Fra Machu Picchu til Påskeøya

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Eventyrreise med inkaene hemmelige by Machu Picchu og Påskeøya, en verdens mest utilgjengelige øyer

Reisen begynner i Perus hovedstad Lima, der spanjolene etablerte sitt maktsentrum da de erobret Peru. Heretter går turen til inkaenes hellige dal og de mektige Andesfjellene, der vi møter inkaruiner i Pisac og Cusco, i tillegg til et av reisens store høydepunkter – inkaenes hemmelige by Machu Picchu. I Chile skal vi på byvandring i hovedstaden Santiago de Chile, der spanske kolonibygninger ligger side om side med moderne skyskrapere, og i den sjarmerende havnebyen Valparaiso nyter vi den avslappede stemningen. Vi tar et dypdykk i mystikken, legendene og den spennende historien på Påskeøya – en av verdens mest avsidesliggende øyer – der de enorme steinansiktene vitner om øyas gåtefulle fortid.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta PEN, CLP

Dagsprogram
Dag 1 Avreise. Fly Oslo–Lima
Dag 2 Lima. Byrundtur i den gamle bydelen, San Franciscokirken og det arkeologiske Larco-museet i Pueblo Libre
Dag 3 Fly Lima–Cusco og videre til Ollantaytambo
Dag 4 Ollantaytambo. Utflukt med tog til Machu Picchu
Dag 5 Ollantaytambo–Cusco. Byrundtur i den historiske delen av sentrum inkl. katedralen. Tid på egen hånd
Dag 6 Cusco. Coriancha-tempelet og ruinene ved Sacsayhuamán
Dag 7 Cusco–Santiago de Chile. Byrundtur i Santiago de Chile
Dag 8 Santiago de Chile. Utflukt til Valparaiso
Dag 9 Santiago de Chile. Fly til Påskeøya
Dag 10 Påskeøya. Moai-statuer og vulkaner
Dag 11 Påskeøya. Rano Kao-vulkanen, fuglemannskulten, steinlandsbyen Orongo
Dag 12 Påskeøya–Santiago de Chile. Formiddag fri til egne eventyr på Påskeøya
Dag 13 Hjemreise
Dag 14 Ankomst til Oslo

Hoteller

Casa Andina Miraflores Centro

 • 58 rom
 • 0 km til sentrum (Miraflores-bydelen)
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Heis
 • Wifi (gratis)

Meget hyggelig hotell med sentral beliggenhet i Limas Miraflores-bydel. Her er det et stort utvalg restauranter, barer og butikker. Hotellet har frokostrestaurant, og det er gratis wifi overalt på hotellet. 

Rom
Lyse rom med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Alle rom har tv, deponeringsboks og aircondition. Det er gratis wifi på rommet. 

Du kan lese mer om hotellet her: https://www.casa-andina.com/en/destinations/miraflores/standard-miraflores-centro/

Sol Natura

 • 26 rom
 • 0 km til sentrum
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Wifi (gratis)

Lite, sjarmerende hotell med perfekt beliggenhet i Ollantaytambo sentrum – det er 200 meter til byens sentrale torg, der det er mange restauranter og kafeer. Hotellet har fantastisk utsikt mod Veronica-fjellkomplekset med snøkledde fjell. Dessuten er togstasjonen i gåavstand (3 minutter), så det er enkelt når man skal med toget til Machu Picchu. Det er frokostrestaurant og gratis wifi overalt på hotellet.

Rom
Hyggelige rom med stor dobbeltseng, tv, deponeringsboks og hårtørker.
Du kan lese mere om hotellet her: http://hotelollantaytambo.com/

Casa Andina Koricancha

 • 54 rom
 • 0 km til sentrum
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Wifi (gratis)

Sjarmerende hotell med perfekt beliggenhet i Cuscos historiske bydel. I kort gåavstand til det sentrale torget Plaza Mayor og det berømte inkatempelet Coricancha. Hotellet har frokostrestaurant og der er gratis wifi overalt på hotellet.

Rom
Hyggelige rom med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Alle rom har tv, deponeringsboks og hårtørker. Hotellet tilbyr roomservice, og det er gratis wifi på rommet.  

Du kan lese mer om hotellet her: https://www.casa-andina.com/en/destinations/cusco/standard-cuzco-koricancha/

Hotel Fundador

 • 147 rom
 • Sauna og treningsrom
 • Gratis wifi

Et moderne hotell med perfekt beliggenhet i Santiago de Chiles historiske sentrum. Nær det såkalte ”Paris-London-kvarteret” med sine elegante europeiske hus fra 1920-tallet. Her er det museer, barer, restauranter og butikker i gåavstand fra hotellet. Innredningen er utført av en prisvindende arkitekt – livlige farger, flott belysning og vevede stoffer fra Andesfjellene preger stemningen. På hotellet er det restaurant, bar, sauna, treningssenter og gratis wifi.

Les mer om hotellet her: http://www.fundador.cl/ 

Rom
Sjarmerende rom med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Alle rom har safe, TV, aircondition, minibar, hårtørker og gratis wifi.

De viste hotellene blir oftest brukt på denne reisen, men av og til må vi ta andre hoteller i bruk. I disse tilfelle vil hotellene være av samme standard.

O’tai Hotel

 • 41 rom
 • 0 km til sentrum
 • Resepsjon åpen fra 7:30 til 23:00
 • Restaurant
 • Bar
 • 1 utendørs svømmebasseng
 • Wifi i resepsjonsområdet (gratis)

Sjarmerende hotell med perfekt beliggenhet sentralt i Hanga Roa, Påskeøyas lille hovedstad. Der er bare 100 meter ned til vannet og til de hyggelige kafeer, restauranter og butikker i hjertet av byen. Hotellet har en herlig frodig hage og her finner man et mindre basseng. Det har også tv-lounge, restaurant og bar.

Rommene ligger i hotellets hage. Alle rom er hyggelige og har en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Det er safe, aircondition og hårføner (på forespørsel) på rommet.

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise. Fly Oslo–Lima

Vi flyr til Perus hovedstad Lima. Etter ankomst kjører vi til hotellet vårt i den hyggelige bydelen Miraflores.
Overnatting i Lima.

Dag 2
Lima. Byrundtur i den gamle bydelen, San Franciscokirken og det arkeologiske Larco-museet i Pueblo Libre
San Francisco-kirken i Lima

Lima ble grunnlagt i 1535 og var i mange år kontinentets viktigste by. Det er en by med stolte tradisjoner og en del koloniale byggverk, selv om utviklingen og de mange moderne bygningene etter hvert har endt opp med å dominere gatebildet.
Vi skal på byrundtur i Limas gamle bydel, som er med på UNESCOs verdensarvliste takket være de velbevarte bygningene i kolonistil. Vi ser nærmere på det store torget Plaza de Armas med Regjeringspalasset der presidenten har sin bolig. Ved Plaza de Armas ligger også Rådhuset (Municipalidad de Lima) og den vakre katedralen. Den er bygd i en rekke forskjellige stilarter – gotisk, renessanse, barokk og neoklassisisme – noe som bidrar til at den er både unik og imponerende.
Vi besøker San Francisco kirke og kloster, som er et av de beste eksemplene på spansk barokkstil. Byggingen ble begynt i 1546, og stedet er verdenskjent for sitt vakre bibliotek med over 25 000 antikke bøker. Best kjent er nok katakombene, som ble gjenoppdaget av arkeologer i 1943, da man åpnet til kjellerene i kirken. Man mener at over 25 000 mennesker ble begravd i katakombene frem til Perus selvstendighet på begynnelsen av 1800-tallet.

Dagens utflukt omfatter også et besøk på det arkeologiske og antropologiske museet i Pueblo Libre, og her får vi en fin introduksjon til de indianerkulturene som levde i Peru før inkaene. Vi ser den fantastiske keramikken og gullsmykkene deres i en flott samling sammen med noen av inkaenes gullskatter. Skattene var faktisk en del av årsaken til inkakulturens fall, siden det var gullet som var gjenstand for spanjolenes erobringstokter og den etterfølgende koloniseringen av Sør-Amerika.

Overnatting i Lima.

Dag 3
Fly Lima–Cusco og videre til Ollantaytambo
Hyggelige Ollantaytambo

Vi flyr fra Lima til Cusco, som ligger omlag 3 400 meter over havet. For å forebygge høydesyke kjører vi straks ned til Den hellige dal – også kalt Urubamba-dalen – på omkring 2 900 meters høyde. Her blir vi de neste to dagene for at kroppen skal venne seg til høyden. Det er en flott kjøretur. Vi kjører først gjennom høylandet hvor indianerne dyrker bønner og mais, innen vi fortsetter ned i Den hellige dal med utsikt til Urubamba-elven, frodige fjellsider og snøkledte fjelltopper.

Utpå ettermiddagen er vi framme i den hyggelige byen Ollantaytambo. Byen var tidligere et administrativt sentrum og den lå strategisk godt til at inkaene kunne vokte grensen til riket sitt. Vi bor i Ollantaytambo og kan gå en hyggelig tur i den gamle bydelen hvor etterkommere av inkaene har bodd siden inkatiden.

Dag 4
Ollantaytambo. Utflukt med tog til Machu Picchu

I dag skal vi på en helt enestående togreise nordover gjennom Den hellige dalen. Vi spaserer fra hotellet til stasjonen i Ollantaytambo, og herfra kjører vi med tog gjennom Urubambadalen til Machu Picchu Village (Aguas Calientes), som er et av reisens høydepunkter. Den legendariske inkabyen ligger cirka 2 430 meter over havet på en smal fjellrygg høyt over Urubamba-elven, omgitt av frodig, grønn Amazonregnskog og ofte innhyllet i tåke og skyer. En perfekt forening av menneskets og naturens imponerende skaperevner.

Byen hadde vært glemt i mange år da den amerikanske historikeren Hiram Bingham ved en tilfeldighet fant komplekset den 24. juli 1911. Han lette etter inkabyen Vilcabamba, som regnes for en av inkaenes siste bastioner i kampen mod spanjolene. Vilcabamba ble senere funnet enda dypere inne i jungelen. Machu Picchu er omspunnet av mystikk. Komplekset er ikke nevnt i noen av spanjolenes mange skildringer av det ”nye riket” og ble formodentlig derfor aldri funnet av dem. Machu Picchus eksistens har dermed gjennom århundrer kun vært kjent blant en håndfull lokale quechua-indianere. Machu Picchu ble bygget på ca. 30 år av inkaen Pachacutec og var antagelig et slags hellig landsted for inkaen og hoffet hans. Omvisningen tar omkring 2 timer, og heretter har vi tid på egen hånd (vi er på Machu Picchu i minimum 3 timer). Sist på ettermiddagen drar vi tilbake til Ollantaytambo med toget.

Overnatting i Ollantaytambo.

Dag 5
Ollantaytambo–Cusco. Byrundtur i den historiske delen av sentrum inkl. katedralen. Tid på egen hånd

Vi starter dagen med å besøke den vakkert beliggende landsbyen Pisac, hvor inkaene hadde et stort fort for å administrere befolkningen i den øverste delen av Den hellige dal og for å vokte inngangen til dalen. Det er her noen av de mest imponerende terrasseanleggene fra inkariket ligger.

Deretter kjører vi til Cusco, der vi skal på byvandring i byens vakre gater. Cusco er den tidligere inkahovedstaden og ligger eventyrlig vakkert til i Andesfjellene. Byen er på UNESCOs liste over verdens kulturarv og preges både av hvitkalkede spanske bygninger, storslåtte kirkebygninger og fargerike hus der spansk og indiansk kultur møtes i festlig blanding.

Cusco er sentrum i inkaenes hellige dal, om området bærer fremdeles preg av inkaenes foretaksomhet og deres høye kulturelle og byggetekniske nivå. Overalt er det storslåtte ruinkomplekser, sinnrike kanaler, kunstvanningsanlegg og åkerterrasser på bratte fjellskråninger. Inkaenes hovedstad ble opprinnelig utformet som en skikkelse av en puma, og alt blir bundet sammen av brolagte veier.

Vi skal se noen av byen arkitektoniske høydepunkter, blant annet det store torget, Plaza de Armas, og domkirken som rommer mange verdifulle kunstskatter fra kolonitiden. Bygningen ble påbegynt i 1559, men stod først ferdigbygget ca. 100 år senere.

Ettermiddagen er til fri disposisjon. Cusco er uten sammenligning den mest interessante byen i Peru og dermed også det beste stedet å ha tid til å gå rundt og utforske litt på egen hånd. Det ligger en masse hyggelige små kafeer, butikker og restauranter i nærheten av det sentrale torget, og hotellet vårt ligger i gåavstand.

Overnatting i Cusco.

Dag 6
Cusco. Coriancha-tempelet og ruinene ved Sacsayhuamán

I dag skal vi besøke inkaenes viktigste tempel, Coricancha, som ligger inne i Santo Domingo-kirken. Inkaenes spesielle byggeteknikk sikret at bygningene kunne motstå jordskjelv bedre enn kolonimaktens byggverk. Santo Domingo-kirken led stor skade under jordskjelvet i 1650, 1950 og 1986, mens inkafundamentene har bestått. Ordet coricancha er quechua-indiansk og betyr ”den gylne gårdhage”. Tempelets vegger var nemlig i sin tid dekket av gullstykker som veide flere kilo hver. Gullet og andre verdier ble røvet av den spanske conquistador Francisco Pizarros folk, og det eneste som er igjen er steinarbeidet som betraktes som noe av det mest perfekte i Peru.

Vi skal også se den enorme festningen Sacsayhuamán, som ligger litt utenfor Cusco. Festningen ligger vakkert til på en ås med fin utsikt over hele Cusco. Anlegget ser imponerende ut, men det er faktisk bare 20 % av den opprinnelige strukturen som er igjen. Spanjolene brukte de gode steinene herfra til å bygge nye kirker og hus i Cusco. De etterlot imidlertid de største steinene, av god grunn – en av dem veier opp mot 300 tonn. De store steinene er skåret til og satt sammen som et puslespill. Ofte er steinene så godt tilpasset at det er umulig å få et barberblad inn mellom dem.

Ettermiddagen er fri til videre utforsking av Cusco.
Overnatting i Cusco.

Dag 7
Cusco–Santiago de Chile. Byrundtur i Santiago de Chile

I dag tar vi flyet til hovedstaden I Chile, Santiago de Chile. Etter ankomsten skal vi på en rundtur i byen, som har mange spennende severdigheter. Santiago ligger i en bred dal (600 meter over havet), omgitt av de snødekte Andesfjellene og en kystlinje med middelhavsatmosfære. Det er Sør-Amerikas femte største by med 5 millioner innbyggere. Den ble grunnlagt i 1541, og har siden kolonitiden vært Chiles hovedstad. Byen har utviklet seg til en moderne metropol, der arkitektur fra forskjellige perioder gir den sitt spesielle særpreg. Der er mange grønne områder og parker, og fra de fleste steder i byen kan man se de imponerende Andesfjellene. 
På rundturen vår besøker vi både den nye og den gamle bydelen inklusive presidentpalasset, katedralen og Plaza de Armas – byens hovedtorg. Vi besøker også byens lokale marked, ”Mercado Central”, der det selges masser av fersk fisk, frukt, grønnsaker og mye annet. Byrundturen avsluttes med en fantastisk utsikt over byen på San Cristobal-høydedraget.

Overnatting i Santiago de Chile.

Dag 8
Santiago de Chile. Utflukt til Valparaiso

Vi drar på utflukt til sjarmerende Valparaiso, som er Chiles eldste havneby og hovedsete for marinen og kongressen. I 2003 utstedte kongressen en lov som erklærte Valparaiso for å være Chiles kulturelle hovedstad. Byens mange bakker er dekket av hus i alle mulige farger, og det gir byen et eget særpreg. Mens vi er her skal vi på byvandring i den gamle delen av sentrum, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her er det vakker arkitektur fra 1800-tallet, hyggelige torg og trivelig stemning. Byen består av en nedre del og en øvre del som er bundet sammen av heiser. Vi tar naturligvis en tur opp i heisen til byens beste utkikkspunkt. På byrundturen kommer vi også innom parlamentsbygningen og Sotomayor-plassen, der heltene fra Stillehavskrigen hedres. 

Overnatting i Santiago de Chile.

Dag 9
Santiago de Chile. Fly til Påskeøya

Vi tar morgenflyet til Påskeøya. Turen over Stillehavet tar fem og en halv time. Påskeøya er det sørøstligste punktet i Den polynesiske trekanten, som er et geografisk område i Stillehavet med Hawaii, New Zealand og Påskeøya i hvert sitt hjørne, Tahiti i midten og Samoa i vest. Påskeøya er mest kjent for sine 887 monumentale statuer, også kalt ”moai”, som ble skapt av rapa nui-folket. I 1995 kom øya på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og en stor del av øyas areal er beskyttet nasjonalparkområde (Rapa Nui nasjonalpark). Man mener at polynesierne etablerte seg på Påskeøya mellom år 500 og 1100, og de fikk skapt en velfungerende og arbeidsom kultur. Ikke desto mindre kom øya til å lide under det stigende folketallet; skoger ble felt og naturressursene ble brukt opp.  Da europeerne ankom i 1722, bodde det bare 2000–3000 innbyggere der, mot 15 000 da folketallet var på sitt høyeste. Deretter døde mange av europeiske sykdommer, og i 1860-årene ble mange brakt til Peru for å arbeide som slaver. Resultatet ble at det bare var 111 innbyggere tilbake i 1877. Påskeøya er en av de fjernest beliggende øyene i verden som er befolket, og i dag bor de omkring 6000 innbyggere på Påskeøya. Av dem er ca. 60 % etterkommere av den opprinnelige rapa nui-befolkningen.

Overnatting på Påskeøya.

Dag 10
Påskeøya. Moai-statuer og vulkaner

I dag har vi fokus på øyas nordlige og sørøstlige side, og vi starter i Ahu Akahanga, der vi har vårt første møte med øyas store mystiske steinansikter. Det får en uvilkårlig til å stille seg selv de samme store spørsmålene som forskerne i årevis har stilt seg selv: Hvorfor laget man disse ansiktene? Hvordan fikk man transportert de flere tonn tunge steinene fra steinbruddet og videre ut til ”ståstedet” deres på øya? Hvem var menneskene bak? Hvor kom de fra? Vi dykker ned i de mange spennende spørsmålene og teoriene som knytter seg til øya og de mystiske statuene. De mange moai-statuene ble funnet liggende på jorden med ansiktet ned da arkeologer og forskere med Thor Heyerdahl i spissen for alvor søkte mot Påskeøya fra midten av 1950-årene. Ved første øyekast ser mange av moai-statuene like ut, men svært få har vist seg å være helt identiske, selv om de er laget ut fra samme prinsipp: et avlangt, rektangulært ansikt med en lang rett nese, en lav panne, dyptliggende øyne og en liten munn med smale lepper. Statuene er fra to til over 20 meter høye, men gjennomsnittshøyden er seks meter. En bredt akseptert teori omkring moai-statuene er at de symboliser avdøde høvdinger og guder. I Ahu Akahanga ser vi noen av de veltede moai-statuene, og man mener at de ble veltet i sin tid som kulminasjon på en lang konflikt mellom to grupper på øya: de såkalte langørene og kortørene. Mens langørene var etterkommere av kong Hotu Motua, som ifølge sagnet var den første som bosatte seg på øya sammen med sitt følge omkring år 500 e.Kr., ankom kortørene til øya noe senere. Ved Ahu Akahanga ser vi også restene av en tidlig bosettelse og gravstedet for kong Hotu Matua. Deretter kjører vi til Ahu Tongariki, øyas største ahu-plattform. Den restaurerte plattformen er 200 meter lang, har 15 opprettstående moai-statuer og er et imponerende syn. Vi fortsetter til den utslokte vulkanen Rano Raraku. Ved munningen av vulkankrateret ligger steinbruddet der de meterlange moai-statuene ble hogd ut direkte i lavasteinen og derfra trukket de mange kilometerne videre rundt på øya til sitt endelige ”ståsted”. Den dag i dag befinner det seg fremdeles nesten 400 uferdige moai-statuer ved steinbruddet. Flere av dem gått i stykker underveis i arbeidsprosessen med den forholdsvis porøse lavasteinen. Videre oppe på nordkysten av øya troner den ti meter høye moai-statuen Ahu Te Pito Te Kura over landskapet. Det er den høyeste moai-statuen som noensinne er flyttet fra steinbruddet ved Rano Raraku og reist på en ahu-plattform. Statuens lange navn er inspirert av en stein som selveste kong Hotu Motua ifølge sagnet hadde med seg da han kom til Påskeøya. Steinen blir kalt Te Pito Te Henua, som betyr ”Lysets navle” på polynesisk og symboliserer ”verdens navle”, som de polynesiske bosetterne kalte den nye øya si. På siste etappe av dagens utflukt fortsetter vi oppover langs kysten til Anakena-stranden, som ligger aller lengst nord på øya. Den vakre bukta med den kritthvite sanden og palmetrærne utgjør en perfekt eksotisk ramme for en hyggelig lunsj i det fri. Mens vi nyter pikniken vår, har vi utsikt mot det uendelige Stillehavet og en av øyas best restaurerte ahu-plattformer, Ahu Naunau, som er kjent for moai-statuenes karakteristiske røde hodeplagg, pukao. Ifølge sagnet var det nettopp her ved Anakena-stranden kong Hotu Motua gikk i land. 

Overnatting på Påskeøya.

Dag 11
Påskeøya. Rano Kao-vulkanen, fuglemannskulten, steinlandsbyen Orongo

I dag skal vi på oppdagelsestur i Rapa Nui nasjonalpark på den sørlige delen av øya. Her ligger den utslokte vulkanen Rano Kao, med en dyp og mystisk kratersjø som har et tverrmål på 1600 meter og er det største av øyas vannmagasiner. Etter å ha nytt det fascinerende synet av vulkanen og de vakre omgivelsene besøker vi den seremonielle steinlandsbyen Orongo, som ligger på toppen av en 400 meter bratt fjellskrent – med vulkankrateret på den ene siden og havet på den andre. Herfra er det et storslått utsyn over hele Rapa Nui og de ubebodde småøyene Motu Nui, Motu Iti og Motu Kao Kao. Orongo var gjennom århundrer det seremonielle sentret for den såkalte fuglemannskulturen, der utvalgte heltemodige menn svømte over til småøyene i jakten på årets første terneegg. Den heldige som fant egget, ble utnevnt til ”makemake”, som ifølge mytologien var den høyeste gud og skaper av jord, sol, måne, stjerner og mennesker. Funnet av egget gav særstatus hele det etterfølgende året – inntil en ny makemake ble utnevnt. De siste seremoniene i fuglemannskulturen skal ha funnet sted i 1866–67. Et tydelig minne om stedets viktige seremonielle rolle er de mange helleristningene på klippene i og omkring Orongo med motiver fra fuglemannskulten. Vi vender deretter tilbake til Hanga Roa, der resten av ettermiddagen og kvelden er på egen hånd. Et besøk på byens antropologiske museum eller i den lokale kirken, som er kjent for sin fine treskurd, er opplagte ettermiddagsaktiviteter.

Overnatting på Påskeøya.

Dag 12
Påskeøya–Santiago de Chile. Formiddag fri til egne eventyr på Påskeøya

Formiddagen er til fri disposisjon før vi kjører til lufthavnen og flyr tilbake til Santiago de Chile, der vi ankommer om kvelden. Vi overnatter på hotell i lufthavnen, så det er lett å reise hjem neste dag.

Overnatting i Santiago de Chile.

Dag 13
Hjemreise

I dag er det hjemreise til Oslo.

Dag 14
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom

kr 7 498,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Lima og Santiago de Chile–Oslo med mellomlanding
 • Innenriksfly i Peru
 • Fly Cusco–Santiago de Chile
 • Fly Santiago de Chile–Påskeøya t/r
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 2, 8 og 10 (matpakke)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Ekstrautflukter
 • Øvrige måltider (beregn ca. 25–40 USD per dag)
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 120 USD per reisedeltager)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Pakkeliste

 • Mindre ryggsekk eller veske til utflukter
 • Tursko eller lette turstøvler
 • Sommerklær og gode tursandaler til dagene i Santiago de Chile og på Påskeøya
 • Vindjakke og genser, siden det kan være kjølig om kvelden når vi er oppe i høyden
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Lommelykt
 • Myggspray
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Høydesyke

For å delta på denne reisen må du kunne gå normalt og være i vanlig god fysisk form. Har du problemer med hjerte og lunger bør du ikke delta.
Når du oppholder deg på mer enn 2500 meters høyde er det risiko for at du utvikler høydesyke. Symptomene på høydesyke er hodepine, svimmelhet og åndenød. Har du vedvarende eller tiltagende symptomer bør du omgående sørge for å komme ned på lavere høyde. Det er viktig å drikke rikelig vann når man oppholder seg i høyden.
Det finnes medisin mot høydesyke som man også kan ta forebyggende. Vi anbefaler at du spør fastlegen din om dette. 

Stedene på reisen ligger på følgende høyder over havet:
Den hellige dalen: 2900 m
Machu Picchu: 2400 m
Cusco: 3400 m

Pass/visum

Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato. Det er praktisk å ta med en fotokopi av passets informasjonsside, slik at man ikke behøver å ta frem selve passet hver gang man skal bruke sitt passnummer, f.eks. ved registrering på hoteller.

Mer om Peru og Chile

Her kan du lese mer om Peru: www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/peru
Her kan du lese mer om Chile: https://www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/chile

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

PERTR11ANO