Jordan – fra Petra til Dødehavet

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev det beste av Jordan: en av verdens største menneskeskapte severdigheter, Petra, hovedstaden Amman, unike ørkenlandskaper og avslapning ved Dødehavet.

Petra må ses. Dette kolossale bygningsverket ble hugget inn i røde sandsteinklipper for mer enn 2000 år siden, men områdets historie går helt tilbake til menneskets første sivilisasjoner og opptrer gang på gang i Bibelen. Byen blomstret i den nabateiske storhetstid som sentrum for karavanene fra øst, fordi beboerne hadde lært å kontrollere og oppbevare det sparsomme vannet, som spiller en nøkkelrolle i de førkristne religioner.

Men før vi når Petra skal vi møte det moderne Jordan i hovedstaden Amman, og derfra besøker vi også den romerske byen Jerash lenger nord. Vi besøker det bibelske fjellet Nebo og overnatter i den hyggelige byen Madaba, før vi kjører ut i verdens kanskje vakreste ørken, Wadi Rum. Ørkenen preges av særegne og vakre sandsteinsformasjoner som bevoktes av lokale beduiner: her har vi en overnatting i en ørkencamp under en nydelig stjernehimmel.

Deretter venter turens høydepunkt Petra, før vi avslutter ved Dødehavet, der vi blant annet skal oppleve vektløsheten i den saltholdige innsjøen.
På turen benyttes gode hoteller i mellomklasse, og halvpensjon er inkludert på hele reisen.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Jordanske dinarer

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Oslo – Amman, Jordan
Dag 2
Den romerske ruinbyen Jerash og rundtur i Amman med Kong Abdullah-moskeen
Dag 3
Nebo-fjellet og Madaba
Dag 4
Madaba til Wadi Rum. Jeep-safari og overnatting i en ørken-camp
Dag 5
Fra Wadi Rum til Petra. Opplevelser omkring «Lille Petra»
Dag 6
Petra. Tempelet al-Khazneh, de kongelige gravsteder, Petras sentrum
Dag 7
Jesu dåpssted i Jordandalen og Dødehavet.
Dag 8
Dødehavet – Amman og hjemreise

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
17 998,–
Oslo
Få plasser igjen
19 998,–
Oslo
17 998,–
Oslo
17 998,–
Oslo
18 998,–
Oslo
18 998,–
Oslo
18 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Amman, Jordan

Vi flyr fra Oslo og lander i Jordans hovedstad Amman. Vi kjører fra flyplassen til hotellet vårt, en tur på en times tid. Når vi har blitt tildelt rommene våre, møtes vi igjen og spiser middag sammen på hotellet*, før vi går til ro.

* Ved sen ankomst til Amman serveres en kald anretning ved ankomsten til hotellet.

Dag 2
Den romerske ruinbyen Jerash og rundtur i Amman med Kong Abdullah-moskeen
Velkommen til Amman og Jordan!

Etter en god frokost på hotellet, starter vi dagen med å besøke den meget godt bevarte byen Jerash, som Aleksander den store grunnla, og som romerne senere overtok. Byen er så godt bevart fordi den lå begravet under sand før den ble gjenoppdaget av den tyske oppdagelsesreisende Ulrich Jasper Seetzen i 1806. Vi går inn i Jerash gjennom den sørlige porten. Et av de første større templene vi ser, er tempelet for guden Zeus. Etter dette kommer vi inn på Agora, markedsplassen som også markerer starten på byens sentrum, der det største og mest betagende tempelet er for guden Artemis. Tempelet ligger side om side med flere vakre kirker, som viser at kristendommen nådde Jerash før muslimene ankom byen omkring år 636. Ved midten av det 8. århundre ble byen rammet av et jordskjelv – et fenomen som romerne hadde tatt høyde for. De hadde plassert tempelsøylene litt skjevt, så de skulle velte vekk fra bygningene hvis et jordskjelv skulle ramme. Byen ble imidlertid forlatt etter jordskjelvet.

Ettermiddagen bruker vi på en rundtur i hovedstaden Amman, som er spredt ut over flere fjellhøyder. I sentrum finner man blant annet et høytliggende citadell som byr på en fantastisk utsikt over byen og det romerske amfiteateret med plass til 6000 tilskuere. Teateret er nesten 2000 år gammelt, men er i dag delvis renovert, og det brukes fortsatt til teaterforestillinger. Vi besøker også det imponerende Umayyade-palasset, som nå ligger i ruiner. Palasset og bygningene rundt ble bygget omkring år 730, da Amman fortsatt var en provinsiell hovedstad. En del av det kjempemessige komplekset er bygget på romerske strukturer og ble blant annet brukt som residens for guvernøren i Amman samt til administrative formål.

Vi besøker den store moskeen bevilget kong Abdullah, som ble oppført i perioden 1982-89 av daværende kong Hussein. Den er dekorert med en flott kuppel med blå mosaikk. For å kunne se moskeen må menn ha langbukser på, og kvinner må ha dekket armer og bein og ha med et sjal.

Dag 3
Nebo-fjellet og Madaba

Vi forlater Amman og kjører mot Nebo-fjellet. Det var på Nebo-fjellet at Moses for første gang skuet ut over «det forjettede land», Israel. Hvis været er klart, kan man faktisk se helt til Jerusalem, Jeriko og Betlehem. På toppen av fjellet ligger en minnekirke for Moses. Kirken ble oppført i år 393 og er siden blitt renovert over flere omganger. Senest har kirken fått et nytt mosaikkgulv, som er fremstilt av fransiskanerbrødre, og arbeidet deres vil vi få se i byen Madaba.

Fra Nebo-fjellet begir vi oss videre til den sjarmerende og historisk meget interessante byen Madaba, som også står nevnt i Bibelen. For hele Jordan utgjør den kristne befolkningen kun fem prosent, men i Madaba finnes det fortsatt et stort antall kirker, og i dag er omkring 30 prosent av beboerne i byen kristne. Vi kommer blant annet til å se Sankt Georg-kirken med det verdenskjente mosaikkartet som består av to millioner fargede steiner. Kartet viser alle de store hellige, kristne stedene omkring Middelhavet, og har hatt avgjørende betydning for vår forståelse av hvordan Jerusalem så ut etter byens ødeleggelse og gjenoppbygning i år 70.

Vi besøker også Apostelkirken, kjent for sin gulvmosaikk som forestiller en kvinne som stiger opp fra havet, omgitt av mytiske vannvesener. Vi overnatter her i Madaba og har det meste av ettermiddagen og kvelden til å slentre rundt på egen hånd, da man for eksempel kan besøke Madabas små butikker, der det blant annet selges håndlaget mosaikk.

Dag 4
Madaba til Wadi Rum. Jeep-safari og overnatting i en ørken-camp
Wadi Rum-ørkenen

Etter frokost beveger vi oss sørover langs den gamle kongeveien (kjent som King’s Highway). Målet er Wadi Rum-ørkenen, som ligger ca. 1000 meter over havet. Dette området, som hører til et av de absolutt vakreste og mest henrivende i Arabia, består av dramatisk forrevne sandsteinsfjell spredt ut over et gigantisk ørkenområde, der det kun lever beduiner med sine geiter. Wadi Rum har nå blitt gjort til nasjonalpark, noe som blant annet betyr at vi ikke kan kjøre rundt i buss her. Derfor bytter vi til åpne jeeper, og med vinden i håret kjører vi på oppdagelsesferd i denne vakre ørkenen, der storfilmen «Lawrence of Arabia» fra 1962 med Peter O’Toole i hovedrollen ble spilt inn.

Vi skal overnatte her ute midt i ørkenen, der stjernene er spesielt klare og synlige. Middagen spiser vi sammen, og deretter kan vi nyte nattelyset og stjernenes blinking. På campen som vi overnatter på, har alle rommene sine egne bade- og toalettfasiliteter.

Dag 5
Fra Wadi Rum til Petra. Opplevelser omkring «Lille Petra»
Den UNESCO-vernede Petra

Etter frokost er det tid for å forlate vår camp i ørkenen, og vi kjører mot Wadi Musa, som danner rammen for de neste to dagenes opplevelser i og omkring Petra.
«Lille Petra» er en mindre utgave av den storslåtte ruinbyen. Kløften der «Lille Petra» ligger var opprinnelig kun tilgjengelig via en smal åpning kalt Siq al-Barid. Men mange kaller den bare «den kalde kløften», siden det ofte blåser en kjølig vind gjennom denne smale åpningen. Inne i kløften finner man små fascinerende trapper som snor seg oppover fjellsidene til forskjellige huler og grotter. Skjult fra veien for handelsrutene, glemt av omverdenen og borte fra kartet i over 600 år, mystisk og imponerende anlagt og med en fantastisk rik historie som strekker seg 9000 år tilbake i tid, er UNESCO-fredede Petra en av verdens mest henførende kulturskatter. Det var først i 1812 at den sveitsiske eventyreren Johann Burckhardt fulgte ryktene om en forsvunnen by og overtalte sin beduin-guide til å vise ham den hemmelige veien gjennom fjellsprekkene. 

Petra fikk igjen sitt navn på kartet.
Vi gjemmer resten av opplevelsene i og omkring Petra til dagen etter.

Dag 6
Petra. Tempelet al-Khazneh, de kongelige gravsteder, Petras sentrum

Selv om byggingen av Petra strekker seg veldig langt tilbake i historien, var det først da nabateerne i 312 f.Kr. bosatte seg i området at Petra formet seg til den byen vi kommer til å oppleve i dag. Stedet er meget godt bevart, når man tar den enorme alderen i betraktning. Dette skyldes at Petra aldri riktig har blitt utsatt for voldsomme angrep, samt at klimaet er relativt mildt og tørt.

Området er enormt stort, og hvis man skulle få sett hele, ville man vært nødt til å bruke minst fire dager. Vi har imidlertid en hel dag, og det gir oss god tid til å oppleve de største severdighetene i et rolig og behagelig tempo. For å oppleve Petra må man imidlertid gå en del. Vi vil så vidt mulig forsøke å besøke de største severdighetene, som for eksempel den lange, smale kløften al-Sīq, som forbinder Petra med verden utenfor, og det imponerende tempelet al-Khazneh, kjent av mange fra filmen «Indiana Jones og det siste korstog». Vi ser også Petras sentrum og de kongelige gravstedene.

Dag 7
Jesu dåpssted i Jordandalen og Dødehavet.
Dødehavet

Vi forlater Petra og kjører nordover mot Jordandalen. Her skal vi besøke det stedet ved Jordanelva der Jesus ifølge Det nye testamente ble døpt. Det var først etter Jordans og Israels fredsavtale i 1994 at arkeologer startet utgravningene i området, men det er allerede blitt funnet mer enn tjue kirker, huler og dåpsbassenger, som kan dateres til romersk og bysantinsk tid.

Etter å ha besøkt dåpsstedet, skal vi besøke det lavest liggende landområde i verden: Dødehavet. Når man står på stranden, befinner man seg faktisk 420 meter under havets overflate. Innsjøens høye saltinnhold (omkring 30 prosent) gir deg en følelse av vektløshet når du svømmer i det – det er simpelthen umulig å synke, noe som gjør det veldig underholdende å bade i. 

Det vil være mulighet for å nyte vannet, eller få en leirebehandling ved stranden, før vi kjører til hotellet vårt, som ligger like ved dette «havet».

Vi har ettermiddagen til å slappe av og fordøye reisens mange inntrykk før vi møtes til felles avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 8
Dødehavet – Amman og hjemreise

Vi spiser frokost på hotellet, og alt etter avreisetidspunkt blir vi der inntil det er blitt tid for å kjøre mot flyplassen. Fremme i Amman setter vi oss til rette på flyet hjemover – med bagasjen full av gode minner.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 17 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
3 598,–
Prisen inkluderer:
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Amman t/r
 • Utflukter og transport ifølge program
 • 6 netter på gode turistklassehotell og 1 natt i camp i Wadi Rum
 • Halvpensjon (frokost/middag, fra middag dag 1 til frokost dag 8)
 • Turistvisum til Jordan
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Lunsj alle dager
 • Drikkevarer
 • Driks, beregn ca. USD 40
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Ved innreise til Jordan er det ikke lov å medbringe kikkert, drone eller kamera med en som på over 400 mm. I tillegg til at det blir konfiskert, fører det også til en lang administrativ prosess ved ankomst.

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 16 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hoteller

Vi bruker bra hoteller av generell god standard. Vær oppmerksom på at mange hoteller i Jordan ikke serverer alkohol. Alkohol kan kjøpes i butikker og på markeder og kan tas med og drikkes på rommene.

Før avreisen

Visum og pass

Passet ditt skal være gyldig i minst 6 måneder fra hjemreisedatoen fra Jordan. Ved reiser til Jordan med Albatros er visum inkludert i reisens pris. Det eneste du behøver å gjøre er å taste inn passopplysninger her. Dette skal gjøres hurtigst mulig etter bestilling og senest 30 dager før avreise.

Er du ikke dansk/norsk/svensk statsborger, kan det være nødvendig at du på forhånd søker visum i den jordanske ambassaden i for eksempel Berlin, for det er ikke alle nasjonaliteter som kan få visum ved ankomst. Ansvaret og den eventuelle utgiften til dette har den reisende selv, og reisens pris blir ikke redusert.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk reise full av fine opplevelser Reisens program var interessant og variert, med besøket i Petra som det absolutte høydepunkt. Jordan har en spennende historie,mange spennende severdigheter og en vennlig befolkning. Vi hadde en fantastisk dyktig reiseleder som ga oss god informasjon og jobbet hardt for at vi skulle ha fine opplevelser, i tillegg til å sveise oss sammen som gruppe. Vår lokale guide kan ikke roses nok: meget dyktig, sympatisk og med lun humor.
Date published: 2024-03-20
Rated 5 out of 5 by from Interresant og hyggelig reise og flinke reiseledere. Både Petra-turen og ørken opplevelsene var flotte. Og særlig interresant med så mye info om land og historie.
Date published: 2024-03-17
Rated 5 out of 5 by from En interessant reise i Jordan Reisen var spennende og lærerik takket være en kunnskapsrik svensk reiseleder som formidlet sin kunnskap på en imponerende måte. Hun gjorde reisen til en opplevelse for livet og tok vare på alle i reisefølget. Det var få turister i Jordan. Noe som gjorde at opplevelsene der ble ennå bedre, ingen køer og trengsel. Virker som det nå er et bra tidspunkt for reiser til Jordan.
Date published: 2024-03-17
Rated 5 out of 5 by from En hyggelig reise med spennende og variert program Vi besøkte historiske steder og fikk godt innblikk i Jordans historie, kultur og natur takket være glimrende guider. Vi fikk også høre om dagligliv og religioner i dagens Jordan. Mangfoldet, toleransen og gjestfriheten hos det jordanske folket er slående og tankevekkende. Den svenske guiden tok godt vare på alle i reisefølget, og hadde en smittende entusiasme og fortellerglede som gjorde oss trygge og godt forberedt til å få max utbytte av turen. Den lokale guiden imponerte med kunnskaper, klokskap og humor, og de to guidene samarbeidet godt. Det var fint at vi hadde de samme guidene på hele turen (bortsett fra siste dag).Bussen var super og sjåføren trygg og hyggelig.
Date published: 2024-03-15
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk opplevelse med et svært variert innhold Meget dyktig og kunnskapsrik lokal guid og Albatros sin reiseleder Stefani gjorde turen til en opplevelse utover forventet. Mange spektaktulære besøk med Petra og Wada Rum som to høydepunkter. Veldig glad for oppholdet i Beduin Camp som ga en ekstra dimensjon både når det gjelder mat og kultur.
Date published: 2024-03-15
Rated 4 out of 5 by from En spennende rundtur med flotte opplevelser Reiseleder og guide var kunnskapsrike og engasjerte
Date published: 2023-12-11
Rated 5 out of 5 by from En interssant og lærerik reise Reiselederen var ryddig og grei med mye erfaring. Reisen ga oss fantastiske opplevelser hver dag.
Date published: 2023-12-05
Rated 5 out of 5 by from En reise med mange gode opplevelser Gode opplevelser & dyktig reiseleder preget reisen.
Date published: 2023-12-04
 • y_2024, m_7, d_19, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_8, tr_224
 • loc_no_NO, sid_JORTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser