Drømmeferie på Mauritius

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Palmestrender, avslapning og lekker gastronomi midt i Indiahavet – 10 dager med fullpensjon på Tarisa resort og spa

Det er vanskelig å forestille seg en mer eksklusiv badeferie enn den som venter oss på Mauritius. Den lille selvstendige staten ligger vakkert plassert i Indiahavet øst for Madagaskar og litt sør for Seychellene. 
Mauritius lå der uoppdaget inntil nederlenderne la til på øya i slutten av 1500-tallet. Deretter fulgte franskmennene, som hersket på øya inntil engelskmennene kom i 1810. Mauritius fikk sin uavhengighet først i 1968, og i dag blir Mauritius styrt av et demokratisk valgt parlament. Talespråket er hovedsakelig fransk, selv om engelsk er det offisielle språket. Øya er bebodd av kreoler, indere, kinesere og europeere.

Mauritius har oppstått ved vulkansk aktivitet og gradvis dannelse av en koralatoll. Øya utgjør toppen av en enorm undersjøisk vulkankjede, og utslukte kratere og vulkansjøer vitner om tidligere tiders utbrudd. Øya er omgitt av et korallrev som gjør det trygt å bade. Det er strender nesten hele veien rundt øya, hvor palmene blander seg med andre tropiske treslag.

Naturen på Mauritius er særdeles vakker. Selv om landskapet mange steder er preget av særlig sukkerrørsmarker og te- og tobakksplantasjer, er det fremdeles mulig å se noe av det opprinnelige dyre- og plantelivet. Mauritius har blant annet spennende mangrovesumper og sjeldne fugler. I dag er nasjonalparken Black River Gorges på den sørvestlige delen av øya det beste stedet hvis man vil oppleve Mauritius’ natur. 

Det er gode muligheter for snorkling og dykking, hvor man kan komme i nærkontakt med de fargestrålende tropefiskene. Dessuten er det flere som tilbyr dyphavsfiske, hvor den 750 kilo tunge svarte marlinen er en av de ypperste fangstene. Det er også mulighet for fotturer i høylandet, og turen rundt vulkanen Trou aux Cerfs er spesielt vakker. Endelig ligger det flere tollfrie shoppingsentre på øya, hvor dyre merkevarer kan fås til fordelaktige priser.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta EUR

Dagsprogram 10 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Mauritius
Dag 3
Avslapning og opplevelser på Mauritius
Dag 4
”Sail the Dolphin Coast” (heldagsutflukt)
Dag 5
Avslapning og opplevelser på Mauritius
Dag 6
”The Tea Route” (heldagsutflukt)
Dag 7
”Sugar Adventure” (heldagsutflukt)
Dag 8
Avslapning og opplevelser på Mauritius
Dag 9
Avslapning og hjemreise
Dag 10
Ankomst– Oslo

Hoteller

Tarisa Resort and Spa

 • Wifi
 • Stort badekar
 • Aircondition
 • Safe
 • Minibar (som fylles opp etter eget ønske, og for egen regning)
 • Te- og kaffe
 • Hårføner

Tarisa Resort & Spa har en fantastisk beliggenhet i Mont-Choisy langs den nordlige kysten av Mauritius. Tarisa Resort er omringet av kokospalmer og tropiske planter og vender ut mot en av de vakreste sandstrendene på øya. Resortet har 75 rom med balkong eller terrasse samt to restauranter og en herlig pool og er en perfekt base for å utforske eksotiske Mauritius. Når man ikke er ute på opplevelser kan man nyte livet ved poolen eller benytte seg av hotellets mange faciliteter. 

Les mer på: www.tarisa-resort.com

Ekstra aktiviteter kan arrangeres på hotellet (for egen regning)

 • Mountains biking
 • Kulturutflukt
 • Fisketur på havet
 • Delfintur

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi starter turen fra Oslo.

Dag 2
Ankomst til Mauritius

Vi ankommer tidlig om morgenen til Mauritius, slik at vi får hele dagen til å nyte øya. Ved ankomsten blir vi møtt av den lokale Albatros-representanten, og på hotellet gir personalet en grundig introduksjon til stedet og de forskjellige mulighetene som finnes.

Dag 3
Avslapning og opplevelser på Mauritius

Dagene står til fri disposisjon. Representanten vår kan treffes daglig under oppholdet og er behjelpelig med å arrangere forskjellige utflukter. Det er faste gruppeutflukter med guide som er beskrevet nærmere nedenfor.

Dag 4
”Sail the Dolphin Coast” (heldagsutflukt)

Med katamaran tar vi en tur i området utenfor Tamarin-bukta, hvor det er gode sjanser til å oppleve delfiner. Underveis stopper vi ved flere gode snorklesteder. Lunsjen består av lekker grillmat, som nytes om bord.

Dag 5
Avslapning og opplevelser på Mauritius
Dag 6
”The Tea Route” (heldagsutflukt)

Turen starter med et besøk på Domaine des Aubineaux, et fint bevart gammelt kolonitidshus fra 1872. Deretter besøker vi en tefabrikk og en vaniljeplantasje. Lunsjen inntas på en gammel farm fra kolonitiden. Underveis vil det være mulig å kjøpe lokal te og rom.

Dag 7
”Sugar Adventure” (heldagsutflukt)

Utflukten inkluderer et besøk i Pamplemousses Botaniske Hage, øyas eldste kirke Saint François d’Assise, L’Aventure du Sucre, øyas mest interessante sukkermuseum, som samtidig gir et spennende innblikk i Mauritius’ tidlige historie, Port Louis og shopping i Miraj-komplekset og på havnefronten Le Caudan.

Dag 8
Avslapning og opplevelser på Mauritius
Dag 9
Avslapning og hjemreise

Vi koser oss i varmen og de vakre omgivelsene om dagen før vi drar til flyplassen og starter hjemreisen. 

Dag 10
Ankomst– Oslo

Vi kommer hjem til Norge med bagasjen full av fantastiske opplevelser.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Mauritius t/r
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Innkvartering på Tarisa Resort & Spa i 7 netter
 • Inkludert drikke til måltidene på hotellet (brus, lokalt øl, vin og brennevin)
 • Frokost, lunsj og middag inkl. på resortet
 • Alle lufthavnsavgifter og skatter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Eventuelle ekstra utflukter eller arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Eventuelle måltider i land
 • Drikkevarer som ikke nevnes under Prisen inkluderer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. $ 70 pr. person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 10 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En uforglemmelig tur! Turen ble en fin balanse mellom opplevelser og tid for avslapping. I løpet av disse dagene ble det besøk på både teplantasje og sukkermuseum. Og en uforglemmelig båttur i Tamarin-bukta med delfiner svømmende langsmed båten, og snorkling. Dagen ble avsluttet med grilling på stranda. Perfekt dag!
Date published: 2023-11-13
Rated 3 out of 5 by from Om flotte Mauritius Vi har vært på Mauritius tidligere, og bestilte reisen fordi det var inkludert en snorkle-tur. Lokalguiden som også var med på båten opplyste på spørsmål fra oss at denne båtturen med catamaran ALDRI dro ut til korallrev. Den inneholdt aldri snorkling annet enn på sandbunn hvor det ikke er noe å se. Derfor må turer som dette markedsføres som båtturer og ikke snorkleturer. Som kjent er Mauritus omringet av korallrev, så det er merkelig at man valgte først å kjøre buss i over 2 timer fram for å ta en vanlig catamaran-tur. Hotellområdet er nydelig og vi var fornøyd med rommet og renhold. Omtrent halvparten av hotellets personale var veldig hyggelige og service-innstilt. Den andre halvparten var sure og direkte uhøflige. Reiseleder var hyggelig og flink!
Date published: 2023-02-17
Rated 4 out of 5 by from Herlige Mauritius Mauritius - det nærmeste du kommer Paradis! Dyktig reiseleder med gode kunnskaper om landet. Fine utflukter som ga oss et godt innblikk i landets historie og næringsliv. Fin resort med god beliggenhet. Det anbefales å gå på spaet, vi gikk der to ganger og var kjempefornøyde. Fantastisk hyggelig betjening på hele hotellet. Det eneste som trekker ned er maten. Frokosten var god, middagen var stort sett bra, men lunsjen var for dårlig.
Date published: 2023-02-15
Rated 4 out of 5 by from En fin reise til et spennende land Variert og fint program, god reiseleder
Date published: 2023-02-13
 • y_2024, m_5, d_22, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_4
 • loc_no_NO, sid_MURTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser