Italienske gleder

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev fantastiske Sør-Italia med romantiske Capri, storbyen Napoli, antikke Pompeii, Amalfikysten og Paestum

Besøk det beste av Italia – Campania! Se hvordan ekte pasta lages i pastabyen over alle, Gragnano. Spaser inn i romertiden i legendariske Pompeii på brosteinene som romerne og slavene deres satte sandalene på før vulkanen Vesuv begravde alt. Nyt en ekte italiensk is på romantiske Capri – øya med romerske ruiner, designerbutikker og forrevne kystlandskap. La deg innhylle av svunne tider med de greske templene i Paestum. Og la deg begeistre av regionshovedstaden Napoli, svimlende vakre Sorrento og den berømte Amalfikysten.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo – Napoli. Videre mot Gragnano
Dag 2 Gragnano, besøk på agriturismo. Mulighet for utflukt til Vesuv
Dag 3 Pompeii – Napoli
Dag 4 Castellammare – Capri
Dag 5 Sorrento
Dag 6 Mulighet for utflukt til Herculaneum
Dag 7 Paestum og Amalfikysten
Dag 8 Avreise fra Napoli og hjemkomst

Hoteller

Hotel Parco

Vi har valgt å bo sentralt i forhold til utfluktsmålene våre for å sikre at vi får utnyttet tiden så godt som mulig. Derfor har vi valgt den lille hyggelige byen Gragnano utenfor Napoli, som ligger midt mellom de stedene vi skal oppleve på reisen.

Vi spiser frokost og middag på hotellet. Som de fleste steder i Italia består frokosten av bl.a. brød, marmelade, pålegg, kaffe og te.

Om kvelden velger man oftest mellom forretter som pasta eller suppe og hovedretter med kjøtt eller fisk. Maten er god og rikelig og kan sammenlignes med italiensk husmannskost.

Hotellet har tv og hårtørker på rommet og deponeringsboks i resepsjonen. Hotellene har ofte tynne badehåndklær. Et tykkere håndkle kan eventuelt medbringes hjemmefra.

HOTEL PARCO (3 Stelle)
Hotel Parco - SS 366 Castellammare di Stabia - Agerola - Amalfi
80054 GRAGNANO(NA)
Tel. +39 81 8715591
Fax +39.0818722472
www.hotel-parco.it

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
10 698,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Napoli. Videre mot Gragnano
Det italienske eventyret vårt begynner når vi flyr fra Oslo til Napoli. Fra Napoli kjører vi gjennom det vakre italienske landskapet til hotellet vårt i Gragnano, som ligger 3 mil sørøst for Napoli med utsikt til vulkanen Vesuv. Middagene våre kommer vi til å spise på hotellet, som serverer god italiensk mat.
Dag 2
Gragnano, besøk på agriturismo. Mulighet for utflukt til Vesuv

Etter frokost starter vi opplevelsene våre i vår egen lille by Gragnano, som ligger rett under vulkanen Vesuv. Byen kalles Cittá della Pasta – Pastabyen – og er et symbol på Italias mest stabile erverv, nemlig pastaproduksjonen. Her har man gjennom 500 år produsert den fineste pasta, og på 1800-tallet var det 140 større eller mindre pastamakere i byen. Her skal vi besøke en fabrikk som lager denne herlige italienske spesialiteten som har sneket seg inn i all verdens kjøkkener. Vi hører mere om fremstillingsprosessen av kvalitetspasta og litt om de forskjellige typene pasta. Og også litt om hvilke typer pasta, som passer til hvilke sauser. Tidligere kunne man se pastaen henge til tørk over hovedgaten, som vender slik at vinden fra havet og fra fjellene kunne tørke pastaen best mulig. I dag blir det gjort i tørkeovner i stedet. Jo visst, det er sannelig en kunst å lage en god italiensk pasta.

Heretter begir vi oss opp i fjellene bak byen. Det er her mange av grønnsakene og blomstene man finner på det lokale markedet blir produsert. vi besøker en agriturismo, som er en liten gård der man kan overnatte og få en enkel servering av mat som er lagd av lokale råvarer. I tillegg til olivenolje har gården også kastanjer, forskjellige grønnsaker, gjess og esler. Vi går inn i den trivelige familierestauranten og smaker på den lokale vinen. Noen av områdets spesialiteter sikrer vi oss også at vi får smake på.

Om ettermiddagen er det mulighet for å besøke den berømte vulkanen Vesuv, om med en majestetisk vulkankjegle strekker seg mot himmelen i det fjerne. Vesuvs berømte utbrudd for snart 2.000 år siden ødela blant annet byene Pompeii og Herculanum. Innbyggerne i området lever i skyggen av denne levende vulkanen, flott beliggende ved Napolibukten, og besøket vårt går til toppen av den over 1.200 meter høye vulkanen. Det siste stykket opp til kanten må foretas til fots (cirka 20 minutters gåtur). Her kan man se ned i det imponerende krateret. Turen krever at man er god til bens og kan bestige de siste høydemeterne før krateret. (Må bestilles hjemmefra, pris kr. 280,–). Alternativt kan man bli hjemme på hotellet og nyte omgivelsene rundt hotellet i Gragnano.

Dag 3
Pompeii – Napoli

Vi starter dagen med et besøk i den legendariske byen Pompeii og går dermed flere tusen år tilbake i tiden. Byen ble under et voldsomt vulkanutbrudd i august 79 e.Kr. begravd under et tykt lag av aske og pimpstein. Askeregnet varte i tre døgn, og byens cirka 15.000 innbyggere flyktet hals over hodet for å komme i sikkerhet. Begivenheten er blitt levende beskrevet av Plinuis den Yngre. Frem til 1748 sto tiden stille i Pompeii, som heretter våknet av tornerosesøvnen sin. Utgravningene er ikke avsluttet enda, og man føler seg hensatt til fortiden.

Under vandreturen vår i den utgravde byen ser vi hvordan man allerede for snart 2.000 år siden hadde rennende vann i husene, kloakksystemer, fantastiske veggmalerier, flotte bolighus, bakerier, templer, badehus (termer) og en lokal bar. Som ved et trylleslag forstummet alt liv i byen, og med vår fantasi vekker vi byen til live igjen. Etter lunsj på egen hånd kjører vi til storbyen Napoli. Vi hører litt om den sjarmerende storbyen og ser noen av de mest kjente og vakre stedene. Vi passerer San Carlo-operaen og det kongelige slottet. Napolitanerne er fargerike og levende, og byen har en intens stemning. Kanskje ser vi vasketøy blafre i de små smugene i sentrum. Det blir naturligvis også tid til å gå en liten tur rundt i byens historiske sentrum, før vi kjører tilbake til hotellet og spiser middag.

Dag 4
Castellammare – Capri

Tidlig om morgenen tager vi en båttur fra nabobyen Castellammare di Stabia over Napolibukten. Bak oss har vi en enestående utsikt over Napoli med den klassiske silhuetten av Vesuv i bakgrunnen, og foran oss ser vi den ettertraktede og eksklusive øya Capri stige opp av havet.

Øya har gjennom tidene vært besøkt av alt fra romerske keisere til forfattere, filmstjerner og ikke minst det internasjonale jetset. Det er skrevet, og ikke minst sunget mye om den lille øya Capri, hvor vi legger til i Marina Grande. I minibusser drar vi mot den lille byen Anacapri i 270 meters høyde, hvor vi finner Villa San Michele, en fantastisk villa oppført av den svenske doktor og forfatter Axel Munthe. Axel Munthe utga som 72-årig i 1929 “Boken om San Michele“, som umiddelbart ble en verdenssuksess. Villaen, som er bygget oppå ruinene av en romersk villa, er imponerende og har et fantastisk hageanlegg med terrasser med en uforglemmelig utsikt over øya, Sorrento-halvøya og Vesuv. I byen Capri blir det tid til å kikke nærmere på de elegante butikkene, hotellene og restaurantene som ligger langs de snirklete gatene. Fra en kafé på Piazza Umberto med den lille, hvite kirken, kan man sitte og følge med i bylivet. Det er også tid til å beundre de fargerike hagene og nyte den fantastiske utsikten over klippene “I Faraglioni“ og den lille havnen Marina Grande.

Det blir tid til på egen hånd å oppleve litt mere av øya. Har man tid og krefter, kan man gå en tur til den gamle keiservillaen Villa Jovis, som har tilhørt keiser Tiberius. Vandreturen krever at man er god til bens og tar rundt en time hver vei. Eller kanskje fristes man til å ta en tur med de lokale fiskerne til “Grotta Azurra“, den blå grotten, som er verdensberømt for det vakre blå vannet.  Ut på ettermiddagen stiger vi på båten og setter kursen tilbake mod Castellammare og hotellet vårt i Gragnano.

Dag 5
Sorrento
Sorrentos kystlinje

I dag har vi en lett og avslappende formiddagstur til den lille hyggelige byen Sorrento, blant annet kjent fra sangen “Torna Surriento“, som ble sunget av den verdensberømte tenor Enrico Caruso, som bodde i byen i en periode. Byen var allerede i romertiden et yndet turiststed, og keiserne Augustus og Marcus Aurelius besøkte stedet. De lokale hevder at bynavnet stammer fra de sirenene som fra klippene forsøkte å forføre Odysseus på hans eventyr.

Tidligere ble Sorrento besøkt av rike og kjente som Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche og selv Henrik Ibsen i vintermånedene, og man finner stadig mange fine hoteller i byen. Vi skal smake på noen av byens spesialiteter – den lokale is som man kan bli avhengig av på et besøk i området og ikke minst den berømte sitronlikør limoncello, som lages av skallene av alle de gode sitronene som vokser i området. Heretter blir det tid til egne opplevelser – nyt en kopp kaffe på en kafé, opplev den flotte utsikten mot Vesuv og Napoli eller gå en tur i de små, smale gatene. Om ettermiddagen er det tid til å slappe litt av ved hotellet. Nyt en drink på terrassen eller gå en tur.

Dag 6
Mulighet for utflukt til Herculaneum
For dem som har kjøpt dagens ekstrautflukt går turen til den utgravde byen Herculaneum. Hvis du syntes Pompeii var interessant, kommer du til å like Herculaneum også. Byen led samme skjebne som Pompeii, men er på visse punkter mer velbevart og mer overskuelig. I Herculaneum lå det rikmannsvillaer med utsikt til den vakre kyststrekningen, og byen var ikke en travel handelsby som Pompeii. Dette var stedet der man nøt livet og slappet av i vakre omgivelser. Derfor er gatene i Herculaneum langt mindre slitte enn i Pompeii, og byen er anlagt med bedre materialer som for eksempel marmor. At byen er så velbevart skyldes at den ble begravd under et meget tykt lag pyroklastisk lavalignende materiale, som størknet og ble til turfsten. Det har gjort utgravningen av byen vanskelig, og den nåværende utgravningen er bare på omkring en fjerdedel av byens opprinnelige størrelse.
Dag 7
Paestum og Amalfikysten

Vi starter dagen med en kjøretur der vi passerer de små fjellene bak Gragnano og drar til den andre siden av Sorrento-halvøya. Den sørlige skråningen anses av mange for å være Italias, kanskje verdens, vakreste og mest spektakulære kyststrekning. Her reiser Amalfikystens frodige, grønne fjell seg bratt opp fra havet, og små hyggelige byer, som den kjente Amalfi, ligger som perler på en snor mellom fjell med en fantastisk utsikt over Middelhavet.

De maleriske husene er nærmest limt fast på klippene, og arkitekturen bærer preg av de fremmede folkeslagene som gjennom tidene har invadert området.

Hovedbyen Amalfi, som var en av de fire italienske sjørepublikkene, har vært en svært viktig brikke i Italias historie, og i dag er området et eksklusivt og attraktivt feriemål. Vi går en tur i byen og ser nærmere på den hyggelige byen med den vakre kirken.

Det blir tid til å ta en is eller en kop kaffe, før vi fortsetter turen sørpå forbi Salerno. Her finner vi de berømte greske templene i Paestum, som H.C. Andersen besøkte i mars 1834. Han noterte i sin berømte dagbok: “Tidsler og vilde Figenbuske danner et Vildnis her, hvor de herlige, de meest skjønne Templer jeg har seet, staae under den blaa Luft, det vrimlede med Violer, store dejlige Violer, der groede om Templerne… …der som et Pompeji i vor Tidsalder atter er fremsteget fra Glemsel og Nat“.

Grekerne slo seg ned i området omkring år 600 f. Kr. De kalte byen Poseidonia og oppførte fantastiske templer. Navnet Paestum fikk byen først av romerne som erobret byen i år 273 f. Kr. Senere gikk området i glemselen på grunn av malaria, og det var først på midten av 1700-tallet at man gjenoppdaget templene. Kunstnere fra hele Europa strømmet til, og de var, som H.C. Andersen og gullaldermalerne, dypt fascinerte av stedet. I dag ser vi de tre templene, som virkelig er et besøk verd. Heretter går turen tilbake til hotellet vårt hvor vi spiser avskjedsmiddag.

Dag 8
Avreise fra Napoli og hjemkomst
Etter frokost sjekker vi ut av rommene og kjører mot lufthavnen i Napoli, der vi tar flyet hjemover.

Utflukt til Vesuv

Du kan bli med på en halvdagsutflukt til vulkanen Vesuv, den majestetiske vulkankjeden i horisonten. Vesuvs utbrudd for nesten 2000 år siden ødela byene Pompeii og Herculaneum. Innbyggerne i området lever i skyggen av den aktive vulkanen som ligger vakkert til ved Napolibukten. Vi kommer til å dra opp på toppen av den 1200 meter høye vulkanen. Man må gå til fots det siste stykket før man kommer fram til kraterkanten, og vel framme kan man se ned i det imponerende krateret. Denne utflukten krever at man kan bevege seg uhindret til fots, og at man orker å gå det siste stykket fram til kraterkanten.

Pris kr 380,– per person. Bestilles og betales senest 45 dager før avreise.

Vesuv i horisonten

Utflukt til Herculaneum

Bli med på en ekstrautflukt til Herculaneum!

Om Pompeii var spennende er Herculaneum minst like interessant. Staden deler skjebne med Pompeii, men er på flere måter både mer velbevart og lettoversiktlig.

I Herculaneum lå det rikmannsvillaer med utsikt over den vakre kyststrekningen, og byen var ikke en livlig handelsby som Pompeii. Herculaneum var et sted der man slappet av og nøt livet i de vakre omgivelsene. Derfor er gatene i Herculaneum mindre slitte enn gatene i Pompeii, og byen er bygd i mer dyrebare materialer, bl.a. marmor.

Årsaken til at byen er så godt bevart er at den ble begravd under et meget tykt lag pyroklastisk lavaliknende materiale som stivnet og ble til tuffstein. Dette har vanskeliggjort utgravningene, og det er fremdeles bare 25 prosent av byen som er gravd ut.

Pris kr 348,– per person. Bestilles og betales senest 45 dager før avreise.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 10 698,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
1 650,–
Enkeltrom
Enkeltrommene er typiske enkeltrom og er derfor mindre enn dobbeltrom.
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Napoli t/r med mellomlanding
 • Utflukter og transport ifølge program, entré til Villa San Michele
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon (frokost/middag)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Entré til Pompeii og Paestum, beregn 25 euro. Fra og med 1. juli 2014 er det ikke lenger gratis inngang for pensjonister
 • Ekstrautflukt til Vesuv dag 2. Bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise
 • Ekstrautflukt til Herculaneum dag 6. Bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Entré betales på stedet
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til sjåfør (beregn ca. 6 euro)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Valuta

I Italia benytter man seg av euro. De fleste steder aksepterer de mest alminnelige kredittkort, og kontanter kan heves i de større byene. Reisens pris inkluderer halvpensjon (frokost og middag). Beregn at en lunsj koster ca. 15-25 euro. I tillegg bør du tenke på utgifter til drikkevarer til maten og til forfriskninger, suvenirer, driks m.m.

Bagasje

Det er tillatt å medbringe 1 stk. bagasje per person. Max. 20 kg.+ håndbagasje (Håndbagasje: Maks vekt 8 kg. Håndbagasjens dimensjoner må maksimum utgjøre 115 cm totalt (50 cm, 40 cm og 25 cm).

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilke beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring, kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Klima og påkledning

Om våren og høsten kan det være kjølig morgen og kvelden, og regnbyger kan forekomme. Ha derfor med en genser og en lett jakke. Når det gjelder påkledning om kvelden på restauranter og lignende, er italienerne ikke særlig formelle. Husk å ha med et par gode sko til spasereturer i naturen og i byene.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom et flyskifte.

Mer om Italia

Her kan du lese mer om Italia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/italia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Praktiske opplysninger

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.

Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.

USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.

Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.

Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.

Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Til Italia for første gang. Turen startet noe skuffende, med sen beskjed om utsatt flyavgang, med påfølgende nattkjøring gjennom et severdig område en del av turen som vi hadde sett frem til. Ellers var alt flott. Vår guide Elisabeth var utrolig kunnskapsrik og hjelpsom, og en meget behagelig person å være sammen med. Utfluktene og temaene var også helt etter vår smak, varierte og interessante. Spesielt trivelig var dagsturen til Capri og Villa San Michele, og bussturen langs Amalfikysten var fantastisk.
Date published: 2016-05-14
Rated 5 out of 5 by from Italienske gleder 2016 En flott opplevelsesrik tur med en profesjonell guide som tok seg ekstremt godt av oss alle! Vakre omgivelser og historisk grunn. De fleste reiste i par, men her var ingen utelatt om de reiste alene. Veldig hyggelig gruppe voksne mennesker. Det eneste var utvalget av mat til lunsj og middag, dette imponerte ikke så veldig. Dessuten må man være forberedt på at ikke alle fasiliteter er like lett tilgjengelige som hjemme. Men denne turen anbefales på det sterkeste, jeg fikk der jeg ønsket og håpet på og kommer også til å benytte meg av Albatros for andre spennende reisemål.
Date published: 2016-10-08
Rated 4 out of 5 by from Fin reise til Amalfikysten Forsinket avgang på Gardermoen gjorde at vi ikke var på Hotel Parco før ca kl 01.30, slik at det ble en lang reisedag. Hotellet pent og rent, hyggelig personale, bra frokost og middag - særlig godt utvalg av grønnsaksretter til middagen. Trafikkstøy fra veien ved siden gjorde det mindre fristende å sitte ute i den fine hagen. Gragnano lite spennende. Fine dagsutflukter, særlig til Capri. Templene i Paestum en stor opplevelse. Altfor høyt lydnivå fra artistene ødela opplevelsen av den italienske aften på hotellet . Guiden hyggelig, rolig og meget kunnskapsrik.
Date published: 2016-05-14
Rated 5 out of 5 by from En spennende og fin reise med mange fine opplevels Det var en fin og interessant reise. Det var mye program, så vi fikk sett mye. Synd at flyreisen ble utsatt fra morgen til ettermiddag. Vi ankom hotellet ca.kl. 01.30. Det var et greit hotell, men det var veldig lytt mellom rommene. Vi hadde balkong, noe som var veldig hyggelig. Hotellet hadde også en hyggelig have. Vi reiste fra hotellet kl. 07.10 på avreisedagen og måtte vente i 45 min. før innsjekkingen begynte. Det var vel lenge! Det hadde vært veldig bra om all driks, inngangspenger etc. Hadde vært innbetalt på forhånd.
Date published: 2016-05-13
Rated 4 out of 5 by from En flott Italiareise Med sine kunnskaper og formidlingsevner gjorde vår reiseleder turen til en flott opplevelse ! Med sine år i Italia var det slett ikke lite hun kunne fortelle oss. På toppen en god organisator. Programmet var tett men det visste vi nok på forhånd. Etter vår oppfatning kunne noe ha vært annerledes, f.eks kombinasjonen Pompei og bytur i Napoli. På den korte stunden vi hadde i byen så var det ikke så mye vi fikk ut av det. Da heller en kombitur Pompei og Herculanum, samme dagen og så et annet turopplegg dagen før eller etter.Alle øvrige utflukter topp...! Hva gjelder hotellet så var standarden bra for tre stjerner å være. Men vi savnet ett basseng og solstoler, og selvfølgelig kunne vi tenke oss et kjøleskap og en vannkoker på rommet.. Vi vil til Italia oftere vi - med Albatros !
Date published: 2016-10-01
Rated 3 out of 5 by from En reise med mange gode opplevelser Castellamare er ingen sjarmerende ferie by, og hotellets beliggenheten, et stykke utenfor sentrum, omgitt av nedlagte spa hoteller/små industribygg, var veldig lite tilfredsstillende. Et hotell i Sorrento vil ha passet bedre
Date published: 2016-09-22
Rated 3 out of 5 by from En interessant tur Guiden var kunnskapsrik,men når det gjaldt formidlingen er det forbedringspotensiale. Hun plasserte seg ofte slik at noen ble stående bak henne og med hennes svake stemme var det ofte vanskelig oppfatte hva hun sa. Det samme var det for de som måtte stå på litt avstand. En mistet derfor mye informasjon. Eksempel til etterfølgelse er de lokale guidene. De snakket med høy og tydelig stemme slik at selv om en sto på avstand eller bak dem var det ikke vanskelig og oppfatte hva de sa
Date published: 2016-05-10
Rated 4 out of 5 by from Opplevelsesrik ferie Supert med direktefly fra Bergen. Kunne vært en tidligere avgang, dette da vi nå kom til Gragnano rundt midnatt. Hotellet er noe slitt og sengene veldige harde. Selv om en ikke oppholder seg så mye på hotellet, oppleves dette noe utrangert. Badet så ut til å være nyoppusset. Håndklærne ble byttet ut hver dag selv om de ikke lå på gulvet. Godt renhold. Deilig balkong med utsikt over Napolibukten og Vesuv. Ingen muligheter til oppgradering av rom. Programmet var meget interessant og appellerte til oss begge. En kunnskapsrik og behagelig reiseleder. Ettersom vi beveget oss på steder med stor turisme og mange reiseledere som f.eks Pompei og Capri hadde det vært fordelaktig med ørepropper og mikrofon. Da hadde man fått med seg detaljene. Lunsj kunne med fordel vært inkludert i prisen. Vi hadde noen felleslunsjer med separat betaling. Men, en opplevelsesrik reise.
Date published: 2016-10-04
 • y_2018, m_2, d_20, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.7
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_46
 • loc_no_NO, sid_ITRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse av reisen

Her kan du se anmeldelser fra andre som har vært på turen. Vi håper du kan lese dere meninger, gode råd, ris og ros og få en forestilling om hva som venter deg på reisen – så du kan velge den helt riktige reisen for deg. Anmeldelsene blir samlet inn av et eksternt firma, som er din garanti for anmeldelsenes gyldighet. Les mer her

Legg merke til at flyselskap, flyrute, hoteller, reiseleder og/eller reisens rute kan variere fra gang til gang, og dermed kan en reise som er anmeldt her være litt annerledes en den reisen du kan kjøpe nå.

Du har også mulighet for å stille spørsmål som omhandler selve reisen eller lese andres spørsmål. Bemerk at andre gjesters evalueringer kommer etter avsnittet med spørsmål og svar.

Lignende reiser

18ITRTR05BNO0105