydelen har mange fine småbutikker og kaféer samt et blomstermarked som er verdt et besøk. Langs kysten finner man den berømte promenaden, Promenade des Anglais. Promenaden ble finansiert av engelske turister på 1800-tallet som mente at det vakre havet fortjente en ordentlig ramme. Blir det tid kan du kikke litt på butikkene som ligger på handlegaten Rue Maséna før vi fortsetter vårt eventyr. 

Avhengig av flytidene kan besøket flyttes til hjemreisedagen. 

Fra den berømte franske riviera forlater vi nå Frankrike og kjører over grensen og Autostrada dei Fiori (blomstermotorveien) fører oss inn i Italia til det som kalles den italienske blomsterrivieraen. Motorveien ligger hevet over landskapet med grønt på den ene siden og det vakre blå havet på den andre siden. Vi kjører gjennom vakkert landskap med pinjetrær og palmer som er typisk for Middelhavsområdet. Ute i det fjerne står mørkegrønne sypresser og strekker seg opp mot himmelen. Lange rekker med oliventrær står tålmodig i den italienske sola mens deres grønne frukter modnes og en vakker dag ender som gylden-grønn olivenolje på spisebordet hos en italiensk husmor. 

Vi kommer til den lille kystbyen Diano Marina hvor vi skal bo den kommende uken. Hotellet vårt ligger midt i Diano Marina, med kort avstand til alt. Hotellet har et hyggelig lite poolområde og en herlig takterrasse hvor man kan kose seg med en liten drink. Vil du heller på stranden og ta en dukkert, ligger den kun 100 meter fra hotellet. Vil man inn til sentrum av byen kan man enkelt og greit gå de kun 400 meterne inn til sentrum hvor man finner alt fra butikker, kaféer og restauranter. 

Vi sjekker inn og spiser middag på hotellet. 

(Dagens kjøring ca 11 mil – 2 timer)

Dag 2
Bak Genovas fasade
Piazza Raffael de Ferrari i Genova

Nå setter vi kursen østover mot storbyen Genova som ble døpt La Superba av rennesansedikteren og humanisten Petrarca. Forfatteren H.C. Andersen kom også til Genova og skrev «Endelig lå foran os og havet. Fra min balkon så jeg du over denne nye og dog gamle kendte mørkeblå flade. Om aftenen skulle teatret besøges, de lå i Hovedgaden, den eneste store, Genua har, det måtte jo, som en stor offentlig bygning være let at finde, men det var ikke tilfældet. Det ene palads prægtigere end det andet lå her side om side. Efter Paris er Genua den første By jeg kender, den hedder La superba og det med Rette!» Byen er en av italias viktigste havnebyer og her har både Marco Polo og Columbus ferdes.

Vi starter med å se byen litt ovenfra ved den offentlige heisen Spianata Castelletto, også kjent som Ascensore Castelletto. Denne historiske Art Nouveau-heisen forbinder det øvre distriktet i Genova med det nedre distriktet og tilbyr besøkende en fantastisk panoramautsikt over byen og omgivelsene. Fra torget ved Spianata Castelletto, hvor byens store slott en gang sto til det ble revet i 1849, vil du bli møtt av en fantastisk utsikt over Genova. Herfra kan vi beundre de fargerike bygningene, de trange gatene, den gamle havnen og det liguriske hav i horisonten. Utsikten gir en fantastisk mulighet til å ta bilder og få et inntrykk av sjarmen og arkitekturen.

Etter å ha nyt utsikten og tatt noen flotte bilder, tar vi heisen ned til de små gatene og utforsker det nedre distriktet i Genova. Heisen frakter oss ned den bratte bakken, en hyggelig og rask reise til de travle gatene og trange smugene som er karakteristiske for gamlebyen. Vi går gjennom en tunnel og plutselig befinner vi oss midt i den levende byens virvar av små gater og smug som vi nå skal utforske.

Nå beveger vi oss inn bak fasaden på denne tidligere barske byen. Her finner vi små smale gater, store palass og små hyggelige piazzaer med kaféer og barer. Vi begir oss ut på en vandretur med våre lokale guider som vil vise oss flere eksempler på byens håndverk. Her i byen hyller man håndverkerne og mange steder viser de stolt frem deres produkter. Vi skal også fokusere litt på de må spesialitetene man kan spise her i byen. Vi skal smake litt søtt, litt salt, litt bittert og litt mykt. Vi smaker praktisk talt gjennom byen på noe som minner om en lang lunsj. Og det blir nok servert et lite glass ved siden av.

Etter en hyggelig formiddag blant de små butikkene blir det tid på egen hånd. Finn deg et koselig sted og spis en focaccia eller få en forfriskning hvis det er plass i magen etter den lille smakerunden vår.

Middag på hotellet 

(Dagens kjøring 24 mil – 3 timer 15 minutter) 

Dag 3
Diano Marina. Byvandring
Vacker utsikt över Diano Marina

Diano Marina ligger i den italienske delen av rivieraen mellom Imperia og San Bartolomeo al Mare. Dette var et av kystens første turiststeder da charterturismen begynte å vokse voldsomt på 60-tallet. Regionen heter Liguria og denne spesielle delen består av provinsen Imperia med en hovedstad med samme navn. 

Byens små gater med rekker av vakre appelsintrær og lange fine sandstrender var det som egentlig førte turistene til dette området. De første røttene til denne lille byen går helt tilbake til jernalderen. Fra romertiden til i dag har byen vokst til en liten by på rundt 6 000 innbyggere som primært lever av turisme. Andre inntekter kommer fra pastaproduksjon og ikke minst er området kjent for sine olivenoljepresserier som produserer en fantastisk olivenolje. 

Etter frokost går vi en tur og blir litt bedre kjent med byen. 

Her er det mange fine butikker og mange restauranter som du kan utforske de neste dagene. Akkurat som i resten av Liguria spiser man godt her og det er selvfølgelig mye fisk og skalldyr på menyen. Visste du at pestoen ble oppfunnet i Liguria? Du får mulighet for å sammenligne forskjellige typer pesto, denne herlige kombinasjonen av basilikum, olivenolje, pinjekjerner og parmesanost. Oftest serveres pestoen sammen med den regionale linguine pastaen. Området er også mester i italiensk kjeks, såkalt biscotti, olivenolje og retter med sardiner og ansjoser. Den lokale hvitvinen Pigato kan også varmt anbefales. 

Middag på hotellet. 

Dag 4
Utflukt til Val Nervia. Besøk i Pigna og Dolceacqua med vinsmaking samt kort besøk i San Remo
Besöker Dolceacqua

I dag drar vi vestover. Fra motorveien ser vi drivhus som står spredt utover de bratte skråningene. Her vokser det grønnsaker og noen av de mange blomstene som har gitt rivieraen sitt navn. Når man speider inn over land legger man merke til alle de mange kirketårnene som stikker opp her og der. De viser oss at det er små bysamfunn midt i alt det grønne. Det er nesten som en intern kamp mellom byene om hvem som har den fineste eller største campanile (klokketårn) i dalen. Vi starter med å kjøre inn i det indre Ligurias store naturområde. Langs en liten elv ser vi eukalyptustrær og små kjøkkenhager som utnytter vannet som renner stille og rolig ned fra fjellene og langs grensen til Frankrike. Vi skal besøke den lille byen Pigna som ligger i den sørlige delen av nasjonalparken, De liguriske alper. 

Den kuperte byen Pigna har en lang historie. Byen har hatt en fortumlet tilværelse men var inntil 1800-tallet en viktig del av kongeriket Savoyen før samlingen av Italia. Det blir tid til å se litt nærmere på byen eller kanskje bare nyte en formiddagskaffe her i den vakre dalen Val Nervia. Etter besøket setter vi kursen mot en av de lokale vinprodusentene. Her skal vi spise en liten lunsj hvor vi smaker litt vin sammen med noen av de lokale spesialitetene. 

Herfra fortsetter vi ned gjennom dalen Dolceacqua, som direkte oversatt betyr søtt vann. Byen ligger ved Nevia-elven og er berømt for at det i Middelalderen ble bygd en bro som forbant øst-og vestsiden av byen. Over byen ligger Castello dei Doria som ble bygd i 1270 av hertugen av Ventimiglia. Når man kommer over den lille broen er det som å gå i en liten labyrint av små gater og smug. Her blir det tid til å sette seg i fred og ro og nyte et lite glass av den lokale rødvinen Dolceacqua, en espresso eller bare gå rundt og kikke på den vakre byen. 

Når vi er tilbake på kystveien tar vi et kort stopp i San Remo som siden 1800-tallet har vært et populært feriemål for blant annet Europas kongelige og andre velstående mennesker. Byen er kjent for det berømte sykkelløpet Milano–San Remo og ikke minst italienernes svar på Eurovision, den italienske San Remo Festival som er den helt store italienske musikk-begivenhet. Det er ofte her det italienske bidraget til Eurovision blir valgt. 

Den svenske kjemiker, ingeniør og oppfinneren av dynamitt, Alfred Nobel (1833-1896) bodde her de siste fem årene av sitt liv. Alfred Nobel flyttet til San Remo fra Paris og i 1891 kjøpte han en stor villa ved havet. Ryktet sier at han prøvesprengte luftraketter fra sin 30 meter lange badebro ut i Middelhavet, til naboene ble sure på ham. Feiden sluttet da han kjøpte nabovillaen Villa Rossi. Nobel omdøpte villaen til Mitt Hjem da han sannsynligvis følte seg hjemme her etter mange års rundt i Europa. 

Middag på hotellet. 

(Dagens kjøring 12,5 mil – 2 timer og 15 minutter)

Dag 5
Dag til egne eventyr i Diano Marina
Strandpromenaden i Diano Marina

I dag er det god tid til å nyte livet og slappe av. Gå en tur i byen og spis en god lunsj ved vannet. Legg deg ved poolen med en god bok eller kanskje et godt glass vin. Gå en tur ned til stranden og kjenn Middelhavets blå bølger på føttene og den varme italienske sola i kinnene. 

Du kan bli med reiselederen på en vandretur i byen Imperia som ligger i nærheten. Den gamle veien som gikk til Imperia er nå stengt for trafikk og det er en utmerket fin asfaltert vandrerute langs kysten. Vil man hele veien til det gamle Imperia skal man regne med 6,5 km. Man er i den nye delen av Imperia etter ca 4 km. Det er også mulig å leie sykkel på hotellet hvis man vil spare litt på kreftene. (Begrenset antall sykler). Det er vanligvis også mulig å ta lokalbussen tilbake til hotellet. 

Middag på hotellet.

Dag 6
Monaco og Èze Village
Monte Carlo Casino

I dag kjører vi vestover og starter i Monaco og det lille landets mest kjente distrikt, Monte Carlo. Med et areal på under 2 kvadratkilometer er Monaco verdens nest minste land. Her kan man nyte et mildt og behagelig klima året rundt. Monaco har skapt sitt navn som skatteparadis og kan skryte av mye glamour og luksus. Dette gjelder også for Monte Carlo-distriktet som vi skal besøke. Monte Carlo er hjemsted for flere av Monaco største begivenheter, først og fremst Formel 1 men også den berømte sirkusfestivalen Festival International du Cirque de Monte-Carlo. I tillegg er her man finner Monacos største attraksjon, kasinoet Le Grand Casino. 

Monacos første kasino ble åpnet i 1878 og det gikk ikke lang tid før kasinopengene strømmet inn i statskassen og sørget for at borgerne i det lille fyrstedømmet kunne leve skattefritt – som de fremdeles gjør i dag. Vi skal på en byvandring. Området er kupert så husk å ha med deg gode sko. Det er også en del trapper når vi skal fra kasinoet ned til havnen og opp igjen til bydelen Palais med det store fyrstepalasset. 

Etter vårt besøk i lilleputtstaten kjører vi inn i Frankrike. På toppen av en klippe, nesten som et ørnerede ligger den lille middelalderbyen Èze Village. Byen er en av de såkalte villages perchés, typiske småbyer som ligger på toppen av en klippe med fenomenal utsikt. Alle er oppført med strategisk beliggenhet, som et forsvarsverk med god utsikt over områdene nedenfor. Man finner mange av disse små byene rundt i Provence og mange har blitt delvis forlatt. Det gjelder ikke for Èze Village som kanskje er den vakreste av alle. Her på 427 meter over havet har man en fabelaktig utsikt over kysten og havet. Vi får tid til å nyte byen, utsikten og kanskje et lite glass pastis, Sør-Frankrikes ikoniske drikke, i skyggen på en liten bar. Her i Èze finner vi også det kjente parfymeri Galimard og her kan man se deres utstilling om hvordan man fremstiller disse herlige duftene. 

I løpet av ettermiddagen setter vi kursen tilbake til hotellet vårt i Diano Marina. 

Middag på hotellet.

(Dagens kjøring 17,5 mil ca 2 timer 15 minutter) 

Dag 7
Olivenoljemuseum i Imperia. Kystbyene Alassio og Finale Ligure
Finale Ligure

Vi starter dagen med å kjøre til områdets hovedby Imperia som ligger rett vest for vår egen by Diano Marina. 

I Italia har man brukt oliven i kosten i over 7 000 år og i dag er oliventreet fremdeles en av de viktigste avlingene i det italienske jordbruket. Hvem som kom på at man kunne presse bitre umodne oliven for å lage den allsidige oljen vet man ikke, men på byens olivenoljemuseum får vi høre mer om det flytende gullet som også fremstilles her på kysten av Liguria. 

Senere kjører vi østover mot byer som Alassio, Albenga og Finale Ligure. I dag tar vi det med ro. Vi nyter livet og det blir tid til å slappe av i de små kystbyene. Her drikker vi en liten cappuccino, smaker lokale biscotti og kanskje blir det mulighet for å ta en dukkert i havet hvis været tillater det. 

Det blir tid til en lokal lunsj i en av de små byene.

Vi spiser middag på hotellet. 

(Dagens kjøring 12 mil ca 2 timer 30 minutter)

Dag 8
Diano Marina–Nice og hjemreise

Avhengig av flytidene har vi tid til å nyte Diano Marina i løpet av formiddagen før vi takker for oss og sier farvel til hotellet vårt. Vi kjører vestover mot flyplassen i Nice. 

Hvis vi ikke har rukket å besøke Nice på ankomstdagen, gjør vi det på avreisedagen. 

(Dagens kjøring 10 mil - ca 1 time 45 minutter) 

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 11 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
3 400,–
Priset inkluderar
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Nice t/r
 • Utflukter og transport ifølge program
 • InnInkvartering på hotell i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon (frokost/middag)
 • Vinsmaking og lokale smaksprøver på vingården i Pigna
 • Smaksprøver i Genova
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til sjåfør (beregn ca. 8 euro)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Information om resan

Bagasje

Ta gjerne med en liten ryggsekk eller veske til dagsutfluktene og reisedagene, siden du ofte ikke har tilgang til bagasjen din før om kvelden. Hvis du skal på stranden kan det være smart å ha med et eget håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Italia

Her kan du lese mer om Italia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/italia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Flott reise med gode opplevelser Reisen var godt lagt opp, med varierende program. Mange interessante reisemål. Reiseleder Eva var meget kunnskapsrik og en varm og trivelig person.
Date published: 2024-06-01
Rated 4 out of 5 by from En fin tur til vakre Italia Hyggelig hotell, flott by vi bodde i og dyktig reiseleder
Date published: 2024-05-11
Rated 5 out of 5 by from En herlig reise med mange gode opplevelser og minner Reisen vår var helt fantastisk,med mange turer til nydelige steder.Vi likte spesielt Dino Marina,der vi bodde på hotell Moresco,et veldig bra hotell med god service og hyggelig betjening.Og så Ewa vår dyktige,kunnskapsrike og alltid blide guide.Hun er gull ! May-Britt og Svein Hjertelig hilsen May-Britt og Svein
Date published: 2024-05-10
Rated 5 out of 5 by from En fin reise med mange spennende opplevelser. Reisen var innholdsrik med hele 3 land som vi var innom. Dyktig reiseleder.
Date published: 2024-05-10
Rated 3 out of 5 by from program Reiseleder var veldig kunnskapsrik.
Date published: 2024-05-10
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur Reisen var passe tilpasset mellom opplevelser og alenetid. Reiseleder var veldig kunnskapsrik
Date published: 2024-05-10
Rated 5 out of 5 by from En innholdsrik og fantastisk tur Vi er storfornøyde med turen, fantastiske Ewa guidet oss trygt fram til alle det flotte stedene vi besøkte, hun var i tillegg svært kunnskapsrik,og en god formidler.Hotellet var veldig bra, nydelig mat og hyggelig og flinke ansatte
Date published: 2024-05-10
Rated 5 out of 5 by from Fin reise. Reisen var passe kompakt med muligheter for egne opplevelser. Vi hadde en meget god reiseleder i Eva. Meget gode kunskaper om området, historiskt og kulturelt. Omsorgfull og altid til disposisjon. Godt hotell.
Date published: 2024-05-10
 • y_2024, m_7, d_21, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_47
 • loc_no_NO, sid_ITRTR66, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser