Drømmen om Ecuador og Galápagos

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Drømmereise med cruise på Galápagos, økolodge i Amazonas og kulturhistorie i Quito og Otavalo.

Maks. 15 deltagere

Reisen begynner på Ecuadors fastland i hovedstaden Quito, der vi spaserer i den UNESCO-fredede gamle bydelen. I Amazonasregnskogen overnatter vi i en økolodge, som blir utgangspunktet for fotturer i regnskogen og besøk i en indianerlandsby.

I Otavalo besøker vi lokale samfunn der den opprinnelige befolkningens etterkommere har spesialisert seg i landbruk og kunsthåndverk og er fremragende til å spille panfløytemusikk, som er typisk for Andesfjellene.

Vi utforsker det enestående Galápagos med et komfortabelt lite cruiseskip og får sett Galápagos fra vannsiden og landsiden når vi drar ut på ekspedisjonsturer og nærstuderer dyrelivet på utvalgte øyer. Bli med Albatros til Stillehavets kronjuvel.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Cruise

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta USD

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Quito. Videre til Otavalo. Quitsato-soluret ved ekvator
Dag 2 Otavalo. Lokale samfunn, kratersjø og marked
Dag 3 Otavalo–Amazonas. Videre til Amazonasregnskogen
Dag 4 Amazonas. Tur i regnskogen og besøk hos kichwa-folket
Dag 5 Amazonas–Papallacta i Andesfjellene. Kolibrier i regnskogen og varme bad
Dag 6 Papallacta–Quito. Byvandring i Quito og Guayasamin-museet
Dag 7 Quito–Galápagos. Fly til Galápagos. Innsjekk på skipet og Galapagos informasjonssenter
Dag 8 Galápagos. Española – Grønn havskilpasse, Galápagos sjøløver og fugleliv
Dag 9 Galápagos. Floreana – grønn sand, rokker og Galápagos-pingviner
Dag 10 Galápagos. Santiago og Bartolomé – imponerende fortidslandskaper
Dag 11 Galápagos–Guayaquil. Kjempeskilpaddene på Santa Cruz. Fly til Guayaquil. Byrundtur og hjemreise
Dag 12 Ankomst til Oslo

Hoteller

Våre hoteller

Her kan du se de hotellene som våre gjester på rundreisen oftest bor på. Vær vennligst oppmerksom på at hotellendringer kan forekomme. I så fall vil hotellet være av tilsvarende eller høyere standard.

Hosteria Hacienda Pinsaqui

 • 30 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Wi-fi (gratis)

Hacienda Pinsaqui er en spansk gård fra 1600-tallet, og det er en opplevelse i seg selv å bo her. Haciendaen ligger like utenfor Otavalo, ved foten av Imbabura-vulkanen og er omgitt av en deilig hage hvor hestene går på beite. Stedets eiere er stolte hesteavlere og i deres hyggelig bar kan vi se bilder av hestene deres og premiene de har vunnet opp gjennem årene. Frokosten spises i hotellets restaurant og det er også mulig å få middag av høy kvalitet her. I haciendaen finnes det store stuer hvor det blir tent i peisen om kvelden og atmosfæren er helt enestående. Det er wi-fi (gratis) på hotellets fellesarealer, men forbindelsen er ikke den beste.

Du kan lese mere om hotellet her:

http://www.haciendapinsaqui.com/

Rom

Store rom innredet i samme stil som resten av haciendaen. Det finnes to enkeltsenger eller en dobbeltseng og peis eller elektrisk radiator så man kan holde varmen om natten. Sikkerhedsboks finnes i resepsjonen.

Termas de Papallacta

 • 32 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • 5 termiske bassenger
 • 1 polarbasseng
 • Gratis wi-fi
 • Spa (mot betaling)

Dette herlige hotellet ligger i Andesfjellene omgitt av det enestående Páramo-landskapet. Hotellet er kjent for sine termiske bad som er en lise for kropp og sjel. Det er fem termiske bad med hydromassasje og et kaldt basseng, et såkalt ”polarbasseng”, som fritt kan benyttes av hotellets gjester (spabehandlinger koster ekstra).

Hotellet er omgitt av flere naturstier som er lette å finne fram på og gir mulighet for ytterligere utforskning av området. På hotellet er det restaurant og bar.

Du kan lese mer på www.termaspapallacta.com

Rommene
Sjarmerende og romslige værelser med gulvvarme, telefon, safe, skrivebord og gratis wi-fi. Eget baderom med hårtørker.

Itamandi Eco Lodge

 • 19 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Utendørs bar
 • Basseng

Sjarmerende Itamandi Eco Lodge har 19 komfortable rom og liger ned til elva omgitt av regnskog. Lodgen er bygd så den harmonerer med omgivelsene og bevarer den sårbare naturen. Overdekkede gangbroer forbinder rommene med fellesarealene.

Måltidene nyter vi i den hyggelige restauranten,  og det blir alltid brukt friske, lokale råvarer. Lodgens bar ligger under åpen himmel og her blir det solgt friskpresset juice og andre kjølige drikkevarer. Baren ligger i forlengelse av bassengområdet der det er liggestoler til rådighet.

Du kan lese mer om lodgen her:
http://itamandi.com/

Rommene
Rommene er hyggelige og har en rustikk innredning som passer til omgivelsene. Utsikt til regnskogen eller elva. Alle har privat badeværelse.

M/Y Solaris

M/Y Solaris er et moderne og komfortabelt skip som gir gode betingelser for å utforske Galápagos.
Skipet er 36 meter langt og 9 meter bredt og har plass til 16 gjester. Det ble bygget i 2019 med ambisjoner om å kunne innfri de høyeste forventningene til et Galápagos-cruise. Det er god plass om bord. Det er 6 dobbeltlugarer med to enkeltsenger eller dobbeltseng og 5 enkeltlugarer med enkeltseng. Reiser du alene får du en enkeltlugar.

Skipets fellesarealer er innbydende. På øverste dekk er det en solterrasse med liggestoler der du kan nyte sola og utsikten. Måltidene (helpensjon om bord) spises i den hyggelige restauranten/baren og i loungen ved siden av er det mulig å slappe av og nyte en drink før middagen.

Du kan lese mer om skipet her:
https://yachtsolaris.com/

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
65 998,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Quito. Videre til Otavalo. Quitsato-soluret ved ekvator

Etter ankomst til Quito kjører vi til Otavalo, der vi skal overnatte.

Otavalo ligger i høylandet i Andesfjellene, og her bor det primært etterkommere av Ecuadors opprinnelige befolkning. På veien stopper vi ved Quitsato-monumentet, et solur som ligger på ekvator. I Ecuador er ekvator-linjen noe helt spesielt – både fordi landet er oppkalt etter ekvator, og fordi linjen går gjennom Cayambe-vulkanen, som er det høyeste og eneste snøkledde stedet på ekvatorlinjen. På veien til Otavalo kjører vi forbi Cayambe-vulkanen.

Overnatting i Otavalo.

Dag 2
Otavalo. Lokale samfunn, kratersjø og marked
Cotacachi-Cayapas nasjonalpark

I dag skal vi besøke noen av de lokale samfunnene i området. Menneskene her har spesialisert seg på landbruk og på flere forskjellige former for håndverk, for eksempel veving. Hver liten landsby har sitt spesielle mønster vevd inn i draktene, og mange bærer særpregede hodeplagg. Vi besøker en lokal musikerfamilie som viser oss hvordan de produserer og stemmer panfløyter, og de gir oss også en demonstrasjon av forskjellige instrumenter fra Andesregionen. Deretter skal vi besøke Cotacachi-Cayapas nasjonalpark, der den vakre smaragdgrønne vulkankratersjøen Cuicocha ligger. Vi går tur på krateret, og flere steder er det en fantastisk utsikt mot sjøen og de omkringliggende fjellene. Vi gjør et stopp i landsbyen Cotacachi, som er svært berømt for sin produksjon av lærvarer. Det blir også tid til å kjøpe med seg noen fine suvenirer når vi drar til det lokale markedet, der det er mulig å kjøpe vevde suvenirer, keramikk, smykker, treskjærerarbeid og mye mer.

Overnatting i Otavalo.

Dag 3
Otavalo–Amazonas. Videre til Amazonasregnskogen

Vi setter kursen mot Amazonas, som ligger i den østlige delen av Ecuador og huser halvdelen av landets pattedyr. Dette er den mest tilgjengelige delen av regnskogen med over 500 fuglearter, sommerfugler og aper. Utpå ettermiddagen kommer vi til Tena, der kanoer venter på oss så vi kan bli transportert de siste 20 minuttene til økologden vår. Her blir vi innkvartert og nyter en felles middag.

Overnatting i Amazonas.

Dag 4
Amazonas. Tur i regnskogen og besøk hos kichwa-folket

Hvis været tillater det, drar vi tidlig om morgenen på en kort tur i kanoer til et spesielt sted der papegøyer og parakitter samler seg for å spise mineralholdig slam. Det hjelper dem med å fordøye de fruktene og frøene de har spist, og det sitter gjerne hundrevis av fugler i de omkringliggende tretoppene som venter på å fly ned for å spise slam. Etter kanoturen nyter vi en solid frokost så vi er klar til resten av dagens opplevelser.

Vi skal på en 2–3 timers jungelvandring i regnskogen, der den lokale naturguiden vil fortelle hva de lokale plantene kan brukes til. Vi kommer til å observere mange forskjellige insekter, forskjellige fuglearter og – hvis vi er heldige – sågar krypdyr og aper.

Der blir tid til avslapning og lunsj på lodgen før vi skal besøke kichwa-folket, som vil vise oss hvordan de lever og fortelle om sitt samspill med regnskogen. Vi får også mulighet til å prøve en lokal drikk som er laget av gjæret yucca.

Overnatting i Amazonas

Dag 5
Amazonas–Papallacta i Andesfjellene. Kolibrier i regnskogen og varme bad

Vi padler i kanoer til Arajuna-broen, der vi fortsetter i buss mot Papallacta i Andesfjellene. På veien gjør vi stopp ved Guango Lodge, som ligger i et regnskogsområde, og her kan vi se kolibrier ganske nær – noen ganger opptil 14 forskjellige arter. Papallacta ligger i det spesielle og meget vakre ”Paramó”-landskapet i 3300 meters høyde. Her er vegetasjonen sparsom, og utsikten er av en annen verden. Vi innlosjerer oss på Hotel Termas Papallacta, som har egne termiske bad og et stort område med anlagte naturstier, der du også selv kan dra ut på en mindre tur. Vi nyter ettermiddagen på hotellet, der du fritt kan velge om du vil slappe av eller dra ut og se nærmere på området.

Dag 6
Papallacta–Quito. Byvandring i Quito og Guayasamin-museet

I dag skal vi utforske Ecuadors hovedstad, Quito, som er delt i to bydeler – den moderne og den historiske. Vi konsentrerer oss om den historiske, som av UNESCO er regnet som verdenskulturarv, og der kolonitidens spanske palasser, bygninger og imponerende kirker dominerer. Vi starter byvandringen på den sentrale plassen, Plaza de la Independencia, der byens katedral står og kneiser med sitt hvite klokketårn. Et av høydepunktene er jesuittkirken La Campaña. Dens utsmykning med mange tonn bladgull overgår ens fantasi. Vi besøker også ”El Panecillo”, som er en stor høyde midt i byen med en praktfull utsikt dels over den gamle bydelen og dels mot den nesten 5000 meter høye vulkanen ”Pichincha”.

Vi avslutter dagen i et av Quitos vakreste museer, oppført i maleren Oswaldo Guayasamíns hus. Her finnes den mest komplette samlingen av hans verker og det finnes også en utstilling av indiansk kunst av fineste kvalitet.

Overnatting i Quito.

Dag 7
Quito–Galápagos. Fly til Galápagos. Innsjekk på skipet og Galapagos informasjonssenter

Denne morgenen skal vi tidlig opp for å fly ca. 4 timer til Galápagos. Vi lander på øya Baltra, og her blir vi kjørt i buss til havnen, der vi i en zodiac (gummibåt) blir brakt ut til cruiseskipet M/Y Solaris. Vi finner oss til rette på skipet og nyter en lunsj.

Etter lunsjen går turen til byen San Christobal der vi skal besøke øy-gruppas informasjonssenter. Her på «Galapagos Interpretation Center» får vi et godt inntrykk av hva som venter oss på de kommende dagenes ekspedisjon og et innblikk i dyre-, plante- og menneskeliv på og ved Galápagos. Med ny viten returnerer vi til skipet og får en hyggelig kveld sammen .

Lunsj, middag og overnatting på skipet.

Dag 8
Galápagos. Española – Grønn havskilpasse, Galápagos sjøløver og fugleliv
Unge han-søløver på stranden

Her på den nordøstlige kysten av øya Española ligger Gardner Bay som er et fantastisk sted med turkisblått hav og et stort antall fargerike fisk som lever i revene. Her får vi mulighet for å snorkle side om side med grønne havskilpadder eller observere den legendariske Galápagos-sjøløven. Den hvite sandstranden er også en vigtig yngleplass for skilpaddene.

Etter lunsj på skipet seiler vi til Punta Suarez som også ligger på Española. Dette klippeområdet er hjemsted for de mest imponerende og forskjellige havfuglene i øyhavet. Langs den sørlige kysten byr de høye klippene på en spektakulær utsikt til furlger og havvann som presser seg gjennom hull i klippenes vakre formasjoner.

Frokost, lunsj og middag samt overnatting på skipet.

Dag 9
Galápagos. Floreana – grønn sand, rokker og Galápagos-pingviner

Halvøya Punta Cormorant utgjør den helt nordlige spissen av øya Floreana som ble dannet av et antall mindre vulkanske kjegler som er dekket av tropisk tørrskog (palo santo).  Der vi går i land blir vi ønsket velkommen av en liten koloni av Galápagos-sjøløver. Strandens grønne sand inneholder en høj andel glassaktige olivinkrystaller som har blitt blåst ut av de omgivende kjeglene med tuft. Sanden på den sørlige side av halvøya består av enda finere hvit koralsand som føles veldig glatt for føttene. Det er papegøyefisken som har pulverisert det og slepet det kalkrike skjelett av levende koraller. Med litt tur kan vi spotte rokker som elsker å begrave seg i sandbunden. I løpet av årets første måneder går de grønne stillehavsskilpaddene i land her for å begrave eggene sine.

Vi navigerer til Post Office Bay hvor du kan sende en feriehilsen fra den historiske tønden og slappe av. I tillegg til Galápagos-sjølover, grønne stillehavsskilpadder og gylne rokker kan du kanskje få øye på Galápagos-pingviner. Dette er nemlig det eneste sted det er pingviner i det sørøstlige øyhav. Utforsk den undersjøiske kraterringen rundt bukten Baroness Lookout med gummibåt eller havkajakk i eget tempo. Her er det himmelsk utsikt over kysten og det var kanskje nettopp derfor at en av Floreanas første kolonister, den eksentriske baronessen og selvutnevnte «keiserinne av Galápagos», Elouisa von Wagner Borquet bygde huset sitt her. Hun og en av hennes elskere var de første i en rekke mystiske forsvinninger og dødsfall på 1930-tallet og den historie skal vi høre mer av fra reiselederen.  

Middag og overnatting på skipet.

Dag 10
Galápagos. Santiago og Bartolomé – imponerende fortidslandskaper
Lavaformation på Sullivan Bay

Om formiddagen skal vi besøke Sullivan Bay på øya Santiago, og besøket her kan ikke sammenlignes med de andre. Her er den største severdigheten den svarte lavastrømmen som strekker seg fra små koniske søyler nedover øya mot stranden. Lavaen er avleiret for over hundre år siden, men kunne fremdeles se ut som om den kom i går, om det ikke var for at forskjellige hardføre planter allerede er i gang med å kolonisere den. Å sette fot på lavaen er som å sette fot på månen, og er du interessert i geologi og vulkanologi, er dette et av de mest interessante stedene i verden.

Om ettermiddagen drar vi til Bartolomé er kjent for å være Galápagos’ ”flaggskip”, og det er absolutt ikke overdrevet. Den lille øya er synonym med Galápagos’ barske skjønnhet og de vakre klippeformasjonene, som stort sett alle stammer fra den sammenraste toppen. Vi skal opp på toppen av øya, der vi har utsikt til kanten av en undersjøisk vulkan. I vannet ser man ofte flokker av hvittippet hai, og fra januar til mars yngler havskilpadder på øya. Vi har gode sjanser til å se røde krabber, lavafirfisle, Galápagos-pingviner og Galápagos-hauk.

Frokost, lunsj og middag samt overnatting på skipet.

Dag 11
Galápagos–Guayaquil. Kjempeskilpaddene på Santa Cruz. Fly til Guayaquil. Byrundtur og hjemreise

Den perfekte avslutningen på besøket i Galápagos får vi på øya Santa Cruz, der de fascinerende kjempeskilpaddene har sitt domene. Iført gummistøvler (som utleveres på skipet) kan vi bevege oss inn i de sølete områdene der skilpaddene lever, og vi har gode muligheter til å komme helt innpå dem.

Deretter drar vi ut til øya Baltra, blir transportert til lufthavnen og flyr tilbake til fastlandet. Her lander vi i byen Guayaquil, som er Ecuadors største by med omkring 3,8 millioner innbyggere. Byen ble grunnlagt av erobreren Francisco de Orellana i 1538 og har fått sitt navn etter beliggenheten ved Guayas-elva ikke langt fra utløpet i Stillehavet. Vi tar en kort byrundtur og ser nærmere på den historiske bydelen, Las Peñas, som vitner om byens rikdom i kolonitiden. Sist på ettermiddagen kjører vi til lufthavnen og reiser hjem.

Dag 12
Ankomst til Oslo

Om Galápagos

Øyene ligger ca. 1000 km vest for kysten av Sør-Amerika i den kalde Humboldtstrømmen, som med jevne mellomrom blir oppvarmet og forvandlet til naturfenomenet ”El Niño” med ubehagelige følger for klimaet mange steder på jorden. Det næringsrike vannet, som kommer helt fra Antarktis, er kaldt, og det betyr at det inneholder forholdsvis mye oksygen. Dette rikelige oksygenet og næringsstoffene er grunnlaget for øyenes enestående plante- og dyreliv.

Charles Darwin kom i 1835 til Galápagos på sin lange odyssé som naturforsker med skipet "Beagle". Han fant enhver forskers paradis – en sann orgie av forunderlige naturfenomener med kjempekrabber, rovfugler, sjøløver, kjempeskilpadder og havleguaner som kunne studeres på mindre enn en meters avstand. Hver art varierte i utseende og atferd fra øy til øy, til tross for at de øyensynlig stammet fra samme opprinnelige art. Darwin brukte mange år til å tenke over sine iakttagelser og ikke minst konsekvensene av dem før han utgav sitt skjellsettende verk ”Om artenes opprinnelse”.

På dette cruiset kommer vi like nær innpå fantastiske havfugler, sjøløver, pelikaner, havleguaner og skilpadder som Charles Darwin selv gjorde. Oppholdet på den fascinerende øygruppen er sannsynligvis den største naturopplevelsen i Sør-Amerika for den som setter pris på de helt spesielle naturhistoriske forholdene.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
15 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Quito og Guayaqil–Oslo med mellomlanding
 • Fly Quito–Galápagosøyene–Guayaquil
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på fastlandet
 • Innkvartering i delt dobbeltlugar på skipet M/Y Solaris på Galápagos
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 4 samt dag 7–10
 • Middag dag 3–4 samt dag dag 7–10
 • Transitkortskatt på Galápagos (verdi USD 20)
 • Avgift til Galápagos nasjonalpark (verdi USD 100)
 • Flyplasskatter og -avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar
 • Øvrige måltider
 • Driks (beregn ca. USD 60 på fastlandet samlet for hele reisen, og USD 35 per person per dag om bord på skipet)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Hånden på hjertet

Information

Som alltid når det gjelder reiser der det er fokus på naturen og dyrelivet gjør vi oppmerksom på at det aldri er noen garanti for å se alle dyreartene nevnt i programmet. Men på Galápagos er det allikevel veldig store sjanser.

Opplysninger om reisen

Pakkeliste

 • Mindre ryggsekk eller veske til utflukter. (Når vi skal i land på Galápagosøyene, kan det bli nødvendig å gå i land på steder der vannet kan komme opp til knærne. Derfor kan det være nyttig å ha en vanntett ryggsekk)
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Snorkleutstyr (der er utstyr på båten, men man kan naturligvis ta med sitt eget)
 • Gode tursko
 • Sandaler/praktisk fottøy (for eksempel sportssandaler), som kan tåle å bli våte ved landstigning i vann
 • Vindjakke og genser, siden det kan bli kjølig om kvelden når vi kommer opp i høydene
 • Regnjakke og insektmiddel til opphold i regnskogen
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller
 • Sommertøy (bomull) til dagene på cruiseskipet
 • Kikkert
 • Lommelykt

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 10 personer (det kan maksimalt være 15 deltagere på reisen). Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Seilrute

Cruiseskipets rute kan bli endret pga. vind- og værforhold. Reisen vil inneholde de samme høydepunktene, men rekkefølgen kan variere.

 

Fysisk form og høydesyke

For å delta på denne reisen må du være i vanlig god fysisk form. Reisen egner seg ikke for bevegelseshemmede.

Ved opphold på mer enn 2500 meters høyde er det risiko for utvikling av høydesyke.

Symptomene på høydesyke er hodepine, svimmelhet og pustevansker. Har du vedvarende eller tiltagende symptomer bør du omgående sørge for å komme ned på lavere høyde. Det er viktig å drikke rikelig væske når man oppholder seg i høyden.

Det finnes medisin mot høydesyke som også kan tas forebyggende. Vi anbefaler at man snakker med sin egen fastlege om dette.

På rundreisen besøker vi følgende steder som ligger over 2500 meter:
Quito: 2800 meter
Otavalo: 2600 meter
Papallacta: 3300 meter

Ecuador

Her kan du få vite mer om Ecuador:
www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/ecuador

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Utvidelser

Type Reiseforlengelse
Varighet 4 dager
Pris Fra 29 998,–
3 netters forlengelse på 5* hotell på Galápagos

Du kan forlenge reisen din med ytterligere 3 netter på Galápagos-øyene, med et program som gir deg mulighet til å se enda mer av alt øyene har å by på.

Dag 11 (Siste dagen på rundreisen) Galápagos. Santa Cruz – Kaffe, sukkerrør og strendene Playa Brava og Playa Mansa

Det er på tide å ta avskjed med resten av gruppen og dra på eventyr med kyndige lokale. Vi skal på besøk på en lokal kaffeplantasje og sukkerrørfarm som ligger 300 meter over havets overflate. Her er gjennomsnittstemperaturen på 22 grader takket være havstrømmene som går forbi øyene. Det gjør klimaet perfekt til å dyrke de spesielle kaffebønnene. Du lærer om den prosess det er å dyrke, høste og forarbeide kaffebønnene underveis på en tur rundt på plantasjen. Turen avsluttes med en deilig lunsj. 

Etterpå går turen til byen Puerto Ayora og besøk i Tortuga-bukta, en strand med hvit sand og turktisblått vann. For å nå dit skal vi på en ca. 45 minutter lang spasertur på en sti gjennom en kaktusskog. I bukta ligger to strender – Playa Brava, som er kjent for å være et bra sted å surfe og Playa Mansa som ligner et basseng med sin hvite sand. Her er det bra å snorkle. I mangroven kan du observere en rekke dyrearter som flerfarget krabbe, pelikan, revhai og karakteristisk havleguan og skilpadde som kun finnes her på Galápagos. 
Lunsj er inkludert. 

Dag 12 og 13 Galápagos. Santa Cruz – Ubebodde Seymour og South Plaza, mulighet for å snorkle med sjøløver. 

I de kommende to dagene er det to utflukter (rekkefølgen avhenger av lokale forhold) til henholdsvis de ubebodde Seymour og South Plaza. 

Den ene utflukten går til Seymour som er en liten ubebodd holme som for mange vil fremstå som typisk Galápagos. Det er et sant naturparadis med ynglekolonier for havfugler. Her er det god mulighet for å komme helt nært innpå øyas berømte kjendiser – blåfotsule, fregatfugl, Galápagos-sjøløve og Galápagos landleguan. 

Det er dags å utforske et av de mest populære snorklestedene, Mosquera Islet som ligger midt mellom Seymour og North-kanalen. Her vil det være mulig å svømme i fint selskap med de lekende Galápagos-sjøløvene. De har nemlig sin største koloni (i hele øygruppa) er på stranden. 

Den andre utflukten går til den ubebodde South Plaza som er et av de besøkene på Galápagos-øyene du virkelig ikke vil gå glipp av. Den er riktignok liten, men her er det en helt annen stemning enn på noen av de andre øyene. Samtidig er den arketypisk for Galápagos med din store sjøløvebestand (den neststørste i øygruppen) og havfuglene som svever langs de spektakulære klippene. Det mest iøyenfallende er nok hvor mye det ligner Jurassic Park her. Det er både hav- og landleguaner og ganske mange, så du må se deg for når du går, så du ikke snubler over dem mens du nyter synet av de eksotiske, vakre og enorme fikenkaktustrærne. 

I etterkant av en av de to utfluktene vil det være et matlagingsshow på restaurant Bahia Mar. Kokken tilbereder en lekker tradisjonell ceviche mens du bare kan slappe av og se på, og selvfølgelig kose deg med en kveld med et godt måltid før du drar tilbake til hotellet. 

2 x frokost, 2 x frokost og 1 x middag

Dag 14 Charles Darwin forskningsstasjon og hjemreise

Om formiddagen legger vi veien forbi Charles Darwin forskningsstasjon som opprinnelig ble grunnlagt med henblikk på forskning og vedlikeholdelse av Galápagos som en stor nasjonalpark i verdensklasse. Forskningen tar naturligvis utgangspunkt i evulosjonslære men det brukes også mange krefter på å bevare naturen i dens opprinnelige og unike form til tross for slitasje fra skadedyr, turisme og innbyggere. I dag er mange lokale involvert og direkte avhengige av at Galápagos-øyene blir bevart og beskyttet. Forskningsstasjonen består av en forskningsavdeling, et bibliotek og et museum som også driver et rehabiliteringsprosjekt for skilpadder. Under vårt besøk har vi ikke adgang til forskningsavdelingen men besøker museet som gir et godt overblikk over Galápagos-skilpaddene. 

Etter besøket blir du transportert til flyplassen på San Cristobal og fløyet tilbake til fastlandet. Her lander du i byen Guayaquil som er Ecuadors største by med ca. 3,8 millioner innbyggere. Byen ble grunnlagt av erobreren Francisco de Orellana i 1538 og har fått navnet sitt på grunn av beliggenheten ved Guayas-elven, ikke langt fra dens utløp i Stillehavet. Hvis det er tid til det, får du en kort byrundttur og en titt på den historiske bydelen Las Peñas som vitner om byens rikdom i kolonitiden. Hjemreisen går fra Guayaquil flyplass.  
Frokost

Dag 15 Ankomst til Oslo

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Prisen inkluderer

Indkluderet i prisen:

 • Lokalguide på utfluktene (engelsktalende)
 • Fly Galápagos-øyene–Guayaquil
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på hotell i delt dobbeltrom
 • 3 frokoster, 3 lunsjer og 1 middag
 • Flyplasskatter- og avgifter
Prisen inkluderer ikke

Ikke inkludert i prisen:

 • Drikkevarer
 • Driks (beregn ca USD 120 pr. person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under «Prisen inkluderer»
Rated 5 out of 5 by from Drømmen om Galapagos ble oppfylt Det ble en opplevelsesrik reise, med en morsom og flink reiseleder Christian. I tillegg til informasjon om det vi så underveis, fikk vi lære mye om økonomi, politikk og samfunnsutvikling i Sør-Amerika. Han var også flink til å samle gruppen, slik at alle måltider ble felles. Galapagos ble like fantastisk som vi hadde håpet, med dyktige lokalguider. Vi hadde med forlengelsen av reisen, noe vi anbefaler. Båten er behagelig, med god mat og godt mannskap, og det var fint å få med seg flere øyer. Det eneste som ikke stemmer med programmet er omvisningen i Guayaquil på retur. Det er det ikke tid til, men vi ble møtt av en hyggelig mann som hjalp oss med innsjekking videre.
Date published: 2018-10-18
Rated 5 out of 5 by from En eventyrlig reise. Dette var en eventyrlig reise; en "once in a lifetime opplevelse". Vi har allerede anbefalt turen til andre. Når det er sagt, var programmet tidvis for tett. Med det mener vi at det var liten tid til å fordøye inntrykkene vi fikk.Spesielt første del av turen mens vi enda var på fastlandet. Den lille tiden vi hadde til rådighet til å dusje, skifte og forberede oss på neste utflukt, ble spist opp. Det synes jeg var et stress moment. Jeg skulle ønske at det hadde vært færre utflukter, og mer tid på hver plass. For oss var dette en "jomfrutur". ALLE inntrykk var NYE. Det tar tid å akklimatisere seg til nye lukter, temperatur og dyreliv. Dessuten måste man "ju mygga inn sej". Naturguidene i regnskogen og på Galapagos Island var veldig flinke. Det er viktig at Albatros benytter seg av lokale guider.
Date published: 2017-11-08
Rated 5 out of 5 by from herlig reise med spennende opplevelser reiselederen var kunnskapsrik,veldig bra å organisere,fikk fart på oss.godt humør,bra spansk, engelsk men jeg hadde nok noen problemer med svensken( jeg visste ikke at jeg var så dårlig på svensk,selv om jeg har svenske barnebarn!) fine hoteller,best var båtenOdyssey.Orientering om Equador grundig og interessant.oppholdet i jungelen gjorte stort inntryyk,men Galapagos øyene ga mest begeistring(ønsket å komme ditt etter at jeg leste om øyene som 9 åring!!) Dagbok av reisedagene,forfattet av reiselederen Sofie vakte allmenn begeistring.Jeg fotograferer vanligvis lite ,slik at det ikke vedlegges bilde(regner med å få oversendt bilder av ivrige fortegrafer fra hyggelig reiseselskapsdeltakere)
Date published: 2019-04-01
Rated 5 out of 5 by from En interessant og opplevelsesrik reise En fin reise og vår reiseleder var meget dyktig til å sørge for oss, da flyet ble omdirigert pga uro i Quito, og de første dagene ble endret. Vi vet at to av deltagerne,var misfornøyde og forsurnet stemningen i resten av selskapet. Ingen i reiseselskapet forsto hva de hadde å klage over. Reiseleder og Albatros gjorde en glimrende jobb til tross for alle endringene som oppsto. Båtturen til Galapagos var glimrende, men mange reagerte på at det ikke var tilfredsstillende sanitetsutstyr om bord (en av passasjerene skadet seg i et fall). Dette var vår 13. tur med Albatros.
Date published: 2019-10-27
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk opplevelse - Once in a lifetime:-) Reisen var fantastisk. Men legger jo merke til at til og med Galapagos var veldig "turistifisert" - men sån må det vel kanskje være. Utrolig hjelpsomme personer, spesielt på båten. Og så må jeg si at de lokale guidene var veldig kunnskapsrike og hyggelige.
Date published: 2018-11-13
Rated 5 out of 5 by from En spennende tur full av natur-opplevelser Reisen var svært spennende, dette skyldes ikke minst reiselederens kunnskapsnivå, erfaring og gode kjennskap til de områdene vi ferdes i. Negativt: På grunn av rasutsatt veg fikk vi ikke besøkt Papallacta i Andesfjellene. Denne veien hadde vært stengt siden Desember 2019, og Albatross hadde avlyst denne turen i Januar. På en såvidt dyr tur kan man forvente at Albatross hadde gjort undersøkelser i forkant om denne delen av programmet ville la seg gjennomføre. Her har deltakerne betalt for en vare de ikke fullt ut fikk. Forslag: Bading i det varme vannet var svært populært. Det kan med fordel legge til rette for mer bading. På stranda etter de varme turene i land og også fra skipet, (fra skipet var det ingen bademuligheter).
Date published: 2020-03-15
Rated 5 out of 5 by from Knallreise til spennende land Hadde hørt mye bra i forkant, og det var en tur som absolutt levde opp til forventningene. En tur med masse kontraster. Både de lokale guidene og Albatross sin guide var fantastiske og kunnskapsrike.
Date published: 2018-03-17
Rated 5 out of 5 by from En uvanlig flott og spennende reise. Ecuador, Amazonas og Galapagos var forskjellige og veldig spennende og unike påhver sin måte. Vår eminente guide J er enestående. Gjør alt for at alle skal ha det bra
Date published: 2019-04-16
 • y_2022, m_1, d_25, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.20
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_18
 • loc_no_NO, sid_ECRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser