Italienske gleder

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev fantastiske Sør-Italia med romantiske Capri, storbyen Napoli, antikke Pompeii, Amalfikysten og Paestum

Besøk det beste av Italia – Campania! Se hvordan ekte pasta lages i pastabyen over alle, Gragnano. Spaser inn i romertiden i legendariske Pompeii på brosteinene som romerne og slavene deres satte sandalene på før vulkanen Vesuv begravde alt. Nyt en ekte italiensk is på romantiske Capri – øya med romerske ruiner, designerbutikker og forrevne kystlandskap. La deg innhylle av svunne tider med de greske templene i Paestum. Og la deg begeistre av regionshovedstaden Napoli, svimlende vakre Sorrento og den berømte Amalfikysten.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Oslo – Napoli. Videre mot Gragnano
Dag 2
Gragnano, besøk på agriturismo. Mulighet for utflukt til Vesuv
Dag 3
Pompeii – Napoli
Dag 4
Paestum og Amalfikysten
Dag 5
Mulighet for utflukt til Herculaneum
Dag 6
Sorrento
Dag 7
Castellammare – Capri
Dag 8
Avreise fra Napoli og hjemkomst

Hoteller

Hotel Parco

Vi har valgt å bo sentralt i forhold til utfluktsmålene våre for å sikre at vi får utnyttet tiden så godt som mulig. Derfor har vi valgt den lille hyggelige byen Gragnano utenfor Napoli, som ligger midt mellom de stedene vi skal oppleve på reisen.

Vi spiser frokost og middag på hotellet. Som de fleste steder i Italia består frokosten av bl.a. brød, marmelade, pålegg, kaffe og te.

Om kvelden velger man oftest mellom forretter som pasta eller suppe og hovedretter med kjøtt eller fisk. Maten er god og rikelig og kan sammenlignes med italiensk husmannskost.

Hotellet har tv og hårtørker på rommet og deponeringsboks i resepsjonen. Hotellene har ofte tynne badehåndklær. Et tykkere håndkle kan eventuelt medbringes hjemmefra.

HOTEL PARCO (3 Stelle)
Hotel Parco - SS 366 Castellammare di Stabia - Agerola - Amalfi
80054 GRAGNANO(NA)
Tel. +39 81 8715591
Fax +39.0818722472

www.hotel-parco.it

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
15 998,–
Oslo
Utsolgt
14 998,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Napoli. Videre mot Gragnano
Det italienske eventyret vårt begynner når vi flyr fra Oslo til Napoli. Fra Napoli kjører vi gjennom det vakre italienske landskapet til hotellet vårt i Gragnano, som ligger 3 mil sørøst for Napoli med utsikt til vulkanen Vesuv. Middagene våre kommer vi til å spise på hotellet, som serverer god italiensk mat.
Dag 2
Gragnano, besøk på agriturismo. Mulighet for utflukt til Vesuv

Etter frokost starter vi opplevelsene våre i vår egen lille by Gragnano, som ligger rett under vulkanen Vesuv. Byen kalles Cittá della Pasta – Pastabyen – og er et symbol på Italias mest stabile erverv, nemlig pastaproduksjonen. Her har man gjennom 500 år produsert den fineste pasta, og på 1800-tallet var det 140 større eller mindre pastamakere i byen. Her skal vi besøke en fabrikk som lager denne herlige italienske spesialiteten som har sneket seg inn i all verdens kjøkkener. Vi hører mere om fremstillingsprosessen av kvalitetspasta og litt om de forskjellige typene pasta. Og også litt om hvilke typer pasta, som passer til hvilke sauser. Tidligere kunne man se pastaen henge til tørk over hovedgaten, som vender slik at vinden fra havet og fra fjellene kunne tørke pastaen best mulig. I dag blir det gjort i tørkeovner i stedet. Jo visst, det er sannelig en kunst å lage en god italiensk pasta.

Heretter begir vi oss opp i fjellene bak byen. Det er her mange av grønnsakene og blomstene man finner på det lokale markedet blir produsert. vi besøker en agriturismo, som er en liten gård der man kan overnatte og få en enkel servering av mat som er lagd av lokale råvarer. I tillegg til olivenolje har gården også kastanjer, forskjellige grønnsaker, gjess og esler. Vi går inn i den trivelige familierestauranten og smaker på den lokale vinen. Noen av områdets spesialiteter sikrer vi oss også at vi får smake på.

Om ettermiddagen er det mulighet for å besøke den berømte vulkanen Vesuv, om med en majestetisk vulkankjegle strekker seg mot himmelen i det fjerne. Vesuvs berømte utbrudd for snart 2.000 år siden ødela blant annet byene Pompeii og Herculanum. Innbyggerne i området lever i skyggen av denne levende vulkanen, flott beliggende ved Napolibukten, og besøket vårt går til toppen av den over 1.200 meter høye vulkanen. Det siste stykket opp til kanten må foretas til fots (cirka 20 minutters gåtur). Her kan man se ned i det imponerende krateret. Turen krever at man er god til bens og kan bestige de siste høydemeterne før krateret. (Må bestilles hjemmefra, pris kr. 540,–). Utflukten gjennomføres ved minimum 20 deltakere.  Alternativt kan man bli hjemme på hotellet og nyte omgivelsene rundt hotellet i Gragnano.

Dag 3
Pompeii – Napoli
Amalfikysten ligger på sørsiden av Sorrentohalvøya

Vi starter dagen med et besøk i den legendariske byen Pompeii og går dermed flere tusen år tilbake i tiden. Byen ble under et voldsomt vulkanutbrudd i august 79 e.Kr. begravd under et tykt lag av aske og pimpstein. Askeregnet varte i tre døgn, og byens cirka 15.000 innbyggere flyktet hals over hodet for å komme i sikkerhet. Begivenheten er blitt levende beskrevet av Plinuis den Yngre. Frem til 1748 sto tiden stille i Pompeii, som heretter våknet av tornerosesøvnen sin. Utgravningene er ikke avsluttet enda, og man føler seg hensatt til fortiden.

Under vandreturen vår i den utgravde byen ser vi hvordan man allerede for snart 2.000 år siden hadde rennende vann i husene, kloakksystemer, fantastiske veggmalerier, flotte bolighus, bakerier, templer, badehus (termer) og en lokal bar. Som ved et trylleslag forstummet alt liv i byen, og med vår fantasi vekker vi byen til live igjen. Etter lunsj på egen hånd kjører vi til storbyen Napoli. Vi hører litt om den sjarmerende storbyen og ser noen av de mest kjente og vakre stedene. Vi passerer San Carlo-operaen og det kongelige slottet. Napolitanerne er fargerike og levende, og byen har en intens stemning. Kanskje ser vi vasketøy blafre i de små smugene i sentrum. Det blir naturligvis også tid til å gå en liten tur rundt i byens historiske sentrum, før vi kjører tilbake til hotellet og spiser middag.

Dag 4
Paestum og Amalfikysten
Gule sitroner fra Sør-Italia

Vi starter dagen med en kjøretur der vi passerer de små fjellene bak Gragnano og drar til den andre siden av Sorrento-halvøya. Den sørlige skråningen anses av mange for å være Italias, kanskje verdens, vakreste og mest spektakulære kyststrekning. Her reiser Amalfikystens frodige, grønne fjell seg bratt opp fra havet, og små hyggelige byer, som den kjente Amalfi, ligger som perler på en snor mellom fjell med en fantastisk utsikt over Middelhavet.

De maleriske husene er nærmest limt fast på klippene, og arkitekturen bærer preg av de fremmede folkeslagene som gjennom tidene har invadert området.

Hovedbyen Amalfi, som var en av de fire italienske sjørepublikkene, har vært en svært viktig brikke i Italias historie, og i dag er området et eksklusivt og attraktivt feriemål. Vi går en tur i byen og ser nærmere på den hyggelige byen med den vakre kirken.

Det blir tid til å ta en is eller en kop kaffe, før vi fortsetter turen sørpå forbi Salerno. Her finner vi de berømte greske templene i Paestum, som H.C. Andersen besøkte i mars 1834. Han noterte i sin berømte dagbok: “Tidsler og vilde Figenbuske danner et Vildnis her, hvor de herlige, de meest skjønne Templer jeg har seet, staae under den blaa Luft, det vrimlede med Violer, store dejlige Violer, der groede om Templerne… …der som et Pompeji i vor Tidsalder atter er fremsteget fra Glemsel og Nat“.

Grekerne slo seg ned i området omkring år 600 f. Kr. De kalte byen Poseidonia og oppførte fantastiske templer. Navnet Paestum fikk byen først av romerne som erobret byen i år 273 f. Kr. Senere gikk området i glemselen på grunn av malaria, og det var først på midten av 1700-tallet at man gjenoppdaget templene. Kunstnere fra hele Europa strømmet til, og de var, som H.C. Andersen og gullaldermalerne, dypt fascinerte av stedet. I dag ser vi de tre templene, som virkelig er et besøk verd.

Dag 5
Mulighet for utflukt til Herculaneum

For dem som har kjøpt dagens ekstrautflukt går turen til den utgravde byen Herculaneum. Hvis du syntes Pompeii var interessant, kommer du til å like Herculaneum også. Byen led samme skjebne som Pompeii, men er på visse punkter mer velbevart og mer overskuelig. I Herculaneum lå det rikmannsvillaer med utsikt til den vakre kyststrekningen, og byen var ikke en travel handelsby som Pompeii. Dette var stedet der man nøt livet og slappet av i vakre omgivelser. Derfor er gatene i Herculaneum langt mindre slitte enn i Pompeii, og byen er anlagt med bedre materialer som for eksempel marmor. At byen er så velbevart skyldes at den ble begravd under et meget tykt lag pyroklastisk lavalignende materiale, som størknet og ble til turfsten. Det har gjort utgravningen av byen vanskelig, og den nåværende utgravningen er bare på omkring en fjerdedel av byens opprinnelige størrelse. (Må bestilles hjemmefra, pris kr. 460,–. Utflukten gjennomføres ved minimum 20 deltakere.)

Dag 6
Sorrento
Sorrentos kystlinje

I dag har vi en lett og avslappende formiddagstur til den lille hyggelige byen Sorrento, blant annet kjent fra sangen “Torna Surriento“, som ble sunget av den verdensberømte tenor Enrico Caruso, som bodde i byen i en periode. Byen var allerede i romertiden et yndet turiststed, og keiserne Augustus og Marcus Aurelius besøkte stedet. De lokale hevder at bynavnet stammer fra de sirenene som fra klippene forsøkte å forføre Odysseus på hans eventyr.

Tidligere ble Sorrento besøkt av rike og kjente som Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche og selv Henrik Ibsen i vintermånedene, og man finner stadig mange fine hoteller i byen. Vi skal smake på noen av byens spesialiteter – den lokale is som man kan bli avhengig av på et besøk i området og ikke minst den berømte sitronlikør limoncello, som lages av skallene av alle de gode sitronene som vokser i området. Heretter blir det tid til egne opplevelser – nyt en kopp kaffe på en kafé, opplev den flotte utsikten mot Vesuv og Napoli eller gå en tur i de små, smale gatene. Om ettermiddagen er det tid til å slappe litt av ved hotellet. Nyt en drink på terrassen eller gå en tur.

Dag 7
Castellammare – Capri
Capri

Tidlig om morgenen tager vi en båttur fra nabobyen Castellammare di Stabia over Napolibukten. Bak oss har vi en enestående utsikt over Napoli med den klassiske silhuetten av Vesuv i bakgrunnen, og foran oss ser vi den ettertraktede og eksklusive øya Capri stige opp av havet.

Øya har gjennom tidene vært besøkt av alt fra romerske keisere til forfattere, filmstjerner og ikke minst det internasjonale jetset. Det er skrevet, og ikke minst sunget mye om den lille øya Capri, hvor vi legger til i Marina Grande. I minibusser drar vi mot den lille byen Anacapri i 270 meters høyde, hvor vi finner Villa San Michele, en fantastisk villa oppført av den svenske doktor og forfatter Axel Munthe. Axel Munthe utga som 72-årig i 1929 “Boken om San Michele“, som umiddelbart ble en verdenssuksess. Villaen, som er bygget oppå ruinene av en romersk villa, er imponerende og har et fantastisk hageanlegg med terrasser med en uforglemmelig utsikt over øya, Sorrento-halvøya og Vesuv. I byen Capri blir det tid til å kikke nærmere på de elegante butikkene, hotellene og restaurantene som ligger langs de snirklete gatene. Fra en kafé på Piazza Umberto med den lille, hvite kirken, kan man sitte og følge med i bylivet. Det er også tid til å beundre de fargerike hagene og nyte den fantastiske utsikten over klippene “I Faraglioni“ og den lille havnen Marina Grande.

Det blir tid til på egen hånd å oppleve litt mere av øya. Har man tid og krefter, kan man gå en tur til den gamle keiservillaen Villa Jovis, som har tilhørt keiser Tiberius. Vandreturen krever at man er god til bens og tar rundt en time hver vei. Eller kanskje fristes man til å ta en tur med de lokale fiskerne til “Grotta Azurra“, den blå grotten, som er verdensberømt for det vakre blå vannet. Ut på ettermiddagen stiger vi på båten og setter kursen tilbake mod Castellammare og hotellet vårt i Gragnano hvor vi spiser avskjedsmiddag.

Dag 8
Avreise fra Napoli og hjemkomst
Etter frokost sjekker vi ut av rommene og kjører mot lufthavnen i Napoli, der vi tar flyet hjemover.

Spar penger på entréer med Artecard

Vi har valgt å ikke inkludere entréene til Pompeii og Paestum, dette er fordi man har mulighet for å kjøpe et Campania Artecard for 35€ som gir entré til 5 steder på en uke. Kortet kan kjøpes av reiselederen på reisen.

Kortet kan brukes til entréer som ikke er inkludert i prisen på denne reisen. Normalprisen på alle entreéne er; Pompeii (16€), Paestum (10€), Vesuv (10€) og Herculanum (13€). Vil man delta på alle utfluktene betaler man dermed kun 35€ i stedet for 49€ ved å kjøpe et Artecard. 

Og som en populær bonus kan man besøke det vakre Nasjonalmuseet i Napoli og spare ytterligere 18€. Så de gjestene som bruker kortets alle 5 entréer får en verdi av 67€ for kun 35€. Dersom man ikke ønsker å kjøpe ekstra utflukter kan man selvfølgelig nøyes med å bare betale entré til Pompeii og Paestum.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
2 200,–
Enkeltrom

Enkeltrommene er typiske enkeltrom og er derfor mindre enn dobbeltrom.

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Napoli t/r med mellomlanding
 • Utflukter og transport ifølge program, entré til Villa San Michele
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon (frokost/middag)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Entré til Pompeii (16 euro) og Paestum (10 euro). Velger man å kjøpe Artecard kan man bruke dette i stedet
 • Ekstrautflukt til Vesuv dag 2. Bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise
 • Ekstrautflukt til Herculaneum dag 6. Bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten gjennomføres med minimum 20 deltagere. Entré 13 euro betales på stedet. (Velger man å kjøpe Artecard kan man bruke dette i stedet)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til sjåfør (beregn ca. 6 euro)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En flott tur med en svært dyktig og kunnskapsrik reiseleder. Tettpakket program med flotte serverdigheter og opplevelser.
Date published: 2023-10-17
Rated 4 out of 5 by from fin reise og fine utflukter spennende utflukter og kunnskapsrik reiseleder.
Date published: 2023-10-09
Rated 4 out of 5 by from Kulturhistorisk blinkskudd Reisen omfattet omtrent alle de kulturhistoriske stedene i området som jeg ønsket å se. Skulle gjerne vært litt lenger på egenhånd i etterkant av omvisningene. For eksempel kunne vi vel spist i nærheten av Pompeii og Herculaneum, i stedet for å haste videre for å finne spisesteder lengre unna.
Date published: 2023-10-07
Rated 4 out of 5 by from Fint program, men kjedelig bosted. Fint program, super reiseleder, OK hotell og mat, men veldig kjedelig nærområde. Kunnskapsløs og lite serviceminded betjening i resepsjonen.
Date published: 2023-10-02
Rated 4 out of 5 by from Albatross innfrif Reisen var interessant og spennende med en kunnskapsrik og omsorgsfull guide.
Date published: 2023-09-30
Rated 3 out of 5 by from En fin reise med mange gode opplevelser, men med ett stort minus Reisen var spennende med mange fine utflukter. Det som trakk ned var hotellets beliggenhet, det ville vært et stort pluss om vi hadde bodd i Sorrento, eventuelt Napoli. Selve hotellet med nydelig hageanlegg var det ingenting å si på, men det var lite/ingenting å ta seg til rundt hotellet og langt og lite komfortabelt å gå til sentrum/strandpromenaden, og ikke all verden å ta seg til der heller. Vi hadde to dager med halvdagsutflukter, og da ble det lang tid for å fylle ettermiddagen. Dette hadde ikke vært noe minus om vi f.eks. hadde bodd i Sorrento eller Napoli. Hvis vi hadde bodd i en mer spennende by enn Gragnano, synes jeg det ville vært en fordel om ikke alle middagene hadde vært inkludert i reisen, da noe av opplevelsen ved en reise er å gå ut for å spise middag på forskjellige steder.
Date published: 2023-09-29
Rated 5 out of 5 by from Godt sammensatt program, både historisk og nåtid. Daglige høydepunkt i programmet. Reiseleder sikret god stemning. Gode og kunnskapsrike lokale guider. Fordel med å bo på samme hotell selv om det lå litt langt fra strand, bysentrum og off. transport.
Date published: 2023-09-19
Rated 3 out of 5 by from Bra reise- kjedelig hotel Reise med masse opplevelser og flott innhold. Positiv og kunnig reiseleder
Date published: 2023-09-17
 • y_2024, m_4, d_11, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_105
 • loc_no_NO, sid_ITRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser