Drømmen om Ecuador og Galápagos

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Drømmereise med cruise på Galápagos, økolodge i Amazonas og kulturhistorie i Quito og Otavalo – maks. 15 deltagere

Maks 15 deltagere

Reisen begynner på Ecuadors fastland i hovedstaden Quito, der vi spaserer i den UNESCO-fredede gamle bydelen. I Amazonasregnskogen overnatter vi i en økolodge, som blir utgangspunktet for fotturer i regnskogen og besøk i en indianerlandsby.

I Otavalo besøker vi lokale samfunn der den opprinnelige befolkningens etterkommere har spesialisert seg i landbruk og kunsthåndverk og er fremragende til å spille panfløytemusikk, som er typisk for Andesfjellene.

Vi utforsker det enestående Galápagos med et komfortabelt lite cruiseskip og får sett Galápagos fra vannsiden og landsiden når vi drar ut på ekspedisjonsturer og nærstuderer dyrelivet på utvalgte øyer. Inkl. en av de minst besøkte øyene, Genovesa, der rødfotsula lever.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Cruise

 • Reiseleder Albatros

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Amerikanske dollar

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Quito. Videre til Otavalo. Quitsato-soluret ved ekvator
Dag 2 Otavalo. Lokale samfunn, kratersjø og marked
Dag 3 Otavalo–Amazonas. Videre til Amazonasregnskogen
Dag 4 Amazonas. Tur i regnskogen og besøk i indianerlandsby
Dag 5 Amazonas–Papallacta i Andesfjellene. Kolibrier i regnskogen og varme bad
Dag 6 Papallacta–Quito. Byvandring i Quito og Guayasamin-museet
Dag 7 Quito–Galápagos. Fly til Galápagos. Santa Cruz–landleguaner
Dag 8 Galápagos. Rabida og Sombrero Chino – sjøløver og havleguaner
Dag 9 Galápagos. Genovesa – rødfotsuler og fregattfugler
Dag 10 Galápagos. Bartolomé og Santiago – imponerende fortidslandskaper
Dag 11 Galápagos–Guayaquil. Kjempeskilpaddene på Santa Cruz. Fly til Guayaquil. Byrundtur og hjemreise
Dag 12 Ankomst til Oslo

Hoteller

Våre hoteller

Her kan du se de hotellene som våre gjester på rundreisen oftest bor på. Vær vennligst oppmerksom på at hotellendringer kan forekomme. I så fall vil hotellet være av tilsvarende eller høyere standard.

Hosteria Hacienda Pinsaqui

 • 30 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Wi-fi (gratis)

Hacienda Pinsaqui er en spansk gård fra 1600-tallet, og det er en opplevelse i seg selv å bo her. Haciendaen ligger like utenfor Otavalo, ved foten av Imbabura-vulkanen og er omgitt av en deilig hage hvor hestene går på beite. Stedets eiere er stolte hesteavlere og i deres hyggelig bar kan vi se bilder av hestene deres og premiene de har vunnet opp gjennem årene. Frokosten spises i hotellets restaurant og det er også mulig å få middag av høy kvalitet her. I haciendaen finnes det store stuer hvor det blir tent i peisen om kvelden og atmosfæren er helt enestående. Det er wi-fi (gratis) på hotellets fellesarealer, men forbindelsen er ikke den beste.

Du kan lese mere om hotellet her:

http://www.haciendapinsaqui.com/

Rom

Store rom innredet i samme stil som resten av haciendaen. Det finnes to enkeltsenger eller en dobbeltseng og peis eller elektrisk radiator så man kan holde varmen om natten. Sikkerhedsboks finnes i resepsjonen.

Termas de Papallacta

 • 32 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • 5 termiske bassenger
 • 1 polarbasseng
 • Gratis wi-fi
 • Spa (mot betaling)

Dette herlige hotellet ligger i Andesfjellene omgitt av det enestående Páramo-landskapet. Hotellet er kjent for sine termiske bad som er en lise for kropp og sjel. Det er fem termiske bad med hydromassasje og et kaldt basseng, et såkalt ”polarbasseng”, som fritt kan benyttes av hotellets gjester (spabehandlinger koster ekstra).

Hotellet er omgitt av flere naturstier som er lette å finne fram på og gir mulighet for ytterligere utforskning av området. På hotellet er det restaurant og bar.

Du kan lese mer på www.termaspapallacta.com

Rommene
Sjarmerende og romslige værelser med gulvvarme, telefon, safe, skrivebord og gratis wi-fi. Eget baderom med hårtørker.

Itamandi Eco Lodge

 • 19 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Utendørs bar
 • Basseng

Sjarmerende Itamandi Eco Lodge har 19 komfortable rom og liger ned til elva omgitt av regnskog. Lodgen er bygd så den harmonerer med omgivelsene og bevarer den sårbare naturen. Overdekkede gangbroer forbinder rommene med fellesarealene.

Måltidene nyter vi i den hyggelige restauranten,  og det blir alltid brukt friske, lokale råvarer. Lodgens bar ligger under åpen himmel og her blir det solgt friskpresset juice og andre kjølige drikkevarer. Baren ligger i forlengelse av bassengområdet der det er liggestoler til rådighet.

Du kan lese mer om lodgen her:
http://itamandi.com/

Rommene
Rommene er hyggelige og har en rustikk innredning som passer til omgivelsene. Utsikt til regnskogen eller elva. Alle har privat badeværelse.

M/Y Galápagos Odyssey

M/Y Galápagos Odyssey er et av de mest komfortable skipene som går til Galápagos
Skipet har god plass til de 16 passasjerene det er plass til om bord. Det har 8 lugarer og hyggelige fellesarealer der man kan slappe av og se på omgivelserne. Skipet har restaurant/bar, lounge-område og solterrasse med jacuzzi.
Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
64 998,–
Oslo
64 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

På noen avganger vil overnattingen i Papallacta ligge før besøket i Amazonas. På dag 6 kjøres det dermed fra Amazonas til Quito, og det betyr at man ikke rekker å besøke Guayasamin-museet i Quito. Denne opplevelsen erstattes med besøk på rosefarm i Otavalo-området på dag 3.

Dag 1
Fly Oslo–Quito. Videre til Otavalo. Quitsato-soluret ved ekvator

Etter ankomst til Quito kjører vi til Otavalo, der vi skal overnatte.

Otavalo ligger i høylandet i Andesfjellene, og her bor det primært etterkommere av Ecuadors opprinnelige befolkning. På veien stopper vi ved Quitsato-monumentet, et solur som ligger på ekvator. I Ecuador er ekvator-linjen noe helt spesielt – både fordi landet er oppkalt etter ekvator, og fordi linjen går gjennom Cayambe-vulkanen, som er det høyeste og eneste snøkledde stedet på ekvatorlinjen. På veien til Otavalo kjører vi forbi Cayambe-vulkanen.

Overnatting i Otavalo.

Dag 2
Otavalo. Lokale samfunn, kratersjø og marked
Cotacachi-Cayapas nasjonalpark

I dag skal vi besøke noen av de lokale samfunnene i området. Menneskene her har spesialisert seg på landbruk og på flere forskjellige former for håndverk, for eksempel veving. Hver liten landsby har sitt spesielle mønster vevd inn i draktene, og mange bærer særpregede hodeplagg. Vi besøker en lokal musikerfamilie som viser oss hvordan de produserer og stemmer panfløyter, og de gir oss også en demonstrasjon av forskjellige instrumenter fra Andesregionen. Deretter skal vi besøke Cotacachi-Cayapas nasjonalpark, der den vakre smaragdgrønne vulkankratersjøen Cuicocha ligger. Vi går tur på krateret, og flere steder er det en fantastisk utsikt mot sjøen og de omkringliggende fjellene. Vi gjør et stopp i landsbyen Cotacachi, som er svært berømt for sin produksjon av lærvarer. Det blir også tid til å kjøpe med seg noen fine suvenirer når vi drar til det lokale markedet, der det er mulig å kjøpe vevde suvenirer, keramikk, smykker, treskjærerarbeid og mye mer.

Overnatting i Otavalo.

Dag 3
Otavalo–Amazonas. Videre til Amazonasregnskogen
Med kano til økolodgen vår
Vi setter kursen mot Amazonas, som ligger i den østlige delen av Ecuador og huser halvdelen av landets pattedyr. Dette er den mest tilgjengelige delen av regnskogen med over 500 fuglearter, sommerfugler og aper. Utpå ettermiddagen kommer vi til Tena, der kanoer venter på oss så vi kan bli transportert de siste 20 minuttene til økologden vår. Her blir vi innkvartert og nyter en felles middag.
Dag 4
Amazonas. Tur i regnskogen og besøk i indianerlandsby
Kanskje ser vi ekornaper?

Hvis været tillater det, drar vi tidlig om morgenen på en kort tur i kanoer til et spesielt sted der papegøyer og parakitter samler seg for å spise mineralholdig slam. Det hjelper dem med å fordøye de fruktene og frøene de har spist, og det sitter gjerne hundrevis av fugler i de omkringliggende tretoppene som venter på å fly ned for å spise slam. Etter kanoturen nyter vi en solid frokost så vi er klar til resten av dagens opplevelser.

Vi skal på en 2–3 timers jungelvandring i regnskogen, der den lokale naturguiden vil fortelle hva de lokale plantene kan brukes til. Vi kommer til å observere mange forskjellige insekter, forskjellige fuglearter og – hvis vi er heldige – sågar krypdyr og aper.

Der blir tid til avslapning og lunsj på lodgen før vi skal besøke kichwa-folket, som vil vise oss hvordan de lever og fortelle om sitt samspill med regnskogen. Vi får også mulighet til å prøve en lokal drikk som er laget av gjæret yucca.

Overnatting i Amazonas

Dag 5
Amazonas–Papallacta i Andesfjellene. Kolibrier i regnskogen og varme bad
Kolibrier er et vakkert syn

Vi padler i kanoer til Arajuna-broen, der vi fortsetter i buss mot Papallacta i Andesfjellene. På veien gjør vi stopp ved Guango Lodge, som ligger i et regnskogsområde, og her kan vi se kolibrier ganske nær – noen ganger opptil 14 forskjellige arter. Papallacta ligger i det spesielle og meget vakre ”Paramó”-landskapet i 3300 meters høyde. Her er vegetasjonen sparsom, og utsikten er av en annen verden. Vi innlosjerer oss på Hotel Termas Papallacta, som har egne termiske bad og et stort område med anlagte naturstier, der du også selv kan dra ut på en mindre tur. Vi nyter ettermiddagen på hotellet, der du fritt kan velge om du vil slappe av eller dra ut og se nærmere på området.

Dag 6
Papallacta–Quito. Byvandring i Quito og Guayasamin-museet
Basílica-kirken i Quito

I dag skal vi utforske Ecuadors hovedstad, Quito, som er delt i to bydeler – den moderne og den historiske. Vi konsentrerer oss om den historiske, som av UNESCO er regnet som verdenskulturarv, og der kolonitidens spanske palasser, bygninger og imponerende kirker dominerer. Vi starter byvandringen på den sentrale plassen, Plaza de la Independencia, der byens katedral står og kneiser med sitt hvite klokketårn. Et av høydepunktene er jesuittkirken La Campaña. Dens utsmykning med mange tonn bladgull overgår ens fantasi. Vi besøker også ”El Panecillo”, som er en stor høyde midt i byen med en praktfull utsikt dels over den gamle bydelen og dels mot den nesten 5000 meter høye vulkanen ”Pichincha”.

Vi avslutter dagen i et av Quitos vakreste museer, oppført i maleren Oswaldo Guayasamíns hus. Her finnes den mest komplette samlingen av hans verker og det finnes også en utstilling av indiansk kunst av fineste kvalitet.

Overnatting i Quito.

Dag 7
Quito–Galápagos. Fly til Galápagos. Santa Cruz–landleguaner
Landleguanen lever på Santa Cruz

Denne morgenen skal vi tidlig opp for å fly ca. 4 timer til Galápagos. Vi lander på øya Baltra, og her blir vi kjørt i buss til havnen, der vi i en zodiac (gummibåt) blir brakt ut til cruiseskipet M/Y Galápagos Odyssey. Vi finner oss til rette på skipet og nyter en lunsj mens vi går ut til øya Santa Cruz.

Vi går i land på Dragon Hill på Santa Cruz, der de berømte ”dragene” (landleguanene) bor. I 1975 var antallet deres foruroligende lavt, siden de var truet av ville hunder. Man besluttet å iverksette en redningsplan, og de ble flyttet til andre mindre øyer der de i et tiår fikk leve i fred. De ynglet godt og sikret sin overlevelse, og deretter kunne de flyttes tilbake til Santa Cruz. På tross av at de godt kan være sky, har vi en rimelig god sjanse til å se at redningsplanen var en suksess. Vi går en tur på øya, som er bevokst med flere forskjellige slags kaktus, og er vi svært heldige, kan vi også observere flamingoer.

Middag og overnatting på skipet.

Dag 8
Galápagos. Rabida og Sombrero Chino – sjøløver og havleguaner
Unge hann-sjøløver på stranden

På den nordlige delen av øya Rabida ligger en strand med rød sand, og det er det eneste stedet på øyas kyststrekning som ikke er dekket av klipper. Vi går i land på stranden, som i noen perioder er bebodd av unge sjøløvehanner, og her kan vi gå ut til de flotte rødlige klippene som har fått sin farge fordi de inneholder oksidert jern. Nær stranden finner vi en liten lagune som tiltrekker mange slags vadefugler, og her lever også den vakre Bahamas-anda med den karakteristiske røde flekken på nebbet. Rabida er kjent for sin store koloni av brune pelikaner som hekker på øya. De har en fjærdrakt som skifter farge fra brun til hvit i hekkesesongen. De brune pelikanene har en enestående fisketeknikk, og det er ikke lett for ungene å lære å fiske som de voksne.

Vi nyter lunsjen på skipet mens vi drar videre til øya Sombrero Chino (Den kinesiske hatten), som er kjegleformet, og man er ikke et øyeblikk i tvil om at store vulkanske krefter har vært på spill her. Øya ser ved første øyekast nokså ubeboelig ut, men vi finner raskt ut at her er vakre hvite korallsandstrender og områder med lavasand som gir gode livsbetingelser for øyas beboere – Galápagos-sjøløver og havleguaner.

Middag og overnatting på skipet.

Dag 9
Galápagos. Genovesa – rødfotsuler og fregattfugler
Rødfotsule

Genovesa er den mest isolerte av alle hovedøyene. Den ligger utenfor de gjengse Galápagos-rutene og blir derfor ikke så ofte besøkt, selv om den er utrolig spennende å besøke blant annet på grunn av de store flokkene med stormsvaler. Dessuten kan vi oppleve natthegrer, Galápagos-duer, havleguaner, pels-sjøløver og Galápagos-sjøløver. Det er også det eneste stedet vi finner rødfotsula, og vi ser også fregattfuglhanner som blåser opp strupesekken sin for å tiltrekke hunnene.

Vi tar en fottur i Darwin-bukta på øya denne morgenen og nyter synet av de store konsentrasjonene av fugler.

Etter lunsjen på skipet skal vi besøke en annen del av øya. Ved ”Prins Philips trinn” tar vi først en tur i gummibåten for å få et inntrykk av de høye klippene ved kysten og det livet som utfolder seg der. Deretter går vi i land og skal nå bestige trinnene i klippene for å nå toppen og den fantastiske utsikten. Det er på denne delen av øya vi finner Galápagos’ største kolonier av rødfotsuler og Nazca-suler.

Middag og overnatting på skipet.

Dag 10
Galápagos. Bartolomé og Santiago – imponerende fortidslandskaper
Lavaformasjon på Sullivan Bay

Bartolomé er kjent for å være Galápagos’ ”flaggskip”, og det er absolutt ikke overdrevet. Den lille øya er synonym med Galápagos’ barske skjønnhet og de vakre klippeformasjonene, som stort sett alle stammer fra den sammenraste toppen. Vi skal opp på toppen av øya, der vi har utsikt til kanten av en undersjøisk vulkan. I vannet ser man ofte flokker av hvittippet hai, og fra januar til mars yngler havskilpadder på øya. Vi har gode sjanser til å se røde krabber, lavafirfisle, Galápagos-pingviner og Galápagos-hauk.

Etter lunsj på skipet skal vi besøke Sullivan Bay på øya Santiago, og besøket her kan ikke sammenlignes med de andre. Her er den største severdigheten den svarte lavastrømmen som strekker seg fra små koniske søyler nedover øya mot stranden. Lavaen er avleiret for over hundre år siden, men kunne fremdeles se ut som om den kom i går, om det ikke var for at forskjellige hardføre planter allerede er i gang med å kolonisere den. Å sette fot på lavaen er som å sette fot på månen, og er du interessert i geologi og vulkanologi, er dette et av de mest interessante stedene i verden.

Middag og overnatting på skipet.

Dag 11
Galápagos–Guayaquil. Kjempeskilpaddene på Santa Cruz. Fly til Guayaquil. Byrundtur og hjemreise
Helt innpå kjempeskilpaddene

Den perfekte avslutningen på besøket i Galápagos får vi på øya Santa Cruz, der de fascinerende kjempeskilpaddene har sitt domene. Iført gummistøvler (som utleveres på skipet) kan vi bevege oss inn i de sølete områdene der skilpaddene lever, og vi har gode muligheter til å komme helt innpå dem.

Deretter drar vi ut til øya Baltra, blir transportert til lufthavnen og flyr tilbake til fastlandet. Her lander vi i byen Guayaquil, som er Ecuadors største by med omkring 3,8 millioner innbyggere. Byen ble grunnlagt av erobreren Francisco de Orellana i 1538 og har fått sitt navn etter beliggenheten ved Guayas-elva ikke langt fra utløpet i Stillehavet. Vi tar en kort byrundtur og ser nærmere på den historiske bydelen, Las Peñas, som vitner om byens rikdom i kolonitiden. Sist på ettermiddagen kjører vi til lufthavnen og reiser hjem.

Dag 12
Ankomst til Oslo

Om Galápagos

Øyene ligger ca. 1000 km vest for kysten av Sør-Amerika i den kalde Humboldtstrømmen, som med jevne mellomrom blir oppvarmet og forvandlet til naturfenomenet ”El Niño” med ubehagelige følger for klimaet mange steder på jorden. Det næringsrike vannet, som kommer helt fra Antarktis, er kaldt, og det betyr at det inneholder forholdsvis mye oksygen. Dette rikelige oksygenet og næringsstoffene er grunnlaget for øyenes enestående plante- og dyreliv.

Charles Darwin kom i 1835 til Galápagos på sin lange odyssé som naturforsker med skipet "Beagle". Han fant enhver forskers paradis – en sann orgie av forunderlige naturfenomener med kjempekrabber, rovfugler, sjøløver, kjempeskilpadder og havleguaner som kunne studeres på mindre enn en meters avstand. Hver art varierte i utseende og atferd fra øy til øy, til tross for at de øyensynlig stammet fra samme opprinnelige art. Darwin brukte mange år til å tenke over sine iakttagelser og ikke minst konsekvensene av dem før han utgav sitt skjellsettende verk ”Om artenes opprinnelse”.

På dette cruiset kommer vi like nær innpå fantastiske havfugler, sjøløver, pelikaner, havleguaner og skilpadder som Charles Darwin selv gjorde. Oppholdet på den fascinerende øygruppen er sannsynligvis den største naturopplevelsen i Sør-Amerika for den som setter pris på de helt spesielle naturhistoriske forholdene.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 64 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
14 998,–
Prisen inkluderer
 • Albatros reiseleder
 • Fly Oslo–Quito og Guayaqil–Oslo med mellomlanding
 • Fly Quito–Galápagosøyene–Guayaquil
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på fastlandet
 • Innkvartering i delt dobbeltlugar på skipet M/Y Galápagos Odyssey på Galápagos
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 4 samt dag 7–10
 • Middag dag 3–4 samt dag dag 7–10
 • Transitkortskatt på Galápagos (verdi USD 20)
 • Avgift til Galápagos nasjonalpark (verdi USD 100)
 • Flyplasskatter og -avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar
 • Øvrige måltider
 • Driks (beregn ca. USD 60 på fastlandet samlet for hele reisen, og USD 35 per person per dag om bord på skipet)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Pakkeliste

 • Mindre ryggsekk eller veske til utflukter. (Når vi skal i land på Galápagosøyene, kan det bli nødvendig å gå i land på steder der vannet kan komme opp til knærne. Derfor kan det være nyttig å ha en vanntett ryggsekk)
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Snorkleutstyr (der er utstyr på båten, men man kan naturligvis ta med sitt eget)
 • Gode tursko
 • Sandaler/praktisk fottøy (for eksempel sportssandaler), som kan tåle å bli våte ved landstigning i vann
 • Vindjakke og genser, siden det kan bli kjølig om kvelden når vi kommer opp i høydene
 • Regnjakke og insektmiddel til opphold i regnskogen
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller
 • Sommertøy (bomull) til dagene på cruiseskipet
 • Kikkert
 • Lommelykt

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 10 personer (det kan maksimalt være 15 deltagere på reisen). Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Seilrute

Cruiseskipets rute kan bli endret pga. vind- og værforhold. Reisen vil inneholde de samme høydepunktene, men rekkefølgen kan variere.

Fysisk form og høydesyke

For å delta på denne reisen må du være i vanlig god fysisk form. Reisen egner seg ikke for bevegelseshemmede.

Ved opphold på mer enn 2500 meters høyde er det risiko for utvikling av høydesyke.

Symptomene på høydesyke er hodepine, svimmelhet og pustevansker. Har du vedvarende eller tiltagende symptomer bør du omgående sørge for å komme ned på lavere høyde. Det er viktig å drikke rikelig væske når man oppholder seg i høyden.

Det finnes medisin mot høydesyke som også kan tas forebyggende. Vi anbefaler at man snakker med sin egen fastlege om dette.

På rundreisen besøker vi følgende steder som ligger over 2500 meter:
Quito: 2800 meter
Otavalo: 2600 meter
Papallacta: 3300 meter

Mer om Ecuador

Her kan du få vite mer om Ecuador:
www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/ecuador

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

5 dagers forlengelse på Galápagos

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra -
Du kan forlenge reisen din med ytterligere 5 dager på Galápagos-øyene, der en spennende og omfattende seilrute tar deg med til øyer som du enda ikke har vært på.

Dag 11 (siste dag på rundreisen). Santa Cruz, Galápagos. Kjempeskilpadder og Charles Darwin forskningsstasjon
Tidlig om morgenen går vi i land på Santa Cruz, der de fascinerende kjempeskilpaddene lever. Iført gummistøvler som leveres ut på stedet kan vi bevege oss inn i de gjørmete områdene der skilpaddene er, og vi har gode muligheter til å komme nært innpå dem. Etter besøket drar du tilbake til skipet, og nye passasjerer kommer om bord. Heretter er det tid til lunsj.

Om ettermiddagen skal vi til Charles Darwin forskningsstasjon, som ble grunnlagt med henblikk på forskning og vedlikeholdelse av Galápagos som en stor nasjonalpark i verdensklasse. Det blir naturligvis forsket i evolusjonslæren, men det blir også brukt mange krefter på å bevare naturen som den opprinnelig var på tross av skadedyr, turisme og slitasje fra de faste beboerne. I dag er mange lokale inndratt i og direkte avhengige av Galápagosøyenes bevaring og beskyttelse. Forskningsstasjonen består av en forskningsavdeling, et bibliotek og et museum, som også driver et rehabiliteringsprosjekt for skilpadder. Vi har ikke adgang til forskningsfasilitetene mens vi er der, men besøker museet som gir et godt overblikk over Galápagos-skilpaddene.

Vi spiser middag på skipet og letter anker ved midnatt. I løper av natten går vi til øya Isabela.

Dag 12. Galápagos. Isabela med hvittippede revhaier, Sierra Negra-vulkanen og kjempeskilpadder
Denne morgenen skal du besøke de små Tintoreras-øyene ved Isabelas kyst. Her går man nedover en sti til en lava-kanal som fylles av havvann ved høyvann, og der hvittippede revhaier – og noen ganger rokker og skilpadder – ligger og hviler seg i det varme vannet. Du kommer også til å stifte bekjentskap med de store havleguanene som kan bli opp til 1,5 meter lange. De formerer seg i området og finnes i hundrevis.

Etter besøket drar vi i gummibåt til Puerto Villamil på Isabela, og du blir kjørt i buss opp til den imponerende Sierra Negra-vulkanen der du skal på en 6,5 kilometers fottur langs vulkanens kant. Herfra er det utsikt til det store krateret som måler 7 x 9 km. Det er en helt annen verden her oppe i Isabelas høyland, der vegetasjonen i regnskogen rundt er tett og variert. Legg merke til at det kan være veldig overskyet ved vulkankrateret og derfor dårlig sikt. Hvis dette er tilfelle vil det bli organisert en annen aktivitet denne formiddagen.

Du nyter lunsjen på skipet og drar deretter til Isabela igjen for å besøke Arnaldo Tupiza skilpaddesenter, der de store Galápagos-skilpaddene formerer seg. Senteret har som formål å redde skilpaddene, som er en truet art, og man finner fort ut av at det ikke er en helt enkelt oppgave å få dem til å formere seg i fangenskap. Du kommer til å se hundrevis av skilpadder i alle størrelser – fra de små ungene (som er mindre enn en hånd) til de kjempestore, fullvoksne hannene. Senteret har en flott botanisk hage som tiltrekker atskillige fargerike sangfugler, og man kan gå en tur for å se hvilke fugler vi kan få øye på i trærne.

Middag og overnatting på skipet.

Dag 13. Galápagos. Isabela med lavaområder, Galápagospingviner og havleguaner
I dag skal du oppleve den vestligste delen av Isabela. Etter frokosten er det en 2 km lang fottur over de kullsvarte lavaområdene ved Moreno Point. Her er det mange naturlige bassenger der flere fuglearter holder til, og kanskje er du så heldig å se flamingoer. Etter fotturen er det mulighet for en tur i gummibåt langs kysten, eller du kan dra på snorkeltur.

Lunsjen nytes på skipet mens det går et par timer mot Elizabeth-bukten (på Isabela) og de små Mariela-øyene som ligger inne i bukta. Med gummibåten kan man bevege seg helt inn i hjertet av områdets mangrovelandskap, der vi kan se de sjarmerende Galápagospingvinene, havleguaner og masser av fugleliv.

Middag og overnatting på skipet.

Dag 14. Galápagos. Fernandina og Isabela med skarven som ikke kan fly
Fernandina er den vestligste av Galápagosøyene, og en av de minst besøkte på seilruten. Du skal gå (2 km) ved Espinoza Point, som er bebodd av havleguaner, Galápagospingviner og skarver som har mistet evnen til å fly, siden de ikke har noen naturlige fiender. Til gjengjeld er de blitt fantastiske dykkere, og de kan dykke helt ned til 50 meter mellom klipper og stein for å finne føde. På land sitter de med vingene spredt ut for å tørke fjærene, og sammen med Galápagospingvinene er de noen av de mest sjeldne og sårbare fugleartene på Galápagos.

Mens du spiser lunsj på skipet går det over til Bolivar-kanalen ved Isabela. Her ligger det to vakre kratersjøer, Tagus Cove og Beagle Crater, og begge har klippesider som er ideelle for havfuglene når de skal bygge redene sine. Det er landgang og en fottur på 2 km i området.

Etterpå kan du bli med på en båttur langs kysten der man blant annet kan observere skarv, stormsvaler og blåfotsuler. Hvis du heller vil på en snorkletur er det også mulig.

Like før middag om bord letter skipet anker, og begynner på den 12 timer lange turen rundt den nordlige delen av Isabela til øya Santiago. På veien kommer du til å krysse ekvator to ganger.

Middag og overnatting på skipet.

Dag 15. Galápagos. Santiago med pelsseler og havfugler
Denne morgenen er vi ankommet til Santiagos vestlige del. Det var her Darwin brukte det meste av tiden sin på Galápagosøyene. Det er planlagt en fottur på 2 km fra Espumila-stranden, opp over bakkene og inn i landskapet. Stranden er blitt et viktig ynglested for havskilpadder, som vender tilbake år etter år. Når eggene klekkes (fra mars til august) er de bare de heldigste små skilpaddene som når fram til vannet. Mange fugler – fregattfugler, spottefugler og hegrer – lever på øya, og de rekker å fange de fleste av skilpaddene på veien mot havet.

Ved lunsjtid går båten til Puerto Egas, som også ligger på Santiago, og her skal du se nærmere på området (fottur, 2 km). Kysten er full av naturlige huler og lavatunneler som er kollapset, og det er gode oppholdssteder for pelsselen, som med den varme «frakken» sin foretrekker skyggen fremfor den varme stranden. Selen har tilpasset seg livet på Galápagos ved å slappe av i skyggen i løpet av dagen, og er i stedet aktiv om natten, der den jager føde i havet. Det bor en pelsselkoloni i en grotte ved enden av stranden, og det er ikke noe bedre sted på Galápagos til å observere disse spennende dyrene.

Om kvelden begynner den hittil lengste seilasen når vi setter kursen mot den østligste øya i Galápagos, San Cristobal.

Middag og overnatting på skipet.

Dag 16. Galápagos–Guayaquil. San Cristobal med sjøløver og blåfotsuler. Fly til Guayaquil og hjemreise
Denne morgenen har du din siste utflukt på Galápagos. Du går en tur på den lille, steinete Lobos-øya ved San Cristobals kyst. Her bor det en koloni av Galápagos-sjøløver, og man finner også flokker av blåfotsuler og fregattfugler. Hannene fra begge arter har spesielle måter å sjarmere hunnene på: Sulen viser fram de flotte føttene sine i en litt klønete dans, og fregattfuglen blåser opp den røde posen på brystet så han ser imponerende ut.

Etterpå blir du transportert til flyplassen på San Cristobal og flyr tilbake til fastlandet. Her lander du i byen Gyayaquil, som er Ecuadors største by med omkring 3,8 millioner innbyggere. Byen ble grunnlagt av erobreren Francisco de Orellana i 1638 og har fått navnet sitt etter beliggenheten ved Guayas-elva ikke langt fra elvas utløp i Stillehavet. Hvis det er tid nok får du en kort byrundtur og ser nærmere på den historiske bydelen Las Peñas, som vitner om byens rikdom i kolonitiden. Det er hjemreise fra Guayaquil lufthavn.

Dag 17. Ankomst til Oslo

Bemerk: Du blir om bord på M/Y Galápagos Odyssey når rundreisen slutter, da det er samme skip på ruten på forlengelsen. Det er ikke Albatros-reiseleder med på forlengelsen, men du ledsages av en høyt kvalifisert naturguide som er spesialist på Galápagos. I Guayaquil er det en engelsktalende lokalguide som deltar på byrundturen.

Pris
2019:
kr. 24 998,– per person i delt dobbeltlugar
kr. 39 996,– per person i enkeltlugar

2020:
kr. 26 998,– per person i delt dobbeltlugar
kr. 43 996,– per person i enkeltlugar

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Prisen inkluderer
 • Spesialisert naturguide på Galápagosøyene (engelsktalende)
 • Lokalguide på byrundturen i Guayaquil (engelsktalende)
 • Fly Galápagosøyene–Guayaquil
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltlugar på skipet M/Y Galápagos Odyssey
 • Helpensjon til og med frokost dag 16
 • Vann, kaffe og te om bord på skipet
 • Flyplasskatter og –avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Øvrige drikkevarer
 • Driks (beregn ca 35 USD per person per dag)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under «Prisen inkluderer»
Rated 5 out of 5 by from Drømmen om Galapagos ble oppfylt Det ble en opplevelsesrik reise, med en morsom og flink reiseleder Christian. I tillegg til informasjon om det vi så underveis, fikk vi lære mye om økonomi, politikk og samfunnsutvikling i Sør-Amerika. Han var også flink til å samle gruppen, slik at alle måltider ble felles. Galapagos ble like fantastisk som vi hadde håpet, med dyktige lokalguider. Vi hadde med forlengelsen av reisen, noe vi anbefaler. Båten er behagelig, med god mat og godt mannskap, og det var fint å få med seg flere øyer. Det eneste som ikke stemmer med programmet er omvisningen i Guayaquil på retur. Det er det ikke tid til, men vi ble møtt av en hyggelig mann som hjalp oss med innsjekking videre.
Date published: 2018-10-18
Rated 5 out of 5 by from En eventyrlig reise. Dette var en eventyrlig reise; en "once in a lifetime opplevelse". Vi har allerede anbefalt turen til andre. Når det er sagt, var programmet tidvis for tett. Med det mener vi at det var liten tid til å fordøye inntrykkene vi fikk.Spesielt første del av turen mens vi enda var på fastlandet. Den lille tiden vi hadde til rådighet til å dusje, skifte og forberede oss på neste utflukt, ble spist opp. Det synes jeg var et stress moment. Jeg skulle ønske at det hadde vært færre utflukter, og mer tid på hver plass. For oss var dette en "jomfrutur". ALLE inntrykk var NYE. Det tar tid å akklimatisere seg til nye lukter, temperatur og dyreliv. Dessuten måste man "ju mygga inn sej". Naturguidene i regnskogen og på Galapagos Island var veldig flinke. Det er viktig at Albatros benytter seg av lokale guider.
Date published: 2017-11-08
Rated 5 out of 5 by from herlig reise med spennende opplevelser reiselederen var kunnskapsrik,veldig bra å organisere,fikk fart på oss.godt humør,bra spansk, engelsk men jeg hadde nok noen problemer med svensken( jeg visste ikke at jeg var så dårlig på svensk,selv om jeg har svenske barnebarn!) fine hoteller,best var båtenOdyssey.Orientering om Equador grundig og interessant.oppholdet i jungelen gjorte stort inntryyk,men Galapagos øyene ga mest begeistring(ønsket å komme ditt etter at jeg leste om øyene som 9 åring!!) Dagbok av reisedagene,forfattet av reiselederen Sofie vakte allmenn begeistring.Jeg fotograferer vanligvis lite ,slik at det ikke vedlegges bilde(regner med å få oversendt bilder av ivrige fortegrafer fra hyggelig reiseselskapsdeltakere)
Date published: 2019-04-01
Rated 5 out of 5 by from En interessant og opplevelsesrik reise En fin reise og vår reiseleder var meget dyktig til å sørge for oss, da flyet ble omdirigert pga uro i Quito, og de første dagene ble endret. Vi vet at to av deltagerne,var misfornøyde og forsurnet stemningen i resten av selskapet. Ingen i reiseselskapet forsto hva de hadde å klage over. Reiseleder og Albatros gjorde en glimrende jobb til tross for alle endringene som oppsto. Båtturen til Galapagos var glimrende, men mange reagerte på at det ikke var tilfredsstillende sanitetsutstyr om bord (en av passasjerene skadet seg i et fall). Dette var vår 13. tur med Albatros.
Date published: 2019-10-27
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk opplevelse - Once in a lifetime:-) Reisen var fantastisk. Men legger jo merke til at til og med Galapagos var veldig "turistifisert" - men sån må det vel kanskje være. Utrolig hjelpsomme personer, spesielt på båten. Og så må jeg si at de lokale guidene var veldig kunnskapsrike og hyggelige.
Date published: 2018-11-13
Rated 5 out of 5 by from En spennende tur full av natur-opplevelser Reisen var svært spennende, dette skyldes ikke minst reiselederens kunnskapsnivå, erfaring og gode kjennskap til de områdene vi ferdes i. Negativt: På grunn av rasutsatt veg fikk vi ikke besøkt Papallacta i Andesfjellene. Denne veien hadde vært stengt siden Desember 2019, og Albatross hadde avlyst denne turen i Januar. På en såvidt dyr tur kan man forvente at Albatross hadde gjort undersøkelser i forkant om denne delen av programmet ville la seg gjennomføre. Her har deltakerne betalt for en vare de ikke fullt ut fikk. Forslag: Bading i det varme vannet var svært populært. Det kan med fordel legge til rette for mer bading. På stranda etter de varme turene i land og også fra skipet, (fra skipet var det ingen bademuligheter).
Date published: 2020-03-15
Rated 5 out of 5 by from Knallreise til spennende land Hadde hørt mye bra i forkant, og det var en tur som absolutt levde opp til forventningene. En tur med masse kontraster. Både de lokale guidene og Albatross sin guide var fantastiske og kunnskapsrike.
Date published: 2018-03-17
Rated 5 out of 5 by from En uvanlig flott og spennende reise. Ecuador, Amazonas og Galapagos var forskjellige og veldig spennende og unike påhver sin måte. Vår eminente guide J er enestående. Gjør alt for at alle skal ha det bra
Date published: 2019-04-16
 • y_2021, m_4, d_12, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.14
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_18
 • loc_no_NO, sid_ECRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

21ECRTR04BNO1309