Fargerike Marokko – en livsnyterreise

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Den legendariske kongebyen Marrakech og avkobling ved Atlanterhavet

Marokko lokker med overdådige basarer, fargerike bygninger og en nesten 2.000 km lang kystlinje. På denne reisen har vi samlet det beste av nettopp det og lagt an et tempo hvor alle kan være med. På åtte dager skal vi besøke to av Marokkos perler: den praktfulle karavanebyen Marrakech og den sjarmerende og «glemte» kystbyen Essaouira.

Eventyret starter i karavanebyen Marrakech, som byr på vaskeekte eventyrstemning i beste Tusen og én natt-stil. Vi skal naturligvis oppleve byens mange vakre palasser og moskeer, og de mange hyggelige handelsgatene byr på opplevelser for alle sanser. Vi gir oss god tid til å lære den spennende byen å kjenne før vi begir oss mot Atlanterhavets lokkende kyster.

Målet er den lille skjønne kystbyen Essaouira, hvor tiden synes å ha stått stille. Den tidligere portugisiske kolonien er fremdeles preget av sin ærerike fortid, og byens imponerende fort og de hyggelige små handelsgatene danner perfekte rammer for 4 skjønne dager ved kysten.

Vi blir innlosjert på et deilig 4-stjerners hotell som ligger helt ut mot havet, hvor et deilig basseng og de vakre omgivelsene setter rammen for den siste halvdelen av turen i det magiske Marokko.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Marokkansk dirham, euro

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Avreise Oslo og ankomst til Marrakech, Marokko
Dag 2
Byrundtur i Marrakech. Koutoubia-tårnet, Bahia-palasset, medinaen og det fargerike og livlige torget Djemaa el Fna
Dag 3
På egen hånd i Marrakech
Dag 4
Marrakech. Tid på egen hånd eller ekstrautflukt til Atlasfjellene
Dag 5
Marrakech til Essauira og byrundtur
Dag 6–7
Essaouira. Tid på egen hand
Dag 8
Essauira – Marrakech og hjemreise

Hoteller

Atlas, Essaouira

Det herlige hotellet ligger ved stranden i Essaouira, ca. 1,5 kilometer fra gamlebyen. Hotellet har en egen privat strand med solsenger (man skal krysse en vei for å komme ned til stranden).
Hotellet har også en innbydende pool og et spa-område med blant annet hammam og sauna.

Det er 156 rom på hotellet og de har aircondition, TV, minibar m.m.
Man får servert tradisjonelle marokkanske retter i restauranten på Hotel Atlas og det er også mulig å kose seg med en drink i hotellets bar.

Merk!

På Atlas Essaouira inngår «standardrom» i reisens pris. Det er mulig å oppgradere til Deluxe Sea View-rom, som ligger på den siden av hotellet som vender mot stranden. En oppgradering til Deluxe Sea View skal bestilles hjemmefra. Les mer under prisinformasjon.

Labranda Rose

Lobranda Rose er et godt 4-stjerners hotell beliggende i den sentrale delen av Marrakech. Hotellet har røykfrie rom som inneholder alle de moderne fasiliteter man kan forvente av et 4-stjerners hotell, inkl. gratis WiFi på hele området. 

Det er 3 restauranter på hotellet; Al Boustane som byr på internasjonal buffet og hvor frokosten også blir servert. I tillegg er det både en lokal marokkansk og en italiensk restaurant som begge serverer a la carte. Hotellet byr også på et herlig oppvarmet utendørs basseng med god plass rundt til å nyte solen og de vakre omgivelsene.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
16 998,–
Oslo
16 998,–
Oslo
17 998,–
Oslo
17 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise Oslo og ankomst til Marrakech, Marokko

Vi flyr fra Oslo og kommer til den sagnomspunne byen Marrakech, som var almoraviderikets hovedby på 1100-tallet. Foruten å være en av landets fire kongebyer er Marrakech også kjent som ”den røde byen” og ånder av vaskeekte eventyrstemning i beste Tusen og én natt-stil – altså en by, hvor det venter oss  magiske opplevelser og nye inntrykk rundt hvert gatehjørne. Etter ankomsten kjører vi den korte veien til hotellet vårt for å sjekke inn. Senere spiser vi middag sammen på hotellet.

Dag 2
Byrundtur i Marrakech. Koutoubia-tårnet, Bahia-palasset, medinaen og det fargerike og livlige torget Djemaa el Fna
Koutoubia-tårnet i Marrakech er byens vartegn

Etter en god natts søvn drar vi på oppdagelsestur i Marrakech. Vi skal se byens vartegn – Koutoubia-tårnet – den vakre minareten på Marrakech’ største moské, og Bahia-palasset, som ble bygd sent på 1800-tallet og ligger vakkert omkranset av duftende blomsterhager. Vi spiser lunsj i byen på en lokal restaurant, og om ettermiddagen går vi på oppdagelsestur i medinaen og de mange sukene (handelsgatene), hvor duftende krydder og marokkansk kunsthåndverk sender tankene mot Tusen og én natt. Der er lærprodukter, kobbervarer og vakre berbertepper som frister, og også her arbeider kunsthåndverkerne etter eldgamle metoder. Det er fascinerende å se hvordan de sitter og jobber i de små lokale verkstedene.

Vi ender på den livlige sentrale plassen Djemaa el Fna, som er byens nerve. Om dagen er torget fylt med alt fra boder med friskpresset juice til modige slangetemmere, mens det om kvelden er preget av fantasifulle historiefortellere, magiske tryllekunstnere, gjøglere, dansere og duftende matboder. Vi suger til oss av stemninger og inntrykk før vi vender tilbake til hotellet, hvor middag er inkludert.

Dag 3
På egen hånd i Marrakech

Dagen er din og kan for eksempel brukes til å finne ting til å fylle reisekofferten med. Marrakech er nemlig et sant shopping-eventyrland, hvor medinaens suker nord for Djemaa el Fna er fylt med et vell av lekkert håndverk, lærvesker, morsomme sko, gulvtepper, pledd, keramikk, håndlaget kosmetikk og smykker. Og den marokkanske handleopplevelsen er en verden for seg, helt annerledes enn europeisk shopping, hvor du ganske enkelt betaler med kredittkortet. Når du har funnet noe du er interessert i, er det en del av spillet å prute om prisen. En tommelfingerregel er at en «god pris» er den prisen du er villig til å betale. Derfor kan det være en god idé å bestemme seg for et beløp før du begynner forhandlingene. Det er ikke noen faste regler for hvor mye du skal trekke fra den prisen du først blir tilbudt, men prøv med halvdelen eller i det minste en tredjedel. Hvis prisen er for høy, er det ikke noe galt i å si nei takk og gå videre – det vil sannsynligvis være en stand rundt hjørnet som selger den samme varen.

Hvis du ikke er i shoppinghumør, er medinaens trange gater likevel spennende å utforske. Trenger du derimot litt fred og ro i vakre omgivelser, kan du besøke den fengslende Majorelle-hagen, anlagt i 1920-årene av den franske kunstneren Jacques Majorelle og senere overtatt av motedesigneren Yves Saint Laurent. Saint Laurent brukte mye av sin tid i Marokko og ble inspirert av det nordafrikanske lyset og de strålende fargene han møtte rundt omkring i landet. Den spesielle blåfargen som veggene er malt med, og som er oppkalt etter Majorelle, er i seg selv verd et besøk. Ellers er reiselederen naturligvis til rådighet for gode forslag og råd. Man kan også bli på hotellet og slappe av ved svømmebassenget eller kanskje avlegge et besøk ved hotellets fristende spa-avdeling.

Middag på hotellet inkludert.

Dag 4
Marrakech. Tid på egen hånd eller ekstrautflukt til Atlasfjellene Kjøring ca. 100 km

I dag er det mulig å slappe av på egen hånd, hvis man ikke har krefter til ytterligere eventyr når vi drar på utflukt til de nærliggende og ekstremt vakre Atlasfjellene. (Utflukten er ikke inkludert i reisens pris og må bestilles separat. Les mer under ekstrautflukter).

Vi forlater Marrakech tidlig på formiddagen, og det varer ikke lenge før konturene av de imponerende Atlasfjellene kan skimtes i horisonten. Atlasfjellene befolkes primært av berbere, som er blitt fortrengt hit av først arabere og senere av franskmenn, og det har i høy grad lyktes dem å bevare sitt språk og sin kultur i fjellkjedens mest ufremkommelige områder. 

Vi gjør et stopp hos en berberfamilie, hvor vi hører mer om livet på landet. Vi kjører så langt inn i dalen som mulig og spiser underveis en lokal lunsj ved elva, og så går vi en liten tur i de vakre omgivelsene. Sent på ettermiddagen returnerer vi til Marrakech.

Om kvelden samles vi alle og nyter en fellesmiddag.

Dag 5
Marrakech til Essauira og byrundtur Kjøring ca. 190 km

Etter frokosten er det blitt tid til å forlate Marrakesh for å sette kurs mot Atlanterhavet og den sjarmerende lille kystbyen Essaouira, som betyr «Det lille fortet» på arabisk. Faktisk var byen Essauira tidligere kjent under dets portugisiske navnet Mogador, etter øyene utenfor kysten. Byen ble nemlig erobret av portugiserne for omkring 500 år siden, og de bygde festningen Castelo Real de Mogador. Etter flere års krig med de lokale stammene forlot portugiserne byen i 1541, og Marokkos daværende sultan, Mohammed ben Abdallah, flyttet sin hovedstad til Essaouira. Sultanen inviterte forskjellige håndverkere og kjøpmenn til byen, og disse medvirket til at den ble bygd opp på ny. Sultanen fikk bl.a. bygd byens festning, La Scala, og utvidet både bymuren og havnen, som ble landets viktigste.

I begynnelsen av 1900-tallet endret tingene seg. Franskmennene besluttet å satse på Casablanca, som på dette tidspunktet opplevde en sterkt økende befolkning, og da havnen i Casablanca også ble utbygd, gikk Essauira langsomt i glemmeboken. Men i 1970-årenene fikk byen så en oppblomstring igjen; denne gangen var det hippiene som «oppdaget» byen, og de store stjernene fant også veien dit, bl.a. musikerne Leonard Cohen og Jimi Hendrix. I dag er Essaouira kjent for sin kunstnerkoloni og sin Gnaua-musikk, som har inspirert musikere som Peter Gabriel og Rolling Stones. Dessuten ble filmen «Othello» av Orson Welles innspilt i Essaouira.

Essaouira har i dag ca. 60.000 innbyggere av forskjellige befolkningsgrupper – de berbisktalende stammene fra sør, de arabisktalende stammene fra nord samt etterkommerne av afrikanske slaver fra bl.a. Sudan og Senegal. Byen har i dag også fått plass på UNESCOs verdensarvsliste på grunn av sin arkitektur, sin medina (gamleby) og ikke minst på grunn av det unike og fint bevarte festningsanlegget.

Ved ankomsten tar vi en tur rundt i byen. Essaouira er en blanding av nytt og tradisjonelt, men i et langt roligere og mindre størrelsesforhold enn for eksempel den mer kjente og hektiske feriebyen Agadir. Den gamle bydelen er bilfri, og de svingende smågatene leder ned til byens medina, hvor man også her handler med alt fra lokalt håndverk til duftende krydder. I havnen ligger små fiskebåter til kai, og sør for hagene finner man den nesten 10 km lange stranden, som ligger beskyttet av Mogador-øyene.

Vi blir innkvartert på det skjønne Atlas Essaouira, som ligger midt på stranden ca. 1,5 km fra det gamle bysentret. Her bor vi de neste 4 dagene med både frokost og middag inkludert i reisens pris.

OBS!
På Atlas Essaouira inngår innkvartering på «standard»-rom i reisens pris. Det er mulig å oppgradere til Deluxe Sea View-rom. Som navnet antyder, ligger det på den siden av hotellet som vender mot stranden. En oppgradering til Deluxe Sea View-rom skal kjøpes ekstra hjemmefra. Les mer under prisinformasjoner.

Dag 6–7
Essaouira. Tid på egen hand

Dagene er dine, og du kan gjøre som du vil: slappe av ved bassenget eller gå turer langs stranden. Ta en spasertur eller en taxi inn til byen og prøv å gå deg vill i de livlige smale gatene. Byen er full av små sjarmerende spisesteder, så nyt en lunsj på en av de lokale restaurantene. På havnen kan du være heldig å overvære en fiskeauksjon, eller du kan legge veien forbi den gamle festningen La Scala eller byens fantastiske sølvmarked, hvor det er mulig å finne alt fra gamle berbersmykker til moderne sølvsmykker.

Det er også et skandinavisk innslag i byen; legg veien forbi kunstgalleriet ”Galleri Damgaard” med malerier av lokale kunstnere. Som navnet antyder, ble det startet av en danske.

Reiselederen vil være med dere under hele oppholdet og vil naturligvis også være behjelpelig med forslag til turopplegg.

Dag 8
Essauira – Marrakech og hjemreise

Det er blitt tid til å forlate Essauira og Marokko. Vi kjører tilbake mot lufthavnen i Marrakech og flyr hjem til Oslo.

Tilkøbsudflugt til Atlas bjergene

For de eventyrlystne er det mulighet til å delta på en ekstrautflukt til Ourika-dalen for foten av Atlasfjellene. 

Vi forlater Marrakech tidlig på formiddagen, og det varer ikke lenge før konturene av de imponerende Atlasfjellene kan skimtes i horisonten. Atlasfjellene befolkes primært av berbere, som er blitt fortrengt hit av først arabere og senere av franskmenn, og det har i høy grad lyktes dem å bevare sitt språk og sin kultur i fjellkjedens mest ugjestmilde områder. Vi gjør et stopp hos en berberfamilie hvor vi hører mer om livet på landet.

Vi kjører så langt inn i dalen som mulig og spiser underveis en lokal lunsj ved elva, og så går vi en liten tur i de vakre omgivelsene. Sent på ettermiddagen returnerer vi til Marrakech

Utflukten må kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise og gjennomføres med minimum 15 deltakere.

Prisen inkluderer:

 • Transport Marrakech – Ourika Valley t/r
 • Besøk hos lokal berberfamilie
 • Lokal lunsj
 • Engelsktalende lokalguide
 • Norsk/svensk reiseleder

Pris:  598,– pr. person

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 16 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
3 998,–
Tillegg for enkeltrom

oppgradering til Deluxe Sea View-room på Atlas Essaouira 1 598,–

Tillegg

oppgradering til Deluxe Sea View-room på Atlas Essaouira: 898,-

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Marrakech t/r
 • Utflukter, entréer og transport ifølge program
 • 4 netter på Labranda Rose Hotel i Marrakech i delt dobbeltrom
 • 3 netter på Atlas Essaouira i delt ‘standard’ dobbeltrom. (oppgradering til Deluxe Sea View-room mot tillegg).
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 2
 • Middag dag 1–7
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Oppgradering til Deluxe Sea View-rom i Essaouira
 • Ekstrautflukt til Atlasfjellene (dag 4)
 • Drikkevarer
 • Driks (beregn ca. 30 euro til sammen)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Ikke egnet for deg som har vondt for å gå

Reisen egner seg ikke for den som har vondt for å gå, siden en stor del av utfluktene vil foregå til fots. Det forventes at deltagerne er mobile og kan ferdes uten hjelp.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Pass og visum

Passet ditt må være gyldig minst 6 måneder fra hjemreisedatoen. Norske statsborgere kan fritt oppholde seg som turister i Marokko i 3 måneder uten visum. Er du ikke norsk statsborger ber vi deg om å kontakte Marokkos ambassade i Oslo for informasjon om eventuelt visum. Ansvaret for og den mulige utgiften til dette står den reisende for selv.

Mer om Marokko

Her kan du lese om valuta, tidsforskjell, vaksinasjoner og andre ting som kan være bra å vite når du skal reise til Marokko: https://www.albatros.no/reisemaal/afrika/marokko

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Fantastiske Marocco med fantastisk guide ! Reisen var innholdsrik og vår reise guide var helt fantastisk. Full av kunnskap - omsorg - varme og tok seg av alle . Anbefaler reise med albatros på det varmeste . Min 2 tur med selskapet
Date published: 2024-04-19
Rated 4 out of 5 by from Meget bra reise! En spennende og godt organisert reise. En betydelig styrke at reiselederen selv bor i Marokko og kjenner lokale forhold svært godt. De påkrevde lokale guider var nærmest statister.
Date published: 2024-04-18
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk Flotte opplevelser i et spennende land med veldig kunnskapsrik og omsorgsfull reiseleder. Anbefales!!
Date published: 2024-04-18
Rated 5 out of 5 by from Flott innholdsrik reise. Reisen var flott og gav mange opplevelser og ny og ny kunnskap. Reiseledere var veldig dyktig og kunnskapsrik.
Date published: 2024-04-18
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk tur til Marrakech og Essaouira med Albatros. Vi var 7 damer som for første gang dro på en organisert reise. Valget ble Albatros - som u.t hadde tidligere reiseerfaring med. Turen til Marokko ble en fantastisk opplevelse - mye takket vår kunnskapsrike og omgjengelige reiseleder Trine. Hun loset oss trygt gjennom innholdsrike og spennende dager!
Date published: 2023-11-11
Rated 5 out of 5 by from Klubben sin første tur med dere var kjempe flott. Dette var en fantastisk tur. Guiden var så kunnskap rik og inkluderende. Klubben sitter bare igjen med herlige minner.
Date published: 2023-11-08
Rated 5 out of 5 by from Fin opplevelse i Marokko Fin opplevelse i Marokko med glimrende og lokalkjent reiseleder. Fin kontrast mellom travle Marracesh og rolige Essaouria. Bra hoteller.
Date published: 2023-03-31
Rated 5 out of 5 by from Flott opplevelse i et trygt land med hyggelig og imøtekommende befolkning. En flott reise med en fantastisk reiseleder! Reiseleders kunnskap og person var en viktig faktor for reisens suksess. Oppholdet kunne hatt en dag ekstra i Marrakech til egentid, og en dag mindre i Essaouria.
Date published: 2023-03-27
 • y_2024, m_7, d_19, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_18
 • loc_no_NO, sid_MARTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser