Drømmen om Sorrento

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev sjarmerende Sorrento, storbyen Napoli, det antikke Pompeii og den billedskjønne Amalfikysten

På denne reisen til området Campania i Sør-Italia har vi vår base på et lite, hyggelig hotell i kystbyen Piano di Sorrento. Byen ligger vakkert til ved Middelhavet med en blendende utsikt over Napolibukta og Vesuvs karakteristiske silhuett i det fjerne.

Vi utforsker både vår bydel og selve Sorrento samt de mange andre høydepunktene som regionen har å by på – blant annet ruinbyen Pompeii, som forsvant i aske fra vulkanen Vesuv for 2000 år siden. Vi besøker Napoli, byen der pizzaen ble oppfunnet, og begir oss ut på oppdagelse langs den berømte Amalfikysten og det er mulig å kjøpe en dagsutflukt til øya Capri, som er en herlig miks av romerske ruiner, designerbutikker og dramatisk kystlandskap. Mange elsker Italia på grunn av den gode maten og vinen. Som en ekstra appetittvekker har vi derfor lagt inn et besøk på en herlig vingård ved foten av Vesuv, der vi skal smake på områdets spesialiteter.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Napoli. Napolibukta, Sorrentohalvøya og Sorrento
Dag 2 Ruinbyen Pompeii, besøk på vingård, vulkanen Vesuv og skjønne Sorrento
Dag 3 Lokale opplevelser i fjellene bak Sorrento med smaksprøver på lokale delikatesser
Dag 4 Napolis høydepunkter – klesvask, kongeslott og historie
Dag 5 Den flotte Amalfikysten med båt til Amalfi og Positano
Dag 6 Caserta og Italias Versailles, kongeslottet La Reggia
Dag 7 Frivillig utflukt til den romantiske øya Capri med Villa San Michele
Dag 8 Hjemreise fra Napoli

Hoteller

Hotel Astoria

Vi har valgt å bo sentralt i Sorrento på flotte Hotel Astoria, som i årtier har vært et populært hotell blant skandinaviske reisende. Hotellet ligger bra til midt i rolige Sorrento, og de små lukkede veiene gjør at det ikke er trafikkstøy.

Hotel Astoria
Via Santa Maria delle Grazie 24
80067 Sorrento (NA) - Sorrento Coast – Italy
Tlf. +39 081 8074030
Fax +39 081 5324842
Hotellet har deponeringsboks, tv og hårtørker på værelset. Les mere på hotellets hjemmeside:
www.hotelastoriasorrento.com.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
13 498,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Napoli. Napolibukta, Sorrentohalvøya og Sorrento
Napoli er pizzaens arnested

Vi flyr fra Oslo til Napoli. Fra flyplassen kjører vi sørover ned gjennom det vakre italienske landskapet til vårt herlige hotell.

Fra bussen har vi utsikt til den vakre Napolibukta, der vi møtes av enestående landskap med bakker og daler, høye fjell og omponerende villaer. Blomstrende appelsin- og sitrontrær, vinstokker og oliventrær pynter opp de flotte terrassene som skråner bratt mot det dypblå Middelhavet. Her blir man overveldet av duften fra det spirende blomsterhavet, middelhavsplantene, det vakre lyset og den betagende utsikten som kan tiltrekke seg blikket i timevis. 

Det var romerne som oppdaget Sorrento først, men på 1800-tallet ble den sjarmerende byen for alvor gjenoppdaget av englenderne, og den ble raskt et sentrum for intellektuelle fra hele Europa. Her bodde og arbeidet blant annet filosofisen Nietzsche, og Henrik Ibsen skrev Peer Gynt i nettopp denne byen. Sorrento ble et eksklusivt turistmål, og slik er det fremdeles. Byens skjønnhet og herlige stemning tiltrekker fremdeles mange reisende.

Vi bor på det hyggelige byhotellet Astoria, som naturligvis ligger rett i sentrum av den eksklusive kystbyen Sorrento. Hotellet har vært kjent blant skandinaviske reisende i mange år, og det er et fantastisk utgangspunkt for våre mange opplevelser i området. Bussen kan ikke jøre helt fram til det forholdsvis trafikkfri sentrum, så vi må gå det siste stykket til hotellet. Bagasjen vår blir det tatt godt hånd om. Avhengig av når vi kommer fram til hotellet blir det tid til å orientere seg i området før vi spsier middag på hotellet.

Dag 2
Ruinbyen Pompeii, besøk på vingård, vulkanen Vesuv og skjønne Sorrento
Pompeii med vulkanen Vesuv i bakgrunnen

I dag starter vi dagen i skyggen av vulkanen Vesuv. Vi skal flere tusen år tilbake i tiden og besøke den legendariske byen Pompeii. Byen ble begravd under et tykt lag aske og pimpstein under det voldsomme vulkanutbruddet i år 79. Askeregnet varte i tre døgn, og byens ca. 15.000 innbyggere flyktet hals over hode for å komme i sikkerhet. Begivenheten ble levende beskrevet av Plinius den yngre i to brev til Tacitus, som han paradoksalt nok avsluttet med ordene: ”Alt dette er slett ikke verdig til å gå over i historien, du skal ikke lese det med henblikk på å skrive om det (...)”. Til tross for det er beretningen om Pompeiis skjebne blitt overlevert helt fram til i dag, og det er en fascinerende historie som fremdeles beveger tilhørere nå, nesten 2000 år senere. Helt fram til 1748 sto tiden stille i Pompeii, men etter det ble byen vekket fra sin tornerosesøvn.

Utgravingene er ikke avsluttet ennå, og man føler seg virkelig hensatt til en annen tid når man beveger seg rundt i byens gater. På vandringen vår ser vi at man allerede den gang hadde rennende vann i husene, kloakksystemer, fantastiske veggmalerier, patrisierhus, bakerier, templer, badehus med termiske bad og en lokal bar. Som ved et trylleslag forstummet alt liv i byen, og med vår fantasi vekkes den til live igjen. (Inklusiv entré 15 €)

Etter å ha vandret rundt i de små gatene innhyllet i antikkens historier, blir det tid til å besøke en lokal vingård ved foten av den dramatiske vulkanen. Det er tid for lunsj, og vi skal smake på lokale spesialiteter som bruschetta, provolone, salami og skinke. Vi befinner oss i det området som lager Italias beste pasta, så natrligvis skal vi også smake på den lokale pastaformen, "paccheri", som blilr servert i en tomatsaus med friske tomater som har tilbragt livet under den italienske solen på Vesuvs skråninger. Til maten skal vi smake på gårdens vin, blant annet den hvite Falanghina og vin fra Vesuv laget på den lokale druen Lacryma Christi, Kristi tårer.

Om ettermiddagen skal vi se nærmere på vulkanen Vesuv, med den majestetiske vulkankjeglen som strekker seg mot himmelen i det fjerne. Vesuvs berømte utbrudd for snart 2000 år siden ødela blant annet byene Pompeii og Herculanum. Innbyggerne i området lever i skyggen av den aktive vulkanen med den vakre beliggenheten. Vi skal helt opp til toppen av den 1200 meter høye vulkanen, der man kan se ned i det imponerende krateret. Turen krever at man ikke er vondt for å gå og kan bestige de siste høydemetrene før krateret.

(Inklusiv entré til Vesuv nasjonalpark, 10 €).

Etter en opplevelsesrik dag spiser vi middag om kvelden.

Dag 3
Lokale opplevelser i fjellene bak Sorrento med smaksprøver på lokale delikatesser

I dag ser vi nærmere på vår egen lille by. Fra om morgenen går vi en liten tur gjennom byen og ser på den flotte utsikten samt den fine katedralen på hovedgaten. 

Mange kjenner Sorrento fra sangen ”Torna Surriento” – tilbake til Sorrento – som ble sunget av den verdensberømte tenoren Enrico Caruso, som bodde i byen i en periode. Allerede i romertiden var byen et yndet turistmål, og keiser Augustus og keiser Marcus Aurelius besøkte stedet. De lokale hevder at bynavnet stammer fra Homers mytiske verden, der sirenene prøvde å forføre Odysseus fra klippen.

Siden ble Sorrento gjestet av Europas kunstelite – både Ibsen, Byron, Goethe, Stendhal og Nietzsche bodde her i vintermånedene, og flere av de fine, gamle hotellene kan fremdeles oppleves i byen.

Vi skal ut på en halvdagsutflukt der vi utforsker den vakre naturen på Sorrentohalvøya. Den frodige halvøya kan by på mange gode opplevelser og utflukter. Vi begynner med å kjøre til noen av de små stedene i fjellene bak Sorrento, som Massa Lubrense, Termini og Sant'Agata. Det blir naturligvis tid til et par pauser underveis før vi er framme ved et lite lokalt gårdsbruk som ligger rett overfor Sorrento. Her får vi en lett lunsj med lokale spesialiteter – blant annet deres egen vin, hjemmelagd ost og kanskje også andre smakebiter fra området. Heretter går turen til Sorrento, der vi nyter ettermiddagen. De spreke kan ta beina fatt og spasere den korte turen ned til byen.

Ettermiddagen er satt av til egne eventyr i Sorrento. Sett deg ned en stund og nyt den imponerende utsikten mot Napoli, med øyene Ischia og Procida i det fjerne.

Man blir vitterlig fortryllet av områdets skjønnhet og mange farger, og plutselig virker hverdagen hjemme så langt unna. Gå for eksempel en tur i den maleriske gamle bydelen og besøk Piazza Tasso eller den gamle klosterhagen med det lokale museet. Byen har også mange herlige restauranter og barer samt fine butikker som selger klær, lærvarer og håndsydde sko til rimelige priser.

Vi er tilbake på hotellet utpå ettermiddagen.

Dag 4
Napolis høydepunkter – klesvask, kongeslott og historie
En kongelig utsikt

I dag skal vi tilbringe dagen i storbyen Napoli. Byen er ofte oversett, og har tidligere hatt et litt dårlig rykte. I dag er byen gjenoppstått og er ikke lenger Sør-Italias stygge andunge – den har blitt til en vakker svane. På ekte søritaliensk vis er den full av liv, og man står midt i en kakofoni av ropende gateselgere, bråkende scootere og insisterende italiensk musikk som strømmer ut fra en tilfeldig leilighet der den spraglete klesvasken henger svaiende til tørk utenfor vinduet.
 
Den gamle spanske bydelen har fremdeles den sjarmen man forbinder med Napoli. Man kan nesten forestile seg bysbarnet Sophia Loren slentre elegant gjennom gatene mens italienske menn sender lange blikk etter henne. Noen vil gjenkjenne steder og navn fra film og den populære bokserien "Mi briljante venninne" av Elena Ferrante.
 
Vi hører litt om den sjarmerende storbyen og ser noen av de mest kjente og vakre stedene. Vi passerer San Carlo-operaen og kommer frem til et av byens arkitektoniske juveler, kongeslottet Palazzo Reale som dominerer den store plassen Piazza del Plebiscito. Det store slottet var kun et av den Bourbonske kongefamiliens fire residenser. Her møtes vi av flotte trapper, storslåtte saler og mye historie. Man kan virkelig forstå den makten og posisjonen som kongene over Kongedømmet Napoli og Kongedømmet De to sicilier hadde fra 1735 frem til Italias sammenlegging i 1861. (Entré 6€ er inklusiv)
 
Vi skal også besøke det spennende arkeologiske nasjonalmuseet, som blant annet viser funn fra Pompeii, ikke minst den berømte Alexander-mosaikken som forestiller Alexander den Store i kamp mot perserkongen i 333 fvt. i slaget ved Issos. Gulvmosaikken ble funnet i Pompeii og er nå en av museets stoltheter. Entré til museet (15 €) er inkludert i reisens pris.
 
Napoli er kjent for sin pasta, og Sophia Loren har uttalt om sine flotte former at "alt du kan se skyldes spaghetti" – men det er pizzaen vi må takke byen for, for pizzaen er nemlig født i Napoli, akkurat som Sophia Loren. Her skal pizzaen være enkel. Ofte bare med tomat, mozzarella og basilikum, eller enda mer enkel med bare tomat og hvitløk, en såkalt "marinara". De bør stekes i en vedfyrt ovn og bare i maks. 90 sekunder. Som lunsj i dag må det være på sin plass å teste en av de lokale pizzaene.
 
Etter en full dag i Napoli drar vi tilbake langs kysten til hotellet vårt der vi spiser middag sammen.

Dag 5
Den flotte Amalfikysten med båt til Amalfi og Positano

Fra hotellet tar vi trappene ned til havnen der hurtigbåten venter på oss. Vi setter osstil rette, og svevende over det blå vannet beveger vi oss rundt pynten til den sørlige skråningen av Sorrentohalvøya. Den anses av mange for å være Italias – og kanskje verdens – vakreste og mest spektakulære kyststrekning. Her reiser Amalfikystens frodige, grønne fjell seg bratt opp fra havet, og små, hyggelige byer, som den kjente Amalfi, ligger som perler på en snor mellom forrevne klipper med en fantastisk utsikt over Middelhavet.

De maleriske husene er nærmest limt fast på klippen, og arkitekturen bærer preg av de fremmede folkeslagene som gjennom tidene har invadert området.

Vi kommer først fram til Positano, den fargerike byen som ligger klistret oppover fjellsiden. Skal man rundt i byen må man være vant til å gå, siden det er mange trapper, men byen kan også nytes fra kysten.

Etter et par timer går båten videre til Amalfi, som ikke ligger langt unna. Amafli var en av de fire italienske sjøfartsrepublikkene og en viktig brikke i italiensk historie. Her har handelen florert i over tusen år. Korn, vin, salt og slaver, Amalfi handlet med alt, og den lille byen som i dag rommer 5000 sjeler, hadde opp til 80 000 innbyggere i sin storhetstid. I dag kan man gå på oppdagelse i de snriklete gatene og få en følelse av fortidens storhet. I dag er Amalfi et attraktivt feriemål på linje med Sorrento. 

Hovedbyen Amalfi, som var en av de fire italienske sjøfartsrepublikkene, har vært en meget viktig brikke i Italias historie, og i dag er området et attraktivt feriemål på linje med Sorrento. Vi går en tur og ser nærmere på den hyggelige byen med den vakre kirken.

I dag er middagen på egen hånd, og om kvelden kan du for eksempel utforske en av Sorrentos mange herlige restauranter. Liker man enkle pastaretter eller risotto med skalldyr nede ved havnen eller i de smale gatene, eller vil man slå til med en middag på Sorrentos kjente restaurant Il Buco med 1 stjerne i Michelinguiden? Det er opp til deg! På Il Buco kan man spise for 85€ for en femretters meny og oppover.

Dag 6
Caserta og Italias Versailles, kongeslottet La Reggia

Italia fantes ikke som samlet stat før i 1870, og det området vi reiser rundt i tilhørte det store kongeriket De to Sicilier. Geografisk besto dette riket av den nederste halvparten av den italienske "støvelen" og "ballen" Sicilia. Dette kongeriket ble på midten av 1700-tallet regjert av kong Carlo Borbone. Han må ha hatt høye tanker om seg selv, siden han valgte å oppføre verdens største kongelige palass, La Reggia, som vi finner 25 kilometer fra Napoli. Byggingen startet i 1752 og ble avsluttet 22 år senere i 1774. 

Slottet sammenlignes ofte med det franske praktslottet Versailles. La Reggia er en enormt bygning med en lengde på nesten 250 meter, og det har 1200 rom fordelt på hele 253 000 kvadratmeter. Selv den mest iherdige rengjøringsarbeideren blir svett bare ved tanken. Det er et spektakulært palass, og det står da også på UNESCOs verdensarvliste. Parken strekker seg hele tre kilometer og imponerer med fossefall, skuplturer og springvann. Det er til og med en 200 meter lang dam her som kunne brukes til simulerte sjøslag. De filminteresserte kan kanskje gjenkjenne stedet fra film som "Star Wars", "Mission Impossible" og "Engler og demoner". Sophia Loren har også spilt inn film her, nemlig "Madame Sans Gêne" fra 1962.

Vi besøker det fantastiske slottet, hører herlige historier og føler litt på det historiske vingesuset når vi gårgjennom slottet og de praktfulle hagee der vi kan se den store fossen "Cascade di Diana" som fosser ut over de skogkledde fjellene fra en akvedukt og plasker lystig 75 meter ned før vannet fortsetter gjennom flere små fosser i et imponerende landskap som er utsmykket med skulpturer. (Entré 17€ inkludert)

I dag spiser vi middag på en lokal restaurant som ligger nært hotellet. Vi skal smake litt på de lokale rettene med grillede grønnsaker, salami, ost og naturligvis mer av den herlige pizzaen som ikke fås bedre enn nettopp i dette området. 

Dag 7
Frivillig utflukt til den romantiske øya Capri med Villa San Michele

Om morgenen drar vi ned til båtene som krysser Napolibukta hele dagen. Vi går ombord i en av katamaranene som raskt legger ut på sjøen. Bak oss har vi en enestående utsikt over Napoli med Vesuv i bakgrunnen, og foran oss ser vi den eksklusive øya Capri reise seg fra havet.

Øya har gjennom tidene vært besøkt av alt fra romerske keisere til forfattere, filmstjerner og ikke minst det internasjonale jetsettet. Det har blitt skrevet og sunget mye om den lille øya, der vi legger til i Marina Grande. Vår tur går opp til den lille byen Anacapri i 270 meters høyde, der vi finner Villa San Michele, en fantastisk villa oppført av den svenske legen og forfatteren Axel Munthe. Axel Munthe utga som 72-åring ”Boken om San Michele” (1929), som straks ble en verdenssuksess. Villaen, som er bygget på ruinene av en romersk villa, er imponerende og har et fantastisk hageanlegg med terrasser. Her kan man nyte den uforglemmelige utsikten over øya, Sorrentohalvøya og Vesuv. Vi besøker også den botaniske hagen Agustus hager, der man har flott utsikt over Capri.

I Capri by blir det tid til å se nærmere på de elegante butikkene, hotellene og restaurantene som ligger langs de slingrende gatene. Vi finner en plass i solen på en av de hyggelige kafeene på Piazza Umberto hvis værgudene er med oss. Herfra kan vi iaktta bylivet, og det blir også tid til å beundre de fargerike hagene og til å nyte den fantastiske utsikten over klippene, ”I Faraglioni”, og den lille havnen Marina Grande.

Vi har litt tid til å oppleve mer av øya på egenhånd. Har man tid og krefter kan man gå en tur til den gamle keiservillaen Villa Jovis, som har tilhørt keiser Tiberius. Man skal være god til beins og turen tar omtrent en time hver vei. Eller kanskje fristes man til å bli med de lokale fiskerne på en båttur til ”Grotta Azzurra”, den verdensberømte blå grotte.

Etter en lang, herlig dag på Capri går vi ombord på båten om ettermiddagen og setter kurs mot Sorrento. 

I kveld spiser vi middag sammen på hotellet. 

Utflukten bestilles hjemmefra. Pris kr 940.

Deltar man ikke i utflukten til Capri har man en hyggelig fridag i skjønne Sorrento.

Dag 8
Hjemreise fra Napoli
Vi sier farvel til Sorrento og kjører til Napoli, der vi tar flyet hjem til Norge.

Utflukt til den romantiske øya Capri

Om morgenen går vi til havnen og båtene som seiler over Napolibukta. Vi går om bord på en av katamaranbåtene og drar over til den vakre øya Capri, nærmere bestemt Marina Grande. Vi skal opp til den lille byen Anacapri på 270 meters høyde. Her finner vi Villa San Michele, en fantastisk villa som ble oppført av den svenske doktoren og forfatteren Axel Munthe. Axel Munthe utga som 72-åring ”Boken om San Michele”, som fikk verdensomspennende suksess. Villaen, bygget på ruinene av en romersk villa er imponerende og har et fantastisk hagelandskap med terrasser med en uforglemmelig utsikt over øya, Sorrentohalvøya og Vesuv. Vi besøker også den botaniske hagen Augustus’ hager, hvor man har den mest fantastiske utsikten over Capri. 
I Capri by får vi tid til å kikke litt på de elegante butikkene, hotellene og restaurantene som ligger langs de svingete gatene. Fra en café på Piazza Umberto med den lille hvite kirken kan man sitte og følge med på bylivet. Det blir også tid til å beundre de fargerike hagene og nyte den fantastiske utsikten over klippene ”I Faraglioni” og den lille havnen Marina Grande.
Det bliver god tid på egen hånd til å oppleve litt mer av øya. Har man tid og lyst kan man gå en tur til den gamle keiservillaen Villa Jovis som har tilhørt keiser Tiberius. Gåturen krever at man er i god form og tar en time hver vei. Ellers kan man kanskje fristes til å ta en båttur med en av de lokale båtene til ”Grotta Azurra”, den blå grotten som er verdensberømt for det usedvanlige blå vannet.

Etter en herlig lang dag på Capri tar vi båten tilbake til Sorrento igjen om ettermiddagen. 

Pris kr 940,– 
Utflukten må bestilles hjemmefra senest 45 dager før avreise. og gjennomføres ved minimum 25 påmeldte.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
2 650,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Napoli med mellomlanding t/r
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Entreer ifølge program, samlet verdi 65€
 • Ferge til Amalfi og Positano
 • Lokalguider der det er nødvendig
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Frokost, 6 middager, 1 lunsj med vinsmaking og 1 lett lunsj
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Ekstrautflukt til Capri kr 940,– (bestilles og betales hjemmefra senset 45 dager før avreise)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til sjåfør (beregn ca. 6 euro)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Om halvpensjon på denne reisen

På denne reisen er det inkludert halvpensjon (6 middager og 2 lunsjer), og vi spiser frokost på hotellet. Middagene spiser vi på hotellet eller en restaurant like ved hotellet, bortsett fra en enkelt middag som vi spiser på en lokal pizzarestaurant nært hotellet. To av dagene er det inkludert lunsj. Som de fleste steder i Italia består frokosten av bl.a. brød, syltetøy, pålegg, kaffe og te. Om kvelden velger man oftest mellom forretter som pasta eller suppe og hovedretter med kjøtt eller fisk. Maten er god og rikelig og kan betegnes som italiensk husmannskost.

Bagasje

Det er tillatt å medbringe 1 stk. bagasje per person. Max. 20 kg.+ håndbagasje (Håndbagasje: Maks vekt 8 kg. Håndbagasjens dimensjoner må maksimum utgjøre 115 cm totalt (50 cm, 40 cm og 25 cm).

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilke beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring, kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Klima og påkledning

Om våren og høsten kan det være kjølig morgen og kvelden, og regnbyger kan forekomme. Ha derfor med en genser og en lett jakke. Når det gjelder påkledning om kvelden på restauranter og lignende, er italienerne ikke særlig formelle. Husk å ha med et par gode sko til spasereturer i naturen og i byene.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Italia

Her kan du lese mer om Italia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/italia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.
Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Italia i våre hjerter. En flott tur med mange minner å ta med hjem. Sitroner og appelsiner hang på trærne hvor enn man snudde seg. Smaken av limoncello og sitronmarmelade, ga mersmak. Den aller beste maten er nok den som er tradisjonell italiensk. Gelati er også noe å få meg seg i løpet av turen. Skulle gjerne hatt lenger tid i Pompei og muséet med bl.a. gips(?)figurene av mennesker og dyr de fant under utgravningene, men det må nok en ny tur til Det er lurt å ha med varme klær i tillegg til lettere klær. Vi opplevde en kjølig, vind- og regnfull tur til Vesuv. Gode sko er også bra. En tur jeg vil anbefale!
Date published: 2016-05-15
Rated 5 out of 5 by from En spennende reise i et int. område av Italia Dette er en reise på 7 dager som gir et meget godt innblikk i den sørlige delen av Italia. Programmet er innholdsrikt, man ser kjente steder som Capri, Napoli, Pompeii, Amaliekysten, Sorrento med omland og Vesuv. Noen av oss hadde også en flott klassisk konsert i Sorrento. Hotellet har god standard og ligger sentralt. Reiseleder og guide Jenny med sine gode kunnskaper, administrative evner og sjarme var topp og bidro absolutt til at denne turen gis topp skår. Det eneste negative var endring av flytid, at reisen ble utsatt med en halv dag. Vi mistet program og middag og kom fram til hotellet etter midnatt.
Date published: 2016-04-21
Rated 4 out of 5 by from mange opplevelser Det bør komme enda tydeligere frem i programmet alt det som ikke er inkludert; gjerne med antydning om pris. Programmet ble veldig annerledes (rekkefølge) enn det dere opplyste på forhånd. Da burde nytt program vært delt ut. Endringene må jo ha vært klare da vi kom ned. God hjelp fra reiseleder da jeg falt og skadet meg. Meget gode engelsktalende guider. Bør også være det i Pompei. Ikke bra nok med oversettelse fra italiensk, av turleder. Turleder ok som reiseleder, ikke som guide. Gruppen var for stor for en guide. Mange opplevelser, litt for hektisk.
Date published: 2016-04-29
Rated 4 out of 5 by from En fin reise, men med noen negative elementer Veldig bra reiseleder, rolig og kunnskapsrik og vennlig. Veldig bra hotell, litt dårlig renhold. Maten var dårlig og smakløs. Det krydde av fine og spennende restauranter rundt, som sendte ut deilige dufter, så skuffelsen ble jo ekstra stor, da vi ble servert middag. Dårlig avreisetid fra Oslo, fremme på hotellet kl 02.00.Vi var forespeilet en fin busstur fra Roma til Sorrento, men vi reiste i stummende mørke.
Date published: 2017-05-20
Rated 2 out of 5 by from MIN VURDERING Gruppen var for stor, vanskelig å høre hva guiden sa - hvis du ikke hadde "spisse albuer" Hotell - rent, pent. Rom og bad god størrelse. Beliggenhet - for mye støy fra hovedvei og ambulansetrafikk. Maten på hotellet IKKE god. Fisken var USPISELIG. Servicen fra personalet meget god, blide og hyggelige. Guiden i Pompei snakket IKKE engelsk - stort MINUS.Guiden på Capri - Christina - fantastisk - et fyrverkeri av guide, snakket høyt og tydelig og var morsom.
Date published: 2016-05-02
Rated 3 out of 5 by from Besøk på Vesus etc etc 1. april 2016 besøkte vi Vesuv i plaskende regn og tilbragte derfor det meste av tiden i "kafeen" ved toppen av fjellet, et nedslitt og gisset lokale/bygning der vi faktisk besøkte toalettet medbringende paraply!!! For dårlig for et av"verdens mest kjente" vulkaner. Irriterende er det også at vi oppfordres til å legge igjen/skrangle sammen penger/mynter til sjåfører, serveringspersonell, romservice. Absolutt unødvendig. De har vel tilnærmet "normal" lønn, slik at vi burde slippe disse "ekstratilleggene". Irritasjonsmomenter!
Date published: 2016-05-08
Rated 4 out of 5 by from Den store opplevelsen. Dette var en tur jeg gjerne tar om igjen. Dagene var fullspekket med fantastiske og varierte opplevelser fra dag en. Det var tidlig opp for å få med seg alt, ikke noen hvileferie. Reiseleder var flink til å oversette og veldig omsorgsfull mot alle. Hotellet lå veldig sentralt i Sorrento og var greit nok, men ga ikke noen stor kullinarisk middagsopplevelse. Det var vannkoker og kopper på rommet, men teposer og pulverkaffe måtte man selv skaffe seg.
Date published: 2016-04-26
Rated 4 out of 5 by from Vakkert reisemål, men mye busskjøring God og kunnskapsrik reiseleder, hyggelig by, fint og sentralt hotell. Ekskursjonsmålene fine, men de medførte altfor mye køkjøring inn og ut av Napoli. Burde vært mer tid i Pompei, gjerne på bekostning av Vesuv.
Date published: 2022-04-30
 • y_2022, m_8, d_10, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_47
 • loc_no_NO, sid_ITRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser