Drømmen om Ecuador og Galápagos

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Drømmereise med cruise på Galápagos, økolodge i Amazonas og kulturhistorie i Quito og Otavalo.

Maks. 15 deltagere

Reisen begynner på Ecuadors fastland i hovedstaden Quito, der vi spaserer i den UNESCO-fredede gamle bydelen. I Amazonasregnskogen overnatter vi i en økolodge, som blir utgangspunktet for fotturer i regnskogen og besøk i en indianerlandsby.

I Otavalo besøker vi lokale samfunn der den opprinnelige befolkningens etterkommere har spesialisert seg i landbruk og kunsthåndverk og er fremragende til å spille panfløytemusikk, som er typisk for Andesfjellene.

Vi utforsker det enestående Galápagos med et komfortabelt lite cruiseskip og får sett Galápagos fra vannsiden og landsiden når vi drar ut på ekspedisjonsturer og nærstuderer dyrelivet på utvalgte øyer. Bli med Albatros til Stillehavets kronjuvel.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Cruise

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta USD

Dagsprogram 12 dager
Dag 1
Fly Bergen–Quito. Videre til Otavalo.
Dag 2
Otavalo. Lokale samfunn, kratersjø og marked. Lokal danseforestilling
Dag 3
Otavalo–Papallacta i Andesfjellene. Quitsato-soluret ved ekvator og varme bad
Dag 4
Papallacta–Amazonas. Kolibrier i regnskogen og kveldstur i den frodige skogen
Dag 5
Amazonas. Tur i regnskogen og besøk hos kichwa-folket
Dag 6
Amazonas–Quito. Byvandring i Quito og Alabado-museet
Dag 7
Quito–Galápagos. Fly til Galápagos. Innsjekk på skipet og kjempeskilpadder på Santa Cruz
Dag 8
Galápagos. North Seymour og Mosquera – blåfotsuler og sjøløver
Dag 9
Galápagos. Darwin Bay og Price Philip’s Steps på Genovesa. Rødfotsuler og sjøløver
Dag 10
Galápagos. Iguaner, Galápagos-ørn og sjøløver på South Plaza og Santa Fe
Dag 11
Galapagos. Korallsandstranden Witch Hill. Fly til Guayaquil. Hjemreise
Dag 12
Ankomst til Bergen

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
89 998,–
Bergen
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
89 998,–
Oslo
Få plasser igjen
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Bergen–Quito. Videre til Otavalo.

Etter ankomst til Quito kjører vi til Otavalo, der vi skal overnatte.

Otavalo ligger i høylandet i Andesfjellene, og her bor det primært etterkommere av Ecuadors opprinnelige befolkning.

Nå kan vi hvile oss etter den lange reisen og lade opp til de neste dagenes storslåtte opplevelser. 

Overnatting i Otavalo.

Dag 2
Otavalo. Lokale samfunn, kratersjø og marked. Lokal danseforestilling
Cotacachi-Cayapas nasjonalpark

I dag skal vi besøke noen av de lokale samfunnene i området. Menneskene her har spesialisert seg på landbruk og på flere forskjellige former for håndverk, for eksempel veving. Hver liten landsby har sitt spesielle mønster vevd inn i draktene, og mange bærer særpregede hodeplagg.

Vi besøker en lokal musikerfamilie som viser oss hvordan de produserer og stemmer panfløyter, og de gir oss også en demonstrasjon av forskjellige instrumenter fra Andesregionen.

Deretter skal vi besøke Cotacachi-Cayapas nasjonalpark, der den vakre smaragdgrønne vulkankratersjøen Cuicocha ligger. Vi går tur på krateret, og flere steder er det en fantastisk utsikt mot sjøen og de omkringliggende fjellene. Vi gjør et stopp i landsbyen Cotacachi, som er svært berømt for sin produksjon av lærvarer.

Det blir også tid til å kjøpe med seg noen fine suvenirer når vi drar til det lokale markedet, der det er mulig å kjøpe vevde suvenirer, keramikk, smykker, treskjærerarbeid og mye mer.

Om kvelden får vi besøk av lokale dansere som skal opptre med lokale danser fra Ecuador.

Overnatting i Otavalo.

Dag 3
Otavalo–Papallacta i Andesfjellene. Quitsato-soluret ved ekvator og varme bad

På veien fra Otavalo stopper vi ved Quitsato-monumentet, et solur som ligger på ekvator. I Ecuador er ekvator-linjen noe helt spesielt – både fordi landet er oppkalt etter ekvator, og fordi linjen går gjennom Cayambe-vulkanen, som er det høyeste og eneste snøkledde stedet på ekvatorlinjen. 

Vi fortsetter til Papallacta i Andesfjellene. Papallacta ligger i det spesielle og meget vakre ”Paramó”-landskapet i 3300 meters høyde. Her er vegetasjonen sparsom, og utsikten er av en annen verden. Vi innlosjerer oss på Hotel Termas Papallacta, som har egne termiske bad og et stort område med anlagte naturstier, der du også selv kan dra ut på en mindre tur. Vi nyter ettermiddagen på hotellet, der du fritt kan velge om du vil slappe av eller dra ut og se nærmere på området.

Overnatting i Papallacta.

Dag 4
Papallacta–Amazonas. Kolibrier i regnskogen og kveldstur i den frodige skogen

Vi setter kursen mot Amazonas, som ligger i den østlige delen av Ecuador og huser halvdelen av landets pattedyr. Dette er den mest tilgjengelige delen av regnskogen med over 500 fuglearter, sommerfugler og aper.

Det blir en fin kjøretur gjennom fjellet, hvor vi gjør stopp underveis før vi når det varme og frodige lavlandet.

På veien stopper vi ved Guango Lodge, som ligger i et regnskogsområde, og her kan vi se kolibrier ganske nært – noen ganger opptil 14 forskjellige arter.

Utpå ettermiddagen kommer vi til Tena, der kanoer venter på oss så vi kan bli transportert de siste 20 minuttene til økologden vår. 

Før middag går vi en kveldstur i den tette skogen. Utstyrt med lommelykter og gummistøvler drar vi inn i regnskogen ikke så langt fra hytta. Ens sanser blir forsterket når det er mørkt, og vi oppdager raskt at det er mye liv på denne tiden av døgnet.

Spesielt edderkopper, frosker, vandrende pinner og andre mindre arter er lette å fange i lyset fra lommelykten. Etter kveldsturen spiser vi felles middag.

Overnatting på økolodgen.

Dag 5
Amazonas. Tur i regnskogen og besøk hos kichwa-folket

Hvis været tillater det, drar vi tidlig om morgenen på en kort tur i kanoer til et spesielt sted der papegøyer og parakitter samler seg for å spise mineralholdig slam. Det hjelper dem med å fordøye de fruktene og frøene de har spist, og det sitter gjerne hundrevis av fugler i de omkringliggende tretoppene som venter på å fly ned for å spise slam. Etter kanoturen nyter vi en solid frokost så vi er klar til resten av dagens opplevelser.

Vi skal på en 2 timers jungelvandring i regnskogen, der den lokale naturguiden vil fortelle hva de lokale plantene kan brukes til. Vi kommer til å observere mange forskjellige insekter, forskjellige fuglearter og – hvis vi er heldige – sågar krypdyr og aper.

Der blir tid til avslapning og lunsj på lodgen før vi skal besøke kichwa-folket, som vil vise oss hvordan de lever og fortelle om sitt samspill med regnskogen. Vi får også mulighet til å prøve en lokal drikk som er laget av gjæret yucca.

Overnatting i Amazonas

Dag 6
Amazonas–Quito. Byvandring i Quito og Alabado-museet

Tidlig om morgenen takker vi for oss i Amazonas og reiser mot Quito. I dag skal vi utforske Ecuadors hovedstad, som er delt i to bydeler – den moderne og den historiske. Vi konsentrerer oss om den historiske, som av UNESCO er regnet som verdenskulturarv, og der kolonitidens spanske palasser, bygninger og imponerende kirker dominerer. Vi starter byvandringen på den sentrale plassen, Plaza de la Independencia, der byens katedral står og kneiser med sitt hvite klokketårn. Et av høydepunktene er jesuittkirken La Campaña. Dens utsmykning med mange tonn bladgull overgår ens fantasi.

Vi besøker også ”El Panecillo”, som er en stor høyde midt i byen med en praktfull utsikt dels over den gamle bydelen og dels mot den nesten 5000 meter høye vulkanen ”Pichincha”.

Vi besøker Alabado-museet, som er en ren kulturskatt som feirer Latin-Amerikas arv. Museet rommer en imponerende samling av precolumbianske kunstverk og gjenstander som gir et innblikk i regionens rike kulturarv. Med en blanding av utstillinger og interaktive opplevelser tar museet oss med på en reise gjennom regionens historie.

Overnatting i Quito.

Dag 7
Quito–Galápagos. Fly til Galápagos. Innsjekk på skipet og kjempeskilpadder på Santa Cruz

Denne morgen skal vi tidlig opp for å fly ca. 4 timer til Galápagos. Vi lander på den lille øya Baltra ved den større øya Santa Cruz og her blir vi kjørt i buss til havnen der en zodiac (gummibåt) frakter oss ut til cruiseskipet M/Y Solaris. Vi finner oss til rette på skipet og nyter en lunsj. 

Den perfekte starten på besøket på Galápagos får vi her på øya Santa Cruz der de fascinerende kjempeskilpaddene har deres domene. Med gummistøvler på føttene (som vi får utlevert på stedet) kan vi bevege oss ut i det leirete området der skilpaddene lever og vi har mulighet for å komme helt tett på. 

Avhengig av ankomsttidspunktet kan besøket hos skilpaddene bli før eller etter ombordstigning og lunsjen.

Lunsj, middag og overnatting på skipet.

Dag 8
Galápagos. North Seymour og Mosquera – blåfotsuler og sjøløver

North Seymore er stort sett flatt og en perfekt yngleplass for flere av Galápagos vakre fugler. Her bor fregattfugler og vi kan se de prektige hannene som blåser opp strupesekken for å tiltrekke hunnene. Det er også en stor sjanse for å se de berømte blåfotsulene, der hannene også har en spesiell måte å imponere hunnene på, ved å vise frem føttene sine i en litt klønete dans. Det er herlig å se naturens skuespill fra første parkett. På øyas strender er det ofte mulig å se sjøløver som leker seg i bølgende langs kysten. 

Vi nyter lunsjen på skipet og så går vi i land på Mosquera som ligger mellom Baltra og North Seymour. Det er en liten øy med klipper, rev, koraller og en herlig sandstrand som har blitt okkupert av en flokk sjøløver. For oss er stranden det perfekte utgangspunkt for en svømmetur og snorkling. Øya huser også flere arter av sjøfugler og på klippene kan vi se røde lava-krabber og «Sally Light-foot»-krabber. 

Frokost, lunsj, middag og overnatting på skipet.

Dag 9
Galápagos. Darwin Bay og Price Philip’s Steps på Genovesa. Rødfotsuler og sjøløver

Inne i Genovesas kaldera ligger Darwin Bay med en diameter på over 1,5 km og er nesten 200 meter dyp. Det lille området er fullt av overraskelser når vi går langs korallsandstranden, krysser de golde lavaformasjonene og elvene, passerer tidevannsbasseng og når opp til toppen av klippene. I disse fredelige omgivelsene har hver art inntatt sin nisje i økosystemet uten å forstyrre andre. Småspoven og gråliren finner næring i brenningen ved siden av slappe Galápagos-sjøløver. Imponerende fregattfugler og rødfotsuler bygger rede i mangrovene der du også kan se sangere som darwinfinker og spottefugler. 

Om ettermiddagen går reisen til Prince Philip’s Steps. Vi drar på en tur i zodiac langs kalderaens østlige side der vi kommer tett på de 25 meter høye klippeveggene som kan virke litt overveldende. Noen ganger har en Galápagos-sel eller en sjøfugl valgt å ta seg en pause på en av klippesatsene. Vi skal opp de bratte trappene ved landgangen fra landingsplassen til buskaset av palo santo-busker på toppen. Rødfotsulene bruker disse til redeplasser så de ikke behøver å lage reder på bakken. Når du kommer til klippekanten åpner det seg en fantastisk panoramautsikt med havbris og utallige sjøfuglers fantastiske luftakrobatikk. 

Vi passerer nazcasulene og kommer etter hvert frem til stormsvalenes omfattende redeplasser. Hvis du er skarp i blikket får du kanskje øye på den velkamuflerte jorduglen på jakt etter føde. 

Frokost, lunsj, middag og overnatting på skipet.

Dag 10
Galápagos. Iguaner, Galápagos-ørn og sjøløver på South Plaza og Santa Fe

I dag skal vi oppleve en uforglemmelig guidet gåtur på South Plaza som er det beste stedet å møte endemiske Galápagos-landiguaner som båder er tålmodige og fotogene modeller. Du kan også holde øye med noen av de unike hybridene mellom den mannlige haviguan og den kvinnelige landiguan. 

Fra toppen av den ca. 20 meter høye klippekanten kan man se hvordan bølgende slår inn mot foten av klippen. Her kan vi også se spektakulære skyer av stormsvaler og brune nikker som nærmest ser ut som de flyr inn i bølgene. Ta frem kikkerten og gå ikke klipp av rødnebbtropikfuglen med sin karakteristiske lange hale og spektakulære parringskamper. Disse klippene er også redeplass for den endemiske svalestjertmåken. 

Ettermiddagen tilbringes på Santa Fe som man vurderer er den eldste av Galápagosøyene. Her bor det en del sjøløver og de er ikke redd for mennesker – tvert imot. Her er det gode sjanser for en snorkletur med lekne sjøløver og fargerike tropiske fisk. På øya bor også noen av Galápagos endemiske fugler: Galápagosvåken og Galápagosspottefuglen.

Frokost, lunsj, middag og overnatting på skipet.

Dag 11
Galapagos. Korallsandstranden Witch Hill. Fly til Guayaquil. Hjemreise

Vi nyter severdighetene mens vi navigere videre på vår vei til øya San Cristóbal. Hvis vi er heldige og holder godt øye med havet kan vi kanskje se blekksprut, forskjellige haiarter og grønne stillehavsskilpadder. 

Vi legger til ved molen på San Cristobal og begynner utfukten vår til Witch Hill. Her er den største attraksjonen korallsandstranden som er et utmerket sted å både svømme og snorkle. Witch Hill er restene av en askekjegle og var et av de første stedene Charles Darwin besøkte. Her er det et imponerende landskap der det ofte er mulig å se sjøfugler, trekkfugler, pelikaner, blåfotsuler og svalestjertmåker samt sjøløver og haviguaner. Til tider er lagunen helt tørr og da finner man salt-avleiring på bunnen. Befolkningen i Puerto Baquerizo Moreno pleier å bruke lagunen som en saltmine. 

Det er på tide å ta farvel med Galápagos. Vi drar til flyplassen og flyr tilbake til fastlandet. Her lander vi i byen Guayaquil, som er Ecuadors største by med omkring 3,8 millioner innbyggere. Vi skifter fly og flyr hjem til Europa.

Frokost på skipet

Dag 12
Ankomst til Bergen

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 89 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
9 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Bergen–Quito og Guayaqil–Bergen med mellomlanding
 • Fly Quito–Galápagosøyene–Guayaquil
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på fastlandet
 • Innkvartering i delt dobbeltlugar på skipet M/Y Solaris på Galápagos
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 5 samt dag 7–10
 • Middag dag 4–5 samt dag dag 7–10
 • Transitkortskatt på Galápagos (verdi USD 20)
 • Avgift til Galápagos nasjonalpark (verdi USD 200)
 • Flyplasskatter og -avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar
 • Øvrige måltider
 • Ved flyvning via USA er det krav om ESTA (USD 21,- pr. person)
 • Driks (beregn ca. USD 60 på fastlandet samlet for hele reisen, og USD 45 per person per dag om bord på skipet/til lokale guider på Galapagos*)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

*Vær oppmerksom på at tips alltid er en frivillig sak. Dersom du ikke ønsker å betale tips om bord, eller ønsker å redusere beløpet, kan du kontakte skipets personale. Turlederen kan selvsagt være behjelpelig med dette.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Hånden på hjertet

Information

Som alltid når det gjelder reiser der det er fokus på naturen og dyrelivet gjør vi oppmerksom på at det aldri er noen garanti for å se alle dyreartene nevnt i programmet. Men på Galápagos er det allikevel veldig store sjanser.

Opplysninger om reisen

Pakkeliste

 • Mindre ryggsekk eller veske til utflukter. (Når vi skal i land på Galápagosøyene, kan det bli nødvendig å gå i land på steder der vannet kan komme opp til knærne. Derfor kan det være nyttig å ha en vanntett ryggsekk)
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Snorkleutstyr (der er utstyr på båten, men man kan naturligvis ta med sitt eget)
 • Gode tursko
 • Sandaler/praktisk fottøy (for eksempel sportssandaler), som kan tåle å bli våte ved landstigning i vann
 • Vindjakke og genser, siden det kan bli kjølig om kvelden når vi kommer opp i høydene
 • Regnjakke og insektmiddel til opphold i regnskogen
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller
 • Sommertøy (bomull) til dagene på cruiseskipet
 • Kikkert
 • Lommelykt

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 10 personer (det kan maksimalt være 15 deltagere på reisen). Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Seilrute

Cruiseskipets rute kan bli endret pga. vind- og værforhold. Reisen vil inneholde de samme høydepunktene, men rekkefølgen kan variere.

 

Fysisk form og høydesyke

For å delta på denne reisen må du være i vanlig god fysisk form. Reisen egner seg ikke for bevegelseshemmede.

Ved opphold på mer enn 2500 meters høyde er det risiko for utvikling av høydesyke.

Symptomene på høydesyke er hodepine, svimmelhet og pustevansker. Har du vedvarende eller tiltagende symptomer bør du omgående sørge for å komme ned på lavere høyde. Det er viktig å drikke rikelig væske når man oppholder seg i høyden.

Det finnes medisin mot høydesyke som også kan tas forebyggende. Vi anbefaler at man snakker med sin egen fastlege om dette.

På rundreisen besøker vi følgende steder som ligger over 2500 meter:
Quito: 2800 meter
Otavalo: 2600 meter
Papallacta: 3300 meter

Ecuador

Her kan du få vite mer om Ecuador:
www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/ecuador

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Galápagos

Øyene ligger ca. 1 000 km vest for kysten av Sør-Amerika i den kalde Humboldtstrømmen som med jevne mellomrom oppvarmes og forvandles til naturfenomenet «El Niño» med ubehagelige følger for klimaet mange steder på jorden. Det næringsrike vannet som kommer helt fra Antarktis er kaldt og det innebærer at det inneholder relativt mye oksygen. Det høye nivået av oksygen og næring er grunnlaget for øyenes enestående plante- og dyreliv.

Charles Darwin kom til Galápagos i 1835 på sin lange odyssé som naturforsker på skipet Beagle. Han fant alle forskers paradis – naturfenomener med kjempekrabber, rovfugler, sjøløver, kjempeskilpadder og haviguaner som kunne studeres på mindre enn en meters avstand. Hver art varierte i utseende og atferd fra øy til øy til tross for at de sannsynligvis stammet fra den samme opprinnelige art. Darwin brukte mange år til å tenke over sine observasjoner og ikke minst konsekvensene før han publiserte sitt ultimate verk «Artenes opprinnelse».

På denne cruisereise kommer vi like tett på fantastiske sjøfugler, sjøløver, pelikaner, haviguaner og skilpadder som Charles Darwin selv. Oppholdet på den fantastiske øy-gruppen er sannsynligvis den største naturopplevelsen på det sør-amerikanske kontinentet for den som virkelig setter pris på naturhistoriske forhold.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Utvidelser

Type Reiseforlengelse
Varighet 4 dager
Pris Fra 14 998,–
3 netters forlengelse på hotell på Galápagos

Du kan forlenge reisen din med 3 ekstra netter på Galápagos-øyene. Her får du et spennende og omfattende program som tar deg til steder du enda ikke har sett.

Dag 11 (siste dag på rundreisen) Galápagos. Puerto Baquerizo Moreno og innkvartering på hotell i San Cristóbal

Etter å ha tilbrakt morgenen sammen med resten av gruppen er det dags å ta avskjed og fortsette eventyret på egen hånd (men i trygge hender). Det er nemlig en lokal engelsktalende guide som venter på deg ved havnen i Puerto Baquerizo Moreno og her fortsetter Galápagos-eventyret.
Opplevelsene starter på besøkssentret der du får et innblikk i kompleksiteten og viktigheten i å bevare Galápagos’ følsomme økosystemer. Her er det bilder, historiske dokumenter og modeller som gjør utstillingen lett tilgjengelig. Etter besøket er det tid til lunsj på egen hånd.
Etter lunsj står mosjon på plakaten når du sammen med lokalguiden skal opp på bakketoppen rett bak byens sentrum. Fra toppen er det en fantastisk panoramautsikt over den kuperte kysten. På klarværsdager kan man se helt til Kicker Rock i det fjerne. Forhåpentligvis får vi også øye på et par storslåtte fregattfugler.
På vei ned fra bakketoppen kommer vi forbi en statue av Charles Darwin som er en påminnelse om at den britiske vitenskapsmannen kastet anker her i 1835 sammen med sitt ekspedisjonsteam. Det går en sti ned til Carola Point som er en avsondret naturlig og populær strand. Her kan du ta deg en forfriskende dukkert i Galápagos vann – kanskje til og med i selskap med en baby-sjøløve?
Det er dags å sjekke inn på hotellet i San Cristóbal.
(Frokost er inkludert)

Dag 12 Galápagos. San Cristóbal–El Junco-lagunen, skipladdeoppdrett og stranden Puerto Chino

I dag skal vi utforske høylandet på San Cristóbal. Der ligger El Junco som er den største ferskvannslagunen på Galápagos. Lagunen er en magnet for fugler siden ferskvann er ekstremt knapt her.
Vi skal besøke et senter for oppdrett og redning av Galápagos kjempeskilpadde. Her får du sett de majestetiske dyrene og høre om deres evolusjonshistorie. Personalet på sentret samler inn skilpadde-egg i naturen, oppdretter skilpaddene, får dem til å formere seg for så å sette de ut i sitt naturlige habitat. Hvis det ikke var for deres arbeid ville flere arter av kjempeskilpadder sannsynligvis være utryddet nå, da menneskets tilstedeværelse på Galápagos har hatt katastrofale konsekvenser for skilpaddene.
Sist på dagen skal vi tilbake ned fra høylandet til Puerto Chino som er en av de vakreste hvite sandstrendene på øya. Her er det sorte lavasten dekket av slående røde krabber og imponerende deler etter hvalskjelett. Et par nysgjerrige blåfotsuler dukker op sammen med et par sjøløver. Du kan velge om du har lyst til å ta deg en dukkert eller om du vil snorkle før turen går tilbake til hotellet igjen.
(Frokost og lunsj (matpakke) inkludert)

Dag 13 Galápagos. San Cristóbal – dypvannssnorkling ved Kicker Rock og stranden Manglecito

Denne morgenen kommer du helt tett på Kicker Rock som du kunne nyte fra avstand på den siste dagen på skipet. I tillegg til den nesten skulpturelle formen og proporsjoner vil du oppdage hvorfor klippeformasjonen blir betraktet som et av de beste steder å utforske havet på hele Galápagos.
Det unike ved Kicker Rock er at man kan se rett ned i et maritimt mekka der blant annet fire forskjellige arter hai (inklusiv hammerhai), rokker, grønne stillehavsskilpadder og sky blekkspruter kommer for å finne næring. Når snorklingen ved Kicker Rock er overstått skal du besøke stranden Manglecito Beach. Det går en sti fra den hvite koralsanden til et rikt mangroveområde – derfor navnet. Området har en lagune med en rekke forskjellige fugler blant annet blåfotsuler som nærmest på kamikaze-måte dykker ned i vannet med en enorm hastighet på jakt etter bytte. Du kan snorkle langs revene i havet som huser både eksotiske fisk og sjøløveunger.
(Frokost og lunsj (matpakke) inkludert)

Dag 14 San Cristóbal–hjemreise

Det har blitt dags å forlate Galápagos og du blir transportert til flyplassen på San Cristóbal og flyr retur til fastlandet. Her lander du i byen Guayaquil som er Ecuadors største by med ca. 3,8 millioner innbyggere. Byen ble grunnlagt av erobreren Francisco de Orellana i 1538 og har fått sitt navn etter beliggenheten ved Guayas-elven ikke langt fra dens utløp i Stillehavet. Hvis det er tid til det, får du en kort rundtur i byen og ser nærmere på den historiske bydelen Las Peñas som vitner om byens riksom under kolonitiden. Det er hjemreise fra Guayaquil flyplass.
(Frokost inkludert)

Dag 15 Ankomst til Oslo

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Hotell

Hotellet ligger i Puerto Baquierizo Moreno kun ca. 100 meter fra stranden Playa de Oro. Hotellet har en utendørs pool, en fantastisk havutsikt og gratis wifi i fellesområdene.

Det er individuell aircondition og safe på alle rommene. Det serveres frokost hver dag.
Byens herlige strandpromenade med butikker ligger rett ved hotellet.

Rommene

Rommene er romslige med dobbeltseng eller to enkeltsenger. Alle rommene har aircondition, safe, hårføner og gratis wifi.

Du kan lese mer om hotellet her: https://www.opuntiahotels.com/casa-opuntia/

 • Pool
 • Wi-fi (gratis) i fellesområdene
Prisen inkluderer

Inkludert i prisen

 • Lokalguide på utfluktene beskrevet i programmet
 • Fly Galápagosøyene–Guayaquil
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på hotellet Casa Opuntia
 • 3x frokost og 2 x lunsj (matpakke)
 • Flyskatter og -avgifter
Prisen inkluderer ikke

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer
 • Driks (beregn ca. USD 150 pr. person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under «Prisen inkluderer»
Bestilling

Bestilling av reiseforlengelsen må skje i sammenheng med bestillingen av selve reisen eller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen så tidlig som mulig, ettersom vi ikke kan garantere tilgjengelighet på hotell og fly for alle avreisedatoer. Vær oppmerksom på at prisen for forlengelsen kan variere avhengig av tilbud og etterspørsel.

Reiseforlengelsen er på egenhånd uten en reiseleder fra Albatros, og det er derfor ikke et minimum antall deltakere som kreves for at forlengelsen skal gjennomføres.

Rated 5 out of 5 by from Veldig flott tur. Mange fine opplevelser i flott natur. Snorkling og padling er derimot ikke noe for oss, så det holdt vi oss unna. Det var ellers en veldig dyr tur.
Date published: 2022-12-12
Rated 4 out of 5 by from Eventyrlig reise til Galapagos! Flott reise med en fantastisk kunnskapsrik og dyktig reiseleder!
Date published: 2022-12-11
Rated 4 out of 5 by from Flott fugleliv Fantastiske besøk på øyer i Galapagos
Date published: 2020-03-22
Rated 5 out of 5 by from En spennende tur full av natur-opplevelser Reisen var svært spennende, dette skyldes ikke minst reiselederens kunnskapsnivå, erfaring og gode kjennskap til de områdene vi ferdes i. Negativt: På grunn av rasutsatt veg fikk vi ikke besøkt Papallacta i Andesfjellene. Denne veien hadde vært stengt siden Desember 2019, og Albatross hadde avlyst denne turen i Januar. På en såvidt dyr tur kan man forvente at Albatross hadde gjort undersøkelser i forkant om denne delen av programmet ville la seg gjennomføre. Her har deltakerne betalt for en vare de ikke fullt ut fikk. Forslag: Bading i det varme vannet var svært populært. Det kan med fordel legge til rette for mer bading. På stranda etter de varme turene i land og også fra skipet, (fra skipet var det ingen bademuligheter).
Date published: 2020-03-15
Rated 4 out of 5 by from Spennende og opplevelsesrik tur. Dette har vært et eventyr, spesielt Amazonas og ikke minst Galapagos som ble en STOR opplevelse!! Det var som å komme til en annen verden. Skipet" Odysse" var vårt hjem i 4 dg på Galapagos. Mannskap inkludert kokken var så dyktige og imøtekommende. Topp! Gode og kunnskapsrike lokale guider på hele turen. Vår hovedguide, Anne Grethe fra Albatross var inkluderende, omsorgsfull og kunnskapsrik. Vi var heldige som hadde henne! Denne turen kan anbefales!
Date published: 2019-10-28
Rated 5 out of 5 by from En interessant og opplevelsesrik reise En fin reise og vår reiseleder var meget dyktig til å sørge for oss, da flyet ble omdirigert pga uro i Quito, og de første dagene ble endret. Vi vet at to av deltagerne,var misfornøyde og forsurnet stemningen i resten av selskapet. Ingen i reiseselskapet forsto hva de hadde å klage over. Reiseleder og Albatros gjorde en glimrende jobb til tross for alle endringene som oppsto. Båtturen til Galapagos var glimrende, men mange reagerte på at det ikke var tilfredsstillende sanitetsutstyr om bord (en av passasjerene skadet seg i et fall). Dette var vår 13. tur med Albatros.
Date published: 2019-10-27
Rated 4 out of 5 by from En svært variert og spennede reise. En hektisk, men spennende og opplevelsesrik reise hvor vi fikk innblikk i alt fra storbyer til regnskog, Andesfjellene og ikke minst den fantastiske faunaen og geologien på Galapagos.
Date published: 2019-10-27
Rated 5 out of 5 by from En flott reise med mange fine og spennende opplevelser Reiseleder og lokalguidene var dyktige og hyggelige på alle måter. Oppholdet på båten og maten der var førsteklasses.
Date published: 2019-10-27
 • y_2024, m_6, d_15, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_20
 • loc_no_NO, sid_ECRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser