Japan – Solens rike

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fra Tokyos fasjonable storbystemning til Kyotos kulturskatter

Bli med på en helt unik reiseopplevelse nær japanerne og det sammensatte japanske samfunnet. Vi skal både se den nåværende og den gamle hovedstaden – Tokyo og Koyto – samt se Hamraikyu-hagen og Odaiba i Tokyo, Gulltemplet i Kyoto, det historiske Hiroshima og den stemningsfulle tempeløya Miya-jima med den kjente røde torii-porten i vannet. Vi skal også smake på det japanske kjøkkenet – blandt annet nylaget sushi og ferskt wagyu-kjøtt. 

Vi reiser rundt i samme tempo som japanerne selv, ved å benytte de velfungerende lokale transportmulighetene: metro, sporvogn og det verdensberømte lyntoget Shinkansen, i tillegg til at vi møter Japan i øyenhøyde med noen hyggelige og spennende spaserturer.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Togreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Yen

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Tokyo. Japans største shintotempel Meiji Jingu, Shibuya og velkomstmiddag
Dag 3 Tokyo. Smaksprøver på fersk sushi, Hamarikyu-hagen og Odaiba, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved keiserpalasset
Dag 4 Tokyo på egen hånd
Dag 5 Tokyo – med Shinkansen-toget til Kyoto. Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og den sjarmerende Gion-bydelen
Dag 6 Kyoto. Gullpaviljongen, Nijo-borgen, besøk i zenhage og spasertur i Arashiyama
Dag 7 Kyoto. Heldagstur til Hiroshima og Miya-jima med den berømte røde torii-porten
Dag 8 Tid på egen hånd i Kyoto og avskjedsmiddag med wagyu-kjøtt
Dag 9 Buss til Osaka og fly til Oslo

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
29 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi møtes ved middagstid i Oslo og letter med kurs mot Tokyo, Japans hovedstad. Full forpleining om bord på flyet.
Dag 2
Ankomst til Tokyo. Japans største shintotempel Meiji Jingu, Shibuya og velkomstmiddag

Vi lander i Tokyo om formiddagen og tar straks fatt på de mange opplevelsene som venter oss. Tokyo var en gang en liten fiskerby, men er i dag en av verdens største og mest moderne storbyer. Den består av mange små bydeler, hver med sin egen stemning og sitt eget særpreg, og vi skal besøke noen av de mest spennende.

Etter en god lunsj i Japan begynner dagens utflukt med et besøk ved Japans største shintotempel, Meiji Jingu. Templet stod ferdig i 1920 og er et symbol på keiserens viktige rolle i det japanske samfunnet – både som politisk og religiøst overhode. Først etter andre verdenskrig mistet keiseren sin politiske innflytelse og sin status som guddommelig. På vei inn til tempelet går vi under en enorm torii-port og fortsetter gjennom den fredfulle skogen som omgir tempelet. Trærne som vokser her ble plantet som gave fra hele Japan til keiserens tempel da det ble bygd.

Heretter skal vi til byens aller mest berømte område – både blant japanerne selv og blant turistene, nemlig Shibuya, som ligger midt i byen med en togstasjon som er en av Tokyos trafikk-knutepunkt. I Shibuya-krysset strømmer neonlys, reklame, og musikkvideoer ut fra storskjermer på skyskraperne. Hundrevis av travle japanere – alt fra dresskledde forretningsfolk til skoleelever i uniform og trendy ungdom med hypermoderne frisyrer – tar seg over gaten når lyset skifter til grønt. Foran stasjonen står en liten statue av en hund – Hachikó statuen – som er byens mest berømte møteplass. Historien om den lojale hunden Hachi som dag etter dag ventet trofast på sin eier ved stasjonen – selv lenge etter hans død – er rørende. Historien om Hachi ble til en film i Japan på 80-tallet før den kom ut i en Hollywood-versjon i 2009 med Richard Gere i hovedrollen som hundens eier.

Om kvelden begynner vi for alvor på vårt japanske eventyr med en velkomstmiddag på et japansk spisested. Det japanske kjøkkenet er et av verdens sunneste og mest varierte, med masse fisk og grønnsaker, og det rommer et hav av andre spennende retter enn bare sushi. Maten er i seg selv en stor del av opplevelsen når man besøker Solens rike. På en del restauranter er det bilder av rettene – ja, til og med plastmodeller i naturstørrelse av de enkelte rettene – så det er gode muligheter til å kaste seg ut i noe nytt og spennende!

 

Dag 3
Tokyo. Smaksprøver på fersk sushi, Hamarikyu-hagen og Odaiba, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved keiserpalasset
Hamarikyu-hagen i Tokyo

På dagens utflukt, som stort sett foregår til fots, begynner vi med et besøk på Tsukiji fiskemarked – det som en gang var verdens største. I 80 år ble det solgt fisk til innbyggerne og restaurantene i Tokyo. Men nå er det slutt – fiskemarkedet er flyttet ut av byen, og det nye markedet har mye strengere regler for besøkende, og de gamle hallene skal i stedet brukes i forbindelse med De olympiske lekene i Tokyo i 2020. Stedet er fremdeles absolutt verdt et besøk. Mange av bodene og butikkene er der fremdeles, og man kan også fremdeles få en masse lekre sushi-smaksprøver, noe vi selvfølgelig også skal smake på.

Fra fiskens verden begir vi oss videre ut i metropolen Tokyo, der imponerende byggekunst i alle avskygninger preger gatebildet: fra futuristiske kjempebygninger til kjedelige kontorbygg – en blanding av stilarter overalt hvor man snur seg. Meningene om Tokyos arkitektur og byplanlegging er da også mange, men én ting er sikker: Det er alt annet enn kjedelig å gå på oppdagelsestur i Tokyos gater.

Vi besøker den store Hamarikyu-hagen som ligger sentralt i Tokyo. Hagen ligger langs tokyo-bukten, og den er anlagt i tradisjonell stil med et tehus midt ute på en liten øy. Den tradisjonelle stilen står i skarp kontast til de mange høyhusene som omringer hagen. Fra Hamarikyu-hagen tar vi båten ut til Odaiba, et populært shoppingområde som ligger på en kunstig øy ute i bukten. Her får vi tid på egen hånd til å handle litt og spise lunsj.

Vi spaserer til Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde, der alle Japans dyre merkevarer og stormagasiner er representert. Dette er Japans motstykke til Fifth Avenue i New York og Champs Elysées i Paris! Vi går en tur bortover Ginzas livlige og stilfulle hovedgate, der ikke bare folk på shopping, men også travle forretningsmenn preger gatebildet.

Heretter fortsetter vi til en sann arkitektonisk perle. Vi går en tur gjennom det store konferansesenteret Tokyo International Forum fra 1996. Den store glass- og stålkonstruksjonen ligner skroget på en veldig lang båt. Her blir det holdt konferanser, messer, konserter og utstillinger, og det ligger til og med en dansk kafe her der man blant annet kan få servert pølser!

På spaserturen vår besøker vi også parken ved keiserpalasset.

Dag 4
Tokyo på egen hånd

Dagen er avsatt til å gå på oppdagelsestur i Tokyo på egen hånd. Og la det være sagt med det samme: Tokyo er et stort overflødighetshorn av spennende inntrykk og muligheter, uansett om man vil gå på shopping, i museer eller ønsker å dykke ned i de mange kulinariske fristelsene byen er så berømt for. Tokyo har flere Michelin-restauranter enn Paris og London til sammen, men også på de mer ydmyke stedene er det gastronomi på høyt nivå. Mange spisesteder kjører med rimelige lunsjmenyer, så prøv deg frem!

Det er lett og effektivt å komme seg rundt i byen med metro, og reiselederen hjelper gjerne med ideer til dagen. Like ved Shibuya, der vi var forleden, ligger bydelen Harajaku, der unge japanere – flere i klær inspirert av japanske tegneserier – kommer for å shoppe i områdets små spesialbutikker, ikke minst i gaten Takeshitadori. Like ved siden av ligger den ganske eksklusive forretningsgaten Omotesando, der du finner et hav av både japanske og utenlandske merker.

Et helt annet tilbud som byen kan by på, er det gamle tradisjonelle Tokyo i bydelen Asakusa. Her er det fremdeles mange gamle velbevarte trehus som overlevde ødeleggelsene under andre verdenskrig, og midt i Asakusa troner Asakusa Kannon-templet med den markante store røde lanternen i inngangsporten.

Gå en liten oppdagelsestur i de små sidegatene rundt templet, der de små snack-butikkene frister med både søtt og salt. Prøv for eksempel en friskristet ”senbei”, de berømte japanske saltkjeksene som finnes i et hav av smaksvarianter og størrelser. Dem får man ikke bedre enn her!

Vil du gjerne utstyre kjøkkenet ditt med japanske kjøkkenting – eller vil du bare gjerne ha en Tokyo-opplevelse ut over det sedvanlige – kan du legge veien forbi kjøkkenshopping-gaten Kappabashidori, som kan nås til fots fra templet. Her får du intet mindre enn ALT til kjøkkenet: fra plastmat-figurer til gryter, spisepinner, japansk keramikk, tekanner i støpejern til grønn te og mye annet.

Dag 5
Tokyo – med Shinkansen-toget til Kyoto. Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og den sjarmerende Gion-bydelen

Vi skal reise med det berømte japanske lyntoget, Shinkansen, til Kyoto. Underveis får vi et inntrykk av hvor tettbefolket Japan er, og om værgudene vil det, kan vi få øye på det hellige fjellet Fujiyama underveis. Toget er komfortabelt, presist og svært raskt. På litt over to og en halv time kjører vi de 513 kilometerne til Kyoto.

Før vi stiger om bord i toget, er det mulighet til å kjøpe en "o-bento", en typisk japansk nistepakke, til toget. En ”o-bento” kan fås i et hav av varianter og består typisk av ris og ulike former for lekkert tilbehør og småretter – i form av fisk, kjøtt, grønnsaker og forskjellige salater. Lekkert og ikke særlig dyrt!

Etter ankomsten til den gamle keiserbyen Kyoto kjører vi med metro til hotellet vårt. Vi bor sentralt, og etter innkvartering går vi straks i gang med dagens utflukter. Kyoto rommer over 1600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdommer. I tillegg kommer keiserpalasset, shogunens Nijo-borg, keiserlige villaer og hager og en rekke av Japans beste museer.

Kyoto ble som den eneste japanske storbyen skånet for bombeangrep under andre verdenskrig – etter sigende på grunn av byens enestående kulturskatter. Dessverre har bystyret ikke vist byen samme respekt, så de store, sammenhengende kvarterene av vakre trehus er nesten forsvunnet. Men ingen har våget å røre de mange tusen templer, helligdommer og vakre hager. Særlig i byens utkant føler man seg hensatt til en annen tidsalder, der skjønnhet og estetikk var i høysetet.

Vi besøker shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha og går en tur gjennom templets lange arkade av oransjerøde torii-porter, som ligger i hundrevis tett i tett og former veien. De oransjerøde portene står i fin kontrast til den grønne skogen omkring. Dette er en av Kyotos mindre kjente attraksjoner, men for mange besøkende likevel et av de helt store høydepunktene!

Om ettermiddagen går vi en tur gjennom Kyotos berømte Gion-kvarter, og på vei dit skal vi innom Kyotos vidkjente Nishiki-marked. Her finner man et vell av japanske spesialiteter vakkert presentert – fra frukt og grønt til fisk, kjøtt, pickles, snacks og så videre. En fargerik opplevelse, og de pleier ikke å ha noe imot å gi smaksprøver.

I Gion ligger stemningsfulle spisesteder side om side med de tradisjonelle, diskré tehusene, der byens sagnomsuste geishaer arbeider. Er vi heldige, ser vi noen av dem trippe av sted med vakkert oppsatt hår i de dyre kimonoene sine.

Dag 6
Kyoto. Gullpaviljongen, Nijo-borgen, besøk i zenhage og spasertur i Arashiyama
Den vakre Gullpaviljongen i Kyoto

I byens nordlige utkant ligger det berømte Gulltemplet. Den vakre gullbelagte paviljongen er en nøyaktig kopi av den over 500 år gamle bygningen, som en sinnsforvirret tempelprest satte fyr på i 1955.

Den militære øverstkommanderende i keisertidens Japan var shogunen. I lengre perioder av landets historie var han også den mektigste mannen i øyriket. Keiserens rolle var mer tilbaketrukket og av symbolsk karakter. I 1603 oppførte shogunslekten Tokugawa Nijo-borgen. Bygningene i denne borgen, som er Japans best bevarte, er av svært høy kvalitet. De beste bygningshåndverkere bygde borgen, og datidens beste kunstnere utsmykket den. Nattergal-gulvet er et godt eksempel på hvor raffinert borgen er. Gulvet er bygd slik at det knirker når man går på det, slik at eventuelle snikmordere ikke kunne nærme seg uten å bli hørt. Treskurden og de mange materialene som pryder vegger og tak er av stor kunstnerisk verdi.

Vi fortsetter til den vestlige enden av Kyoto der vi drar på en liten spasertur i det vakre området Arashiyama ved foten av fjellene. Her besøker vi det UNESCO-fredede tempelet Tenyu-ji, som er berømt for sin vakkert anlagte zenhage fra 1300-tallet. Tempelet var ferdig i 1339 og er en del av Rinzai-skolen innen japansk buddhisme. Etterpå spaserer vi videre gjennom den vakre bambuslunden der et tykt teppe av meterhøye bambusplanter gir en eksotisk stemning, og gjennom rolige landområder med rismarker og UNESCO-fredede bygninger.

Dag 7
Kyoto. Heldagstur til Hiroshima og Miya-jima med den berømte røde torii-porten
Den "svevende" toriiporten i vannet ved Miya-Jima

300 kilometer vest for Kyoto ligger Hiroshima. Den 6. august 1945 ble byen lagt i ruiner, og mer enn 100 000 mennesker ble drept da verden for første gang opplevde at en atombombe ble sprengt. I dag står en enkel, kuppelformet ruinbygning som et minne om de enorme ødeleggelsene som eksplosjonen forårsaket. I nærheten ligger den vakre fredsparken med en fredsflamme som først blir slokket når det siste atomvåpen er destruert. Vi besøker parken og fredsmuseet, som saklig og instruktivt viser hva som skjedde. I dag er Hiroshima fullstendig gjenoppbygd, og byen er annerledes enn de fleste andre japanske byer med sine brede og luftige gater og det velordnede bybildet. Vi spiser lunsj i Hiroshima og skal deretter oppleve et av Japans mest vidgjetne, fotograferte og elskede motiver – nemlig den "svevende" torii-porten ute i vannet ved øya Miya-jima, som vi drar over til i båt. Vakkert, poetisk og klassisk japansk!

NB! Torii-porten har dessverre vært under restaurering siden juni 2019. Det er ikke avklart når arbeidet forventes å være ferdig, men vi antar at det vil ta hvertfall ett år.

Dag 8
Tid på egen hånd i Kyoto og avskjedsmiddag med wagyu-kjøtt

Vi har det meste av formiddagen til opplevelser på egen hånd i Kyoto.

Om kvelden setter vi et hyggelig punktum for vårt Japan-eventyr med en japansk middag. På menyen er det berømte wagyu-kjøttet, herlig fettmarmorert japansk oksekjøtt, som kvalitetsmessig kan sammenlignes med det kjente wagyu-kjøttet. Det supermøre kjøttet som nærmest smelter på tungen er en kulinarisk opplevelse man sent glemmer.

Dag 9
Buss til Osaka og fly til Oslo
Vi forlater hotellet og kjører mot flyplassen for å sette oss til rette i flyet hjemover.

Shinkansen

Vi reiser med Japan Rails berømte høyhastighetstog, Shinkansen, som siden 1964 har forbundet Tokyo med flere og flere av Japans storbyer. Maksfarten er 320 km/t, og årlig frakter togene omkring 300 millioner passasjerer rundt i landet. Togene kan bestå av opp til 16 vogner og være 400 meter lange. Siden Shinkansentog kjører på spesialskinner som ikke bliver brukt av andre tog er det nesten ikke forsinkelser – gjennomsnittlig forsinkelse per tog var bare på 36 sekunder i 2012. Togene er komfortable, har god benplass og seter som kan snurres så man alltid sitter med kjøreretningen. Det er ikke spisevogn om bord, men en vogn med snacks kommer rundt. Røyking er ikke tillatt, bortsett fra på de nyeste togene som har spesielle røykekabiner. Les mer på: http://english.jr-central.co.jp/about/

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 29 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

kr 4 998,–

Prisen inkluderer
 • Fly Oslo – Tokyo og Osaka – Oslo med mellomlanding
 • Transport fra lufthavn til hotell t/r
 • 3 netter i delt dobbeltrom på hotell i Tokyo
 • 4 netter i delt dobbeltrom på hotell i Kyoto
 • Togreise med Shinkansen fra Tokyo til Kyoto
 • All transport i forbindelse med utflukter (metro, lokalbuss og Shinkansen til Hiroshima)
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 2 og 7
 • Middag dag 2 og 8
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Alt ikke nevnt under ’Prisen inkluderer’

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Driks

I Japan gir man ikke driks.

Overnatting

I Tokyo og Kyoto benytter vi oss av rene og koselige hoteller med små rom, eget bad og toalett, samt tv og internetoppkobling. Hotellene ligger som regel nære undergrunnsstasjonene, som på denne reisen utgjør rammen for våre utflukter. 

Ikke egnet for personer med gangvanskeligheter

Vi gjør oppmerksom på at vi benytter offentlig transport i Japan i forbindelse med utfluktene, så har vi har relativt mange gåturer. Reisen er derfor ikke egnet for personer med gangvanskeligheter.

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilke beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring, kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom et flyskifte.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 3 out of 5 by from Slitsom tur i trengsel Mye av tiden går med til å gå fra hotellene til stasjonene og siden stå / henge i stroppene på T-bane, tog og trikk. Historikk og omtale av den japanske nasjon uteble fordi vår guide var fullt opptatt med å geleide vår flokk ( kun11). Ingen bebreidelse av vår hyggelige guide, han måtte følge Albatros sitt opplegg. Mye hadde blitt mye bedre med egen buss hvor guiden har tid til, og kan fortelle i ro og mak samtidig som man kan se der en ferdes.
Date published: 2015-11-25
Rated 4 out of 5 by from Interessant reise med mange fine utflukter Reisen frem og tilbake var problemfri. Reiseleder med assistent møtte oss på flyplassen ved Kyoto til avtalt tid, og på bussen til hotellet fikk vi en god oversikt over dagene som skulle følge med gode kulturgløtt fra reiseleder Peter. Hotellet i Kyoto var rimelig sentralt og alminnelig god standard med hyggelig betjening. Vi hadde presise møtesteder og reisetidspunkt, slik at utfartene gikk uten venting og forsinkelse. Restaurantbesøkene var alle svært vellykkede. Vi visste ikke at japansk mat var så god. På en tur med vår varighet er det vanskelig å tenke seg at programmet kunne være tettere. Vi fikk jo i alt samværet også litt alenetid. Og alltid med god hjelp og instruksjon fra reiseleder. Vi anbefaler gjerne turen.
Date published: 2016-05-18
Rated 5 out of 5 by from En spennende og annerledes reise Dette ble en reise som absolutt svarte til forventningene. At kulturen er så forskjellig fra vår, gjør det ekstra spennende. Vi besøkte mange interessante steder. Hiroshima topper listen med sin triste historie. Kyoto var en by å bli glad i, og Tokyo ga deg storbyens alle goder og litt stress. Reiselederen er et funn. Hun gir alt til enhver tid. Selv om det ikke var program siste dagen, tilbød hun et opplegg på 3-4 timer, noe alle takket ja til. Hotellet i Kyoto var spesielt bra med sentral beliggenhet. Hotellet i Tokyo var også bra med sentral beliggenhet, men de slet med å organisere frokostene, noe som trakk ned inntrykket.
Date published: 2017-03-22
Rated 5 out of 5 by from En eventyrlig tur Reisen var veldig gøy, som yngst i gruppen endte jeg opp med 1 par besteforeldre og 3 tanter på reisen siden vi var en gruppe som gikk så godt overens med hverandre. Reiselederen var meget kunnskapsrik og passet godt på gruppen, hvis det var noen som ikke ble sett under frokost ble de ringt opp for å være sikker på at de skulle få være med. Selv på fridagene gikk reiseleder som guide på noen nye steder for å vise oss rundt, på hennes forslag. De som tenkte å komme tilbake til japan fikk kontaktinformasjon til guiden som sa hun skulle hjelpe dem med planlegging av neste tur. Dette er virkelig en tur jeg kan anbefale og man får mye valuta for pengene mener jeg
Date published: 2018-05-11
Rated 5 out of 5 by from Tett på Japan Når man reiser charter, tilbringer man vanligvis mye tid i buss. Man blir kjørt rundt fra sted til sted og guidet i bussen. På vår reise til Kyoto, Hiroshima og Tokyo foregikk all transport med tog og taxi, noe som gjorde at man kom mye tettere på det virkelige Japan. Man fikk oppleve overfylte tog, luksuriøse Shinkansen, høflige taxisjåfører som ikke snakket engelsk, men som allikevel fikk deg dit du skulle, takket være meget dyktige guider. Man fikk oppleve japansk høflighet og renslighet. Man fikk oppleve storbyen med 30 millioner mennesker der 2000 skal over gata samtidig, men også stillheten i vakre parker og tempelområder. Man fikk oppleve fiskemarkeder der det omsettes 2000 tonn fisk daglig, og man kom tett på den dramatiske avslutningen på 2. verdenskrig, og man fikk sykle i idylliske landområder. Virkelig en tur som kan anbefales. Og en ting til: Japanerne likker ikke tips, så her var det ingen skjulte kostnader!
Date published: 2016-05-02
Rated 4 out of 5 by from En flott reise med mange opplevelser Reisen var variert, hektisk med mange opplevelser. Vi brukte offentlig kommunikasjon til å forflytte oss. I Tokyo brukte vi metroen, noe som førte til at vi brukte mye tid under jorden. En halv dag med sightseeing med buss for å få bedre oversikt over byen hadde vært ønskelig. På denne turen var to lunsjer og to middager inkludert. Flere måltider kunne ha vært felles og reiseleder kunne da ha foreslått restauranter. (Deltakerne som ville være kunne betale selv). Reiseleder var kunnskapsrik, morsom og hadde full kontroll selv når vi forflyttet oss i myldret på metroen. Hun ga også gode råd om hva vi kunne se som ikke lå i programmet.
Date published: 2018-03-18
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk opplevelse. Dette var min første tur til Japan. Vår kjære reiseleder Anne møtte oss på flyplassen i Tokyo, og det var starten på et åtte dager langt eventyr. Jeg følte meg komfortabel under hennes ledelse og vi fikk hele tiden nyttig informasjon og nye kunnskaper om dette spennende landet. Utfluktene var godt organisert. Dagene var travle og spekket av nye inntrykk og opplevelser. Men det er dette som gjør at man reiser hjem med så mange gode minner. Bestill for all del utfluktspakken! Det er så betryggende å ha en reiseleder som kjenner landet og som kan lose deg fra sted til sted. Denne reisen er definitivt min beste noensinne og tente min interesse for Japan.
Date published: 2019-04-15
Rated 5 out of 5 by from Noe av det beste fra Japan Reisen tar oss med til noen av de beste, vakreste og mest kjente severdighetene i Kyoto og Tokyo. (Et besøk i Hiroshima anbefales). Reisen krever at deltakerne er i god form og kan bevege seg raskt både til fots, på sykkel i landlige omgivelser og med offentlig kommunikasjon (t-bane og tildels taxi) i storbyer med svært mange mennesker. Reise til fra flyplass og de meget gode hotellene forgår med buss. Vår utmerkede og velorienterte guide, Susanne kjenner landet og de mange severdighetene godt. Hun har sjarme, meget godt humør og snakker slik at alle forstår henne.Hun blir noen ganger assistert av en japansk, lokal assistent. Programmet er meget konsentrert og krever at alle i gruppen følger reiselederens gode og klare organisering og de tider som blir gitt. Til tross for hektiske dager, er det lagt inn små hvilepauser og det er noen dager satt av god tid til utforskning på egenhånd. Ved siden av severdighetene gis det god anledning til å gjøre seg kjent med japanske matretter, skikk og bruk. Flere gode måltider og restaurantbesøk hører også med. Vår reise foregikk under den vakre kirsebærblomstringen sakura, dette ble en ekstra opplevelse med spesielle fotomuligheter. Været på vår reise viste seg fra sin beste side, men det kan være skiftende temperaturer og en bør kle seg både for varme og kjølige dager. På grunn av mye gåing bør en raskt kunne skifte til lettere bekledning. På denne årstiden kan det også være lurt å ha en liten paraply klar.
Date published: 2016-03-31
 • y_2020, m_10, d_25, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_89
 • loc_no_NO, sid_JPRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

21JPRTR01ANO3009